Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

İznik Gölü'nde 4 kişi boğularak öldüBURSA'nın İznik İlçesi'nde serihnlemek için göle giren 2'si kadın, 1'i çocuk, 4 kişi boğularak öldü.

İznik Gölü'nde 4 kişi boğularak öldü

BURSA'nın İznik İlçesi'nde serihnlemek için göle giren 2'si kadın, 1'i çocuk, 4 kişi boğularak öldü.

Sazlık ve çamurluk alanda göle giren 4 kişiden 3'ünün cesedi çıkartılırken 14 yaşındaki kız çouğuna ise, ulaşılamadı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Mehmet BULDU/İZNİK(Bursa), -

===========================================

Yolcu otobüsü, TIR'a çarptı: 1 ölü, 25 yaralı

KAHRAMANMARAŞ'ta yolcu otobüsünün, önünde ilerleyen TIR'a arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 25 kişi yaralandı.

Kaza, saat 03.45 sıralarında Kahramanmaraş- Gaziantep karayolunun 50'nci kilometresinde meydana geldi. Sürücüsünün adı öğrenilemeyen 21 BH 963 plakalı yolcu otobüsü, önünde ilerleyen 31 YS 476 plakalı TIR'a arkadan çarptı. Kazada ön bölümü hurdaya dönen otobüste, şoför muavi 25 yaşındaki Süleyman Dorudemir'in de aralarında bulunduğu 25 kişi yaralandı. Otobüsün ön bölümünde sıkışan yaralılar, ihbar üzerine Gaziantep ve Kahramanmaraş'tan gelen itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla çıkarılıp ambulanslarla hastanelere götürüldü. Acil servislerde tedaviye alınan yaralılardan otobüsün muavini olduğu belirtilen 25 yaşındaki Süleyman Dorudemir, doktorların müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Dorudemir'in cesedi, otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna konuldu. Kazada yaralanan diğer şoför ve 24 yolcunun tedavilerinin ise devam ettiği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------------

Olay yeri ve ekipler

Kaza yapan otobüs

Genel ve detay görüntüler

(KJ: Haber-Kamera: KAHRAMANMARAŞ -DHA)

=======================================

Otomobil takla attı: Liseli kız öldü, 3 yaralı

DENİZLİ'nin Çivril İlçesi'nde takla atan otomobilde lise öğrencisi 16 yaşındaki Seynur Gümüşsuyu öldü, babası, annesi ve kardeşi yaralandı.

Kaza bugün saat 01.00 sıralarında Çivril ilçesi çevre yolunda meydana geldi. Gümüşsu Mahallesi'nden Çivril yönüne giden Uğur Gümüşsuyu yönetimindeki 20 L 6984 plakalı otomobil,  bilinmeyen nedenle kontrolden çıkarak takla attı. Otomobilde sürücünün kızı, sağlık meslek lisesi öğrencisi Seynur Gümüşsuyu camdan fırlayarak olay yerinde yaşamını yitirdi. Sürücü Uğur Gümüşsuyu, eşi Tezcan Gümüşsuyu ve oğulları Mustafa Gümüşsuyu yaralandı. Durumlarının ağır olduğu belirtilen yaralılar, acil sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından ambulansla Çivril Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polisin olay yerinde yaptığı inceleme sonrası, Seynur Gümüşsuyu'nun cesedi otopsi için Çivril Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haber: Tunay YAZICI / ÇİVRİL (Denizli), -

