Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

1)HDP MİLLETVEKİLİ BAYDEMİR HAKKINDA YAKALAMA KARARI HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir hakkında, 5 yıl önce belediye başkanlığı görevi sırasında 'Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, duruşmalara...

1)HDP MİLLETVEKİLİ BAYDEMİR HAKKINDA YAKALAMA KARARI

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir hakkında, 5 yıl önce belediye başkanlığı görevi sırasında  'Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, duruşmalara katılmadığı gerekçesiyle yakalama kararı çıkarıldı. HDP Milletvekili Osman Baydemir'in Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde, kapatılan BDP'nin cezaevlerindeki açlık grevine dikkat çekmek için 3 Kasım 2012'de Batıkent Meydanı'nda düzenlemek istediği mitingin yasaklanması nedeniyle, milletvekilleri ile birlikte gittiği Diyarbakır Valiliği önünde kendilerini uyaran polislere hakaret ettiği iddiasıyla yargılanmasına devam edildi. Diyarbakır 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya  'Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Osman Baydemir katılmazken, avukatı hazır bulundu.

Duruşmada gelen evrakı okuyan hakim, sanığa usulüne uygun tebligat çıkarıldığını, ancak Baydemir'in duruşmada hazır olmadığını kaydetti. Baydemir'in 23 Mart ve bugün görülen duruşmalara getirilmesi için çıkarılan zorla getirme kararlarının iade edildiğini belirten hakim, sanık avukatı tarafından müvekkilinin duruşmada hazır edileceğinin bildirilmesine rağmen Baydemir'in hazır edilmediğini kaydetti.

Daha sonra söz hakkı alan Baydemir'in avukatı Serdar Çelebi, müvekkilinin parti grup sözcüsü olduğunu ifade ederek, "Ciddi iş yoğunluğu vardır. Bu sebeplerle ifadesinin alınması için yeniden talimat yazılmasını istiyoruz. Söz konusu olay toplumsal olay sırasında yaşanmıştır" dedi.

Ara kararlarını açıklayan mahkeme, usulüne uygun tebligat çıkarılmasına rağmen sanığın duruşmaya katılmadığını, 23 Mart ve 26 Mayıs tarihlerindeki duruşmalara zorla getirilmesi için çıkarılan zorla getirme kararlarının iade edildiğini, bu nedenle hakkında yakalama emri çıkarılmasına karar verdi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Olayla ilgili hazırlanan iddianamede, olay günü polisin Valilikten çıkmak istemeyen HDK Sözcüsü Hüseyin Bardakçı'yı güç kullanarak gözaltına aldığı ve buna tepki gösteren Baydemir'in polis memurlarına, "Allah sizin belanızı versin. Allah belanızı versin faşistler. Allah sizi yok etsin. Şerefsizler, alçaklar, faşistler" gibi sözler söyleyerek, orada bulunan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret ettiği kaydedildi. Polis memurları Y.C., B.G. ve M.Ü.'nün 'mağdur', polis memuru A.S.'nin ise 'müşteki' olarak yer aldı. İddianamede Baydemir'in, 'Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ile cezalandırılması istendi.

Görüntü Dökümü

------------------

-Baydemir in ARŞİV görüntüsü

Felat BOZARSLAN/ DİYARBAKIR, -

====================================================

2)İHRAÇ EDİLEN POLİS, ADLİYE ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ YAPINCA TUTUKLANDI

DİYARBAKIR'da polis memuru olarak görev yaparken FETÖ/PDY ile irtibatından dolayı Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edilen B.A., Eskişehir Adalet Sarayı önünde oturma eylemi yapıp 'Zalimler için yaşasın cehennem' yazılı döviz açınca, gözaltına alındı. B.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olay geçen Cumartesi günü Eskişehir Adalet Sarayı önünde meydana geldi. Meslekten ihraç edilen polis memuru B.A., Atatürk büstünün altında oturup 'Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar gaflet dalalet ve hatta hıyanet içerisinde bulunabilirler. Mustafa Kemal Atatürk. Zalimler için yaşasın cehennem' yazılı döviz açtı. Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekiplerince gözaltına alınan B.A. çıkarıldığı mahkemece terör örgütü propagandası yapmak suçundan tutuklanarak Eskişehir H Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

