Haberler

Dha Yurt Bülteni-8

1) BAŞBAKAN YILDIRIM, ZİGANA TÜNELİNİN TEMELİNİ ATTI

Karayoluyla Gümüşhane'nin Torul İlçesine gelen Başbakan Binali Yıldırım, bölgede 42 yıl önce ilk temeli atılan ve 14 senede yapımı tamamlanan bin 700 metrelik 1'inci Zigana Tüneli'nin ardından toplam 29 kilometrelik 2'inci Zigana Tüneli inşaatının temel atma töreninde vatandaşlara seslendi.

"TÜRKİYE'NİN NEREDEN NEREYE GELDİĞİNİ GÖRÜYORSUNUZö

1'inci Zigana tünelinin hikayesini anlatan Başbakan Binali Yıldırım, şunları söyledi:

"1700 metrelik yukarıda bir tünel var. 1975 yılında temeli atıldı. 1989 yılında bitti. 14 senede bin 700 metre. Bu yol ise 4 senede 29 kilometre. Farkı görüyorsunuz değil mi? Türkiye'nin nereden nereye geldiğini görüyorsunuz. Burası Zigana Tüneli, tarihi İpek Yolu'nun en önemli noktası. Bu tünel inşa edilince Trabzon'dan Gümüşhane'ye, Bayburt'a oradan Aşkale, Erzurum ve Erzincan'a giden yol daha da kısalacak, daha da güvenli hale gelecek. İnsanlarımız rahat, konforlu bir şekilde seyahat edecek. Geçmişte Zigana Dağı nice ocakların sönmesine neden oldu. Hatta türkülere, ağıtlara konu oldu. Birbirlerini yolcu ederken insanlarımız, 'Zigana'da hayatta kalırsak, inşallah görüşürüz' diyorlardı. Artık bu topraklarda hayatta kalma derdi ile seyahat olmayacak. Konforlu, huzurlu, emniyetli şekilde vatandaşlarımız vatan toprağının her köşesine rahatça gidecek, sevdikleri ile biraya gelecek.ö

"TEMELİ ATIYORUZ, DURSUN DEMİYORUZ"

Fıkralara konu olan Temel, Dursun, Hızır isimlerini kullanarak konuşmasını sürdüren Başbakan Binali Yıldırım, "Karadeniz'de eskiden Temel vardı, Dursun vardı, bir de Hızır vardı. Temel atardı, 'Dursun' derdi, Hızır'ı da gönderirdi. Şimdi Temeli atıyoruz, 'Dursun' demiyoruz, Hızır'ı çağırıyoruz. Hızır gibi yetişiyor ve 4 senede 30 kilometreye yakın tüneli bitiriyoruzö dedi.

İŞÇİLERE İKRAMİYE

Tünel çalışanlarının "ikramiye istiyoruz" diye seslenmelerine de kayıtsız kalmayan Başbakan Yıldırım, "İşçilerimize birer maaş ikramiye verelim. İşte Cuma'nın bereketi budurö dedi. Başbakan Binali Yıldırım, çevreden birinin, "Efendim uzmanlık kadrosu istiyoruzö diye seslenmesi üzerine de, "O işe de bakacağızö yanıtını verdi.

BİTİŞ TARİHİ PAZARLIĞI

Başbakan Yıldırım, konuşmasının ardından yüklenici firma Cengiz İnşaat yetkilisi Mehmet Cengiz ile tünelin bitiş tarihi için pazarlık yaptı, ardından da inşaatın 29 Ekim 2019 tarihinde tamamlanacağını duyurdu. Başbakan Yıldırım, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin de katılımı ile butona basarak inşaatın temelini attı.

DÜNYANIN İKİNCİ, AVRUPA'NIN EN UZUNU

580 milyon lira bedelle inşa edilen ve 29 Ekim 2019 tarihinde bitirilmesi hedeflenen 14.5 kilometrelik çift tüplü tünel dünyanın en uzun 2'inci, Avrupa'nın ise en uzun karayolu tüneli olma özelliğini taşıyacak ve bölgede kış aylarında yağışın ve karın yoğun olduğu geçitte tehlikeli keskin virajlar ve rampalar da bu projeyle ortadan kalkmış olacak.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Temel atmadan görüntüler

