Haberler

Dha Yurt Bülteni-8

(GÖRÜNTÜ EKİYLE YENİDEN)1)ŞEHİT ACISI SAMSUN'A DÜŞTÜBİTLİS'in Tatvan İlçesi'nde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda ağır yaralanan ve bugün tedavi gördüğü hastanede şehit olan Piyade Uzman Çavuş Şuayip Şiltepe'nin ailesine acı haber ulaştı.

(GÖRÜNTÜ EKİYLE YENİDEN)

1)ŞEHİT ACISI SAMSUN'A DÜŞTÜ

BİTLİS'in Tatvan İlçesi'nde terör örgütü Pkk'ya yönelik operasyonlarda ağır yaralanan ve bugün tedavi gördüğü hastanede şehit olan Piyade Uzman Çavuş Şuayip Şiltepe'nin ailesine acı haber ulaştı. Bitlis'in Tatvan İlçesi Anadere mevkiinde PKK terör örgütü ile çıkan çatışmada ağır yaralanan Piyade Uzman Çavuş Şuayip Şilepe, bugün tedavi gördüğü Tatvan Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit Şilepe'nin acı haberi memleketi Samsun'un Vezirköprü İlçesi'nde yaşayan ailesine yetkililer tarafından verildi.

Bekar olan şehit Uzman Çavuş Şilepe,  Vezirköprü İlçesi Karabüklü Mahallesi'nde ikindi namazı sonrasında düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Şehit evinden detay

-Şehit evinin önünde bekleyenlerden detay

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN/SAMSUN,

====================================================

2)KOZAN'A ŞEHİT ACISI

BİTLİS'in Tatvan İlçesi Anadere bölgesinde PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit düşen 26 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Talat Bildirici'nin acı haberi, memleketi Adana'nın Kozan İlçesi'ndeki baba evini yasa boğdu. Eşinin 7 aylık hamile olduğu belirtilen şehidin, doğum iznine gelmeyi planladığı bildirildi.

2 yıllık uzman çavuş olan Talat Bildirici'nin şehit olduğu haberini askeri yetkililer, Kozan'ın Çamdere Mahallesi'nde oturan babası 56 yaşındaki Ali ve annesi 50 yaşınd7aki Müzeyyen Bildirici'ye ulaştırıldı. Sinir krizi geçiren anneye sağlık görevlileri müdahale etti.  Acı haberle şehidin tek katlı taştan yapılan evine akın edenler Türk Bayrağı astı. 3 erkek kardeşin ortancası olan şehidin 1 yıl önce evlendiği ev kadını eşi 22 yaşındaki Şeyda'nın da 7 aylık hamile olduğu öğrenildi. Son olarak babası Ali Bildirici'nin telefonda konuşup Ramazan Bayramı'nda Kozan'a gelip gelmeyeceğini sorduğu şehidin, "Baba işlerimiz çok yoğun,  bayrama gelemeyeceğim. Zaten Temmuz -Ağustos aylarında doğum iznine geliriz" dediği öğrenildi.

Şehit Talat Bildirici'nin cenazesi yarın Kozan'ın Çamdere Mahallesi'nde toprağa verilecek.

Görüntü Dökümü

------------------------

Mahallenin genel görüntüsü

Şehit annesinin ağlaması

Şehit yakınlarının görüntüsü

Evden ve yakınlarından genel görüntüler

SÜRE: 01'10"    BOYUT: 72 MB

Haber-Kamera: Yaşar KORKUSUZ/KOZAN(ADANA),

=====================================================

3)MANİSA'DA ASKERLERİN KIŞLADA YEMEKTEN ZEHİRLENDİĞİ KESİNLEŞTİ

MANİSA 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda geçen cumartesi günü hastaneye kaldırılan 731 askerin yemekten zehirlendiği kesinleşti. Savcılığın başlattığı soruşturmada gözaltına alınanlardan dün adliyeye sevk edilen 25 kişiden 6'sı tutuklanırken, bugün adliyeye sevk edilen 23 kişiden 6 asker serbest bırakıldı.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'ndaki askerlerin zehirlenmesiyle ilgili ön incelemenin tamamlandığı belirtildi. Açıklamada klinik bulgular, hastalardan alınan örnekler ve epidemiyolojik analiz sonuçlarına göre olayın besin zehirlenmesi olduğu kaydedildi.

