Haberler

Dha Yurt Bülteni-9

Yunan Bakan Kardak'a çelenk bıraktı (2)YUNAN INTERNET SİTESİ GÖRÜNTÜLER YAYINLADIYunanistan'da yayın yapan 'www.star.

Yunan Bakan Kardak'a çelenk bıraktı (2)

YUNAN INTERNET SİTESİ GÖRÜNTÜLER YAYINLADI

Yunanistan'da yayın yapan 'www.star.gr' adlı haber sitesi, Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kamenos'un bu sabah çelenk bıraktığı Kardak kayalıklarına, bir gün önce Yunan SAT komandolarının zodyak botla tam teçhizatlı olarak yaklaştığı haberini verdi. Dün Türk ve Yunan sahil güvenlik botlarının dalaşının hemen ardından, Kilimli (Kalimnos) Adası'ndan SAT komandolarının bölgeye gelip gelişmeleri takip etitğini belirten internet sitesi, görüntüler de yayınladı.

Bu arada Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı 1 uçağın, bugün saat 14.20 ile 14.40 arasında bölgede keşif uçuşu yaptığı görüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Kilimli Adası'ndan Zodyak bot ile Kardak'a gelen SAT'lar

Türk ve Yunan botlarının yaşadığı bot dalaşından

Haber- Kamera: Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla),

=================================

Meslekten ihraç edilen Başbakanlık röportörü Yunanistan'a kaçarken yakalandı

EDİRNE'nin Meriç İlçesi'nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Başbakanlık Sektörel İzleme ve Değerlendirme birimindeki raportörlük görevinden ihraç edilen 35 yaşındaki Mustafa Özdemir, yasa dışı yollardan Yunanistan'a kaçmak isterken jandarma ekiplerince yakalandı.

Meriç İlçesi'ne bağlı Küplü Beldesi'nde ki 2'nci derece askeri yasak bölgede devriye gezen Jandarma ekipleri, yasa dışı yollarla Yunanistan'a çıkış yapmaya çalışan 1 şüpheli yakaladı. Jandarma ekiplerince yapılan incelemede Mustafa Özdemir olduğu belirlenen şüphelinin FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçen Eylül ayında Başbakanlık Sektörel İzleme ve Değerlendirme biriminde raportörlük görevinden ihraç edildiği ortaya çıktı.

Başbakanlık'tan önce ASELSAN ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nda da görev yaptığı belirlenen Özdemir gözaltına alınarak savcılık talimatıyla Uzunköprü İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi. Soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

--------------------

-

Haber: Engin ÖZMEN/EDİRNE, -

====================================

İşadamının oğlunu kaçırarak öldürülmesi ile ilgili 2 gözaltı daha (2)

ÖLDÜRÜLEN İŞADAMININ OĞLUNUN CENAZESİ UNCALI'DA DEFNEDİLDİ

Antalya'da eski belediye meclisi üyesi ve MHP'den Muratpaşa Belediye Başkan adayı işadamı İsmail Erten'in öldürüldükten sonra yakılan oğlu Süleyman Erten'in cenazesi bugün saat 10.00 sıralarında Adli Tıp morgundan alınarak, Konyaaltı Caddesi üzerindeki evnin önüne getirildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla getirilen Süleyman Erten'in cenazesi, burada helallik alındıktan sonra cenaze töreni için Uncalı Mezarlığı'na götürüldü.

Törene AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, İçişleri eski Bakanı Kemal Çelik, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel, Konyaaltı Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek, Aksu Belediye Başkanı Ak Partili Halil Şimşek, Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hasan Subaşı, işadamı İsmail Erten, ailesi ve çok sayıda yakını katıldı.

İsmail Erten'in 5 çocuğundan ortancası olan Süleyman Erten'in cenazesi öğle vakti İl Müftüsü Osman Artan tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Uncalı Mezarlığı'na defnedildi.

İSMAİL ERTEN: HEDEFTE BEN DE VARDIM

İsmail Erten, evinin önünde taziye için gelenlerin başsağlığı dileklerini kabul etti. MHP'den önceki seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkan Adayı da olan Kemal Çelik'e yaşananları anlatan İsmail Erten, telefonla arandıktan sonra gittiği Isparta yolunda oğlunun bagajda el ve ayakları bağlı, başında da pompalı tüfekle bekleyen bir kişiyle karşılaştığını ve diğer kişinin de elindeki pompalı tüfeği kendisine doğrultup, araca bindirmeye çalıştığını söyledi.

