Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

1)FETÖ/PDY'NİN PAÜ YAPILANMASI DAVASI BAŞLADIDENİZLİ'de, FETÖ/PDY'nin Pamukkale Üniversitesi'ndeki (PAÜ) yapılanmasına yönelik açılan, aralarında profesörler ve doçentlerin bulunduğu 73 tutuklu 115 sanıklı dava başladı.

1)FETÖ/PDY'NİN PAÜ YAPILANMASI DAVASI BAŞLADI

DENİZLİ'de, FETÖ/PDY'nin Pamukkale Üniversitesi'ndeki (PAÜ) yapılanmasına yönelik açılan, aralarında profesörler ve doçentlerin bulunduğu 73 tutuklu 115 sanıklı dava başladı. Tutuklu sanıklar, sıkı güvenlik önlemleri arasında duruşma salonuna getirildi. Tutuksuz sanık eski rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı da salondaki yerini aldı. FETÖ/PDY'nin PAÜ yapılanmasına yönelik davanın ilk duruşması, Denizli Kongre ve Fuar Merkezi'ndeki eskiden Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) kullandığı bölümde kurulan 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün başladı. Polis, duruşma salonunun çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Aralarında profesör ve doçentlerin de bulunduğu akademisyen tutuklu sanıklar, cezaevi ring araçlarıyla getirildi. Duruşma salonunun 120 kişilik olması nedeniyle birçok sanık yakını, dışarıda beklemek zorunda kaldı. Tutuklu sanıklar etrafı çevrili özel bölüme oturtulurken, tutuksuz sanıkların arka sıralarda yargılamaya katıldığı gözlendi. Duruşma salonuna sanıklar, avukatları, basın mensupları ve sınırlı sayıda izleyici alındı. Dönemin Pamukkale Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı da, tutuksuz yargılandığı davaya avukatıyla geldi.

FETÖ/PDY'nin Pamukkale Üniversitesi'ndeki yapılanmasına yönelik davanın ilk duruşması, 73'ü tutuklu toplam 115 sanığın tek tek kimlik tespitlerinin yapılmasıyla başladı. Kimlik tespitlerinin tamamlanmasının ardından sanıkların iddianamedeki sıralamaya göre savunmaları alınacak. Pamukkale Üniversitesi iddianamesinde, örgütün üniversitedeki amacının YÖK tarafından belirlenen kadroları ele geçirmek, bu kadrolara kendi üyelerini yerleştirerek kurumun tamamen yönetimini ele alıp yasal görünümle örgüt üyeleri dışında hiç kimsenin yönetime katılmasına, çalışmasına izin vermemek olduğu belirtiliyor. İddianamede ayrıca, "Üniversiteler ve devletin diğer kurumlarını bu şekilde ele geçirip devlete paralel şekilde ilerleyerek 17-25 Aralık 2013 ve 15 Temmuz kalkışmasını yapabilecek güce erişip, nihai hedef olarak da devlet yönetimine el koymak, bunu silahsız olarak başaramadıkları takdirde silahlı darbe yapmak suretiyle ele geçirmek olduğu anlaşılmıştır" ifadeleri yer alıyor.

Görüntü Dökümü

---------------------

Polislerin aldığı güvenlik önlemleri ve üst aramalarından

Jandarma cezaevi araçlarının gelişi

Jandarma personelinden görüntü

Tutuklu sanıkların içeriye alınmalarından görüntü

Haber: Ramazan ÇETİN- Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

=============================================

2)HOLLANDALILAR KORKARAK GELDİ, MEMNUN DÖNDÜ

HOLLANDALI turistlerle mayıs ayında tatil dönüşü yapılan ankette, yüzde 47'sinin Türkiye'ye gelirken korktuğu, yüzde 96'sının tatil sırasında kendini emniyette hissettiği, yüzde 89'unun da bu yıl içinde tekrar tatile gelmek istediğini ifade ettiği ortaya çıktı. Corendon Turizm Grubu'nun Türkiye'yi tanıtma çalışmaları kapsamında, Corendon Hollanda Tur Operatörlüğü'nün özel organizasyonuyla Hollanda'nın basın, blogger ve turizm camiasından önemli isimler 12-13 Haziran tarihlerinde Türkiye'ye getirildi. Organizasyon kapsamında Hollandalı sanatçıların mini konserleri, 'Miss Nederland' güzellik yarışmasının da içinde olduğu Hollanda Partisi düzenlendi. Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer ve Corendon Turizm Grubu kurucu ortağı Atılay Uslu ise Türkiye-Hollanda turizmindeki gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Toplantıda Hollandalı tatilcilerin Türkiye algısını ortaya koyan araştırma sonuçları da açıklandı.

