Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

Şehit polis Nazif Emre Horoz, 6 ay önce ikiz babası olmuşİSTANBUL'daki bombalı terör saldırısında şehit olan polislerden 24 yaşındaki polis memuru Nazif Emre Horoz'un, memleketi Konya'ya şehit ateşi düştü.

Şehit polis Nazif Emre Horoz, 6 ay önce ikiz babası olmuş

İSTANBUL'daki bombalı terör saldırısında şehit olan polislerden 24 yaşındaki polis memuru Nazif Emre Horoz'un, memleketi Konya'ya şehit ateşi düştü. 2 yıllık evli olan şehit Horoz'un, 6 ay önce Erva ve Elif adında ikiz bebeklerinin olduğu öğrenildi.

2 yıl önce polis memuru olan Nazif Emre Horoz, İstanbul Beşiktaş'da düzenlenen bombalı terör saldırısında şehit düştü. Şehit Horoz'un memleketi Konya'ya ateş düştü. Şehit Horoz'un babası Mustafa Horoz'un, oğlunun yanında İstanbul'da taksi şoförlüğü yaptığı öğrenildi. Merkez Selçuklu İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde oturan annesi Emin Horoz'un da, komşuları oğlunun acı haberini aldıktan sonra İstanbul'a gittiğini söyledi.

Şehit Horoz'un 2 yıl önce Nazife Horoz ile dünya evine girdiği ve 6 ay öncede Erva ve Elif adında ikiz bebeklerinin olduğu öğrenildi.

Konya'nın Seydişehir İlçe nüfusuna kayıtlı olan şehit Horoz'un, Seydişehir'de oturan dedesi dedesi Ali Öztürk'ün, evinin önüne de taziye çadırı kuruldu.

Torunun şehit olduğu haberini sabah öğrendiğini belirten dede Ali Öztürk, "Torunum en son Konya'ya geldiğinde beni de ziyaret etti. Sohbet ettik. Dedim ki 'Bak ben bekçilik yaptım bir sene, önden gitme, arkadan gitme, ortadan git' dedim. Hatta önüne düşmüş yaralı varsa ona da yardımcı oluver ne olursa olsun adam dedim. Bir daha da telefonla da görüşmedik. Sabah duydum şehit olduğunu, damat aradı, 'Baba başkasından duyma benden duy, torunun Emre' yi kaybettik' dedi. Yapacak bir şey yok Allah kabri cennet, ruhu şad olsunö dedi.

Şehit Nazif Emre Horoz'un cenazesinin yarın öğle namazının ardından Seydişehir'de defnedilmesi bekleniyor.

Görüntü Dökümü

------------

Şehit ve ailesinin fotoğrafları

Konya'daki annesinin evinden detay

Seydişehir'deki dedesinin evinden detay

Dedesi Ali Öztürk röp

Haber- Kamera: Yaşar COŞKUN- Hasan DÖNMEZ SEYDİŞEHİR / KONYA

==========================================

Oğlunun şehit olduğu haberini alan annesi fenalaştı

İSTANBUL'daki bombalı terör saldırısında şehit olan polislerden 27 yaşındaki bekar Metin Düzgün'ün memleketi Konya'ya ateş düştü. Acı haberi alan tansiyon ve şeker hastası Hatice Düzgün, fenalaşması sonucu hazırda bekleyen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

1.5 yıllık polis memuru olan Metin Düzgün dün İstanbul Beşiktaş'da düzenlenen bombalı terör saldırısında şehit oldu. Şehit Düzgün'ün, acı haberi memleketi Konya'daki merkez Selçuklu İlçesi Bosna Hersek Mahallesi'nde ağabeyi Çetin Düzgün'e, Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından verildi. Acı haberi alan Çetin Düzgün de aynı mahallede oturan babası Harun ve annesi Hatice Düzgün'ü, kendi evine getirdikten sonra kardeşinin şehit olduğunu söyledi.

