Haberler

Dha Yurt Bülteni-8

1)CHP MİLLETVEKİLİ BİRCAN, BEYİN KANAMASI GEÇİRDİCHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, kurultay çalışmaları için gittiği Iğdır'da beyin kanaması geçirdi.

1)CHP MİLLETVEKİLİ BİRCAN, BEYİN KANAMASI GEÇİRDİ

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, kurultay çalışmaları için gittiği Iğdır'da beyin kanaması geçirdi.  Dün saat 15.45'te uçakla Iğdır'a gelen ve burada kurultay delgeleri ile görüşen Erdin Bircan, saat 23.00 sıralarında partililere, "Sabah kahvaltıda buluşmak üzere" dedikten sonra, oteline gitti. Bugün sabah otele gelen partililer, inmediğini gördükleri Bircan'ın kaldığı odasını aradı, ancak cevap alamadı. Bunun üzerine odaya giden görevliler, Bircan'ın kapıyı açmaması üzerine yedek anahtarla içeri girdi. Bircan'ı yarı baygın bir halde yerde bulan partililer ve otel görevlileri, 112 Acil'i arayarak yardım istedi. Kısa sürede hastaneye giden sağlık ekibi, Bircan'ı Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.  Milletvekili Bircan'ın burada yapılan ilk tedavisinde beyin kanaması geçirdiği tespit edildi. Bircan, aynı hastanede ameliyata alındı. Hastanede bekleyen CHP Iğdır İl Başkan Yardımcısı Nazım Karadağ, doktorlardan gelecek sevindirici bir haberi beklediklerini söyledi.

Suat DENİZ/IĞDIR,

=======================================================

BIÇAKLI KAVGADA DOĞUKAN ÖLDÜ, BABASI İLE İKİZİ YARALANDI (EK)

2)OTOPSİSİ TAMAMLANDI

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, esnaf arasında çıkan kavgada bıçaklanarak, ölen Doğukan Çiğit'in (16) Adli Tıp Kurumu morgundaki otopsisi tamamlandı. Çiğit'in cenazesi, İslahiye'ye götürülmek üzere yakınlarına teslim edildi.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

Doğukan Çiğit'in fotoğrafı

Adli Tıp Kurumu

Cenazenin araca konulması

Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Mustafa KANLI-GAZİANTEP-DHA)

215  MB

Mustafa KANLI/GAZİANTEP,

=======================================================

3)KAYINBİRADERİNİ ÖPTÜKTEN SONRA ÖLDÜREN EMEKLİ POLİS: SARHOŞTUM

ADANA'da, kafateryada otururken yanına gittiği kayınbiraderi İsmet Avcı'yı (50) elini sıkıp yanaklarından öptükten sonra, tabancayla vurarak öldüren emekli polis Talip Çelik (55), çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Çelik'in Emniyet'te verdiği ifadesinde, "Çok sarhoştum, ne yaptığımı hatırlamıyorum. Allahım ben şimdi ne yapacağım" dediği öğrenildi.

Olay, 28 Temmuz'da Seyhan ilçesi Turgut Özal Bulvarı Güzelyalı Mahallesi'ndeki kafeteryada meydana geldi. Emekli polis Talip Çelik, bir süre önce borç verdiği, eski Adana Büyükşehir Belediyesi CHP İl Genel Meclis Üyesi olan kayınbiraderi İsmet Avcı'yı arayıp, parasını istedi. İddiaya göre olumsuz yanıt alan Talip Çelik, İsmet Avcı'nın bir kafeteryada olduğunu öğrenip, bu kez yüz yüze konuşmak için yanına gitti. Masada oturup dondurma yiyen Avcı'nın yanına gelen Çelik, kayınbiraderinin elini sıkıp yanaklarından öptü. İkili arasında geçen kısa konuşmanın ardından tartışma çıktı. Bu sırada tabancasını çıkaran Çelik, Avcı'ya ateş etti, ardından da hiçbir şey olmamış gibi olay yerinden yürüyerek ayrıldı. Bu sırada kafeteryadaki diğer müşteriler, masalarından panikle kalkarak sağa sola kaçıştı. Dondurma yiyen bazı aileler de çocuklarını kucaklayıp, kafeteryayı hızla terk etti. Tüm bu yaşananlar güvenlik kamerası kaydına yansıdı.Bir süre yerde oturan yaralı Avcı ise kaldırıldığı özel hastanede yaşamını yitirdi. Talip Çelik ise kısa sürede polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Emniyet'e götürülen Çelik'in sorgusunda, "Olay anında sarhoştum, ne yaptığımı bilmiyorum. Allah'ım ben şimdi ne yapacağım" dediği öğrenildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Çelik, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Çağlar ÖZTÜRK/ADANA, (DHA

====================================================

4)SİVAS'TA UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA 10 GÖZALTI

SİVAS'ta polis ekiplerinin sokak satıcıları ve uyuşturucu kullananlara yönelik gerçekleştirdiği operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı.

