Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

1)CEYLANPINAR'DA ARANAN DEAŞ'LI YAKALANDI

SURİYE'den yasa dışı yollarla Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'ne geçen terör örgütü DEAŞ üyesi M.M., jandarma tarafından bir eve düzenlenen operasyonla yakalandı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Suriye'nin Resulayn ilçesinden yasa dışı yollarla Ceylanpınar'a geçtiklerini saptadığı terör örgütü DEAŞ üyeleri Ö.S., A.İ. ve M.M.'nin yakalanması için çalışma başlattı. Ekipler, geçen pazartesi günü ilçede belirlenen adreslere düzenlediği operasyonda Suriye uyruklu teröristler Ö.S. ve A.İ.'yi yakalayıp gözaltına aldı. Mahkemeye çıkarılan 2 terörist tutuklanırken, M.M.'nin yakalanması için de çalışma başlattı. Ekipler, Ceylanpınar'da bir evde saklandığını belirlediği M.M.'nin yakalanması için söz konusu adrese operasyon düzenledi. Operasyonda yakalanan M.M., gözaltına alındı. Suriye uyruklu M.M., İlçe Jandarma Komutanlığı'nda sorgulandıktan sonra bugün öğle saatlerinde güvenlik önlemleri arasında Şanlıurfa Adliyesi'ne sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

Adliyede önlem alan jandarma ekipleri

Jandarma aracından indirilen DEAŞ'lı

Teröristin adliyeye götürülmesi

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Ali LEYLAK-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 118 MB

===================================================

(GÖRÜNTÜ EKİYLE YENİDEN)

2)YUMURTA KABI FABKRİKASINDA KORKUTAN YANGIN

İZMİR'in Tire İlçesi'nde, kağıt yumurta viyolü (kabı) üretimi yapılan fabrikada çıkan yangın, ekiplerin 3 saatlik müdahalesinin ardından söndürülebildi. Ölen ya da yaralanan olmazken, fabrikada büyük hasar meydana geldi. Tire Organize Sanayi Bölgesi'nde, kağıt yumurta viyolü üretimi yapılan Kab-San Makine Gıda Geri Dönüşüm Hayvancılık ve Ambalaj Sanayi Fabrikası'nın stok bölümündeki kağıtların depolandığı kısımdan, saat 00.30 sıralarında alevler yükselmeye başladı. Üç vardiya halinde toplam 21 işçinin çalıştığı fabrikadaki yangın, kısa sürede büyüdü. Alevler fabrikaya yayılırken, içeride çalışan işçiler dışarı çıkarak canlarını kurtardı. İhbar üzerine olay yerine Tire ve Torbalı İtfaiye Grupları ile Bayındır Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait arazözler sevk edildi. Alevlerin çevredeki diğer fabrikalara sıçramaması için itfaiye ekipleri büyük çaba sarfetti. Fabrika çalışanları, işyerlerinin alev alev yanışını ağlayarak izledi. Fabrika çalışanlarından bir grup, yangın devam ederken tüm tehlikesine rağmen idari binaya girip, bilgisayar ve bazı önemli evrak ve değerli eşyaları dışarı taşıdı. Alevler 3 saatte güçlükle söndürülürken, yangının çıkış nedeninin araştırıldığı bildirildi. Jandarma da yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Yangından alevli görüntü

-Söndürme çalışmalarından görüntü

Haber-Kamera: Kamuran KIZILBOĞA / TİRE (İzmir),

=====================================================

3)SICAKTA KOPUP ALEV ALAN ELEKTRİK TELİ KORKUTTU

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, sıcak nedeniyle koptuğu sanılan enerji nakil telinden çıkan alevler korkuttu. Olay, sabah saatlerinde Ayvanat Mahallesi'nde meydana geldi. Enerji nakil hattı, iddiaya göre sıcak nedeniyle koptu. Yola düşen telden çıkan alevler, paniğe yol açtı. Telin yandığını görenler, itfaiye ve elektrik dağıtım şirketi görevlilerine haber verdi. İhbarla gelen görevliler, yolda güvenlik önlemi alıp enerjiyi kesti. Şans eseri kimsenin yaralanmadığı olayda tel, onarıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

Yere düşen elektrik kablosu

Telden çıkan alevler

Yoldan  geçenler

İtfaiye ekibi

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 236 MB

==================================================

4)TEMEL KAZISINDA 5 KATLI BİNA BOŞALTILDI

İZMİT'te, temel kazısı sırasında istinat duvarının çökmesi üzerine 5 katlı 15 dairenin bulunduğu binanın temeli ortaya çıktı. Bina önlem amacıyla boşaltılırken, zabıta ekipleri binayı mühürledi.

