Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

YÜKSEKOVA'DA HAİN SALDIRI: 17 ASKER YARALI (3)1)VALİLİK'TEN AÇIKLAMAHakkari Valiliği, Yüksekova İlçesi Esendere Beldesi'nde meydana gelen patlamayla ilgili açıklama yaptı.

YÜKSEKOVA'DA HAİN SALDIRI: 17 ASKER YARALI (3)

1)VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Hakkari Valiliği, Yüksekova İlçesi Esendere Beldesi'nde meydana gelen patlamayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, bölgeye operasyon başlatıldığı belirtilerek şöyle denildi:

"17.07.2017 günü İlimiz Esendere Beldesinden Yüksekova İlçesine askeri personel taşıyan bir araca yönelik bölücü terör örgütü mensuplarınca EYP (el yapımı patlayıcı) saldırısı gerçekleştirilmiştir. Yapılan saldırı neticesinde 4'ü ağır 17 askeri personel yaralanmış olup; sevk edildikleri Yüksekova Devlet Hastanesinde tedavilerine başlanılmıştır. Bölgeye taarruz helikopterleri sevk edilmiş, geniş çaplı operasyon başlatılmıştır. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir."

Behçet DALMAZ-HAKKARİ/DHA

======================================================

SANAYİ SİTESİNDE PATLAMA: 11 YARALI (EK)

2)OLAY ANINI ANLATTI

Samsun'da sanayi sitesindeki patlamanın olduğu iş yerinin yanında bulunan bir başka işyerinde çalışan ve Gazi Devlet Hastanesi'nde tedavisi devam eden yaralı Ümit Çelik, "Bir anda patlama oldu. Yan tarafta bulunan dondurmacının kimyasal tüpleri patladı. Biz o sırada yan taraftaki dükkanda çalışıyorduk" diye konuştu.  Olayla ilgili bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Rıza Zengin "İhbar gelir gelmez ekipleri yönlendirdik. Olay yerine geldiğimizde büyük bir patlamanın olduğunu çevredeki iş yerlerinin zarar gördüğünü ve 2 binanın yandığını gördük. Diğer ilçelerden de takviye olarak gelen ekipleri de yönlendirerek yangına müdahale ettik. Patlamanın nedeni henüz belirlenemedi" dedi.

Görüntü Dökümü:

--------------------

- İtfaiye Daire Başkanı Rıza Zengin

Soğutma çalışması

Yaralılardan Ümit Çelik ile röportaj

Hastanenin dışından detay

(SÜRE : 2.23 - BOYUT : 76.15 MB)

Haber-Kamera : Hakan ÇELİKBAŞ-Yaprak KOÇER/SAMSUN,

=================================================

3)KAHRAMANMARAŞ'TA OHAL BAŞVURULARI ALINMA BAŞLADI

RESMİ Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ve bugün göreve başlayan Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonu için Kahramanmaraş Valiliği'nde oluşturulan büro aracılığıyla müracaatlar alınma başlandı. Valiliğin zemin katında oluşturulan OHAL Müracaat Bürosu 6 kişiden oluşuyor. OHAL kapsamında Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edilen, rütbeleri sökülen, öğrencilikle ilişiği kesilen, kapatılan kurum ve kuruluşlar ohalkomisyonu.basbakanlik.gov.tr internet adresindeki doldurdukları formun çıktısını alarak OHAL Müracaat Bürosu'na geliyor. Burada görevli personel tarafından yapılan incelemede gerekli başvuru şartlarını yerine getirmiş olan kişilerin müracaatı kabul edilip 'Alındı belgesi' veriliyor. Başvurular daha sonra Başbakanlıktaki OHAL Komisyonu'na gönderilecek.