Çevreden genel görüntüler

Detaylar

HABER : FATİH TURAN KAMERA: SELÇUK BAŞAR-DHA

===========================================================

2)BAKAN ÖZHASEKİ BAYKAL' I ELEŞTİRDİ

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Sümme haşa dün birisi saçmalamış öyle 'peygamberi bile azdırır' diye. Sapık ne dediğini de bilmiyor herhalde. Peygamberliğin hangi makam olduğunu da bilmiyor herhalde" dedi. Özhaseki'nin bu sözleriyle dün Trabzon'daki konuşmasında anayasa değişikliğine ilişkin "Böyle bir yetkiyi peygambere versen peygamberi bozarsın" diyen Deniz Baykal'ı kastettiği değerlendirildi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantep'e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki beraberinde Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile birlikte Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nı ziyaret etti. Ziyarette esnaf ile bir araya gelen Mehmet Özhaseki, Türkiye'nin siyasi sisteminin çift başlı olduğunu söyledi. Türkiye'de mevcut sistemin artık yürümediğini kaydeden Özhaseki, şunları dedi:

"Avrupa, bizim yaşadıklarımızı yaşasaydı altından kalkamazdı. Avrupa'ya bakın iki tane gösteri olsa olağanüstü hal ilan ederler. Ufacık bir şey olsa ödleri kopar. Dayanıksızdırlar, mikroba karşı dayanıklı değillerdir. Hijyenik büyümüşlerdir, ama biz her türlü sıkıntıya karşı hamdolsun gücümüzü gittikçe arttırarak çok dinamik bir halde devam ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde yaşananları zikredecek değilim ama iki cümle önümüzdeki referandumla ilgili beyan etmek istiyorum. 18 maddeyi size sayacak değilim, ama bu 18 maddenin getirilmesinin altında yatan 2-3 gerçeği mutlaka söylemem gerekli. Birincisi çift başlılık yürümüyor, yürümüyor, yürümüyor. Zamanında vesayet rejimi özellikle birbirlerini dengelemesi için milletin seçtiklerine güvenmediğinden kenarda bir başka yedek olarak birilerini tutarlar. Bir tarafta şimdi her türlü yetkiye haiz şu andaki yasalarımıza göre ve hiçbir şeyden sorumlu olmayan cumhurbaşkanlığı sistemi var. 60, 61 Anayasası'nda bir paragrafta sayılan cumhurbaşkanlığı yetkisi 82 Anayasası geldiğinde Kenan Evren tarafından tam 2.5 sayfaya çıkartılıyor. Her işi yapar diyorlar."

Bakan Özhaseki, isim vermeden dün Trabzon'da anayasa değişikliği ile ilgili salon toplantısında "Böyle bir yetkiyi peygambere versen peygamberi bozarsın" sözlerine teki gösterirken de şunları söyledi:

"Şimdi bol bol söylüyorlar ya sümme haşa dün birisi saçmalamış öyle 'peygamberi bile azdırır' diye. Sapık ne dediğini de bilmiyor herhalde. Peygamberliğin hangi makam olduğunu da bilmiyor herhalde. Öyle tuhaf laflar ediyorlar. ya sizin zihninizde iz bıraksın diye söylüyorlar bunu, ama abartarak söylüyorlar. Cumhurbaşkanının şu an ki yasayla her türlü yetkisi zaten var ve hiçbir şeyden de yargılanamaz. Vatana ihanetle bile yargılanamaz. 90'larda bu da suç olmaktan çıktı."

Konuşmaların ardından Bakan Özhaseki'ye, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer Küsbeoğlu tarafından bakır işleme tepsi hediye edildi.

'4 DEĞİL 14 TARAFIMIZ DÜŞMANLA ÇEVRİLİ'

Bakan Mehmet Özhaseki, Nizip İlçesi'nde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Avrupa Birliği (AB) fonu ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yapılan 7 bin 500 ton kapasiteli İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin açılışına katıldı. Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, AB Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı François Begeot ve vatandaşların katıldığı açılış öncesi konuşan Bakan Özhaseki, son yüzyılda yer yüzü ısısının 1 derece, havadaki karbon miktarının ise yüzde 42 arttığını kaydetti. Bakan Özhaseki, bu değerlerin doğadaki dengenin bozulmasından kaynaklandığını anlattı. Türkiye'nin çevresinin düşmanlarla çevrili olduğunu ifade eden Özhaseki, şöyle dedi:

"Deprem risklerimiz var yer altında, üstünde de fitne var. '3 tarafımız denizlerle, 4 tarafımız düşmanla çevrili' derlerdi. Önceden bazen niye öyle diyorlar ki diye düşünürdüm. Ama şimdi geldiğimiz noktada görüyorum ki 4 tarafımız değil, 14 tarafımız düşmanlarla çevrili. 15 Temmuz'u geride bıraktık. Böyle önemli bir konuda meclisimiz bombalanmasına rağmen adam akıllı çıkıp geçmiş olsun diyen olmadı."