"DÖNDÜĞÜMDE YOKTULAR"

Binmemek için direndiği sırada bir kamyon geldiğini ve o sırada kargaşadan yararlanıp kendi aracına binerek geriye doğru 300- 400 metre gittiğini ve o sırada da polisi aradığını anlatan Erten, şöyle konuştu: "Hemen telefon trafiğine başladım. Geriye dönüp oğlumu kurtarmak için gittiğimde aynı yerde yoktular. Gaziler yolu üzerinden Varsak bölgesine kaçmışlar. Arabanın plakasını verdim. Helikopterle takibini talep ettim ama pazartesi günü helikopter kaldırılamadı. Emniyet güçlerimiz canla başla çalıştılar ama yetersiz kalındı. Yukarıdan helikopterle çok rahat bulunabilirdi. Ancak 25- 30 kilometre alan içinde Antalya'nın merkezinde bulamadık."

"OĞLUMUN BİR KURUŞ BORCU YOKTU"

Oğlunun borcu olduğu yönündeki iddiaların da doğru olmadığını belirten İsmail Erten, "Oğlumun bir kuruş borcu yoktu, olayı hafifletmek için böyle bir şey çıkardılar. İyi araştırılması lazım. Olayın arkasında başka şeyler var. Ne olduğu ortaya çıkarılmalıdır. Süleyman'ın bildiği başka konular var. Bu işler ortaya çıkacak diye arabasını da yakıp delilleri ortadan kaldırmaya çalıştılar" diye konuştu.

İsmail Erten, "Hedefte ben de vardım, beni de ortadan kaldırmak istediler. Yakalanan Süleyman Kabakuşak ifadesinde, 'Babasıyla beraber götürecektim, babasını elimizden kaçırdık' demiş" dedi.

İZİN TEPKİSİ

Savcılıktan, kendisini arayan telefon numarası üzerinden yerlerinin tespit edilmesi için talepte bulunduğunu da anlatan Erten, bu iznin ancak bir gün sonra, oğlu öldürüldükten sonra çıkarıldığını belirterek, bu karara da tepki gösterdi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Süleyman Erten'in kaçırıldıktan sonra öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan Süleyman Kabakuşak ile 'yardım ve yataklık' suçundan gözaltına alınan babası Mehmet ve kardeşi Enes Kabakuşak, Korkuteli İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ (1)

------------------

İş adamının evininn önünde taziyeye gelenlerle sohbeti

Evinin önünde aileden detay görüntüler

Cenaze arabasından görüntü

Kalabalıktan görüntü

Cenaze namazından kalabalıktan görüntü

İş adamından görüntü

Ölen kişinin Abisinden görüntü

Cenaze namazının kılınması

Menderes türelden görüntü

Cenazenin omuzlara alınması

Haber: Mehmet ÇINAR- Kamera: Emrah GÜL/ANTALYA,

===

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ (2) (korkuteli)

------------------

Şüphelilerin araçiçinde görüntüs

Haber-Kamera: Adem DURMAZ/KORKUTELİ(Antalya),

============================================

Çanakkale şehitliklerinde 5 vakit ezan

ÇANAKKALE Savaşları'nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda, ezan sesinin duyulmadığı şehitliklerde, 5 vakit ezan okunmaya başlandı. Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, "Allah Allah nidalarıyla, Allahuekber diyerek ölüme yürüyen kahramanların toprağa düştüğü bu topraklarda, ezan sesinin bundan böyle arşa yükselecek olması hem bizleri hem de bütün vatandaşımızı memnun edecektir" dedi.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, 11 şehitlikte 5 vakit ezan uygulaması başlattı. Her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği şehitliklerin büyük bölümünde namazgah bulunmasına rağmen, bu bölgelerin köylere uzak kalması ve ezan sesin duyulmaması nedeniyle başlatılan uygulama çerçevesinde, Alan Başkanlığındaki merkezi sistemden okunan ezan, şehitliklere konan hoparlörlerden ziyaretçilere ulaşıyor. Böylece özellikle Şehitler Abidesi ve 57. Alay Şehitliği başta olmak üzere şehitlikleri ziyaret eden ve namaz kılmak isteyen vatandaşlar, vakti kaçırmadan ibadetlerini yapabiliyor. Ezan için şehitliklere kurulan ses düzeninden cuma günleri ise cuma vaktinde Kuran-ı Kerim okunacak ve vatandaşların ziyaretleri sırasında daha fazla maneviyat yaşaması sağlanacak.

