Haberler

Dha Yurt Bülteni-8

1)SURİYE SINIRINA FIRTINA SEVKİYATIADANA'dan, Suriye sınırına konuşlandırılmak üzere sevk edilen 4 Fırtına obüsü, Gaziantep'in İslahiye İlçesi'ne ulaştı.

1)SURİYE SINIRINA FIRTINA SEVKİYATI

ADANA'dan, Suriye sınırına konuşlandırılmak üzere sevk edilen 4 Fırtına obüsü, Gaziantep'in İslahiye İlçesi'ne ulaştı.

Suriye sınırındaki Gaziantep'in İslahiye İlçesi'ne askeri sevkiyat sürüyor. Adana 6'ncı Mekanize ve Piyade Tümen Komutanlığı'ndan çekicilerle gönderilen 4 Fırtına obüsü, öğle saatlerinde İslahiye'ye ulaştı. Obüsler, polis eskortu eşliğinde 106'ncı Topçu Alay Komutanlığı'nın Alpay Başaran Kışlası'na götürüldü. Fırtına obüslerinin Suriye sınırında görevlendirileceği belirtildi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Askeri araçlar

Fırtına obüsü yüklü araçlar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 56 MB

===============================================

2)ŞEHİT POLİSİN KATİL ZANLISI ADLİYEYE ZIRHLI ARAÇLA GETİRİLDİ

ADANA'da Çevik Kuvvet Şubesi'nde görevli Polis Memuru 22 yaşındaki Mustafa Yeli'yi şehit ettiği ileri sürülen 'Saddam' kod adlı PKK'lı 23 yaşındaki Sedat Şimşek ve gösterilere katıldığı belirlenen 17'si çocuk 39 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Mustafa Yeli, merkez Yüreğir ilçesinde 7 Kasım'da düzenlenen bölücü terör örgütü PKK yandaşlarının eylemlerine müdahale sırasında göstericilerin açtığı ateş sonucu yaralandı. Kasığından ve göğsünden isabet eden 2 kurşunla ağır yaralanan Yeli, kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Şehit Polis'in katil zanlılarını yakalamak için geniş çalışma başlatan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri 24 Kasım'da, operasyon düzenledi. 19 Mayıs mahallesinde bir evde, 'Saddam' kod adını kullanan Sedat Şimşek'in de aralarında bulunduğu 17'si çocuk, 39 şüpheliyi gözaltına aldı. Terör örgütüne destek amacıyla korsan gösterileri organize ettiği belirlenen PKK'nın 19 Mayıs ve Anadolu mahalleleri sorumlusu Sedat Şimşek'in polis memuru Mustafa Yeli'nin şehit edilmesi olayına karıştığı anlaşıldı.

Sedat Şimşek ile birlikte gözaltına alınan PKK yandaşlarının emniyetteki sorgusu tamamlandı. Zanlılar, Çevik Kuvvet otobüsleri ile zırhlı araçların eşliğinde adliyeye sevk edildi. Geniş güvenlik önlemi altında adliyeye getirilen Şimşek ve 38 PKK üyesi terör suçlarına bakan savcılığa ifade verecek.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Adliyenin arka kapısında nöbet tutan polis ekiplerinden genel ve detay görüntüler

Zırhlı araç ve polis otobüslerinin gelişi

Zırhlı araçtan indirilen zanlıların arka kapıdan adliyeye getirilmeleri

Polis otobüsünden indirilen zanlıların arka kapıdan adliyeye getirilmeleri

SÜRE: 02'28" BOYUT: 276 MB

Haber: Fatih KARAÇALI-Kamera: Halil Can ÖNDEMİR/ADANA,

===================================================

3)MESLEKTEN İHRAÇ EDİLEN VE 55 KİLO ESRARLA YAKALANAN EMNİYET AMİRİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

SAKARYA TEM Otoyolu gişelerinde otomobilinde 55 kilo esrar maddesiyle yakalanan ve Adana'da görev yaptığı dönemde meslekten ihraç edilen emniyet amiri Emre E. ve arkadaşı E.İ adliyeye sevk edildi.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube (KOM) ekipleri, geçtiğimiz gün doğu illerinden uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı ihbarı üzerine TEM Otoyolu'nun Arifiye gişelerinde şüphe üzerine durdurdukları lüks araçta yaptıkları aramada 55 kilo esrar ele geçirdi.