SAVCILIK SORUŞTURMASI SÜRÜYOR

Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda, geçen 17 Haziran'da akşam yemeğinden sonra 731 asker rahatsızlandı. Hastanelere kaldırılan askerlerin tamamı tedavilerinin ardından taburcu edildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada ilk olarak 17 Haziran'da yemek şirketinin Manisa'daki yönetici ve çalışanı 19 kişi gözaltına alındı. Sonraki günlerdeki gözaltılar ile birlikte toplam sayı 48'e yükseldi. Dün adliyeye sevk edilen ilk 25 kişilik gruptan şirketin Genel Müdürü A.T. ile Manisa sorumlusu V.A.G.'nin de aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklandı. 16'sı savcılık tarafından, 3'ü de sulh ceza hakimliği tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ASKERLERİN TAMAMI SERBET

Soruşturma kapsamında gözaltında bulunan yemeklerin kontrolünden sorumlu subay ve astsubaylar S.Ç., S.Z., O.K.Y., A.Ö., H.Ş. ve A.A. ile yemek şirketinin satın almadan sorumlu müdürü M.A. ile diğer çalışanlar Y.H., C.E., A.Y., E.E., İ.Ü., F.E., S.S., Z.S., F.T., Y.K., H.G., H.Y., M.D., D.Y., K.Ö., S.T. emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 23 kişilik ikinci grupta yer alan askerlerin tamamı, savcılıkta ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Diğer şüphelilerin adliyedeki işlemleri ise sürüyor.

BAŞSAVCIDAN ÖN RAPOR AÇIKLAMASI

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda askerlerin zehirlenmesiyle ilgili açıklama yaptı. Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 'Gıda zehirlenmesi ön raporuna' ilişkin telefonda değerlendirme yapan Başsavcısı Şimşek, "Tahlilleri biz istemiştik. Açıklanan rapor bir ön rapordur. Ayrıntısı çıktıktan sonra bize gelecek. Biz zaten, bugüne kadar gıda zehirlenmesi üzerine soruşturmamızı sürdürüyorduk. Rapor geldiğinde, dosyasına koyup, mahkemeye sunacağız" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Gözaltına alınanların görüntüsü

Haber- Kamera: İlker KILIÇASLAN / MANİSA,

======================================================

4)NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ'NE FETÖ GÖZALTISI

TEKİRDAĞ'da Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ile birlikte aralarında dekanların da bulunduğu bazı şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Kararın ardından polis ekipleri Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ensar Nişancı'nın da aralarında bulunduğu bazı şüphelileri gözaltına aldı. Henüz resmi olarak sayıları açıklanmayan  şüpheliler, Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

Rektör Şimşek'in arşiv görüntüleri

Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ, -

======================================================

ADANA ŞEHİR HASTANESİ'NDE YANGIN (EK)

5)KONTROL ALTINA ALINDI

Adana Şehir Hastanesi'nde çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürüldü. Çatıda mahsur kalan işçiler, yangın söndürülünce kendi imkanıyla binadan çıktı. Dumandan etkilenen 9 işçi ise tedavilerinin ardından taburcu edilirken yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Hastanenin genel ve detay görüntüleri

Çıkan dumanın görüntüsü

Ambulans ve itfaiye ekiplerinin görüntüsü

Hastaneden çıkan işçilerden görüntüler

Çatıdaki işçilerin görüntüsü

İtfaiye ekiplerinin yangın merdiveni çıkarması

Çatıdaki işçilerden ve hastaneden görüntüler

SÜRE: 02'15"    BOYUT: 138 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK -Kamera: ADANA,