Şehitliklerde başlatılan 5 vakit ezan uygulamasıyla ilgili basın mensuplarına açıklamada bulunan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, "Çanakkale ruhunun doğduğu, kahramanlık destanının yazıldığı bu topraklarda, günde 5 vakit ezan okutulması uygulamasına geçiyoruz. Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından tarihi alan içerisinde mevcut durumda bazı noktalarda ezan sesi duyulmuyordu. Hem bizlerin hem buraya gelen bütün ziyaretçilerimizin talebi doğrultusunda tarihi alanda ezan sesinin duyulmadığı noktalarda bundan böyle inşallah ezan okunacak. Türk milletinin ortak ifadesi olan İstiklal Marşımızda merhum Akif'in de belirttiği gibi 'Ruhumun senden İlahi, şudur ancak emeli, değmesin ma'bedimin göğsüne na'mahrem eli! Bu ezanlar-ki şehadetleri dinin temeli, Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli' dediği gibi; biz de, bu topraklarda mabedimizin göğsüne namahrem eli değmesin diye ölüme koşan ve bir gül bahçesine girercesine, kara toprağa giren şehitlerimizi ezansız bırakmamak adına böyle bir uygulamaya geçtik. İnşallah bundan böyle şehitlerimizin ebedi istirahatgahı olan bu topraklarda, bu tarihi alanımızda günde 5 vakit merkezi sistemden ezan okunacak. Cuma günleri, Cuma saatinde yine Şehitler Abidesinin olduğu yerde Kur'an-ı Kerim okutmayı düşünüyoruz. Manevi tarafı çok yüksek olan bu topraklarda, kahramanlık destanının yazıldığı bu topraklarda, Allah Allah nidalarıyla, Allahuekber diyerek ölüme yürüyen kahramanların toprağa düştüğü bu topraklarda ezan sesinin bundan böyle arşa yükselecek olması hem bizleri hem de 78 milyon vatandaşımızı memnun edecektir diye düşünüyorum. Gönül coğrafyamızdaki bütün kardeşlerimizi Çanakkale Savaşlarının yaşandığı, kahramanlık destanının yazıldığı bu topraklara bekliyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Şehitler Abidesinden görüntü

Şehitler Abidesinde hoparlörden ezan okunmasından görüntü

İsmail Kaşdemir ile röp.

Haber- Kamera: Burak GEZEN- Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE, DHA)

=========================================

Kamyonetin çarptığı inşaat iskelesinden düştü

DENİZLİ'de boya ustası 53 yaşındaki Sedat Altınoluk, iskelede çalışırken bir kamyonetin çarpmasıyla 4 metreden yere düştü. Ağır yaralanan Altınoluk, hastaneye kaldırılırken, sürücü R.K.K. gözaltına alındı.

Evli ve iki çocuk babası olan boyacı Sedat Altınok, bu sabah 15 Mayıs Mahallesi 564 Sokak'taki bir inşaatın dış cephesini boyarken, R.K.K. yönetimindeki 03 AS 851 plakalı kamyonetin iskeleye çarpması sonucu, 4 metreden yere düştü. İskelenin de devrildiği olayda, zemine düşen Altınoluk ağır yaralandı. Kazayı gören karşı şantiyedeki işçiler, sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Olay yerinde ilk müdahaleyi yapan sağlık ekipleri, Altınoluk'u ambulansla Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Araç sürücüsü R.K.K. ise gözaltına alındı. Kazanın yaşandığı alanda herhangi bir uyarıcı önleminin alınmadığı dikkati çekerken, Sedat Altınoluk'un kafa travması geçirdiği, omzunda kırıklar meydana geldiği ve durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Yaralı Sedat Altıoluk'un fotoğrafı

Olay yerinden görüntü

Haber- Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

=====================================

Demre'de ağaçlar çiçek açtı

ANTALYA'nın Demre İlçesi'ne hava sıcaklığının 15- 16 derecede olmasının etkisiyle bazı ağaçlar çiçek açtı.

