Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

İŞ MAKİNESİ DEVRİLDİ, TREN SEFERLERİ DURDU (EK)1)SEFERLER İPTAL EDİLİNCE OTOBÜSLERLE TAŞINDILARİzmit'te demiryolunda iş makinesinin devrilmesi üzerine Ankara-İzmit arası tüm seferler iptal edildi.

İŞ MAKİNESİ DEVRİLDİ, TREN SEFERLERİ DURDU (EK)

1)SEFERLER İPTAL EDİLİNCE OTOBÜSLERLE TAŞINDILAR

İzmit'te demiryolunda iş makinesinin devrilmesi üzerine Ankara-İzmit arası tüm seferler iptal edildi. Sakarya Arifiye Tren Garı'nda yüksek hızlı tren durdurulurkenn, yetkililer kaza üzerine seferlerin iptal olduğunu duyurunca çok sayıda yolcu trenden inerek beklemeye başladı. Yanlarında çocukı ve yakınlarıyla garda kalanlar, yetkililere gereken ilgiyi göstermedikleri için tepki gösterdi. Yaklaşık 2 saat garda bekleyen yolcular daha sonra otobüslerle gidecekleri yerlere gönderildi. Garda yaklaşık bir tren dolusu kişinin mağdur olduğunu belirten yolculardan Ali Dinçer, "İzmit'te bir iş makinesi devrilmiş, teller kopmuş biz de sonradan haberini aldık. Bize de sonradan söylediler, bilmiyorduk. Bir tren dolusu, kaç kişi var bilmiyorum. Çözüm olarak otobüs seferleri yaptılar" dedi. Yolculardan Arif Pekdemir ise 2 saat boyunca kendilerine hiç bilgi verilmeden bekletildiklerini öne sürerek, "İçeri gidip münakaşa yapınca bize arıza olduğunu anlattılar" diye konuştu.

ONARIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

İzmit'te onarım çalışmaları devam ediyor. Vinçlerle demiryoluna devrilen iş makinesi kaldırılmaya çalışılırken, Demiryolları ekipleri kopan telleri onarmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Sakarya'da tren garında bekleyen yolcular ve trenden görüntü

Yolcularla röp

Görüntü Dökümü

---------------------

İzmit'te onarım çalışmalarından görüntü

İş makinesinin kaldırılmaya çalışılması

KOCAELİ/DHA

=======================================================

2)MARMARİS'TE ZODYAK BOTLA ŞOVDA FACİA UCUZ ATLATILDI

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ne bağlı kırsal Selimiye Mahallesi'nde zodyak botla şov yapan bir kişi, dengesini kaybederek denize düştü. Hızla ilerleyen bot ise bir butik otelin taş iskelesine çarparak durdu. O anlar, bir sosyal medya kullanıcısı tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülenip, yayınlandı. Olay, geçen perşembe akşamı, turistik Selimiye Mahallesi'nde meydana geldi. Zodyak botu kullanan bir kişi, yabancı bayraklı motor yatın etrafında dönmeye başladı. Süratli şekilde ve keskin manevralarla motor yatın etrafında lastik botla dönen kişi, bir anda dengesini kaybederek denize düştü. Gazı takılarak kontrolsüz şekilde denizde dönen bot ise önce iskeleye ardından demirli bir tekneye çarparak durdu. Yaşanan korku dolu anlarda, denizde yüzen bir kişi son anda kurtuldu. 'Şener Kaptan' adlı bir kullanıcı, "Zengin ve şımarık insanların oyuncağı az kalsın insanı öldürecekti" yorumu yazarak cep telefonuyla çektiği görüntüyü Facebook sayfasında paylaştı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

cep telefonuyla çekilen görüntü

(Toplam: 1 dakika 37 saniye-5,11 MB görüntü)

