Haberler

Dha Yurt Bülteni- 8

Zonguldak'ta 73 sanıklı FETÖ'nün 'Emniyet Yapılanması' davası başladıZonguldak'ta, FETÖ/PDY'nin 'Emniyet Yapılanması' davasında 58'i tutuklu, 15'i tutuksuz, 73 sanığın yargılandığı dava başladı.

Zonguldak'ta 73 sanıklı FETÖ'nün 'Emniyet Yapılanması' davası başladı

Zonguldak'ta, FETÖ/PDY'nin 'Emniyet Yapılanması' davasında 58'i tutuklu, 15'i tutuksuz, 73 sanığın yargılandığı dava başladı.

FETÖ/PDY'nin 'Batı Karadeniz Emniyet Yapılanması' içerisinde yer alan ve aralarında 'emniyet imamları' nın yanı sıra eski emniyet müdürleri, amir, komiser ve polis memurlarının da bulunduğu 58'i tutuklu, 15'i tutuksuz 73 sanıklı iddianame tamamlanarak dava Zonguldak 2'nci Ağrı Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Tutuklu sanıklar cezaevi araçlarıyla sabah saatlerinde Zonguldak Adliyesi'ne getirildi. Adliyeye sevk sırasında polis ve jandarma çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan 330 sayfalık iddianamede sanıklar hakkında 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs', 'TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs', 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs', 'Silahlı terör örgütüne üye olma veya silahlı terör örgütü yönetme' suçlamalarıyla 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ile 7 yıldan 22 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Sanıkların Adliyeye getirilişi

-Adliyeden detaylar

-Geniş güvenlik önlemlerinden detaylar

(3: 07) Boyut: (349 MB)

Haber: Cüneyt ÖZFİDAN/ZONGULDAK

=========================================

Ege Denizi'nde 407 kaçak yakalandı

Ege Denizi'nde sahil güvenlik ekiplerinin pazar günü 12 saat içinde yaptığı operasyonlarda, 5 bot ve 3 teknede 407 kaçak yakalandı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda yapılan açıklamada, pazar gece yarısından itibaren 12 saat süren operasyonlarda, 5 bot ve 3 tekne ile Yunanistan'a ait Midilli, Sakız, İstanköy, Bulamaç adalarına geçmeye çalışan ve fırtınayla karşılaşan 407 kaçağın yakalandığı belirtildi. İzmir, Muğla, Balıkesir ve Antalya illerinden Yunan adalarına geçmek için bindikleri lastik bot ve eski teknelerle Yunanistan adalarına geçmek isteyen kaçakları sahil güvenlik ekipleri kurtararak kıyıya geri getirdi.

Haber: Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla),

============================================

Adana merkezli 10 kentte Furkan Vakfı operasyonu: 23 gözaltı

Adana merkezli 10 kentte Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'nın akademi ve finans kaynaklarına yapılan operasyonda 23 kişi gözaltına alındı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Adana, Elazığ, Malatya, Ankara, Gaziantep, İstanbul, Kahramanmaraş, Hatay, Konya ve İzmir'de tespit ettiği adreslere eş zamanlı baskın yaptı. Özel harekat polislerinin de destek verdiği operasyonda vakfın, akademi ve finans kaynaklarından sorumlu olan 23 kişi gözaltına alındı. Ekipler evlerde yaptıkları aramada ise dergi, cd, hard disk ve evrak ele geçirdi. Şüphelilerin, vakfın para trafiği kontrol eden kişiler olduğu öğrenildi. Emniyete götürülen şüphelilerin sorgusu sürüyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

Polis ekiplerinin eve girişi

Polis ekiplerinin evde arama yapması

Aramada bulunan kitap ve dergilerin görüntüsü

SÜRE: 02'40"    BOYUT: 162 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK-Kamera: ADANA,

===========================================

Tamire götürdüğü otomobil yandı

Gaziantep'te seyir halindeki otomobil, motor kısmının alev alması sonucu kullanılamaz hale geldi.

Olay, bu sabah  75'inci Yıl Mahallesi'nde meydana geldi. Evinden aracını tamir ettirmek için çıkan Hasan Yılmaz yönetimindeki 27 KM 88 plakalı otomobil, yolda ilerlerken motor kısmından alev aldı. Otomobili durduran sürücü, aracındaki yangın söndürme tüpüyle alevlere müdahale etti. Alevler motor kısmını tamamen sararken, sürücünün söndürme çabaları yetersiz kaldı. Aracın yandığını görenlerin ihbarıyla gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Kullanılamaz hale dönen otomobildeki yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------

Yanan otomobil

İtfaiyenin ekipleri

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 36 MB

Haber: Mustafa KANLI -GAZİANTEP,

===========================================

Çocuk trafik polisleri sürücüleri denetledi

Zonguldak'ta, Trafik Haftası kapsamında öğrenciler araçları durdurarak, sürücülerin ehliyetlerini ve ruhsatlarını kontrol etti.

