Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

1)ÇANAKKALE'DEN RUS ÇIKARMA GEMİSİ GEÇTİÇANAKKALE Boğazı'ndan, Rusya'nın Karadeniz filosuna kayıtlı olan 152 borda numaralı "Nikolai Filchenkov" adlı çıkarma gemisi geçti.

1)ÇANAKKALE'DEN RUS ÇIKARMA GEMİSİ GEÇTİ

ÇANAKKALE Boğazı'ndan, Rusya'nın Karadeniz filosuna kayıtlı olan 152 borda numaralı "Nikolai Filchenkov" adlı çıkarma gemisi geçti. Çanakkale Boğazı'ndan geçen Rus Donanması'na ait "Nikolai Filchenkov" adlı çıkarma gemisi, Ege Denizi'ne açılarak Akdeniz'e inmek üzere yol aldı. Marmara Denizi'nden Çanakkale Boğazı'na bugün saat 09.30'da giriş yapan, Nikolai Filchenkov,  boğazda gemilerin manevra yapması en güç noktası olan Nara Burnu'nu döndükten sonra, saat 11.45'de, Çanakkale önlerine ulaştı. Kilitbahir Köyü'ndeki dağdaki 'Dur Yolcu' yazısı ile Kilitbahir Kalesi önünden geçen Rus Savaş gemisi, ilginç görüntü ortaya koydu. Nikolai Filchenkov, boğaz geçişini 3,5 saatte tamamlayarak Ege Denizi'ne açıldı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Çanakkale Boğazından geçen Rus çıkarma gemisinden görüntü

( Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

===========================================

2)DÖVME SİLDİRİNCE VÜCUDUNDA İZLER OLAN GENÇ KIZDAN DOKTORA TEPKİ

ADANA'da, vücudundaki dövmelerden rahatsız olup sildirmek için ameliyat olan ancak vücudunda derin izler oluşan 23 yaşındaki Dilan Deniz Kılıç, ameliyatı yapan doktorun kendisini suçlamasına tepki gösterdi.Sağ omuz, sırt, iki el bileği ve sol koluna sarmaşık ve isimlerden oluşan dövmeler yaptıran Dilan Deniz Kılıç, 2 yıl önce bunları sildirmeye karar verdi. İstanbul'daki özel bir hastanede görevli plastik cerrahi uzmanı S.D. ile görüşen Dilan Deniz Kılıç, farklı tarihlerde 2 ameliyat geçirdi. Cerrahi operasyonla genç kadının vücudundaki dövmeler yok edildi ancak ameliyat ile oluşan yara izleri geçmedi. Vücudundaki derin izler nedeniyle psikolojik sorunlar yaşayan Kılıç, doktor hakkında İstanbul 11'inci Tüketici Mahkemesi'nde 500 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Ameliyatı yapan Dr. S.D. ise kendisinin de dava açtığını, olayın yargıya intikal ettiğini söylemekle yetinirken, bu sabah bazı televizyon kanallarındaki programlara katılıp Dilan Deniz Kılıç'ın ameliyat sonrası lazer tedavisini aksattığını söyledi.

SUÇLU ÇIKARTILIYORUM

Oluşan yara izleri nedeniyle çok istediği kıyafetleri giyemediğini, psikolojisinin bozulduğunu ve büyük mağduriyet yaşadığını anlatan Dilan Deniz Kılıç ise doktorun açıklamalarına tepki gösterdi. Yaşadıkları nedeniyle özür ve telafi beklerken suçlandığını aktaran Kılıç, şunları kaydetti:

"Yaşadığım mağduriyet tüm Türkiye'nin gündemine oturdu. 23 yaşındayım. İki kez ameliyat oldum. Buna rağmen yaralar geçmedi. Dövmeden ziyade üzerimde kötü yaralar oluştu. Buna rağmen doktor benden özür dilemesi gerektiği yerde beni suçluyor. Hem mağdur olan benim hem de suçlu çıkarılmaya çalışılan taraf benim. Böyle adalet kesinlikle olmaz. Hukuki başvurularımızı yaptık. Kendisiyle adalet önünde hesaplaşacağız. Ameliyatlar nedeniyle maddi olarak da güçlük yaşadım. Oluşan izlerin geçmeyeceği söyleniyor. Tedavi olacak olsam bile buna maddi durumum elverişli değil. Tedavi olmayı çok istiyorum. Çünkü bu genç yaşta bu şekilde izleri taşımak istemiyorum ve çok utanıyorum insan içine çıkmaya."

Görüntü Dökümü

-------------------------

Dilan Deniz Kılıç'ın konuşması

Ameliyat yaralarının genel ve detay görüntüleri

Giyemediği kıyafetlerini göstermesi

SÜRE: 01'50"  BOYUT: 112 MB

Haber-Kamera: Yusuf BAŞTUĞ/ADANA,

==================================================

3)DUVARI DELİP, APARTMAN BOŞLUĞUNA DÜŞEN KEDİYİ KURTARDILAR

DENİZLİ'nin Güney ilçesinde bir apartman boşluğuna düşen yavru kedi, itfaiye ekiplerinin duvarı delmesiyle, bulunduğu yerden kurtarıldı. Denizli'nin Güney ilçesinde yavru bir kedi, dün (perşembe) öğle saatlerinde apartman boşluğuna düştü. Bulunduğu yerden çıkamayan kedinin çıkardığı sesleri duyan apartman sakinleri, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Güney İtfaiye Grubu ekipleri, kediyi bulunduğu yerden kurtarmak için çalışma başlattı. Zemin kattaki bir dairenin duvarında, yaklaşık 10 santimetre çapında delik açan ekipler, yavru kediyi buradan çıkararak kurtardı.

