Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

5 DEAŞ'lı teröristin öldürüldüğü hücre evi baskınında 9 kişi tutuklandı KONYA'da DEAŞ'lı 5 teröristin öldürüldüğü hücre evi operasyonunda gözaltına alınan 18 kişiden 9'u tutuklandı, 6'sı adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

5 DEAŞ'lı teröristin öldürüldüğü hücre evi baskınında 9 kişi tutuklandı

KONYA'da  DEAŞ'lı 5 teröristin öldürüldüğü hücre evi operasyonunda gözaltına alınan 18 kişiden 9'u tutuklandı, 6'sı adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.1'i ev sahibi, 2'si emlakçı 3 kişi ise polisteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Konya Emniyet Müdürlüğü, geçen 12 Temmuz günü, terör örgütü DEAŞ'ın merkez Meram İlçesi Yorgancı Mahallesi'nde Meram Bağları olarak bilinen Dudlukır mevkiindeki, örgütün hücre evi olarak kullandığı villaya Özel Harekat Polisiyle operasyon düzenledi. Operasyonda çıkan çatışmada Ebumuaz kod adlı Veysel Seçmen, Seyfulislam kod adlı Furkan Tulay, Ebuderda kod adlı Abdulbaki Yorgun, Enes kod adlı Mehmet Enes Doğan ve Ebu Muhammed kod adlı Müslüm Ceylan öldürüldü. Evde yapılan aramada 5 kalaşnikof  tüfek ve bu silahlara ait şarjörlere doldurulmuş 1500 mermi, canlı bomba yeleği ve canlı bomba yeleği için 12 kalıp halinde hazırlanmış 4 kilo TNT patlayıcı ve fünye ile 1 tabanca ele geçirildi.

Öldürülen teröristlerin DEAŞ'ın Suriye kamplarında eğitim aldığı ve 15 Temmuz anma törenlerinde eylem yapmak için kısa süre önce Türkiye'ye giriş yaptıkları saptandı.  Ölü ele geçirilen teröristlerden Abdülbaki Yorgun'un, 12 kalıp halinde hazırlanmış 4 kilo TNT patlayıcıyı, canlı bomba yeleğine yerleştirmek üzere iken öldürüldüğü belirtildi. Yanında da fünye ele geçirildiği belirtilen terörist Yorgun'un daha önce terör örgütü PKK üyeliği suçundan cezaevinde yattığı, bu sırada açlık grevinde bulunduğu ve cezaevindeyken DEAŞ'lı teröristlerle tanışıp, tahliye olduktan sonra bu örgüt saflarına katıldığı ortaya çıktı.

5 teröristin cenazeleri, yapılan otopsinin ardından ailelerine teslim edilip Mersin, Bingöl ve Hakkari'de  defnedildiği belirtildi.

4 BİN LİRAYA VİLLAYA KİRALAMIŞ

Hücre evini, Konya'nın önemli bir merkezi bölgesinden 4 bin liraya kiralayan, Gaziantep 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında DEAŞ üyesi olduğu iddiasıyla yakalama kararı bulunan Ahmet Y.'nin de evi kiraladıktan sonra tekrar Suriye'ye döndüğü üzerinde duruluyor.

ÇELİK YELEKLE ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Hücre evi baskınından sonra, FETÖ üyeliğinden daha önce tutuklanan ve bir süre sonra tahliye olan ev sahibi M.Ö., 2 emlakçı, evi kiralayan Ahmet Y.'ye yardımcı olan Mehmet Akif Kök ile birlikte 18 kişi gözaltına alındı. Ev sahibi  eczacı M.Ö. ve emlakçıların ifadelerinde evi kiralayan Ahmet Y.'nin kendisini ilaç mümessili olarak tanıttığını ailesiyle birlikte oturup, aynı zamanda depo olarak kullanacağını söylediği öğrenildi. Ev sahibi ve 2 emlakçı polisteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. DEAŞ üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan  ve çoğu susma hakkını kullanan 15 kişi, yapılan sorgulamanın ardından Özel Harekat Polisi eşliğinde, geniş güvenlik önlemi altında adliyeye sevk edildi.

