Haberler

Dha Yurt Bülteni-8

PKK'lı terörist operasyonla yakalandıMERSİN polisi, terör örgütü PKK'nın dağ kadrosunda olduğu belirlenen 'Mahsun' kod adlı 20 yaşındaki Şiar Fırat'ı saklandığı evde operasyonla yakaladı.

Pkk'lı terörist operasyonla yakalandı

MERSİN polisi, terör örgütü PKK'nın dağ kadrosunda olduğu belirlenen 'Mahsun' kod adlı 20 yaşındaki Şiar Fırat'ı saklandığı evde operasyonla yakaladı. Teröriste düzenlenen operasyon, polis kamerası tarafından görüntülendi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK'lı bir teröristin dağ evinde saklandığını belirledi. Bunun üzerine teröristin saklandığı eve Özel Harekat polislerinin de katıldığı operasyon düzenleyen TEM ekipleri, Şiar Fırat'a, 'teslim ol' çağrısı yaptı. Bunun üzerine Şiar Fırat, eli başında dışarı üzerinde çıkarak ekiplere teslim oldu. Polis kamerasına saniye saniye yansıyan operasyonda, yere yatırılan teröristin üzerinden 1 adet tabanca çıktı. Daha önce Siirt'te güvenlik güçleri ile çatışmaya girdiği ve roketatar kullandığı parmak izinden belirlenen teröristin, kente eylem amaçlı geldiği değerlendiriliyor. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen terörist tutuklanarak cezaevine gönderildi. Teröriste yardım ve yataklık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişiden 3'ü de tutuklanırken, 2 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haber : MERSİN, -

===============================================

Özhaseki: Başkanlık sistemini kendi iktidarımız için istemiyoruz

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Başkanlık sistemini kendi iktidarımız için istemiyoruz. Bizden sonra gelecek nesiller için istiyoruz" dedi.

Bakan Mehmet Özhaseki, Kayseri'nin Bünyan ilçesinde AK Parti İlçe teşkilatını ziyaret etti. Ziyarete, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu ve parti üyeleri katıldı. Burada konuşan Özhaseki, Bünyan'ın kendileri için önemli olduğunu belirterek, "Bünyan'ın bizim için özel bir yeri var. Dostlarımızdan dolayı buraya sık sık geliriz. Bildiğiniz gibi belediye başkanlığı görevimden dolayı da buraya gelirim. Sizleri bizi seviyorsunuz, bizde hizmet yapıyoruz. Hizmet konusunda bizimle yarışacak kimse yok. Hizmet noktasında ne vaat ediyorsak onu yerine getiriyoruz. Gücümüz neye yetiyorsa onu yapmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

"BU TOPRAKLARIN ALT TARAFI DA ÜST TARAFI DA HAREKETLİ"

Türkiye'nin coğrafi ve stratejik önemine değinen Bakan Mehmet Özhaseki, "Bizim yaşadığımız coğrafya, dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biridir. Bu coğrafyanın büyük avantajları var. Ülkemizin 3 tarafı denizlerle çevrilidir. 4 mevsimi yaşarız ve her şeyi yetiştirebiliriz. Bu toprakların alt tarafı da üst tarafı da hareketli. İşte alt tarafında fay hattı, deprem var. Alınacak önlemlerin dışında ona yapacak bir şey yok. Yerin üstü ise her zaman hareketli olmuş. Adını bilmediğimiz kavimler bu coğrafyada yaşamış. Anadolu coğrafyasının tam ortasında olmamıza rağmen sıkıntımız hiç bitmemiş. Bu coğrafyanın zorluğu var ama bizde millet olarak bağımsızlığımıza ve özgürlüğümüze düşkünüz. Biz devlet kurtarmaya uğraşırız. Millet olarak birbirimizi severiz. Allah'a hamd olsunö şeklinde konuştu.

"ŞEHİRLERİ TEMİZLEDİK"

Terör operasyonlarına da değinen Özhaseki, "Haziran seçimleri öncesi planlar yaptılar. Birilerinin istediği 'Büyük Kürdistan' projesiydi. Bunu başlattılar. Doğu'da çukurlar kazarak terörü azdırdılar. 2 polisimizi evinde ensesinden vurdular. Bir askerimizi pazar alışverişi yaparken eşinin yanında arkasından vurdular. Bunlar işte bu kadar kalleşler. Biz korkarız zannettiler. Bunların kafalarını, gözlerini kırdık. Binlerce terörist etkisiz hale geldi. Şehirleri temizledik. Şimdi orada vatandaşla kucaklaşma sırası geldi. Artık yüzde 95 oy aldıkları yerlere giremiyorlar. Yüzleri yok. Kırsalı temizledik. Saklandıkları yerleri temizliyoruzö diye konuştu.