2016 yılının Şubat ayında Adana Emniyet Müdürlüğü'nde görevliyken mesleğin onurunu zedelediği gerekçesiyle meslekten ihraç edildiği öğrenilen Emre E. ve arkadaşı E.İ gözaltına alındı. Eski emniyet amiri ve arkadaşı sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edilirken otomobilin Adana'daki bir araç kiralama şirketinden kiralandığı, uyuşturucu sevkiyatının ise Adana'dan İstanbul'a yapıldığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Adliyeye çıkartılmaları

Aziz GÜVENER/ADAPAZARI (Sakarya)-

==================================================

4)CHP'Lİ ŞEHRİBAN PEKER: HÜKÜMET KADININ NASIL DOĞURACAĞINA, KAHKAHASINA, BEDENİNE HÜKMETMEYE ÇALIŞIYOR

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Kayseri Kadın Kolları Başkanı Şehriban Peker, 5 Aralık'ın Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 82'inci yıldönümü olduğunu belirterek, "Ne yazık ki Meclis'te 76 kadın vekille yani yüzde 13 oranında temsil ediliyoruz. Bunun yanında Türkiye, dünyada kadınların eğitim düzeyi açısından 104, ekonomi ve fırsat eşitliği açısından 127, iş gücüne katılım oranı açısından 123'üncü sırada yer alıyor. Mevcut iktidar, ülkemizde kadının nasıl doğuracağına, kahkaha atacağına, kıyafetine, zihnine, bedenine hükmetmeye çalışıyorö dedi.

CHP Kayseri İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenleyen Kadın Kolları Başkanı Şehriban Peker, 5 Aralık 1934 tarihinin Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde pek çok Avrupa ülkesinden çok önce kadınlara verilen hak nedeniyle devrim olduğunu söyledi. Aradan geçen 82 yıla rağmen kadınların henüz hak ettikleri noktada olmadıklarını dile getiren Peker, "2015 genel seçimi sonucunda biz kadınlar, Meclis'te sadece 76 kadın vekille yüzde 13 oranında temsil ediliyoruz. Nüfusun yarısı olan biz kadınlar, yasalar önünde erkeklerle eşit haklara sahibiz, ancak haklara ulaşmada eşit değiliz.ö şeklinde konuştu.

Açıklamasında, "Ne yazık ki hala temsilde adaletten ya da sonuçta eşitlikten söz edemiyoruzö diyen Peker, Türkiye'nin durumunun dünya da da pek iç açısı olmadığını söyledi. Peker, şöyle konuştu:

"Türkiye, dünya kadınlarının eğitim düzeyi açısından 104, ekonomi ve fırsat eşitliği açısından 127, iş gücüne katılım oranı açısından 123'üncü sırada yer alıyor. Türk kadını dünya sıralamasında her alanda bu kadar geride olmayı hak etmiyor. Ne yazık ki AKP iktidarı kız çocuklarını okuldan uzaklaştıran düzenlemeleri bir biri ardına devreye sokmuştur. 4+4+4 eğitim sistemi, taşımalı eğitim sistemi, kız öğrencilerin 5'inci ve 6'ıncı sınıftan sonra eğitimlerini bırakmalarına sebep olmuştur. AKP, Kadın İstihdam Paketi ile kadınları iş ve sosyal yaşamdan uzaklaştırarak, eve ve güvensizliğe hapsedecek düzenlemeler yapmaktadır. Ayrıca kadınlar çalışma hayatında çoğunlukla kayıt dışı ve daha az ücretle çalıştırılmakta, eşit işe eşit ücret alamamaktadır. Mevcut iktidar, kadınların kaç çocuk doğuracağına, nasıl doğuracağına, gece sokakta yürüyüp yürümeyeceğine, kahkaha atıp atmayacağına karar verme, kılık kıyafetine, zihnine, bedenine, kimliğine hükmetmeye çalışmaktadır.