=========================================

Canlı bombalarla hareket eden DEAŞ'lı tutuklandı

HATAY'da, 23 Haziran günü yakalanan 5 canlı bomba ile birlikte hareket eden terör örgütü DEAŞ üyesi, Gaziantep'te sahte kimlikle yakalandı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Gaziantep Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, DEAŞ terör örgütünün FETÖ/PDY'nin darbe girişiminin yıldönümünde silahlı, canlı bomba veya intihar eylemi gerçekleştireceğine yönelik bilgiler üzerine başlatılan çalışmalarda Suriye'den kaçak yollarla gelen 5 canlı bombanın 23 Haziran'da yakalandığı hatırlatıldı. Canlı bombalarla birlikte hareket eden bir teröristin de yapılan çalışmaların ardından Gaziantep'te sahte kimlikle yakalanarak tutuklandığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"FETÖ/PDY silahlı terör örgütü tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde yapılan darbe girişiminin engellenmesinin yıldönümünde, ülkemiz genelinde düzenlenecek Milli Birlik ve Demokrasi günü etkinliklerinde DEAŞ terör örgütü tarafından silahlı ve canlı bomba/intihar eylemi gerçekleştirileceği şeklinde elde edilen bilgiler doğrultusunda yapılan çalışmalar kapsamında, 23.06.2017 tarihinde Suriye'den illegal yollardan ülkemize geçerken Hatay ilinde üzerinde canlı bomba yelekleri mevcut halde yakalanan DEAŞ terör örgütü mensubu 5 intihar eylemcisi ile birlikte hareket eden ve yakalanması mümkün olmayan 1 sahte kimlikli örgüt mensubu 13.07.2017 günü ilimizde yakalanarak gözaltına alınmıştır. Yakalanan şüpheliler adli makamlarca tutuklanmıştır."

Haber: HATAY

===========================================

Darbe sanığı Yarbay, Siirt Ak Parti İl Başkanı'nı gözaltına aldırmak istemiş

SİİRT Valiliği'nin, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında işgal edilmesi girişimine ilişkin haklarında dava açılan 110'u tutuklu 320 askerin yargılamasına Siirt 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmada ifadesi alınan sanık Üsteğmen Fatih Pınar, valilik önüne gittiklerinde Yarbay İsmet Çehreli'nin kendilerine ateş emri verdiğini ve sonradan Ak Parti İl Başkanı Özgür Çalapkulu olduğunu öğrendiği beyaz gömlekli kişinin alınması talimatı verdiğini söyledi.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Siirt Valiliği'nin işgal edilmesi girişimine katıldıkları iddiasıyla, 3'üncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek'in de aralarında bulunduğu 110'u tutuklu 319 asker askerin yargılanmasına Siirt 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Davanın bugün görülen 4'üncü oturumuna 80 sanık katıldı. İfadesi alınan sanıklardan eski Üsteğmen Fatih Çınar,  "15 Temmuz'da valiliğin güvenliğini alacağımız söylendi. Siirt Valiliğ önüne güvenlik almak için geldik. Valiğin önünde bekleyen kalabalığın arasına girerek, vatandaşların valiliğe girmesini engelledik. O esnada hemen yanımda duran vadandaşlardan birinin yere düştüğünü fark ettim ve yerden kalkmasına yardımcı oldum. Yanımda bulunan Yarbay İsmet Çehreli beni kolumdan çekerek "Havaya ateş açın, dipçikleyin, vatandaş dağılacak" gibi talimatlar yağdırmaya başladı. Ben onun emirlerini yerine getirmedim. İki dakika sonra tekrar bana seslenerek daha sonra Ak Parti İl Başkanı olduğunu öğrendiğim kişiyi gösterip "O beyaz gömlekliyi alın"dedi. Komutana dönerek, "Komutanım vatandaşla konuşunca sakinleşiyorlar, almaya gerek yok" diyince yine aynı emirleri tekrarladı. "Beyaz gömlekli adamı alırsanız herkes dağılacak"diye ısrar etti. Meğer beyaz gömlekli adamı almamız halinde halkın ayaklanmasını ve işlerin daha da kötüye sürüklenmesini istiyormuş. Bize havaya ateş etmemiz konusundaki emri İsmet Yarbay verdi. O sırada çekilmemiz konusunda talimat verilince yanımda bulunan Yüzbaşı Yüksel Çakır'a "İsmet Yarbay saçmalamaya başlamış. Bize havadan sudan bahsediyor"dedim. Hemen Sedat Albayı arayarak durumu izah ettik ve bundan sonra İsmet Yarbay'ın vereceği emirlere uymayacağımızı söyledik" dedi.