Hollanda'nın Türk bakanlara yönelik tutumunu da eleştiren Bakan Özhaseki, şunları söyledi:

"Ne kadar terörist varsa hepsi orada, toplantı gösteri yapıyorlar. Ama sizin seçtiğiniz bakanınızı konuşturmamak için ellerinden geleni yapıyorlar, köpekleriyle saldırıyorlar. Bizim bir ve diri olmamız lazım. Bu coğrafyada yaşamanın tek şartı var; güçlü olmak. Güçlü olmazsak; ezanımız okunmaz, bizi yaşatmazlar. O yüzden uyanık olmamız lazım. Önümüz açık, bunu bilin. Özellikle referandum sonrasında önümüz daha da açılacak. Anayasa kitapçığı şöyle bir atıldı insanlar perişan oldu. Bunu sürdürmemiz mümkün mü? Şimdiki sistemde Cumhurbaşkanı yetkisine bakın. Her türlü yetki var ama hiç bir şeyden sorumluluğu yok. Bir taraftan da sizin iş yapın diye seçtiğiniz bakanlar var. Şimdi gidiyor evet. Çünkü Başbakan ile Cumhurbaşkanı aynı cenahtan gelen kader ortaklığı yapmış insanlar. Onlar olmasa ne yapacağız oturup 'Yarabbi anlaşabilen insanlar gönder' diye dua mı edeceğiz? Önceden 3- 6 ayda değişen hükümetler var. 3- 6 ayda hükümet ne yapar. Ancak tebrikleri kabul eder, kendine gelen çiçekleri sular, çay ikram eder. Güçlü bir döneme geçelim diyoruz. Siz seçersiniz, onlar değiştirir. Zamanında oldu bunlar. Demirel de, Özal da, Erbakan hocaya da aynısı yaptılar. Belalar ve felaketler var. Ama şimdi şükürler olsun başımızda Erdoğan gibi bir lider var. Şimdi bu da kurumsal bir yapıya kavuşuyor. Türkiye'nin önü 16 Nisandan sonra daha çok açık."

AB Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı François Begeot ise, çevrenin korunmasına yardımcı olacak ve Türkiye'nin AB'ye katılmasına katkı sağlayacak bir projenin hayata geçirildiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Bakan Özhaseki ve beraberindekiler tesisin açılışını yaptı.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Toplantıya katılanlar

Mehmet Özhaseki'ye hediye verilmesi

Mehmet Özhaseki'nin konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Metin Faruk TAMER-Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 126 MB

Görüntü Dökümü

---------------------------

Su Arıtma Tesisi açılışına katılanlar

Bakan Özhaseki'nin konuşması

François Begeot'in konuşması

Açılışın yapılması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Mücahit YOLCU-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 159 MB

=========================================================

3)BAKAN ÇAVUŞOĞLU: VATANDAŞIMIZ ÖZEL SEKTÖRDE DAHİ İŞ BULMAK İÇİN SİYASETÇİYE GİDİYOR

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, çalışmak isteyenlerle işverenleri biraraya getiren etkinliklerde eksiklikleri olduğunu belirterek, "Bu sebepten dolayı birçok vatandaşımız özel sektörde dahi iş bulmak için siyasetçilere gidiyor" dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası'nca (MATSO) düzenlenen İş Fırsatları Fuarı'nın açılışına katıldı. Fuarın açılış törenine Bakan Çavuşoğlu'nun yanı sıra Vali Münir Karaloğlu, Ak Parti milletvekilleri Mustafa Köse ve İbrahim Aydın, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş ile çok sayıda davetli ve işverenle iş arayanlar katıldı.

Bakan Çavuşoğlu, çalışmak isteyenlerle işverenleri biraraya getiren bu tür etkinliklerde eksiklikleri olduğunu söyledi. Bu sebepten dolayı birçok vatandaşın özel sektörde dahi iş bulmak için mutlaka siyasetçilere gittiğini belirten Çavuşoğlu, "Bize geliyorlar, devlette çalışma imkanları ve şartları da belli. Bir bakandan, milletvekillinden yardım istiyorlar. Diğer taraftan da iş dünyasında turizmcisinden ticaret yapana, sanayicisine kadar eleman bulamadıkları için de şikayetler var. Bir tarafı dinlediğinizde gerçekten düşünürsünüz ki çok işsizlik var, diğer taraftan işverenleri dinlediğiniz zaman onlar da çalışan bulamıyor. O zaman ne yapacaksınız, düzenli bir şekilde bu etkinliklerle çalışmak isteyenlerle işverenleri biraraya getireceğiz" dedi.

