Haberler

Dha  Yurt Bülteni-6

1)GENÇ KADIN BİR AYLIK EŞİNİ VURUP İNTİHAR ETTİSİVAS'ın Suşehri ilçesinde 20 yaşındaki Hatice İşçi 1 ay önce evlendiği eşi 35 yaşındaki Rahmi İşçi'yi uyurken tabanca ile yaraladıktan sonra, aynı silahla intihar etti.

1)GENÇ KADIN BİR AYLIK EŞİNİ VURUP İNTİHAR ETTİ

SİVAS'ın Suşehri ilçesinde 20 yaşındaki Hatice İşçi 1 ay önce evlendiği eşi 35 yaşındaki Rahmi İşçi'yi uyurken tabanca ile yaraladıktan sonra, aynı silahla intihar etti.

Olay sabah saatlerinde ilçeye bağlı Şarköy Köyü'nde yaşandı. İlçede tünel inşaatında çalışan Rahmi İşçi, gece vardiyasından döndükten sonra köydeki evinde istirahata çekildi. Bu sırada 1 ay önce kaçırarak evlendiği eşi Hatice İşçi henüz bilinmeyen bir nedenle, evdeki tabanca ile uyumakta olan eşine ateş etti. Silah sesleri üzerine evlerinde misafir olarak bulunan kızın annesi Asiya Arıcı odaya girdi. Damadını kanlar içinde gören anne, 'Kızım ne yaptın' diye sordu. Bu sırada genç kadın, aynı tabancayı başına dayayarak annesinin gözü önünde intihar etti. Olayın ardından köye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede Hatice İşçi'nin olay yerinde öldüğü belirlendi. Başına isabet eden kurşunla ağır yaralanan Rahmi İşçi ise Suşehri Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Kurşunun çenesinden girip kafatasından çıktığı tespit edilen İşçi'nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Öte yandan Hatice İşçi'nin cenazesi ise Suşehri Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Savcılık incelemesinin ardından cesedin otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği öğrenildi. Jandarma konuyla ilgili soruşturma başlattı.

ANNE BÜYÜK ŞOK YAŞADI

Olay sırasında kızının evinde misafir olarak bulunan ve gözü önünde kızının intiharına şahit olan Asiya Arıcı, yaşadığı şoku güçlükle anlattı. Arıcı, "İçeri girdiğimde damat kanlar içindeydi. Kızım daha sonra tabancayı başına dayayıp kendisini vurdu" dedi. Genç kadının babası Seyit Arıcı da kendisinin olay sırasında dışarıda olduğunu, geldiğinde olayla karşılaştığını söyledi.

Köylüler ise iki gencin birbirlerini severek ve kaçmak suretiyle evlendiklerini, aralarında her hangi bir geçimsizlik ve tartışma olmadığını belirterek, olayın neden yaşandığını anlamadıklarını ifade etti.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Köyden görüntü

-Olayın yaşandığı ev ve jandarma ekipleri

-Hastaneden görüntü

-Yaralının hastaneye getirilişi

-Olayı gören annesinin konuşması

-Babasının konuşması

-Köylülerin konuşmaları

-Fotoğrafları

Haber-Kamera: Bülent TATLI-Hüsnü Ümit AVCI/SUŞEHRİ(Sivas),

==================================================

2)15 TEMMUZ DARBE GECESİNİ ANLATTILAR

TEKİRDAĞ'ın  Ergene İlçesi'nde düzenlenen iftar yemeğinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında gazi olanlar o gece yaşadıklarını anlattı.

Ergene İlçesi'nde düzenleyenen geceye İlçe Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ak Parti Tekirdağ Milletvekilleri Metin Akgün ve Ayşe Doğan ile çok sayıda davetli katıldı. Gecede 15 Temmuz dürbe girişimi gecesinde yaşadıklarını anlatan ve darbecilerin saldırılarında ağabeyi Onur Ensar Ayanoğlu kaybeden Emin Oğuz Ayanoğlu, kendisinin de kalçasından aldığı kurşunlar ile yaralandığını söyledi. Ayanoğlu, "O gece çok kötü başladı ama sonu çok güzel oldu. Biz, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde hainlere karşı direndik. ağabeyim benim yanımda ilerliyordu. Asker kılığındaki hainler bize ateş açınca o ağır yaralı olarak yere düştü ve daha sonra şehit oldu. Ben ise, kalçamdan aldığım kurşun ile kendimi kaybederek yere yığıldım. Bu sırada bizi hastaneye götürdüler. Ağabeyimin şehit olduğunu 5 gün sonra hastanede kendime geldiğimde öğrendim ve vatan sağolsun dedim" diye konuştu.