Görüntü Dökümü

-------------

Valilik binası

Valilik kapısı

Bir kişinin büroya başvuru da bulunması

Büro çalışanları

Bürodaki uyarı yazıları

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 84 MB

=====================================================

4)ŞAFTINA PATATES ÇUVALI DOLANAN OTOMOBİL TAKLA ATTI: 4 YARALI

BURSA'nın İnegöl ilçesinde meydana gelen kaza da şaftına patates çuvalı sarılan otomobil kontrolden çıktkı. Kazada 4 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre kaza, Eskişehir istikametine gitmekte olan 36 yaşındaki Lokman Yaman'ın kullandığı 43 YPA 362 plakalı otomobilin, Alibey MAhallesi Mevkii'nde yola saçılan boş patates çuvallarından birinin şaftına sarılması sonucu meydana geldi. Kontrolden çıkan otomobil, yol kenarında yürüyen 51 yaşındaki Ömer Evren'e çarptıktan sonra takla atarak şarampole yuvarlandı.Kazada, sürücü ile otomobilde bulunan 38 yaşındaki Kadriye Yaman ve 12 yaşındaki Osman Yaman'da yaralandı. Yaralılar, ambulanslar ile İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu yaşanan kaza ile ilgili soruşturmaya başlandı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Kaza yeri genel görüntü

-Detaylar

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa),

===================================================

5)15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN ÇANAKKALE'YE PEDAL ÇEVİRİYORLAR

SAĞLIK Bakanlığı organizesinde 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında geçen 1 Temmuz'da Çanakkale'ye gitmek üzere Konya'dan yola çıkan bisiklet grubu Tekirdağ'a vardı.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Konya'dan yola çıkan bisiklet grubu Tekirdağ'da Vali Mehmet Ceylan, İl Halk Sağlığı Müdürü Hacı Bayram Zengin, İl Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Törende, şehitler için Kuran-ı Kerim okunup, dua edildi. Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar adına bu etkinliği düzenleyen bisikletçilere teşekkür etti. Ceylan, "Sağlık Bakanlığımız tarafından organize edilen ve halk sağlığı genel müdürlüğünün de destek verdiği bu güzel organizasyonu tertipleyenlere buradan teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımızın Konya'dan başlatmış oldukları bu kutlu yürüyüşü, bundan 102 yıl önce Çanakkale'de atalarımızın göstermiş oldukları zaferi ve destanı 15 Temmuz'da da Türkiye Cumhuriyeti milleti aynı kahramanlığı sergilemiş ve bu güzel vatanımızı hiç bir kötü emele alet edilmesine fırsat vermemiştir. Şehit düşen 249 kardeşimizin anısına düzenlenen bu kutlu yürüyüşe katılan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Kendilerinin Çanakkale'ye kazasız belasız varmaları için tüm destekleri vereceğiz. İnşallah bu yolculuk ve ziyaretler aziz şehitlerimize olan vefa borcumuza bir nebze katkı sağlar. Kendilerine hayırlı yolculuklar diliyorum" dedi. Bisiklet grubuna, Vali Mehmet Ceylan üzerinde 15 Temmuz şehitlerinin isimlerinin yazdığı tişörtler hediye etti. Grup daha sonra Çanakkale'ye doğru yola çıktı.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Alana gelen bisikletli grup

-Vali Mehmet Ceylanın karşılaması

-Kuran okunması

-Tişört hediye edilmesi

-Vali Ceylanın konuşması

-Detay görüntüleri

-Yola çıkmaları

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,-

=======================================================

6)KANSERDEN KAYBETTİĞİ OĞLU İÇİN BİSİKLETLE TÜRKİYE'Yİ DOLAŞIYOR

ANTALYA'da emekli 64 yaşındaki Coşkun Ortaçakıroğlu, 6 yıl önce kaybettiği oğlunun anısını yaşatmak için 5 yıldır bisikletiyle Türkiye'yi dolaşıyor. Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'ne gelen Ortaçakıroğlu, "Param olsaydı, zengin olsaydım okul, çeşme, cami yaptırırdım. Ben de oğlumun adını, anısını yaşatabilmek için bisiklet turunun daha önemli olduğunu düşündüm" dedi.

Kemik kanseri nedeniyle 6 yıl önce 20 yaşında kaybettiği oğlu Cem Ortaçakıroğlu'nun anısını yaşatmak isteyen Coşkun Ortaçakıroğlu, 2013 yılından başlayarak bisikletle Türkiye'yi dolaşmaya başladı. Önü ve arkasında 'Cem'siz 6 yıl' yazısı bulunan ve oğlunun fotoğrafının bulunduğu tişört giyen Ortaçakıroğlu, Sandıklı'ya geldi. Hüdai Kaplıcaları'nda 2 gün konaklayan Ortaçakıroğlu yeniden yola çıktı.