"ŞİMDİ EKONOMİK OLARAK BOĞMA HAREKETİ VAR"

Geçmişte Kilis'e bombalar atıldığını ifade eden Özhaseki, "Ne yaptık? Oraya girdik. Şimdi bunu eleştiriliyorlar. Bu işlerde başarılı olamayınca FETÖ'yü devreye soktular. Herkesi kandırdılar. Göbekten bağlı oldukları yerler bunlar (Yeter artık iş size düştü) dedi. Bir gecede kurt adama döndüler. Gerçek yüzlerini ortaya koydular. Allah bize Recep Tayyip Erdoğan ve sizin gibi bir millet vermiş. O badireleri de çok şükür atlattık. Şimdi ekonomik olarak boğma hareketi var. Biz kendi kaynaklarımızı harekete geçiriyoruz. Tedbirler alıyoruz. Bunun için arkadaşlarımız çalışıyorö dedi.

"TÜRKİYE'DE İKİLİ YAPI OLMUYOR"

Koalisyonların ülkeye faydalı olmadığını ifade eden Özhaseki, şunları kaydetti: "Bize güçlü iktidarlar lazım. Anadolu'da güçlü olmalıyız. Yoksa yaşatmazlar. Bu sıkıntıyı gidermek için Anayasa çalışması yapılıyor. Bu koalisyonları bitiren bir sistem. Biz bunu gelecek için istiyoruz. Bize (Zaten istediğiniz yasayı çıkarıyorsunuz) diyorlar. Evet çıkarıyoruz ama biz bunu gelecek için istiyoruz. Kendi iktidarımız için istemiyoruz. Bizden sonra gelecek nesiller için istiyoruz. Şimdi müthiş bir karşı çıkmaca var. (Yüzde 99 oy çıksa bile izin vermeyeceğiz) diyorlar. Vatandaşın (evet) dediğine siz nasıl (hayır) dersiniz. Ben bunlara bir tüyo vereyim. Vatandaşa kendinizi sevdirin. Onlar gibi olun. Söylediğiniz başka, fiiliniz başka. (Kul hakkı) diye bağırıyor. İftira yalanlarını bu millet gördü. Vatandaşın derdine derman olun. O zaman vatandaş sizi baş tacı yapar. Burada milletin dediği olacak. Türkiye'de ikili yapı olmuyor. İnşallah bu düzenlenen yasa kabul edilecek. Neticesini sizler ve bizler göreceğiz. Bu rejim tartışması değildir. Rejimimiz bellidir. Türkiye Cumhuriyeti'dir. Bizler ülke nasıl daha çok kalkınır onun peşindeyiz."

Bakan Özhaseki Bünyan'da ayrıca, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan özel harekat polisi Cennet Yiğit'in babası Yahya Kemal ile annesi Huriye Yiğit'i evinde ziyaret etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

-Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin şehit Cennet Yiğit'in ailesine ziyareti

-Bakan Özhaseki'nin konuşması

-Genel detaylar

Haber: Olcay DÜZGÜN Kamera: Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ,

=====================================================

Mersin'de 2 kişinin öldüğü selde kaybolan 3 kişi aranıyor (2)

MERSİN'DE GÜNEŞ AÇTI

Mersin'de dün yaşanan yağmur ve fırtınanın ardından bugün kentte güneş açtı. Meteorolojiden bugün de yağış olabileceği uyarısına rağmen güneşli hava kendini gösterdi. Havanın değişmesi ile birlikte kentte selin yaraları sarılmaya çalışılırken hayat da normale döndü. Valilik ve Büyükşehir Belediyesi'nin oluşturduğu kriz masasının, mahallelerdeki ev ve işyerlerinde oluşan hasarın belirlenmesi için başlattığı çalışma sürüyor. İhtiyaç sahiplerine yemek ve battaniye dağıtımı yapılırken su altında kalan ve işyerlerinin de tahliyesi sürüyor.

ATICI: AFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, TBMM'ye verdiği soru önergesinde kentin afet bölgesi ilan edilip, edilmeyeceğini sordu. Soru önergesinde Mersin'in sel felaketinden olumsuz etkilendiğini anlatan Atıcı, "Mersin merkezinde ve ilçelerinde bulunan ana ve tali yolların büyük bir bölümü trafiğe kapanmış, çok sayıda ev ve işyerinin kullanılamaz hale gelmiştir. Kentte elektrik ve telefon kesintileri yaşanmaktadır. Vatandaşlar ulaşım, iletişim ve temel ihtiyaçlara erişim noktasında kısıtlı haldedir. İki vatandaşımızın yaşamını yitirmesi bizleri derinden üzmüştür. Mersin'i afet bölgesi ilan etmeyi düşünüyor musunuz? Sel felaketi nedeniyle maddi zarara uğramış olan başta çiftçilerimiz olmak üzere mağdur vatandaşlarımıza doğrudan maddi yardım yapmayı düşünüyor musunuz? Sel felaketinden zarar gören Mersinli çiftçilerimizin ve esnafımızın devletin herhangi bir kurumuna olan borçlarını faizsiz olarak ötelemeyi düşünüyor musunuz? Sel felaketinde yaşamını yitirenlere yönelik olarak ne gibi yardımlar planlanmıştır? Doğal afetlerden korunmak ve gerektiğinde yaraların hızlıca sarılmasını sağlamak üzere Mersin'e yapılacak olan yatırımları arttırmayı düşünüyor musunuz?"

