Haberler

Dha Yurt Bülteni-6 (Yeniden)

Jandarmadan hırsızlık şebekesine darbeMERSİN'in Anamur İlçesi'nde 5 kişilik hırsızlık şebekesi jandarmanın yoğun çalışması sonucu çökertildi.

Jandarmadan hırsızlık şebekesine darbe

MERSİN'in Anamur İlçesi'nde 5 kişilik hırsızlık şebekesi jandarmanın yoğun çalışması sonucu çökertildi.

Anamur İlçesi'nde artan hırsızlık şikayeti nedeni ile harekete geçen İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, konu ile ilgili yoğun çalışma başlattı. Gelen şikayetlerden Boğuntu, Karaçukur, Çarıklar, Çaltıbükü ve Malaklar mahallelerinde 8 eve girerek altın, para ve ziynet eşyalarını çaldıkları ortaya çıtan 49 yaşındaki R.D., 38 yaşındaki G.Y., 52 yaşındaki A.Y., 57 yaşındaki G.S. ve 24 yaşındaki U.Z., 01 UV 846 plakalı araçla Anamur ile Ermenek sınırındaki Kazancı mevkiinde yakalandı.

İlçe Jandarma Komutanlığı'nda getirilen zanlılar ifadelerinin ardından sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Adliye Sarayı Görüntüsü

Zanlının adliyeye çıkması

Jandarma araçlarının görüntüsü

Dolandırıcılar adliyeden çıkarken

Dolandırıcıların Jandarma araçlarına bindirilmesi

Araçların hareket etmesi

Haber-Kamera: Mithat ÜNAL/ANAMUR(MERSİN),

=============================================

Bakan Işık vatman koltuğuna oturdu

MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık, İzmit'te yeni hizmete alınan hafif raylı ulaşım sistemi Akçaray Tramvay'ının vatman koltuğuna oturarak açılış seferini gerçekleştirdi. Işık tramvayın yerli üretim olduğunu ve Türkiye'de Türklerin yapığı her şeyi küçümseyen bir zihniyet olduğunu söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Akçaray Tramvay Projesi İzmit Otogarı ve Sekapark güzergahında bugün ilk seferini gerçekleştirdi. Tramvayın ilk seferine Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu vatandaşlar katıldı. Bakan Işık, Akçaray'ın startını vatman koltuğuna oturarak verdi.

Bakan Işık, Türkiye'de Türklerin yaptığı her şeyi küçümseyen bir zihniyet olduğunu söyleyerek, " Bu projede firma seçimi yapılırken Büyükşehir Belediye Başkanımız da firmanın mutlaka yerli olmasını ve yerli üretim makineleri kullanılması konusunda o zaman bir fikir birliğimiz vardı. Bu proje Türkiye'nin neleri başarabildiğinin ve neleri başarabileceğinin de güzel bir göstergesi. Bu projeye ilk başlandığı zaman Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevini ifa ediyorduk ve o dönem de en büyük önceliğimiz Türkiye"nin bu noktada yerli üretime geçmesiydi. Bugün bunun özelikle hayata geçmiş olması bizim için ayrı bir mutluluk. Türkiye'de Türklerin yaptığı her şeyi küçümseyen bir zihniyet var. Maalesef bunlar Türk aklı bu işe erer mi? Türkler bu işlerden anlar mı kompleksini maalesef atamadılar üzerlerinden. Ama bugün bu millete, bu milletin evlatlarına imkan verildiği zaman güzel örneğini de birlikte yaşıyor olmaktan ayrı bir mutluluğumuz var. " dedi.

Akçaray'ın 15 Temmuz'a kadar ücretsiz olacağını ifade eden Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Akçaray işallah İzmit'te ulaşımın daha da rahatlamasına, hayatın kolaylaşmasına aracı olur. Şehir içlerinde böyle büyük projeleri yapmak gerçekten çok zordur. Bu çok büyük bir zahmet ve meşakkat gerektirir. Hem projeyi yaptıranlar ve yapanlar açısından hem de şehrin halkı açısından son derece zor bir dönem olur bu imalat süreci. İzmit halkının gösterdiği sabırdan dolayı, gerçekten anlayıştan dolayı halkımıza teşekkür ediyoruz. Artık Akçaray hizmette ve 15 Temmuz'a kadar ücretsiz olarak halkımıza hizmet vermeye devam edecek. Ondan sonra da normal seferlerine başlamış olacak." dedi.

