Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

Kayseri'de bombalı araçla saldırı (8)GENELKURMAY BAŞKANI VE BAKANLAR SALDIRIYI GÖRÜŞTÜKayseri Valiliği'nde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Emniyet...

Kayseri'de bombalı araçla saldırı (8)

GENELKURMAY BAŞKANI VE BAKANLAR SALDIRIYI GÖRÜŞTÜ

Kayseri Valiliği'nde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ve Vali Süleyman Kamçı, kurulan kriz masasında bir araya gelerek, durum değerlendirmesi yaptı.

MEYDANDA PROTESTO GÖSTERİLERİ

Güvenlik zirvesi sırasında Cumhuriyet meydanına gelen ellerinde Türk bayrakları bulunan bir grup genç, 'Kana kan, intikam, intikam', 'Askere uzanan eller kırılsın', 'İdam isteriz' sloganları attı. Katılanlarla birlikte sayının 1000'e ulaştığı kalabalık, güvenlik güçlerinin yoğun önlem aldığı HDP Kayseri il binasını taşladı.

OLAYIN AYRINTILARI ORTAYA ÇIKTI

Bu arada 13 askerin şehit olduğu 55 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyla ilgili detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Teröristlerin bomba yükleyip patlattığı hafif ticari aracın dün Şanlıurfa'dan çalındığı ortaya çıktı. Saldırıyı gerçekleştiren teröristin erkek olduğu ve bomba yüklü beyaz renkteki aracın dün saat 23.30'da Malatya- Kayseri karayolundan gelip Pınarbaşı İlçesi'nden geçerek, kent merkezine geldiği belirlendi.

TERÖRİST PARÇALANDI

Teröristin Talas İlçesi Zincidere Mahallesi'ndeki 1'inci Komando Tugayı'ndan gelen, içinde çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu halk otobüsünü Komando Caddesi'nden itibaren takip ettiği belirlendi. Bombalı aracın Erciyes Üniversitesi kampusunun Sabancı Kültür merkezi önündeki kapısından itibaren soldan yanına yanaştığı halk otobüsünün, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi acil girişi önünde trafik ışıklarında kırmızı yanması üzerine durmasıyla birlikte, teröristin patlamayı gerçekleştiği saptandı. Patlamada belden yukarısı parçalanan teröristin saçlarının uzun olması nedeniyle önce kadın olduğu sanıldı, daha sonra yapılan otopside erkek olduğu ortaya çıktı.

Görüntü ökükü

---------------------

-OLAY YERİNDEN GÖRÜNTÜ

-PROTESTOLARDAN GÖRÜNTÜ

-DETAYLAR

Haber-Kamera: Zafer BARIŞ- Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ, -

=====================================

Fırat Kalkanı'nda yaralanan Astsubay şehit oldu (3)

ŞEHİT ASTSUBAYI, GENELKURMAY BAŞKANI UĞURLADI

Fırat Kalkanı Harekatı'nda görevli olan ve 12 Aralık'ta Suriye'nin El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ unsurlarının uçaksavarlı saldırısı sonucunda ağır yaralanan ve tedavi için getirildiği Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde bu sabah saatlerinde şehit olan 2 kız çocuğu babası 35 yaşındaki Astsubay Volkan Külekçi için 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda askeri tören düzenlendi. Törene; Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ahmet Zeki Çolak, 2'nci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, şehidin babası Haşmet, annesi Rabia eşi Sibel Külekçi ve askerler katıldı. Törende şehidin annesi Rabia Külekçi; 'Bırakın beni yavruma gideceğim. O tabuta beni koyun" diyerek gözyaşı döktü.

Şehit Volkan Külekçi, düzenlenen askeri törenin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait uçakla Ankara'ya gönderildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: GAZİANTEP

============================================

Başbakan Yıldırım: Bu olaylar terörle mücadele gücümüzü zayıflatmaz

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Kayseri'de meydana gelen terör saldırısının terörle mücadele gücünü zayıflatmayacağını, aksine daha da artıracağını söyledi.