Haber- Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla),

=========================================================

3)3 AYDA BİR ALDIKLARI YAŞLILIK MAAŞI İLE GEÇİNMEYE ÇALIŞIYORLAR

SİVAS'ta yaşayan İbrahim(75) ve Mevlüde Elbay (74) çifti, 3 ayda bir aldıkları 65 yaş üstü yaşlılık maaşı ile geçinmeye çalışıyor. Bu maaş nedeni ile başka sosyal yardım alamayan çift zor günler geçiriyor. Sivas'ta yaşayan 6 çocuk sahibi İbrahim Elbay, 35 yıl önce çalışmak için İzmir'e gitti. Bir süre sonra ailesini de yanına aldı. Yıllarca inşaatlarda çalışarak evini geçindiren Elbay, yaşının ilerlemeye başlaması ile sıkıntıya girdi. Kalp yetmezliği ve nefes darlığı gibi rahatsızlıkları bulunan Elbay çalışamayınca geçinme zorluğu yaşamaya başladı. Düzenli bir işi olmadığı için sosyal güvencesi de bulunmayan Elbay, İzmir'de sıkıntıya düşünce eşi Mevlüde Elbay ile birlikte kısa süre önce yeniden memleketi Sivas'a döndü. Yenidoğan Mahallesi'nde 350 liraya ev kiralayan yaşlı çift burada yaşamaya başladı. Elbay çiftinin ihtiyaçlarını komşuları ile hayır dernekleri karşılamaya başladı. Eşi ile birlikte 3 ayda bir aldıkları toplam 1200 lira ile geçinmeye çalışan çiftin temizlik ihtiyaçlarını da Sivas'ta yaşayan kızları Yıldız Elbay karşılamaya başladı.

Kalçasında ve el parmağında kırık olan, prostat ve karaciğerinden ameliyat olan İbrahim Elbay 3 ayda aldıkları yaşlılık maaşının yetmediğini söyledi. Elbay, "İzmir'de inşaatlarda çalıştım amelelik yaptım, ustalık yaptım. Sağlık güvencem yok. Hayatım boyunca hep çalıştım. Geçimimizi hayrını verenlerle karşılıyoruz. Yaşlılık maaşı yetmiyor. Eşim ve ben 3 ayda bir 600 lira maaş alıyoruz" dedi.

Mevlüde Elbay ise durumlarının çok kötü olduğunu ifade ederek, "İzmir'de geçinemedik. İşe gücüm yetmez oldu. Sivas'taki kızım yardımcı oluyor diye onun yanına geldik. İzmir'de eski, kırık eşyalarım vardı, orada bıraktık. Yardım edenlerden Allah razı olsun. 6 çocuğum var hepsinin de durumu kötü, hiç birinin ekmeğini yemedik. Sivas'ta yardım kuruluşlarına gittik, yaşlılık maaşı gözüktüğü için yardım etmediler. Ben o maaşla ilaç mı alıyım, kira mı veriyim, elektrik su faturası mı ödeyeyim. Yetkililerden yiyecek ve odun kömür yardımı bekliyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Yaşlı çiftin görüntüsü

-Evlerinden görüntü

-Konuşmaları

-Detaylar

Haber-Kamera:  İrfan ÖZŞEKER/SİVAS,

(243 mb)

==================================================================

4)SURİYELİ ANNEDEN OĞLUNA İKİNCİ HAYAT

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde bağışladığı böbreğiyle oğlu 23 yaşındaki Abdullah Dehal'a ikinci kez can veren Suriyeli anne 42 yaşındaki Hend Alrajab, "10 çocuğum var, onlar için organlarımı, gerekirse ruhumu bile veririm" dedi.

Suriye'nin Humus kentinden oturan 10 çocuk annesi Hend Alrajab, 4 yıl önce sefere çıkan TIR şoförü eşi 54 yaşındaki Muhammed Dehal'dan bir daha haber alamadı. İç savaşın bütün şiddetiyle sürdüğü kentte en büyüğü 23 yaşında olan 10 çocuğuyla hayatta kalma mücadelesi veren Hend Alrajab, eşinin bulunması için çalmadık kapı bırakmadı. Tüm çabalarına rağmen ne eşinden ne de kullandığı TIR'dan haber alan Hend Alrajab, geçen yıl 8 çocuğunu Humus'ta yakınlarına bırakıp 2 oğluyla Hatay'a geldi. Türkiye'de yeni bir hayat kurmak, bölünen ailesini toparlama çabası veren Hend Alrajab, en büyük çocuğu Abdullah Dehal'ın böbrek hastası olduğunu öğrendi.

