Haberler

Dha Yurt Bülteni-8

1)ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ BİNGÖL SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDIŞIRNAK'ta PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Uzman Çavuş Ufuk Bingöl, memleketi Giresun'da son yolculuğuna uğurlandı.

1)ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ BİNGÖL SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

ŞIRNAK'ta PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Uzman Çavuş Ufuk Bingöl, memleketi Giresun'da son yolculuğuna uğurlandı. Uzman Çavuş Ufuk Bingöl'ün naaşı, dün akşam getirildiği Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin morgundan alınarak konvoy eşliğinde Atatürk Meydanı'ndaki Hacı Miktat Camisine getirildi. Ayakta durmakta zorluk yaşayan baba Arif Bingöl'ü askerler teskin ederken, şehidin eşi Ayşegül Bingöl, kucağında 1,5 yaşındaki kızı Eylül Bingöl ile şehit eşinin tabutun başına gelerek asker selamı verdi. Kızına babasının fotoğrafını gösteren Bingöl, gözyaşı dökerek fotoğrafı okşadı. İl Müftüsü Muhittin Oral'ın kıldırdığı cenaze namazına Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Giresun Valisi Hasan Karahan, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk, Sabri Öztürk, İstanbul Milletvekili Hasan Turan, CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, şehidin yakınları ile binlerce vatandaş katıldı. Öğle namazı sonrasında kılınan cenaze namazın ardından Şehit Uzman Çavuş Ufuk Bingöl'ün naaşı, Akçalı köyünde toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Cenaze töreninden görüntüler

-Eşi ve yakınlarının görüntüleri

-Detaylar

Haber-Kamera: Hakan KABAHASANOĞLU DHA

===================================================

2)KİMYASAL SALDIRIDA AİLESİNDEN 22 KİŞİ ÖLDÜ(EK GÖRÜNTÜ)

Görüntü Dökümü

------------------------

Reyhanlı Devlet Hastanesi Acil girişi

Hastane tabelası

Hastaneye gelen ve giden insanlardan görüntü

(BOYUT: 28.2 mb)(SÜRE: 53 sn)

Haber-Kamera: Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),

===============================================

3)ESKİ HAVAİ FİŞEK FABRİKASINDA YANGIN: 2 YARALI

SAKARYA'nın Geyve İlçesi'nde 4 yıl önce yaşanan patlama sonrası kapatılan havai fişek fabrikasının deposunda çıkan yangında soğutma çalışmaları sırasında yere dökülen magnezyum maddesinin parlaması sonucu 1 itfaiye eri ve deponun bekçisi yaralandı.

Geyve'de 2013 yılında yılındaki patlama sonrası kapatılan Venüs Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nın deposunda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevleri fark eden deponun bekçisi yangına müdahale ederek söndürmeye çalıştı. Olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler çalışma yaptığı sırada bir bidondan döküldüğü belirtilen magnezyum maddesi bir anda parladı. Bu esnada bir itfaiye eri ve deponun bekçisi alevler içinde kalarak yaralandı. İtfaiye ekipleri alevleri söndürerek 2 kişiyi depodan çıkardı. Yaralılar 112 Acil ekipleri tarafından Geyve Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Vücudunda ikinci derece yanıklar oluştuğu belirlenen itfaiye eri burada yapılan ilk müdahalenin ardından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralı bekçi ve itfaiye erinin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Yaralı itfaiyeciden görüntü

Aziz GÜVENER-İsmail ÇETİNTAŞ/GEYVE(Sakarya),

====================================================

4)KİLİS'TE, ÜNİVERSİTELİLERDEN KİMYASAL EYLEMİ

KİLİS'te, 7 Aralık Üniversitesi öğrencileri, Suriye'nin İdlib kentinde rejim güçlerinin kimyasal saldırısında çok sayıda kişinin ölmesi ve hastanelik olmasını basın açıklaması yaparak protesto etti.