Bir süre önce Meclis gündemine gelen ve kamuoyunda "tecavüz yasasıö olarak yorumlanan yasa teklifine de değinen Peker, "Yakın zamanda kız çocuklarının tecavüzcüsü ile evlendirilmelerinin önünü açacak yasa tasarısının geri çekilmesi, kadınların dayanışma, güçlerini birleştirerek verdikleri örgütlü mücadelenin sonucudur. Biz inanıyoruz ki dünya yerinden oynar kadınlar birlik olsa. Birlik olacağımız inancıyla tüm kadınlara her alada eşit, özgür bir dünya diliyoruzö dedi.

Görüntü dökümü:

------------------------------------------------

-CHP Kayseri Kadın Kolları Başkanı Şehriban Peker'in açıklaması

-Detaylar

(Haber: Cafer ZENGİN/KAYSERİ, DHA)

DV 1 dosya 3 dakika 34 saniye / 113 MB

=================================================

5)YOZGAT'TA 3 ÇOCUK ANNESİ KADIN YATAĞINDA ÖLÜ BULUNDU

YOZGAT'ın Yerköy ilçesine bağlı Saray Köyü'nde evli, 3 çocuk annesi 24 yaşındaki Sakine Atmaca yatağında ölü bulundu.

Yerköy'e bağlı 'ün Saray Köyü'nde Osman Atmaca (32) sabah uyandığında eşi Sakine Atmaca'nın yatağında hareketsiz yattığını fark edince durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, genç kadının öldüğünü tespit edince durumu jandarmaya haber verdi. Jandarma olay yeri ekipleri ve Yerköy Cumhuriyet Savcısı tarafından yapılan inceleme sonrası genç kadının cansız bedeni Yerköy Devlet Hastanesi morguna, ardından kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Olayla ilgili Sakine Atmaca'nın eşi Osman Atmaca, göz altına alınarak ifade için İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

Görüntü Dökümü

--------------------

Jandarmadan görüntü

Evden görüntü,

Ambulans görüntüsü,

Cesedin taşınması

Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, -

=====================================================

6)TSK; SURİYE SINIRINDA SİLAH VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

GENELKURMAY Başkanlığı, Suriye sınırında silah, mühimmat ve elektronik eşya ele geçirildiğini açıkladı. Açıklamada ayrıca, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı geçiş yapmak isteyen 694 kişinin yakalandığı belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, "Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birlikleri tarafından, gün içerisinde; Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 694 şahıs yakalanmıştır, bu şahıslarla birlikte 4 silah, 148 mühimmat, 17 elektronik malzeme ele geçirilmiştir" denildi.

Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay), -

==================================================

7)TOPRAĞA KADIN ELİ DEĞDİ

MUĞLA'da Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı kapsamında eğitime katılan kadınlara sertifikaları verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından İŞKUR ve KOSGEB desteğiyle yürütülen Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programının Marmaris'te düzenlenen eğitim etabı sona erdi. 2015 yılında Muğla'nın da içinde bulunduğu 8 il arasında başlatılan ve 2016 yılında diğer illerde de devam eden Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı KOSGEB'in ulusal koordinasyonu ile gerçekleştirilen seçim süreci sonunda Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri için ülkemizi temsil etmeye hak kazandı. Eğitim sertifika töreninin açılış konuşmasını yapan Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, 2016 yılında girişimcilik kursları açtıklarını belirterek "Yılın ilk 6 ayında 5 kurs Seydikemer ilçesinde, 1 kurs da Milas ilçesinde olmak üzere toplamda 6 girişimcilik kursu açıldı. Girişimcilik kursundan 125 çiftçi faydalandı. Girişimcilik ve diğer çiftçi kurslarından sertifika alan çiftçiler bakanlığın verdiği hibelerde öncelik sahibi oluyor. Çiftçiler girişimcilik sertifikası ile KOSGEB'den faizsiz krediler veya hibelerden faydalanarak işletme açabilme ve ürün işlemeye yönelik makine teçhizat alabilme avantajı yakalayabiliyor. Ayrıca bu kursta çiftçiler işletme muhasebesi, sermaye, finans yönetimi, proje fikri geliştirme ve işletme kurabilme yönünde eğitimler alarak çiftçiliği bir iş yönetir gibi yönetebilmeyi öğreniyor. Bu eğitimlerin karlılığa ve iş performansına katkısı olacağı düşünülüyor" dedi.