=======================================================

6)CHP HEYETİ SUR'DA İNCELEME YAPARAK, RAPOR HAZIRLAYACAK

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, Diyarbakır merkez Sur ilçesindeki sokağa çıkma yasaklarının ardından 45 binden fazla insan göç etmek zorunda kaldığını belirterek, " Bu göç sırasında kendi tarihi kültür miraslarını bıraktı. Sur'da yaşayanlar binlerce yıllık tarihin ve kültürün yok edildiğine tanıklık ediyorlar. İktidarın Sur'a açtığı savaş, sadece kültür mirasını hedef almıyor aynı zamanda everensel bir çöküş, kopma ve yarılmayı da dünyanın gözleri önünde gerçekleştiriyor"dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok başkanlığındaki CHP Milletvekilleri Gülay Yedekçi ile İbrahim Özdiş'ten oluşan CHP heyeti Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde inceleme yapmak ve rapor hazırlamak üzere Diyarbakır'a geldi. CHP Diyarbakır il binasında düzenlenen toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Altıok, CHP'nin adalet yürüyüşünden geldiklerini belirterek, Diyarbakır'ın uzun bir süredir büyük acılar yaşadığını ve adaletin olmadığı illerden biri olduğunu söyledi. Sur ilçesinin Ali Paşa ve Lalebey mahallerinde kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan evler nedeniyle vatandaşların mağdur olduğunu belirten CHP'li zeynep Altıok, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz adalet yürüyüşümüzde herkes için adelet diyerek yola çıktık, bu nedenle her türlü, her toplum kesiminden her türlü adaletsizliğe karşı ses olmaya da devam edeceğiz. Buradaki sokağa çıkma yasakları uzunca bir süre can kaybına, sivil ölümlere yol açtı. Toplamında 655 gündür hala devam eden bir ablukanın devam ettiği bir süreç biliyorsunuz. Ne yazık ki, 91 sivil ölümün gerçekleştiği nice acıların yaşandığı bu sürecin sonunda şimdi de insanlarımız evlerinden geriye kalanları da kaybetme riskiyle karşı karşıyalar. Sur ilçesi UNESCO dünya kültür mirası listesinde yer alıyor. Bu aynı zamanda sistemli bir asimilasyon politikasıdır bir toplumun kendi geçmişiyle bağını koparmak üzere gerçekleşen bir eylemdir. Sur'da ki sokağa çıkma yasaklarının ardından 45 binden fazla insan göç etmek zorunda kaldı. Bu göç sırasında kendi tarihi kültür miraslarını bıraktı.  Sur'da yaşayanlar binlerce yıllık tarihin ve kültürün yok edildiğine tanıklık ediyorlar. İktidarın Sur'a açtığı savaş sadece kültür mirasını hedef almıyor aynı zamanda everensel bir çöküş, kopma ve yarılmayı da dünyanın gözleri önünde gerçekleştiriyor. Sur'un adı sürgün oldu. Samimiyetli bir inceleme yapacağız her kesimi dinleyeceğiz. Kamu çalışanlarını da dinleyeceğiz, mülki amirliklerinden de bilgi alacağız. Ama mağdur olanları da duyacağız ve hepsini eşit değerlendirerek tarafsız bir rapor hazırlayarak deklare edeceğiz. İnsanların temel ihtiyaçlarının elektriklerinin kesildiği başka işkence yöntemiyle karşı karşıyayız. Askeri darbe dönemlerinde bile yaşanmayan bir zulümle karşılaşan vatandaşlarımızın sesi olacağız.  Bu baskı, kamplaşmayı ve ayrışmayı da tetikliyor. Bunun karşısındayız, yerinden yurdundan edilen binlerce insana ev sahipliği yapıyoruz.  Sığınmacılara ev sahipliği yapmaya çalışıyoruz. Ama  bir yandan da kendi vatanımızda, yurdumuzda binlerce insanı yerinden yurdundan ediyoruz. Bu bir çelişkidir. Bu çelişkiden kurtulmamız gerekir."