Öğle saatlerinde üniversite kampüsünde bulunan cami içerisinde toplanan aralarında Suriyeli öğrencilerin de bulunduğu Anadolu Öğrenci Birliği üyesi 100 kişilik grup, tekbirler getirerek Suriye'deki kimyasal saldırısını protesto etti.

Ellerinde Türkçe ve Arapça yazılı dövizler taşıyan kalabalık adına konuşan Nurettin Taş, Suriye'de 6 yıldır bir milyon insanın ölümüne yol açan insanlık dışı katliamların sürdüğünü ifade etti. Katliama Esed rejimi, Rusya, ABD ve İran'ın da ortak olduğunu savunan Taş, "İdlib'de insanlık suçu işleyen hiçbir vicdanın kabul edemeyeceği yöntemlerle masum sivilleri katleden zalim rejim ve emperyalist destekçilerine karşı mücadelemiz devam edecek" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

Öğrencilerin toplanması

Öğrencilerin sloganları ve taşıdığı dövizler

Basın açıklamasının okunması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 347 MB

===================================================

5)ÇİFTE CİNAYET ZANLISI: EVDE OLDUKLARINI SÖYLEDİLER, GİTTİM ÖLDÜRDÜM

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde 42 yaşındaki Hüseyin Gerçik ve gelini 26 yaşındaki Yaşariye Gerçik'i pompalı tüfekle öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan 28 yaşındaki Birol Akay, ifadesinde, "İkisinin evde olduğunu söylediler, gittim öldürdüm" dedi. Ergene İlçesi'nde oturan Hüseyin Gerçik, önceki gece oğluyla birlikte yaşadığı evi terk ederek Birol Akay'ın yanına giden gelini Yaşariye Gerçik ve 4 yaşındaki erkek torununu görmek için Cemaliye Mahallesi'ndeki eve gitti. Gece 02.30 sıralarında eve gelen Birol Akay, pompalı tüfekle Hüseyin ve gelini Yaşariye Gerçik'i öldürerek olay yerinden kaçtı. Komşuların silah sesleri ihbarı üzerine gelen polis ekipleri çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Katil zanlısının evin sahibi olan Birol Akay olduğu tespit edildi. Akay, İstanbul'un Üsküdar İlçesi'nde polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

"İKİSİNİ DE ÖLDÜRDÜM"

Çorlu'ya getirilerek ifadesi alınan Birol Akay, çifte cinayeti soğukkanlılıkla itiraf ederek, "Yaşariye, benimle bir süre birlikte yaşadı. Sonra ayrıldık. Tekrar barışmak istedim kabul etmedi. Daha sonra ise kayınpederi Hüseyin Gerçik'in evde olduğunu söylediler. Eve gidip ikisini de öldürdüm" dediği belirtildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen ve çelik yelek giydirilen Birol Akay, 'kastan adam öldürme" suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu. Olay sırasında başka bir odada uyuyan 4 yaşındaki çocuk ise babasına teslim edildi.

Görüntü Dökümü

-----------------

-Zanlının sağlık raporuna getirilmesi

-Polis aracına bindirilmesi

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ),-

===================================================

6)DEMİRTAŞ'IN TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

DİYARBAKIR 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 142 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı dava dosyası üzerinden tutukluluğunun devamına karar verdi. Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın aylık tutukluluk hali değerlendirilmesine ilişkin duruşmayı yaptı. Mahkeme, 4 Kasım'dan bu yana tutuklu bulunan ve 142 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Demirtaş'ın savunmasının henüz alınmamış olması, hakkındaki suçlamaların katalog suçlardan olması ve alacağı olası ceza miktarının tutuklu bulunduğu süreyi karşılamadığı gerekçesiyle tutukluluk halinin devamına karar verdi. Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi geçtiğimiz günlerde Selahatttin Demirtaş'ın yargılandığı dava dosyasının güvenlik gerekçesiyle Ankara'ya nakledilmesine karar vermişti.

