Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

(GENİŞ HABERİ)1)DENİZLİ CUMHURİYET BAŞSAVCISI VE ŞOFÖRÜ KAZADA ÖLDÜDENİZLİ Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve şoförü Muzaffer Akşehirli, hafriyat kamyonunun sol yanından çarpıp üstüne devrildiği makam aracında yaşamını yitirdi.

(GENİŞ HABERİ)

1)DENİZLİ CUMHURİYET BAŞSAVCISI VE ŞOFÖRÜ KAZADA ÖLDÜ

DENİZLİ Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve şoförü Muzaffer Akşehirli, hafriyat kamyonunun sol yanından çarpıp üstüne devrildiği makam aracında yaşamını yitirdi. Kazada Alper'in koruma polisi ise yaralandı.

Kaza, bugün saat 09.00 sıralarında, Merkezefendi İlçesi Bozburun Mahallesi Salihağa yolu üzerinde meydana geldi. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilk askeri darbe iddianamesini hazırlayan ve FETÖ soruşturmalarında etkin bir isim olan, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı, evli ve 2 çocuk babası 48 yaşındaki Mustafa Alper'in içinde bulunduğu, Muzaffer Akşehirli'nin yönetimindeki, 20 AB 548 plakalı makam aracı olan otomobille, Kocabaş D Tipi İnfaz Kurumu'na giderken, yan yoldan çıkan 53 yaşındaki Uğur Tufan'ın kullandığı 64 DL 821 plakalı hafriyat yüklü kamyon çarptı. Kamyonun, makam otomobilin sol sürücü tarafından çarpıp altına aldığı ardından üstüne devrildiği belirtildi. Tonlarca toprak da makam aracının üstüne yığıldı. Kazayı görenler sağlık, polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Kaza yerine yakın olan bir kepçe, vakit kaybetmeden araçtakilere yardım için çalışma yaptı. Kepçe yardımıyla makam aracının üstündeki kamyon kaldırıldı. Ancak, sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Başsavcı Alper ile şoförü Akşehirli'nin öldüğü belirlendi. Makam aracında bulunan ve yaralanan koruma polisi 34 yaşındaki Ramazan Uğurlu ise ambulansla Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Uğurlu'nun hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Kazanın ardından uzaklaşmaya çalışan kamyon şoförü Uğur Tufan ise polis tarafından gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Kazanın duyulmasıyla birlikte olay yerine kent protokolü akın etti. Vali Ahmet Altıparmak, İl Emniyet Müdür Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız. hakimler, savcılar, adliyeye çalışanları kazayla ilgili bilgi almak için olay yerine geldi. Bazıları gözyaşını tutamadı, büyük üzüntü yaşadı. Çevik kuvvet polisleri bölgede geniş bir kordon oluşturdu. Ardından olay yeri ekipleri de olmak üzere güvenlik güçleri kaza yerinde detaylı inceleme yaptı. İnceleme sonrası ölenlerin cenazeleri itfaiye ekiplerince araçtan çıkartılıp, cenaze aracıyla Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

====KUTU====

SAVCI ALPER KİMDİR

Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, 1969 yılında Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde doğdu. Sırasıyla; Cumhuriyet İlkokulu, Kavaklıdere Ortaokulu, 60.Yıl S.M.Lisesi ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı üniversitede Avrupa Birliği Hukuku uzmanlığı ve yüksek lisans derecesi aldı. İzmir'de öğretim görevliliği ile avukatlık yaptı, askerliğini de İzmir'de tamamladı. 1995 yılında Ankara Hakim/Savcı adayı olarak mesleğe katılan Alper, stajının akabinde Konya/Ereğli, Muş/ Varto, Afyonkarahisar/Dazkırı, Çanakkale Cumhuriyet Savcılıkları; İskenderun, Van Cumhuriyet Başsavcılıkları, Van Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı ve Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerinde bulundu. 13 Temmuz 2015 tarihinden itibaren Denizli Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapmaktadır. İngilizce bilen Alper, Hakim Hatıran Alper ile evli ve iki çocuk sahibidir.