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: MERSİN

===========================================

Sivas'ta uçak seferleri iptal

SİVAS'ta olumsuz hava koşulları nedeni ile Sivas- İstanbul uçak seferleri karşılıklı olarak iptal edildi. Sivas-Malatya Karayolu tipi nedeniyle ulaşıma kapatıldı.

Sivas'ta hava muhalefeti nedeniyle uçak seferleri iptal edildi. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan bugün saat 08.30'da yapılması planlanan uçuş, Sivas'ta havaalanı çevresindeki fırtına nedeniyle iptal edildi. Öte yandan İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan saat 12.15'te yapılması planlanan uçuş da aynı nedeniyle karşılıklı olarak iptal edildi.

SİVAS-MALATYA KARAYOLU KAPANDI

Öte yandan hava muhalefeti şehirlerarası yollarda da hayatı olumsuz etkiledi. Sivas-Malatya karayolu 55'inci kilometredeki Yağdonduran mevkisinde tipi ve görüş mesafesinin düşmesi nedeni ile tedbiren yol ulaşıma kapatıldı. Malatya istikametine giden araçların Ulaş ilçesinde bekletildiği öğrenildi. Kar nedeni ile Sivas'ta 133 köy yolunun da ulaşıma kapalı olduğu öğrenildi. Gürün ilçesinde ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Görüntü Dökümü:

-Havalanı bölgesinden görüntüler

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

============================================

Gölcük'te kar güzelliği

BOLU'da, kar kalınlığının yarım metreye ulaştığı Gölcük Tabiat Parkı ilgi odağı oldu.

Gölcük Tabiat Parkı ve çevresindeki çam ormanları, kar yağışı ile birlikte beyaz örtüyle kaplandı. Tabiat parkında kar kalınlığı yarım metreye ulaştı. Soğuk hava ile birlikte donan gölün üzerindeki buz tabakası da karla kaplandı. Kar ile birlikte kartpostallık görüntülerin ortaya çıktığı Gölcük, ziyaretçilerin de ilgi odağı oldu. Ziyaretçiler, lapa lapa yağan kar altında göl turu atıp Gölcük manzarası eşliğinde bol bol selfie çekti. Tatilciler, kar ve doğanın keyfini çıkardı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------

-Gölcük'ten kar görüntüleri

-Ziyaretçilerin görüntüler

-Fotoğraf çekilenler

-Detaylar

Haber-Kamera: Mutlu YUCA-Murat KÜÇÜK/BOLU,

===================================================

Denizli'de kar hayatı olumsuz etkiledi

DENİZLİ'nin başta yüksek kesimlerde kalan ilçeleri olmak üzere kar yağışından etkilenen bölgelerde, belediye ekipleri yaşanan olumsuzlukları gidermek için başlattığı çalışmaları sürdürüyor.

Denizli'de kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Acıpayam'ın yüksek noktalarında etkili kar yağışı, bazı mahallelerle ulaşımın kesilmesine sebep oldu. Sandalcık Mahallesi'ndeki krom madenine çalışan 25 işçi, yoğun kar yağışının ardından ulaşım yollarının kapanmasıyla evlerine dönemedi. Geceyi madende geçiren işçiler, 5 saatlik yol çalışması sonrası dün (perşembe) akşam Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ekipleri tarafından kurtarıldı. Çameli'nin yüksek kesimlerinde 40 santimetreye kadar ulaşan kar kalınlığı, ilçenin yüksek kesimlerdeki mahallelere giden yolların kapanmasına sebep oldu. Çameli Belediyesi Kar Temizleme ekipleri ise 24 saat boyunca yol açma ve temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Etkili kar yağışı ilçede yaşayanlar için zaman zaman çileye dönerken, zor durumdaki vatandaşlara Çameli Belediyesi yardım elini uzattı. İlçe merkezinden Kolak Mahallesi'ndeki evine dönemeyen engelli bir vatandaşı evine ulaştıran ekipler, yüksek rakımlı Sarıkavak, Kızılyaka, Karabayır mahallelerinde yaşayan ve haftanın 3 günü diyalize girmesi gereken hastalarda ilçe merkezine taşıdı.