Kayseri'de bu sabah meydana gelen terör saldırısının ardından gecikmeli olarak Kahramanmaraş'a gelen Başbakan Binali Yıldırım, ilk olarak Valiliğe geldi. Valilik makamında bir saati aşkın süre Kayseri'de yaşanan gelişmelere ilişkin telefon görüşmeleri yapan Yıldırım, daha sonra beraberinde eşi Semiha Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Aslan ile birlikte valilik önünde basın açıklaması yaptı.

Kayseri'de, teröristlerin hafta sonu için izne çıkan askerleri hedef aldığını belirten Başbakan Yıldırım, "Sabah saatlerinde Kayseri Zincidere Komando Tugayı'ndan hafta sonu izni için çıkan askerlerimizi şehre götüren halk otobüsüne yolda bir canlı bomba saldırısı maalesef gerçekleşti. Bu alçak terör eylemi sonucu şehit olan askerlerimiz var, yaralı askerlerimiz var. Yaralılarımızın tedavisi devam ediyor. Şu anda İçişleri, Sağlık, Milli Savunma, Çevre ve Şehircilik Bakanımız olay yerindedir. Gerekli çalışmalara oradaki emniyet güçleri ve mülki amirlerle birlikte devam ediyorlar. Gelişmeler belirli aralıklarla vatandaşlarımızla paylaşılacaktır. Olay bundan ibaret" diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, gazetecilerin programını iptal edip etmeyeceği sorusuna böyle bir karar alarak teröristleri sevindirmeye niyetlerinin olmadığını vurgulayarak şöyle dedi:

"Programı niye iptal edelim? Terörü, teröristleri daha da sevindirmeye hiç niyetimiz yok. Terörün amacı da zaten bizim moral değerlerimize zarar vermek, milletimizin canını sıkmak. Ama öyle anlaşılıyor ki bunlar 15 Temmuz'dan ders almamışlar. Adı ne olursa olsun, hangi kılıkta, hangi surette gelirse gelsin terör alçaklıktır, insanlık suçudur. Masum insanları öldürmek insanlığı öldürmek gibidir. Ama terör örgütü şunu bilmelidir ki; Çanakkale ruhu, istiklal ruhu bu millette tam anlamıyla vardır. Bu olaylar milletimizin ve bizim terörle mücadele gücümüzü zayıflatmaz aksine daha da artırır. Bunun bilinmesinde fayda var. O yüzden programımızı yapacağız. Kahramanmaraş'ta Sütçü İmam'ın torunlarının memleketinden bir kez daha bu alçaklara gereken mesajımızı da hep birlikte vereceğiz."

Başbakan Yıldırım, Kahramanmaraş programını tamamladıktan sonra değerlendirme yapmak üzere Ankara'ya döneceğini de sözlerine ekledi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Başbakan Yıldırım'ın açıklamaları (CANLI VERİLDİ)

Haber-Kamera: Mücahit YOLCU, Ömer KOÇ, Eyyüp BURUN, İskender ZENGİN/KAHRAMANMARAŞ, -

=================================================

Müezzinoğlu: Bu olaylarda Batı'nın çok yüzlülüğü var

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'deki terör olaylarına ilişkin, "PKK, PYD, DEAŞ'a her türlü lojistik destek veriliyor. PKK, her türlü silaha ulaşabiliyor. Bütün bu olaylarda 'medeniyet, demokrasi, insan hakları, hukuk' diyen Avrupa'nın ve batının çok yüzlülüğü var. İnsani olmayan yüzleri var" dedi.

Seçim bölgesi Bursa'da, AK Parti'nin Çelik Palas'ta düzenlediği Yerel Yönetimler Birinci Bölge İstişare ve Değerlendirme Toplantısına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kayseri'deki patlamaya ilişkin konuştu. Müezzinoğlu, "Bu milletin önünü kesmeye çalışan katiller, caniler, kalleşler Kayseri'de yine bir terör eylemi gerçekleştirdi. Bu terör eyleminde kayıplarımız var, şehitlerimiz var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Eğer bu toplantılar bizlere nasip olduysa şehitlerimizin, gazilerimizin sayesinde nasip oluyor" diye konuştu.