Zonguldak'ta, Trafik Haftası kapsamında ilk ve orta okul öğrencileri trafik ekiplerine eşlik etti. Öğrenciler, polislerle birlikte kent merkezinde denetimlere katıldı. Araçları durduran öğrenciler, sürücülerden ehliyet ve ruhsatlarını isterken, emniyet kemeri takıp takmadıklarını kontrol etti. Öğrenciler sürücülere trafik kurallarıyla ilgili bilgilerin yer aldığı broşürler verdi. Polis aracıyla caddede devriye gezen öğrenciler, hatalı park eden sürücülerin araçlarının plakalarını anons etti. Öğrenciler, polislerle yaptıkları denetimlerde güzel anlar geçirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Öğrencilerin trafik işaretlerini ve uyarı levhalarını incelemesi

-Öğrenciler ve polis tarafından yapılan trafik denetimleri

-Öğrencilerin caddede hatalı parklara yönelik anonsları

(5: 39) Boyut: (632 MB)

Haber: Cüneyt ÖZFİDAN/ZONGULDAK,

=============================================

Tarihi konaklarda coşkulu konserler

Adana'nın asırlık kültür mirası yapıları restore ederek, sosyal yaşama kazandıran Adana Büyükşehir Belediyesi, Şakirpaşa Konağı ile Şeyh Cemil Nardalı Konağı'nda da konserler dizisi başlattı.

Şakirpaşa Konağı'nda İsmail Görkem'le Nostaljik Şarkılar Hikayeler ve Gramofon Dinletisi,  Şeyh Cemil Nardalı Konağı'nda Derman ve Güzel'in seslendirdiği şarkılar ve türküler Adanalılara keyifli akşamlar yaşattı. Kültür mirası 500 yıllık Ramazanoğlu Konağı'nı sanat merkezine dönüştürüp, Geleneksel Ramazanoğlu Konağı Resitalleri'nde seçkin sanatçıları kent halkıyla buluşturan Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Başkan Hüseyin Sözlü'nün talimatları doğrultusunda Adana'daki diğer tarihi konakları da kültür, sanat hizmetlerine dahil etti.

ŞAKİRPAŞA KONAĞI'NDA NOSTALJİ

Taş Plak ve Gramofon Müzesi'ne dönüştürülmesi için çalışmaların devam ettiği 128 yıllık Şakirpaşa Konağı'ndaki ilk konserde İsmail Gökrem'le Nostaljik Şarkılar Hikayeler ile Gramofon Dinletisi sunuldu. Renkli akşamda davetliler arasında bulunan Gazelhan Ustası Cahit Seyhanlı sevilen bir eserini seslendirirken, Hacı Ahmet Tekbilek tulumuyla estrümantal dinleti sundu.

NARDALI KONAĞI'NDA COŞKU

Akkapı Mahallesi'ndeki Şeyh Cemil Nardalı Konağı'ndaki konserde ise Derman ve Güzel sahne aldı. Akkapılı kadınların büyük ilgi gösterdiği etkinlikte sanatçılar popüler parçaları ustalıkla yorumladı. Akkapı Mahalle Muhtarı Fikret Gizir ve kanaat önderlerinin de katıldığı konserde vatandaşlar hareketli şarkılar ve türkülerle gönüllerince oynayıp eğlendi.

BU HAFTA 3 KONSER VAR

9 Mayıs saat 19.00'da Ramazanoğlu Konağı'nda Meltem Halaçoğlu-Şükrü Birbaş Şarkılar ve Hikayeleri, 10  Mayıs saat 19.00'da Şakirpaşa Konağı'nda İsmail Görkem'le Yeşilçam Şarkıları ve Gramofon dinletisi, 11 Mayıs saat 19.00 Şeyh Cemil Nardalı Konağı'nda Feridun Dalgınlı etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Görüntü Dökümü

------------------------

Sanatçıların şarkı söylemesi

Halay çeken vatandaşlar

Konsere katılanlardan genel görüntü

SÜRE: 00'37"    BOYUT: 37,8 MB

Haber-Kamera: ADANA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Batı Karadeniz Yunanistan Gaziantep Zonguldak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title