Haberler

Dha Yurt Bülteni-7

Mersin'de dumandan zehirlenen 2 kardeş öldüMERSİN'in Tarsus İlçesi'nde evde çıkan yangında dumandan zehirlenen 4 yaşındaki Aleyna ile kardeşi 3 yaşındaki Şehmuz Korkmaz dumandan zehirlenerek yaşamını kaybetti.

Mersin'de dumandan zehirlenen 2 kardeş öldü

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde evde çıkan yangında dumandan zehirlenen 4 yaşındaki Aleyna ile kardeşi 3 yaşındaki Şehmuz Korkmaz dumandan zehirlenerek yaşamını kaybetti.

Olay, Reşadiye Mahallesi'nde meydana geldi. Sera işlerinde çalışan Abdullah Korkamaz (27) ve Gülizar Korkmaz (25) çiftinin evde olmadığı sırada sabah saatlerinde soba borusuna takılan kurutma telinde asılı bulunan kıyafetlerden birisinin düşmesi sonucu yangın çıktı. Çıkan dumanı fark ederek hemen eve giden çift, içeriye girdiklerinde tutuşan kıyafeti söndürerek çocukları Aleyna ve Şehmuz'u baygın halde dışarı çıkarttı. Vatandaşların da yardımıyla Tarsus Devlet Hastanesi'ne götürülen kardeşler yapılan müdahaleye karşın kurtarılamadı. Evdeki yangın söndürülürken dumandan zehirlenen kardeşlerin cenazeleri otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderilip soruşturma başlatıldı.

2 çocuğunu duman zehirlenmesinden kaybeden baba Abdullah Korkmaz, "Serada çalışırken evden çıkan dumanları fark edip eve koştuk. Sobanın üzerindeki kumaş parçası yanarak küçük bir yangın çıkmıştı, evi ise duman sarmıştı. Çocukları baygın bulduk buraya yetiştirdik. Maalesef her ikisini de kaybettik" dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: MERSİN

=========================================

Diyarbakır'da Büyükşehir Belediye tabelası yenilenmek üzere söküldü

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediye binasının girişinde bulunan Türkçe ve Kürtçe yazılı tabelalar yenilenmek üzere söküldü.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi girişinde Türkçe ve Kürtçe olarak, "Büyükşehir Belediyesi" yazan tabela bugün sabah saatlerinde söküldü. Tabelaların sökülmesi sosyal medyada, "Kürtçe tabelalara tahamüllsüzlük" olarak nitelendirilirken, büyükşehir belediyesi yetkilileri, tabelaların Türkçe ve Kürtçe yazılacağını aynı zamanda Diyarbakır'ın tarihi, turistik mekanların sembollerine de yer verilerek, resimlerle süsleneceğini belirtti. Tarihi ve turistik semboller ve fotoğrafların da yer alacağı Kürtçe ve Türkçe yazılı tabelanın bir hafta içerisinde yeniden asılacağı ifade edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Belediye binasından detaylar

-Sökülen tabeladan

-Çalışmadan detaylar

-Genel vedetay görüntüler

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, -

============================================

Öğretmenleri özel eğitim gören öğrencilerinin hayalini böyle gerçekleştirdi

SAKARYA'nın Akyazı İlçesi'nde bulunan İşmont Halil Bildirici Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin özel eğitim sınıfı öğretmenleri, 16 yaşındaki öğrenci Ömer Faruk Ulucan'ın sürekli kamyon resmi çizmesi üzerine hayalini gerçekleştirdi. Ömer Faruk okul bahçesine gelen kamyonu görünce büyük mutluluk yaşadı.

Akyazı Kuzuluk Mahallesi'nde bulunan Akyazı İsmont Halil Bildirici Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde bir süre önce özel eğitime gereksinime olan çocuklar için sınıf açıldı. Öğretmenler Hatice Ersoy, Ece Ömercikoğlu, Hatice Koç ve Esra Atalar, öğrencileri Ömer Faruk Ulucan'ın derste sürekli kamyon resmi yapması dikkatlerini çekti. Öğretmenler bunu okul müdür yardımcısı Mehmet Karacan ile paylaştı. Okul idaresi öğrencilerinin hayalini okul bahçesine Ömer Faruk'un resmettiği kamyonu getirtip kamyona bindirerek gerçekleştirdi.

Okul Müdür Yardımcısı Mehmet Karacan okul önünden geçen bir kamyon şoförüne öğrencisinin hayalini anlatarak kendilerine yardımcı olmasını isteyince kamyon şoförü de öğretmenlerin isteğini kırmadı. Ömer Faruk beraberinde okul müdür yardımcısı Mehmet Karacan ile birlikte okulun ana bina giriş kapısında beklerken kamyon okul bahçesine girdi ve doğruca Ömer Faruk'un yanına geldi. Kamyonu görünce sevinip öğretmenine sarılan Ömer Faruk daha sonra kamyona binerken tüm bunları ise öğretmenleri telefonları ile kaydedip sosyal medyada paylaştı.