Konuşmasında, teröre destek sağlayanların arkasında başka güçlerin olduğuna dikkat çeken Müezzinoğlu şunları söyledi: "Türkiye'de yaşanan terör saldırılarının arkasında DEAŞ, PKK, PYD değil, milletin tarihi, geçmişi, medeniyet değerlerinden korkan ve her seferinde 'medeniyet' diyen tek dişi kalmış bir canavar anlayışı var. Şimdi bu canavar varlığını, farklı ölçeklerle gösteriyor. Hain, kalleşçe, insanlık ve hukuk dışı tuzaklar kuruluyor. Bundan 6-7 yıl önce DEAŞ diye bir terör örgütünü dünyada bilen var mıydı? Yoktu. Peki nasıl oluyor da DEAŞ bir haftanın içinde çıkıyor Irak'ın en geniş bölgesi Musul'u silahsız olarak bir günde işgal ediyor. Şimdi 1.5 yıldır uğraşıyorlar ama Musul'u geri alamıyorlar."

"AVRUPA VE BATI'NIN ÇOK YÜZLÜLÜĞÜ..."

Terör saldırılarında bir üst akılın olduğuna işaret eden Müezzinoğlu, "Noktası virgülüne kadar o bombalı aracın oraya gelişini, geliş dakikasını ve hedef kitlesini anlayan bir anlayış DEAŞ, PKK anlayışı değil. Bu olayları bunların yaptığını düşünmek herhalde bizim safdilliğimiz olur. Terör örgütlerine her türlü lojistik destek veriliyor. PKK her türlü silaha ulaşabiliyor. Bütün bu olaylarda medeniyet, demokrasi, insan hakları, hukuk diyen Avrupa'nın ve batının çok yüzlülüğü var. İnsani olmayan yüzleri var" ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Salondan görüntü

Bakan'ın konuşması

Haber-Kamera: Edip TEKİN/BURSA, -

=============================================

Bozdağ, Kayseri'deki terör saldırısını kınadı

ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, "Kayseri'deki hain terör saldırısındaki şehitlerimize Allah'tan rahmet,yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

Bozdağ daha önce planlanmış bir program için geldiği Yozgat'ta yaptığı açıklamada, ?"Türkiye terörle mücadeleden asla vazgeçmeyecektir. Türkiye'nin terörle mücadele azmini kıramayacaklardır" diye konuştu.

Haber: Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, -

=========================================

HDP'li Bilgen: Çok hızlı şekilde kınıyoruz

HDP Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Kayseri'deki bombalı terör saldırısıyla ilgili, "Ya insanların ölmesini durduracak bir siyaseti geliştireceğiz ya da her gün birileri bunun bedelini ödemeye devam edecek" dedi.

Adana'da İnsan Hakları Derneği'nce düzenlenen 'OHAL'de İnsan Hakları' konulu panele katılan Bilgen, Kayseri'deki saldırıya değinerek, şöyle konuştu: "Elbetteki bizim açımızdan fail kim olursa olsun, arkasında kim olursa olsun ölenler hangi kimlikten olurlarsa olsun önümüzde net 2 tercih var. ya bu bombaların patlamasını insanların ölmesini durduracak bir siyaseti geliştireceğiz. ya da her gün birileri bunun bedelini ödemeye devam edecek. Dolayısıyla çok yoğun bir kınama baskısı, linci bize yaşatıyorlar. Oysa bu patlamalar olduğunda diğer partilerden çok daha hızlı bir biçimde yazılı açıklamamızı yapıyoruz. Bulduğumuz ilk fırsatta sözlü olarak yaklaşımımızı, tavrımızı sergiliyoruz. Ama bu bile birilerini memnun etmeye yetmiyor. Bu bile onların hazırladığı bildirilere mutlaka imza atmanız gerektiği ya da onların kelimeleri ile onların kavramlarıyla bu durumu tarif etmek zorunda olduğumuz terörün baskısını ortadan kaldırmaya yetmiyor."