Evi kiralayan Ahmet Y.'ye yardımcı olan Mehmet Akif Kök'ün, adliyeye sevk edilirken çelik yelek giydirilmesi dikkat çekti. Terörle Mücadele Şubesi'nde susma hakkını kullanan Mehmet Akif Kök'ün çıkarıldığı mahkemede de ifade vermediği öğrenildi. Kök ile birlikte adliyeye sev edilen 9 şüpheli tutuklanırken, 6 şüpheli de adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Mehmet Akif Kök'ün adliyeye sevk edilirken üzerinde olan çelik yeleğin, cezaevine götürülürken çıkarıldığı gözlendi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Şüphelilerin adliyeye sevk ediymesi

Adliyeden çıkartılması

Hücre evi baskını gününde genel ve detay

Haber- Kamera: Hasan DÖNMEZ KONYA

========================================

Genç kız 'drift' yaparken kaza yaptı, krize girip otomobilini yakmaya kalkıştı

KONYA'da 21 yaşındaki Funda K. iddiaya göre otomobille 'drift' yaparken direksiyon hakimiyetini kaybedip, park halindeki hafif ticari araca çarptı. Kazadan yara almadan kurtulan genç kız, "Arabam gitti" diyerek sinir krizine girip, otomobilini yakmaya kalkıştı. Baygınlık geçiren genç kız, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kaza, bugün saat 08.30 sıralarında merkez Meram İlçesi'nde meydana geldi. Funda K., yönetimindeki 42 BRT 75 plakalı otomobiliyle sokak içinde iddiaya göre 'drift' yaparken direksiyon hakimiyetini yitirdi. Kontrolden çıkan otomobil, park halindeki 42 VK 470 plakalı hafif ticari araca çarptı. Kazadan yara almadan kurtulan Funda K., sinir krizi geçirip, otomobilin koltuklarını tutuşturdu. Alevler itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü.

Kendini yerlere atan ve 'Arabam gitti' diye ağlayan genç kız, polis ve sağlık görevlilerine zor anlar yaşattı. Bir türlü sakinleştirilemeyen genç kız, baygınlık geçirmesinin ardından ambulansla Konya Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

Genç kızın sinir krizine girmesi

Polisin sakinleştirmeye çalışması

Baygınlık geçirmesi

-Ambulansa alınması

Aracından detay

Genel ve detay

Haber- Kamera: Hasan DÖNMEZ- Tolga YANIK / KONYA

======================================================

Ormanlık mahallelerde kenevir operasyonu

Drone görüntüsü

ADANA'da jandarma ve polisin ormanlık mahallelerinde yaptıkları uyuşturucu operasyonunda 6 bin 850 kök kenevir bitkisi ile 5 kilo 780 gram esrar ele geçirilirken, 3 kişi de gözaltına alındı.

Adana İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Kozan İlçesi'nin 704 rakımlı Kemer, 816 rakımlı Ergenuşağı ve 670 rakımlı Kızlarsekisi mahallelerinde çeşitli alanlara kenevir bitkisi ekildiğini saptadı.  Narkotik köpeklerinin de katıldığı operasyonda Drone ile havadan da görüntü alan ekipler, sarp arazilerdeki bahçelerde toplam 6 bin 850 kök  keneviri bitkisi ve çeşitli yerlere gizlenmiş 5 kilo 780 gram esrar buldu.

Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Jandarma ve polis ekiplerinin karakoldan çıkışı

