Haberler

Dha Yurt Bülteni-8

Diyarbakır'da Başbakan Binali Yıldırım hazırlığı BAŞBAKAN Binali Yıldırım'ın Diyarbakır ziyareti öncesi kentte hazırlıklar devam ediyor.

Diyarbakır'da Başbakan Binali Yıldırım hazırlığı

BAŞBAKAN Binali Yıldırım'ın Diyarbakır ziyareti öncesi kentte hazırlıklar devam ediyor. Başbakan Yıldırım, merkez Sur İlçesinde devam eden sokak sağlıklaştırma çalışması restorasyonlarında tamamlanan 1'nci etabın açılışını gerçekleştirecek.

Başbakan Binali Yıldırım'ın yarın Diyarbakır'a gerçekleştireceği ziyaret öncesi kentte hazırlıklar sürüyor. Sur İlçesi 1'nci Etap açılışı töreni gerçekleştirecek olan Başbakan Binali Yıldırım'ın gelişi nedeniyle ziyaret öncesi kentin 4 merkez ilçesi olan Yenişehir, Bağlar, Sur ve Kayapınar'da çalışmalar sürüyor. Kentin bir çok noktasındaki bilbordlara  Başbakan Yıldırım'ın afiş ve pankartları asılırken, Sur ilçesinde yaşanan çatışmalar sonrası Gazi ve  Melikahmet caddelerinde sürdürülen sokak sağlıklaştırması çalışmalarının 1'inci etabının tamamlandığı belirtildi. Başbakan Yıldırım'ın açılışını yapacağı 1'nci etapta bulunan dükkanlar ile yanık çarşı olarak adlandırılan "Çarşıya şevuti" çarşısı duvarları bazalt taşlarla süslenirken, üst kısımları ise ahşap kaplamalarla döşendi. Çatışmaların yoğun olarak yaşandığı mahalleler ve aralarında  tarihi 4 ayaklı minarenin de bulunduğu 200 tarihi tescilli yapı ile evlerin de restorasyon çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Sokak çalışmalarında restore edilen dükkanlar

-Yenilenen duvarlar ve ahşaplar

-Sur ilçesinden detaylar

-Başbakan Yıldırım'ın Afişleri

-Muhabir anons

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,

================================================

HDP'li Milletvekili Botan hakkında hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığı'nda

VAN Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Van Milletvekili Lezgin Botan hakkında terör örgütü propagandası yapmak suçundan fezleke hazırlayarak, Adalet Bakanlığı'na gönderdi.

Hazırlanan fezlekede HDP Milletvekili Lezgin Botan'ın 27 Nisan 2017'de Van'daki bir internet sitesine yaptığı açıklamada terör örgütü propagandası yaptığı belirtildi. Fezlekede Milletvekili Botan hakkında soruşturma yürütülmesi ve Terörle Mücadele Kanunu'nun 7/2 maddesi uyarınca cezalandırılması için dokunulmazlığının kaldırılması

isteminde bulunuldu. Fezleke, TBMM Başkanlığı'na verilmek üzere Adalet Bakanlığı'na gönderildi.

Haber: VAN, -

=====================================================

Kanserli çocuklar hastanede sergi açtı

ZONGULDAK'ta Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Çocuk Onkolojisi Servisi'nde tedavi gören çocukların 1 yılda yaptığı resim ve ahşap boyamalardan oluşan sergi hastane girişindeki koridorda açıldı.

Çocuk Onkolojisi Servisi'nde tedavi gören 2 ile 16 yaş arasındaki çocukların 1 yıl içinde yaptığı el sanatı çalışmalar, ahşap boyamalar, yağlı boya ve tuval boya resimleri, 'sevginin renginde kalın' adıyla sergilendi. Çocuk Onkolojisi Servisi'nde öğretmenlik yapan Gülay Karakök'ün hazırladığı serginin açılışına BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Doç.Dr. Bekir Hakan Bakkal, Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök, Çocuk Onkolojisi Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Nazmiye Yüksek, akademik personel ve tedavi gören çocukların aileleri katıldı. Çocukların emekleriyle ve hayal güçleriyle ortaya çıkan 20 tuval ve çeşitli yağlı boya resimleri ile ahşap boyamaların bulunduğu sergi büyük beğeni topladı.

