Haberler

Dha Yurt Bülteni-7

TÜRKİYE YASA BOĞAN CEYLİN'İN ÖLÜMÜNDE ÇARPICI DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

1)KATİL ZANLISI KADIN, HALASINA EVLATLIK VERİLMİŞ

İZMİR'in Ödemiş İlçesi'nde dört gün önce parkta kaybolduktan sonra dün komşularının evinin önünde cesedi bulunan 10 yaşındaki Ceylin Atik'in ölümüyle ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Ceylin'in Adli Tıp Kurumu'ndaki ilk incelemesinde, başının arka bölümünde travmatik bir bulgu sonrasında ekimoz ayrıca sütür (kafadaki kemiklerin birleşme yerinden ayrılması) tespit edildi. Bu arada polisteki sorguları süren katil zanlısı kadın Ş.T.'nin, küçükken çocuğu olmayan halasına evlatlık verildiği, ayrıca iki çocuğunu doğumlarından sonra kaybettiği öğrenildi. Gözaltındaki koca S.T.'nin de, olayı Pazar günü eşinin kendisine anlattığını, polise gitmeyi teklif ettiğini bunu düşündükleri sırada da gözaltına alındıklarını ileri sürdü.

Ödemiş 50'nci Yıl Ortaokulu öğrencisi Ceylin Atik, 10 Haziran Cumartesi günü, arkadaşlarıyla oynamak için Cumhuriyet Mahallesi'nde evlerinin önündeki Kazım Karabekir Parkı'na gitti. Atik'in uzun süre ortalıklarda görünmemesi ve eve dönmemesi üzerine merak eden dedesi Mustafa Atik ve babaannesi Ülkü Atik, arkadaşlarına sormalarına ve gidebileceği yerlere bakmalarına rağmen, torunlarını bulamadı. Bunun üzerine Atik'in yakınları Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek kayıp başvurusunda bulundu. Yakınları sosyal medyadan da Ceylin'in fotoğraflarını paylaşıp, bulunması için yardım istedi. Ancak, Mustafa Atik'in telefonuna, 'Polise haber vermeyin. Torununu öldürürüz' yazılı mesaj gelmesiyle, anne ve babası ayrı yaşadığı için dedesi ve babaannesi ile kalan Ceylin Atik'in kaçırıldığı anlaşıldı. Polis, istihbarat çalışmasıyla Ceylin'in en son parkın yanındaki Şengül Sokak'taki bir apartmanın dördüncü katındaki komşuları oto tamircisi 33 yaşındaki S.T. ve ev kadını 30 yaşındaki Ş.T. çiftinin evinde su içerken görüldüğünü belirledi. Bunun üzerine, çiftin evindeki aramada, talihsiz Ceylin'in cesedi, sandık içerisinde bulundu. Olayın duyulmasıyla yüzlerce vatandaş, katil zanlısı kadının evinin bulunduğu sokakta toplandı. Apartmandaki evlerin camlarını kırdı. Eve girmek istedi. Takviye polis ekiplerinin gönderilmesiyle, olaylar güçlükle yatıştırıldı. Apartmanın bulunduğu bölge geniş bir güvenlik şeridine alındı. Yaşanabilecek kötü olaylara karşı da ekiplerin bekleyişleri devam ediyor.

OLAYI PAZAR GÜNÜ ÖĞRENMİŞ

Ceylin'in ölümüyle ilgili gözaltına alınan Ş.T., kocası S.T. ve bir yakınları gözaltına alındı. Çiftin 3 yaşındaki çocukları M.Y.T. ise bir yakınlarına teslim edildi. Polisteki ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen Ş.T., "Ceylin, oğlumu çok severdi. Parkta bizimle oynadı. Sonra bizim eve su içmek ve dinlenmek için geldi. Ceylin, evin içinde koştuğu sırada ayağı kayıp düştü. Başını yere çarptı. Öldüğünü anlayınca, korkup, cesedini odaki sandığa kilitledim" dedi. Olayın yaşandığı sırada evde olmadığını ileri süren S.T. ise olayı Pazar günü eşinin kendisine anlattığını, polise gitmeyi teklif ettiğini bunu düşündükleri sırada da gözaltına alındıklarını ileri sürdü. Ancak çiftin verdikleri ifadelerde bazı çelişkiler bulunduğu, katil zanlısı kadının olayı gece kocasına anlattığını söylediği, S.T.'nin de pazar sabahı haberdar olduğunu ifade etti. Gözaltındaki üç kişinin sorgusunun sürdüğü açıklandı.

