Haberler

Dha Yurt Bülteni-8

2 çocuk babası şehit uzman çavuş 'Babalar Günü'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi HAKKARİ'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Hakkari Dağ Komando Tugayı'nda görevli, 27 yaşındaki İstihkam Uzman Çavuş Erbil Arslan'ın...

2 çocuk babası şehit uzman çavuş ' Babalar Günü'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi

HAKKARİ'nin Çukurca ilçesinde Pkk'lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Hakkari Dağ Komando Tugayı'nda görevli, 27 yaşındaki İstihkam Uzman Çavuş Erbil Arslan'ın cenazasi, Balıkesir'in Susurluk ilçesi Göbel Mahallesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Çukurca'da dün şehit düşen Hakkari Dağ Komando Tugayı'nda görevli İstihkam Uzman Çavuş Erbil Arslan'ın  Göbel Mahallesi'ndeki cenaze törenine Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ve milletvekillerinin yanı sıra yaklaşık 4 bin Balıkesirli katıldı. Şehit Erbil Arslan'ın cenazesi, Göbel Mahallesi'ndeki evinin önünde götürülerek 'helallik' alınması ardından Çarşı Camii'ne getirildi. Babalar Günü'nde toprağa verilen evli ve biri 4 yaşında diğeri ise 9 aylık Ecrin ve Esin isimli iki kız çocuk babası olan Arslan'ın cenaze töreninde Annesi Emine Arslan, babası İsmail Arslan, kardeşi Ercan Arslan ve eşi Burcu Arslan'ın ayakta durmakta güçlük çektiği ve gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. Şehidin çocukları ise cenaze törenine getirilmedi.

ŞEHİT OĞLUNA INI ÖPEREK VEDA ETTİ

Çarşı Camii'nde, anne Emine Arslan, şehit oğlu  Erbil Arslan'ın tabutunun başına gelerek önce öptü, ardından fotoğrafını eline alıp cenazeye katılanlara gösterdi. Daha sonra fotoğrafı öpen anne Arslan, askeri personel tarafından sandalyeye oturtuldu. 4 yıldır Hakkari'de görevini yapan şehit Uzman Çavuş Erbil Arslan'ın cenazesinde gözyaşları sel oldu. 2 bin 100 nüfusu bulunan Göbel Mahallesi'ndeki cenaze törenine 4 bin Balıkesirli katıldı. Cenaze namazının kılınmasının ardından, Arslan'ın cenazesi Göbel Köy Mezarlığı'na defnedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Cenazeden görüntüler

Şehidin yakınlarından görüntüler

Cenaze namazı

Kalabalık cemaatten görüntüler

Şehidin askeri araca konması ve götürülmesi

Haber-Kamera; Berktuğ ÖNCÜ/SUSUSURLUK(Balıkesir), -

===========================================

Şehit Yakup Yılmaz'ın cenazesi baba evine son kez getirildi(2)

BABALAR GÜNÜNDE OĞLUNUN ŞEHİT ACISINI YAŞADI

Erzurum'da terör örgütüne yönelik operasyonda şehit olan 24 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Yakup Yılmaz, memleketinde yaklaşık 5 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Baba Cengiz Yılmaz, Babalar Günü'nde oğlunu şehit vermenin acısını yaşadı

Erzurum'da PKK Terör Örgütü'ne yönelik yürütülen operasyonda şehit olan 24 yaşındaki Uzman Çavuş'un cenazesi, gece saatlerinde memleketi Sakarya'a getirildi.

'Jandarma Uzman Onbaşı Doğan Akgöbek 17-19' isimli operasyonda teröristlerle sıcak temas sağlandığı sırada şehit düşen Yılmaz'ın naaşı Serdivan İlçesindeki baba ocağına son kez getirildi. Baba evinde helallik alınması sırasında feryatlar yükseldi. Cenaze, daha sonra omuzlara alınarak büyük bir kalabalık tarafından Arabacıalanı Mahallesi'nde bulunan Medine Camii'ne taşındı.

Cenazeye Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu,,Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, MHP Sakarya Milletvekili Zihni Açba,  şehit kaymakam Muhammed Safitürk'ün babası Asım Safitürk, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidin babası Cengiz, annesi Emine ve 4 kardeşi al bayrağa sarılı tabuta sarılarak dakikalarca gözyaşı döktü. Şehit ailesini, akrabaları ve askeri yetkililer teselli etmeye çalıştı. Babalar Günü'nde oğlunun şehitlik acısını yaşayan ve cenaze namazında ayakta durmakta güçlük çeken baba Cengiz Yılmaz, şehid oğlunun tabutunun başından ayrılmadı.