Türkiye'nin yaş sebze ve meyve üretim merkezi Demre'de gündüz 15- 16 derecede olan hava sıcaklığı, ağaçlara çiçek açtırdı. Yabani badem olarak adlandırılan 'azgan' ve erik ağaçlarının çiçek açtığı ilçede baharı aratmayan görüntüler oluştu. Demreli Nusret Bayar, şöyle dedi: "Türkiye'nin dört bir yanı karla kaplıyken Demre'de ağaçlar çiçek açmış durumda. Demre aynı zamanda doğal bir klima görevi görmektedir. Turfanda sebze ve meyvenin de bu sıcaktan dolayı merkezidir. Demre'de ağaçlar çiçek açmış. Türkiye'de baharı bir mevsim yaşarken, Demre'de her mevsim baharı yaşayabilirsiniz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Refüjdeki çiçeklerden

Çiçek açmış ağaçlardan genel ve detay görüntüler

RÖP: Nusret Bayar

HABER- KAMERA: Ahmet ACAR/DEMRE (Antalya),

=============================================

TMMOB: Keşan'daki kirlilik, IŞİD saldırısının etkilerinden daha büyük

TÜRK Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Çevre Mühendisleri Odası tarafından hazırlanan hava kirliliği raporuna göre Edirne'nin Keşan İlçesi'nde 2016 yılında kükürt dioksit oranı sınır değerlere göre 166 kere aşıldı. Raporda, Keşan'da meydana gelen hava kirliliğinin geçen yıl Ekim ayında Musul'daki bir kükürt üretim tesisine yapılan IŞİD saldırısı nedeniyle oluşan hava kirliliğinden çok daha ciddi olduğunun gözle görülür şekilde ortaya konulduğu belirtildi.

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası tarafından hazırlanan hava kirliliği raporu açıklandı. Raporda, Keşan'da kükürt dioksit oranının sınır değerlere göre 2016 yılında 166 kere aşıldığı belirtilerek, Keşan'daki bu kirliliğin geçen yıl Ekim ayında Musul'da kükürt üretim tesislerine IŞİD saldırısı nedeniyle meydana gelen hava kirliliğinden çok daha ciddi boyutta olduğu bildirildi. TMMOB Çevre Mühendisleri Odası'nda Keşan'daki hava kirliliği ile ilgili, "Edirne Keşan'da kirlilik 2015 yılında olduğu gibi en üst seviyeye ulaşmış durumdadır. Kömür kullanımından kaynaklanan kükürt dioksit miktarı oldukça fazladır. Dünya Sağlık Örgütü ve AB sınır değerleri yoğun bir şekilde aşılmaktadır. Partikül Madde 10 kirleticisinin de sınır değerlerinin aşıldığı görülmektedirö denildi.

KİRLİLİK, IŞİD SALDIRISININ ETKİLERİNDEN DAHA BÜYÜK

Raporda, Keşan'daki kirliliğin Ekim ayında IŞİD'in Musul'da kükürt üretim tesislerine saldırısı nedeniyle meydana gelen hava kirliliğinden çok daha ciddi boyutlara ulaştığı ifade edilerek, "Edirne Keşan'a bakıldığında yönetmelikte yılda sadece 3 kere aşılmasına izin verilen SO2 (kükürt dioksit) değerinin 2015 yılında 112 kere aşılırken, 2016 yılında 166 kere aşılarak SO2 kirliliğinin görüldüğü gün sayısının yükseldiği görülmektedir. Edirne-Keşan'da meydana gelen kirliliğin Ekim ayında IŞİD saldırısı nedeniyle meydana gelen hava kirliliğinden çok daha ciddi olduğu gözle görülür şekilde ortaya konulmuştur. Bu durumda Edirne Keşan bölgesindeki hava kirliliği konusunda acil önlem alınmalıdır. 2015 yılında PM10 sınır değeri ise 228 gün aşıldı ve 35 gün ölçüm yapılmadığı görülmüştür. 2016 yılında ise PM10 (partikül maddeler) sınır değeri 197 gün aşılmış ve 17 gün ölçüm yapılmamıştırö ifadelerine yer verildi.

VATANDAŞLAR SAĞLIK TARAMASINDAN GEÇİRİLMELİ

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası raporunda kirliliğin insan sağlığına olan etkilerine de değinilerek, şunlar kaydedildi: "2015 ve 2016'da da devam eden yoğun kirlilik nedeniyle acilen vatandaşlar sağlık taramasından geçirilerek hava kirliliğinin etkileri irdelenmeli, önleyici faaliyetler hayata geçirilmelidirö

HAVA KALİTESİ 'HASSAS' VE 'KÖTÜ' SEVİYEDE

Türkiye'de havası en kirli şehirlerden biri olan Edirne'nin Keşan İlçesi'nde, kirliliğin azaltılması için alınan önlemler de yeterli olmadı. İthal kömür kullanılması, yakıcı ve apartman yöneticilerine eğitim verilmesi, yakım saatlerinin belirlenmesi, yakılan kömür ve kazanların sık sık denetlenmesine rağmen hava kirliliğinde önemli bir düşüş yaşanmadı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Hava Kalitesi İzleme İstasyonları'nın ölçümlerine göre Keşan'daki veriler havaların soğumasıyla özellikle akşam saatlerinde 'hassas' ve 'kötü' seviyede tespit edildi. Kentte solunum yollarına bağlı hastalıklar artış gösterirken, vatandaşlar bazen kirli hava nedeniyle nefes almakta bile güçlük çekiyor. GAZDAŞ'ın şehirdeki altyapı çalışmaları sürerken, doğalgaz kullanımına önümüzdeki yıl kış aylarında geçilmesi planlanıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Duman içinde kalan binalar

-Bacalardan tüten duman

-Sokakta yürüyen insanlar

-Vatandaş röp.

