Haberler

Dha Yurt Bülteni-8

GÖÇÜKTE MAHSUR KALAN İŞÇİNİN CESEDİNE 31 SAAT SONRA ULAŞILDI (EK)1)DAYISI İLE AYNI KADERİ PAYLAŞTIKömür ocağındaki göçükte ölen 2 maden işçisinden Volkan Köroğlu'nun, 25 Kasım 2015 tarihinde Kilimli İlçesi Gelik Beldesi'nde başka bir maden ocağında çalışırken meydana gelen göçükte dayısı...

GÖÇÜKTE MAHSUR KALAN İŞÇİNİN CESEDİNE 31 SAAT SONRA ULAŞILDI (EK)

1)DAYISI İLE AYNI KADERİ PAYLAŞTI

Kömür ocağındaki göçükte ölen 2 maden işçisinden Volkan Köroğlu'nun, 25 Kasım 2015 tarihinde Kilimli İlçesi Gelik Beldesi'nde başka bir maden ocağında çalışırken meydana gelen göçükte dayısı 41 yaşındaki Yusuf Köroğlu'nu kaybettiği, kendisinin ise son anda kaçarak kurtulduğu ortaya çıktı. Volkan Köroğlu, o zaman dayısı Yusuf Köroğlu'nun cenaze namazında ön sırada saf tutmuş ve büyük üzüntü yaşamıştı.

Ağabey Çınar Köroğlu, kardeşinin 4 yıl Bursa'da çalıştığını, 2010'da 1.5 yaşındaki oğlunu kalp yetmezliğinden kaybedince Zonguldak'a dönerek madenciliğe başladığını söyledi. Dayısının ardından kardeşinin de aynı kaderi yaşadığını belirten Çınar Köroğlu, şöyle konuştu:

"Erken emekli olabilmek için madene girdi. Geçen yıl dayısı göçükte kalmıştı. Kendisi son anda kaçmış, yara almadan kurtuldu. O kaçtı, dayısı kaçamadı. O zaman da ocak önünde beklemiştik. Bizim kaderimiz zaten beklemek. Volkan'ın çok seveni vardı. İyi insandı. Emeklilik peşindeydi ama nasip olmadı. 9 yılı vardı. Dayısı göçükte kaldığında annemle ikimiz 'Gel sana başka bir iş yapalım. Bırak madenciliği' dedik. O da, 'Erken emekliliği var. 65 yaş beklenmez. 20 yılda işi bitiririm' dedi, madene girdi. Ama olmadı."

Volkan Köroğlu'un cenaze namazı, dayısı Yusuf Köroğlu'nun cenazesinde saf tuttuğu köy ilkokulunun bahçesinde kılındı. İl Müftüsü Rüstem Can'ın kıldırdığı cenaze namazına Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanı Ahmet Demirci, yakınları ve maden işçileri katıldı. Köroğlu'nun cenazesi, öğlen kılınan cenaze namazı ardından köy mezarlığında dayısının mezarının yanında toprağa verildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Cami girişinde bekleyen cenaze

-Ağabey Çınar Köroğlu ile röp.

-Cenazenin okul bahçesine getirilişi

-Cenaze namazının beklenmesi

-Cenaze namazının kılınması

-Cenazenin taşınması

Süre: (5.24) Boyut: (172 MB)

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN-Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

===================================================

2)YUNANİSTAN'DAKİ GREV SINIR KAPILARINI KAPATTI

YUNANİSTAN'da Ekonomi Bakanlığı personelinin grevi nedeniyle, Edirne'den Yunanistan'a açılan Pazarkule ile İpsala Sınır Kapıları küçük ve büyük araç geçişlerine kapatıldı. Sınır kapılarından sadece taze balık geçişine izin veriliyor.

Yunanistan Ekonomi Bakanlığı personeli bu sabah başlattığı grev nedeniyle Edirne'den ülkeye açılan  Pazarkule Sınır Kapısı karşısındaki Kastanies ile İpsala Sınır Kapısı karşısındaki Kipi Sınır Kapısı araç ve yaya girişlerine bugün saat 07.00'den itibaren kapatıldı. Yunanistan'da bugün saat 24.00'e kadar sürecek grev nedeniy Pazarkule Sınır Kapısı'na çıkış yapmak üzere gelenler geri çevriliyor. İpsala Sınır Kapısı'na gelen TIR'lar çıkış yapmak için uzun kuyruklar oluşturuyor.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü, Yunanistan'daki grev nedeniyle Pazarkule ve İpsala Sınır Kapısı'ndan sadece taze balık taşıyan TIR'ların geçişine izin verileceğini açıkladı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Pazarkule Sınır Kapısı'ndan genel

Yunanistan grevde uyarı yazısı

Muhabir Ali Can Zeray anons

Gümrükten detay

Türkiye Yunanistan sınır tabelası

Pazarkule Sınır Kapısı detay

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,

====================================================

3)BANKTA OTURAN ÇOCUĞA ELLE TACİZE TUTUKLAMA

İZMİR'in Selçuk İlçesi'nde, yol kenarındaki bir bankta yalnız oturan 10 yaşındaki kız çocuğunu elle taciz ettiği öne sürülen 72 yaşındaki A.T. vatandaşların dikkati sayesinde yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen A.T., tutuklandı.

