Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

Diyarbakır'da operasyonunda çatışma: 2 asker yaralandı (EK)1)OPERASYONDA 1 KORUCU DA YARALANDI, ÇATIŞMA SÜRÜYORDiyarbakır'ın 6 ilçesi 104 köyünde 3 gün önce başlatılan ve dün 2 askerin yaralandığı operasyonda bugün çıkan çatışmada ise 1 güvenlik korucusu yaralandı.

Diyarbakır'da operasyonunda çatışma: 2 asker yaralandı (EK)

1)OPERASYONDA 1 KORUCU DA YARALANDI, ÇATIŞMA SÜRÜYOR

Diyarbakır'ın 6 ilçesi 104 köyünde 3 gün önce başlatılan ve dün 2 askerin yaralandığı operasyonda bugün çıkan çatışmada ise 1 güvenlik korucusu yaralandı. Yaralı korucu Helikopter ile Diyarbakır'daki Hastaneye kaldırılırken, bölgede çatışmanın sürdüğü belirtildi.

Diyarbakır'da, 3 gün önce 6 İlçe ve 104 köyü kapsayan, "Bayrak 54 Şehit Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan" Müşterek birlik operasyonu devam ederken, bugün Lice ilçesi karsılında çatışma çıktı. Lice kırsalında güvenlik kuvvetleriyle PKK'lılar arasında yaşanan sıcak çatışmada, 1 güvenlik korucusu yaralandı. Yaralı korucu  çatışma bölgesine inen bir Helikopterle alınarak 7'nci Kolordu Komutanlığına getirildi. Yaralı korucu buradan da Ambulans ile Selahattini Eyubi Devlet Hastanesi ek binasına getirilerek tedavi altına alındı. Lice kırsalındaki çatışmanın sürdüğü bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------------

-Hastane çevresinden detay

-Yaralı taşıyan ambulansın hastaneye girmesi

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,-

====================================================

2)İNGİLİZ MİLYARDER BODRUM'DAN AYRILAMADI

İNGİLTERE Premier Lig takımlarından Tottenham Hotspur'un patronu olan, aynı zamanda ülkenin 5'inci zengini olarak bilinen Joe Lewis, ailesiyle birlikte 150 milyon dolarlık 'Aviva' adlı yatıyla Bodrum koylarındaki tatilini sürdürüyor.

Tottenham Hotspur'un eş başkanlığını yapan, İngiltere'nin en zengin 5'inci kişisi milyarder 77 yaşındaki Joe Lewis, kızı Vivienne Lewis ve torunları ile birlikte geçen pazar günü öğleden sonra özel jetle Milas- Bodrum Havalimanı'na geldi. Havalimanından VIP araçlarla Milas'ın Güllük Mahallesi'ndeki marinada kendisini bekleyen küçük motor yata binen Lewis ailesi, Güllük Körfezinde sahilden bir mil açıkta demirli bulunan 100 metre uzunluğunda 150 milyon dolar değerindeki, süper lüks yat 'Aviva'ya geçti. Bölgedeki kKoyları gezen aile, Bodrum tatilini sürdürüyor.

YAT İLGİ ÇEKİYOR

Sırasıyla Yalıkavak, Göltürkbükü, Cennetkoy, Çata Ada, Tavşanburnu ve Mazı koylarını gezen Lewis ailesi, dün (salı) akşam Bodrum Kalesi açıklarına demirledi. Sahilden yarım mil açıkta demirleyen ultra lüks yat, ilgi çekti. Yatı görmek isteyen yerli ve yabancı turistler, Bodrum Kalesi yanındaki mendirek ve iskeleye akın etti. Yatı arkasına alanlar, özçekim yaptı. Ünlü milyarder ve yakınları ise havanın kötü olması nedeniyle gündüz saatlerini dinlenerek geçirdi. Akşam saatlerinde Bodrum Limanı'na yürüyüş için çıkan Lewis ve yakınlarının bir hediyelik eşya dükkanından alışveriş yaptığı, yarım saat sonra yata döndüğü öğrenildi. Bodrum'un koylarına hayran kalan Lewis'in bu sabahtan itibaren tatilini Gökova'daki cennet Kisebükü Koyu'nda geçirmeye devam ettiği ardından Rodos Adası'na geçeceği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Yatın genel detay görüntüsü, yat ile selfi çekenler, hatıra fotoğrafı çektirenler

