Haberler

Dha Yurt Bülteni-8

Şehit uzman onbaşı son yolculuğuna uğurlandı

SİVAS'ta göreve giderken kazada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Hamza Dede (25), Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Sivas'ta dün saat 05.00 sıralarında, göreve giden 6 askerin bulunduğu otomobil Sivas-Ankara Karayolu Devlet Su İşleri Kavşağı'nda refüje çarpıp, devrildi. Kazada, 1 yıllık Uzman Onbaşı Hamza Dede şehit olurken, diğer 5 kişi de yaralandı. Bekar olan Uzman Onbaşı Dede'nin Türk bayrağına sarılı naaşı, Sivas'ta düzenlenen törenin ardından İzmir Adnan Menderes Havaalanı'na gönderildi. Dün akşam saatlerinde İzmir'e getirilen şehidin naaşı karayolu ile Saruhanlı Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Şehidin cenazesi baba ocağının bulunduğu Cengiz Topel Mahallesi, Kırlangıç Sokak'taki evinin önüne son kez getirildi. Baba Musa Dede, anne Ayşe Dede, kız kardeşi Rümeysa Dede ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evinin önünde okunan duaların ardından şehidin naaşı evinin yakınındaki Göçmen Cami'ne getirildi. Göçmen Camisi'nde Şehit Uzman Onbaşı Hamza Dede için öğle namazına müteakip askeri tören düzenlendi. Törene şehidin annesi Ayşe Dede, babası Musa Dede ve kız kardeşi Rümeysa Dede ile Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, AK Partili Manisa Milletvekilleri Recai Berber, Uğur Aydemir, İsmail Bilen, Tugay Komutanı Albay Güven Dere, İl Jandarma Komutanı Özcan Kaplan ve ilçedeki çok sayıda vatandaş katıldı. Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazında şehidi uğurlamak için gelenler haklarını helal etti. Cenaze namazının ardından şehit Hamza Dede'nin naaşı askerlerin omzunda bir süre taşındı. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, şehit Hamza Dede'nin babası Musa Dede'nin koluna girerek destek oldu, anne Ayşe Dede ve kız kardeş Rümeysa Dede de, yakınlarının desteğiyle yürüyüşe eşlik etti. Türk bayrakları eşliğinde yürüyüşe geçen yaklaşık 3 bin kişi, tekbir sesleri getirip, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atarak 2 kilometre boyunca ilçedeki mezarlığa kadar yürüdü. Şehit Uzman Onbaşı Hamza Dede, Saruhanlı Merkez Mezarlığı'nda defnedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Şehit evinden görüntüler,

-Şehidin evinden dua okunurken görüntüler,

-Şehidin camiye getirilişinden görüntü,

-Camiden ve cenaze namazından görüntü,

-Şehidin naaşının camiden çıkarılması ve yürüyüşten görüntü,

-Şehidin anne babası ve kız kardeşinden görüntü.

Haber-Kamera: İlker KILIÇASLAN/MANİSA,

============================================

Operasyondan dönen komandolara davul- zurnalı karşılama

ERZİNCAN'ın Kemah İlçesi'nde önceki gün gerçekleştirilen operasyonda 4 teröristin öldürülmesinin ardından komandolar davul- zurna ile karşılandı.

Önceki gün gece saatlerine Kemah ilçesi kırsalında insansız hava araçları tarafından tespit edilen teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda 2'si kadın 4 terörist mühimmatları ile birlikte ölü ele geçirildi. Operasyonun ardından ilçeye dönen komando timleri vatandaşlar tarafından davul zurna ve alkışlarla karşılandı. Türk Bayrağı'nın altından geçen komandolar birliklerine vatandaşların sevgi seli arasında girdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Vatandaşların bayrak açmaları