Ekipler operasyona giderken

Jandarma arama köpeklerinin görüntüsü

Ekiplerin operasyon hazırlığı yapması

Zanlının yakalanması

Zanlının konuşması

Zanlının götürülüşü

Ekili kenevir görüntüsü

Kenevirlerin toplanması

Kenevirleri sulamada kullanılan bidon ve hortumun görüntüsü

Ekipler selfi çekilirken

Toplanan kenevirlerin taşınması

Drone havada görüntüsü

Genel ve detay görütüler

Haber-Kamera: Eser PAZARBAŞI/(KOZAN)ADANA,

======================================

İnternetten aldığı tüfekle çocukluk arkadaşını sokak ortasında öldürdü

BURSA'da 26 yaşındaki Murat Kanşıray, eşi hakkında dedikodu yaptığını iddia ettiği çocukluk arkadaşı 28 yaşındaki Ömer Sabak'ı, internet üzerinden aldığı pompalı av tüfeği ile sokak ortasında öldürdü. Katil zanlısı Kanşıray, olaydan sonra otomobiliyle kaçarken polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Olay, bugün saat 09.30 sıralarında merkez Yıldırım İlçesi Esenevler Mahallesi Erciyes Sokak üzerinde meydana geldi. Ömer Sabak, aynı mahallede oturan ve çocukluk arkadaşı olan Murat Kanşıray'a eşi hakkında olumsuz konuşmalar yaptığı gerekçesiyle bir süre önce tepki gösterdi. Bu sabah saatlerinde aynı kahvehanede karşılaşan Ömer Sabak ve Murat Kanşıray arasında aynı gerekçeyle yine tartışma çıktı. Ömer Sabak evine doğru giderken, öfkeli olan Murat Kansıray, bir süre önce internet üzerinden 650 liraya satın aldığı pompalı av tüfeğini otomobilinin bagajından çıkarıp arkasından gittiği Ömer Sabak'a ateş etti. Sırtına isabet eden saçmalarla kanlar içinde yere yığılan Ömer Sabak olay yerinde yaşamını yitirirken, otomobiliyle kaçmak isteyen Murat Kansıray, ihbar üzerine harekete geçen polisler tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Ömer Sabak'ın öldüğünü duyan yakınları olay yerinde sinir krizi geçirdi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Hüseyin TÜCCAR/ BURSA, -

============================================

75 yaşındaki kayıp adamın aranması sürüyor

MERSİN'in Bozyazı İlçesi'nde kayıp 75 yaşındaki Osman Boru'nun arama çalışmaları sürüyor.

23 Temmuz'da evinde bisikletiyle çıkan Osman Boru bir daha dönmedi. Boru'nun bisikleti Merkez Mahallesi Paşabeleni mevkiinde yol kenarında bulunurken, aramalarda bu bölgede yoğunlaştırıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin yanı sıra, arama kurtarma ekipleri, iş makineleri ve yakınları Osman Boru'yu arama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bölgeden geçen ve Sini Çayına kadar olan yaklaşık 1 kilometrelik tahliye kanalı iş makinesi ile temizlenerek arandı. Polisler ve vatandaşlardan oluşan diğer bir ekip ise Paşabelini Nagidos Adası karşısındaki güney yamacında mağara, kaya dipleri ve çalılıkları arandı. Vatandaşlar telefonların yanında birbirleri ile ıslık çalarak ve yüksek sesle de haberleşmeye çalışırken, kıyılarda yapılan aramalardan da bir sonuç elde edilemedi. Mağaradaki tüplü aramada olumlu sonuç vermedi.  Seralar ve deniz kıyılarına da bakılan Osman Boru'nun izine rastlanılamadı.

Ailesi, Boru'nun hayatından endişe ediyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Arama yapılması

Bölgenin genel görüntüsü

İş Makinesinin Kanalı araması

İş Makinesi genel ve detay görüntüsü

Vatandaşların makilik kuru otluklar ve çalılıklarda arama ayması

Tepeden sahil kesimi arama yapanlar

Polis araçları ve sivil araçlar görüntüsü

Röportajlar

Arama bölgesinde yol seyri görüntüleri

Haber-Kamera: Mithat ÜNAL/MERSİN,

===========================================

Bozcaada'da Aya Paraskevi Günü ayini

FENER Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos, Çanakkale'nin Bozcaada İlçesi'ndeki Ayazma Manastırı'nda, Aya Paraskevi Günü nedeniyle yapılan ayini yönetti.

Her yıl 26 Temmuz'da, Ayazma Manastırı'nda toplanan Rumlar, bu yıl da kutsal saydıkları Aya Paraskevi Günü dolayısıyla ayin düzenledi. Halk arasında 'Ayazma Panayırı' olarak bilinen etkinliğe Yunanistan, ABD, Avustralya, İtalya, Fransa, Kanada ve Gökçeada'dan gelen Rum Ortodoks Cemaati üyeleri katıldı. Tarihi manastırda, Aya Paraskevi Günü dolayısıyla yapılan ayini Fener Rum Patriği Bartholomeos yönetti. Törende, Gökçeada ve Bozcaada Metropoliti Yorgi Kirilios Druganis de hazır bulundu. Dualar edilip, ilahiler okunan ayinde, katılımcılar mum yakıp dilekte bulundu. Törene, Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Terens Quick, Yunanistan'ın İstanbul Başkonsolosu Evangelos Sekeris ile çok sayıda kişi katıldı.