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),-

===========================================

Adana'da aranan 7 kişi yakalandı

ADANA'da hırsızlık, yaralama ve tehdit suçlarından aranan 1'i kadın 7 kişi yakalandı.

İnfaz Büro Amirliği ekipleri, aranan kişilerin adreslerine baskın yaptı. Eş zamanlı olarak yapılan operasyonda Mustafa G. (25), Hakan K. (27), Ömer Ç. (23), Murat A. (41), Nezir O. (37), Hüseyin K. (25) ve Dilek A. (35) gözaltına alındı. 7 kişi, işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye götürüldü.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Gözaltına alınan şahısların Adli Tıp Birimi'ne getirilmesi

Haber: Salih ÜÇTEPE-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

==============================================

Camide hırsızlık yapan şüpheliler yakalandı

ŞANLIURFA'da, 2 şüpheli camiden yardım için toplanan 700 lira ile imama ait bilgisayar ve montu çaldı. İmamın montunu giyerek, bilgisayarı satmaya çalışan şüpheliler, polis tarafından yakalandı.

Olay, Divanyolu Caddesi üzerindeki Ulu Cami'de meydana geldi. Sabah namazı için gelen cami imamı, odasının kapsının açık olduğunu ve hırsızlık yapıldığını fark edince durumu polise bildirdi. İhbar üzerine gelen polis, yaptığı incelemede camiye yardım için toplanan 700 lira para ile imama ait bilgisayar ve montun çalındığı, 3 kapıya da zarar verildiğini tespit etti. Hırsızlık şüphelilerin bulunması için çalışma başlatan polis, elektronik malzemesi satışı yapılan bir işyerine cami imamının montunu giyerek gelen ve bilgisayarı satmaya çalışan Ferman A. ile Mehmet A.'yı yakaladı. Gözaltına alınan ve yapılan incelemede daha önce de hırsızlık suçundan kaydı olduğu saptanan şüpheliler, sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Gözaltına alınan şüpheliler

Şüphelilerin karakoldan çıkarılışı

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

======================================================

PKK/KCK'dan Bulanık'ta 2 tutuklama

Bulanık Başsavcılığınca sürdürülen PKK/ KCK soruşturması kapsamında gözaltına alınan 16 şüpheliden 2'si tutuklandı, 14 şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığına bağlı birlikler 25 Ocak günü PKK/KCK terör örgütü yapılanmasının alt kolu olan sözde köy/mahallelerde komün/komisyon Kurulması olayı' ile ilgili olarak Bulanık Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında 23 şüpheli tespit edildi. Bulanık İlçesi Arakonak Köyü ile İstanbul ve Diyarbakır illerinde eş zamanlı olarak icra edilen çalışmalarda 16 kişi gözaltına alındı. 30 Ocak günü Bulanık Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan 16 şüpheliden 2'si tutuklandı, 14 kişi de adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

Haber; Yusuf Özgür BÜLBÜL/ MUŞ,

========================================

Askeri sınav sorularını çalan 8 FETÖ şüphelisi tutuklandı

KAHRAMANMARAŞ'ın Elbistan İlçesi'nde, askeri lise sorularını çalan Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında aralarında eski askerlerin de olduğu 8 kişi tutuklandı.

Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı, askeri liselerin sınav sorularını kendi güdümündeki öğrencilere veren, mülakat sırasında kendi örgüt üyelerine soruları şifreli olarak veren FETÖ üyelerine yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında 23'ü asker, 5'i askeri okul öğrencisi, bir polis memuru, bir öğretmen ve 13 sivil olmak üzere toplam 43 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Bunun üzerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 23 Ocak'ta Elbistan merkezli 18 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı ve 36 kişi gözaltına alındı.

Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 8'i tutuklanırken, 28'i adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Haber: Ömer KOÇ/ELBİSTAN (Kahramanmaraş), -

=======================================

DBP'li belediye başkanı gözaltına alındı

SİİRT'in merkeze bağlı Gökçebağ Beldesi Belediye Başkanı DBP'li Ferhat Çiçek, yürütülen bir soruşturma kapsamında evinden gözaltına alındı.

Gökçebağ Beldesi Belediye Başkanı Ferhat Çiçek, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında ifadesi alınmak üzere, bu sabah evine gelen jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Başkan Çiçek'in gözaltına alınmasının ardından jandarma ekipleri, belediye binasına gelerek, başkanlık makamı dahil bazı birimlerde arama yaptı. Gözaltına alınan DBP'li Başkan Ferhat Çiçek'in jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

Haber: SİİRT, -

======================================

Çorum'da FETÖ/PDY'nin ilk iddianamesi kabul edildi

ÇORUM Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik hazırlanan ilk iddianame kabul edildi. 16'sı tutuklu 32 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede 29 şüpheli hakkında ayrı ayrı 22.5 yıla kadar, 3 şüpheli hakkında da 15'er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY yönelik soruşturmalar kapsamında ilk iddianame 3 hafta önce tamamlanarak ve Çorum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. İncelemesini tamamlayan mahkeme, iddianameyi kabul ederek duruşma tarihini 21 Mart olarak belirledi. İddianamenin kabul edilmesiyle Çorum'da FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmalar kapsamında yargılanacak sanıklar ilk kez hakim karşısına çıkarılacak. Hazırlanan 554 sayfalık iddianamede, örgütün il imamı G.D. ve mütevelli heyeti üyeleri ile örgüte finansman sağlayan iş adamlarının yer aldığı 16'sı tutuklu, 12'si firarda olan, 3'nün adli kontrol kararıyla, 1'nin de tutuksuz yargılanmasına karar verilen 32 şüpheli hakkında 'silahlı terör örgütü yöneticiliği' ve 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından hapis cezası istendi. İddianamede yer alan şüphelilerden 29'u hakkında her biri için 15 yıldan 22.5 yıla kadar, 3'ü için de 7.5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası istendi.

Haber: Yusuf ÇINAR/ÇORUM, -

==================================================

HDP'li Yüksekdağ, görüntülü ifade verdi

KOCAELİ F Tipi Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan HDP Eş genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Şanlıurfa'da yargılandığı davanın duruşmasında Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifade verdi.

Tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 20 Temmuz 2015 tarihinde terör örgütü PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin 19 Temmuz 2012'de Kobani'deki kontrolü ele geçirmesinin 3'üncü yıldönümü nedeniyle Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde düzenlenen kutlamalara katıldı. Yüksekdağ, burada terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın posteri önünde yaptığı konuşmada, "Biz sırtımızı Rojava'ya, Kobani'ye, IŞİD vahşetine karşı direnen halklara, insanlık mücadelesi yürüten YPG-YPJ'ye dayıyoruz. Bunu söylemekte hiçbir sakınca görmüyoruz. Bakın sırtımızı kime dayadığımızı çok net söylüyoruz ve bundan sonrada sırtımızı buraya dayamaya devam edeceğiz" dedi.

Bu konuşma üzerine Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Yüksekdağ hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, Yüksekdağ hakkında, 'Terör örgütü propagandası yapmak ve silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde davanın bugün yapılan HDP Gaziantep milletvekili Mahmut Toğrul'un da takip ettiği duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katılarak ifade veren Yüksekdağ, kendisiyle birlikte dönemin Başbakanı Davutoğlu, müsteşarlar ve Cumhurbaşkanının da yargılanması gerektiğini söyledi.

Söylediği sözleri savunduğunu ve doğruluğunu düşündüğünü kaydeden Yüksekdağ, o dönem hükümetin YPG ve PYD ile pazarlık ve anlaşmalar yaptığını öne sürerek, şöyle dedi: "Süleyman Şah Türbesi saldırı tehlikesiyle karşı karşıyaydı. Bizde HDP olarak devreye girdik. PYD ve YPG Süleyman Şah Türbesi'nin alınıp Eşme'ye getirilmesinde rol oynadı. Bizler o dönemde buna 'Eşme ruhu' dedik. Aradan ne kadar zaman geçti. O dönemde PYD'ye 'terör' demiyorlardı. O zamana kadar YPG'ye 'terörist' demiyorlardı. PYD ve hükümet arasında pazarlıklar yapıldı. 'Terör örgütü' dedikleri siyasi gücün başkanı Salih Müslim İstanbul'da ağırlandı. Bu durumda benim yaptığım konuşma ne ki? 'Terör örgütü' lideri ile görüşüldü. İstanbul'da ona protokol uygulandı. 19-20 Temmuz'da ben o konuşmayı yaptığımda ne olmuştu? 7 Haziran'da HDP seçimlerde başarı elde etmişti. Bundan dolayı bizi terörize etmek istediler. Benin hakkımda bu iddianameyi hazırlayan savcı bu suçun yüz mislini konuşan kişilere de hazırlayacak mı? Eğer bu suçtan yargılanıyorsam dönemin Başbakanı Davutoğlu, müsteşarlar ve Cumhurbaşkanı ile birlikte yargılanmam lazım. Burada iktidarın tutarsızlığı vardır. Burada alınacak en doğru karar beraattır."