SADECE VUR DİYORDU

15 Tammuz gecesi İstanbul Esenlerde yaşadıklarını anlatan  milli kick boks sporcusu Yasin Yavaş, darbe girişimini öğrendiğinde kendisini dışarıya attığını ve tankı insanlara doğru süren darbeci yüzbaşıyı etkisiz hale getirdiğini söyledi. Yavaş, "Tankın önünde bir araç almış sürülüyordu.  İçinde bir bayan vardı. Tankın arkasında da bir adam koşuyor ve içinde karım var durun yapmayın diye bağırıyordu. Ben tankın üzerime geldiğini görünce bariyerin diğer tarafına atladım. Tank beni geçti. Arkasından koşmaya başladım ve üzerine tırmandım.Tankın üzerine çıktığımda darbeci bir yüzbaşı içeride tankı kullanan askerlere insanların üzerine sürmesini ve ateş açmasını emrediyordu. O an kendimi kaybederek ona yumruk atmaya başladım. Burnu kırıldı, kafatası çatladı. Bu sırada benim de bacağım ve parmaklarım yaralanmıştı. Yine de mücadeleyi bırakmadım. Darba yatıştırıldıktan sonra tedavi için hastaneye gidip yattım" dedi.

Daha sonra ise darbe girişimi gazilerinden Sabahattin Ocak da o gece başından geçenleri anlattı ve bacağından aldığı kurşun yarasıyla ilgili tedavisinin hala sürdüğünü kaydetti. 15 Temmuz gazilerine Kaymakam Fatih Kızıltoprak, AK Parti Milletvekilleri  Metin Akgün ve Ayşe Doğan tarafından Türk bayrağı ve çiçek takdim edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Katılanlardan detaylar

-Türk bayrakları

-15 Temmuz gazilerinin anlatımları

-Bayrak verilmesi

-Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ERGENE(Tekirdağ), -

==================================================

3)MERSİN'DE TAŞERON İŞÇİLERDEN KADRO DUASI

MERSİN'de Karayolları 5.Bölge Müdürlüğü'nde çalışan bir grup taşeron işçi ve aile fertleri yer sofrasında kadro duası yaptı. Atatürk Parkı'nda bir araya gelen taşeron işçiler  'Söz verdiniz tüm taşerona kadro' yazılı yelekler giydi. Açılan yer sofrasında aileleriyle birlikte iftar saatini bekleyen işçiler, kadro ve ücret taleplerinin yer aldığı dua etti.  İftarlarını karpuz, peynir, domates, salatalık gibi yiyecek ve içecekle açan taşeron işçiler daha sonra toplu olarak akşam namazı kıldı. Taşeron işçilerden Ramazan Cidde, "Tüm taşeron işçilerine kadro talebimizi iletmek ve birlik beraberliğimizi daha da pekiştirmek amacıyla yer sofrasında buluştuk. Ramazan'ın birlik, beraberlik ve bereketliliğine uygun bir atmosferde gerçekleştirdiğimiz iftarda yarınlarımız için taşerona hayır, kadroya evet diyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

İşçilerin oturması

İşçilerden genel ve detay görüntü

Dua edilip konuşulurken

İşçiler yemek yerken

Genel ve detay görüntü

SÜRE: 01'46"   BOYUT: 140,70 MB

Haber-Kamera: Gülhan DEMİRCİ/MERSİN,

(176 mb)

=====================================================

4)CAMINI KIRDIKLARI OTOMOBİLİ ÇALAMADILAR

BURSA'da gece saatlerinde, camını kırdıkları otomobili çalıştıramayınca çalmaktan vazgeçen iki hırsız, araçtaki bir miktar para ve şarj aletini alarak kayıplara karıştı. İki şüphelinin otomobilin camını kırıp hırsızlık yaptıkları yapmaları saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı. Olay, dün gece merkez Osmangazi ilçesi Dikkaldırım Mahallesi'nde   meydana geldi. Kimliği henüz belirlenemeyen ve kapşonlarıyla yüzlerini gizleyen 2 şüpheli, park halindeki otomobilin yanına geldi. Şüphelilerden biri çevreyi gözlerken diğeri ise otomobilin ön camını kırarak kapıyı açtı. Kapıya açan şüpheli, otomobili düz kontak yolu ile kaçırmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Otomobili çalıştıramayan şüpheli torpido da bulunan bir miktar parayı ve şarj aletlerini çalarak kayıplara karıştı. Şüphelilerin çevreyi gözetlemesi ve otomobilin camını kırarak hırsızlık yapması güvenlik kameralarına da yansıdı.

Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Hırsızların sokağa girmesi

-Hırsızın çevreyi gözetlemesi

-Hırsızın otomobilin camını kırması ve düz kontak yapmaya calısması

Berktuğ ÖNCÜ/BURSA,-

SÜRE: 1 dakika 25 saniye

BOYUT: 340 MB

======================================================

5)DUYMADAN MÜZİK YAPTI

YAŞAR Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü öğrencisi Mehmet Öztaban, doğuştan işitme ve konuşma engeline karşın duymadan ses dalgalarından faydalanarak illüstrasyonlardan oluşan bir animasyon müzik klibi yaptı. Kulaklık yardımıyla yalnızca çok yüksek sesleri çok az duyabilen Öztaban, tasarladığı klip için "En sevdiğim şarkı" dediği The Doors'un 'People are strange' isimli şarkısını seçti. Yetenek sınavını kazanarak girdiği Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarım bölümünü bu yıl dereceyle bölüm üçüncüsü olarak bitirmeye hazırlanan Mehmet Öztaban, bitirme projesi olarak işitme ve konuşma engeline karşın bir animasyon müzik klibi hazırlamayı seçti. Kulaklık yardımıyla çok yüksek sesleri çok az ve net olmayan bir şekilde işitebildiğini belirten Öztaban, klibi hazırlarken şarkıdaki müziğin ses dalgalarından ve ona hissettirdiklerinden faydalandığını söyledi.

KENDİNİ İFADE ETTİ

Mehmet Öztaban, "Doğuştan gelen işitme sorunum var. İşitme cihazıyla hayatımı bir nebze olsun kolaylaştırıyorum. İşaret diline ihtiyaç duymadım. Kendimi bu şekilde de ifade edebildiğimi düşünüyorum. 2 yaşında işitme problemim anlaşıldı, 3 yaşında Bornova'da özel eğitime başladım. Normal okullarda okudum hep, azmim ve hocalarımın da desteği sayesinde eğitim hayatım iyi geçti. Bir sonraki yıl ablamın yardımıyla Yaşar Üniversitesi Grafik Tasarım bölümüne yetenek sınavlarını geçerek girdim. İlk başlarken çok tedirgindim, yadırganacağımdan endişeliydim, ama yanıldım. Arkadaşlarım ve hocalarım bana çok yardım ettiler destek oldular, bugünlere kadar geldim. Öğrenim hayatım süresince halam ve ablamla kaldığım için ailemden uzak bir şehirde olmak beni çok etkilemediö diyerek eğim hayatını anlattı.

SESLERİ DUYMADAN HAZIRLADI

Bir animasyon klip tasarlamaya nasıl karar verdiğini anlatan Öztaban, "Güzel ve başarılı geçen dört yılın ardından bitirme projesi olarak ne yapacağıma, danışman hocam Yrd. Doç. İsmail Okay ile birlikte karar verme sürecine girdik. Süreç içerisinde çeşitli projeler konuştuk ve birlikte belki de insanların benim için zor olabileceğini düşündüğü bir animasyon müzik klibi hazırlama kararı aldık. Projeyi hayata geçirmek için en sevdiğim şarkıyı seçtim. Başta, sesleri müziğin ses dalgalarına bakarak nerede yüksek, nerede alçak olduklarını çözdüm ve müzik klibinin animasyonunu bu ses frekansının yüksekliğine, alçaklığına ve tekrar sıklığına göre planladım. Bu süreç devam ederken aynı zamanda klip içindeki sahnelerde belirecek illüstrasyonları tasarlayıp klibe yerleştirdim. Hazırladığım illüstrasyonların şarkı sözleriyle senkronizasyonunu ayarlayıp projemi tamamladım. Hem şarkının hem de klibin beni, çalışmalarımı ve duygularımı yansıttığını düşünüyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Klipten görüntü

İZMİR/DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tekirdağ Suşehri Şarköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title