Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

1)CHP MİLLETVEKİLİ  YÜRÜYÜŞTE  KALP SPAZMI GEÇİRDİ

Adalet Yürüyüşü'ne katılan CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız kalp spazmı geçirdi. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Hüseyin Yıldız tedavi altına alındı. Hastane yetkilileri, Hüseyin Yıldız'ın kalp spazmı geçirdiğini,  kontrol amacıyla 24 saat gözetim altında tutulacağını bildirdi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Milletvekilinin hastanede fotosu

-Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinden görüntüler

SAKARYA/DHA

====================================================

2)ALANYA'DA ORMAN YANGINI

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde çıkan orman yangınına karadan ve havadan müdahaleye başlandı. Alanya'nın Sapadere mevkii yakınlarında saat 10.00 sıralarında orman yangını çıktı. Hava sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıktığı bölgedeki yangına 1 amfibik uçak, 4 helikopter, 32 arazöz ve 3 dozerle müdahaleye başlandı.

GÖRÜNTÜ TAKİP EDİLİYOR

ALANYA/DHA

====================================================

(ÖZEL)

11. CUMHURBAŞKANI GÜL DHA'YA KONUŞTU : " BAĞEVİ BANA BABAMI HATIRLATIYOR"

3) GÜL'ÜN BABA OCAĞINDA BAĞ NOSTALJİSİ

ONBİRİNCİ Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,Kayseri'de geceyi çok sevdiği baba yadigarı bağevinde geçirdi. Gül,sabahta 1.5 ay önce yitirdiği babası Ahmet Hamdi Gül'ün mezarını ziyaret ederek, Yasin-i şerif okuyup,uçakla İstanbul'a döndü.

Kazakistan ve Türkmenistan gezilerinin ardından dün gece Aşgabat'tan 3 saat süren  özel uçak yolculuğunun ardından Kayseri'ye gelen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çevre ve Şehircilik Bakanı hemşehrisi Mehmet Özhaseki'ye annesi Şükran Özhaseki'nin ölümünden dolayı taziyede bulunduktan sonra geceyi baba ocağı Melikgazi ilçesi Kergah mevkiindeki bağevinde geçirdi. Günün erken saatlerinde uyanıp kahvaltı sonrası Erciyes dağının karlı zirvesini seyreden 11. Cumhurbaşkanı Gül,bağevinin bahçesindeki meyvaları dalından toplayıp yedi. DHA muhabirine " Babamla bu bağevinde çok acnılarım var. Hepsi gözümün önünden filim şeridi gibi geçti " diyen Gül " Babam Ahmet Hamdi Gül'ün ölümünden sonra bağevimize hiç gelmemiştim. Dün geceyi burada geçirdim. Bahçede, babamının eski ayakkabını görünce çok duygulandım. Sanki, bağı onunla birlikte geziyormuş gibi dört bir yanı dolandım. Çocukluğumun gençliğimin geçtiği bu bağevindeki ve çevresindeki her şey, babamı hatırlatıyor. Onu özlemle, dualarımla andım. Sonra, hayranı olduğum  Erciyes dağının zirvesini seyrettim"diye konuştu. Abdullah Gül, daha sonra kardeşi Macit Gül, dünürleri eski milletvekili Şaban Bayrak'la birlikte bağevinden babasının mezarının bulunduğu Asri mezarlığa geldi. Burada bir ağaç gölgesine oturan  önceki dönem cumhurbaşkanı Gül, huşu içinde   babası Ahmet Hamdi Gül'ün ruhuna dua edip, yüksek sesle Yasin-i Şerif okuduktan sonra  Erkilet havaalanında kendisini bekleyen özel uçakla İstanbul'a hareket etti

Görüntü Dökümü

-----------------------

-11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bağevindeki görüntüsü

-Gül'ün babasının kabrinde yasin okurken görüntüsü

-Genel detaylar

Haber: Oktay ENSARİ Kamera: Olcay DÜZGÜN /KAYSERİ DHA)

