Haberler

Dha Yurt Bülteni-8

1)ERDEMLİ'DE İKİ ARKADAŞ DENİZDE BOĞULDUMERSİN'in Erdemli İlçesi'nde serinlemek için denize giren 15 yaşında olan İdris Buruk ve Emircan Durak, boğularak yaşamını yitirdi.

1)ERDEMLİ'DE İKİ ARKADAŞ DENİZDE BOĞULDU

MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde serinlemek için denize giren 15 yaşında olan İdris Buruk ve Emircan Durak, boğularak yaşamını yitirdi.

Olay, ilçeye bağlı Akdeniz Mahallesi sahilinde meydana geldi. Aynı mahallede oturan İdris Buruk ve Emircan Durak, serinlemek için denize girdi. Yüzme bilmedikleri iddia edilen 2 gencin, suyun içinde yardım istediğini görenler polise haber verdi. Bazı vatandaşlarda Buruk ve Durak'ı kurtarmak için denize girdi. Vatandaşlar tarafından sudan çıkarılan gençlere ilk müdahale olay yerine gelen sağlık ekibi  tarafından yapıldı. Yapılan muayenenin ardından 2 gencinde öldüğü anlaşıldı. Yaşamını yitiren İdris Buruk ve Emircan Durak'ın cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

------------------------------------

-Morg önünde yakınları cenazeleri beklerken

-Cenaze aracının görüntüsü

-Gençlerin boğulduğu bölgenin görüntüsü

-Denize giren vatandaşlar

-Boğulan gençlerin sağlık fotoğrafları

Haber –Kamera: Mehmet DOĞANER/ ERDEMLİ

=============================================

2)MAHALLELİYİ KORKUTAN YANGIN

ANTALYA'da iki katlı binada çıkan yangın maddi hasara neden oldu.

epez ilçesi Fabrikalar Mahallesi'ndeki 7 numaralı iki katlı evin bahçesinde saat 14.30 sıralarında yangın çıktı. 72 yaşındaki Durmuş Ali Güzel, eşi 65 yaşındaki Şerife Güzel ile oğlu ve 4 torununun kaldığı evin bahçesinde çıkan yangın kısa sürede tüm binayı sardı. Durmuş Ali Güzel, eşi ve torunları alevlerin sardığı binadan çıkmayı başardı. Komşuların haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Vatandaşlar, itfaiye gelene kardar yangına hortumla müdahale etmeye çalıştı. Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri yangını 1 saatlik çalışmanın ardından söndürdü. Yangında iki katlı bina oturulamaz hale geldi. Alevler yandaki iki apartmana da zarar verdi.

Geçimini hurdacılık yaparak geçiren Durmuş Ali Güzel evde uyurken yangının çıktığını, kendisini torunu16 yaşındaki Muhammet Ali'nin uyandırdığını söyleyerek, "Uyandığımda alevler yattığım odanın penceresine dayanmıştı. Yangını arka bahçede oynayan çocukların çıkardığını tahmin ediyorum" dedi.

Şerife Güzel ise yangından kısa süre önce arka bahçede oynayan mahallenin çocuklarını kovaladığını belirterek, "Evimiz daha önce de yanmıştı. Ben çöp topluyorum. Eve haram para koymadık. Bu imtihan mı ne" diyerek gözyaşı döktü.

Görüntü Dökümü

--------------

Yangını izleyenlerden görüntü

Yangını söndürmeye çalışan itfaiyeciler

Yanan evden görüntü

Yangını izleyenler

Ev sahibi Muhammet Ali Güzel ile röportaj

Şerife Güzel'in yangını anlatması

Vatandaşla röportaj

Yanan evden detaylar

Hasar gören yan apartmanlardan görüntü

Şerife Güzel'e sağlık ekiplerinin müdahalesi

Detaylar

412 MB /// 06.45ö

Vatandaş kamerası görüntüleri ek geçildi

5.14 MB /// 00.21ö

HABER- KAMERA: Süleyman EKİN/ANTALYA,

======================================================

3)YIKILAN BİNADAN ÇIKAN HURDA DEMİR EKMEK KAPILARI OLDU

EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde yıkılan üç katlı binadan çıkan hurda demirler yoksul vatandaşların ekmek kapısı oldu.