-Davul zurna ile askerlerin gelişleri

Haber-Kamera: ERZİNCAN

==========================================

O köpeğin sahibine 300 TL para cezası

MUĞLA'nın Köyceğiz ilçesinde, köpeğini otomobilinin arkasına bağlayıp, sürükleyerek götürürek yaralanmasına neden olan 66 yaşındaki M.B. (Mesut Bilgiç) jandarma tarafından gözaltına alınıp, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Kabahatler Kanunu'na göre 300 lira para cezası kesilen M.B., savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

Dün (Pazartesi) öğle saatlerinde, Zeytinalanı mahallesinde, bir köpeğin otomobilin 48 K 5666 plakalı otomobilin arkasına iple bağlanarak, sürüklendiğini görünce dehşete düştü. Çevredekiler o anları bir yandan cep telefonları ile görüntülerken, bir yandan da otomobili durdurdu. Otomobilin arkasında sürüklenen ve vücudunda yaralar oluşan 'Panter' isimli köpek kurtarıldı. Olay yerine jandarma çağrılırken, durum Ortaca Hayvan Dostları Derneği  (HAYDOS) Başkanı Türkan Dağdelen'e bildirildi. Bitkin haldeki köpek veterinere götürülerek gerekli tedavisi yapıldı. Zavallı hayvan, HAYDOS Barınağı'nda koruma altına alındı.

Jandarma köpeğin sahibi M.B.'yi gözaltına aldı. Köyceğiz İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürülüp, ifadesine başvurulan M.B.'ye Kabahatlar Kanunu'na göre  300 lira para cezası kesildi. M.B., jandamadaki işlemlerinin ardından savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

"PANTER YAŞADIKLARI NEDENİYLE ÇOK ÜRKEK"

HAYDOS Başkanı Türkan Dağdelen, koruma altına alınan köpeğin yaşadıkları nedeniyle çok ürkek olduğunu belirtip, "Dünkü uğradığı şiddetin ilk olmadığına inanıyorum. Çünkü ayağında  başka yanıklar ve yaralar var. Su sesinden bile korkuyor. Düne göre çok daha iyi. Biraz daha kendine güveni geldi. Yanında bizde ani hareketten çekiniyoruz. Çünkü gerçekten çok korkuyor. Gençlerin durumu bize bildirmesinden önce uzun süre asfaltta sürüklendiğini tahmin ediyorum: Çünkü yarası çok derin. Sürtünmeden dolayı, yanıklar var" dedi.

"HAYVANLARA İŞKENCEYE PARA CEZASI DEĞİL HAPİS CEZASI VERİLSİN"

Olay yerine gittiklerinde köpeğin 6 yıldır sahibi olduunu söyleyen M.B. ile karşılaştıklarını da aktaran Dağdelen, şunları söyledi:

"Köpeği veterinere götürüp, tedavi ettirmek istediğimizde direndi. Köpeği veterinere götüreceğimizi, tedavisi sonrası tekrar kendisine iade edeceğimizi söylediğimizde kabul etmeyip, 'Ben para vermem' dedi. Zeytinalanı Mahallesi muhtarı ile köpeğin sahibinin oğlu da geldi ama da kendisini ikna edemediler. Jandarmalar geldi. Onların aracılığıyla savcıya ulaşıldı. Savcının talimatıyla köpek bize teslim edildi. Köpeğin sahibi M.B, hakkında savclığa suç duyurusunda bulunduk. Hakkında adli ve idari soruşturma başlatılacaktır. Ancak bu olay, buz dağının sadece görünen yüzü. Bu ve bunun gibi nicesi yaşanıyor. Bugün bunu bir köpeğe yapan yarın insanlara da yapar. Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'na bir kez daha sesleniyorum. Artık yasa çıksın ve hayvanlara işkence yapanlara para cezası değil hapis cezası verilsin. Basit bir ceza ile kurtulmasın."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Köpeğin görüntüsü

-HAYDOS Başkanı Türkan Dağdelen ile röp.