ETİK KURUL KARAR VERDİ

Hatay'da konulan teşhisin ardından 6 ay ilaç tedavis gören Abdullah Dehal, bu tedavi sonuç vermeyince Osmaniye Devlet Hastanesi'nde 6 ay diyaliz tedavisi gördü. Doktorlar, bu süre içinde böbrekleri iflas eden Dehal'in acilen böbrek nakli olması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine anne Hend Alrajab gönüllü verici oldu. AÜ Hastanesi Organ Nakli Merkezi'ne sevk edilen Abdullah Dehal ve annesi Hend Alrajab'a, 10 gün önce geldikleri hastanede tetkikler yapıldı. Etik Kurul'un onay vermesi üzerine Prof. Dr. Bülent Aydınlı ve ekibi tarafından geçen çarşamba günü Hend Alrajab'ta alınan böbrek, oğluna nakledildi.

"GEREKİRSE RUHUMU BİLE VERİRİM"

AÜ Hastanesi Organ Nakil Kliniği'nde tedavisi süren Hend Alrajab, oğlunun daha iyi bir yaşam sürmesi için tereddüt etmeden böbreğini bağışladığını söyledi. Oğlunun daha iyi bir hayat sürmesini istediğini anlatan Hend Alrajab, "Çünkü onu evimin babası olarak görüyorum. Sürekli diyalize mahkum kalmasına gönlüm razı gelmedi. 10 çocuğum var, onlar için organlarımı, gerekirse ruhumu bile veririm" dedi.

"ÇOCUKLARIMA CANIM FEDA"

Eşini 4 yıldır görmediğini en kısa sürede ona kavuşmak istediğini de anlatan Hend Alrajab, "Eşimi ve Humus'ta bıraktığım 8 çocuğumu çok özledim. İnşallah en kısa zamanda onlara kavuşurum. Kalbimi isteseler kalbimi, gözümü isteseler gözümü, ruhum, her şeyim onlara feda olsun" diye konuştu.

FUTBOL HAYATI BİTTİ

Babası gibi TIR şoförü olduğunu, Humus'ta bir futbol takımında oynadığını da belirten Abdullah Dehal ise annesinin böbreğini bağışlayarak kendisine ikinci kez can verdiğini söyledi. Dehal, "Annem beni diyalizden kurtardı. Genç yaşımda diyalize mahkum olmadığım için anneme minnet duyuyorum" dedi.

TÜRKİYE'DE ÇALIŞACAKTI

Ailesinin rahat yaşamasını sağlamak için Türkiye'ye çalışmaya geldiğini de anlatan Abdullah Dehal, "Babamın kaybolması nedeniyle büyük sıkıntılar yaşadık. Suriye'de hayat bizim için zordu. Bundan sonra ailem için görevimi yapmaya devam edeceğim. Yaşadıklarımızın hepsi, babamın kaybolması, savaşın başlaması, kardeşlerimi orada bırakmam ve böbrek rahatsızlığı benim için zor. Tüm zorlukları atlattığıma inanıyorum. Bundan sondaki süreci yaşayıp göreceğiz" diye konuştu.

BÖBREK ÜÇ GÜNDE UYUM SAĞLADI

AÜ Hastanesi Organ Nakli Merkezi Nefroloji Uzmanı Dr. Vural Taner Yılmaz ise operasyonun başarılı geçtiğini, hasta ve vericinin tedavisinin sürdüğünü söyledi. Hastanın 3 günde böbrek fonksiyonlarının neredeyse normale döndüğünü kaydeden Dr. Yılmaz, "Herhangi bir sıkıntımız yok. Alıcı ve vericinin herhangi bir sağlık sorunu yok. Birkaç gün içinde taburcu etmeyi planlıyoruz" dedi.

Türkiye'de organ nakli operasyonlarının çok başarılı yapıldığını kaydeden Dr. Yılmaz, pek çok yabancının kendilerini tercih ettiğini söyledi. Özellikle bu konuda devletin de ciddi destekleri olduğunu vurgulayan Dr. Vural Taner Yılmaz, "Vatandaşlarımıza olduğu gibi yabancılara, özellikle de ciddi mağduriyet yaşayan Suriyeli sığınmacılara destek sağlıyor. Suriyeli sığınmacılar tüm SGK hizmetlerini alıyor. Bu desteğin insanlık adına büyük bir hizmet olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

Hastene dış plan

*- Abdullah Dehal görüntü

Anne Hend Alrajab'dan görüntü

Tercümanın açıklaması

Dr. Vural Taner Yılmaz'ın açıklaması

Haber- Kamera: Erol AKKIR/ANTALYA,

======================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmir Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title