"O KİŞİYİ BULURSAM PARÇALAYACAĞIM"

Ceylin'in kaybolmasının ardından katil zanlısı olarak gözaltına bulunan Ş.T.'nin, bu süreçte küçük kızın büyükbabası ile babaannesine yakınlık gösterdiği, onları teselli temeye çalıştığı da ortaya çıktı. Babaanne Ülkü Atik'e sarılıp üzüntüsünü paylaşan Ş.T'nin "Ceylin'in kaçırıldığına dair cep telefonu mesajının gelmesinden sonra da büyükbaba Mustafa Atik'e "Bu kişiyi bulursam parçalayacağım, lime lime edeceğim" dediği öğrenildi.

KÜÇÜKKEN EVLATLIK VERİLMİŞ

Katil zanlısı kadının geçmişine dair de polis önemli detaylar buldu. Ş.T.'nin, küçükken çocuğu olmayan halasına evlatlık verildiği, onun yanında büyüdüğü tespit edildi. Ayrıca Ş.T.'nin daha önce dünyaya gelen iki kızından birisini 1.5 yaşında yataktan düştüğü için, diğerini de 6 aylık olduğunda rahatsızlığından kaybettikleri belirlendi. Bu nedenle de Ş.T.'nin psikolojik tedavi gördüğü ve zaman zamanda sorunlar yaşadığı çevresindekilerce ifade edildi.

OTOPSİ YAPILDI

10 yaşında can veren Ceylin Atik'e Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı. İlk belirlemelere göre Ceylin'in başının arka bölümünde travmatik bir bulgu sonrasında ekimoz tespit edildi. Ayrıca raporda, sütur (kafadaki kemiklerin birleşme yerinden ayrılması) bulundu. Cesedin üzerinde tecavüze dair herhangi bir bulguya ise rastlanmadı. Örnekler alındı. İki gün havasız ortamda kaldığı için cenazede bozulmalar tespit edildi. Ceylin'in cesedi, otopsiden sonra yakınlarına teslim edildi. İkindi vakti tören düzenleneceği açıklandı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

- İzmir Adli Tıp kurumundan görüntü

-Ceylin in babasının görüntüsü

-Soruları yanıtlaması

-Cenazenin  alınmasından görüntü.

-Detaylar

Haber: Taylan YILDIRIM - Faruk ÇARK, Kamera: Mücahit BEKTAŞ / İZMİR

==================================================

2)ŞEHİDİN ASKER AĞABEYİ: GÖREV AŞKIYLA DAĞA ÇIKMIŞTI

BİNGÖL'ün Genç İlçesi Yeniyazı Köyü kırsalında askeri aracın geçişi esnasında teröristlerin önceden tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan 30 yaşındaki Uzman Çavuş Ramazan Aydoğan'ın, ağabeyi Uzman Çavuş Önder Aydoğan, kardeşinin görev aşkıyla dağa çıktığını belirterek, "Kardeşim, görev aşkıyla dağa çıkmıştı. 'Allah'ın izniyle bir şey olmaz, hallediyoruz buraları' demişti. Allah'ın izniyle arkadaşları halledecek."dedi.

Bingöl 49'uncu Komando Tuğayı'nda görevli 4 yıllık Piyade Uzman Çavuş evli ve 1 çocuk babası Ramazan Aydoğdu, dün şehit düştü. Acı haberi akşam saatlerinde memleketi Konya'nın Ereğli İlçesi Yazlık Mahallesi'nde oturan annesi Ayşe Aydoğan ve yakınlarına verildi. 2 yaşındaki oğlu Osman Kuzey ile birlikte Kayseri'deki ailesinin yanında bulunan eşi Şeyda Aydoğan da, acı haberi Kayseri'de aldı. Şehidin babası Kamber Aydoğan'ın da daha önce vefat ettiği öğrenildi. Şehidin evine ve sokağına  Türk bayrağı  asıldı. 4'ü kız 7 kardeş olan şehit Aydoğan'ın, Malatya Erhaç Hava Üssü'nde görevli uzman çavuş ağabeyi Önder Aydoğan da kardeşinin cenaze töreni için Ereğli'ye geldi.

"VATAN İÇİN ÖLMEYE VE ÖLDÜRMEYE YEMİN ETTİK"

Kardeşinin 4 yıllık uzman çavuş olduğunu ve 2 yıldır Bingöl'de görev yaptığını belirten Önder Aydoğan, kardeşiyle en son 2 hafta önce telefonla görüştüğnü belirterek, "Göreve gideceğini söyledi. Ağabey belki arayamam görevden gelince ararım demişti. Bende dikkatli olmasını söyledim. Vatan sağ olsun."dedi.