HAYVANLARA YEM BIRAKILDI

Soğuk hava ve yoğun kar yağışının ardından sokak hayvanlarının ve kuşların yiyecek sıkıntısı çekmemesi için belediye ekiplerince ilçenin farklı noktalarına yem bırakıldı. İlçe genelinde kapanan yolları açmak için yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyleyen Çameli Belediye Başkanı AK Partili Cengiz Arslan, "Sokak hayvanları, aşırı soğuk ve kardan dolayı yiyecek bulmakta zorlanıyor. Havaların soğuması ve etkili kar yağışı ile birlikte bu hayvanların aç kalmamaları için belirli noktalara düzenli olarak yiyecek bırakıyoruz. Kış mevsimi boyunca da sahipsiz hayvanlar için doğaya yiyecek bırakmaya ve korumaya devam edeceğiz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Çameli Belediyesi'nin kuşlar için yem bırakması

Genel ve Detay görüntü

haber- Kamera; Deniz TOKAT / DENİZLİ,

==================================================

Konya'da kar 10 gündür etkili oldu

KONYA'da 10 gündür aralıklarla yağan yoğnun kar yağışı etkili oldu. Karın yüksekliği bazı kesimlerde 40 santimetre, bazı kesimlerde de 80 santimetreye kadar ulaştı.

Kentte 10 gündür süren kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Bu süreçte öğrenciler bugünde olduğu gibi toplam 5 gün kar tatili yapma fırsatı buldu. Tahıl olarak bilinen Konya'nın sonbahar dönemi yağışsız geçirmesi nedeniyle şu anda yağan kar çiftçilerin yüzünü güldürdü. Karın yüksekliği bazı kesimlerde 40 santimetre, bazı kesimlerde de 80 santimetreye kadar ulaştı. Kar yağışı nedeniyle bugün uçak seferleri iptal edildi. Kenti çevre yollara bağlayan Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aksaray ve Isparta karayolu ise kar yağışı ve tipi nediyle zaman zaman ulaşıma kapandı. Polis, zincirsiz ve çekici türü araçların geçişine izin vermedi. Kent merkezini beyaza bürüyen kar, kartpostallık görüntülerde oluşturdu.

(Görüntü Dökümü

--------------

Kentten kar manzarasından detay

Genel ve detay

Haber- Kamera: Hasan DÖNMEZ KONYA DHA))

==============================

Zonguldak'ta dev dalgalar

ZONGULDAK'ta yağmurla birlikte etkili olan şiddetli rüzgar denizde dev dalgalar oluşturdu.

Kentte 2 günde metrekareye 10 kilogram yağış düştü. Yağmurla birlikte şiddetli rüzgar da etkili oldu. Saatteki hızı yer yer 40 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle denizde dev dalgalar oluştu. Zonguldak Limanı'nda kayalıklara çarparak yükselen dalgaların boyu 7 metreyi aşarak liman içine kadar girdi. Balıkçı tekneleri olumsuz hava koşulları nedeniyle denize açılamadı. Kozlu sahil yolunda da dalgalar kıyıdaki iş yerlerinin bulunduğu yere kadar ulaştı. Zonguldak Limanı'nda ise derelerin getirdiği atıklarla birlikte kirlilik oluştu.

Görüntü Dökümü:

-Limandaki dalgalardan detaylar

-Limandaki kirlilik

-Bekleyen balıkçı tekneleri

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN-Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

==========================================

Profesörden teröre, tabutlu tepki

ERZURUM, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, karla kaplı doğada ilginç bir çalışmaya daha imza attı. Prof. Dr. Kavukçu, artan terör olaylarına dikkat çekmek için hava sıcaklığının sıfırın altında 15 dereceye kadar düştüğü kentte, tabutlu tepki gösterdi.

Son yıllarda yaptığı çalışmalardan birini daha gerçekleştiren GSF öğretim üyesi Prof.Dr. Mehmet Kavukçu, karla kaplı Erzurum ovasında boş bir tabutu sırtladı, bir süre taşıdıktan sonra içerisine girdi ve kapağını kapattı. İnsana en büyük acıları yaşatan, belki de ölümün en sert yüzü ile karşılaşılan terör ve şiddetin, dünyayı kasıp kavurduğuna işaret eden Prof. Dr. Kavukçu, her an yaşanılabilecek olan ölümden korkulmayacağı anlayışını da betimledi. Yaklaşık 3 saat kadar süren ve iki gün önce gerçekleşen eylemle ilgili Prof. Dr. Kavukç Kavukçu şunları söyledi: "Bu çalışma özellikle teröre tepki amacını da içinde barındırmaktadır. Babası şehit olan bir çocuğun 'Babam bu kutuda ne arıyor?' sorgulaması ile tetiklenen bu çalışma, Necip Fazıl Kısakürek'in 'Tabut' ve Nazım Hikmet'in 'Cenaze Merasimim' adlı şiirlerinin anlam ilişkisi ile de derinlik kazanmaktadır. Tabut, insanın ölümlü olması nedeniyle geçmişten günümüze bir simge olarak, onun yaşantısında, yaşam ve ölüm arasında bir nesne olarak da yerini almıştır. Mezar nasıl insanın öldükten sonra yattığı yer ise, tabut da bir nevi onun ölümünde yine ona eşlik edecek bir nesnedir. Hatta tabutun hayat ve ölüm arasında bir kapı görevi teşkil ettiği söylenebilir. İnsanın ölümü ve ölüm düşüncesi üzerine bir çok filozof ve din alimi fikir yürütmüştür. Ölümün bir son olduğu, ölümün bir son değil bir başlangıç olduğu tartışılmıştır. İnsanda ki ölüm korkusu üzerine teolojik, felsefi, edebi kitaplar yazılmış, güzel sanatlarda sayısız resim, heykel yapılmıştır ama ölümün insana yakınlığını ve insanın içinde oluştuğunu en iyi anlatanlardan biri olan Rainer Maria Rilke 'Malte Laurids Brigge'nin Notları' adlı romanında dillendirir. Meyve içinde çekirdeği nasıl taşırsa, insan da içinde ölümü öyle taşır. Belki de ölümün insana yakınlığı ancak bu kadar izah edilebilirdi."