Felat BOZARSLAN/DİYARBAKIR, -

=====================================================

7)HDP'Lİ ÖZSOY: BU PARTİYİ KORUMAK EMNİYETİN GÖREVİ

HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, Genç İlçesi kırsalında bir korucunun şehit olmasının ardından dün akşam bir grubun parti binasına saldırmasıyla ilgili bugün yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin görevini suistimal ettiğini savunarak, "Emniyet Müdürlüğü görevini suistimal ediyor, bu partiyi korumak onların görevi" dedi.

Dün akşam HDP binasına bir grubun saldırısıyla ilgili bugün parti binasında basın toplantı düzenleyen HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, saldırıda emniyet güçlerinin kusuru olduğunu belirterek, "Dün saat 22.00 sıralarında parti binamıza saldırı oldu. Camlar kırıldı, maddi hasar var. Cana geleceğine mala gelsin diyoruz. Cam kırılır, yeri doldurulur ancak bu partiye şu ana kadar sadece bu yeni bir durum değil. Fiziki anlamda saldırılar oldu bu partiye. Daha önceki saldırıların da failleri belli değil. Polis, 'biz geldiğimizde içerdeydiler' dedi. Ancak bizim görgü tanıklarından aldığımız ifadeler böyle söylemiyor. Polis önlem almış ama bunlar aralarından sıyrılıp gelmişler. Emniyet müdürlüğü, görevini suistimal ediyor. Bu partiyi korumak onların görevi" dedi.

Basın açıklamasının ardından HDP'li Özsoy ve partililer, parti binası önünde bir süre alkışlı protesto gösterisinde bulunduktan sonra dağıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Partililerin parti binası önünde alkış çalması

-Parti binasının kırılan camlarından detaylar

-HDP'li Özsoy'un açıklamaları

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Aziz ÖNAL-Mesut BUDRAÇ/BİNGÖL, -

GÖRÜNTÜ SÜRESİ: 00: 02: 02

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 65.2 MB

================================================

8)DEVAMSIZLIK HASSASİYETİ KANSERLE SAVAŞAN LİSELİ REYAN'I OKULUNDAN ETTİ

SAMSUN'da 3 yıl önce kemik kanseri teşhisi konulan lise 3'üncü sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Reyan Kaya, 4'üncü defa nükseden hastalığının ağır tedavi süreci nedeniyle devam yaptığı gün sayısı artmaya başladı. Ailesi İstanbul'da yapılan kemoterapi ve radyoterapi tedavisi nedeniyle kızlarının mevzuatta belirlenen 90 gün devamsızlık hakkını doldurma ihtimaline karşı 19 Mayıs Anadolu Lisesi idaresi ile görüştü. Ancak okul idaresi ile bu konuda yaşanan sorun nedeniyle genç kız, bu durumdan olumsuz etkilenince ailesi, Reyyan Kaya'yı 1.5 ay önce bir özel okula nakletmek zorunda kaldı.

Samsun'da yaşayan Reyan Kaya'ya, 3 yıl önce kemik kanseri teşhisi konuldu. 19 Mayıs Anadolu Lisesi 1'inci sınıfta okurken hastalığının teşhis edilmesi sonrasında tedavi süreci başlayınca Kaya, evde eğitim görmeye başladı. Ancak genç kız okulda eğitim almak istemedi bunun üzerine doktorlarının da onay vermesi üzerine Kaya, 2'inci sınıfta tekrar okula gitmeye başladı. Tedavisi devam eden genç kızın hastalığı son olarak 4'üncü defa nüksetti. Aile İstanbul'da bir hastanede kemoterapi ve radyoterapi tedavisi gören genç kızın, tedavisinin ağır seyretmesi nedeniyle fazla devamsızlık yapabileceğini belirterek durumu 19 Mayıs Anadolu Lisesi idaresine bildirdi. İddiaya göre okul idaresi ilk olarak aileye kanser tedavisi gören genç kıza yardımcı olabilecekleri devamsızlık konusunda 90 günlük hakkını kullanması halinde de idare edebileceklerini söyledi. Ancak daha sonra Müdür Yardımcısı A.S. devamsızlığın yönetmeliklerde belirlenen gün sayısını doldurması sonrasında mevzuat gereği bir şey yapılamayacağını bu durumun kendilerine de sıkıntı yaratabileceğini söyleyerek genç kızı idare edemeyeceklerini söyledi. Ayrıca Reyan Kaya'nın devamsızlık yapması nedeniyle sınıfındaki iki kız öğrencinin yanına gelip onun kayırıldığını kendilerine ise böyle bir hak tanınmadığını belirttiklerini dile getirdi. Okul idaresi ile aile arasında yaşanan durumu öğrenen Reyan Kaya, bundan olumsuz yönde etkilendi. Genç kız, çok sevdiği okulundan ayrılma kararı aldı. Bunun üzerine yaklaşık bir buçuk ay önce ailesi, kaydını özel bir okula taşıdı. Baba Mehmet Kaya, ise yaşanılan bu durum nedeniyle Başbakanlık İletişim Merkezi üzerinden şikayette bulundu.