Haber-Kamera: Cihan KAYA / KÖYCEĞİZ (Muğla),

=============================================

Bayram tatilcileri dönüşe geçti

RAMAZAN Bayramı tatilinin son günü TEM Otoyolu İzmit kesiminde yoğunluk yaşanırken, ulaşım yavaşladı.

Ramazan Bayramı tatili öncesi TEM Otoyolu'nun Ankara istikametinde yaşanan yoğunluk bayram tatilinin son günü tersine döndü. Bugün tatilcilerin dönüşe geçmesi ile birlikte TEM Otoyolu İstanbul istikametinde yoğunluk yaşandı. Gültepe rampaları mevkiinde yoğunluk nedeniyle ulaşım yavaşladı. Yoğunluğun bütün gün boyunca devam etmesi bekleniyor. TEM Otoyolu'nun İstanbul istikametinde ise ulaşımda sorun oluşmadı. TEM Otoyolu'nun yanı sıra D-100 Karayolu İstanbul istikametinde de yoğunluk yaşanıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Otoyoldan görüntüler

HABER: Ergün AYAZ/KAMERA: Orhan UZUN / KOCAELİ

==============================================

Çanakkale'de dönüş çilesi (2)

ARAÇ KUYRUĞU DRONE İLE HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Çanakkale'de Ramazan Bayramı'nın 3'üncü gününde dönüşe geçen tatilciler feribot iskelesi önünde uzun araç kuyrukları oluşturdu. 1 kilometreyi bulan araç kuyruğu Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından drone ile havadan görüntülendi.

Ramazan Bayramı'nda 4 günlük tatili fırsat bilip, Ege sahilleri, Edremit Körfez, Assos ve Bozcaada gibi turizm merkezlerine akın eden tatilciler, bayramın son gününde dönüşe geçti. Çanakkale'de bugün öğle saatlerinde feribot iskelesi önünde tatilciler araçlarıyla Demircioğlu Caddesi'nden, Belediye Kavşağı'na kadar 1 kilometrelik araç kuyrukları oluşturdu. Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri ana arterlerde oluşan uzun kuyruklarının trafik akışını engellemesi için yoğun bir çalışma içine girdi.

Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri bunun yanı sıra drone ile havada görüntü çekimi yaparak, oluşan 1 kilometrelik araç kuyruğun havadan da görüntüledi. Havadan çekilen görüntüler ile trafik polisleri araç kuyruğu uzunluğunu, şehir içinde oluşabilecek trafik akışı sırasında oluşabilecek sorunları drone ile kontrol ederek anında müdahale etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Çanakkale'de araç kuyruğunun drone ile havada görüntüsü

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

==========================================

Aksaray'da kız kaçırma kavgası: 1 ölü, 5 yaralı (2) (Yeniden)

AKSARAY'da iddiaya göre iki aile arasında kız kaçırma nedeniyle çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

Olay Aksaray'ın Ağaçören İlçesi Hüsrev Köyü Hüsrev Yaylası'nda sabah saatlerinde meydana geldi. Yayladaki 2 aile arasında eskiye dayalı kız kaçırma meselesi yüzünden tartışma çıktı. Tartışman kavgaya dönüşmesi üzerine iddiaya göre Levent Ö. (35) karşı tarafın üzerine tabanca ile ateş açtı. Seyfullah E. (40) olay yerinde hayatını kaybederken, Mert E. (23), Hüseyin E., Hüsrev E., Ali Rıza E. (39) ve Bünyamin Ö. (61) yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen 112 Acil Yardım ekiplerince Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralanan Mert E.'nin durumunun ağır, diğer yaralıların ise hayati tehlikesinin olmadığı belirtildi.

Kavganın bildirilmesinin ardından kısa sürede olay yerine gelen jandarma ekipleri güvenlik önlemi aldı. Şüpheli Levent Ö ile beraberindeki Bünyamin Ö. ile Hüseyin E. (46) Hüsrev Köyü'ndeki evlerinde  gözaltına alındı.