Antalya'da oturan emekli, evli ve 2 çocuk babası Coşkun Ortaçakıroğlu, bu yıl Antalya'dan başlattığı bisiklet turunun yaklaşık 64 gün süreceğini ve Afyonkarahisar'dan Ankara'ya, oradan da Çorum ya da Aksaray üzerinden Konya'ya geçeceğini, sonrasında Karaman, Ereğli, Eskişehir, Kütahya, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın ve Denizli Pamukkale'de turunu bitirmeyi planladığını anlattı. Ortaçakıroğlu gittiği yerlerde kendisine ilgi gösterenlere üzerinde fesleğen ve kahkaha çiçeği gibi çeşitli çiçeklerin tohumlarının bulunduğu, 'Cem'siz 6 yıl' yazılı kurşun kalemlerden hediye ediyor.

Oğlunun anısını yaşatmak istediğini söyleyen Coşkun Ortaçakıroğlu, "2008 yılında kemik kanserine yakalanan oğlumu 2011 yılında kaybettim. Oğlumun anısını yaşatabilmek için bisikletle ülkenin dört bir yanını dolaşıyorum. Param olsaydı, zengin olsaydım okul, çeşme, cami yaptırırdım. Kimsesiz çocuklara burs verirdim. Ama maddi gücüm yeterli olmadığı için bunu gerçekleştiremedim. Ben de oğlumun adını, anısını yaşatabilmek için bisiklet turunun daha önemli olduğunu düşündüm. Çünkü bisiklet en etkili tanıtım aracı" dedi.

Bisikletle gezdiği yerleri de aktaran Ortaçakıroğlu, son çıktığından önceki 4 turunda Çanakkale, Acıpayam, İzmir, Eskişehir, Bursa, Bandırma, Biga, İstanbul, Tekirdağ, Gelibolu, Samsun, Trabzon, Zonguldak, Kapıkule, Edirne, Gökçeada, Burgazada ve Bozcaada'yı dolaştığını anlattı.

Sandıklı'da konakladığı esnada birçok vatandaşın ilgisini çeken Coşkun Ortaçakıroğlu'nu tebrik eden ve sohbet eden esnaf Erkan Kırkpınar, "Beyefendiyi tebrik ediyorum. İnsanın evladı çok önemli. Evlat can demektir. Ağabeyimiz de canını kaybetmiş. Canını kaybettiği için de böyle bir şeye başvurmuş. Biz de kendisini tebrik ediyor, Allah'tan sabır diliyoruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------------

Coşkun Ortaçakıroğlu bisikletle hareket halinde

Coşkun Ortaçakıroğlu bisikletine binerken ve kask takarken

RÖP 1: Coşkun Ortaçakıroğlu

RÖP 2: Erkan Kırkpınar (esnaf)

Coşkun Ortaçakıroğlu bisikletle giderken

142 MB /// 04.27"

HABER- KAMERA: Ahmet DAĞLI/SANDIKLI (Afyonkarahisar),

=====================================================

7)NEVŞEHİR' DE HAVA DEKTEKLİ UYUŞTURUCU OPARASYONU

EMNİYET Müdürlüğü il merkezinde ve iki ilçede eş zamanlı uyuşturucu operasyonu başlattı.

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri uyuşturucu tacirlerine yönelik helikopter destekli operasyon düzenlendi.

Şehit Polis Furkan Demir'in isminin verildiği operasyonda Nevşehir, Acıgöl ve Ürgüp'te 18 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyona çok sayıda emniyet görevlisi katıldı.Operasyon drone ilede görüntülendi. Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay ve Narkotik Şube Müdürü Cihan Torun operasyonu havadan yönetti.

Görüntü Dökümü:

------------------

Drone ile havadan genel ve detay görüntü

Haber - Kamera: Sinan KORKMAZER /NEVŞEHİR,DHA)

1 Dosya 10 Dakika  786-MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Yüksekova Tekirdağ Esendere Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Everton Liverpool maçı CANLI izle! 24 Nisan Everton Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Trabzonspor Karagümrük maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) TS Karagümrük maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Ziraat Kupası Yarı Final Tek Maç mı, İki Maç mı? İşte Detaylar 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
title