Duruşmada söz alan Yüksekdağ'ın avukatları YPG ve PYD'nin hangi tarihten itibaren terör örgütü olarak kabul edildiğini öğrenmek istediklerini ifade etti. Mahkeme heyeti avukatların talebini reddederek duruşmayı erteledi.

Haber: Ali LEYLAK/ŞANLIURFA, -

======================================

Meriç nehrinde botları batan kaçakları AFAD kurtardı

EDİRNE'de Meriç nehri üzerinden Yunanistan'a gitmek isteyen Suriyeli kaçakları taşıyan bot battı. Adacıkta mahsur kalan kaçakları AFAD ekipleri kurtardı.

Meriç Nehri üzerinden yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçmek isteyen kaçaklar ölümden döndü. Kemalköy Mevkii'nde birinci derece askeri yasak bölgeye gelen 9 Suriyeli sığınmacı, bindikleri botla Yunanistan'a gitmek istedi. Nehirde botları batan kadın ve çocukların da bulunduğu sığınmacılar yüzerek sınırdaki bir adacığa sığındı. 54'üncü Mekanize Tugay Komutanlığı'na bağlı devriye ekipleri tarafından fark edilen sığınmacılar için Edirne AFAD'a haber verildi. Botla Meriç Nehri'ne giren AFAD ekipleri tarafından kurtarılan Suriyeliler sağlık kontrolünün ardından Edirne Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. Suriyeli sığınmacılar, gece yarısı botlarının battığını ve adacıkta mahsur kaldıklarını söyledi.

Haber : Engin ÖZMEN/EDİRNE,-

============================================

Suriyeli mermer ustası çalıştığı çatıdan düşerek öldü

BURSA'da bir inşaatta mermer ustası olarak çalışan Suriyeli 29 yaşındaki Zekeriya Kurabi, 5 katlı inşaatın çatısından düşerek yaşamını yitirdi. Savcılık, 4 çocuk babası Kurabi'nin ölümüyle ilgili soruşturma başlattı.

Olay, merkez Osmangazi ilçesi Panayır mahallesinde bulunan inşaatta meydana geldi. Suriye'deki iç savaştan kaçarak Bursa'ya yerleşen Zekeriya Kurabi, kısa süre önce taşeron bir inşaat firmasında mermer ustası olarak işe başladı. Bugün öğle saatlerinde 5 katlı inşaatın çatısında mermer kesen Kurabi, iddiaya göre, dengesine kaybederek düştü. Şantiyedeki diğer çalışanların haber vermesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekibi Kurabi'nin hayatını kaybettiğini tespit etti.

Kurabi'nin eşi, annesi ve 4 çocuğu ile beraber Suriye'deki iç savaştan kaçarak Bursa'nın merkez Yıldırım İlçesi'ne yerleştiği ve bir süre önce taşeron inşaat firmasında işe başladığı öğrenildi. Olay Yeri İnceleme Ekipleri ile Bursa Cumhuriyet Savcısının incelemelerinin ardından Kurabi'nin cansız bedeni, Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Sigortasız olduğu ve kaza sırasında emniyet kemeri takmadığı öne sürülen Kurabi'nin ölümüyle ilgili Cumhuriyet Savcılığınca soruşturma başlatıldı.

Haber: Berktuğ ÖNCÜ/BURSA,-

======================================

Fırat Kalkanı'na katılan askerlerden çocukların mektuplarına cevap

SAKARYA Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi Çocuk Kulübü öğrencilerinin Suriye'de Fırat Kalkanı operasyonunda görev yapan askerlere gönderdikleri mektuplara Mehmetçikten cevap geldi. Askerler, özlem ve hasretlerini öğrencilerin gönderdikleri mektuplarla bir gün olsa bile giderdiklerini yazdı.

