Haberler

Dha Yurt Bülteni-7

Afrin'den kaçış sürüyor (Görüntü Ekiyle Yeniden) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, terör örgütlerinden temizlenmesi hedeflenen ve çevresi kuşatılan Afrin merkezi ile yakınındaki köylerde yaşayan sivillerin teröristlerin baskısı nedeniyle...

Afrin'den kaçış sürüyor (Görüntü Ekiyle Yeniden)

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, terör örgütlerinden temizlenmesi hedeflenen ve çevresi kuşatılan Afrin merkezi ile yakınındaki köylerde yaşayan sivillerin teröristlerin baskısı nedeniyle bölgeden kaçışı sürüyor. Mehmetçiğin ilerleyişinin ardından, teröristlerin kontrolündeki köylerde olası çatışma korkusu ve teröristlerin baskılarından kaçan siviller, yine Mehmetçik tarafından güvenli bölgelere yönlendiriliyor. Bazı sivillerin yanlarında eşyaların yanı sıra küçükbaş hayvanlarını da alması dikkat çekti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------

-Araçlara yüklenen eşyalar

-Sivillerin görüntüsü

-Araçlarla ilerlemelerinden görüntü

-Kurulan çadırlar

-Genel ve detay

Haber: Burak EMEK/SURİYE,

==============================================

SP'den Bor Şeker Fabrikası'na destek ziyareti

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, Türkiye Şeker Fabrikası A.Ş.'ye ait özelleştirilecek 14 şeker fabrikası arasından bulunan Niğde'nin Bor Şeker Fabrikası önünde basın açıklaması yaptı. Karaman, şeker fabrikalarının satışının hem milli varlıkların kaybına hem de şeker ithaline neden olacağını söyledi.

Bor Şeker Fabrikası'na destek ziyaretinde bulunan  SP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman,  Şeker -İş Sendikası Bor Şube Başkanı Celal Tuğrul ve şeker işçileriyle bir araya geldi. Karaman daha sonra partililerle birlikte  şeker fabrikası önünde basın açıklaması yaptı. Karaman burada yaptğı konuşmada, "Şeker fabrikalarının satışı hem hem milli varlıkların kaybına, hem de şeker ithaline neden olacaktır. Geçmişte Et-Balık Kurumu'nun pek çok ilde satılması ve kapatılması sonunda canlı hayvan ve et ithalatına neden oldu. Her ne kadar et ve süt kurumu olarak yeniden açılsa bile ithalat durdurulamadı. Tekel sigara fabrikalarının satışı, yabancı sigara ithalatına neden oldu. Şeker fabrikalarının akıbeti de şekerde dışa bağımlılık olacaktır. Ülkemizin geleceği  için talihsiz, yanlış bir kararla karşı karşıyayız. Şeker fabrikalarımızın  haraç mezat satışa çıkarılması yıllardır tarım ve hayvancılıkta uygulanan yanlış politikaların bir devamı ve sonucudur. Şeker fabrikası, tarımdan hayvancılığa, doğadan sağlığa, sanayileşmeden bölgesel kalkınmaya birçok konuyu kapsayan milli meseledirö dedi.

Görüntü dökümü:

-----------------------

-Bor Şeker Fabrikası önünden görüntü

-Pankartlardan görüntü

-SP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman'ın açıklaması

Süre: 01'58"    Boyut: 220 MB

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

===============================================

Alarma köpük sıkıp, ATM'yi soymaya çalıştılar

Zonguldak'ta banka ATM'sini, alarmına köpük sıkıp susturmaya çalışarak soymaya çalışan şüpheliler, başarısız olunca kaçtı.

Olay, sabaha karşı Terakki Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nde meydana geldi. Özel bir bankaya ait ATM'yi soymak isteyen kimliği belirsiz kişiler, makinenin alarmına köpük sıkarak etkisiz hale getirmeye çalıştı. Ardından ATM'nin kapısını zorlayan şüpheliler, kilidi açamadı. Bir süre ATM'yi soymaya çalışan şüpheliler, başarılı olamayınca olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine olay yerine giden polis, ATM'de inceleme yaptı. Çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen polis, soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-ATM'den detaylar

-Köpüklerden detaylar

-ATM'nin kapısına verilen zarar

(1.10) Boyut: (195 MB)

Haber-Kamera: Cüneyt ÖZFİDAN/ZONGULDAK,

===============================================

Bursa'da araç muayenesinden dönerken kaza yaparak can verdi

BURSA'da fenni muayene dönüşünde aracının kontrolünü kaybettikten sonra beton elektrik direğine çarpan sürücü Ataberk Arı (23) sıkıştığı aracında hayatını kaybetti. Gencin ölüm haberini alarak kaza yerine gelen yakınları göz yaşlarına boğuldu.