Akçaray'ın zor bir proje olduğunu belirten Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "İlk seferimize Bakanımız kaptanlık yaptı. Gayet de güzel oldu. Hiçbir olumsuzluk yaşamadık. Tabi proje zor bir projeydi. Hayat devam ederken İzmit gibi yoğun bir şehirde sıkıntılar çektik. İzmit halkımızın sabrından dolayı halkımıza ve esnafımıza teşekkür ediyoruz. İzmit'imize ve ülkemize hayırlı olsun."diye konuştu.

AKÇARAYIN ÖZELLİKLERİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Akçaray Tramvay Projesi İzmit Otogarı ve Sekapark güzergahında seferlerini gerçekleştirecek. Renginin ve isminin halkoylamasıyla belirlendiği Akçaray toplamda 12 vagondan oluşuyor. Tramvay aracın 300 yolcu kapasitesine sahip ve azami 80 km hıza ulaşabiliyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Tramvaylardan detaylar

-Bakan Işık vatman koltuğuna oturup tramvayı kullanması

-Bakan Işık açıklaması

Haber-Kamera: Çağla DAŞCI- Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli)-

=================================

Eskişehir'de sulama kanalında elleri bağlı erkek cesedi bulundu

ESKİŞEHİR'de sulama kanalı içerisinde elleri önden iple bağlı 45-50 yaşlarında bir erkek cesedi bulundu.

Ertuğrulgazi Mahallesi Nurten Sokak Neo Alışveriş Merkezi karşısındaki DSİ'ye ait sulama kanalında su yüzeyinde bir erkek cesedinin sürüklendiğini görenler durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve 112 sağlık ekipleri sevk edildi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ile polisler cesedi su kıyısına doğru çekti. Ceset daha sonra ekipler tarafından sudan çıkartıldı. Elleri önden iple bağlı olan 45-50 yaşlarındaki erkek cesedin üzerinden kimlik çıkmadı. Yetkililer, görünüş itibarıyla cesette herhangi bir darp cebir  izi bulunmadığını, kimliğinin belirlenmeye çalışıldığını belirtti.

Ceset, otopsi için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü dökümü:

-Sudaki cesedin,

-Ekiplerin cesedi sudan çıkarması,

-Olay yerindeki ekiplerin,

-Sulama kanalını çekilen görüntüleri bulunuyor.)

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK-ESKİŞEHİR,

====================================

'Merdiven altı' şeker uyarısı

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi bayram şekeri satıcıları tüketicileri 'merdiven altı' şekercilere karşı uyardı. 40 yıllık şekerci Hamdi Çarşıbaşı, 'merdiven altı şekerlerin' insan sağlığını tehdit ettiğini belirterek, "Ucuz etin yahnisi yenmez" dedi.

Ramazan ayının son gün günlerinde Kayseri'de bayram şekerleri tezgahlarda yerini almaya başladı. Ramazan ayında da ülke genelinde 'merdiven altı' üretim yapan bazı işletmelerin insan sağlığını tehdit eder nitelikte şeker ürettiğine dikkat çeken Hamdi Çarşıbaşı, "Halktan ricamız merdiven altı işletmelere ilgi göstermemeleridir. Kurumsal işletmeleri tercih etmek, muhatap bulma anlamına gelmelidir. Şekerin ambalajı çok önemlidir. Mat olan şekli bozuk şekerler eski şekerlerdir. Mümkün olduğu sürece şekerin tatlarına bakmalıdır" dedi.

Tüketicilerin kalite ve fiyatı düşük şekerleri 'çocuk şekeri' olarak aldıklarını belirten Çarşıbaşı, şöyle revam etti:

"Çocuklarımız bizim her şeyimizdir. Bayram, çocuklar için birçok şeyi ifade ediyor. Bu nedenle senede iki kez olan bayramda çocuklara kaliteli şekerler tutarak onları sevindirelim. Kalitesi şekerler, insan sağlığı için çok ciddi bir sorundur. Çikolatalı şekerlerin muhafazasını da kesinlik buzdolabında yapmamak gerekir. Serin ortamlarda bekletmek şekerin bozulmamasını sağlar."

Şeker fiyatlarının geçen yılki fiyatlara göre biraz daha yüksek olduğunu belirten Hamdi Çarşıbaşı, "Doların yüksek olması ülkemizde şeker için gerekli ham maddelerin yükselmesine neden olduğu gibi işçilik fiyatları da bir o kadar yükseldi" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

===================

Şekerlerden genel görüntü

Şeker satan işletmeden görüntü

Şekerci Hamdi Çarşıbaşı ile röportaj

Detay görüntü

Haber- Kamera: Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ,

=========================================

Park halindeki tankerin motoru yandı

SİVAS'ta park halindeki içi boş tankerin motor kısmında çıkan yangın paniğe neden oldu.