Fırat Kalkanı operasyonuna katılan askerler, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi öğrencilerinin kendilerine gönderdiği mektuplara cevap verdi. Operasyondaki askerlerin ortak görüşüyle Mehmetçiklerin arasından bir asker tarafından mektup kaleme alındı. Askerler ayrıca öğrenciler tarafından gönderilen mektup ve resimlerin ellerine ulaştığını gösteren fotoğraflar da gönderdi. Mektupta, El-Bab bölgesi yakınlarında devlet tarafından verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını belirten askerler, "Elbette ki bu görevin beraberinde getirdiği sorumluluklar, özlemler ve hasretler var. Yazmış olduğunuz mektuplarla biz bu duyguları bir gün bile olsa gidermiş bulunuyoruz. Mektup ve resimlerden oluşan bir pano yaparak çadırımızın giriş bölümüne astık. Bu sayede devamlı olarak aklımızdasınız" diye yazdı.

Mektubun sonunda öğrencilere mektupları için teşekkür eden askerler, öğrencilerin yetiştirilmesinde emeği geçen aile ve öğretmenlerine en içten selamlarını ilettiklerini ifade ederek, başarılarının devamını diledi.

Haber: Aziz GÜVENER/ADAPAZARI(Sakarya), -

================================================

Uyuşturucu parası vermeyen babasını bıçakladı

İZMİR'in Konak İlçesi'nde yaşayan 19 yaşındaki M.O., iddiaya göre uyuşturucu madde almak için para istediği babası 55 yaşındaki Hamza O'.yu olumsuz yanıt vermesi üzerine göğsünden bıçakla ağır yaraladı. Kanser hastası Hamza O., hastanede tedaviye alınırken, kaçan M.O. polis tarafından yakalandı.

Olay, Emir Sultan Mahallesi 2203 Sokak numara 63'teki evde bugün saat 11.30 sıralarında meydana geldi. Babası Hamza O. ve annesi Hafize O. ile yaşayan ve uyuşturucu madde bağımlısı olduğu belirtilen M.O., iddiaya göre dün akşam saatlerinde uyuşturucu temin etmek için babasından para istedi. Gırtlak ve bağırsak kanseri olan baba Hamza O., oğluna olumsuz yanıt verdi ve tedavi olmasını istedi. Bunun üzerine evde tartışma çıktı. M.O., annesiyle babasını evden attı. Çift, evlerinin yakınındaki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gidip geceyi burada geçirdi.

SOBA ALMAK İÇİN EVE GİTTİ, BIÇAKLANDI

Hamza O. ile eşi günün aydınlanmasının ardından bir yakınlarının evine gitti. Bir süre sonra da Hamza O., elektrikli sobayı almak için tek başına, kendi evlerine gitti. Evde bulunan M.O. ile babası Hamza O. arasında yine uyuşturucu parası nedeniyle tartışma çıktı. Öfkelenen M.O., mutfaktan aldığı bıçakla babası Hamza O.'ya saldırdı. Göğsünden yaralanan Hamza O. kanlar içinde yere yığılırken, M.O., evden kaçtı. Güçlükle evden çıkıp yardım isteyen Hamza O., çevredekiler tarafından Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

POLİS YAKALADI

İzini kaybettirmek isteyen M.O., çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı. Gözaltına alınan M.O. sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. M.O.'nun basit yaralama ve hakaret gibi suçlardan poliste daha önce de kaydının bulunduğu ortaya çıktı. Hastanede tedavisi süren Hamza O.'nun ise durumunun ağır olduğu öğrenildi. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

Haber: Tufan HAMARAT / İZMİR, -

===========================================

Gebze'de işadamı evinde ölü bulundu

KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde işadamı 40 yaşındaki Osman Ölmez evinde ölü bulundu. Osman Ölmez'in başının arkasında darbe izi olması üzerine soruşturma başlatıldı.

Gebze Mutlukent Mahallesi'nde bir sitedeki daireden kokular gelmesi nedeniyle bina sakinleri polisi aradı. Çilingirin kapıyı açması sonucu içeri giren polis, Osman Ölmez'in cesedi ile karşılaştı. Osman Ölmez'in kafasının arka kısmından darbe aldığı belirlendi. Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri olay yerinde incelemede bulunurken, delil topladı. Osman Ölmez'in cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Polis, Gebze'de araç lastik firması bulunan Osman Ölmez'in ölümü ile ilgili soruşturma başlatt

Haber: Mesut IŞIK/GEBZE(Kocaeli), -

===========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kardak Meriç Politika Güncel Haberler

title