DV 1 DOSYA, 1 dakika 13 saniye/ 40 MB

===========================================================

(ÖZEL HABER)

4)HAVALI TABANCAYLA SIRTLARINDAN VURULAN ÇOCUKLAR KORKUDAN BAHÇEYE ÇIKAMIYOR

ERZURUM'da 27 yaşındaki Ömer Murat Akçay'ın 'canı sıkıldığı' için evlerinin önünde oynayan 4 yaşındaki Sümeyye Boz ile 6 yaşındaki İkra Kaya'yı, havalı tabanca ile 19 Haziran günü sırtından vurarak yaralaması, çocukların psikolojilerini bozdu. Çocuklar, korkularından bahçeye çıkamıyor ve psikolojik destek alıyor.  Olay, 19 Haziran günü Erzurum'un merkez Palandöken İlçesindeki Adnan Menderes Mahallesi'nde meydana geldi. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim üyelerinden Prof. Dr. Güngör Akçay ile Prof. Dr. Müfide Akçay'ın oğlu Ömer Murat Akçay, oturdukları apartmanın dördüncü katındaki evin penceresinden havalı tabancayla iddiaya göre sokaktaki kola şişesine ateş etti. Hedefi tutturamayan Akçay, karşı apartmanın önünde oynayan Sümeyye Boz ile İkra Kaya'yı sırtından yaraladı. Bir acı hisseden, ancak annelerinin atletlerindeki kanı görmesiyle durumları fark edilen 2 çocuk, ambulansla Bölge Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırıldı. İkra ameliyata alındı ve vücudundaki tek saçma çıkarıldı. Sümeyye Boz ise 2 yıl bu saçma ile birlikte yaşayacak. Olaydan sonra Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Akçay, savcının itirazı üzerine 23 Haziran günü tutuklanmıştı.

Sokağa çıkmaya korkan çocuklarını ellerinden tutarak alıştırmaya çalışan İkra'nın annesi 31 yaşındaki Aysel Kaya ve Sümeyye'nin annesi 42 yaşındaki Afife Boz, çocukların psikolojisinin bozulduğunu belirttiler. Çocuklarının tesadüfen yaşadıklarını savunan annelerden Aysel Kaya şunları söyledi:

"Ben üzüntümü kederimi hiç kimseye anlatamam. İkra'nın orada ameliyata girmesi çok üzücü. Anlatamam neler yaşadığımı. İkra diyorki anne yanımdan ayrılma, mutfağa bile gitme. Sürekli elimi tut, diyor. Geceleri İkra uykudan ağlayarak uyanıyor ve ağlamaya devam ediyor. Korkusu, 'Anne yine gelir mi, beni vurur mu? Vuranın annesi Müfide hanım geldi, oğlu adına özür diledi. Ben şikayetimden vazgeçmeyeceğim. Adaletimizde güveniyorum. İnşallah bu yaptığı onun yanına kalmayacak."

Çocuğunu kanlar içinde gördüğü zaman dünyasının yakıldığını savunan Afife Boz ise "Çok üzgünüm. Çocuğumu kanlar içinde gördüğüm andaki durumumu kimse bilemez. Allah'ından bulsun. Kızım şu an rahatsız. Vücudunun içinde saçma halen duruyor. 2 sene sonra ameliyat olacak diyorlar. Sümeyye, saçma ile yaşayacak. Benim çocuğum saçma ile yaşıyorsa, onun çocuğa da içerde yaşasın, cezasını çeksin. Gözüm her zaman kızımın üzerinde olacak. Korkuyorum, ne zaman ne olacağı belli değil. Şu an psikolojisi bozuk. Ablalarına karşı çok hırçın davranıyor. Sinirlenip ağlamaya başlıyor. Psikoloğa götürüyorum" diye konuştu.