SON 4 HAFTADA EKSİDEN YÜZDE 30 ARTIŞA ÇIKTI

Hollanda ile yaşanan sorunlar sonrasında günlük 1500'lerde olan pax (kişi) sayısının 300 kişiye kadar gerilediğini belirten Atılay Uslu, "Böyle olunca 'Türkiye güvenli bir ülke' gibi açıklamalara da kimse inanmıyordu. Türkiye'nin güzelliklerini göstermek için Aspendos'ta konser ve Kapadokya'da balon turu yapmaya karar verdik. Hollanda'dan basın, blogger ve bazıları 1 milyon takipçisi olan sosyal medya fenomenlerini Türkiye'ye getirdik" dedi. Hollanda pazarında yüzde 25 gerileme varken son 4 haftada ise yüzde 30 artış olduğunu belirten Uslu, 2015'e göre kaybın ise yüzde 50 olduğunu söyledi.

KORKARAK GELDİLER MEMNUN AYRILDILAR

Hollanda'dan mayıs ayında Türkiye'de tatil yapan 1000 kişiyle yapılan anketin sonuçlarını da açıklayan Atılay Uslu, 'Türkiye'ye giderken korktunuz mu'  sorusuna yüzde 47'sinin korkarak çıktığı yanıtı verdiğini söyledi. Hollanda basınına göre Türkiye'de sokaklarda tanklar dolaşıyormuş, 'taşlanacak mıyız' gibi algı oluşturulduğundan bahseden Uslu, "Türkiye'ye gelip tatilden, otellerden, gezdiğiniz ortamdan memnun musunuz' sorusuna ise turistler, 8.5 puanla memnun kaldığını ifade etti. Bu çok yüksek bir rakam ve İspanya için bu oran 7.8. 'Türkiye'de kendinizi emniyette hissettiniz mi' sorusuna yüzde 96'sı çok emniyette hissettiği yanıtını vermiş. Amsterdam için bu oran yüzde 50. 'Türkiye'ye bir daha gitmek ister misiniz' sorusuna yüzde 89'u bu sene içinde bir daha gitmek istediği yanıtını vermiş. Bu sonuçların çıkması bize moral verdi ve tekrar marketinge başladık" dedi.

HOLLANDA PAZARINA UÇAK YETMİYOR

Son 4 haftadır Hollanda ve Belçika pazarında ciddi yükseliş olduğu ve 1100-1200 paxlara ulaşıldığını dile getiren Uslu, şu an tek sorun olarak uçak bulunamamasını gösterdi. Uslu, "Türkiye'ye son 4 haftadır devam eden pozitif trend var ve sunduğumuz kapasiteyi doldurmak üzere. Bu gidişle 30 Haziran'dan sonra yok satacağız. Burada yatak kapasitesinde sorun yok, uçak kapasitesinde sorun var. Kendimizin 3 havayolu şirketi var ve bunların hepsi dolu. 16 ülkeyle çalışıyoruz ve Yunanistan ve İspanya'ya gönderdiğimiz 2'şer uçakla, Portekiz'den 1 uçağımızı Türkiye'ye geri koyduk. Hollanda'dan 1100-1200 paxlar oluşmaya başladı, 400'e yakın da Belçika'dan var. Herkes planlamasını krize göre adapte ettiği için Türkiye'ye uçak yok. Avrupa'da da bulamıyorsunuz uçak. Eğer uçakları bulsaydık bu yüzde 25 eksiyi artıya geçirebilirdik. Beklentimiz artı 20'ydi. Sağdan soldan uçak arıyoruz. Aslında 2-3 tane daha uçak lazım ve artıya geçeriz" diye konuştu.