Vatan uğruna ölmek için yemin ettiklerini ifade eden Aydoğan, "Biz askeriz, biz yemin ettik vatan için ölmeye ve öldürmeye. Daima biz görevimizin başındayız. Allah  izin verirse de daima görevimizin başında olacağız, vatan sağolsun.  Kardeşim, görev aşkıyla dağa çıkmıştı. 'Allah'ın izniyle bir şey olmaz, hallediyoruz buraları' demişti. Allah'ın izniyle arkadaşları halledecek."diye konuştu.

Önder Aydoğan'ın mesai arkadaşı uzman çavuş Erhan Avcı da, "Bizim duygu ve düşüncelerimiz her zaman aynı. Bu bayrağı indiremeyecekler. Bu bayrak için her zaman savaşacağız, mücadele edeceğiz. Bugünde olduğu gibi kanımızın sonuna kadar mücadele edeceğiz."dedi.

Uçakla Konya'ya getirilen şehit Aydoğan'ın cenazesi havalimanında ailesi, yakınları ve protokol üyeleri tarafından karşılandı. Ardından da defnedilmek üzere karayoluyla memleketi Ereğli'ye gönderildi. Şehit Aydoğan'ın cenazesi ikindi namazının ardından düzenlenecek dini ve askeri törenden Ereğli'de şehitliğe defnedilecek.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Şehit evinin dışından detay

Agabeyi röp.

Erhan Avcı röp.

Şehit cenazesini havalimanında karşılama

(Haber- Kamera:  Atilla ATMACA EREĞLİ KONYA DHA)

===============================================

3)LİSE'DE SINIFLARI KIZ VE ERKEK DİYE AYIRAN MÜDÜRE SORUŞTURMA

KONYA'da Konevi Anadolu Lisesi'nin web sitesinden '2017-18 yılından itibaren kız-erkek öğrenciler ayrı sınıflarda eğitime devam edecek' duyurusu sosyal medyada tartışma yarattı. Okul Müdürü Ömer Faruk Özarslan, velilerden gelen talep üzerine böyle bir karar alındığını ve uygulamanın siyasi, ideolojik ve dini boyutu olmadığını, tamamen eğitimin başarısını artırmaya yönelik olduğunu ileri sürdü. İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ise, yönetmelik hükümlerine aykırı olduğu için konuyla ilgili soruşturma başlattıklarını açıkladı.

Konya'da merkez Meram İlçesi Fatih Işıklar Mahallesi'nde Konevi Anadolu Lisesi'nin web sitesinden dün okul müdürü Ömer Faruk Özarslan tarafından, velilere yönelik "Okulumuz 2017-2018 yılından itibaren kız-erkek öğrenciler ayrı sınıflarda eğitime devam edecektir" duyurusu yapıldı. Duyuru sosyal medyada hızla yayıldı ve tepki topladı. Bunun üzerine duyuru kısa süre sonra  web sitesinden kaldırıldı.

"SİYASİ, İDEOLOJİK VE DİNİ BOYUTU YOK"

Okulda 740 öğrencinin eğitim gördüğünü ve bu öğrencilerin yüzde 60'nın kız olduğunu söyleyen Okul Müdürü Ömer Faruk Özarslan, velilerden gelen istek üzerine geçen yıl ikinci dönem pilot olarak birer sınıfı kız ve erkek öğrenci olarak ayrı oluşturduklarını söyledi.

Yine velilerin isteği doğrultusunda bu yıl da kız ve erkek öğrenci sınıflarını ayrı oluşturmayı planladıklarını belirten Özarslan, "İsteyen öğrenci karma sınıfta, isteyen öğrenci ayrı sınıflarda okuyabilecek" dedi. Yapılan uygulamanın eğitim amaçlı olduğunu ileri süren Özarslan, şunları söyledi:

"Velilerin talepleri vardı. Geçen yıl ikinci dönem pilot olarak uyguladık. Bir erkek, bir kız sınıf olarak uyguladık. Karma sınıflarımızda var. İsteyene karışık sınıf, isteyen ayrı sınıfta veririz dedik. Eğitim amaçlı yapılan bir uygulama. Sıkıntı yok aslındı. Geçen yıl erkek sınıfta bunun başarısını gördük. Bir öğrencimiz normal meslek liselerinde yapılan 3D yazıcı var. Öğrencimizin birisi onu yaptı, İstanbul'da bilim fuarın da sergiledik. Gerçekten akademik başarıyı artıracak bir çalışma. Faydalarını görüşürüz aslındı. Yoksa oluşan siyasi, ideolojik ve dini boyutu yok. O yönde de bakmıyoruz, bakamayız da."