TOPRAĞI KORUMAK İÇİN KULLANALIM

Toplantıda konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek de 5 Aralık'ın dünya toprak günü hem de kadınlara seçme ve seçilme hakkının tanınmasının yıl dönümü olduğunu belirterek "Geleceğimizin devamı için toprağımıza sahip çıkmalıyız. İlimiz yüzölçümünün yüzde 19'luk bir kısmı halen tarım arazisi olarak kullanılıyor. Biz elimizden geldiğince bu oranı koruyacak ve hatta bunu arttırmak için çalışacağız. Bu da siz kadınlarımızın girişimleri ile başlayacak. Hep toprağı korumak adına konuşmalar yapılıyor. Ancak ben diyorum ki toprağı korumanın en iyi yolu onu kullanmaktan geçiyor. Sizler gibi tarımsal alanda girişimler yapanlar sayesinde toprağı kullanacağız" diye konuştu.

ÖNCE ÜRETECEK SONRA PAZARLAYACAK

Kadın girişimci Harika Durgut ise, 3 yıl önce bir firmada taşeron işçi olarak çalıştığını ancak bu program sayesinde şu an kendi işinin patronu olduğunu söyledi. Durgut, "Geçtiğimiz yıl 50 kadın arkadaşımla birlikte bu programa katıldım. Planladığım ve yetkililere sunduğum projem kabul gördü. Şu anda kendi işimin patronuyum. Ama yine de eğitime dur demedim. Bugün de burada pazarlama ve iletişim eğitimlerini tamamladık. Artık ürettiğim malları daha iyi pazarlayacağım" dedi.

Konuşmaların ardından sertifikalarını alan kadınlarla birlikte toplantıya katılan davetliler dışarıda kurulan yerel ürün stantlarını gezdi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Salonndan görüntü,

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazif Ekici'nin konuşması,-Salon dışarısında stantlardan genel ve detay görüntü.

(Haber-Kamera: Doğuş Esat BERME / MARMARİS (Muğla),

=====================================================

8)ÜNİVERSİTELİLERDEN, İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLERE YARDIM

MUĞLA'nın Seydikemer İlçesi'nde altı üniversite öğrencisi, Kayacık İlkokulu'ndaki ihtiyaç sahibi 21 öğrenciyi giydirip, kırtasiye malzemesi yardımı yaptı. Üniversiteli gençler, belediye, okul arkadaşları ve esnaftan topladıkları giyecek ve kırtasiye malzemelerini dağıtırken palyoço kostümü giyip, öğrencileri çeşitli etkinliklerle de eğlendirdi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye İşletme Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü'nden 6 öğrenci, Seydikemer'in kırsal Kayacık Mahallesi'ndeki Kayacık İlkokulu'ndaki 21 öğrencinin giyim ve kırtasiye eksiklerini gidermek için geçen hafta harekete geçti. Öncelikle okula gelerek eksikleri tespit eden üniversite öğrencileri, daha sonra Seydikemer Belediyesi ve esnaftan yardım istedi. Belediye, esnaf ve okul arkadaşlarının yardımlarıyla ilkokul öğrencileri için giyim ve kırtasiye malzemeleri alan üniversite öğrencileri, palyaço kıyafetleri giyerek bugün tekrar okula geldi.