Kaza, merkez Osmangazi ilçesi Ovaakça Mahallesi'nde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, bir kafede garson olarak çalışan Ataberk Arı, Gemlik ilçesinde 16 FU 426 plakalı otomobilinin fenni muayenesini yaptırdı. Fenni muayene sonrası aracıyla Bursa'ya dönmekte olan Arı direksiyon hakimiyetini kaybederek yol kenarındaki beton elektrik direğine çarptı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerinde gelen 112 Acil Sağlık ekipleri, Arı'nın hayatını kaybettiğini belirledi. Arı'nın cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Arı'nın ölüm haberini alarak kaza yerine gelen yakınları sinir krizi geçirerek göz yaşlarına boğuldu. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Kaza yapan araçtan görüntüler

-Polis sağlık ve itfaiye ekiplerinden görüntüler

-Yakınlarının olay yerine gelmesi

-Detaylar

SÜRE: 1 dakika 15 saniye,BOYUT: 173 MB

Haber: Berktuğ ÖNCÜ/BURSA,

==============================================

Kazada yaşamını yitiren öğretmenleri için kermes düzenlediler

Bingöl'de, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencileri, geliri Bingöl'den Erzurum'a giderken geçirdikleri trafik kazasında yaşamını yitiren 3 öğretmenden biri olan öğretmenleri Recep Ürkek'in ailesine verilmek üzere Kermes düzenledi.

Mehmet Akif Ersoy Anadolu lisesi öğrencileri, Bingöl'den Erzurum'a 13 Temmuz 2017 tarihinde giderken yaşanan trafik kazasında yaşamını yitiren 3 öğretmenden biri olan matematik öğretmeni Recep Ürkek'in ailesi için  okul konferans salonunda Kermes düzenledi. Kermeste öğrenci velilerinin yaptığı yiyecekler kermese katılanların beğenisine sunuldu. Yapılan kermes ile ilgili konuşan öğretmen Yoldaş Bozkurt, maddi durumu iyi olmayan Ürkek ailesi için Türkiye genelinde yardım kampanyası başlattıklarını ifade ederek, "Öğretmenimizin ailesi için bizde okul olarak kermes yapmaya karar verdik. Öğrenciler va velilerimiz büyük ilgi gösterdi. Başta Bingöl'lüler olmak üzere açtığımız yardım kampanyasına tüm Türkiye'den hayırseverlerin yardımlarını bekliyoruz"dedi. Trafik kazasında hayatını kaybeden Recep Ürkek'in ailesinin yararına öğrencilerin düzenlediği kermes ile ilgili konuşan öğretmen Sakinaz Tolan ise, "Öğrencilerimizle beraber öğrencilerimizin yardımlaşma duygularını pekiştirmek için ve Recep hocamıza vefa borcumuzu yerine getirmek için böyle bir yardım kampanyası başlatmayı düşünmüştük.  Öğrencilerimizin katılımı çok güzeldi. Burada toplanan paralar ile yaşamını yitiren öğretmenizin çocuğunun eğitimi için bankaya yatırmayı düşünüyoruz. İleride eğitimi için kullanılmasını diliyoruz"dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Mehmet Akif Ersoy Anadolu lisesinden detaylar

-Öğretmenlerin kermes ile ilgili konuşması

-Kermesten ve okuldan genel ve detay görüntüler

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Aziz ÖNAL/BİNGÖL,

===============================================

Dağda mahsur kalan inek kepçeyle kurtarıldı

Adıyaman'ın Gerger ilçesinde otlatıldığı esnada rahatsızlanan ve mahsur kalan inek kepçeyle kurtarıldı.

Olay, Güngörmüş Köyü'nün Pötürge mezrasında meydana geldi. Adem Oğuzhan'ın otlatmak için dağa götürdüğü ineklerden biri rahatsızlandı. Oğuzhan'ın yardım istediği köylüler, ineği kurtaramayınca iş makinesi getirildi. Kepçeye konulan inek, kurtarılarak ahıra götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Olay yeri

İnek kepçeye bağlanması

İnek kepçeden taşınması

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 75 MB

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Bingöl Afrin TSK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title