Yatı izleyenlerden genel detay görüntü

( Haber- Kamera: Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla),

===============================================

3)SİİRT'TE İFTAR SOFRALARININ VAZGEÇİLMEZ MENÜSÜ OLAN ÇİGKÖFTE KUYRUĞU

SİİRT'te, Ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmez menüsü olan çifköfte için uzun kuyruklar oluşturuluyor. Adnan ve yeğeni Enis Tren, Ramazan ayından önce günde 20-30 kilo çiğköfte sattıklarını ancak Ramazan ayında bu rakamın 200 kiloya çıktığını söyledi. İftar sofrasını çiğköfte koymak isteyen Siirt'liler ise, çiğköfte için dakikalarca 20 metre karelik işyerinde kuyrukta bekliyor.

İl merkezinde yaklaşık 30 yıldan beri çiğköftecilik yapan Adnan Tren yeğeni Enis Tren, Ramazan ayı ile birlikte Siirt'lilere iftarlık çiğköfte yetiştirmeye çalışıyor. Atatürk Bulvarı Seydan Pasajında açtıkları 20 metrekarelik işyerinde, Siirtliler'e iftarlık çiğköfte yoğuran amca ve yeğen Tren, siparişlere yetişmekte zorlanınca işyerlerinde uzun kuyruklar oluşuyor. Ramazan öncesi işyerinde günde 20 ila 30 kilo çiğköfte sattıklarını belirten Adnan Tren, "1990 yılından beri ailem Siirt'te bu işi yapıyorum. Babadan kalma mesleğimi ben de abimden öğrendim ve yeğenim Enis'e öğrettim. Şuan ikimiz burayı işletiyoruz ve yoğun ilgiden ötürü memnunuz. Günde 200 kiloya yakın çiğköfte yoğuruyoruz. Satışa sunduğumuz sırada sırada kuyruk oluşmaya başlıyor ancak özellikle iftara 3 veya 2 saat kuyruklar dahada uzuyor. Yaptığımız yaklaşık 200 kilo zaman zaman yetmiyor ve birçok vatandaş çiğköfte alamdan iş yerimizden ayrılıyor. Bizim iş yerimizde toplam 10 kişi çalışıyoruz bu çalışan işçilerimiz benim veya yeğenim çocuklarıdır. Çiğköfte alamaya gelenlerin birçoğu kadın müşterimizdir. Bir porsiyon çiğköfte 5 TL'den başlıyor ve genelde bu fiyatta satıyoruz ancak, isteyene kilo olarak ta satıyoruz"dedi.

Siirt'te Ramazan ayında özellikle sofralarında çiğköfte bulundurmak isteyen bazı vatandaşların bir gün önceden siparif verdiğini de söyleyen Adnan Tren, "Bir gün önceden sipariş veren var, bir ay boyunca çiğköfte almak isteyen Siirtli hemşerilerimiz de var. İşletme olarak bizler verilen siparişleri yazıyoruz ve onlara geldiklerinde isimlerini söyleyerek çiğköftelerini alıyor yani sıraya girmelerine gerek kalmıyor. Çiğköfte için günde  35-40 kilo bulgur, 35 kilo yeşil soğan, 240 adet kıvırcık marol, 120 demet maydanoz, 80 kiloya yakın limon tüketiyoruz. Bunları paket yapılan çiğköftelerin üzerine koyarak müşteriye sunuyoruz"diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-Çiğköfte alabilmek için oluşan uzun kuyruk,

-Çiğköfte alamaya çalışan vatandaşların meraklı bekleyişi,

-İş yerinde paketlenerek satılan çiğköfte,

-Bayan müşterilerin sıraya girmeden çiğköfte alması,

-Sırada bekleyen vatandaşın konuşması,

-Çiğköfte ustası Adnan Tren'in açıklaması,

-Sipariş yazdıran vatandaşların görüntüsü;

-Detay ve Görüntü

Haber-Kamera; Turan KOYUNCU - Mehmet Yücel DURAK SİİRT / DHA

==============================================

4)TÜRKİYE 'NİN EN BÜYÜK MOBİLYA AVM'Sİ 15 BİN KİŞİYE İŞ KAPISI OLACAK

Türkiye'nin ve Kayseri'nin en büyük mobilya ve dekorasyon AVM'si olacak Kayseri Uluslararası Mobilya Sarayı inşaatı yükselmeye devam ediyor. 2017 sonunda tamamlanması planlanan ve aynı zaman Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve maliyeti 9.6 milyon Euro olan Mobitek projesinde 15 bin kişinin istihdam edilmesi bekleniyor.