KRİZ TANITIMI DA ERTELETTİ

Yaşanan gerginlikler nedeniyle tüm Avrupa'da Türkiye'ye karşı antipropaganda yapıldığını kaydeden Yıldıray Karaer ise bu nedenle Avrupa'dan Türkiye'ye turizm hareketinde çok ciddi düşüş yaşandığını kaydetti. Bu düşüşün 2016'da başladığını aktaran Karaer, Rusya'yla yaşanan sorunlara da değindi. Karaer, 2017'nin tek yüz güldüren, memnun edici tarafının Türkiye'ye Rus turistin gelmesi olduğunu belirtti. Sadece Rus turistin gelmiş olmasının yetmediğini belirten Karaer, 2015'te 32 milyon olan turist sayısının 45-50 milyona çıkarılması gerektiğini konuşurken Avrupa ve Rusya'daki olumsuz hava ve Türkiye'deki huzur ortamının bozulmasının turist sayısını aşağıya çektiğini söyledi. Bu yıl tam fuar dönemindeki olumsuzlukların bir kez daha omuzlarını çökerttiğini dile getiren Karaer, "Fakat biz yılmadık, çalışmalara bir süre ara vermek durumunda kaldık. Çünkü öyle bir konuma geldi ki ne kadar tanıtım yapsanız da fayda sağlamayacak durumdaydı" dedi. Hollanda'yla Türkiye arasında referandum sürecinde yaşanan gerginlik sonrası tanıtım çalışmalarını askıya aldıklarını anlatan Karaer, 10 Nisan olarak planladıkları bu tanıtım aktivitesini de bu nedenle 12 Haziran'a kaydırdıklarını anlattı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Toplantı salonundan görüntü

Atılay Uslu'nun konuşması

Yıldıray Kararer'in konuşması

Havuzda yüzen ve turistlerden görüntü

Güzellerin görüntüsü

Yarışmayı kazanan güzelin görüntüsü

568 MB -08.20

Haber: Mehmet ÇINAR-Kamera: Mehmet KILIÇASALN/ANTALYA,

=====================================================

3)POLİSLE ÇATIŞAN HIRSIZ VURULARAK YARALI ELE GEÇİRİLDİ

ORDU'nun Çamaş İlçesi'nde gece sabaha karşı bir fındık manavına giren 3 şüpheli, polisin 'teslim ol' çağrısına ateşle karşılık verince çatışma çıktı. Şüphelilerden 37 yaşındaki N.Ş. vurularak yaralı olarak ele geçirildi. Olay bu gece sabaha karşı Çamaş İlçesi'ne bağlı Taşoluk Mahallesi üzerinde meydana geldi. Bölgede artan hırsızlık olayları üzerine jandarma, ihbar üzerine A.E. (42), N.Ş. (37) ve A.A. (27) takibe aldı. Şüpheliler polis bölgesine giriş yapınca devreye bu kez polis girdi. İlçe merkezinde bir fındık tüccarının deposuna giren 3 şüpheli, kasayı açarken, polis tarafından suçüstü yakalandı. Polisin 'teslim ol' çağrısına tabancayla ateşle karşılık verildi. Çıkan çatışmada N.Ş. vurularak yaralandı. Olay yerinde 112 sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan, N.Ş. ambulansla hastaneye kaldırıldı.

N.Ş.'nin hayati tehlikesinin olmadığı belirtildi. A.E. gözaltına alınırken, A.A. olay yerinden kaçtı. Şüphelilerin olayda kullandığı 7.65 mm tabancaya da el koyuldu. Kaçan A.A.'nın yakalanması için çalışmalar sürerken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

Hırsızların girdiği işyerinden görüntü

-Mermi isabet eden çelik kasadan görüntü

-Olay yerinden fotoğraflar

(SÜRE: 0.43 Dk)  (BOYUT: 39.4 MB)

Haber-Kamera: Nedim KOVAN –ORDU-DHA

==========================================================

4)EVİNDE UYUŞTURUCU DÜZENEĞİ BULUNAN MÜHENDİS TUTUKLANDI

DENİZLİ'deki evinde, dolap içinde kurduğu düzenekle hintkeneviri yetiştirip, esrar imal etmekle suçlanan tekstil mühendisi Muhsin A., polisin çalışmasıyla gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Muhsin A., tutuklandı.