Sivas Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, il genelinde sokak satıcıları ve uyuşturucu kullananların yakalanmasına yönelik çalışma yaptı. Polis ekipleri, yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takip sonucunda eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirdi. Operasyonlarda 10 şüpheli gözaltına alınırken, bu kişilerin ev ve üzerlerinde yapılan aramalarda 249 gram bonzai, 178 ectasy hap, 35 regapen hap, 12 lyrica hap, 1 ruhsatsız av tüfeği ve 1 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 3 kişiden birinin başka bir suçtan dolayı cezaevinde tutuklu bulunduğu, diğer 2 şüphelinin yakalanması için de çalışma başlatıldığı açıklandı. Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

----------------

-Adleyeden görüntüler

-Şüphelilerin polis eşliğinde götürülüşü

Haber-Kamera:  İrfan ÖZŞEKER/SİVAS,

(171 mb)

=================================================

5)SALEP BİTKİSİ TOPLAYIP SATARAK ÇOCUKLARINI OKUTUYOR

HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesine bağlı Kamışlı Köyü'nde yaşayan Nahide Fırat, salep bitkisi toplayıp satarak hem 7 çocuğunun okul masrafını çıkarıyor hem de çiftçilik yapan eşine destek oluyor. Yüksekova'ya 15 kilometre uzaklıkta bulunan Kamışlı Köyü'nde vatandaşlar geçimlerini daha çok tarım ve hayvancılıkla sağlarken, yaz aylarında da salep toplayıp satarak para kazanıyor. Köyde yaşayan Nahide Fırat da 7 çocuğunun okul masrafını karşılayabilmek ve çiftçilik yapan eşine destek olmak için salep topluyor. Fırat'a çocukları da yardım ediyor. Nahide Fırat, büyük çabayla topladıkları salebi, kilosu 50 liradan aracıya satıyor. Aracı da dondurma üretimi için salebi Kahramanmaraş'a gönderiyor.

Yılın belli günlerinde toplayabildekleri salebi satarak geçimlerini sağladıklarını söyleyen Fırat, "Topladığımız bu bitki dondurma mayasında kulanılıyor. Günde 5 kilo kadar toplanan salepleri isteyen kurutup, isteyen de yaş haldeyken satıyor. Sabahtan akşama kadar ovaya gelip, çapayla toprağı kazıp, salep topluyoruz. 7 çocuğumun okul masraflarını bu şekilde karşılıyorum. Topladığımız salepleri köyde bir vatandaşa satıyoruz. Salep kurutulup satılırsa daha çok para ediyor. Fakat kaynatması biraz zahmetli olduğu için pek zaman bulamıyoruz. Biz de bu şekilde topraktan çıkardıktan sonra temizleyip veriyoruz. Kazandığım parayla çocuklarımı okutuyorum. Çocuklarımın ihtiyaçlarını ve okul masraflarını karşılıyorum" dedi.

Annesiyle birlikte salep toplayan 6'ncı sınıf öğrencisi Necla Fırat ise mesailerinin sabah başlayıp, akşama kadar devam ettiğini söyledi. Okul masraflarını karşılamak için annesiyle birlikte salep topladığını belirten Necla, "Okul masraflarımızı böyle çıkartıyoruz. Günde 2 kilo toplayabiliyorum. Kendi ihtiyaçlarımızı kendimiz karşılıyoruz. Okul için kitap, defter, kalem, ayakkabı ve kıyafet alıyoruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

----------------

-Ovada salep bitkisini toplayan kadınlar

-Çapayla toprağı kazıp salep bitkisini çıkartan kadınlar

-Çalşımalardan genel deteylar

-7çocuk annesi Nahide Fırat ile röp

-6. sınıf öğrencisi Necla Fırat ile röp

Haber-Kamera: Yaşar KAPLAN

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title