İŞVEREN-İŞÇİYİ BULUŞTURACAK SEKTÖR DOĞUYOR

Esasen bu tür etkinliklerin başka gelişmelerin, adımların da vesilesi olacağını kaydeden Çavuşoğlu, "Bundan sonraki süreçte inanıyorum ki Türkiye'de işverenle çalışmak isteyeni buluşturan işletmeler de kurulacaktır özel sektörde. Şimdi nasıl ev almak isteyenle satmak isteyen ya da kiralamak isteyenle kiraya vermek isteyen arasında emlakçılar vs değişik sektörler varsa, başka ülkelerde de iş dünyasıyla çalışanları biraraya getirecek şirketler kuruluyor. Bu çok faydalıdır. İstihdam için de faydalıdır, üretenler için de faydalıdır, işverenler için de kalifiye eleman bulmak isteyenler için de son derece faydalıdır" dedi.

YENİ İSTİHDAM HEDEFİ 2 MİLYON

Hükümet olarak özel sektör, esnaf ve vatandaşı desteklemek için her türlü gayreti gösterdiklerini anlatan Çavuşoğlu, "Varsa borçları taksitlendiriyoruz, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifiyle çiftçinin yanında olmaya çalışıyoruz. İndirimler yapıyoruz, yüzde 25 vergi indirimi, kira, KDV indirimlerine gidiyoruz. Şu anda da işverenlerin yükünü azaltmak için her yeni istihdamın vergi, stopaj gibi tüm masraflarını devlet karşılıyor. Bu aşağı yukarı 770 TL tutuyor kişi başına. Bizim hedefimiz 2 milyon yeni istihdam" dedi.

ASKIYA ALINAN TURİZM ÇALIŞANI DA SEFERBERLİĞE ALINACAK

Turizmde kış aylarında oteller kapalı olduğu için ya da turist ve geceleme sayısı az olduğu için işçi maliyeti yüksek olduğundan askıya alma durumu yaşandığını anlatan Bakan Çavuşoğlu, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş'ın, askıya alınan turizm çalışanlarının da istihdam seferberliği kapsamındaki destekten yararlandırılması yönündeki talebine olumlu yanıt verdi. Esasen şu andaki çalışmanın bunu destekler nitelikte olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Yani kış aylarında da istihdamı sağlamak için. Bahsedilen askıya alınan arkadaşlarımız için de bunu kapsaması için biraz sonra Çalışma Bakanımız ve ilgili arkadaşlarımızla görüşeceğim ve turizmci arkadaşlarımızın bu ricasını ileteceğim. Bu tür toplantıların faydaları da oluyor. Arkadaşlarımız bize sorunları iletiyor ve biz de hemen Ankara'da takibini yapıyoruz ve sorunları çözüyoruz" diye konuştu.

ANTALYA'DA YAKIN HEDEF 150 BİN

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından başlatılan istihdam seferberliği kapsamında Antalya'da yapılan hazırlık çalışmalarında yakın hedef olarak 150 bin yeni istihdam belirlendiğini açıklayan Vali Münir Karaloğlu, yıl sonuna kadarki hedefin ise 200 bin olduğunu dile getirdi. Vali Karaloğlu, seferberlik kapsamında nisandan itibaren alınacak elemanları turizm sektörü için özellikle mart ayını da kapsaması yönünde bir talepte bulunduklarını belirterek, "Bir talebimiz olmuştu ama şu ana kadar o talebimiz çok karşılanmadı. Antalya'da şu anki rakamlara baktığımızda 30 bine yakın istihdam oluşmuş ama yakın zaman hedefimiz 150 bin rakamına hızlı bir şekilde ulaşmak istiyoruz" dedi.

Bu yıl 'Manavgat'ta İş Var' sloganıyla ikincisi düzenlenen fuarın açılışında konuşan Ahmet Boztaş, "Bu yıl bu fuarın özel bir önemi var. Çünkü Cumhurbaşkanımızın başlattığı istihdam seferberliği kapsamında bu yıl alınacak çalışanların SGK primleri devlet tarafından ödenecek. Manavgat'ta yüksek sezonda 90 bin olan istihdam sayısını 2017 yılında tamamıyla 90 bin olarak gerçekleştirmeye çalışacağız. Devletimiz teşviği verdi şimdi sıra bizde. Dışarda stant açan 84 firmanın Manavgat'ta sağladığı toplam istihdam 60 bine yakın. Ekonomimiz turizme dayalı ve istihdamın yüzde 80'i de turizm sektöründe. Kış döneminde 19'uncu madde kapsamında iş akitleri askıya alınan ve mart-nisan döneminde yeniden işe alınacak çalışanlarımızın da istihdam paketi çerçevesine alınmasını talep ediyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Çavuşoğlu ve protokol üyeleri fuarın açılış kurdelesini birlikte kesti.

