Haberler

DHA YURT BÜLTENİ - 8

Otomobilin çarptığı çocuk öldüHatay'ın Arsuz ilçesinde yolun karşısına geçerken otomobilin çarptığı Cuma Ali Bolat (13), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Otomobilin çarptığı çocuk öldü

Hatay'ın Arsuz ilçesinde yolun karşısına geçerken otomobilin çarptığı Cuma Ali Bolat (13), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Kaza, İskenderun- Arsuz çevre yolunda meydana geldi. Sürücüsünün adı açıklanmayan 31 TA 533 plakalı otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan Cuma Ali Bolat'a çarptı. Çarpmanın şiddetiyle ağır yaralanan Bolat, ihbar üzerine gelen ambulansla İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan Cuma Ali Bolat, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.
Kaza sonrası sürücünün gözaltına alındığı bildirildi.

Görüntü Dökümü
-------------
-Kaza yerinde yerde yatan yaralı genç
-Yaralı gence kalp masajı ve ilkyardım müdahalesi yapanlar
-Yakınlarının gelmesi ve ağıtları
-Sağlık ekiplerinin gelmesi

SÜRE: 02'04"

Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN,(Hatay),

=======================

Başkale'de, PKK sığınağı ve EYP imha edildi

Van'ın Başkale ilçesi kırsalında, jandarma ekiplerinin yaptığı arazi arama- tarama çalışmalarında, terör örgütü PKK'ya ait sığınak ve girişe tuzaklanmış el yapımı patlayıcı ele geçirildi. Sığınak ve el yapımı patlayıcı, kontrollü imha edildi.
İl Jandarma Komutanlığı tarafından Başkale kırsalında, terör örgütü PKK/KCK'nın kullandığı sığınak ve barınağın tespit edilmesi üzerine dün bölgede 'Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Kemal Zeren Operasyonu' düzenlendi. Operasyon kapsamında, dedektör köpek ile arazide yapılan aramalarda, teröristlerin kullandığı sığınağın yeri ve girişe tuzaklanmış el yapımı patlayıcı düzeneği belirlendi. Alınan çevre güvenliğini ardından el yapımı patlayıcı ve sığınak, kontrollü imha edildi.

Görüntü Dökümü
-------------
JANDARMA KAMERASI
-Askerlerin arazideki arama çalışmaları
-Tespit edilen el yapımı patlayıcı
-Dedektör köpek
-Detay görüntüler
-Patlmayıcının imha edilmesi anı

VAN, -

====================

Salatalığın kilosunun 20 kuruşa düşmesini protesto ettiler

Mersin'in Erdemli ilçesinde, salatalığın kilosunun tarlada 20 kuruşa düşmesinin ardından üreticiler satamadıkları ürünleri çöpe ve yollara dökerek fiyatları protesto etti.
Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin beraberinde oda Genel Sekreteri Aydın Çiftçi ve yönetim kurulu üyesi Akif Kar ile birlikte salatalık üreticilerini ziyaret ederek, seralarında incelemelerde bulundu. Ziyaret sırasında ilçenin yüksek kesimlerinde bulunan Güzeloluk, Harfilli ve Kızılen mahallelerindeki salatalık üreticileri, salatalık fiyatlarının 20 kuruşa düşmesi ve alıcılarının olmaması nedeniyle topladıkları salatalıkları çöpe, yola ve besledikleri hayvanların önüne dökerek salatalık fiyatlarını protesto etti.
SALATALIK ALICISI KALMADI
Ziraat Odası Başkanı Şahin, "Yaz aylarında ilçemizin yüksek kesimlerinde örtü altında yaklaşık bin 200 dönüm arazi üzerinde salatalık yetiştiriciliği yapılıyor. Salatalık üreticilerimiz hasat yapmaya başlamasına karşın salatalık fiyatlarının bir anda 20 kuruşa düştü. Alıcının olmaması nedeniyle çiftçilerimiz perişan oldu. Salatalık serada kalmasın diye toplayan üreticilerimiz, satamadıklarını çöpe ve besledikleri hayvanların önüne dökerek arazilerini temizlemeye çalışıyor. Bin bir emekle yetiştirdikleri ve masraf ettikleri ürünlerinin para etmemesi nedeniyle çiftçilerimiz zor durumda. Yetkililerimizden yardım bekliyoruz" dedi.
'MASRAFI DAHİ KARŞILAYAMADIK'
Güzeloluk Mahallesi'nde 3 dönüm serası bulunan ve bu alanda salatalık üreticiliği yapan Mustafa Gülşen ise, "Salatalık yetiştirelim, ekmek paramızı çıkaralım dedik ama bırakın kar etmeyi masrafımızı dahi çıkaramadık. Salatalığımızın hasadına yeni başladık ama şimdi alıcı dahi yok. Gübresi, ilacı, emeği her şeyi bize zarar olarak döndü. Şu salatalıkların sofralarda olması gerekirken çöpe gidiyor. Artık bu sorunların ülkemizde olmaması gerekiyor" diye konuştu.
'TÜCCAR SALATALIK TOPLAMAYIN DİYOR'
Harfilli Mahallesi'nde salatalık üreticiliği yapan Ahmet Doğaner de şikayetlerini şu sözlerle dile getirdi: "Biz çiftçiler ürettiklerimizle ekmeğimizi çıkartıyoruz. Ama şu an salatalıklarımızı alan dahi yok. Salatalıkları sattığımız tüccarlarımız bizi arıyor ve toplamayın diyor. Salatalıkları toplamasak seralarımız mahvolacak. Bizler de toplayıp çöpe döküyoruz. İlaç, gübre, işçilik para ama salatalık para etmiyor. Biz nasıl geçineceğiz?"
Kızılen Mahallesi'nde salatalık üreticisi olan Veli Gök, üretici olarak sabırlarının kalmadığını vurgulayarak, "Ürettiğini dahi satamaz duruma geldi. Gübre 350 TL, bir kilo ilaç 200 TL ama salatalık 20 kuruş. 7 kilo salatalık satacaksın bir çay içeceksin. Böyle bir durum olabilir mi? Seramızın masrafını dahi çıkartamıyoruz. Tarım sulama suyumuzun elektrik parasını ödeyemez duruma geldik. Artık yeter bu soruna çözüm bulunsun" dedi.