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Turgay İPEK/EZURUM, -

=============================================

Fatma Şahin, küçük kahramanı kutladı

GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,, okulda itfaiyecilerden aldığı yangın eğitimi sayesinde evde sobadan çıkan karbonmonoksit gazından zehirlenen ailesinin yaşamını kurtaran 6 yaşındaki Canay Babaoğlu'nu evinde ziyaret etti. Fatma Şahin'in kutladığı Canay, büyüyünce itfaiyeci olmak istediğini söyledi.

Burç Mahallesi'nde yaşayan, Canay ve Habibe Babaoğlu çifti 17 yaşındaki kızı Kezban ve oğlu Canay Babaoğlu ile geçen salı gecesi soba yanan odada uykuya daldı. Gece uyanan, babasıyla aynı adı taşıyan minik Canay, odadaki kötü kokudan etkilenerek anne ve babasını uyandırmaya çalıştı. Gittiği anaokuluna bir süre önce gelen ve zehirlenmelere karşı kendilerine eğitim veren itfaiye ekiplerinin anlattıklarını hatırlayan Babaoğlu, kapı ve pencereleri açarak komşularından yardım istedi. Canay Babaoğlu, ailesinin hastaneye götürülmesini sağlayarak yaşamını kurtardı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz ve Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe bugün Babaoğlu ailesini ziyaret etti.

EĞİTİM KAMPANYAMIZIN SONUCUNU ALDIK

Canay Babaoğlu'na sarılarak 'Küçük kahramanımız' diye hitap eden Fatma Şahin, çocukların yangın eğitimi alması için yaptıkları kampanyanın sonuçlarının bu şekilde alındığını vurgulayarak şöyle dedi: "Yaklaşık 1.5 yıl önce bir kampanya başlattık. İtfaiye Daire Başkanlığı ile başlattığımız kampanya ile çocukları bilinçlendirmeye başladık. Yangın ve zehirlenmelerin olmaması için yapılmaması gerekenlerle ilgili özellikle okul öncesi ve okul çocuklarımızın hepsine İtfaiye Daire Başkanlığımız bir eğitim seti hazırladı. İçindeki çizgi romanlarla, boyama kitaplarıyla her yaştaki çocuklarımızın anlayacağı şekilde malzemelerimizi hazırladık. Tek tek okullarımızı ziyaret etmeye başladık. Can güvenliği toplum sağlığı ve huzuru bizim için en önemli görevlerimizden bir tanesi. Yangın çıktıktan sonra yangını söndürme değil, yangının çıkmasını önleyecek tedbirler almamız gerekiyordu. Bu çalışmalarımızın sonucunu aldık ve bu küçük kardeşimiz bütün aileyi nasıl eğitimle kurtarabildiğini bize gösterdi."

Şahin, Canay'a o gece neler yaşadıklarını tekrar anlatmasını istedi. Ailesi gazdan zehirlendiğinde neler yaptığını anlatan Canay, Fatma Şahin'in "Büyüyünce ne olacaksın?" sorusuna ise "İtfaiyeci olmak istiyorum" şeklinde cevap verdi.

Ölümden döndüklerini söyleyen anne Habibe Babaoğlu da gözyaşları içerisinde yaşadıklarını anlatarak, "Biz uyuyorduk bir ana Canay, 'Anne kalkar mısın?' diye seslendi. Kendi de düşe kalka kalkmış, daha sonra beni kaldırdı, ablasını ve babasını kaldırdı. Telefonla konuşamadık, Canay komşularımıza haber verdi. Daha sonra ambulans geldi ve hastaneye gittik" diye konuştu.