Atatürk Mahallesi Ercüment Bozdoğan Caddesi'nde dün (cumartesi) öğle saatlerinde meydana gelen olay, şöyle gelişti. Bankta oturan 10 yaşındaki bir kız çocuğunun yanına yaklaşan 72 yaşındaki A.T., çocuğu iddiaya göre elle taciz etti. Olayı fark eden çevredeki vatandaşlar polisi arayarak durumu bildirdi. Selçuk İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınan A.T., polisteki sorgusundan sonra adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki sorgusundan sonra adliyeye sevk edilen A.T., tutuklandı.  A.T.'nin ifadesinde suçlamaları kabul etmeyerek, "Ben çocukları severim. Onu da sevmek istedim, yanlış anlaşıldı" dediği öğrenildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

Tacizle suçlanan şüpheli eşliğinde adliyeden çıkarılması

Haber- Kamera: Latif SANSÜR / SELÇUK (İzmir),

=====================================================

4)MHP'Lİ TAŞDOĞAN: BUĞDAY FİYATLARI AÇIKLANSIN

MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, buğday hasadının başlamasına rağmen taban fiyatlarının açıklanmamasına tepki gösterdi.

Parti binasında aylık değerlendirme toplantısında konuşan Taşdoğan, kent ve ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Taşdoğan, helikopter kazasında şehit olan askerler için üzüntülü olduğunu ifade ederek, ailelerine başsağlığında bulundu. Taşdoğan, bağday taban fiyatlarının geçen yılki gibi bu yıl da geciktiğini kaydetti. Hasadın başladığını ve çiftçinin mağdur edilmemesi gerektiğini ifade eden Taşdoğan, şunları söyledi:

"Bu durum da çiftçilerimizi zor da bırakmaktadır. Çiftçilerin sesine, feryadına kayıtsız kalınmamalıdır. Biran önce gerekli açıklamalar yapılarak hasadını toplamakta olan çiftçilerimizi içerisinde bulundukları belirsizlikten kurtarmak gerekmektedir. Hem taban fiyatları geç açıklanıyor, hem de hasat döneminde buğday ithalatına izin veriliyor. Bu durum çiftçilerimiz adına oldukça ciddi ve kaygı vericidir. Bu iki yanlışın acilen düzeltilmesi çiftçimizin mağduriyetinin giderilmesi gerekmektedir. Gerek üretim potansiyeli, gerek sağladığı katma değer ve gerekse tüm istihdamın yaklaşık yüzde 20'sini karşılayan, 5 milyon çalışan sayısı ile ülke ekonomisinin bel kemiği olarak görülen tarım sektörüne ivme kazandırmak için gereken her şey yapılmalıdır."

Görüntü Dökümü

---------------------------

Toplantıya katılanlar

Muhittin Taşdoğan'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber- Kamera: Mücahit YOLCU-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 160 MB

==================================================

5)SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN PROTESTO

ADIYAMAN Tabipler Odası üyeleri, sağlık alanında yaşanan şiddetleri kınayarak protesto etti.

Elazığ Araştırma ve Eğitim Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen'ın odasında uğradığı saldırı sonrası hayatını kaybetmesinin ardından Adıyaman'da sağlık çalışanları Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanarak sağlıkta yaşanan şiddeti protesto etti.

Eylemde konuşan Adıyaman Tabip Odası Başkanı Mehmet Gürlevik, sağlık çalışanlarına yönelik sözlü ve fiziksel şiddetin gündemin değişmez parçası haline geldiğini ifade etti.

Elazığ'da yaşanan olayın ardından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servis içinde yaralının silahlı saldırıya uğramasıyla sarsıldıklarını belirten Gürlevik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizler daha bu kaybın yasını tutarken Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil servisinde tedavi edilen bir yaralının dışarıdan gelen birinin silahlı saldırısı haberiyle sarsıldık. Sağlık hizmeti sunan çalışanlar ciddi bir yaşam kaybı riski ve ağır bir travma yaşadılar. Sağlık bakanlığı beyaz kod verilerine göre sağlık çalışanlarına yönelik günde ortalama 30 saldırı girişimi olmaktadır. Bunun üçte biri fiziksel şiddet kapsamındadır. Günün 24 Saat fedakarca hizmet veren sağlık çalışanları için güvenli çalışma ortamlarının sağlanması için yetkilileri daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Sağlık kurumlarında caydırıcı tedbirle alınmalıdır. Şiddetin sadece sorunları attıran bir durum olduğu yazılı ve görsel yoldan topluma sık sık hatırlatılmalıdır. Bireysel silahlanma kriterleri gözden geçirilerek sıkı bir denetim altına alınmalıdır. TBMM'den beklentimiz, bu seneki 14 Mart Tıp Bayramı etkinliklerinde de tüm ülkede gündemleştirdiğimiz sağlıkta şiddet yasa tasarısı önerisinin yasalaştırılmasıdır."

Görüntü Dökümü

---------------------------

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Sağlık çalışanların toplanması

Tabip Odası Başkanı Mehmet Gürlevik'in açıklaması

Toplanan üyelerin dağılması

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 70 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yunanistan Kilimli Ali Can İpsala Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
title