İzmit Kozluk Mahallesi Sait Faik Sokak'ta bu sabah temel kazısı sırasında yanında bulunan binanın istinat duvarı çöktü. Mahalle sakinlerinin haber vermesi üzerine polis, itfaiye ve belediye ekipleri olay yerine gelirken, önlem amacıyla 112 Acil ekibi de hazır bulundu. Temel kazısı yapılan binanın yanındaki 5 katlı 15 daireli bina önlem amacıyla boşaltıldı. Ekipler çevrede güvenlik önlemi alırken, 5 katlı binanın temeli ortaya çıktı. Zabıta ekipleri binayı mühürledi. Çevredeki binaların doğalgaz ve su hatları kesildi. Temel kazısını yapan firma hakkında inceleme başlatıldı.

Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli), -

HABER-KAMERA: Alişan KOYUNCU/İZMİT/DHA

======================================================

5)BAYRAMLAŞMAYA GİDEN SURİYELİ'LERDEN 40 BİNİ DÖNDÜ

RAMAZAN Bayramı nedeniyle ülkelerine giden 68 bin 238 Suriyeli'den 40 bini, Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden yeniden Türkiye'ye döndü.

Kilis Valiliği tarafından izin verilen Suriyeli'ler, Ramazan Bayramı'nı ülkelerinde geçirdikten sonra Türkiye'ye dönmeyi sürdürüyor. Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden 13- 23 Haziran tarihleri arasında ülkelerine giden Suriyeli'ler, Halep'e bağlı Azez İlçesi'ndeki Babul Selam Sınır Kapısı'nda uzun kuyruklar oluşturuyor. Suriyeli'ler, Türkiye'ye girişlerinde eşyaları ve üst aramalarından sonra, Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından işlemleri yapılıyor. Ramazan Bayramı'nı geçirmek için ülkelerine giden 68 bin 238 Suriyeli'nin izdiham oluşturmasını önlemek için geçişlere gece saatlere kadar izin verildi. Sabah saatlerinde kadar Türkiye'ye dönen Suriyelilerin sayısının ise 40 bine ulaştığı açıklandı. Otobüslerle Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Türkiye tarafına getirilen Suriyelilerin dönüşleri 14 Temmuz'a kadar sürecek.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Sınır kapısı

Otobüslerin gelişi

Türkiye'ye dönen Suriyeliler

Türkiye'ye girişte kontrol

Suriyelilerle röp.

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 327 MB

=======================================================

(ÖZEL)

6)GAZİANTEP'TE SURİYELİLER İÇİN TOPLUM MERKEZİ

GAZİANTEP'te, Büyükşehir Belediyesi ile Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı işbirliğiyle Suriyeliler için 4 katlı Toplum Merkezi açıldı.23 Nisan Mahallesi'nde yapılan Toplum Merkezi açılışına; Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı Programlar Direktörü Tolga Buca, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Göç İşleri Şube Müdürü Önder Yalçın ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Tolga Buca, açılışı yapılan Toplum Merkezi'nde Suriyeliler için danışmanlık hizmetleri verileceğini ve sanatsal faaliyetlerin yürütüleceğini kaydetti. Buca, ayrıca merkezin kafe olarak da kullanabileceğini ve çocuklar için oyun aktivitelerinin de gerçekleştirileceğini söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Göç İşleri Şube Müdürü Önder Yalçın ise, Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı ile birlikte açılışını gerçekleştirdikleri Toplum Merkezi'nin Suriyelilere oldukça faydalı olacağını ifade etti. Yapılan konuşmaların ardından kurdele kesilerek Toplum Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Dernek binası

Açılışa katılınlar

Tolga Baca'nın konuşması

Önder Yalçın'ın konuşması

Açılış töreni

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ahmet ÖZER-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BİLGİSİ: ÖZEL