ESKİŞEHİR, -

=================================================

3)CHP'DEN ASKERİ BİRLİKLERDEKİ ZEHİRLENMELER İÇİN ARAŞTIRMA KOMİSYONU TALEBİ

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ile CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı kışlaları ile Kırkağaç İlçesi'ndeki 6'ncı Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığı'ndaki gıda zehirlenmesi rahatsızlıklarının, ayrıca diğer illerdeki askeri birliklerdeki yemek hizmetlerinin güvenliğinin araştırılması için TBMM'ye yazılı önerge vererek araştırma komisyonu oluşturulması talebinde bulundu. CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Milletvekili Mazlum Nurlu ile birlikte Manisa'daki askeri birliklerdeki yemekten zehirlenmeleri TBMM'nin gündemine taşıdı. CHP'li Özel ile Nurlu, hem Manisa'daki hem de Türkiye'deki askeri birliklerdeki yemek hizmetlerinin güvenliğinin olup olmadığının araştırılması için, TBMM'de araştırma komisyonunu kurulması için meclise önerge verdi.

Yazılı açıklama yapan CHP'li Özel, askeri birliklerde yaşanan bu durumun ihmal edilemeyecek kadar ciddi olduğunun altını çizdi. Askeri birliklerde yemek hizmetlerinin büyük bir kısmının malzemelerin dışarıdan satın alınarak birliklerin içinde yapıldığını belirten Özel, "Yapılan çalışmada askeri birliklere yemek hizmetinin, malzemeleri dışarıdan satın alınarak kendilerince yapıldığı; malzemelerin merkezi bir birim tarafından alınıp, birliklere dağıtıldığı ve yemeklerin birlikteki askerler tarafından bu malzemeler kullanılarak yapıldığı; yemeğin dışarda bir başka birlikte yapılarak, pişmiş halde gönderilip dağıtıldığı; yemeğin dışarıda ihaleyi kazanmış şirketin yemek fabrikasında yapılıp, birliğe getirilerek askerlere dağıtıldığı; malzemenin silahlı kuvvetler tarafından temin edilip birliğe yollanıp, birlikte daha önceden ihaleyi kazanmış firma tarafından sadece pişirme ve dağıtma işlemlerinin yapıldığı; malzeme satın almasının merkezi yapılıp, birliğe malzemenin merkezden yollandığı ancak pişirme işleminin taşeron tarafından yapıldığı gibi en az 6 farklı şekilde sunulduğu anlaşılmaktadır" dedi.

"GEREKLİ DİKKAT GÖSTERİLMİYOR"

Askeri birliklerinde verilen yemek hizmetlerinin uzmanlar tarafından gerekli kontroller yapıldıktan sonra askerlere ulaştırılması gerektiğini söyleyen Özel, "Bu durumda yemek hizmetinin dışarıdan satın alınması halinde sözleşme ve şartname hükümlerine göre, birliklerin kendi imkanları ile yapılması halinde de yine gerekli iç kontrol ve denetim süreçlerinin sağlıklı olarak yapılması gerekmektedir. İster dışarıdan satın alınsın, isterse iç imkanlarla yapılsın, askeri personele yemek sağlama hizmetlerinde gerekli dikkat ve özenin gösterilmediği açıkça ortadadır. Toplu zehirlenme şeklinde ortaya çıkan bu olay askerlerimizin can güvenliğinin olmadığını göstermektedir" dedi.

DİĞER BİRLİKLERİ DE İŞARET ETTİ

Manisa'daki olayın ülkenin diğer birliklerinde de yaşanabilme ihtimali sebebiyle gerekli araştırmanın yapılması konusunda CHP Manisa Mazlum Nurlu ile birlikte TBMM'ye teklif verdiklerini dile getiren Özel, "Yaşanan zehirlenme ve ölüm olayı başta olmak üzere askeri birliklere verilen yemek hizmetlerinin güvenliğinin tüm yönleriyle araştırılarak sorunların ve alınacak tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Anayasa'nın 98'inci, İçtüzüğün 104 ve 105'inci maddeleri gereğince meclis araştırması açılmasını istedik" dedi.