Kanser tedavisi gören kızının moral ve motivasyonunu yüksek tutmak için üç yıldır büyük çaba harcadıklarını söyleyen Mehmet Kaya, "Kızımın hayali Samsun 19 Mayıs Anadolu Lisesi'ne gitmekti. Sınava girip bu okulu kazandı. Ancak ilk yıl hastalığı teşhis edilince okula gidemedi bu durum Reyyan'ı olumsuz yönde etkileyince tekrar okula gitmesine karar verdik. Mevzuat gereği bir eğitim döneminde bir öğrenci, her türlü mazeretli, mazeretsiz, raporlu toplam 90 gün devamsızlık yapabiliyor. Biz zaten şu an bu günü geçmedik. Ancak tedavinin seyrinin ağır olması nedeniyle geçebilme ihtimaline karşı okul idaresi ile bu durumu önceden görüşmek istedik. Bu mevzuatın dışında son derece insani bir durum. Prosedürleri bir tarafa bırakıp insanlığımızı konuşturmamız lazım bu kız kanser tedavisi görüyor dedik. Okul müdürümüz sağ olsun destek olacağını söyledi okul müdür yardımcısını ikna derim. Daha ancak daha sonra müdür yardımcısı hanım bizi aradı ve soruşturma geçirebileceğini kendisini riske edemeyeceğini iki öğrencinin gelip Reyan'ın devamsızlığı konusunda haksızlık yapıldığını kendisine söylediğini anlattı. Maalesef bize hep prosedürler bize engel denilip ya evde eğitim alsın yada başka bir okula yazdırın denildi. Sonuçta kızım yaşananları öğrendi. Sınıfı ve arkadaşları ile olan iletişimi de zedelendi. Olumsuz etkilendi. ve kızımı okuldan alıp özel bir liseye nakletmek zorunda kaldık" diye konuştu.

Kızının hayal ettiği okuldan ayrılmak zorunda kalmasının kendisini çok üzdüğünü dile getiren Mehmet Kaya, "Şunu söylüyor kızım 'Baba ben adeta bu okuldan atıldım. Bu okul beni istemedi idare etmedi' Kızımın en büyük ideali bir hukukçu olmak. Bu sorunu çözmek için kızım müdür yardımcısı hanımın yanına gittiğinde zaten tüm çözüm yolları kapalıydı. En son bir cümlesi çok zorumuza gitti 'Oh ne güzel bu okuldan aldınız bende rahat ettim sizde rahat ettiniz. Artık bu sorunlarla uğraşamayız' diye adeta sevindi. Bu bizi daha da üzdü. Koskoca Samsun'un marka olan bir okul maalesef kanserle mücadele eden kızımı idare edemedi yönetemedi. Adeta bir kambur gördü. 'Alın özel okula verin. Yeter ki bizim sorumluluğumuzdan alın ki yarın biz idare ettik diye soruşturma açılmasını istemiyoruz, görevden alınmak istemiyoruz' diyerek baskı yapıldı. Kızıma çok çok destek veren öğretmenlerimiz de oldu onlara ayrıca teşekkür ederim. Ama maalesef bu noktaya geldik. Kızımın içinde bir ukde kaldı. Geri gitmeyecek ama haksızlığa uğraması onu çok üzdü. Bir şey istemiyor. 'Sadece sınıfımdan ve benden özür dilesin' diyor. Bizim canımız yandı kızım üzüldü başkalarının canı yanmasın. Bu konuda idarecilerimiz, eğitim kurumlarımız daha insani bakmalılar. Her şey prosedür demek değil" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Reyan Kaya'nın internette paylaştığı görüntüleri