Okulda sınıflarda bu tür uygulamayı yapma yetkisinin olduğunu savunan Özarslan, duyuruyu gelen tepkiler üzerine kaldırdıklarını, Milli Bakanlığı'nın da bu konu hakkında kendilerinden açıklama istediklerini sözlerine ekledi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ise konu hakkında soruşturma başlatıp, duyuruyu okulun web sitesinden kaldırdıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Yönetmelik hükümlerine aykırı bir durum. Konuyla ilgili okula inceleme ve soruşturma başlattık. Ne ilçe, ne de il Milli Eğitim Müdürlüğü'nün haberi yok. Velilerin talepleri olabilir ama bizler, yönetmeliği uygulamak zorundayız. Geçen dönem pilot olarak bir sınıf oluşturmuşlar, ondan da haberimiz yok. Okul müdürlerinin, yönetmeliğe göre böyle bir yetkileri yok. Geçen dönem açılan sınıf için de soruşturma başlattık. Duyuruda hemen kaldırmalarını söyledik."

Görüntü Dökümü

----------------

Duyurunun fotoğrafları

Okulun dışından detay

(Haber- Kamera: İsmail AKKAYA- Tolga YANIK KONYA DHA))

================================================

4)KAMYONET KIRMIZI IŞIKTA DURAN TIR'IN ALTINA GİRDİ: 2 YARALI

KOCAELİ'in Kartepe İlçesi'nde kontrolden çıkan kamyonet kırmızı ışıkta duran TIR'ın altına girdi. Kazada 2 kişi yaralandı. Kaza, D-100 Karayolu Kartepe İbrikdere mevkii İstanbul istikametinde meydana geldi.  Hakan Keleş yönetimindeki 34 GET 85 plakalı kamyonet kontrolden çıkarak kırmızı ışıkta duran Adapazarı-İzmit arası yolcu taşımacılığı yapan ve içersinde 10 yolcu bulunan İhsan Tek yönetimindeki 54 TU 084 plakalı minübüse çarptıktan sonra yine kırmızı ışıkta bekleyen Gökhan Özşen yönetimindeki 41 UM 209 Plakalı tırın altına girdi. Kamyonet sürücüsü Hakan Keleş ve yan koltukta oturan arkadaşı Mehmet Çimen çarpmanın şiddetiyle araç içersinde sıkıştı. Kazayı gören vatandaşlar 112 ve polisi arayarak yardım istedi. İtfaiye kaza kırım ekibi de olay yerine sevk edildi. İtfaiye ekipleri yaklaşık yarım saat süren çalışma sonrasında yaralıları sıkıştıkları yerden çıkartmayı başardı. Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapılan müdahalenin ardından ambulans araçlarıyla ağır yaralanan Hakan Keleş Kocaeli Devlet Hastanesi arkadaşı ise Seka Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kaza nedeniyle kapanan D-100 karayolu araçların çekici yardımıyla yol kenarına alınmasının ardından yeniden ulaşıma açıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

------------------

-Kaza yapan araçlar

-Sıkışan sürücüler

-İtfaiyenin yaralıları sıkıştıklarıyerden çıkartması

-Yaralılara müdahale ve ambulansla götürülmesi

Habe: FARUK KIYAK-KAMERA: ORHAN UZUN-KARTEPE-DHA

==============================================

5)DENİZDE BULUNAN CESETTEN ÇIKANLAR ŞAŞIRTTI

ANTALYA'da cesedi denizde 200 metre açıkta bulunan 47 yaşındaki Ali Keleşoğlu'nun cebinde, kendi adına ait denetimli serbestlik belgesi, sigara, yüklü miktarda para ve uyuşturucu madde içiminde kullanılan cam tüp bulundu. saat 07.00 sıralarında Muratpaşa İlçesi Atatürk Parkı'nın bulunduğu falezlerin 200 metre açığında denizde bir kişinin hareketsiz yattığını görenler durumu polise bildirdi. Tarif edilen yere gelen deniz polisi bir erkeğe ait cesedi bota alarak Kaleiçi Yat Limanı'na götürdü.

CEBİNDEN ÇIKANLAR ŞAŞIRTTI

Cesedin üzerinden Ali Keleşoğlu'na ait denetimli serbestlik belgesiinin yanı sıra, 1265 TL, sigara, açılmamış çikolata ve uyuşturucu madde içiminde kullanılan cam tüp bulundu. Keleşoğlu'nun cansız bedeni olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.