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 260 MB

==================================================

Kayseri'de FETÖ/PDY'den gözaltına alınan 16 kişinin sorgusu tamamlandı

7)16 KİŞİ DAHA ADLİYEYE GÖNDERİLDİ

Kayseri'deki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün kriptolu iletişim programı ByLock'u kullandıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 16 kişi daha adliyeye sevk edildi. Terör örgütünün kriptolu haberleşme programı Bylock kullandıkları belirlenen ve gözaltına alınanlardan 16'sının daha polisteki sorgusu tamamlandı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden (TEM) alınarak bir otobüsle Adli Tabipliğe getirilen 16 kişi, burada sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye gönderildi.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

-FETÖ'den gözaltına alınan zanlıların Adli Tabipliğe getirilişi

-Detay görüntü

Haber-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ DHA)

GÖRÜNTÜ BİLGİSİ: AA, İHA

1 Dosya 1 dakika, 52 saniye/60 MB

======================================================

8)OSMANİYE'DE KAMYONDA 150 KİLO ESRAR, 1 GÖZALTI

OSMANİYE'de polisin şüphe üzerine durdurarak arama yaptığı kamyonda 150 kilo esrar ele geçirilirken sürücü 29 yaşındaki Mesut S., gözaltına alındı.

Uyuşturucu ticaretinin önlenmesine yönelik E 90 otoyolu üzerindeki bir dinlenme tesisi önünde uygulama noktası oluşturan Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Mesut S. yönetimindeki 63 EF 818 plakalı kamyonu durdurdu. Sürücünün şüpheli hareketleri ve çelişkili ifadeleri üzerine araç Emniyet Müdürlüğü bahçesine çekildi. Arama yapan polis, kamyon kasası içerisindeki branda altında poşetlere sarılı 150 kilo esrar buldu. Gözaltına alınan sürücü Mesut S.'nin Diyarbakır'dan temin ettiği uyuşturucuyu Mersin'e götürdüğü belirlendi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü tabelası

Kamyonun emniyet bahçesine gelişi

Kamyonun park halindeki genel görüntüsü

Kamyon yan kapaklarının çekiç ile açılması

Branda altından çıkan esrar maddesinin olduğu poşetler

Poşetin bıçakla kesilmesi, esrar maddesinin görüntüsü

Esrar maddesi olan poşetlerden pan genel görüntü

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü pankartı ve esrar poşetleri

SÜRE: 02'08"  BOYUT: 68.5 MB

Haber-Kamera: İbrahim EMÜL/OSMANİYE,

======================================================

9)SAHİLDE SEYYAR SATICI OPERASYONU

KUMLUCA Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, jandarma desteğiyle Çıralı ve Olympos sahillerinin birleştiği bölgede seyyar satıcılara yönelik denetim yaptı.

Kumluca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, sivil jandarma ekipleri tarafından belirlenen noktalara yönelik operasyon yaptı. Ekipler, sahilde açıkta yiyecek içecek satışı yapan kişiler ve sattıkları ürünler ile ruhsatsız, güvenlik önlemi bulunmadan kiralama yapıldığı tespit edilen kanolar incelendi. Operasyonda 3 seyyar satıcının midyelerine, market ürünlerine, meşrubatlarına ve kiraya verildiği tespit edilen kanolara el konuldu, sahipleri hakkında tutanak tutuldu.

Kumluca Belediyesi Zabıta Müdürü Aydın Turgut, özellikle yaz aylarında Adrasan, Olimpos ve ilçedeki diğer sahillere vatandaşların tatil için yoğun şekilde geldiğini söyledi. Aydın Turgut, kendilerinin de buralarda rutin kontroller yaparak kanunlara aykırı yiyecek içecek satışı yapılmasına izin vermediklerini belirtti. Yaptıkları kontrollerde uygun olmadığı tespit edilen kişiler hakkında tutanak düzenlediklerini ifade eden Turgut, bu konuda vatandaşların da gördükleri olumsuzlukları Kumluca Belediyesi'ne bildirmesini istedi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Sahilden görüntü

Seyyar satıcılardan görüntü

Zabıtanın mühalesi

Midyelere el konulması

Detay

Haber- Kamera: Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA(Antalya),

===================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ceylanpınar Osmaniye Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title