-Mehmet Kaya ile röportaj

(SÜRE: 7.39 Dk) (BOYUT: 244.03 MB)

Haber-Kamera: Yaprak KOÇER/SAMSUN,

===================================================

9)BURDUR DEVLET HASTANESİ'NE YENİ ÜNİTELER

BURDUR Devlet Hastanesi'nde 4 yeni ünitenin açılışı törenle yapıldı.

Burdur Devlet Hastanesi'nde Böbrek Taşı Kırma Ünitesi, Pulmoner Rehabilitasyon Ünitesi, Gebe Bilgilendirme Sınıfı ile Engelli Destek Projesi (EDES) kapsamında düzenlenen Benim Küçük Renkli Odam sınıfının açılışı dolayısıyla düzenlenen törene Vali Şerif Yılmaz, Ak Parti Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Reşat Petek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tayfun Dündar, Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bağcı, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, İl Sağlık Müdürü Mehmet Metin Demir, Burdur Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Reha Sermed Aygören, Halk Sağlığı Müdürü Sevinç Sütlü, daire müdürleri ve sağlık çalışanları katıldı.

Vali Şerif Yılmaz, "Bu yapılanlar devletteki anlayışla beraber 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışının bir sonucudur "dedi.

Milletvekili Reşat Petek, Ak Parti döneminde sağlık alanında devrim niteliğinde gelişmeler yaşandığını aktardı.

Milletvekili Bayram Özçelik, 2002 yılında Ak Parti'nin iktidara geldiğinde sağlıkta hasta memnuniyetinin yüzde 30'lar civarında olduğunu bugün bu oranın yüzde 76'lara kadar çıktığını söyledi.

Hastane Yöneticisi Ferunda Demir, hastanede 105 hekim ve 600 sağlık personeliyle ayda 70-75 bin hastaya hizmet verildiğini belirtti.

Konuşmaların ardından yeni hizmet üniteleri protokol üyeleri tarafından açılışı yapılarak gezildi.

Görüntü Dökümü

--------------

Törene katılanlar,

Konuşmalar

Kurdele kesimi

Açılışı yapılan yerlerin gezilmesi

3,10"- 99,7 MB

Haber/KAmera: Mesut MADAN/BURDUR,

======================================================

10)ATA DEMİRER DALGIÇ KIYAFETİ GİYİP DENİZDEN ÇÖP TOPLADI

MUĞLA'nın Bodrum Belediyesi tarafından 'Denize en çok mavi yakışır' sloganıyla bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen deniz dibi temizliği, Gümüşlük Mahallesi'yle sürdü. Dalgıç kıyafetlerini giyen oyuncu ve komedyen Ata Demirer de çalışmalara destek verdi, denizden çöp topladı.

Bodrum Belediyesi dalış ekibi tarafından gerçekleştirilen çalışmada, Gümüşlük Koyu'nda deniz dibi temizliği yapıldı. 'Denize en çok mavi yakışır' sloganıyla 3 yıldır Bodrum koylarında süren çalışmaya bu kez oyuncu ve komedyen Ata Demirer de katıldı. Dalgıç kıyafetlerini giyen Ata Demirer, son süngerci 'Aksona Mehmet' lakaplı Mehmet Baş ve dalgıçlarla birlikte, denize daldı. Tavşan Adası ve Gümüşlük sahilinde yaklaşık 1 saat dalış gerçekleştiren Demirer, denizde çekilen fotoğraflarını İnstagram hesabından paylaştı.