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik Bürosu ekipleri, Pamukkale Üniversitesi'nin Kınıklı'daki kampüsü yakınlarında oturan tekstil mühendisi Muhsin A.'nın evinde kurduğu düzenekle uyuşturucu madde imal ettiğini ve bunları üniversite öğrencilerine sattığını öğrendi. Savcılıktan alınan arama kararıyla, Kınıklı Mahallesi'ndeki eve narkotik köpeğiyle birlikte geçen pazar akşamı operasyon düzenlendi. Evde yapılan aramada, Muhsin A.'nın dolap içerisine kurduğu özel düzenek ortaya çıkarıldı. Muhsin A.'nın hintkenevirleri daha iyi yetiştirmek için mor ışık ve ortamı aydınlatmak için sarı ışık kullandığı, ayrıca düzeneğin gizlendiği dolap içerisindeki nemi dengelemek için bir buhar makinesi, ortam sıcaklığını ayarlamak için iki derece ve ortamdaki havayı dengelemek için iki pervane kullanıldığı tespit edildi. Evde yapılan aramada ise 525 gram esrar, 3 kök hintkeneviri ve 2 uyuşturucu hap ele geçirildi. Evinde dolap içerisinde özel düzenek kurarak hintkeneviri yetiştiren tekstil mühendisi Muhsin A.'nın kurduğu sistem polisleri şaşkına çevirdi. Emniyette ifadesinin alınmasının ardından dün (pazartesi) adliyeye sevk edilen Muhsin A., tutuklandı.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

Polisin operasyon görüntüleri

Görüntü Boyutu: 6 MB

Haber-Kamera: Osman Nuri BOYACI, DENİZLİ,

====================================================

5)CAMİDEKİ HIRSIZLIĞI GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ ÇÖZECEK

BURSA'nın İnegöl ilçesinde camideki yardım kutuları kimliği belirsiz üç kişi tarafından çalındı. Hırsızlık olayı güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

İnegöl'de Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Hacı Hafız Lazlar Camii için toplanan içersinde paralar bulunan yardım kutuları caminin tuvaletini işleten Coşkun Yİğit'e teslim edildi. İddiaya göre dün akşam saat 20.30 sıralarında Coşkun Yiğit'in iftar için evine gitmesini fırsat bilen üç kişi yardım kasalarının bulunduğu bölüme girdiler. Bu sırada güvenlik kamerasını gören hırsızlardan biri kameranın yönünü çevirsede görüntülenmekten kurtulamadılar.

Evinde iftar yemeğini yedikten sora camiye gelen ve hırsızlık olayını fark eden Coşkun Yiğit polise haber verdi. Güvenlik kamerasını izleyen polis hırsızların kimliklerini araştırıyor.

Görüntü Dökümü

--------------------

Cami ve lavabolar genel görüntü

Cami tuvalet görevlisi röportaj

Güvenlik kamera görüntüleri

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), -

==================================================

6)İPE TAKILAN KIRLANGICI İTFAİYE KURTARDI

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde bir evin çatısında ayaklarına dolanan ip nedeniyle asılı kalan kırlangıç, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Çay Mahallesi Dereboyu Caddesi'nde sabah saatlerinde 2 katlı evin çatısında ayakları ve bir kanadı ipe dolanan kırlangıcın çırpındığını görenler, itfaiyeden yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri merdiven aracı yardımıyla kırlangıca ulaştı. İpi keserek kırlangıcı asılı bulunduğu alandan kurtaran itfaiye eri daha sonra ayaklarına ve kanadına dolanan ipi de bıçakla kesti. Yapılan kontrollerin ardından yarası bulunmadığı tespit edilen kırlangıç, yeniden doğaya bırakıldı.

Görüntü Dökümü

--------------------

İpe takılı kalan kırlangıç

İtfaiye ekiplerinin kırlangıç kurtarma çalışmasından

Kurtulan kırlangıç çatıya bıraklılırken

41,5 MB /// 01.18

(Haber-Kamera: Ahmet DAĞLI/SANDIKLI(Afyonkarahisar),

===================================================

7)FORD İŞÇİLERİNDEN SELİM'E AKÜLÜ SANDALYE

KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'nde bulunan Ford Otosan Fabrikası Kaynak Atölyesi çalışanları, 17 yaşındaki Selim Çakmak'a akülü sandalye hediye etti.

Ford Otosan Fabrikası Kaynak Atölyesi Custom A Vardiyası çalışanları, Gölcük Engelliler Derneği işbirliğinde önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Selim Çakmak'ın ihtiyacı üzerine kendisine akülü sandalye hediye ettiler.