Olay, saat 12.00 sıralarında Aydoğan Mahallesi Pünzürük Caddesi üzerinde meydana geldi. Cadde üzerinde park halinde bulunan Zeki Tuğutlu'ya ait 58 AN 549 plakalı içi boş tankerin motor kısmı henüz belirlenemeyen bir nedenle alev alarak yanmaya başladı. Çevreden geçerken yangını gören vatandaşlar durumu itfaiyeye ve araç sahibine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen Sivas Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 15 dakika süren müdahalesiyle söndürüldü. Atık yağ taşıyan tankerin boş olması ise sevindirdi.

"ARAÇ KENDİLİĞİNDEN ÇALIŞMAYA BAŞLADI"

Aracının yandığını duyup olay yerine gelen Zeki Tuğutlu, "Arkadaşlar telefon ettiler geldim ki tutuşmuş. Zannediyorum elektrik arızasından kaynaklanan bir yangın. Bende bir şey yoktur. "dedi. Aracın yandığını gören ve yangına müdahale eden Halit Duman ise, "Araçta kimse olmadığı halde marş kendi kendine basmaya başladı. Önce dumanlar çıkmaya başladı. Sonra arkadan ateşler çıkmaya başladı. Yoldan geçen vatandaşlarla söndürmeye çalıştık. Daha sonra itfaiyeye haber verdik." dedi.

Görüntü Dökümü:

-Yanan tankerin cep telefonu görüntüsü

-İtfaiye ekiplerinin müdahalesi

-Tanker sürücüsü ve vatandaş röportajı

-Genel detaylar

Haber-Kamera:  Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

================================================

Konyaaltı Sahili'nde mavi bayrak tekrar dalgalanacak

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Konyaaltı Sahili'nde 8 mavi bayrağın yeniden dalgalanacağını söyledi.

Menderes Türel, Konyaaltı Sahili'nde mavi bayrak almaya hak kazanan bir işletmede gazetecilerle bir araya geldi. Burada gazetecilere açıklama yapan Türel, Konyaaltı Sahili'nin Antalya'nın en önemli değeri olduğunu belirterek, burada halka en iyi hizmeti verebilmek için her türlü gayreti ortaya koyduklarını söyledi. Vatandaşların özellikle bu sene memnuniyetinin yüksek derecede olduğunu kaydeden Türel, "Bu memnuniyet bazı kesimleri çok rahatsız ediyor. Bizim çalışmalarımızı itibarsızlaştırmaya çalışan kesim her zaman olmuştur. 2009 senesinde görevden ayrılırken Konyaaltı Sahili'ni mavi bayraklı bırakmıştım. 2014 yılında tekrar göreve geldiğimde Konyaaltı sahilinin mavi bayrakları uçup gitmiş. Yerinde yeller esiyor. Bir taraftan Konyaaltı sahili diye konuşacaksınız, buraya önem veriyoruz diye iddialarda bulunacaksınız ondan sonra bizim bıraktığımız mavi bayraklara dahi sahip çıkamayacaksınız. 'Konyaaltı'nda hizmet' diye hamaset yapacaksınız. Mavi bayraklı bıraktığım Konyaaltı'nın mavi bayraksız bırakılması Antalya adına üzücü oldu" diye konuştu.

ANTALYA'DA 212 MAVİ BAYRAK OLDU

Göreve geldikten sonra sahilin yeniden mavi bayraklı hale gelmesi için talimat verdiğini belirten Başkan Türel, mavi bayrağın temiz ve sağlıklı denizin yanı sıra güvenlikli ve gerekli donanıma sahip plaj anlamına geldiğini aktardı. Türel, "Konyaaltı 8 plajıyla birlikte yeniden bayraklanıyor. Bu çok önemli bir prestij. Dünyada en fazla mavi bayraklı ülke İspanya'dır. Türkiye bu konuda ikinci sırada yer alıyor. Türkiye genelinde 454 mavi bayrağın 200'ü Antalya'da yer alıyordu. 22 marinamız ve 13 yat limanımız var. Bugün de 12 mavi bayrak alarak katkı sağladık. Bunların 8'i Konyaaltı plajına, 1'i Lara'da belediyemizin açtığı sosyal tesislere, 1'i Sarısu Plajı'na, 1'i Sarısu'daki kadınlar plajına, 1'ini de Beldibi'ne çekeceğiz. Böylece mavi bayrak sayımız 212'e yükselecek. Lara ve Sarısu mavi bayrakları ilk kez elde ediyor" diye konuştu.