Yılmaz'ın şehit olduğu operasyona katıldığı görev arkadaşları da cenazeye katılarak aileye başsağlığı dileklerini iletti. Şehidin ailesi tabutun başında vatandaşların ve protokol üyelerinin taziyelerini kabul etti. Şehit Yılmaz'ın naaşı kılınan cenaze namazının ardından askerler tarafından kortej eşliğinde cenaze aracına taşındı. Sağanak yağışın etkili olduğu sırada tabutun başında yürüyen kalabalık tekbirler getirerek 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı. Uzman Çavuş Yılmaz, Serdivan Şehitliğinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Cenaze namazı

-Babası ve yakınları ağlarken

-Şehidin omuzlarda taşınması

-Cenazeye katılanlardan detaylar

Haber-Kamera: Zafer TOKUŞ-Aziz GÜVENER / SAKARYA

=================================================

Avladığı 30 kiloluk liça, Babalar Günü hediyesi oldu

ÇANAKKALE'de özel bir bankada güvenlik görevlisi olarak çalışan ve deniz tutkusu nedeniyle 10 yıldır da serbest dalış yapıp, zıpkınla balık avlayan 36 yaşındaki Çetin Ege Doğan, 1.5 metre boyunda ve 30 kilo ağırlığında liça vurdu. Doğan, avı için, "Deniz ananın bana Babalar Günü hediyesi" dedi.

Çanakkale Boğazı'nda orta suda hareketsiz olarak avını beklemek anlamına gelen 'örümcek tekniği' ile yaptığı dalışlarda bugüne kadar boyu büyüklüğünde birçok balık avlayan güvenlik görevlisi Çetin Ege Doğan, bu sabah Babalar Günü'ne özel bir dalış gerçekleştirdi. Erken saatlerde Boğaz'da, balık adam elbisesi, şnorkel ve zıpkınla dalış yapan Doğan, sualtında avını beklerken, 'çıplak' olarak da bilinen büyük liça sürüsüyle karşılaştı. İçlerinden en büyüğünü hedef alıp, zıpkınla avladı. Doğan, bu anları da zıpkının üzerindeki sualtı kamerasıyla görüntüledi.

Boyu büyüklüğündeki balığı karaya çıkarabilmek için uzunca bir süre uğraşan Çetin Ege Doğan, sahilde kendisini merakla bekleyen arkadaşlarına da 1.5 metre boyunda ve 30 kilo ağırlığındaki liça ile sürpriz yaptı. Bu anları cep telefonu kamerası ile kaydeden arkadaşı, Doğan'ın kucaklayarak sudan çıkarıp kıyıya taşıdığı dev 'liça'yı görünce, "Sen denizde kuzu bulmuşsun" diyerek, esri yaptı.

Özel bir bankada güvenlik görevlisi olarak çalışmasına karşın, denize olan tutkusu nedeniyle boş zamanlarında serbest dalışlar yaptığını ve zıpkın ile balık avladığını anlatan Çetin Ege Doğan, "Bugün Babalar Günü nedeniyle bir dalış yaptım. Havanın durumuna göre önce yeri seçtim. Derin bir dalış yaptım. Örümcek tekniğiyle orta suda hareketsiz bekleyerek yaptığım dalışta, büyük balık sürüsü denk geldi. Etrafımda birkaç tur attılar. Ben de en irisini seçerek atışımı yaptım ve balığı vurdum. Deniz ana Babalar Günü'ne özel bir hediye sundu bana" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Çetin Ege Doğan'ın balığı vurma anından görüntü.

-Balığı kıyıya çıkarma anından görüntü.

-Çetin Ege Doğan ile röp.

Haber-Kamera: Burak GEZEN / ÇANAKKALE, DHA)

===================================================

Otomobil bariyerlere ok gibi saplandı: 1 ölü 4 yaralı

SAKARYA'nın Pamukova İlçesi'nde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu otomobil bariyerlere çarptı. Kazada 1 kişi öldü 4 kişi yaralandı.

Kaza Mekece Mahallesi İznik yol ayrımında meydana geldi.  Emin Şirin Özen (65) idaresindeki 11 RA 569 plakalı araç sürücüsünün direksiyon hakimiyeti kaybetmesi sonucu bariyerlere çarptı. Kazayı gören vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine İtfaiye ve çok sayıda sağlık ekipi sevk edildi.  Araç içerisinde çarpmanın etkisi ile sıkışan yaralılar Emin Şirin Özen (60), Nazife Şirin Özen(59) Özlem Şirin Özen (28), İnci  Özen(4) ve Doğa Özen(4) İtfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları yerden çıkarılarak Pamukova İlçe Hastanesine sevk edildi. Yaralılardan Nazife Şirin Özen  kaldırıldığı Pamukova İlçe Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Kaza yapan araç

-Yaralılar

-Ölen Nazifi Şirin Özen'in vesikalık fotosu

HABER-KAMERA: İSMAİL ÇETİNTAŞ-PAMUKOVA-

====================================================

Otomobil adliye inşaatına uçtu (2) (Yeniden)

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde yoldan çıkıp 15 metreden yapımı süren adliye ek hizmet binasının inşaatına düşen otomobilde 2 kişi ağır yaralandı.