Görünüt Dökümü

------------------------

-Duvara delik açılmasından görüntü

-Kedinin kurtarılmasından görüntü

Haber-Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

=======================================================

4)SELÇUKLU HAMAMI DUVARINDA 762 YILLIK KALP FİGÜRÜ BULUNDU

ANTALYA Cumhuriyet Meydanı'ndaki Mevlevihane kompleksinde devam eden restorasyon çalışmalarında ilginç bir bulguya rastlandı. Kompleks içindeki Selçuklu hamamında duvara işlenmiş 762 yıllık kalp figürü bulundu.Antalya Valiliği'nin finansal desteğiyle restorasyon çalışmaları Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü'nce Cumhuriyet Meydanı'nın hemen yanı başında yürütülen Mevlevihane Müzesi ve çevresindeki Osmanlı Sultanı 2'nci Bayezid'in eşi Nigar Hatun ile Antalya'yı 1373 yılında Kıbrıs Krallığı'ndan geri alan Zincirkıran Mehmet Bey'in türbeleri ve Selçuklu hamamının restorasyon çalışmaları devam ediyor. 762 yıl önce Selçuklular döneminde inşa edilen yapılarda daha önce özel bir kanalizasyon sisteminin yanı sıra Selçuklulara ait mezarlık, Nigar Hatun'un sandukasının altında mezar odası bulunmuştu.

HEYECAN YARATTI

Devam eden çalışmalar kapsamında hamamın giriş kapısı üstünde bulunan 70 santimetre boyunda, 50 santimetre genişliğinde duvara işlenmiş 762 yıllık kalp figürü heyecan yarattı. Kalp figürünü inceleyen Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürü Cemil Karabayram, restorasyon çalışmaları sırasındaki buluşların kendilerini heyecanlandırdığını söyledi. Hamamın içindeki bu bulgunun önemli olduğuna işaret eden Karabayram, "762 yıl sonra Mevlevihane kompleksinde Antalya'nın kalbini bulduk. Bu tür tasvirler geleceğe ışık tutacaktır. Antalya'nın kalbini, Mevlevihane'nin o ruhani güzel dünyasında bulduk. Yakın zamanda buralar ziyarete açılacak. Bu güzellikler, bu buluşlar geleceğe ışık tutacak" dedi.

İLK DEFA GÖRÜLDÜ

Bu tür yapılarda kalp tasvirini ilk kez gördüklerini kaydeden Karabayram, şöyle konuştu:

"Burası hamam haline getirilmeden önce farklı bir yapılaşma var mı, farklı mı tasarlandı onu araştıracağız. Bu tür motiflerin farklı anlamları vardır. Bu kalbin toplumsal barışı, kardeşliği simgelediğini düşünüyorum. Geleceğe yönelik sevginin motifi olarak görüyorum. İnsan kalbinin duvara tasvir edilmesi tasavvufunun yansıması sonucu oluştuğunu düşünüyorum. İlk defa böyle bir bulgu gündeme geliyor."

Görüntü Dökümü

--------------

Bulunan kalp figüründen görüntü

Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürü Cemil Karabayram'ın figürde temizlik yapması

Figürden detay

RÖP: Cemil Karabayram

Detaylar

358 MB /// 04.44ö

HABER- KAMERA: Hasan DEMİRBAŞ/ ANTALYA,

========================================================

5)ŞÜPHELİ ÇANTA FÜNYEYLE PATLATILDI

SİVAS'ta boş bir dükkanın giriş kapısına bırakılan kadın çantası endişe yarattı. Bomba imha uzmanı tarafından uzaktan fünye ile patlatılan çantadan kıyafet ve kişisel eşyalar çıktı.

Olay, 11.00 sıralarında Alibaba Mahallesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesi'nde meydana geldi. Cadde üzerinde bulunan boş bir dükkanın giriş kapısına asılı bırakılan kadın çantasını görenler patlayıcı olabileceği şüphesiyle durumu polise bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, caddenin iki tarafında da güvenlik önlemi aldı. Polis ekipleri olayı izleyen meraklıları da uzaklaşmaları konusunda uyardı. Olay yerine gelen özel kıyafetli bomba imha uzmanı, çantayı uzaktan kumandalı fünye ile kontrollü olarak patlattı. Parçalanan çantanın içerisinden kıyafet, para ve kişisel eşyalar çıktı.

Görüntü Dökümü:

-----------------

-Çantanın görüntüsü

-Güvenlik tedbirleri

-Bomba imha uzmanın fünyeyle patlatması

-İçinden çıkan malzemeler

Haber-Kamera:  Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

(159 mb)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu Deniz Kılıç Karadeniz Çanakkale Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title