Çetin Düzgün ve baba Harun Düzgün daha sonra oğullarının cenazesini teslim almak için İstanbul'a gitti. Oğlunun şehit olduğunu öğrenen tansiyon ve şeker hastası Hatice Düzgün, fenalaşması sonucu hazırda bekleyen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan Hatice Düzgün'ün, sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Şehit Metin Düzgün'ün cenazesinin yarın memleketi Konya'da defnedilmesi bekleniyor.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Şehit Metin Düzgün'ün fotoğrafı

Şehit Düzgün'en ağabeyinin evinden detay

fenalaşan annesinin ambulansa alınması

Genel ve detay

Haber- Kamera: Hasan DÖNMEZ / KONYA

======================================

Şehit polisten duygulandıran paylaşım: İnşallah bizlere de Allah şehitlik nasip eder

İSTANBUL'daki hain saldırıda şehit düşen polislerden Emniyet Amiri Kadir Yıldırım'ın, bir süre önce kendine ait sosyal medya hesabından 'İnşallah bizlere de Allah şehitlik nasip eder' diye paylaşım yaptığı ortaya çıktı. Şehit emniyet amirinin Şırnak'ta Mart ayında geçici görevle operasyonlara katıldığı, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında da İstanbul'da görev aldığı belirtildi.

Beşiktaş'taki hain saldırıda şehit olan Çevik Kuvvet polislerinden Develi nüfusuna kayıtlı Emniyet Amiri Kadir Yıldırım'ın, 11 Kasım'da sosyal paylaşım sitesi hesabından, 'Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk 2011 yılında Bolu Kıbrıscık ilçesinde görev yaptığım iyi bir kaymakamdı. Yapılan bu hain ve şerefsiz saldırıyı lanetliyorum. İnşallah bizlere de Allah şehitlik nasip eder' diye paylaşım yaptığı ortaya çıktı. Şehit polisin ayrıca, Şırnak'ın Silopi ilçesinde Mart ayında geçici görevle görevlendirildiği kaydedildi. Emniyet Amiri Yıldırım, o günlerde de 'Türk Bayrağı için canımız feda' ve 'Bana bir şey olursa herkes hakkını helal etsin' paylaşımları duygulandırdı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında da İstanbul'da görev yapan şehit polis, tankların üzerindeki fotoğraflarını ve aynı zamanda darbeci askerlerin yakalanmasına yönelik görüntülerini de sosyal paylaşım sitesi üzerinden paylaşarak, 'Bu devlete silah çeken kimse, gereği yapılır. Bu kansızlara rahat yok' ifadelerini kullandı.

Şehit polisin elindeki simidi göstererek, 'Öğlen yemeği' yazıp, paylaşması da dikkat çekti.

Haber: KAYSERİ, -

====================================================

İnegöl'de silahlı saldırı sonrası gerginlik polis tarafından önlendi

BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde, otomobilden pompalı tüfekle berber dükkanına ateş açılarak 2 kişinin yaralandığı saldırı sonrası başlayan gerginlik, polisin aldığı güvenlik önlemleri sayesinde önlendi.

İnegöl'ün Akhisar Mahallesi Atatürk Caddesi'nde dün gece plakası belirlenemeyen bir otomobille gelen kişiler, pompalı tüfekle Lütfü Halioğlu'na ait berber dükkanına ateş açtı. Çevrede paniğin yaşandığı saldırıda berber Lütfü Halioğlu ile saç tıraşı olan Ahıska vatandaşı 43 yaşındaki Vahid Recepov, vücutlarına isabet eden saçmalarla yaralandı. Saldırganlar kaçarken, yaralılar ambulanslarla İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Geçen hafta iki grup arasında çıkan ve bir kişinin darp sonucu yaralanarak hastanelik olduğu olayın devamı olduğu öne sürülen silahlı saldırı sonrası Ahıskalılar ve Doğu illerinden gelen vatandaşların oturduğu iki mahalle arasında gerginliğe neden oldu. Grupların toplanmalarının ardından İnegöl Emniyet Müdürlüğünde görevli tüm personel göreve çağrılırken, Bursa'dan Çevik Kuvvet ekibi ve TOMA aracı destek olarak geldi. Ekipler iki mahalle arasındaki noktada tampon bölge oluşturuldu. Her iki mahallenin tüm girişlerinde emniyet ekiplerinde güvenlik önlemi alınarak, mahallere girmek isteyenlerin kontrolleri yapılarak alındı.