Ata Demirer, Mehmet Baş ve oğlu Fatih Baş ile birlikte denizden ellerinde çöp torbası ile çıkarken çekilen fotoğrafı 'Çöpler toplandı, güle güle kirletin' notuyla paylaştı. Belediye ekipleri tarafından da sualtı kameraları ile görüntülenen temizlik, yaklaşık 2 saat sürdü.Denizden pet şişe, cam ve içecek atıkları gibi çeşitli çöpler topladıklarını belirten Ata Demirer, "Yazın önemli bir bölümün tatil için Bodrum cennetinde geçiriyorum. Bu nedenle denizlerin daha temiz kalmasına katkıda bulunmak istedim. Bende ünlü denizci ve Bodrumlu dalgıç arkadaşlarımla yaklaşık 1 saat dalış yaparak insanların tatil yaptıkları yere attıkları çöpleri temizledim. Tatile gelenler daha duyarlı olması gerekir. Deniz dibi yüzeyi gibi parlak değil" dedi.

Belediye ekipleri tarafından yapılan deniz dibi temizliğinde yaklaşık 600 kilo çeşitli çöp toplandı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

Temizlik çalışmalarından ve sualtından görüntü

Ata Demirer'in temizlik çalışmalarından, sualtından görüntüsü

Toplanan atıklardan görüntü

Haber: Nilüfer DEMİR- Kamera: BODRUM (Muğla),

====================================================

11)BESNİ'DE CİNAYET ŞÜPHELİSİ YAKALANDI

ADIYAMAN'ın Besni İlçesi'nde, cinayet suçundan aranan 53 yaşındaki Recep Öner, jandarmanın yol denetiminde yakalanıp tutuklandı. Köseceli Jandarma Komutanlığı ekipleri, belde girişinde oluşturulan kontrol noktasında plakası öğrenilemeyen bir aracı durdurup aradı. Araçta bulunanların kimlik sorgulamasında Recep Öner'in, Adana Ağır Ceza Mahkemesi'nce 'Kasten adam öldürme' suçundan arandığı belirlendi. Gözaltına alınıp Jandarma Komutanlığı'nda ifadesi alınan Öner, işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Besni Adliyesi

Jandarmanın önlem alması

Tutuklanan şüpheli

Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Mustafa ÖNDOĞAN-ADIYAMAN-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 150 MB

=============================================

12)BURDUR'DA AVUKATLAR GÜNÜ TÖRENİ

BURDUR'da 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Burdur'da Avukatlar Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk koyma töreni düzenlendi. Avukatlar adına Baro Başkanı Ramazan Gedik, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından gazetecilere açıklama yapan Ramazan Gedik, "Hukuk, vatandaşın hak ve özgürlüklerinin korunmasının teminatıdır. Hak ve özgürlükler, hukuk içinde kalarak ve adalet sağlanarak korunabilir. Devletin temeli adalet, adaletin temeli bağımsız yargı, yargının temeli savunma ve savunmanın temsilcisi avukattır. Hukuk güçlü olursa, devlet güçlü olur. Eksiksiz demokrasi ve tam hukuk devleti. Bu ilkelerin hayata geçirilmesi için mücadelemiz devam edecektir" dedi.

Mesleklerinin sorunlarının giderek arttığını da söyleyen Gedik, "Avukat olmadan savunma olmaz ve adil bir yargılanma sağlanmaz. Avukatlık mesleğinin sorunlarının çözümüne ilgili devlet kurumlarının tamamı destek vermelidir" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------

Törene katılanlar,

Çelenk sunma

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı

Ramazan Gedik'in açıklaması

83.2 MB /// 02.52"

Haber-Kamera Mesut MADAN/BURDUR,

=================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Kaya Giresun Bingöl PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? Açıklama yaptılar mı? Kameralara yakalanan çiftten açıklama geldi mi?
title