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi ise, Diyarbakır'ın tarihi mimarisi bakımından dünyada mimari literatürüne geçmiş önemli bir kent olduğunu ifade ederek, "Bugün elbette ki, terörle mücadele yapılmalıdır. Terörle mücadele yapılırken, bu kentle tarumar edilmemelidir. Diyar'ın  Sur ilçesi aslında Diyarbakır'ın en eski yerleşim bölgesi ve kalbi. O sokaklar ve evlerden eser kalmamıştır. Başka bir anlayışla yeni bir yapılaşmaya gidilmiştir. Milli ve yerli bütün değerlerimizi ayaklar altına alan bu zihniyet, mimari kimliğimizi de yok etmeye gayret etmektedir. Diyarbakır mimari kent kimliğinden uzaklaştırılmış, bazalt taşlarla örülü olan o evler, yerine betonarme evler yapılıp dış cephesini sözde bazalt taşlarla yapıştırma suretiyle kaplama yapılmıştır. Bu eskiyi ihya etmek değildir yeni, çirkin, kiç, eklettik bir yapılaşmayı Diyarbakır'a zorla kabul ettirmeye çalışmak demektir. Bunu kabul etmiyoruz"diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Açıklamaya katılanlar

-CHP'li Altıok'un konuşması

-CHP'li Yedekçi'nin konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,

======================================================

7)KAÇIRILAN POLİS VE ASKER AİLELERİNDEN PKK'YA ÇAĞRI: ÇOCUKLARIMIZI SERBERST BIRAKIN

DOĞU ve Güneydoğu'da değişik tarihlerde PKK tarafından kaçırılan polis ve asklerin aileleri, Diyarbakır'da bir araya gelerek düzenledikleri basın toplantısında, çocuklarının serbest bırakılması için PKK'ya çağrıda bulunurken, devletten de yardım istediler.

PKK terör örgütü mensuplarınca değişik tarihlerde kaçırılan polis ve asker aileleri Diyarbakır'da İnsan Hakları Derneği'ne (İHD) başvuruda bulunarak, çocuklarının serbest bırakılmaları için basın toplantısı düzenledi. İHD Diyarbakır Şubesi'ne başvuran 13 aile, derneğin arabulucu olmasını talep etti. Toplantıda konuşan İHD Genel Başkan Yardımcısı Raci Bilici, PKK'ya, kaçırılan güvenlik güçlerinin serbest bırakması için çağrıda bulunarak, "Daha önce de PKK'nın kaçırdığı kamu personellerinin serbest bırakılmaları için girişimde bulunmuştuk. Bir çok dönemde Güney Kürdistan'a giderek, PKK'nın elinde olan kamu personellerini alıp ailelerine teslim ettik. Bizler burada insan hakları savunucuları olarak bir çağrıda bulunuyoruz, bu kişilerin özgürlüğüne kavuşmaları için bizim üzerimize ne düşerse yapmaya hazırız. Mağduriyetin gidirilmesi konusunda talebimiz var, umuyor ve diliyoruz PKK ve hükümet bizi dinler"diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANIMIZA HAVA OPERASYONLARINDAN KAYGI DUYDUĞUMU SÖYLEDİM"