Görüntü Dökümü

--------------

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun karşılanması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun vatandaşlarla selamlaşması

Toplantı salonundaki katılımcılardan detay

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuşması

Fuar açılışı (kurdele kesimi)

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu stantları ziyareti

168 MB /// 05.17

HABER: Mehmet ÇINAR-KAMERA: Alparslan ÇINAR/ANTALYA,

======================================================

4)YASAK AŞK YAŞADIĞI KAYNINA EŞİNİ ÖLDÜRTEN KADIN 6 AY SONRA TUTUKLANDI

DİYARBAKIR'da, 8 Ekim 2016 tarihinde 33 yerinden bıçaklanarak öldürülen boş bir araziye atılan Ali Kesik, cinayetinin sırrı 6 ay sonra çözüldü. Kayın biraderi ile yasak aşk yaşayan Kesik'in eşi L.K.'nin, "Hadi artık bitir bu işi" şeklinde kaynı M.K.'ye mesaj atarak eşini öldürmesine azmettirdiği gerekçesiyle 6 ay sonra çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, 8 Ekim 2016 günü Elazığ yolunda bulunan D tipi Cezaevi karşısında boş bir arazide 33 yerinden bıçaklanarak öldürülen 5 çocuk babası 42 yaşındaki Ali Kesik cinayetinin korkunç detaylarını yaptıkları çalışma ile ortaya çıkardı. Cinayet Bürosu ekipleri, Kesik'in bütün yakınlarının bilgisine başvururken 33 yaşındaki kardeşi M.K.'nin çelişkili ifadelerinden şüphelendi. Ağabeyiyle birlikte çiftçilik yaparak geçimini sağlayan M.K.'yi yakın takibe alan polis, M.K.'nin öldürülen ağabeyinin eşi L.K., ile yoğun telefon görüşmesi yaptığını belirledi.

ÖNCE SERBEST BIRAKILDI

Olay günü M. K.'nin araba kiraladığını da belirleyen polis, cinayet şüphelisi olarak M.K., ile öldürülen Ali Kesik'in 37 yaşındaki eşi L.K.'yi gözaltına aldı. Cinayet Bürosunda sorgulanan M.K.'nin 4 yıldır yengesi L.K., ile yasak ilişki yaşadığı ve evlenmek için ağabeyini planlayarak öldürdüğü belirlendi. Polis, M.K.'nin olay günü araç kiralayarak ağabeyini takip ettiğini, tanınmamak amacıyla yüzünü poşu ile bağlayarak, domates alma bahanesiyle ağabeyini durduğu ve araçtan inince de 33 bıçak darbesiyle öldürdüğünü tespit etti. Olay yerinden kaçarak bıçağı saklayan M.K'nin daha sonra ağabeyinin öldüğü haberini alınca hastane morguna giderek, burada diğer aile fertleriyle birlikte sinir krizi geçirme numarası yaptığı da ortaya çıktı. Olay tarihinde gözaltına alınıp mahkemeye çıkarılan M.K., ağabeyini tasarlayarak öldürmekten tutuklanırken, öldürülen Ali Kesik'in eşi L.K., ise serbest bırakıldı.

Olayın peşini bırakmayan Cinayet Bürosu ekipleri, L.K.'nin telefonlarını incelemeye aldı. L.K.,'nin telefonunda yasak aşk mesajları bulan polis, olay günü L.K.'nin kayın biraderini yönlendirdiği ve kendisine, "Hadi artık bitir bu işi" şeklinde mesaj attığını tespit etti. Mesaj detay raporunu inceleyen Cinayet Bürosu ekipleri, L.K.'i yeniden olaydan yaklaşık 6 ay sonra gözaltına aldı. Dün akşam Adliyeye sevk edilen L.K., eşini öldürmeye azmettirmekten tutuklanarak cezaevine konuldu.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Polisin adliyede güvenlik önlemi alması

-Zanlıların adliyeye çıkarılmasından arşiv görüntü

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ/DİYARBAKIR,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Mehmet Özhaseki Gümüşhane Torul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title