Görüntü Dökümü
--------------
-Üretici salatalıkları çöpe dökerken
-Salatalık toplarken
-Dökülen salatalık görüntüsü
-Salatalık üreticileri ile röportaj
-Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin ile Röportaj
-Salatalık serası görüntüsü
-Salatalık keçilere yem olarak dökülürken
-Salatalık yollara dökülürken
-Yere dökülen salatalık görüntüsü

(Boyut: 477 MB) (Süre: 6.06 dakika)

Haber-Kamera: Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin),

==================

Mevsimlik fındık işçi ailelerinin çocuklarına eğitim veriliyor

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki illerden yaz döneminde fındık hasadında çalışmak için Ordu'ya gelen mevsimlik işçilerin çocuklarına eğitimler verilmeye başlandı. Prefabrik konutlarda Türkçe, metematik ve fen konularında eğitim alan çocuklar, çeşitli oyunlar oynuyor, verilen yemeklerle düzenli besleniyor.
Doğu Karadeniz'e fındık toplamak için gelen mevsimlik işçilerin çocukları, "Çocuk İşçiliğinin Fındıkta Önlenmesi Projesiö kapsamında, eğitime tabi tutuluyor. Velileri bahçede fındık toplarken, çocuklara eğitimler veriliyor. Ordu'nun Altınordu ilçesine bağlı Saraycık Mahallesi'nde mevsimlik tarım işçilerinin konakladığı alanda kurulan prefabrik sınıflarda çocuklar her türlü imkanı bulabiliyor. Ordu Valiliği ve Altınordu Kaymakamlığı tarafından yürütülen proje kapsamında görevlendirilen öğretmenler, aileleri gün içinde fındık toplayan çocuklara hem ders veriyor hem de çeşitli aktiviteler düzenleyerek hoşça vakit geçirmelerini sağlıyor. Proje kapsamında, yaklaşık 250 çocuk Türkçe, matematik, fen ve diğer alanlarda eğitime tabi tutuluyor.  Proje kapsamında saat 09.00'da ders almaya başlayan çocuklar, öğle molasında kendilerine verilen yemekleri yiyor, daha sonra saat 17.00'a kadar tekrar eğitim alıyor. Öte yandan eğitimlerin eylül ayının ilk haftasına kadar süreceği bildirildi.
Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, devletin çok güzel bir projesi olduğunu belirterek "Burası Türkiye'de model proje olarak başlamıştır. Burada eğitimle ilgili önemli hizmetler veriliyor. Okul öncesi eğitim ve okuma-yazma konusunda yeterli bilgileri olmayanlar için okuma-yazma sınıflarımız, daha sonra 1'den 8'e kadar sınıflardaki çocuklarımızın mevsimlik tarım işleriyle iştigal etmesinden dolayı diğer yörelerde alamadıkları eğtimleri burada Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi olmak üzere geri kaldıkları dersleri bir aylık sürede gidermeye çalışıyoruzö dedi.
Erten, sağlık alanında da hizmet verildiğini belirterek, "Burada eğitimin dışında sağlık alanında da çok önemli hizmetler veriyoruz. İlçe Sağlık Müdürlüğümüzün ekipleri sahada her an hazır bulunuyorlar. Mobil diş aracımız, KETEM ve diğer önleyici sağlık hizmetleriyle ilgili önemli hizmetler veriliyorö diye konuştu.

Görüntü Dökümü
----------
Kaymakam Niyazi Erten'in açıklaması
Çocuklardan detay görüntü
Çocukların eğitim görüntüsü
Fındık toplanması
Çadır kent görüntüsü

Süre: 4.01 DK Boyut: 385 MB

Haber-Kamera: Mustafa KIRLAK-ORDU-DHA


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Arsuz Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
title