Görüntü Dökümü

-------------------------

HDP Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen'ın konuşması

Haber: Akif ÖZDEMİR -Kamera: Sude UÇAROĞLU ADANA,

======================

HDP Milletvekili Toğrul, Kayseri saldırısını kınadı

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, partisinin il teşkilatının düzenlediği istişare toplantısında Kayseri'deki terör saldırısını kınadı.

HDP Gaziantep il teşkilatı tarafından düzenlenen istişare toplantısına, HDP milletvekilleri Mahmut Toğrul, Bedia Özgökçe Ertan, Mehmet Emin Adıyaman ve partililer katıldı. Toplantının açılışında konuşan Mahmut Toğrul, HDP olarak barışın, huzurun ne kadar önemli olduğuna dikkat çektiklerini ama ülkenin her gün biraz daha iç çatışmaya sürüklendiğini söyledi. Hükümetin 7 Haziran'dan bu yana yürütmüş olduğu politikaların sonucu olarak patlamaların yaşandığını öne süren Toğrul, şöyle dedi: "Biz hep; 'barış ışığı ile ülkenin önünü açabilir, huzuru sağlayabiliriz' dedik. Önce İstanbul, sonra Kayseri saldırıları barış sürecinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Saldırıyı kim yapmış olursa olsun, bu saldırıların hiç bir mazereti olamaz. Hem İstanbul hem Kayseri'deki saldırıları kınıyor, barış ve huzurun biran önce sağlanması için hükümete çağrıda bulunuyoruz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Toplantının yapılacağı salon ve partililer

Mahmut Toğrul'un konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN -GAZİANTEP-DHA)

==============================================

Samsun'da canlı bomba paniği

SAMSUN'da üzerinde şalvar pantolon ve sırt çantası bulunan kişiyi görenler polise ihbar etti. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, 21 yaşındaki O.G.'yi durdurarak arama yaptı. Öğrenci olduğu tespit edilen genç, serbest bırakıldı.

Samsun'da bir vatandaşın 155'i arayarak 'canlı bomba' ihbarında bulunması, polis alarma geçti. Üzerinde şalvar pantolon ve sırt çantası bulunan kişiden şüphelenen kişinin ihbarı üzerine İstiklal Caddesi üzerinde arama yapan ekipler verilen eşgal üzerine O.G.'yi durdurdu. Mobese kameralarında da yeri tespit edilen O.G.'nin yapılan üst aramasında ve çantasında herhangi bir suç unsuru bulunmadı. Öğrenci olduğu tespit edilen genç, serbest bırakıldı.

Haber: Hakan AKGÜN/SAMSUN, -

=============================================

Yalova'da çocuğunun gözleri önünde eşini ve kayınvaldesini öldürüp intihar etti

YALOVA'da 48 yaşındaki Nazlım Köseoğlu, boşanma davası açtıktan sonra kayınvaldesinin evine yerleşen 45 yaşındaki eşi Gülnaziye Köseoğlu ile 68 yaşındaki kayınvalidesi Fatma Köse'yi, 12 yaşındaki oğlu O.'nun gözleri önünde önce bıçakladı, ardından tüfekle ateş ederek öldürdü. Cinnet getiren Nazlım Köseoğlu, daha sonra yanındaki tüfek ile intihar etti.

Yalova'da bir sağlık kuruluşunda hizmetli olarak çalışan Gülnaziye Köseoğlu, iddiaya göre kendisini sürekli döven kaynakçılık yapan eşi Nazlım Köseoğlu'ndan boşanmak için Aile Mahkemesi'ne dava açtı. Daha sonra tek çocukları olan O.'yu da yanına alan Gülnaziye Köseoğlu, Gaziosmanpaşa Mahallesi Manolya Apartmanında oturan annesi Fatma Köse'nin yanına yerleşti.