Engelliler gününde paylaşılan bu görüntü büyük ilgi gördü. Öğrencilerinin hayallerini gerçekleştiren öğretmenlerden Mehmet Karacan, "Derste sürekli kamyon resmi çizdiğini görünce hayalini gerçekleştirmeye karar verdik. Yolda çevirdiğimiz kamyon şoförüne rica edip okul bahçesine getirip Ömer Faruk'u sevindirdik" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Öğretmenlerin çektiği görüntüler

Haber-Kamera: Alaattin ONUR-Serhat YAĞIZ/AKYAZI(Sakarya), -

==============================================

Sivas Demokrasi Platformu'ndan yurt yangını tepkisi

SİVAS Demokrasi Platformu üyeleri, 29 Kasım'da Adana'nın Aladağ İlçesi'nde bir yurtta çıkan yangında 12 kişinin hayatını kaybettiği olayı basın toplantısı yaparak tepki gösterdi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) binasında düzenlenen basın toplantısına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Adil Keser, Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ali Dağ ve Sivas Demokrasi Platformu üyeleri katıldı. Grup adına basın bildisini okuyan Halk Evleri Sivas Şube Başkanı ve Sivas Demokrasi Platformu Sözcüsü Adnan Yılmaz, "Ülkemiz zor ve çetin bir süreçten geçmektedir. Adana'nın Aladağ ilçesinde Süleymancılar olarak bilinen cemaate ait ortaöğretim kız öğrenci yurdunda çıkan yangında 11 çocuk olmak üzere 1'i görevli 12 kişi hayatını kaybetti. Her zamanki gibi yetkililer olayın talihsiz bir kaza olduğunu yakınlarına ve ailelerine başsağlığı dileyerek, kader söylemleriyle aileleri avutmaya çalışmaktadır. Fakir halk çocukları iktidarın teşvik ve destekleriyle cemaatlerin yurtlarına itilirken, bu yurtların fiziki koşulları hiçbir şekilde denetlenmezken kaçınılmaz sona ne yazık ki hep birlikte tanık oluyoruz. Katledilen çocuklarımızı saygıyla anıyor, ailelerine ve tüm ulusumuza başsağlığı diliyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü:

-Basın toplantısı

-Yapılana açıklama

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

=============================================

Evlilik vaadiyle dolandırmak isterken yakalandılar

AKSARAY'da evlilik vaadiyle bir kişiyi dolandırmak istediği iddiasıyla biri kadın 2 kişi polisin operasyonuyla gözaltına alındı. Şüphelilerin 1,5 ay önce de yine evlenme vaadiyle 80 yaşındaki bir kişiyi 10 bin lira dolandırdığı ortaya çıktı.

Aksaray'da oturan 30 yaşındaki Mehmet A. iddiaya göre evlilik vaadiyle 24 yaşındaki Büşra T. ile tanıştırıldı. Bir hafta boyunca Mehmet A. ile görüşen Büşra T. evlilik karşılığında 6 bin lira para ve ziynet eşyası istedi. Ardından da bu isteklerini kabul eden Mehmet A.'yı abisi olarak tanıttığı Arif U. (30) ile tanıştırdı. Tanışmanın ardından Arif U., Mehmet A.'dan ziynet eşyaları ile birlikte ev eşyalarını da hemen alınmasını istedi. Ev eşyası için bir mobilyacıya giden Mehmet A., evlenmek istediği Büşra T. ve ağabeyi olarak tanıttığı Arif U.'nun sürekli altın ve eşyaların hemen alınmasını istemelerinden şüphelendi. Dolandırılacağı düşünün Mehmet U. eşyaları öğleden sonra alacağını söyleyip her ikisini de kendi evine gönderdikten sonra polise şikayetçi oldu. Harekete geçen polis Büyük Bölcek Mahallesi Banka Evleri 1. Blok'ta bulunan eve operasyon düzenleyerek Büşra T. ve ağabeyi olarak tanıttığı Arif U.'yu gözaltına aldı.

Yapılan sorgulama sonrası Arif U.'nun dolandırıcılık suçundan poliste kaydının bulunduğu belirlendi. Yakalanan şüpheliler gözaltına alınırken, şüphelilerin 1,5 ay öncede yine evlenme vaadiyle 80 yaşındaki Hüseyin Ş.'yi 10 bin lira dolandırdığı ortaya çıktı. Polis olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdi.

Görüntü Dökümü:

------------------

-Şüphelilerin göz altına alınması

-Evden detay görüntü

-Sağlık kontolünden geçirilmeleri

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Hasan BÖLÜKBAŞ/AKSARAY, )

===============================================

Mahsur kalan kediyi itfaiye kurtardı

MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde, bir evin terasında, iki bina arasındaki bölümde iki gün boyunca mahsur kalan kedi, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Bu sabah Turgutlu İtfaiyesi'ne yapılan ihbarla, Turan Mahallesi, Baltacı Mahmut Yolu'ndaki bir evin terasında bir kedinin iki gündür mahsur kaldığı bildirildi. İhbar üzerine harekete geçen itfaiye ekipleri, apartman sakinlerinin yardımıyla çıktıkları terasta, iki bina arasındaki boşluktaki kediyi kurtarmak için seferber oldu. Ürkerek, daha da geriye kaçan kedi, itfaiye ekiplerine zor anlar yaşattı. Özel bir aparat yardımıyla yakalanan kedi, sokağa bırakıldı. Özgürlüğüne kavuşan kedi, hızla uzaklaşarak gözden kayboldu.

Kedinin kurtarılmasına sevindiğini belirten 9 yaşındaki Eylül Baş, "Zavallı kedi, iki gündür terasın ulaşamadığımız bölümünde mahsur kalmıştı. Onu kurtaran itfaiyeci ağabeylerime teşekkür ediyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Kedinin mahsur kaldığı terastan görüntü

-Kedinin merdivenlerden yakalandığı özel aparatla indirilirken görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Doğan ÇİZMECİ / TURGUTLU (Manisa),

========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tarsus Mersin Akyazı Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title