MANİSA/DHA

===================================================

4)İŞ BAŞVURUSUNDA BULUNAN KADINA TECAVÜZ SANIĞI EMLAKÇIYA 8 YIL 4 AY HAPİS

İZMİT'te, 2010 yılında iş başvurusunda bulunan bir kadını tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanarak 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan emlakçı Gencay Kayan hakkındaki cezanın Yargıtay tarafından onanmasının ardından tutuklandı.

İzmit'te, 2010 yılının Kasım ayında meydana gelen olayda emlakçı Gencay Kayan, iddiaya göre iş başvurusunda bulunan Z.S. isimli kadına tecavüz etti. Tutuklanan Gencay Kayan, Kocaeli 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada bir süre sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mahkeme, deliller doğrultusunda Gencay Kayan'ı 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Yargıtay'ın cezayı onamasının ardından Gencay Kayan hakkında yakalama kararı verildi. Gencay Kayan, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü İnfaz Büro ekiplerinin 3 gün süren arama çalışmaları sonucunda Körfez İlçesi'nde yakalandı. Gencay Kayan adliyedeki işlemlerin ardından cezaevine götürüldü.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Gencay Kayan'ın adliyeden alınarak araca götürülmesi

Adliyeden görüntü

Selda Hatun TAN/İZMİT(Kocaeli), -

==================================================

5)DİYARBAKIR'DA PİYASA DEĞERİ 1 MİLYON 739 BİN LİRA OLAN KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

DİYARBAKIR'da şüphe üzerine durdurulan bir çekici ve bağlı römork içerisinde yapılan aramada, piyasa değeri 1 milyon 739 bin 386 lira olan 236 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı aramada ele geçirilen kaçak sigaralar ile ilgili Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İlimizde haksız kazanç sağlamak amacıyla kaçakçılık yapan şahıs ve organizasyonların deşifresine yönelik olarak Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar kapsamında; 29/05/2017 günü ilimiz Kamışlı Bulvarı üzerinde durdurulan bir çekici ve bu çekiciye bağlı römorkör içerisinde yapılan aramada; piyasa değeri 1

1 milyon 739 bin 386 lira olan muhtelif markalarda toplam 236 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiştir. Operasyon kapsamında 1 şüpheli şahıs hakkında adli işlem yapılmış ve suçta kullanılan araca el konulmuştur. İlimizde huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla, haksız kazanç sağlayan suç organizasyonlarına karşı vatandaşlarımızın desteği ile yürütülen çalışmalara aralıksız ve kararlı bir şekilde devam edilecektir" denildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Romork içerisindeki hurda malzemeler arasında arama yapılırken

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera. DİYARBAKIR, -

================================================

6)HDP'DEN HAKKARİ'DE 400 KİŞİYE İFTAR

HDP Hakkari İl Örgütü  tarafından 400 kişiye iftar verildi.

Kent merkezindeki bir halı sahada dün akşam verilen yemeğe bir süre önce cezaevinden tahliye olan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, HDP Hakkari İl Eş Başkanı Metin Besi, DBP Hakkari İl Eş Başkanı Süleyman Kanat, HDP ve DBP il ilçe yöneticileri, esnaf STK temsilcileri ve yaklaşık 400 kişi katıldı. İftar programında yemek öncesi Kuran-ı Kerim okundu. Programda konuşan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan; partisi tarafından organize edilen iftara katılanlara teşekkür etti. Ramazan ayının İslam tarihinde barışı simgeleyen bir ay olduğunu anlatan Akdoğan şöyle dedi:

"Ramazan ayı barış ayıdır. Kavgaların son bulduğu, dargınların barıştığı bir aydır. Bu mübarek Ramazan ayının cezaevlerinde olan Kürk siyasetçileri için, Kürtlerin birlik ve beraberliğinin sağlandığı bir ay olmasını diliyorum. Bu mübarek ayı vesilesiyle bütün Hakkari halkının Ramazanı şeriflerini kutluyorum.ö