MAHKEMEDEN EVE YAKLAŞMAMA CEZASI

Gülnaziye Köseoğlu, zaman zaman eve gelip kendisini döven ve tehditlerde bulunan boşanma davası açtığı eşi Nazlım Köseoğlu hakkında Aile Mahkemesi'ne şikayette bulununca, mahkeme Nazlım Köseoğlu'na eve yaklaşmama cezası verdi.

Nazlım Köseoğlu bu sabaha karşı eşi ve oğlunun da kaldığı kayınvaldesi Fatma Köse'nin 2'nci kattaki dairesine, kullanılmayan otomobil lastiklerinin üzerine merdiven koyarak balkondan girdi. Köseoğlu, eşi ve kayınvaldesini önce bıçakladı, ardından yanında getirdiği ruhsatsız av tüfeği ile ateş ederek öldürdü. Çocuğunun gözleri önünde cinayetleri işleyen Nazlım Köseoğlu daha sonra aynı tüfekle ile intihar ederek yaşamına son verdi.

Olay, silah seslerini duyan komşularının haber vermesi sonucu ortaya çıktı. Eve gelen polisler annesinin ve anneannesinin öldürülmesi, babasının ise intiharına tanık olan küçük çocuğu evden uzaklaştırdı. Cesetler otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturmaya başlandı.

Görüntü dökümü

Evin önünden görüntüler

Detaylar

Haber-Kamera: Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, -

==================================================

Derya Can'dan dünya rekoru (3)

REKORLARDAKİ EN BÜYÜK PAY EŞİNE

Milli sporcu Derya Can, Kaş Hidayet Koyu'nda dün değişken ağırlık paletsiz dalında 94 metre, bugün de değişken ağırlık paletli dalında 111 metre dalışıyla 2 günde 2 dünya rekorunun sahibi oldu. Rekor denemelerinin yapıldığı teknede milli sporcu Can'a destek vermek için 1 yaşındaki kızı Derin Helen ile 6 yaşındaki oğlu Poyraz da dalışları izledi. Derya Can'ın başarısındaki en büyük pay sahipleri arasında da eşi Tayfun Göçmen yer aldı. Dalışın genel koordinatörü olarak ekipte yer alan Tayfun Göçmen, her iki dalışta da en yoğun sevinci yaşadı. Can da paletli değişken ağırlıklı dalışında dünya rekorunu kırmasının ardından sevincini ilk olarak ekipte güvenliğinden sorumlu eşini öperek yaşadı.

'SON 20 METRE VE PROTOKOL ÇIKIŞI ÇOK ÖNEMLİ'

Dalışın rekorla tamamlanmasının ardından Can ve eşi Tayfun Göçen mutluluklarını çocukları Deren ve Poyraz'la paylaştı. Dalışın genel koordinatörü Tayfun Göçen, rekor denemelerinde görevinin sporcunun tehlike anını fark edip müdahale etmek olduğunu söyledi. Dalış sırasında su üstünde bekleyerek olacak risklere karşı müdahale ettiğini anlatan Göçen, "Serbest dalışta genel olarak aksi bir durum olmazsa bayılma riski son 20 metrede başlıyor. Bu dalışta son 20 metre ve protokol çıkışı çok önemli. Son metrelerde bayılma olursa sporcuyu yukarı alıp ani müdahale yapmamız gerekiyor. Ben de bu iş için görevliyim. Aslında en kötü anı yaşayan benim. Aksi bir durum olacak mı endişesi yaşıyorum" dedi.

Askeri personel olduğunu ve Kayseri'deki patlamadan dolayı büyük üzüntü yaşadığını aktaran Tayfun Göçen, "Şehitlerimiz nedeniyle üzgünüz. Ben de askeri personel olduğum için en iyi ben anlıyorum. Derya da milli sporcu, onlar için dalış yaptı. Normalde bu havalarda dalış yapılmaz. Biz onlara karşı görevimizi kar da yağsa yağmur da yağsa her türlü yerine getirdiğimizi düşünüyoruz. Çocuklarımızla bu işi yapması çok zor oldu" diye konuştu.