YATLARIN ATIKLARINI ALACAK İKİ TESİS

Çevreye önem veren bir belediye olarak önemli çalışmalar yaptıklarına dikkati çeken Başkan Türel, "Özellikle yatların atıklarının bertarafı çok ciddi bir sıkıntıydı. Belediye olarak iki tesis kurduk. Adrasan ve Balıkçı Barınağı'nda teknelerimizin atıklarını alabileceğimiz iki tesis oluşturduk. Artık tekneler atıklarını denize boşaltamayacak. Denizin kirletilmesini önlemiş olacağız. Çevreye yönelik adımların önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Konuşmasının ardından Türel, mavi bayrak alan işletmenin sahibine belgesini teslim etti, mavi bayrağı göndere çekti. Bu esnada denizde bir sporcu flyboard ile gösteri yaptı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

Başkan Menderes Türel'in konuşması

Plaket töreni,

Mavi bayrak asılması,

Flyboard gösterisi ve başkan Türel'in alkışı

Haber: Hasan DEMİRBAŞ- Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA,

============================================

Safranbolu'nun tek kadın çilingiri

KARABÜK'ün Safranbolu İlçesi'nde 28 yaşındaki Sevim Akgül Yıldırım, küçüklüğünden bu yana çıraklığını yaptığı çilingir ustası babası Hayati Akgül 2 yıl önce pankreas kanserinden ölünce işin başına geçti. İlçenin tek kadın çilingiri Yıldırım, hem anahtar yapıyor hem kapı açıyor.

Sevim Akgül Yıldırım, babası öldükten sonra her gün açtığı dükkanı, oğlu dünyaya geldikten sonra 9 aydır sadece iş olduğu zamanlar açıyor. Müşterilerinin telefonla araması üzerine 300 metre uzaklıktaki evinden bebeği ile gelip dükkanı açan Yıldırım, bir süre çalıştıktan sonra tekrar evine dönüyor. Yıldırım, yine çeşitli nedenlerle kilitli kalan müşterilerinin ev ve işyerlerinin kapılarını açmaya da kucağındaki bebeğiyle gidiyor. Yıldırım'a, özellikle kapı açmaya giderken, yerel gazetede çalışan eşi Ayhan Yıldırım da yanına giderek yardım ediyor.

Sevim Akgül Yıldırım, çocukluğunda oyun oynamak yerine hep babasına yardım ettiğini ifade ederek şöyle konuştu:

"Benim mesleğe başlamam baba aşkı. Önce babama, sonra da babamın yaptığı her şeye aşık oldum. Ben hep çilingir sofrasında yemek yedim. Kapı açmak için gittiğim yerlerde, 'Kapıyı sen mi açacaksın? Sen yapamazsın. Kapıyı bozma. Elinin hamuruyla erkek işine karışma' gibi tepkilerle karşılaştım. Eğer gittiğim müşteri kadın ise 'Biz bayanların yapamayacağı iş yoktur' gibi diyenler de oluyor."

Bebeğini kimseye emanet edemediğini, bu yüzden yanından ayırmadığını söyleyen Yıldırım, "Annelik hiçbir kadına zor olmaz. Sağ olsun eşim de çok yardımcı oluyor. Oğlumun durumuna göre dükkana gelip gidiyorum. Daha çok kapı açma ağırlıklı çalışıyorum. Anahtar yaptıracaklar aradığı zaman yakın olduğu için oğlumla birlikte yürüyerek geliyorum dükkana. Anahtarı yaparken oğlumu müşteriye tutması için rica ediyorum. ya da pusette duruyor. Oğlumla birlikte kapı açmaya gidiyorum. Açmada zorlandığım kapılar olduğu zaman oğluma ya eşim bakıyor ya da müşteri yardımcı oluyor. Bazen de polis eşliğinde kapı açmaya gidiyorum" dedi.

Görüntü dökümü:

--------------------------

-Sevim Akgül Yıldırım'ın iş yerini açması, çalışması

-Sevim Akgül Yıldırım'ın bir evin kapısını açması

-Sevim Akgül Yıldırım'ın açıklaması

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

=============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Menderes Türel Konyaaltı Anamur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title