'20 BİN ÇOCUĞA EĞİTİM VERİLDİ'

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, yangını önlemek için verilen eğitimin küçük yaşlardaki çocuklarda daha etkili olduğunu söyledi. Bugüne kadar 20 bin çocuğa eğitim verildiğini ifade eden Yılmaz şunları söyledi: "Biz şu ana kadar itfaiye eğitimiyle ilgili 30 bin kitapçık bastırdık. Geçen yılla birlikte 20 bin çocuğumuza dağıttık. Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte bütün çocuklara ulaşacağız. İnşallah önümüzdeki dönemde de bu projeye devam edeceğiz. Bütün çocuklarımıza ulaşmış olacağız bu şehirde amacımız etap etap ortaokul, lise, herkese eğitim vereceğiz. Hayatımızın her döneminde böyle bir şeyle karşılaşabiliriz. Biz herkesi bilgilendireceğiz. Önce tedbir gerisi zaten itfaiye ver belediye var ama önce tedbir alınması gerekiyor. Bu verilen bu eğitimin faydasını görmek bizleri mutlu etti ve gurur verdi."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

Olayın yaşandığı ev

Fatma Şahin'in eve gelmesi

Canay Babaoğlu'nun Şahin'i evde karşılaması

Şahin'in konuşması

Canay Babaoğlu'nun olayı anlatması

Anne Habibe Babaoğlu'nun olayı anlatması

İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Hasan KIRMIZITAŞ-Kamera: Eyyüp BURUN -GAZİANTEP-DHA)

============================================

17 yıl hapis cezasıyla aranan yağma suçu zanlısı yakalandı

ADANA'da yağma suçundan kesinleşmiş 17 yıl hapis cezası ile aranan 30 yaşındaki Bilal Göçmen, yakalandı.

Merkez Yüreğir İlçesi Yavuzlar Mahallesi'nde çalışma yapan Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, 2011 yılında bir markette meydana gelen silahlı soygun olayına karışan Birol Göçmen'in yargılandığı davadan 17 yıl hapis cezası aldığını belirledi. Cezası Yargıtay tarafından onaylanan Birol Göçmen'in Yavuzlar Mahallesi'ndeki bir evde saklandığı saptandı. Ekiplerin düzenlediği baskı sonucu Göçmen yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Göçmen, yapılan işlemlerin ardından cezaevine gönderildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Zanlının Adli Tıp Birimi'ne getirilmesi

Adli Tıp Birimi'nden çıkarılması

Polis aracına bindirilmesi

Adli Tıp Birimi genel görüntüsü ve tabelası

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

=================================================

FETÖ'nün jandarma imamı yakalandı

KARS Valisi Rahmi Doğan, 2016 yılını değerlendirdiği toplantıda FETÖ'nün jandarma imamının görevden ihraç edilen bir öğretmen olduğunu açıkladı.

Kale Kafe'de basın mensuhları ile bir araya gelen Vali Rahmi Doğan, Türkiye'nin üzerinde oynanan ve tarihe büyük bir acı ve aynı zamanda destan niteliğinde kazınan 15 Temmuz 2016 gecesi ve sonrası hakkında da açıklamada bulundu. Türkiye'nin terör unsurlarıyla mücadelesinin kararlılıkla sürdüğünü belirten Vali Doğan, FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında her geçen gün farklı detayların ortaya çıktığını bildirdi. 15 Temmuz sonrası yaptığı bir analizi de basın mensuplarıyla paylaşan Vali Doğan, FETÖ'nün imamlarının genel itibariyle öğretmenlerden oluştuğunu belirtti. Kars'ta FETÖ'nün jandarma imamının görevden ihraç edilen bir öğretmen olduğuna işaret eden Vali Doğan şunları söyledi: "Biliyorsunuz FETÖ ile ilgili tavrımız çok net, açık bir şekilde gidiyoruz ve soruşturmalarımız devam ediyor. Yeni şeyler ortaya çıkıyor. Hiç beklemediğimiz, görmediğimiz işler. Dün jandarmanın imamını yakaladık. Bunların kumaşı sınıf öğretmenleri demiştim ve gerçekten bunların imamların tamamı neredeyse öğretmen. Yakaladığımız jandarma imamı da meslekten ihraç edilmiş bir öğretmen. Ardahan'da yakalanan birisi şöyle ifade veriyor 'Kars'tan da birisi bize gelip ziyarette bulunuyordu' sadece bu söz üzerine yaptığımız çalışmada kim olabilir düşüncesiyle birine ulaştık. Bu şahıs meslekten ihraç edilmiş Ankara'da taksi şoförlüğü yapan biri. Arkadaşlar bununla irtibata geçtiler ve 'Senin durumunda yanlışlık yapmışlar, sen de Bylock kullanıcısı da değilmişsin. Aslında seni düzeltebiliriz' dediler. O da geldi, adam kendisi itiraf etti jandarmanın imam olduğunu ve jandarmadaki yapılanma ile ilgili bilgileri de bize aktarıyor. Biz gerekli soruşturmayı yapıyoruz. Kişiyi Ardahan'a teslim ettik ama Ardahan'dan sonra tekrar biz alacağız ve devam edeceğiz. Bu şahıs bizim için iyi bilgiler verdi, o bilgiler doğrultusunda da zaten birkaç işlem yaptık."