Görüntü Dökümü

---------------------

-HDP'nin iftar yemeğine katılan davetlilerden genel görüntü

-Gelen davetlileri karşılayan HDP Hakkari Milletvekili Nihan Akdoğan

-Kuran-ı Kerim'in okunması

-Üzerinde Hadis-i şerifin bulunduğu HDP'nni pankartı

-yemeğe katılan kadınlar

-HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan'ın konuşması

-Davetliler için hazırlanan yemekler

BOYUT: 67.3 MB- SÜRE: 2 DK 6 SN

==================================================

7)BU ANAOKULU FARKLI

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'ndeki Kalkan Süleyman Yılmaz Anaokulu öğrencilerine farklı eğitim olanakları sunuyor. Oyun parkı, trafik eğitim parkı, zeka oyunları odası gibi birimlerin bulunduğu okulda 115 öğrenci eğitim öğretim görüyor.

Hayırsever Süleyman Yılmaz tarafından 1975 yılında yaptırılan ve uzun yıllar ortaokul olan bina, son 10 yıldır Kalkan Süleyman Yılmaz Anaokulu adıyla hizmet veriyor. Denize nazır 4 bin metrekarelik 2 katlı okulun 500 metrekarelik oyun parkı bulunuyor. Lunaparklarda yer alan oyun gruplarının konulduğu parkta öğrenciler eğlenerek oyunlar oynuyor. 750 metrekarelik trafik eğitim parkında jandarma trafik timleri zaman zaman öğrencilere eğitim veriyor. Bisiklete binme, araç kullanma ve trafik kurallarına uymayı öğrenen öğrenciler uygulama yapıyor.

Tiyatro sahnesi bulunan okulda öğrenciler sosyal ekinlikler ve dans gösterileri sergiliyor. 6 sınıfın dışında zeka oyunları odası, engelli ve özel eğitime muhtaç öğrenciler için destek eğitim odasının yanında mutfak ve dinlenme odası bulunuyor. Tüm bunların hayırseverler tarafından yapıldığı anaokulunda 2 idareci, 6 öğretmen, 6 yardımcı çalışıyor. Okulda, 3-6 yaş grubunda 115 öğrenci eğitim öğretim görüyor.

Okul Müdürü Emine Duru, "Son yıllarda yaptığımız güzel çalışmalarla bir devlet anaokulu olmasına rağmen, özel anaokullarında verilen hizmetlere eşdeğer hizmet veriyoruz. Zeka oyunları odası kurduk. Antalya genelinde az sayıda olduğunu düşünüyoruz. 3-6 yaş gruplarındaki çocuklarımızın faydalanabileceği oyun grupları ile donattık. Eğitim destek odamız var. Bir özel eğitim öğrencisinin ihtiyaç duyduğu tüm eğitim materyalleri var. Trafik eğitim pistinde verdiğimiz eğitimler var. Şu anda bir özel okulda bulunabilecek tüm hizmetleri, bir devlet okulunda verdiğimiz için biz de çok mutluyuz. Yapılan bu hizmetlerin hepsini, devlet bütçesiyle ve okul bütçesiyle değil hayırseverlerin yapmasıyla da ayrıca mutluyuz. Buradan hayırseverlerimiz de teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

4 yaşındaki Ela Kalçın, oyun oynarken zeka geliştirdiklerini ve şekiller yaptıklarını söyledi. Aynı yaştaki Tauna Horoz, oyunları çok sevdiğini ve git gide geliştiğini anlattı. 3 yaşındaki Deniz Akbaş ise oynarken eğlendiklerini kaydetti.

Görüntü Dökümü

-----------

Okuldan genel bölümler

Oyun parkı ve trafik parkı

Trafik eğitimi

Zeka odası

Öğrenciler çalışma yaparken

Dans gösterisi

Sınıftan görüntü

Röportajlar

251 MB /// 07.34"

HABER- KAMERA: Ahmet ACAR/KAŞ,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Osman Baydemir Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title