'EN AĞIR GÖREV ONUN'

Derya Can da eşi ve antrenörleriyle uzun süren antrenmanlar yaptıklarını ve rekor öncesinde de sonrasında da kendisine çok destek verdiği eşine teşekkür etti. Derya Can, "Eşim aslında ekibin bel kemiği. O olmasaydı olmazdı. En ağır görev onun. Her halime katlanan o. Dışarıya yansıtmadığımız her şeyi birlikte yaşıyoruz, tüm zorluklara birlikte göğüs vererek yaşadık. O nedenle hakkını ödeyemem, teşekkür ediyorum eşime de" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Rekora hazırlanırken eşi ve Derya Can'dan görüntü

Rekor denemesinde sevinç

Rekordan sonra eşi ve Derya Can'ın görüntüsü

Derya Can ve eşiyle röportaj

Eşi ve çocuklarıyla fotoğraf çektirmesi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

(SUALTI GÖRÜNTÜLERİ)

--------------

Tekneden Derya Can'ın çıkış anı görüntüsü

Derya Can'ın dalışı ve yüzeye çıkma görüntüleri

Derya Can'ın rekorunun ardından Türk bayrağıyla poz vermesi ve kutlama

HABER- KAMERA: Tolga YILDIRIM/ANTALYA,

==================================================

Doğu buz kesti (2)

ÖZEL İDARE EKİPLERİNİN ZORLU MÜCADELESİ

Erzincan İl Özel İdaresi ekipleri, aralıksız kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Önceliklerini hasta ve taşımalı eğitim gören öğrencilere veren ekipler, çetin kış şartlarına aldırış etmeden karla mücadele ediyor. Ekipler, merkeze 65 kilometre uzaklıkta bulunan ve deniz seviyesinden 2 bin metre yükseklikteki Çamlıca Gurup Köy yollarını açmak gece-gündüz çalışıyor. Ekipler, kapanan yolları açılan köylülerin mutluluğu ile mutlu olduklarını söylediler.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Ekiplerin çalışması

-Karların temizlenmesi

Haber-Kamera: Recep DEMİRCİ/ ERZİNCAN,

=============================================

Eksi 13 derecede teröre lanet yürüyüşü

KARS'ta vatandaşlar sıfırın altında 13 derecede teröre lanet yürüyüşü düzenledi.

Kars Şehit ve Gazi Aileleri Derneği tarafından düzenlenen teröre tepki yürüyüşüne 7'den 70'e yüzlerce vatandaş katıldı. Belediye Başkanı MHP'li Murtaza Karaçanta, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, STK'lar, oda başkanlarının da katıldığı yürüyüş Merkez Cami önünde başladı. Gazi Ahmet Muhtar Paşa, Faikbey ve Ordu Caddelerinde devam eden yürüyüş Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu. Yaklaşık 1 saat süren yürüyüşte teröre, yandaşlarına lanet ve öfke yağdı. Dev Türk bayrakları altında dondurucu soğukta yapılan yürüyüşte sloganlar atıldı. Omuz omuza yürüyüşte birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Kars Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Muhsin Ağçay, "Ülkemizde son günlerde yaşanan kanlı terör eylemlerini protesto etmek ve güvenlik güçlerinin yanında olduğumuzu her zaman göstermek için toplandık. Bu destek yürüyüşümüze katılan tüm Kars halkına teşekkür ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Beşiktaş'ta bugün de Kayseri'de kanlı terör olaylarında şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Cami önü kalabalık