18 Eylül 2015 tarihinde Tunceli-Erzincan yolunda kaçırılan astsubay Semih Özbey'in babası olan Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey ise, oğlunun kaçırıldığı günden bu yana yaşanan bir ölü gibi kendillerini hissettiklerini ifade ederek, "Ben, 20 aydır çocuğumun ne durumda olduğunu bilmiyorum. Devlet bize bilgi vermedi. Sadece örgüt çocuklarımızın görüntülerini yayımladı. Onun dışında herhangi bir bilgiye sahip değiliz. Bu çocuklar sağ mı, ölü mü, onların güvenliği var mıdır? Bunları bizim bilmemiz gerekiyor. Bu çocuklar kendisi gidip örgüte teslim olmadılar, devletin karayolunda alındı. Siz devlet olarak bunlara sahip çıkamadınız. Artık, ailelerin mağduriyetlerinin giderilmesi için ne gerekiyorsa hep birlikte yapalım. Benim eşim kanser hastası. Hiç olmazsa bunun hatırına çocuklarının serbest bırakılması için mücadele verelim. Ben, Cumhurbaşakınımıza bizzat söyledim, çocuklarımızın olduğu bölgede hatta diğer bölgelerde hiç bir bombardımanın yapılmamasını söyledim. Hava operasyonlarından dolayı kaygı duyduğumuzu söyledim. Çünkü, siz insanı öldürmeyi hedefliyorsunuz. İnsanlar ölmlesin anneler ağlamasın artık" diye konuştu.

Şırnak'ta 12 Aralık 2015 tarihinde kaçırılan Uzman çavuş Ferdi Polat'ın ağabeyi Mahir Polat, kerdeşinden hiç bir haber alamadığını dile getirerek, "Eğer kardeşim infaz edilmişse cenazesini istiyoruz, edilmediyse örgüt tarafından onun bir videosunu istiyoruz. 20 ay oldu. Hangi bir anne ve baba bu kadar sürede oğlunun sesini duymadan dayanabilir"dedi.

"YETER ARTIK BİZLERE ACIYIN MERHAMET EDİN"

2 Ekim 2015 tarihinde Tunceli'nin Pülümür ilçesinde kaçırılan er Yusuf Altıntaş'ın babası Şevket Altıntaş da, oğlunu davul zurnayla devlete asker olarak gönderdiğini söyledi. Devletin kendisine bilgi vermediğinden dolayı şikayetlerini anlatan Altıntaş, "PKK'ya sesleniyorum, oğlumu kaçırdın, gücünü gösterdin, artık bırak. Benden ne istiyorsun. Yeter artık bizlere acıyın merhamet edin"diye konuştu.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Basın toplantısına katılan aileler

-Bilici'nin konuşması

-Ailelerin konuşması

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ahmet ÜN/DİYARBAKIR,

======================================================

8)UÇAK DÜŞTÜ' İDDİASI EKİPLERİ HAREKETE GEÇİRDİ

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde uçak düştü iddiası jandarma, itfaiye ve sağlık ekiplerini harekete geçirdi. Ekipler yaptıkları aramada düşen bir uçak olmadığı ve ihbarın asılsız olduğunu belirledi.

Manavgat'ta saat 10.00 sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen "Manavgat'ta tersaneler bölgesine zirai ilaçlama uçağı düştü" ihbarı üzerine başta sağlık ekipleri olmak üzere, jandarma ve itfaiye birimleri seferber oldu. Bahsedilen bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Kum Mevkii'ndeki tersaneler bölgesinde zirai ilaçlama uçaklarının inip kalkış yapabileceği piste gelen ekipler bölgede herhangi bir ize rastlayamadı. Tersanelerde çalışanlara da soran ekipler ihbarın asılsız olduğunu belirleyerek geri döndü.

Görüntü Dökümü

---------------------------

İtfaiye, jandarma ve sağlık ekiplerinin gelmesi

Çevrede vatandaşların bilgisine başvurulması

Ekiplerin dönüşü

00: 38  -  20 MB

Haber- Kamera: Mithat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya),

======================================================

9) MEZUNİYET TÖRENİNDE PANKART AÇAN 6 ÖĞRENCİ SERBEST

AKDENİZ Üniversitesi mezuniyet töreninde yasa dışı pankart açtıkları için gözaltına alınan 6 öğrenci, yurtdışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

Antalya'da 9 Haziran'da Akdeniz Üniversitesi'ndeki mezuniyet töreninde açlık grevinin 93'üncü gününde 'Nuriye Gülmen ve Samih Özakça'ya özgürlük', 'A.A'ya göre bile mezunuz', 'Silivri ne tarafta mezun olduk da?' yazılı pankartları taşıyan İletişim fakültesi  öğrencilerinden Rıdvan Seven, Mehmet Alpsoy, Selimcan Alabay, Dilan Esen, Onur Durdağı ve Musa Badur, 3 gün sonra Terörle Mücadele ekiplerince evlerine yapılan operasyon sonucu gözaltına alındı.