Görüntü Dökümü

------------------

Cesedin denizden alınması

Deniz polisi botu detay

Cesedin yat limanına çıkarılması

Deniz polisi incelemesi detay

Ali Keleşoğlu'nun cebinden çıkanlar

Genel detaylar

Haber- Kamera: Alparslan ÇINAR/ANTALYA,

===============================================================

6)DAĞ ÇİLEĞİ TOPLAMAK İÇİN ORMANA GİDEN KADIN KAYBOLDU

KASTAMONU'nun İnebolu İlçesi'ne bağlı Çiçekyazı Köyü Çandır Mahallesi'nde oturan 90 yaşındaki Ganime Salcıoğlu, dün dağ çileği toplamak için evinden çıktıktan sonra kayboldu. Salcıoğlu, dünden bu yana yapılan aramalarda bulunamadı. Ganime Salcıoğlu, dün saat 11.00 sıralarında çocuklarıyla birlikte oturduğu evinin önünden dağ çileği ve ot toplamak için ayrıldı. İftar vaktine kadar geri dönmeyince, ailesi durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma ekipleri evin çevresinde ve ormanlık alanda arama yaptı. Daha sonra ADAF ve UMKE ekipleri de aramalara katıldı. Jandarmanın özel eğitimli köpeği eşliğinde gece saat 02.30'a kadar yapılan aramalar, sabah saatlerinde yeniden başladı. Ancak dünden bu yana yapılan aramalarda Ganime Salcıoğlu'na ulaşılamadı.

Ganime Salcıoğlu'nun birlikte oturduğu damadı Musa Salcıoğlu, jandarmaya verdiği bilgide kayınvalidesinin yaşına rağmen çok dinç olduğu, her gün dağ çileği ve ot toplamak için ormana gittiğini ama hava kararmadan mutlaka geri döndüğünü söyledi. Musa Salcıoğlu, "Daha önce hiç böyle olmamıştı. Oruçlu olduğu için baygınlık geçirmiş, düşmüş yaralanmış olabilir" dedi.

Aramalar sürerken Ganime Salcıoğlu'nun yoldan geçen bir araca binerek köyden uzaklaşmış olabileceği ihtimali üzerinde de duruluyor.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Ganime Salcıoğlu'nun damadı Musa Salcıoğlu'nun jandarmayı bilgilendirmesi

-Ekiplerin evin önünden ayrılması

-Jandarma arama kurtarma köpeğinin gece aramaları

-Ekiplerin gündüz durum değerlendirmesi

-Musa Salcıoğlu'nun röportajı

-Ekiplerin gündüz aramaları

Dosya adı: kst_kayip_kadin

Süre:  02.26 Boyut: 95,7 MB

Haber-Kamera: Barış İLYASOĞLU/İNEBOLU (Kastamonu),

===================================================

7)11 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

İZMİR merkezli 4 ilde, Devrimci Komünarlar Partisi/Birleşik Özgürlük Güçleri (DKP/BÖG) adlı yasa dışı oluşuma yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 11 şüpheli adliyeye sevk edildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın DKP/BÖG'ye yönelik soruşturması kapsamında İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen 1 Haziran'da İzmir, Muğla, Mersin ve Ankara illerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda 13 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin kentte bombalı ve silahlı eylem hazırlığında olduğu, ayrıca Suriye'de DEAŞ'a karşı çatışmalara katılmak üzere eleman temin ettikleri öğrenildi. Zanlıların, Suriye'de öldürülen Ulaş Bayraktaroğlu ile 'kırmızı fularlı kız' olarak bilinen ve geçtiğimiz günlerde Rakka'da öldürüldüğü iddia edilen Ayşe Deniz Karacagil'le de aynı örgüt içerisinde faaliyet gösterdiklerinin tespit edildiği belirtildi. Operasyon kapsamında Devrimci Parti'nin Alsancak semtindeki binasında da arama yapıldı. Aramada, örgüte kazandırılan ve Suriye'deki çatışmalara katılan kişilerle ilgili bilgilerin yer aldığı dokümanların ele geçirildiği kaydedildi. Gözaltındaki zanlılardan 2'si farklı suçlardan tutuklanırken, sorguları tamamlanan diğer 11'i ise adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

Gözaltına alınanların adliyeye sevkinden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet CANDAN / İZMİR,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aydoğan Ödemiş Konya İzmir Politika Güncel Haberler

title