Haberler

Dha Yurt Bülteni-8

1)ISPARTA'DA OTOBÜS YANGINIISPARTA- Antalya karayolu Kargı tünelleri mevkiinde bir yolcu otobüsünde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

1)ISPARTA'DA OTOBÜS YANGINI

ISPARTA- Antalya karayolu Kargı tünelleri mevkiinde bir yolcu otobüsünde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Saat 13.00 sıralarında çıkan yangın nedeniyle araç hemen tahliye edilirken, olayda ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı belirtildi. Yangın nedeniyle olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yangının ağaçlık alana da sıçradığı belirtildi.

Görüntü Dökümü

---------------

-Yanan otobüsün görüntüleri

Haber: Ali ÇEVİKBAŞ/ANTALYA,

========================================================

2)MAGANDA KURŞUNU 2 YAŞINDAKİ MEMDUH'U ÖLDÜRDÜ

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, kim tarafından ateşlendiği bilinmeyen tüfekle karnından vurulan 2 yaşındaki Memduh Badem, kaldırıldığı hastanede öldü. Olay, bugün öğle saatlerinde ilçe merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Kuytuca Mahallesi'nde medyana geldi. Badem ailesinin çocukları Memduh, kim tarafından ateşlendiği bilinmeyen pompalı tüfekten çıkan saçmaların karnına isabet etmesiyle yaralandı. Yakınlarının  Siverek Devlet Hastanesi'ne getirdiği çocuk, acil serviste tedaviye alındı. Minik Memduh, doktorların çabasına karşın yaşamını yitirdi. Ölümüyle yakınlarını yasa boğan çocuğun cesedi otopsi için morga konulurken, jandarma tüfeği ateşleyen kişinin kimliğinin belirlenerek yakalanması için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

------------------------------------

Acil servis

Acil servis önünde bekleyen yakınları

Güvenlik önlemi alan jandarma

Hastane morgu

Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 280 MB

======================================================

3)VARTO'DA PKK OPERASYONU NEDENİYLE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

MUŞ'un Varto ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik olarak gerçekleştirilen operasyon nedeniyle 14 ayrı yerleşim biriminde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Valilikten yapılan açıklamada PKK'ya yönelik operasyon nedeniyle başlatılan sokağa çıkma yasağı konusunda şöyle denildi:  "İlimiz Varto ilçesi Kolan Dağı Bölgesinde geçmiş dönemlerde meydana gelen terör olayları, ilimizin sosyal ve ekonomik gelişmesini olumsuz etkilediği gibi eylemler neticesinde vatandaşlarımız, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan da mahrum kalmıştı. Bu durumda günlük hayatları olumsuz etkilenen vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşamışlardır. Bu nedenle Valiliğimiz, öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla, bölgesinde emniyet ve asayişi temin etmek için ilgili mevzuatlar çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadır. Bu tedbirler kapsamında, 5442 sayılı İl idaresi Kanunu gereğince; Kolan Dağı bölgesinde yapılacak olan operasyonel faaliyet kapsamında, Varto İlçesine bağlı olan Kolan Köyü, Teknedüzü Köyü, Yeşildal Köyü, Onpınar Köyü, Köprücük Köyü, Kaynarca Köyü, Çayçatı Köyü, Çağlak Mahallesi, Güllüce Mahallesi, Meti Mezrası, Seyrek Yaylası, Yeşildal Yaylası, Çukur Yaylası, Köprücük Yaylası, Teknedüzü Yaylası'nda 10 Temmuz 2017 günü saat: 00.01'den itibaren operasyon bitimine kadar 'Sokağa Çıkma Yasağı' ilan edilmiş olup vatandaşlarımızın yukarıda belirtilen bölgelerde sokağa çıkmaları yasaklanmıştır."

FATİH ÇELİK/ VARTO (MUŞ), -

======================================================

4)ÇAY OCAĞI İŞLETMECİSİ 5 LİRAYA DERT DİNLİYOR

TOKAT'ta çay ocağı işleten 24 yaşındaki Mustafa Doğan dükkanın camına 'Dert Dinlenir.Çay Kahve bizden' yazısı astı. Yazının ilgi gördüğünü belirten Doğan, çay, kahve içen müşterilerinin derdini dinlediğini söyledi.  Kent merkezinde Hızırhane Caddesi'nde 7 yıldır çay ocağı işletmeciliği yapan Mustafa Doğan, müşterilerinin sürekli dert anlatmasından esinlenip, dükkan camına 'Dert Dinlenir 5 TL. Çay Kahve bizden' yazısı astı. Doğan, müşterilere çay dağıtırken sık sık dert anlatma durumu ile karşılaştığını belirterek aklına böyle bir fikir geldiğini ifade etti. Yazıyı astıktan sonra derdini anlatmaya gelenlerin sayısının arttığını söyleyen Mustafa Doğan, "Genellikle esnaflarımız dükkanlarının işlemeyişini, ekonomik sıkıntıları anlatıyor. Hanımı ile tartışan, çocuğuna kızan, dükkanı batıran gelip dertlerini anlatıyor. Ben bu kadar talep göreceğini düşünmemiştim" dedi. Müşteriler de çay kahve içerken, aynı zamanda işletme sahibiyle sohbet edip sıkıntılarını anlatarak rahatladıklarını belirterek, uygulamadan memnun olduklarını dile getirdi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Dükkan camındaki yazı

-Müşterilerden görüntü

-Çay ocağı sahibinin konuşması

-Müşterilerin konuşmaları

Haber-Kamera:  Fatih YILMAZ/TOKAT,

(227 mb)

====================================================

5)SAHTE KİMLİKLE CEZAEVİNE GİRMEYE KALKINCA YAKALANDI

KOCAELİ'nin Darıca İlçesi'nde hırsızlık için girmeye çalıştığı binada bir kişiyi yaralaması nedeniyle aranan 37 yaşındaki S.K. cezaevindeki yakınını ziyaret etmek için sahte kimlik gösterince yakalandı. Geçen ay, Darıca Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bir binaya hırsızlık amacıyla girmeye çalışan S.K'yı fark eden bina sakinlerinden A.K. engel olmaya çalıştı. S.K'nın tabanca ile ateş açması sonucu A.K. yaralandı. S.K. olayın ardından kayıplara karışırken, A.K. tedavi altına alındı. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri çevrede bulunan güvenlik kamerası görüntülerini ve Mobese kayıtlarını inceleyerek A.K'yı yaralayan S.K'nın kimliğini belirledi. Polis, 8 ayrı suçtan aranan S.K.'nın izini sürerken, S.K. dün öğle saatlerinde Kocaeli Yarı Açık Cezaevi'nde tutuklu bulunan bir yakınını ziyaret etmek istedi. Cezaevine sahte sürücü belgesiyle girmeye çalışan S.K. gözaltına alındı. S.K. emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Adliyeye sevk edilmesi

KOCAELİ/DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Doğan Antalya Varto Kargı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title