HEDİYE SEVİNCİ

İlkokul öğrencilerinin yüzlerini boyayıp, onlarla birlikte oyunlar oynayan üniversite öğrencileri, mini tiyatro ve kukla gösterileri yaptı. Üniversite öğrencileri daha sonra yanlarında getirdikleri giyim ve kırtasiye malzemelerini ilkokul öğrencilerine dağıttı. Öğrenciler aldıkları hediyeler karşısında büyük mutluluk yaşadı. Üniversite öğrencisi Tuğba Al, minik öğrencilerle birlikte keyifli zaman geçirdiklerini belirterek aynı çalışmayı Yakacık ve Kaya İlkokulları'nda da yapacaklarını söyledi. Eksiklerin tespiti için geldiklerinde, öğrenciler için yapılması gereken çok şey olduğunu gördüklerini belirten Al, "Fethiyeli esnaflara ve Seydikemer Belediyesi'ne çok teşekkür ediyoruz. Öğrencilere ayakkabılar, çantalar almamızda bize destek oldular. Kırtasiye malzemeleri dağıttık. Onlarda mutlu, bizde çok mutlu olduk." dedi.

Üniversite öğrencilerinden Melis Çavuşoğlu da eksiklerin tespitinin ardından yardım toplamak için belediye ve esnaflarla iletişime geçtiklerini kaydetti. Öğrencileri elleriyle giydirdiklerini anlatan Çavuşoğlu, "Aynı zamanda çocukları eğlendirmek istedik. Esnaf bir ağabeyimiz bizim giyeceğimiz kostümlerle ilgilendi. Gönüllü olarak ben de palyaço kıyafeti giydim. Küçüklerin çok hoşuna gitti. Öğrencilerden bazılarının mont, ayakkabı, okul kıyafetleri yoktu. Bazılarının ise yırtıktı. Onları yeniledik" diye konuştu.

Üniversite öğrencilerine teşekkür eden Kayacık İlkokulu öğretmeni Azim Taşdemir ise şunları söyledi:

"Önce gelip eksikleri tespit ettiler. Seydikemer Belediyesi ile işbirliği yaparak bugün okulumuza geldiler. Öğrencilerimize farklı hediyeler dağıtıldı. Mini tiyatro ve kukla gösterileri yapıldı. Öğrencilerimiz için unutamayacakları bir gün oldu. Hepsine çok teşekkür ediyoruz. Kayacık Mahallesi ilçe merkezine uzak. Çocuklar ilçeye belki haftada bir, belki de ayda bir gidiyor. Gösteriler, yüz boyamaları çocuklar için çok farklı etkinlikler. Hayatları boyunca unutamayacakları bir gün oldu."

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Öğrencilerin yüzlerinin boyanmasından görüntü

-Öğrencilerle oyun oynanmasından görüntü

-Öğrencilere kırtasiye ve giyim malzemelerinin dağıtılmasından görüntü

-Üniversite öğrencileri Tuğba Al ve Melis Çavuşoğlu ile röp.

-Kayacık İlkokulu Öğretmeni Azim Taşdemir ile röp.

( Ergün TOS / SEYDİKEMER (Muğla),

=====================================================

9)CEZAEVİNDEN ÇIKTI, UYUŞTURUCU SATARKEN YAKALANDI

BURSA'da narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda, daha önce uyuşturucu ticareti yapmak suçundan girdiği cezaevinden çıkan 28 yaşındaki Esma M., gözaltına alındı. Şüphelinin üzerinde ve evinde yapılan aramalarda 250 Ecstacy hap ile 45 gram sentetik uyuşturucu bonzai ele geçirildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi'ne bağlı narkotik ekipleri, merkez Yıldırım ilçesi Anadolu Mahallesi Sabah Sokak'ta bir evde uyuşturucu ticareti yapıldığı bilgisine ulaştı. Gece saatlerinde eve operasyon düzenleyen ekipler, daha önceden uyuşturucu ticareti yapmak suçundan girdiği cezaevinden kısa bir süre önce çıkan Esma M.'yi gözaltına aldı. Esma M.'nin üzerinde ve evinde yapılan aramalarda 250 Ecstacy hap ve 45 gram bonzai ele geçirlildi. Esma M., emiyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-----------------

-Şüphelinin emniyetten çıkarılması

-Uyuşturucu maddeden görüntüler

Berktuğ ÖNCÜ/ BURSA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Seydikemer Gaziantep Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title