Başhekim Doç.Dr. Bekir Hakan Bakkal, çocukların tedavi süreleri boyunca eğitimlerinde bir aksama yaşanabildiğini, görevlendirilen öğretmenlerin verdiği eğitimle çocukların bu süreçte eğitimlerinden geri kalmadığını, tedavilerini de daha mutlu sürdürmelerini sağladığını söyledi.

Öğretmen Gülay Karakök de onkoloji servisindeki çocukların tedavi sürecinin uzun olduğunu ve onların stresini azaltacak, mutlu edecek aktiviteler yapmaya çalıştıklarını söyledi. Kısa sürede çok güzel eserler çıktığını anlatan Karakök, "Biz bunları sergilemeye layık bulduk ve sergimizi açtık. Bu motivasyondur. Hala hayatlarının devam ettiğini, bir şeyler üretebildiklerini görmek onlara mutluluk veriyor. Bu bir tedavinin parçası. Daha huzurlu geçirmelerini sağlıyor bu süreci. Çünkü uzun süre hastanede kalıyorlar, belki hiç dışarıya çıkmıyorlar. Bu süreci atlatmak kolay değil. Ağır ilaçlar kullanabiliyorlar. Bu tür aktiviteler onların bu süreci daha kolay atlatmalarına katkıda bulunuyor" dedi.

Hastane girişinde açılan sergi bugün sona erecek.

Görüntü Dökümü:

-Sergi açılış konuşmaları

-Serginin gezilmesi

-Sergideki ürünlerden detaylar

-Gülay Karakök ile röp.

Haber-Kamera:   Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,

================================================

Gaziantep'te, CHP'li vekilin tutuklanmasına tepki

GAZİANTEP'te CHP'liler, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun MİT TIR'ları görüntülerinin yayınlanmasına ilişkin davada 25 yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklanmasını basın açıklaması ve yürüyüşle protesto etti.

Ordu Caddesi'nde bulunan CHP İl Başkanlığı önünde toplanan 150 kadar partili, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına sloganlarla tepki gösterdi. CHP İl Başkan Vekili Mehmet Yılmaz Çelik, tutuklanma kararının siyasi olduğunu savunarak, şunları söyledi: "Mahkemenin aldığı karar tamamıyla siyasidir ve yargının siyasallaşmış olduğunu bir kez daha göstermiştir. Hukukun, adaletle, vicdanla ve demokrasiyle hiçbir şekilde bağdaşmayan bu kararı, CHP'liler olarak tanımıyoruz. Alınan bu karar, başta vatandaşlarımız olmak üzere bütün herkesin vicdanlarını sızlatmıştır. Her fırsatta en demokrat, en devrimci, en eşitlikçi parti olduğunu iddia edenler, bu karar karşısında suspus olmuşlardır. Bu kararı alanlara buradan seslenmek isterim ki; bu kararın altında kalacaksınız, vicdanınız sizi asla ve asla rahat bırakmayacak. Sözde mahkemenin aldığı bu karar, herkese karşı bir gözdağıdır. CHP'ye yönelik bir devlet zorbalığıdır. Muhalefet partisine karşı yapılabilecek en faşist uygulamadır. CHP'liler olarak yıllarımızı demokrasi için harcadık, harcamaya da devam edeceğiz. CHP olarak direneceğimizi, yargının siyasallaşmasına boyun eğmeyeceğimizi yüce milletimize saygıyla beyan ve taahhüt ederiz."

Çelik'in konuşmasının ardından kalabalık, Ordu Caddesi'nden yaklaşık  500 metre sloganlarla Başkarakol Kavşağı'na kadar yürüdü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

CHP il başkanlığı

Parti önünde toplanan kalabalık

Kalabalığın slogan atması

Mehmet Yılmaz Çelik'in konuşması

Yürüyüş

Genel ve detay görüntüler

Haber: Mücahit YOLCU -Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

========================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Binali Yıldırım Lezgin Botan Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title