Keşan'da Büyük Cami Mahallesi Önder Caddesi üzerinde bulunan 3 katlı binanın yıkımı gerçekleştirildi. Binanın bir taraftan iş makinalarıyla yıkımı yapılırken, bir taraftan da ellerinde demir kesme makası ve balyozlarla molozların arasına giren aralarında çocukların da bulunduğu yaklaşık 50 kişi, tehlikeye aldırış etmeden topladıkları hurda demirleri at arabalarına yükledi. Polis ve zabıta ekipleri olası bir kazaya karşı caddeyi yaya ve araç trafiğine kapattı. Çevrede toplanan vatandaşlar ise hurda demir toplayanları merakla izleyerek, cep telefonlarıyla görüntüledi. Demirleri at arabalarına dolduran vatandaşlar hurdacıların yolunu tuttu. Vatandaşlar, topladıkları hurda demirleri satıp, günde 20-30 lira kazanarak geçimlerini sağladıklarını söyledi.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

-Yıkılan bina genel

-Molozları kıran vatandaşlar

-Hurda toplayanlar

-Çocukların hurdaları at arabalarına yüklemesi

-Hurda toplayanları izleyenler

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),-

(SÜRE: 04.42 - BOYUT: 150 MB)

=================================================

4)VAN' DE UYUŞTURUCU OPERASYONU

VAN'da polis tarafından şüphe üzerine durdurulan hafif ticari araçta 40 kilo 655 gram eroin ele geçirildi. Olayla ilgili 1 şüpheli gözaltına alındı.

Van Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları yol kontrolü sırasında E.T. yönetimindeki hafif ticari aracı durdurarak narkotik köpek Lisa ile birlikte arama yaptı. Yapılan aramada aracın çeşitli bölmelerine gizlenmiş vaziyette 40 kilo 655 gram eroin ele geçirildi. Olayla ilgili araç sürücüsü E.T. gözaltına alınırken soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Operasyondan görüntüler

Orhan AŞAN / VAN, -

===============================================

5)DRİFT YARIŞLARI NEFES KESTİ

KOCAELİ'nin Körfez İlçesi'nde yapılan Türkiye Drift Şampiyonası yarışları izleyenlerin nefeslerini kesti.

Drift Motorsporları Kulübü tarafından 2011 yılından bu yana Apex Masters Turkish Drift Series adı altında mahalli statüde düzenlenen ve geçen sezon ulusal statüye yükseltilen drift branşında sezon açılışı Körfez Yarış Pisti'nde gerçekleştirildi. Türkiye Drift Şampiyonası ilk yarışında 18 yarış otomobili pilotu antrenman ve sıralama turlarının ardından pistte kıyasıya mücadele etti. Motor güçleri 200 ile 700 beygir arasında değişen otomobillerin yarıştığı şampiyona ilgiyle izlenildi. İzleyiciler yarışları cep telefonları ve fotoğraf makineleri ile görüntüledi.

Yarışa katılan ve ilk turda elenen Doğukan Manço, "5 sene sonra ilk defa yarıştım. Aracımı da ilk defa dün test ettim ve heyecanlı geçti. İlk yarışta geçen senenin şampiyonu ile karşılaştım. Çok sevdiğim bir arkadaşımdır ama burada taktik çok önemli ve benim aracımdaki zayıflıkları bildiği için yavaş çıkış yaptı. Haliyle ben de biraz geride kaldım ama motor kırmadık, can sağlığına bir şey gelmedi ve bir sonraki maçlara bakacağız. Ben ilk turda elendim" dedi.

Yarışlar bugün kupa töreni ile son bulacak.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Drift yarışında araçların çıkışı

-Araçların pistte mücadelesi

-Doğukan Manço ile röp

-İzleyiciler

(Haber Kamera-: Ergün  AYAZ-KOCAELİ/DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Durmuş Ali Akdeniz Erdemli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title