Merkez Kocasinan İlçesine bağlı Oymaağaç Mahallesinde yapılan Mobitek projesi ile ilgili Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar ve Yozgat İl Genel Meclis üyeleri Avrupa Birliği Destekli 2014 yılında yapımına başlanan 900 bin metrekare kapalı, toplam 1 milyon 350 bin metrekare ile Türkiye'nin ve Kayseri'nin en büyük mobilya ve dekorasyon AVM'sinin yapıldığı inşaat alanını gezdi. Yetkililerle görüş alışverişi yapan Başkan Çolakbayrakdar proje ile ilgili Kayseri ve Türkiye için çok önemli bir yatırım olduğuna dikkat çekti.

Mobitek projesi hakkında bilgi veren Kayseri Mobilyacılar Sitesi Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Sarıkaya,  " Kayseri'nin ağaçları, pamuk tarlaları yok ama mobilya sektöründe gelişmiş bir ildir. Türkiye'nin yüzde 40'lık mobilya üretimi Kayseri'den yapılıyor. Bunun nedeni de sektörde açığı gören yatırımcıların girişimcilerin yatırım yapması ile mobilya üretimi ve markaları ile iyi bir konumdadır.  Ancak kobilerin sayısı 2 bin ve üzerindedir. Kobilerin bir çoğu yetersiz işletme yerlerinde hizmet yapıyorlar. Ürettikleri ürünler katma değerli değil. Kayseri Türk mobilyasının genelinde olduğu gibi yaklaşık 1,5-2 dolarlık ihracaat rakamı ile kilogramla Çin'le rekabet ediyor. Bunu katma değerli hale getirip dünya pazarına sunmak adına Kayseri tarihinin en büyük özel yatırımı yapılıyor. Yaklaşık 1 milyar TL'lik yatırımla yerelde Belediyelerin genelde TOKİ iş birliği ile uluslararası mobilya ticaret merkezi kurmak üzere yola çıktık. Şuan 763 yerinden oluşan 400 bin metre kapalı alanı üretim yerlerini tamamladık. Üyelerin büyük bir bölümü taşındı" dedi.

Sarıkaya mobiitek projesi ile ilgili şunları söyledi:

" Mobilyaları katma değerli hal getirecek olan Mobitek projesinde Avrupa Birliği destekli projedir. 9.6 milyon Euro yüzde 100 hibedir. Bilim Teknoloji bakanlığı bünyesinde yürütülüyor. İnşaat kısmı bitti, teknik yardım ihalesi yapıldı. Her şey yapıldıktan sonra katma değerli tasarlanmış ürünleri Türkiye'nin en büyük alışveriş merkezlerinden birisi olan Mobilya Sarayında modern canlı ve yaşayan bir merkez oluşturuyoruz. Burada ürünler teşhire çıkacak. Türkiye ve Kayseri'deki KOBİ'lerin ürünlerini dış ticaret ile dünyaya pazarlamayı hedefliyoruz. Mobitek projesi ile üyelerimizin ürettikleri mobilyaları katma değerli hale getireceğiz. Bu ticareti hem toptan hem de perakende olarak yapacağız. Mobitek projesinde alışveriş merkezi, otel, iş merkezleri olarak kompleks yapıyoruz. Bu alanda da yaklaşık 15 bin kişi istihdam edilecek"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------

Mobitek proje alanın gezilmesi

Yapılan mobilya hangarları ve idare binası görüntü

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar'ın açıklaması

Mobitek proje sorumlusu Ercan Sarıkaya ile röportaj

Detay görüntü

Haber - Kamera: Yasin DALKILIÇ/ KAYSERİ, DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Murat Erat Kayseri Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title