Kaza, saat 02.30 sıralarında Sugözü Mahallesi çevre yolu üzerinde meydana geldi. Gazipaşa istikametine giden Barış A.'nın kullandığı 07 E 4684 plakalı otomobil sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesinin ardından yoldan çıktı. Önce kaldırıma çıkan daha sonra da şantiye girişindeki demir korkulukları kıran otomobil, yapımı devam eden Alanya Adliyesi ek hizmet binasının temeline uçtu. Yaklaşık 15 metre yüksekten düşen otomobil ders döndü. Kazada otomobil sürücüsü Barış A. ile aynı araçta bulunan Coşkun Ç., ağır yaralandı.

Kazayı gören adliye polisi olay yerine gelerek durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Kısa sürede gelen sağlık ekipleri de inşaata inerek otomobildeki yaralıları çıkardı. Ambulansla hastaneye götürülen Barış A. ve Coşkun Ç. tedaviye alındı. Yaralıların sağlık durumunun ciddi olduğu belirtildi.

Hurdaya dönen araç ise vinç yardımıyla bulunduğu yerden çıkarıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

İnşaata düşen aracın vinçle çekilmesi (vatandaş cep telefonu)

HABER- KAMERA: Engin ANAK/ALANYA,

==================================================

Dombra'ya Ahlat'ta Arapça klip

GAZİANTEP'te yaşayan Bayırbucak Türkmenlerinden ses sanatçısı Adil Şan Dombra'ya Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde Arapça klip çekiyor.

Suriye'nin Bayırbucak bölgesinden gelip Gaziantep'e yerleşen Türkmen sanatçı Adil Şan, 5 kişilik ekibiyle geldiği Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde tarihi mekanlarda Dombra'ya Arapça klip çekiyor. Amacının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kliple Arap dünyasına anlatmak olduğunu belirten Şan, "Türkiye'nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Arap dünyasında yeterince tanınmadığına kanaat getirdik. Sağolsun Türkiye zamanında Suriye Bayırbucak Türmenlerine sahip çıktı. Biz de vefa borcu olarak reisi Arap dünyasına tanıtmak amacıyla bir şeyler yapmak istedik. Böylece Dombra'yı Arapça'ya çevirdik. Klibini de çekmek için Türkiye'nin ilk temelinin atıldığı, Türklüğün tapusu olan kutlu şehir Ahlat'a geldik. Böylece Arap dünyasına bir mesaj verelim istedik. Klip çekimlerimizde Ahlat Kaymakamımız Bülent Tekbıyıkoğlu ve Belediye Başkanı Mümtaz Çoban bize çok büyük destek oldu. Klibimiz kısa sürede hazır olacak"dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

-Klip çekimlerinden detaylar

-Adil Şan ile röportaj

Haber-Kamera: Halil ÜLKER/AHLAT(Bitlis), -

====================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Babalar Günü Çukurca Hakkari PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

18 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 18 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Kabinede değişiklik olacak mı? AK Partili Ömer Çelik yanıtladı İngiltere'de sigara satışı yasaklandı mı? İngiltere'de sigara yasağı başlıyor Süper Lig şampiyonluk oranları GÜNCEL NİSAN 2024! Bayern Münih Arsenal maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) B.Münih Arsenal maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Rüyada dağ görmek ne anlama gelir? Rüyada karlı dağ görmek neye işaret eder? Rüyada dağ manzarası görmek, Rüyada yeşil dağ görmek nedir? Bayern Münih-Arsenal maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! B.Münih Arsenal maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Zıt Anlamlı Kelimeler nelerdir? Tüm zıt anlamlı kelimelere örnekler nedir? Zıt anlamlı sözcükler konu anlatımı ve listesi! Tilâvet Secdesi nedir? Kuran'da Tilâvet Secdesi ne demektir? Tilâvet Secdesi kelimesinin tanımı ve anlamı! 23 Nisan üniversiteler tatil mi 2024? Bayern Münih-Arsenal maçı CANLI izle! 17 Nisan Bayern Münih-Arsenal Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 18 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Manchester City Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Real Madrid maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.City R.Madrid maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester City Real Madrid maçını şifresiz veren kanallar! Manchester City Real Madrid maçı nereden izlenir, hangi kanal veriyor?
title