Ford Otosan olarak sosyal sorumluluk projesi yapmak istediklerini söyleyen ekip lideri Yunus Tezer," Çalışma grup liderleri ve proses koçlarımızla yaptığımız çalıştayda bir engelli kardeşimizin eli ve ayağı olmak istedik. Fabrikada aile olmayı  öğrendiğimiz için çevremizdekilere de yardım ederek onlarla aile olmak istedik. Gölcük Engelliler Derneği de bu konuda bize yardımcı oldu. Bir kardeşimizin olduğunu dile getirdi. Biz de imkanlarımız ölçüsünde destek olup bir akülü sandalye alarak Selim Çakmak'a hediye ettik." dedi.

Alan Müdürü Taşkın Hendem, konu ile ilgili olarak yaptığı konuşmasında "Ekibimizle birlikte Selim'in böyle bir ihtiyacı olduğundan haberdar olduk. Arkadaşlarımız da bir sosyal sorumluluk projesine imza atmak istedi. Bu tür bir düşünceyi hayata geçirme yönünde bir karar aldık. Selim'in böyle bir donanımla daha rahat dolaşacağını düşünüyorum. Selim'in böyle bir mutlu anını birlikte yaşadığımız için biz de oldukça mutluyuz. Herkese teşekkür ediyorum. Selim inşallah sandalyesini güzel günlerde kullanacakö dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Selim'e hediye edilen akülü sandalye

-Akülü sandalyeyi hareket ettirmesi

-Açıklamalar

Soner GÜLEZER/GÖLCÜK(Kocaeli)-

========================================================

8)TÜRK KIZILAYI ÇORLU İFTARINDA SODA İZDİHAMI

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde Türk Kızılayı Çorlu Şubesi tarafından iftar yemeği verildi. Yemek sonrası ücretsiz olarak dağıtılan soda nedeniyle kısa süreli izdiham yaşandı.

Türk Kızılayı Çorlu Şubesi tarafından Cemaliye Mahallesi belediyeye ait kapalı pazar yerinde halka açık iftar yemeği düzenledi. İftar programına Türk Kızılayı Genel Sekreteri Hüseyin Can, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Ak Parti Çorlu İlçe Başkanı Kerime Atalay, CHP İlçe başkanı İsmail Akar ile vatandaşlar katıldı. İftar yemeğinin ardından Kızılay ücretsiz olarak dağıtılan soda kısa süreli izdihama neden oldu. Zabıta görevlilerinin uyarılarıyla kalabalık dağılırken, soda dağıtımı da durduruldu.

Yemekte konuşan Çorlu Kızılay Derneği Şubesi Başkanı Selime Dodurka, Ramazan ayının bereket ayı olduğunu belirterek, "Düzenlediğimiz iftar yemeğimize katılım gösteren herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-İftar yemeğinden görüntü

-Soda dağıtımı ve izdiham yaşanması

-Çocukların sodaları alması

-Zabıtanın müdahalesi

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ),–

=================================================

9)ÇATAKLI ÇOCUKLAR 'CEVİZ KAZANMACA' OYUNU İLE EĞLENİYOR

VAN'ın Çatak İlçesi'ne bağlı Korlu Mahallesi'nde çocuklar 'ceviz kazanmaca' oyunu oynayarak eğlenceli zaman geçiriyor. Ceviz ağaçlarıyla ünlü Çatak İlçesi'nin Korulu Mahallesi'nin çocukları, babalarından öğrendikleri 'ceviz kazanmaca' oyunu ile keyifli zaman geçiriyor. Çocuklar ve gençler, oyunun sonunda kazandıkları cevizleri yiyerek sağlıklı beslendiklerini, kentlerde yaşayan çocuklara da bu oyunu tavsiye ettiklerini, ceviz oyununun bilgisayar ve benzeri oyunlardan daha zevkli, en önemlisi de daha sağlıklı olduğunu söylüyor.

Görüntü Dökümü

------------------------------

-Ceviz oyunundan görüntü

-Ceviz oynayan çocuklar

-Çocuklar ile röp.

-Köyden görüntü

-Detaylar

Murat ÇAĞLAR/VAN, -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pamukkale Üniversitesi Hollanda Türkiye Çorlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title