AYA PARASKEVİ PANAYIRI

Efsaneye göre, Paraskevi, genç ve güzel bir kızken, şimdi 'Göztepe' diye bilinen yüksek tepedeki Ayyalus Manastırı'ndan yakışıklı bir delikanlıya aşık olur. Paraskevi'nin babası durumu fark edince, kızını Ayazma'da sıkı bir göz hapsine alır. Aşk ateşiyle yanan kız, arada Göztepe'ye doğru bakıp, derin derin iç geçirir, rüzgarla sevgilisine mesaj göndermek ister. Ayyalus'taki genç de onun için yanıp tutuşur. Onlar kavuşamamışlar, ancak Paraskevi aşk acısıyla ölünce onun büyük aşkının anısına, dua edeceklere dilek pınarı yapılmış.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Ayazma Manastırı'ndan görüntüler,

-Çanların çalmasından görüntüler,

-Fener Rum Patriği Bartholomeos'un manastıra gelmesinden görüntü,

-Ayinden genel ve detay görüntü,

-Mum yakılmasından görüntü.

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ-Serkan İLİK / BOZCAADA (Çanakkale),

==========================================

Müftülükten 15 Temmuz paneli

BURDUR Müftülüğü tarafından '15 Temmuz Din ve Değerlerimiz' konulu panel düzenlendi.

Öğretmenevi Nurcihan Velicangil Konferans Salonu'nda düzenlenen panel saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Panelde oturum başkanlığını İl Müftüsü Hıdır Bayrak yaptı. Panele konuşmacı olarak Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Onay ve MAKÜ İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Ramazan Aksoy katıldı.

İl Müftüsü Hıdır Bayrak, 15 Temmuz'da Türkiye'nin en ağır imtihanlarından birini yaşadığını söyledi. Bayrak, "Ülkemiz 15 Temmuz'da hayasız bir akına maruz kaldı. Allah'ın hidayeti, idarecilerimizin dirayeti ve aziz milletimizin cesaretiyle bu büyük tehlike bertaraf edilmiştir" dedi.

Prof. Dr. Ahmet Onay, FETÖ'nün masonik bir yapılanma olduğunu ve yurt dışında halen daha aktif şekilde faaliyetini sürdürdüğünü kaydetti.

Öğretim görevlisi Ramazan Aksoy da FETÖ ve avenelerinin İslam tarihinin en büyük fitnesini uyandırdıklarını ve harekete geçirdiklerini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Panele katılanlar

İstiklal Marşı ve saygı duruşu

Kuran okunması

Konuşalar

Detay

HABER- KAMERA: BURDUR

==========================

Kemer'de Artik & Asti konseri

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde Rus grubu Artik & Asti konser verdi.

Kemer merkezdeki Club Kristall'de Rus grubu Artik & Asti'nin konserine Rus, Ukraynalı ve Kazak turistlerle yerli tatilciler ilgi gösterdi. İlk olarak DJ Mehmet'in şarkıları ve go-go dansçılarının gösterileriyle eğlence başladı.

Saat 02.00'de sahne alan Artik & Asti Grubu sevilen parçalarını söylerken, kulübü dolduranlar ise konser boyunca dans edip eğlendi. Rus grubun konseri yaklaşık 1 saat sürdü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

DJ Mehmet'in kabinden detayı

Dansçı kızlar DJ kabini önünde

Dans eden kızlar

Club genel görüntü

DJ setup detay

Artik ve Asti sahnesi detay

Sahneyi telefonla çeken müşterinin telefonundan konser detayı

Artik ve Asti sahnesi detay

Müziğe eşlik eden bayanlar detay

HABER- KAMERA: Levent YENİGÜN/KEMER,

=====================================

13 yaşındaki kız, 13'üncü kattan düşerek öldü

KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde sıcak hava nedeniyle pencerenin kenarına oturan 13 yaşındaki Simay S., dengesini kaybederek 13'üncü katta bulunan daireden düşerek öldü.

Olay dün gece saatlerinde, Gebze Kirazpınar Mahallesi'nde meydana geldi. Apartmanın 13'üncü katında oturan Simay S., iddiaya göre sıcak hava nedeniyle açtığı pencerenin kenarına oturdu. Küçük kız, bir anda dengesini kaybederek pencereden düştü. Gözlerinin önünde kızlarının düştüğünü gören ailesi şoke oldu. Olay yerine gelen 112 Acil ekibi Simay S.'nin öldüğünü belirledi. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Simay S.'nin cenazesi otopsi için morga kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı

Haber: GEBZE(Kocaeli), -

=======================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bozcaada Mersin Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title