Vali Rahmi Doğan, öğrenci olduğu dönemlerde FETÖ'cülerin en zeki öğrencileri öğretmenliğe yönlendirdiklerine işaret etti. Bilinçli bir hareketle o zeki çocukların tamamının imam yapıldığını anlatan Vali Doğan, bir gazetecinin "İmam Hatiplere neden bulaşmamış?" sorusu üzerine şu yanıtı verdi: "İmam Hatipliler temel bilgilerini başka bir tarikat ya da aracılara ihtiyacı olmadan öğrenebiliyor. Yani bir takım dini bilgileri öğrendikleri için dışarıda söylenenlere çok afedersiniz gaza gelip de kabul etmiyorlar. Yani İmam Hatiplerle bulaşamamalarının sebebi budur. İnsanlara, çocuklara okulda dini bilgi veriyorsunuz. O dini bilgi azdır çoktur ama kendi ihtiyaçlarını karşılayacak seviyededir. Dışarıdan gelecek etmenlere karşı onları koruyor. FETÖ İmam Hatip'lere çok sirayet edememiştir. Yoktur demiyorum, vardır ama diğer alanlara baktığınızda işte yüzde 50- 60 olduğu zaman orada bu durum yüzde 3'tür, yüzde 5'tir. Adam şimdi diyor ki 'peygamber geldi bizi ziyaret etti' buna bir İmam Hatipli inanmıyor. Bu anlamda şu söylenebilir: Allah'ın bir lütfudur bu ortaya çıkmıştır ve şimdi devlet bunu temizliyor. Temizlendikçe inşallah devletimiz daha da güçlenecektir ama bu işe bulaşan, bu işin içerisinde yer alan kim varsa hiç zannetmesin ki ben kendimi kurtardım. Ben burada yırttım demesin. Bunlar bir türlü çıkıyor, bu örneği de bu yüzden anlattım."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Vali Rahmi Doğan'ın konuşması

Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK / KARS,

==============================================

'Silah sıkmayın' diyen kadının öldürülmesiyle ilgili 9 kişi yakalandı

ADANA'da 'silahla ateş etmeyin' diye uyardığı uyuşturucu satıcıları tarafından vurulan 67 yaşındaki Hatice Kazma'nın öldürülmesi olayı ile ilgili 9 kişi gözaltına alındı. Aralarında Hatice Kazma'nın torunları Niyazi Kazma, Volkan Kazma'nın da bulunduğu zanlılar suçlamaları kabul etmedi.

Merkez Yüreğir ilçesinin 19 Mayıs Mahallesi'nde 26 Aralık'ta Hatice Kazma evinin yanındaki boş binada tüfekle rasgele ateş açanları "Burada ateş etmeyin, torunlarım, çocuklarım var. Tedirgin oluyorlar. Sizi polise şikayet ederim" diye uyardı. Evine dönen kadının arkasından gelenler Hatice Kazma'ya ateş etti. Hatice Kazma ile yanındaki torunu 23 yaşındaki Gül Kazma yakalandı. Hatice Kazma, götürüldüğü hastanede yapılan müdahaleye karşın kurtarılamadı torunu ise tedaviye alındı.

Olayı araştıran Cinayet Bürosu ekipleri, olaya karışan ölen kadının torunları Volkan Kazma, Niyazi Kazma ile Ersin Ergün, İdris Ergün, İbrahim Kuser, Fatih Ertaş, Mahmut Yerlikaya, Gazi Uzan ve Feyzullah Sezener ekiplerin düzenlediği operasyonla gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularında birbirlerini suçlayan zanlılar silah kullandıklarını kabul ederken, havaya ateş açtıklarını ileri sürdü. Ersin Ergün ile İbrahim Kuser, "Biz kimseyi vurmadık. Yaşlı kadını torunu Volkan Kazma vurdu" diye konuştu.

Babaannesini Ersin Ergün'ün öldürdüğünü iddia eden Volkan Kazma ise, "Ben babaannemi vuracak kadar cani miyim? Ersin vurdu, onlar hem torbacılık yapıyor, hem silah satıyor. Nenemi vurdular" diyerek suçlamasını yeniledi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlanan 9 zanlı, silahla adam öldürmek suçundan adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Cinayet zanlılarının polis aracından indirilmesi

Adli Tıp Birimi'ne getirilmesi

Adli Tıp Birimi'nden çıkarılması

Zanlıların konuşması

Polis araçlarına bindirilmeleri

Adli Tıp Birimi tabelası

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

====================================================

Ev almak hayaliyle dolandırıcılık yapmış

BURSA'da kendini polis ve savcı olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 37 yaşındaki Osman T. yakalandıktan sonra suçlarını itiraf etti. Osman T. ev sahibi olmak hayaliyle dolandırıcılık yaptığını söyledi.

