Haberler

Dha Yurt Bülteni-7

71)GURBETÇİLERDEN TÜRKİYE'YE REKOR GİRİŞAVRUPA'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan ve yıllık izinlerini anavatanda geçirmek için karayolu ile gelen Türkler, Bulgaristan ve Yunanistan'dan Türkiye'ye son 24 saatte rekor giriş yaptı.

DHA YURT BÜLTENİ-7

1)GURBETÇİLERDEN TÜRKİYE'YE REKOR GİRİŞ

AVRUPA'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan ve yıllık izinlerini anavatanda geçirmek için karayolu ile gelen Türkler, Bulgaristan ve Yunanistan'dan Türkiye'ye son 24 saatte rekor giriş yaptı. Sınır kapılarından 11 bin 64 araçla 62 bin 666 kişi giriş yaparken, sadece Kapıkule Sınır Kapısı'ndan

Avrupa'da yaşayan gurbetçiler anavatanda yıllık izinlerini geçirmek için karayoluyla gelişleri Bulgaristan ve Yunanistan'a açılan sınır kapılarında yoğunluğu artırırken, sınır kapılarında uzun kuyruklar oluştu. Edirne'den Bulgaristan'a açılan Kapıkule, Hamzabeyli, Yunanistan'a açılan İpsala ile Pazarkule ve Kırklareli'den Bulgaristan'a açılan Dereköy Sınır Kapısı'ndan dün 11 bin 62 araçla 62 bin 666 kişi giriş yaparken, rekor yaşandı.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü resmi internet sitesinden yapılan günlük istatislik tablosuna göre,  Kapıkule Sınır Kapısı'ndan ülkeye giriş yapan gurbetçi sayısı geçtiğimiz yıl 36 bin 965 olan rekor dün, 37 bin 502 olarak tüm zamanların rekor seviyesine ulaştı. Bulgaristan tarafında Türkiye'ye giri yapmak için saatlerce beklemek zorunda kalan gurbetçiler, Türk yetkililerin Bulgaristan tarafıyla görüşüp sorunu bir an önce çözmesini istedi.  Hollanda'nın Amsterdam kentinden eşi ve 2 çocuğuyla birlikte 3 haftalık yıllık iznini memleketi Yozgat'ta geçirmek için Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda kuyrukta bekleyen Şükrü Ekşin, "2 gün önce yola çıktık. Yaklaşık 4 kilometrede kuyruğa girdik. Bu yıl Almanya'da ve Macaristan'da da kuyruğa takıldık.  Bu yıl şansımıza böyle kuyruklar oldu" dedi. Almanya'dan yıllık izinlerini ailesiyle Türkiye'de geçirmek için otomobiliyle kuyrukta bekleyen Zabit Turgut, 2 saat kuyrukta beklediklerini yollarda yaşadıkları çilenin  rezalet olduğunu söyledi. Uçak biletlerinin pahalı olduğundan bazı gurbetçilerin karayolunu tercih ettiğini söyleyen Turgut, "Havayolu firmaları yılın bu zamanında uçak bilet fiyatlarını düşürsünler. Bu sayede bizler ucuz olan karayolunu tercih etmeyerek bu rezilliği yaşamamış oluruz" dedi.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü resmi internet sitesinde 30 Haziran'dan bugüne kadar büyük çoğunluğu gurbetçi vatandaş olmak üzere Kapıkule, İpsala, Hamzabeyli, Pazarkule ile Dereköy Sınır Kapıları'ndan toplam 1 milyon 19 bin 232 kişi ülkeye giriş yaptı.

ÜLKEYE GİRİŞ ARTTI

Gümrük istatislik tablosuna göre geçtiğimiz yıla göre Türk işçilerin geçiş sayısında 25 bin kişilik artış görünüyor. Geçen yıl 30 Haziran 24 Temmuz tarihleri arasında Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü kapılarından ülkeye 993 bin 298 kişi giriş yaparken, bu yılki

yolcu sayısında 25 bin 934 artış ile 1 milyon 19 bin 232 kişi olarak kayıtlara geçti.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Bulgaristan tarafı uzun araç kuyruğu

Araçların Türkiye tarafına gidişi

Kuyrukta bekleyen ile röp

Araç içinden detay kuyruk detay

Bulgaristan Kapitan Andreevo sınır kapısına girişler

Kuyruktan detay

Türkiye tarafı geçişler

Türkiye Tabelası

Kapıkule Sınır Kapısı içinden genel detay

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,

===================================================

2)BURSA KAMU HASTANELERİNDE İLK ORGAN NAKLİ GERÇEKLEŞTİ

BURSA Kamu Hastaneler Birliği'ne bağlı Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk organ nakli gerçekleşti. 3 ay önce açılan Organ Nakli Merkezi'nde önceki gün yapılan ve 24 saat süren operasyonda beyin ölümü gerçekleşen erkek hastadan alınan böbrek, Bursa'da kayıtlı olarak organ bekleyen kadın hastaya nakledildi.