-Muhsin Ağçay'ın konuşması

-AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurgül Güner'in konuşması

-Rektör Prof. Dr. Sami Özcan'ın konuşması

-Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'nın konuşması

-Kalabalık ve yürüyüş

-Pankart ve sloganlar

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK / KARS,

==============================================

Ev sahibini odaya kilitleyip, hırsızlık yapmak istediler

GAZİANTEP'in Nizip İlçesi'nde, tornavidayla kapısını açarak girdikleri evde karşılaştıkları ev sahibi kadını bir odaya kilitleyip, hırsızlık yapmak isteyen, bir şey çalamadan evden kaçmaya çalışan 2 kadın, polisler tarafından yakalandı ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Olay, dün akşam saatlerinde Sultan Abdulhamit Mahallesi'nde meydana geldi. Bir apartmanın ikinci katındaki daireye 29 yaşındaki Selma Uçak ile 21 yaşındaki Yonca Kök, kapıyı tornavida ile açarak içeri girdi. İçeri giren 2 şüpheli kadın, bu sırada sesler üzerine odadan çıkarak kapıya yönelen ev sahibi Emel K. ile karşı karşıya geldi.

Durum karşısında panikleyen iki şüpheli, ev sahibini bir odaya kilitleyerek diğer odaları kontrol etmeye başladı. Hırsızlık şüphelilerinin odaya kilitlediği kadın ise pencereyi açarak sokaktakilerden yardım istedi. Ev sahibi kadının çığlık ve yardım çağrıları üzerine haber verilen polis, paniğe kapılan hırsızlık şüphelisi kadınları kaçmaya çalıştığı apartman çıkışında yakalayarak gözaltına aldı.

Ev sahibi kadını da kilitlendiği odadan çıkaran polis tarafından gözaltına alınan ve daha önce çok sayıda hırsızlık suçundan sabıkası olduğu belirlenen şüpheli kadınlar ise sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan Selma Uçak ile Yonca Kök, 'Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve hırsızlık girişimi' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------------

Şüpheli kadınların adliyeden çıkışı

Şüpheli kadınların polis aracına konulması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Metin İLİKSOY-GAZİANTEP-DHA)

===========================================

Üniversite öğrencileri şarkı ve türkülerle okul boyadı

ADANA'da üniversite öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında bir ilkokulu boyadı.

Köy okullarına kitap ve kırtasiye yardımı yapıp oyuncak toplayan Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Toplum Gönüllüleri Kulübü üyeleri, son olarak merkez Seyhan İlçesi'nin güney bölgesindeki Gülbahçe Mahallesi'nde bulunan Abdurrahim Karakoç İlkokulu'nu boyamaya karar verdi. Sosyal yardımlarla topladıkları boya malzemeleriyle okula gelen 90 öğrenci, şarkı ve türküler eşliğinde sınıf ve koridorları boyadı. Öğrenciler adına konuşan ÇÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 4'üncü Sınıf öğrencisi Serhat Ataman, "Kulüp olarak geçtiğimiz yıl da bir okulu boyamıştık. Bu yıl da okulları dolaşıp en çok ihtiyacı olduğunu tespit ettiğimiz Abdurrahim Karakoç İlkokulu'nu boyamaya karar verdik. Pazartesi sabah derse gelen öğrenciler, yeni boyanmış sınıflarında eğitime başlayacak" dedi.

SUDANLI ÖĞRENCİ DİKKAT ÇEKTİ

Projede görev alan öğrenciler arasında İktisat Fakültesi 3'üncü Sınıf öğrencisi Sudanlı İsam Abdalla da dikkat çekti. Ülkesinden eğitim için Türkiye'ye gelen Abdalla Türkçe olarak, "Severek boya yaptım. Gönüllü olmak güzel bir hareket. Herkese tavsiye ediyorum. Eğitime bir nebze katkı koyduk, mutluyuz" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Boyanacak okulun tabelası

Öğrencelirin duvarları boyaması

Boyalardan görüntü

Bir öğrencinin şarkı söylemesi

Boyaların hazırlanması

ÇÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Serhat Ataman'ın konuşması

İktisat Fakültesi öğrencisi İsam Abdalla'nın konuşması

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI ADANA,

==========================================

Baba-oğul kavgasından korkan dede ve babaanne evlerine gidemiyor

ORDU'nun Ünye İlçesi'nde kardeşini bıçakla yaralayan babası Mustafa A.'nın serbest kaldığını öğrenince dedesi ve babaannesinin kaldığı evi yakmak isteyip, eşyaları balkondan atan 27 yaşındaki Yunus A.'dan korkan 95 yaşındaki Hüseyin ve 85 yaşındaki Fatma A., Samsun'un Terme İlçesi'ndeki yakınlarının yanına yerleşti.