Merkez Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesi'nde oturan Osman T., telefon ile aradığı 62 yaşındaki M.U' ya kendini polis olarak tanıtarak, 'paralarınız terör örgütü tarafından kullanılıyor. İncelememiz için bu paraları bize vermeniz gerekiyor. Daha sonra size iade edeceğiz" dedi. Dolandırıcıya inanan kadın yanında bulunan bin 400 lira ve 18 gram ziynet eşyasını evine gelen Osman T.'ye teslim etti. Daha sonra dolandırıldığını anlayan M.U. polise şikayette bulundu. Asayiş Şube Müdürlüğünü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri kimliğini belirlediği Osman T.'yi, Merkez Nilüfer İlçesi'nde bir başka kişiyi dolandırmak isterken suç üstü yakaladı. Emniyete götürülen Osman T. yöneltilen suçlamaları kabul etti. Bu şekilde bir çok kişiden yaklaşık 50 bin lira para aldığını söyleyen Osman T., "Amacım ev almaktı. Ama olmadı. Yakalandım" dedi.

Dolandırdığı diğer kişilerinde kimliğini araştıran polis, ifadesini aldığı Osman T.'yi, "Dolandıcılık" suçundan adliyeye çıkartacak.

Görüntü dökümü

Dolandıcının emniyet müdürülğünden çıkartılması

Araca bindirilmesi

Haber -Kamera: Faruk KAHRAMAN / BURSA, -

================================================

Antalya yeni yıla yeni otobüslerle girecek

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşımda kullanılması amacıyla 18.5 milyon liraya satın aldığı 50 otobüs, yeni yıl itibariyle hizmet verecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yeni satın aldığı 50 otobüs için tören düzenledi. Fabrikalar Mahallesi'ndeki otobüs parkındaki törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ulaşımda devrim niteliğinde kararlar aldıklarını söyledi. Göreve geldiklerinde toplu ulaşımın sorunlar yumağı haline geldiğini gördüklerini belirten Türel, aylardır bu sorunları ortadan kaldırmak için ulaşım esnafıyla birlikte çözüm aradıklarını anlattı. Midibüslerin Antalya'nın toplu ulaşımında önemli yer tuttuğunu dile getiren Türel, ancak midibüslerin güncelliğini kaybettiğini ve kent trafiğinin yoğunluğunu artırdığını söyledi. Türel, şöyle devam etti: "2 midibüsün birleşerek 12 metrelik otobüslere dönüşmesi kararı aldık. Bu karardan sonra bazı çatlak sesler çıktı. Ancak sisteme adapte olduktan sonra 'iyi ki yaptınız' diyeceklerdir. Akıllı kart sisteminde de aynı şeyleri yaşamıştık. Bu aldığımız otobüsler dünyanın en çağdaş otobüsleridir. 26 kişi oturarak, 76 kişi ayakta aynı anda otobüslerimizde yolculuk yapacak. Antalya'ya yakışan otobüsler aldık."

ESKİ OTOBÜSLER GARAJDA BEKLEYECEK

Eski kırmızı otobüslerin 500 bin kilometreyi aştığını ve sürekli masraf çıkarır hale geldiğini dile getiren Türel, önceki 40 otobüsü garaja çektiklerini anlattı. Bu 40 otobüsten de yeni araçlara parça anlamında takviye yapacaklarını belirten Türel, "Özellikle yine aynı markayı tercih ettik. Toplu ulaşımda kullanacağımız yeni otobüslerin turkuaz rengi, Türk kalitesini yansıtacak. Bu renk yabancı misafirlerimizin de dikkatini çekecektir" dedi.

1 ŞUBAT MİLAT OLACAK

Başkan Menderes Türel, 1 Şubat 2017 tarihiyle Antalya'daki bütün ulaşımı turkuaz renkli otobüslerin sağlayacağını söyledi. Esnafın bu sürenin uzatılmasını istediğini hatırlatan Türel, "Bu süreyi 1 saat bile uzatmayacağız. Dönüşüm yapmayan esnafımız 14 kişilik minibüslerle kırsal kesimde çalışacak. Havuz sisteminden herkes eşit şekilde pay alacak" diye konuştu.

Konuşmanın ardından otobüs şirketinin yönetici Başkan Türel'e temsili anahtar verdi. Türel, bir otobüsün direksiyonuna geçerek gazetecilere görüntü verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------

-Yeni otobüslerden görüntü

-Yeni otobüslerin önündeki şoförlerden görüntü

-Caner Şahinkara konuşurken

-Törendeki davetlilerden görüntü

-Başkan Menderes Türel kürsüde konuşurken

-Gazetecilerden görüntü

-Başkan Menderes Türel konuşurken detay

-Başkana otobüslerin temsili anahtarı teslim edilirken görüntü

-Açılış kurdelesi kesilirken görüntü

-Başkan otobüs kullanırken görüntü

-Otobüslerin yüksekten detay görüntüsü

Haber: Hasan DEMİRBAŞ/Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA,

=============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Menderes Türel Fatma Şahin PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
title