Haberler

Dha Yurt Bülteni-7

AZEZ İLÇE MERKEZİNDE BOMBALI SALDIRI (EK)

1)PATLAMA ANI KAMERADA

Kilis'e komşu Suriye'nin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) denetimindeki Azez ilçe merkezinde araçla düzenlenen bombalı saldırı anı, kameralara yansıdı. Bomba yüklü aracın, Suriye Geçici Hükümeti binası yakında patlatıldığı ve 1'i ÖSO polisi 4 kişinin yaşamını yitirdiği, 4 kişinin de yaralandığı belirtilen saldırı anı, çevredeki bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde hareket halindeki minibüsün bir anda alev topu haline geldiği ve hurda yığınına döndüğü görülüyor.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Kamera görüntüsü

Minibüsün görünmesi

Aracın patlaması

Alev topuna dönen araç

Genel ve detay görüntüler

( Haber: Mücahit YOLCU-Kamera: KİLİS-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 650 KB

==================================================

2)ARANAN FETÖ SANIĞI POLİSTEN KAÇARKEN BALKONDAN DÜŞÜP ÖLDÜ

DENİZLİ'deki FETÖ/PDY'ye yönelik davada aranan firari sanık öğretmen 41 yaşındaki Gültekin Payat, saklandığı evde kapıda polisleri görünce, balkondan kaçmaya çalışırken yaklaşık 10 metreden düşüp öldü.

Olay, dün (salı) saat 10.00 sıralarında, Pelitlibağ Mahallesi 1044 Sokak'taki Üzüm Evler Sitesi'nde meydana geldi. İşadamlarına yönelik FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, adı firari sanık olarak geçen öğretmen evli ve iki çocuk babası Gültekin Payat'ın, bir yakınının Üzüm Evler Sitesi D Blok üçüncü kattaki evinde saklandığı öğrenen polis ekipleri yakalama gitti. Sitedeki daireyi tespit eden ve kapıyı çalan polis ekiplerini gören Payat, polisten kaçmak için sitenin arka kısmındaki pencereden çıkıp, E bloktaki yan dairenin balkonuna atladı. Buradan da diğer yan dairenin balkonuna geçmeye çalışan Payat, tutunduğu demirin eğilmesi sonucu dengesini kaybederek yaklaşık 10 metreden beton zemine düştü.

Payat'ın balkondan düştüğünü çıkan sesten fark eden vatandaşlar, ambulans çağırdı. Payat'ı yakalamak için gelen polis ekipleri de düştüğü yeri kontrol etti. Ağır yaralı bulunan Payat, ambulansla kaldırıldığı Denizli Devlet Hastanesi'nde öldü. Yapılan otopsinin ardından Payat'ın cenazesi bugün kentte toprağa verildi.

Denizli'de işadamlarına yönelik FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada iddianamede firari sanık olarak aranan Gültekin Payat'ın bölge imamı olduğu, birkaç kez Fethullah Gülen ile görüşmek için ABD'ye gittiği, KHK kapsamında kapatılan derneklerde yönetici yara üye olduğu da belirtiliyor.

Görüntü Dökümü

----------------------

Payat'ın çıktığı pencereden görüntü

Atladığı balkondan ve düştüğü balkondan görüntü

Eğilen balkondan demirden görüntü

Sitenin içinden ve dışından görüntü

Bir vatandaşın olayı anlatması

Muhabir  Ramazan Çetin in anonsu

Gültekin Payat'ın resmi

(Haber- Kamera: Ramazan ÇETİN / DENİZLİ,

======================================================

3)EGE'DEN BULGARİSTAN'A DOSTLUK KÖPRÜSÜ

EGE'nin değişik il ve ilçelerinin master takımlarında forma giyen 40 yaş üstü futbolculardan kurulu Ege Masterler Karması, Bulgaristan'ın Targovishte (Eskicuma) kentinin masterler takımına konuk oldu. Targovishte Stadı'nda oynanan ve 3-3 sona eren maçta maçta iki ülke arasında yeni bir dostluk köprüsü kuruldu. Geçen yıl Kuşadası'nda düzenlenen Dünya Barış Kupası Masterler Turnuvası'na katılan Bulgar ekibinin davetlisi olarak Targovishte'ye giden Ege Karması'nda Bornova, Balçova, Çeşme, Karşıyaka, Foça, Akhisar ve Nazilli'nin yanı sıra bir de Antalyalı oyuncu yer aldı. Aileleriyle birlikte Targovishte'ya giden Ege Karması sıcak bir şekilde karşılanırken, 3-3 biten müsabaka da son derece centilmence geçti.

Maç sonrası Terra Europe Hotel'de verilen yemeğe Targovishte Belediye Başkanı Darin Dimitrov da katılırken, Bulgar ekibinin kaptanı Sezgin Hasanov, Ege Masterler Federasyonu (EMF) Onursal Başkanı Ahmet Gök'e ziyaret ve maç için teşekkür etti. Masterlerin futbolda sınırları aşan bir yapıya kavuştuğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Dimitrov, "Futbol ülkelerin, kentlerin, toplumların dostluğuna katkı sağlayan bir spor dalı. Kuşadası'nda gördüğümüz konukseverliğin ardından sizleri kentimizde misafir etmek istedik. Bizleri kırmayıp buralara geldiğiniz için çok mutlu olduk. Bu ay içinde yapılacak panayırımıza tüm Türkiyeli dostlarımızı davet ediyoruz. Biz de size konuk olmaktan mutluluk duyacağız" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------

Takımların sahaya çıkışı ve seremoni.

EMF Başkanı Ahmet Gök ve Targovishte Kaptanı Sezgin Hasanov ile Röp.

Maçtan görüntü.

Targovishte Belediye Başkanı Darin Dimitrov ile röp.

Yemekten görüntüler

Haber-Kamera: Seyfi GÜL / FOÇA (İzmir),

==============================================

4)LİSEDE ÜNİVERSİTE TANITIM GÜNLERİ

BURDUR USO Anadolu Lisesi'nde Üniversite Tanıtım ve Kariyer Günleri düzenlendi.

Burdur USO Anadolu Lisesi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen Üniversite Tanıtım ve Kariyer Günleri etkinliği yapıldı. Etkinliğe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Çetinkaya, Şube Müdürü Mehmet Akif Temiz ile kent merkezi ve ilçelerdeki okulların son sınıf öğrencileri ve velileri katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Kadir İpek, son yıllarda ülkede artan üniversite sayısının rekabet ve kalite getirdiğini söyledi. İpek, "Bu kadar çok seçeneğin olduğu bir ortamda öğrencilerin sağlıklı bir seçim yapmasının iyi bir bilgilendirme ve yönlendirmeyle olacağını düşünerek bu etkinliği düzenledik" dedi.

12'nci sınır öğrencilerinden Mehmet Ali Dinler ve Mehmet Ali Şahin de girecekleri LYS öncesi bu etkinliğin üniversite tercihinde etkili olduğunu söyledi. Etkinlikte Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kızılay Kan Alma Birimi ve AFAD da stant açarak çalışmaları hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Detay

Kadir İpek'in konuşması,

Öğrencilerle röportaj

Stantlardan

(Haber- Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Denizli Suriye Azez Ege Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki! Paris Hilton, Taylor Swift geleceği için VIP alandan mı çıkarıldı? Paris Hilton neden VIP alandan çıkarıldı? Her derde deva! Cevizi suya koyun ve için; Etkisine inanamayacaksınız... ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title