Görüntü Dökümü

-------------------

Ölen savcının fotoğrafı

Kaza yerinden görüntü

Kent protokolünün kaza yeirine gelmesi

Ekiplerin incelemesi

Genel ve Detay görüntü

Ramazan ÇETİN- Deniz TOKAT / DENİZLİ,

==========================================================

2)SİTE BAHÇESİNDE OYNAYAN EMİR'İ OTOMOBİL EZDİ

BURSA'nın İnegöl İlçesinde site bahçesinde oynarken otomobilin ezdiği 5 yaşındaki Emir Asa Kuyumcu ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Emir Asa Kuyumcu  tedavi altına alındı.

Kaza, Kemalpaşa Mahallesi Kültür Park Mevkii'ndeki meydana geldi. Serap G.'nin sabah saatlerinde 16 AZ 274 plakalı otomobili ile aracını park ettiği siteden çıkarken,  bahçede oynayan komşusunun oğlu Emir Asa Kuyumcu'nun üzerinden geçti. Panik yapan kadın sürücü daha sonra Türk Telekom'a ait pano ile dekoratif aydınlatma direğine çarparak durabildi.

Kaza sonrası ağır yaralanan Emir Asa Kuyumcu, çağrılan 112 Acil Servis'e  ait ambulans ile hastaneye kaldırılırken, olayın şokundan uzun süre kurturulamayan Serap G. ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu yaşanan kaza ile ilgili soruşturmaya İnegöl Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı. İfadesi alınan Serap G., taksirle yaralanmaya neden olmak suçundan adliyeye sevkedilecek.

Görüntü Dökümü

----------------------

Yaralı çocuğun görüntüsü

Kaza yeri genel görüntü

Araç genel görüntü

Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), -

====================================================

3)GAZİANTEP'TE, CİNAYET ŞÜPHELİSİ 7 KİŞİ ADLİYEDE

GAZİANTEP'te, alacak- borç meselesi yüzünden çıkan silahlı kavgada 33 yaşındaki Abuzer Kızıl'ın ölümüyle ilgili gözaltına alınan 7 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Geçen Pazartesi gecesi Sanayi Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Abuzer Kızıl aralarındaki alacak- borç meselesini görüşmek için Ali Bayraktar'ın işyerine gitti. İddiaya göre, burada çıkan tartışmada Abuzer Kızıl, kim tarafından ateşlendiği bilinmeyen tabancadan çıkan kurşunun vücuduna isabet etmesiyle yaralanırken, 7 kişi kaçtı. Kavgayı görenlerin ihbarıyla ambulansla özel bir hastaneye götürülen Abuzer Kızıl, doktorların müdahalesine karşın yaşamını yitirdi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kısa süre içerisinde A.B., M.B., M.A., İ.D., F.D., F.K. ve M.Y.,'yi gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan 7 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Hastane

Şüphelilerin hastaneden çıkarılması

Araçların hareket etmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Metin Faruk TAMER-GAZİANTEP-DHA)

68 MB

=====================================================

4)VARTOLU MÜZİSYEN ÇOCUKLAR MUŞ'A DÖNDÜ

Muş'un Varto ilçesinde taşımalı eğitim veren köy okulundaki yetenekli çocukların oluşturduğu Hamurpet Ortaokulu 11 Köyün Orkestrası, İstanbul'dan Muş'a döndü.  Sansev İstanbul Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali'nde sahne alarak Türkçe, Kürtçe ve İngilizce eserler seslendiren 40 kişilik orkestra grubu Muş'a döndü. Öğrencilerin büyük bir bölümü kurulan orkestra sayesinde ilk defa uçağa bindi, İstanbul ve Çanakkale'yi gördü. Orkestra sayesinde seslerini Türkiye'ye duyurduklarını ve çok güzel günler geçirdiklerini ifade eden öğrenciler, müzik öğretmenleri Aslı Tanrıkulu'ya ve diğer öğretmenlerine teşekkür ettiler.    Hamurpert Ortaokulu Müzik Öğretmen Aslı Tanrıkulu, "İlçe merkezinden 65 kilometre uzaklıkta ücra bir köydeki öğrencilerin hiçbir materyali yoktu. Evden getirdikleri kaplarla materyal oluşturup enstrüman yaptılar. İnek derilerini bidonlara gererek davul, un eleklerinden bengir, tahtalardan çalgı aletleri yaptılar. Sosyal medyada sesimizi duyurduk ve 40 kişilik orkestra ile İstanbul'a giderek gösteride bulunacak hale geldik. Yurdun dört bir yanından telefonlar aldık, bize destek oldular. Hayırseverlerden temin ettiğimiz enstrümanlarla kurduğumuz  orkestra, gittiği  her yerde yoğun ilgi gördü. Keyifli  ve zevkli bir gezi geçirdik" diye konuştu