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nilüfer Ek Hizmet binası 3 ay önce organ nakli için ruhsat aldı. Merkezde önceki gün ilk nakil gerçekleştirildi.  Başarılı geçen operasyonu Nilüfer Ek Hizmet Binasına gelerek yakından takip eden Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem  Aşkın, "Kamu hastanelerimizde Bursa'da gerçekleştirdiğimiz ilk organ nakli. Hayırlı olsun. Bizim için çok önemli bir adım. Bu nakilde emeği geçen arkadaşlarımıza yine üniversitemizin ekibine, bağışçı ailemize çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonra nakillerin hızlanarak devam edecek. Yaklaşık 3-4 yıldan beri hazırlığını yaptığımız bir merkez idi. Burada tabii ki hekimlerimizin yetiştirilmesi, eğitilmesi kadronun oluşturulması, nihayetinde son 3 yıldır da bölgemiz organ naklinde birinci idi. Çok şükür. Şimdi de oradan organ nakline girerek, bunu daha ileri bir aşamaya taşıdıkö dedi.

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi  Doç. Dr. Soner Cander,  Bursa'ya önemli bir merkez kazandırdıklarını belirterek, "Bir taraftan da üniversite ile iş birliği yapıldı. Yani kamu ve üniversite hastanesinin işbirliği ile yaptığı hizmetlere çok güzel bir örnek teşkil etmiş olduklarınıö söyledi.

Nakli gerçekleştiren ekip adına konuşan Operatör .Dr.Murat Öztürk ise "Yorucu ama sonu gerçekten keyifli bir iş. Gece saat 02.00 gibi başladı. Organı çıkarmaya gittik ve sabah Bursa'ya döndük. Bu akşam tekrar ameliyata girdik. Bu bir ekip çalışması. Bu ekipte hem nefrologlar, ürologlar ve organ nakli koordinasyon birimi var. Ayrıca yöneticilerimiz var sağ olsun. Bize her türlü desteği sağladılar. Bundan sonra inşallah artarak devam edecekö dedi.

Nakil süreci hakkında açıklama yapan Doç.Dr. Serdar Kahvecioğlu ise "Böbreği takmayı planladığımız hastaların listesinin gelmesiyle beraber hastaların muayeneleri, bilgilendirilmeleri ve ameliyatla ilgili ayrıntılı bilgilerin verilmesiyle hastalarımızın süreçleri başladı. Uludağ Üniversitesi'ne kan ve doku grupları gönderildi ve gelen sonuçlara göre 4 hastadan 2'sinin uygun olduğuna karar verildi. 2'si arasında ise organ nakil heyeti toplanarak hangisine daha faydalı olabileceği konusunda karar verdik. Saat 5-6 gibi operasyon başladı. Şuan saat gece 12, sürecin başından itibaren 24 saat doldu ve mutlu sonla hastamızı kliniğimize aldık. Takiplerimiz başladı. Herkesi organlarını bağışlamaya davet ediyoruzö dedi.

Görüntü Dökümü

------------------

-Açıklamalar

-Nakil yapılan kadının görüntüsü ve konuşması

BOYUT 177.34

SÜRE 04.10

BURSA, -

========================================================

(ÖZEL)

3) ADANA'DA DÖVÜLEN TARIM İŞÇİSİNE BELEDİYE BAŞKANI SAHİP ÇIKTI

ŞANLIURFA'dan ailesini geçindirmek için Adana'da karpuz tarlasında bekçilik yapmaya giden ve geçen hafta dövülerek cebindeki parası gasp edilen 77 yaşındaki Ali Bulut'a;, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci sahip çıktı.

Adana'ya karpuz tarlasında bekçilik yapan Ali Bulut, biriktirdiği 4 bin 500 lirasıyla birlikte memleketinde dönmeye hazırlandığı sırada geçen Perşembe günü dövüldü ve parası gasp edildi. Halen hastanede tedavisi süren Bulut'un başına gelenler, oturduğu ilçenin belediye başkanı Mehmet Ekinci'yi harekete geçirdi.Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, bir personel görevlendirerek, Adana'ya gönderdi. Ailesini geçindirmek için 77 yaşında çalışmaya giden bir kişinin dövülüp cebindeki parasının gasp edilmesinin üzücü olduğunu ifade eden Ekinci yaşlı adama sahip çıktıklarını ifade etti. Bulut'un hastane masraflarını üstleneceklerini ve gasp edilen 4500 lirayı da kendi cebinden vereceğini dile getiren Ekinci, şöyle dedi:

"Eyyübiye ilçemiz özellikle mevsimlik tarım işçisi bakımından dışarıya çok öç veren bir ilçemizdir. Her yıl buradan binlerce kişi ailesini geçindirmek için batı illerine göç etmek zorunda kalıyor. Adana'da dövülen 77 yaşındaki Ali Bulut amcamız da bu isçilerden bir tanesidir. Adana'ya gidip burada bir karpuz tarlasında bekçilik yapıyor. O sıcak havada o yaşına rağmen alın teriyle biriktirdiği 4 bin 500 lirasıyla memleketine dönmeye hazırlandığı sırada Seyhan'da bir kişi tarafından gasp edilip feci şekilde dövülüyor. Bu olayı duyduğumuzda insanlık adına utandık. Şanlıurfalı olduğunu öğrendiğimiz bu amcamıza sahip çıkmak adına belediyemizin bir personel görevlendirdik. İlk önce Ali Bulut'un hastane masrafını üstlendik. Burada sağlığına kavuştuktan sonra Şanlıurfa'ya getireceğiz. Gasp edilen 4 bin 500 lirayı ben kendi cebimden vereceğim. Ardından da belediye olarak bir bekçilik işini vereceğiz."

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Hastanede yakınlarıyla oturması

Belediye başkanının  Bulut'la telefonda görüşmesi

Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ile röp.

Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 135 MB

========================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bulgaristan Yunanistan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title