Ünye İlçesi Çınarlık Mahallesi'nde geçen Kasım ayında meydana gelen olayda, 50 yaşındaki Mustafa A. ile oğlu 19 yaşındaki Emre A. arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine iddiaya göre Mustafa A., oğlu Emre A.'yı bıçakla ağır yaraladı. Yakınlarının çağırdığı ambulansla Ünye Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Emre A. tedavi altına alındı. Gözaltına alınan baba Mustafa A. ise, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Babasının serbest kaldığını öğrenen Yunus A. cinnet geçirerek, Çınarlık Mahallesi'nde dedesi Hüseyin ve babaannesi Fatma A.'nın oturduğu binanın birinci katındaki evin balkonunu ateşe verdi. Evdeki içerideki eşyaları da balkondan sokağa attı. Motorlu testereyle kapıları, pencereleri kesen Yunus A., bölgeye gelen polis ekipleri tarafından güçlükle ikna edilerek gözaltına alındı ve ardından da serbest bırakıldı.

Dede Hüseyin A. ve babaanne Fatma A. da oğlu ve torunları arasında yaşanan bu kavga nedeniyle korktukları için evlerine giremedi. Sokakta kalan yaşlı çift, Samsun'un Terme İlçesi'ndeki bir yakınlarının yanına yerleşti. Babaanne Fatma A., "Torunlarım aile yakınlarının da kışkırtmaları ile mal varlığımızı elimizden almak istiyorlar. Bu olaylar uzun bir süredir devam ediyor. Bıçakla yaralanan torunum, oğlum olan babasının daha önce balta ile kafasına vurarak ağır yaralanmasına neden olmuştu. Ünye'de ve köyümüzde bulunan evlerimiz ile köyümüzdeki arazilerimizi aile yakınlarımızın da kışkırtmaları ile elimizden almak istiyorlar. Bu kavgalar başlayınca oğlumun başına bir şey gelmesin diye daha önce devrettiğim yerleri yine üzerime aldım. Ben 85, eşim 95 yaşında, torunlarım ve yakınlarım yüzünden evimize gidemez olduk, sokakta kaldık. Evimizi ateşe verip, eşyalarımı kapıya attılar. Korkudan eve gidemiyoruz, bizi döverler diye korkuyoruz" dedi.

Haber: ÜNYE (Ordu), -

================================================

Yalvaç'ta meclis üyesi FETÖ'den gözaltında

ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde bağımsız Belediye Meclis Üyesi Doğan Turan ile AK Parti'den belediye başkan aday adayı olan Orhan Pamukçu, FETÖ operasyonunda gözaltına alındı.

Yalvaç'ta FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 30 Mart 2014 seçimlerinde AK Parti'den belediye başkan aday adayı olan ancak adayların açıklanması öncesi çekilen Orhan Pamukçu ile aynı seçimde MHP'den Yalvaç Belediye Meclis Üyesi seçilen, 1 yıl sonra da partisinden istifa ederek bağımsız kalan Doğan Turan hakkında gözaltı kararı alındı. Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda 2 şüpheliyi dün akşam evlerinde gözaltına alan polis, ev ve işyerlerinde de arama yaptı. Hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra polis merkezine getirilen 2 şüpheli hakkındaki işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

Haber: Nurettin ARKAN/YALVAÇ(Isparta), -

================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Soylu Hulusi Akar Fikri Işık Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title