Muş Havalimanında öğrencileri karşılayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Yetkiner yaptığı açıklamada, son 20 yıldır Varto da şiddet ve kan üzerine gelişen kirli siyasetle adını olumsuzlaştırdığını ifade ederek şunları söyledi:

"Köy Orkestrası İstanbul Pendik Belediyesi ile Türk Havva Yollarının sporsonluğunda İstanbul'a gitti. Çocuklarımız 3 yıllık emeğin sonucu çok güzel bir hühür ortaya çıkardı. Bir çoğunda ilk defa İstanbul'u ve Çanakkale'yi görmenin heyecanı ve şaşkınlığı vardı. Onu hale üstlerinden atamamışlar. Böyle bir hayal dünyasına gittiler. Orada onun hem sevincine hem de üzüntüsü yaşadılar. Çünkü büyük şehri görmenin sevinci bir de buradaki imkansızlıkları görünce ikisinin arasındaki farkı biraz daha böyle etkilemiş oldu. Varto ilçesi şiddeti kutsamayan ret eden bir yerdi. Okuma ile kendisini dünyada tanıdan bir yerdi. Son 20 yılda Varto'da gelişen kirli siyaset kan üzerinde yapılan siyaset Varto'nun adını olumsuzlaştırdı. Bizde Kaymakamımızla birlikte çalışanlarımızla bu kirli siyaseti ortadan kaldırabilmenin yolu ve yöntemi üzerinde çalıştık. Müziğiyle eğitimiyle biz kirli siyaseti ve şiddeti üzerini örtüp, onu toprağa gömmek bir daha geri gelmemek üzere Varto'da bu tür etkinlikleri düzenlemeye çalıştık ve başardık. İnşallah bundan sonra Varto kendi adını kirli siyasette değil şiddetle değil eğitimiyle ve sosyal aktiviteleriyle dünyaya duyuracak."

Hamurpet Ortaokulunda okuyan Akif Karadam ise, "Daha önce hiç İstanbul'a gitmemiştim. Görmediğim yerleri gördü ve çok mutluyum, Çanakkaleye gittik ve şehitliği gezdik. Bu nedenle bize katkı sağlayan herkese teşekkür ederim" die konuştu.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Hava alanı, uçaktan öğrencilerin inişi

-Öğretmen öğrencilerden detaylar

-Müzik öğretmeninin açıklaması

-Öğrenciler ile röportaj

-İlçe Milli Eğitim Müdürünün çocukları karşılaması

-Öğrenciler otobüste Kürtçe şarkılar söylemesi

-İlçe Milli eğitim Müdürünün açıklaması

-Öğrencilerin otobüs ve minibüsle hava limanından ayrılışı

(Haber-Kamera: Eser AYDIN / MUŞ,

==================================================

5)SAMSUN'DA SAHİLDE ERKEK CESEDİ BULUNDU

SAMSUN'da deniz kenarında 55-60 yaşlarında erkek cesedi bulundu. Atakum İlçesi Denizevleri Mahallesi Adnan Menderes sahilinde temizlik yapan işçiler, bir ceset gördü. İşçilerin haber vermesi üzerine olay yerine polis geldi. Polis, kimliği henüz tespit edilemeyen cesedin 55-60 yaşlarında erkeğe ait olduğunu belirledi. Cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından ceset, otopsi yapılmak üzere Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü :

---------------------------

Sahilden detay

Cesedin incelenmesi

Detaylar

Haber-Kamera :  Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Alper İstanbul Denizli Varto Politika Güncel Haberler

title