Şüpheliler sorgulanmak üzere İl Jandarma Komutanlığı'na götürülürken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Cep telefonu ile çekilmiş olay yeri görüntüsü

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: AKSARAY, DHA)

==============================

Adana'da çocuk damat cinayetinde baba gelinini suçladı

ADANA'da dini nikahlı eşi Z.K.'nin sevgilisi İ.D. tarafından evinde bıçaklanarak öldürülen 17 yaşındaki İsa Arıç'ın babası Musa Arıç, gelinin cinayeti tasarladığını öne sürdü.

Olay 29 Nisan'da merkez Sarıçam İlçesi, İncirlik Kemalpaşa Mahallesi'nde meydana geldi. İsa Arıç, olaydan yaklaşık 2 ay önce akrabası Z.K. ile resmi nikahsız evlendi. İddiaya göre Z.K.'nin sevgilisi İ.D. gece saat 03.00 sıralarında eve geldi. Çift yatak odalarında uyurken İ.D., genç kadını ayağını çimdikleyerek uyandırdı. Elinde büyük bir bıçak bulunan İ.D. ile Z.K. evin salonuna giderek sohbet etmeye başladı. Bu sırada uyanan İsa Arıç, evin salonunda gördüğü İ.D.'ye 'Sen kimsin' diye bağırdı. Çıkan kavgada İ.D., Arıç'ı bıçaklayarak öldürdü. Başlatılan soruşturma kapsamında Z.K., ilk olarak olayı görmediğini söyledi, ancak çapraz sorguda cinayeti sevgilisi İ.D.'nin işlediğini itiraf etti. Z.K. ile sevgilisi İ.D. çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Z.K. hakkında kasten öldürmeye iştirak suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılırken İ.D. hakkındaki soruşturma ise devam ediyor.

'OLAY PLANLIYDI'

İsa Arıç'ın babası Musa Arıç ise olaydan sonra tehdit edildiğini öne sürerek bugün Adana Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Oğlunun gelini ve onun sevgilisi tarafından planlanarak öldürüldüğünü öne süren Arıç, şunları söyledi: "Benim evim ile oğlumun evi karşı karşıya. Gelin bağırınca biz de annesiyle koşup baktık. Gelin bize 'bilmiyorum' diye yanıt verdi. İçeri girdiğimizde çocuğumuz yerde yatıyor ölmüştü. Yine de hastaneye götürdük bir ümit diye ama yaşamadı. Raporlara göre katil üzeri kan olunca oğlumun gömleğini giymiş. Yakalandığında üzerinde oğlumun gömleği vardı. Sigara içilmiş, bıçak yıkanmış, odalarda kan izleri var ancak temizlenmiş. Çocuğum öldürüldükten sonra bekletilmiş. Gelinimin üzerinin değiştirilmiş olması gelinimin bu işe iştirak ettiğini göstermektedir. Bu iki kişinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Oğlum evlenmek istediğini söylediğinde genç yaşta evlenmek istemesine karşı çıktım. Oğlum ısrar edince kabul ettim. Katil oğlumu daha önce tehdit etmiş. Sosyal medya hesabında katil hep tehditkar paylaşımlar yapmış. Yanımda çalışan, ekmek verdiğim insan oğlumu hunharca katletmişler. Gelinimi, kızım olarak gördüm."

Ayrıca kendisi ve gelinin bağlı bulunduğu aşirete seslenen Musa Arıç, "Ben sadece iki kişiden davacıyım, hem bu dünyada hem öteki dünyada. Herkes çok düşünsün az icraat yapsın. Burada herkes aklı selim davranmak zorunda. Bu olayda kimin parmağı varsa en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Baba Musa Arıç'ın konuşması

Adliyenin dış görüntüsü

Adliyenin genel ve retay görüntüleri

Haber: Salih ÜÇTEPE    -Kamera: Eser PAZARBAŞI/ADANA,

==================================================

Trafikte can alan tartışma

KOCAELİ'nin Derince İlçesi'nde maddi hasarlı kaza nedeniyle Aydın Yerebatan ile E.Ç. tartıştı. Aydın Yerebatan aracına binerek evine doğru ilerlerken kendisini takip eden E.Ç. araca arkadan çarparak devrilmesini neden oldu. Aydın Yerebatan yaşamını yitirirken, mobese kameralarından kimlikleri tespit edilen E.Ç, babası ve kardeşi gözaltına alındı.