Üsteğmen Fatih Pınar kışlaya döndükten sonra Yarbay İsmet Çehreli'nin yeniden kuvvet toplamak istediğini ve bu konuda talimat verdiğini belirterek, "Kışlada İsmet Çehreli 2'nci kez unsurların hazırlanması talimatı verdi. Bunun üzerine ben karşı çıkarak, "Sen bir vatan hainisin. Kime hizmet ediyorsun? Bundan sonra senin emirlerine uymayacağız" cevabı verdim. Daha sonra kendi arkadaşlarımın yanına giderek bundan sonra İsmet Yarbay'ın emirlerini yerine getirmeyeceğimizi, sadece benim emrime uymalarını söyledim. Yaptığım konuşmadan sonra diğer bölümler de beni alkışladı."dedi. Duruşma sanıkların dinlenmesi ile devam ediyor.

Haber: Turhan KOYUNCU, Mehmet Yücel DURAK SİİRT, -

==========================================

Mimarlık öğrencileri betonla hayat veriyor

BURSA Çimento Fabrikası'nda, BETONART Yaz Okulu'na katılan mimarlık öğrencileri foksiyonunu yitirmiş ürünleri betonla birleştirerek hayata kazandırıyor.

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği'nin 2002 yılından beri BETONART adı aldığı mimarlık fakültesi öğrencilerine yönelik düzenlendiği yaz okulu Bursa Beton'un katkısıyla Bursa Çimento Fabrikası'nda gerçekleştiriliyor. Türkiye'nin yerlerinde bulunan Mimarlık Fakültelerinin üçüncü sınıfı bitirmiş öğrenciler, 8 gün sürecek yaz okulunda,  atık eşyaları tamir ederek ya da ileriye dönüşüm anlayışıyla yenileyerek üretim-tüketim ilişkilerini sorgulayacak. 15 yıldır farklı kentlerde farklı temalarla gerçekleşen Yaz Okulu'nun 16'ıncısı olan ve 20 Temmuz'da başlayan etkinlik 28 Temmuz'da sona erecek.

Bursa Çimento Genel Müdürü Osman Nemli, yaz okulunda kullanım amacı ve fonksiyonlarını yitirmiş ürünlerin tekrar hayata bir şekilde kazandırılabilmesi için projenin yürütüldüğünü söyledi.

Urban Atölye kurucusu Nilüfer Kozikoğlu, AA Visiting School'un program direktörü Elif Erdine ve Yalın Mimarlık'tan Ömer Selçuk Baz'ın sunumlarının da yer alacağı etkinlikte çağdaş mimarlık örneklerini görmek amacıyla Bursa'daki Merkez Bankası Binası,  Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de anlatılacak.  Gezinin ardından mimarlar, katılımcıların projelerini anlatma şansı bulacağı jüride de görev alacaklar.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Genel Müdürün konuşması

-Atölye çalışmalarından görüntü

-Öğrencilerin açıklamaları

-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Faruk KAHRAMAN/BURSA, -

=========================================

Arkadaşını bacaklarından vuran zanlı yakalandı

KOCAELİ'nin Körfez İlçesi'nde aralarında ailevi sorunlardan çıkan tartışmada arkadaşının bacaklarına tabanca ile ateş eden zanlı polis ekiplerince yakalandı.

Olay, 24 Temmuz Pazartesi günü Körfez İlçesi Esentepe Mahallesinde meydana geldi. 35 yaşındaki S.H. isimli şahıs ile aralarında ailevi meselelerden husumet bulunan T.D. ile Esentepe Mahallesinde konuşmak için gece saat 02.15 sıralarında buluştu. Aralarında tartışma çıkan şahıslardan T.D. üzerindeki ruhsatsız tabancayı çıkartarak 5 el S.D.'nin bacaklarına ateş ederek yaraladı. Hastaneye kaldırılan S.D. tedavi altına alınırken olaydan sonra kaçan T.D. İl Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince İzmit kent merkezinde yakalanarak gözaltına alındı.

Emniyete getirilen T.D. alınan ifadesinin ardından Körfez Adliyesi'ne sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Zanlı adliyeye çıkartılması

HABER: FARUK KIYAK-KAMERA: ALİŞAN KOYUNCU-İZMİT-

========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Denizli Çivril Siirt İznik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title