Saldırganın babası Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Güngör Akçay'ın bir televizyon programında "Vurulan çocukların aileleri 100 bin lira para istedi" iddiasına tepki gösteren  İkra'nın annesi Aysel Kaya, Sümeyye'nin annesi Afife Boz kesinlikle böyle bir istekleri olmadığını söylediler. Aysel Kaya, "100 bin değil 1 milyon verse çocuğumun tırnağına değişmem. Şikayetimden vaz geçmeyeceğim" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Çocukların anneleri nezaretinde bahçeye çıkması

-Çocuklar ile oyun oynaması

-Annelerinin çocuklarının başında beklemesi

-İkra ve Sümeyyenin ağlaması

-Aysel Kaya ile röp

-Afife Boz ile röp

Haber-Kamera: Zafer KUMRU / ERZURUM,

=======================================================

5)UYUŞTURUCU SATICISI ANNE İLE OĞLU, HAKİM KARŞISINDA

KAYSERİ'de polisin yaptığı uyuşturucu operasyonunda 3 kişiye eroin satışı yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan anne ile oğlu hakim karşısına çıktı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Müdürlüğü polislerinin sokak satıcılarına yönelik yaptığı operasyonda M.Ç., A.F.Ş., H.K. ile Fatma İ. ve oğlu Hakan İ. yakalandı. Şüphelilerin üzerinde yapılan aramada 5 parça halinde 2.85 gram eroin ele geçirildi. Şüphelilerden n M.Ç., A.F.Ş ve H.K. 'uyuşturucu madde kullanmak'tan çıkarıldıkları mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Bu 3 kişiye uyuşturucu madde sağladıkları öne sürülen Fatma İ. (47) ile oğlu asker kaçağı olduğu bildirilen Hakan İ. (21) ise Adli Tabiplikte sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye gönderildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Uyuşturucu satıcısı anne ile oğulun Adli Tabipliğe getirilişi

-Detay görüntü

-Operasyonun polis kamerası görüntüsü (Dün gece geçilmişti)

Haber-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ DHA)

1 Dosya 1 dakika 20 saniye/43 MB

=======================================================

6)PİYASAYA SAHTE PARA SÜREN 3 KİŞİ KAZA YAPINCA YAKALANDI

MUĞLA'nın Milas ilçesinde, piyasaya sahte para sürdükleri belirlenen 2'si kadın 3 kişi, bindikleri otomobil kovalamaca sırasında kaza yapınca, polis tarafından yakalandı. Otomobilde yapılan aramada, sahte olduğu tespit edilen 24 adet 200 liralık banknot ele geçirildi. Milas ve Bodrum'da son bir hafta içinde çok sayıda işyerinden sahte para ile alışveriş yapılarak esnafın mağdur edilmesi, polisi harekete geçirdi. Polis, mağdur olan esnafın işyerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarından, alışveriş yaparak piyasaya sahte para sürdükleri anlaşılan şüphelilerin 34 YT 2289 plakalı otomobille kaçtıklarını belirledi. Şüphelilerin içinde bulunduğu otomobili dün (perşembe) Üçyol Mevkisi'nde farkeden polis 'dur' ihtarında bulundu. Ancak, otomobildekiler durmayıp, kaçmaya başladı. Kovalamaca sırasında, polis havaya uyarı ateşi açtı. Bu sırada paniğe kapılan şüphelilerin içinde bulunduğu otomobilin sürücüsü, direksiyon hakimiyetini kaybedip, park halindeki başka bir otomobile çarpıp, durdu. Kazayı, yara almadan atlatan şüphelilerden sürücü M.Y. ile Ç.A. ve D.K. isimli kadınlar gözaltına alındı. Şüphelilerin kullandığı otomobildeki aramada 24 adet sahte 200 liralık banknot ele geçirildi. Şüphelilerden M.Y.'nin gasp ve adam öldürmekten sabıkalı olduğu öğrenildi. Üç şüphelinin, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Şüphelilerin sahte para ile alışveriş yaparken güevinlik kamerası görüntüleri

-Şüphlilerin fotoğarfı

-Ele geçirilen sahte paraların fotoğrafı

(Oktay ÇAYIRLI / MİLAS (Muğla),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Hüseyin Yıldız Abdullah Gül Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title