Önceki gece, Derince'de meydana gelen olayda 52 yaşındaki Aydın Yerebatan idaresindeki 41 FL 949 plakalı hafif ticari araç ile E.Ç idaresindeki 41 EN 674 plakalı hafif ticari araç D-100 Karayolu'nda ilerlerken çarpıştı. Araçların birbirine sürtmesi sonucu meydana gelen kaza nedeniyle 2 sürücü tartıştı. Aydın Yerebatan daha sonra aracına binerek Körfez İlçesi'ndeki evine doğru ilerlerken, E.Ç. aracıyla takibe başladı. R.Ç. araca arkadan çarparak aracın devrilmesine neden oldu. Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Aydın Yerebatan yaşamını yitirdi.

Kazanın ardından olayı cinayet olarak değerlendiren Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, D-100 Karayolu Derince mevkiinde bulunan mobese kameralarını inceleyerek aracın plakasını ve zanlıların kimliklerini tespit etti. Polis sürücü ile araçta bulunan babası ve kardeşini gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerin ardından 3 kişi bugün öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Zanlıların adliyeye sevk edilmesi

Kaza anı görüntüleri

Haber-Kamera: Faruk KIYAK-Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli), -

===================================

İzmir'de nehirde cesedi bulunan genç, Derik'te toprağa verildi

İZMİR merkez Konak İlçesi Meles Çayı'nda 15 Haziran'da cesedi bulunan 24 yaşındaki Mahmut Güden, kimlik tespitinin ardından memleketi Mardin'in Derik İlçesi'nde toprağa verildi. Baba İbrahim Güden, oğlumun ölü bulunduğu yerden bir hafta önce de başka bir gencin daha cesedinin çıkarıldığını belirtirek, "Devletten oğlumun ölümünü aydınlatılmasını istiyoruz" dedi.

Ailesiyle birlikte 30 yıldan beri Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde yaşayan Mahmut Güden, 15 Haziran günü Konak İlçesi'ndeki Meles Çayı'nda ölü bulundu. Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından vücudunda herhangi bir darp izi bulunmayan Güden'in ailesini arayan polis, aileye bir türlü ulaşamadı. Baba İbrahim Güden, internetteki bir haber sitesinde okuduğu haberle oğlunun öldüğünü duyup İzmir'de polise başvurunca kimlik tespitinden sonra cenaze aileye verildi.

'SU BİRİKİNTİSİ FAZLA DEĞİL'

Memleketi Mardin'in Derik İlçesi'ne getirilen Mahmut Güden'in cesedi, bayramın son gününde aile mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. Defin sonrası konuşan baba İbrahim Güden şunları söyledi: "25 Haziran'da internet haberlerini okurken, böyle bir habere rastladım. Bunun üzerine İzmir Adli Tıp Kurumu'na başvuruda bulunmak üzere İzmir'e gittik. Oğlumu teşhis ettim, ardından İzmir Adli Tıp Kurumu'ndan cenazemizi alıp, Derik İlçesi'nde defnettik. Oğlumun ölü bulunduğu Meles Çayı su birikintisi fazla değil. Oğlumun ölümünü şüpheli buluyorum. Oğlumun ölü bulunduğu yerden bir hafta sonra başka bir gencen cesedi çıkarıldı. Devletten oğlumun ölümünü aydınlatılmasını istiyoruz. Allah kimseye evlat acısını vermesin, genç yaşta hayatının baharında gitti oğlum."

Haber: Emrullah KARAKAŞ / DERİK(Mardin), -

======================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Saruhanlı İzmir Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl?
title