Haklarında DHKP-C terör örgütü propagandası yaptıkları iddiasıyla soruşturma başlatılan öğrenciler, emniyetteki sorgularının ardından dün adliyeye sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliğindeki savunmalarından sonra 6 öğrenci, yurtdışına çıkış yasağı konularak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Avukatları ile birlikte adliyeden çıkan öğrencileri yakınlarıyla arkadaşları karşıladı. Avukat Tuncay Koç, gözaltına alınan öğrenciler arasında bütünlemeye kalanlar olduğunu da söyledi. Koç, gözaltında oldukları süre içinde bütünleme sınavına giremeyen bu öğrencilerin bir yıl kayıp ettiğini belirtti

Görüntü Dökümü

---------------------------

Öğrenciler ve Avukat Tuncay Koç

Öğrecilerin arkadaşları

Ailelerden detay

Avukat Tuncay Koç'un açıklamaları

Öğrencilerden Selimcan Alabayöın konuşması

Genel görüntüler

Haber- Kamera: Mustafa KOZAK/ANTALYA,

======================================================

10)BALYOZLA CAMI KIRIP 500 BİN LİRALIK CEP TELEFONU ÇALDILAR

KÜTAHYA'da yüzleri maskeli 5 kişi sabaha karşı bir elektronik eşya satan mağazanın kapı camını balyozla kırıp içeriye girdi. Güvenlik kameralarının kaydettiği olayda 500 bin lira değerindeki 236 cep telefonu torbalara koyan hırsızlar otomobile binip kaçtı.

Olay dün sabah saat 05.00 sıralarında Meydan Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı'nda meydana geldi. Plakası belirlenemeyen bir otomobille elektronik eşya satan mağazanın yanında duran 5 şüpheliden biri araç içerisinden aldığı balyozla mağazanın cam kapısını kırmaya başladı. İşyeri güvenlik kamerası ile yakındaki apartmanda oturan bir kişi tarafında cep telefonuyla saniye saniye kaydedilen olayda, defalarca balyozla vurulan kalın cam kırıldı. Şüphelilerden biri otomobilde direksiyon başında kaldı, biri elinde tabancayla otomobilin yanında durarak gözcülük yaptı, yüzleri maskeli olan 3 kişi de camını kırdıkları kapıdan mağaza içerisine girdi. Yanlarında getirdikleri torbalara raflarda duran cep telefonlarını dolduran şüpheliler daha sonra plakası belirlenemeyen otomobile binip kaçtı.

Mağazadan yaklaşık 500 bin lira değerinde çeşitli marka ve model 236 telefon çalan şüphelilerinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

(Güvenlik kamerası görüntülerinde,

-Şüphelilerden birinin balyozla mağazanı cam kapısını kırmaya çalışması,

-Kırılan cam kapıdan yüzleri maskeli 3 kişini içeriye girmesi,

-Dışarıdaki bir şüphelinin elinde tabanca ile gözcülük yapması,

-Mağaza içerisindeki cep telefonlarını torbaya doldurulması,

-Şüphelilerin otomobile binip kaçmasından çekilen görüntü;

-Cep telefonu görüntüsünden ise karşı apartmandan çekilmiş, hırsızların mağazadan torbalarla cep telefonlarını otomobile koyup uzaklaşmasından çekilmiş görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ- KÜTAHYA/DHA

======================================================

11)İZMİR'DEN BAŞLAYAN ADALET YÜRÜYÜŞÜ SOMA'DA DEVAM ETTİ

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından Ankara'dan yola çıktığı 'Adalet Yürüyüşü'ne destek için CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından başlatılan yürüyüş altıncı gününde, yaklaşık 400 kişinin katılımıyla Manisa'nın Soma ilçesi'nde sürdü.

Gündüz Beder Düğün Salonu önünde toplanan kalabalık, 'Adalet' yazılı pankart açıp, ellerinde yine 'Adalet' yazılı dövizlerle, "Cezaevindeki gazeteciler için adalet istiyoruz", "Bakanların çocukları dışarıda, akademisyenler içeride. Adalet istiyoruz", "Madenci haklarını savunmak için adalet istiyoruz", "Susma, sustukça sıra sana gelecek" sloganları atarak yürülüşe geçti. Cengiz Topel Meydanı, Atatürk Caddesi güzergahını takip eden kalabalık Gaziosman Paşa Caddesi'ndeki Madenci Heykeli'ne kadar yaklaşık 6 kilometre yürüdü. Burada kalabalığa seslenen CHP Soma İlçe Başkanı Levent Elbinsoy, haksız yere konulduklarını ileri sürdüğü gazeteciler ve vatandaşlar için adalet istedi. Elbinsoy, "Ülkemizde son günlerde adaletin yok olduğu, gerçek suçluların serbest bırakılarak, masum insanların haksız yere tutuklandığı, gazetecilerin, akademisyenlerin, öğretmenlerin ve birçok masum insanın cezaevlerine konulduğu karanlık günler yaşanmaktadır. Hak, hukuk, adalet kalmamıştır. Bugün İktidarda olanlar programlı bir şekilde laik, demokratik cumhuriyetimizin değerlerine ciddi şekilde saldırmaktadır. Adalet olmadan ekmek ve özgürlük olmayacağına inanıyoruz. Bu nedenle sadece 'Adalet' diyoruz. Yargının siyasallaşması, muhalefet kişi ve kurumlara karşı baskı haline dönüşmesi demokrasilerde asla kabul edilemez. Eğer bir toplumda yargıya güven kalmamışsa, adalet yoksa, insan hakları çiğneniyorsa, toplumda adalet duygusunu sağlayacak olan hukukun herkese eşit uygulandığı, adalet dağıtanların tarafsız ve bağımsız kararlar aldığı bir sistem ile olacaktır. İşte bizler bu nedenlerden dolayı yollardayız, yürüyoruz, yürüyeceğiz. Kaç gün sürerse sürsün inançla beklediğimiz Adalet anlayışı ülkemize hakim oluncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz. Hepimizin bu ülkeye, insanlara, şehitlerimize ve çocuklarımıza sorumluluğumuz var. Yargının siyasallaşmasına izin vermeyeceğiz. Demokrasi ve hukukun üstünlüğünü savunmaya devam edeceğiz. Ama ne olursa olsun er ya da geç üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğü kazanacaktır. Adalet herkese bir gün lazım olur. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu yürüyüşü toplumun her kesiminin korkudan, endişeden silkelenip, baskılardan kurtulup, demokrasiyi, adaleti, tam bağımsız, özgür, demokrat, laik, çağdaş bir Türkiye inşa etme yürüyüşüdür. Adalet esas olan bir sosyal hukuk devletini yeniden kurmaktır. Bu ülkeye adalet gelene kadar yılmadan, daha da büyüyerek ve güçlenerek mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından kalabalık otobüslere binip, yürüşlerine devam etmek üzere Manisa'nın Kırkağaç ilçesine gimek üzere yola çıktı.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Kalabalığın yürüyüşü

-Açılan pankart ve dövizlerden görüntü

-CHP Soma İlçe Başkanı Levent Elbinsoy'un açıklaması

-Slogan atılmasından görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber: Şevket YILMAZ - Kamera: Serkan ÖZDEMİR / SOMA (Manisa),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Samsun PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title