Mahallelerinde toplanan gruplar, gece saatlerinde emniyet ekiplerinin uyarıları üzerine dağıldılar. Dağılmak istemeyenler ise müdahale edildi. Emniyet ve Çevik Kuvvet ekipleri ile TOMA aracı sabah saatlerine kadar iki mahalle arasındaki bölgede her ihtimale karşı güvenlik önlemi aldı.

İnegöl Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan ile birlikte olayın gerçekleştiği yerde inceleme yapan ve gelişmeleri takip eden İnegöl Kaymakamı Ali Akça, "Gençlerin yanlış bilgilerle değerlendirmesiyle olay, toplumsal bir hadiseye dönüşme riskini beraberinde getirdi. Ahıskalı kardeşlerimizin sağduyulu davranması ve polisimizin de bu noktada olayın toplumsal bir hadiseye dönüşmemesindeki kararlı duruşuyla olay kontrol altına alındı.Güvenlik güçlerimiz olayı ciddi şekilde takip edip, faillerini kısa sürede yakalayacaktır" dedi.

İki mahalle arasındaki durumun sakin olduğu ve olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), -

====================================================

Otobüsten inip kaçan kadının attığı çanta fünyeyle patlatıldı

AFYONKARAHİSAR'da kent merkezindeki köprülü kavşakta polisin 'dur' ihtarına uymayan kadın çantasını atıp kaçtı. Polisin fünyeyle patlattığı çantadan kıyafet ve kozmetik ürünler çıktı. Kadın gözaltına alındı.

Afyonkarahisar kent merkezi girişindeki Konya Köprülü Kavşağı yakınlarında sabah polisin otobüs ve otomobillerde kontrol yaptığını fark eden M.D., yolculuk yaptığı şehirlerarası otobüsten inmek istedi. Kadının daha önce Afyonkarahisar otogarında ineceğini belirtmesine rağmen, polis güvenlik noktasına yaklaşıldığı sırada inmesinden şüphelenen otobüs çalışanları durumu telefonla polise haber verdi.

Polis sırt çantalı kadının kontrol noktası yakınlarında otobüsten indiği ihbarı üzerine olay yerine gitti. Polis, kontrol noktasının ters yönünde yürüyen şüpheli kadını durdurmak istedi. Polisin 'dur' ihtarı üzerine sırtındaki çantayı kaldırıma atarak kaçmaya çalışan kadın, kısa sürede yakalandı. Çantasında özel eşyaları olduğunu belirtmesine rağmen neden kaçtığını açıklamayan kadının durumundan şüphelenen polis, çantayı kontrol etmesi için bomba imha ekiplerini çağırdı. Afyonkarahisar- Konya karayolunu da çift taraflı olarak ulaşıma kapatıldı.

FÜNYEYLE PATLATILAN ÇANTADAN KIYAFET ÇIKTI

Bomba imha uzmanı şüpheli çantaya fünye yerleştirerek patlattı. Çantadan M.D.'ye ait olduğu tahmin edilen elbiselerle kozmetik ürünler çıktı. Kadının farklı bir olay nedeniyle arandığı için kaçtığı, çantayı ise polisin dikkatini dağıtmak için attığını söylediği kaydedildi. Gözaltına alınan kadın işlemleri için Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Olay nedeniyle uzun araç kuyruklarının oluştuğu karayolu ise yaklaşık 1 saat sonra ulaşıma açıldı.

Haber: Onur BAYRAM / AFYONKARAHİSAR, -

==============================================

MHP'nin 1 Kasım'dan sonraki ilk kongresi yapıldı

MHP'nin 1 Kasım seçimlerden sonra ülke genelinde ilk 12'nci Olağan İlçe Kongresi, Kayseri'nin merkez Kocasinan İlçesi'nde yapıldı.

Şehir Tiyatrosunda yapılan İlçe kongresinde Mevcut Başkan Serkan Tok'un yeniden aday oldu ve delegelerin tüm oylarını alarak yeniden Kocasinan İlçe Başkanlığı görevine seçildi. Kongreye MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Taş Medreseli Ülkücüler Genel Başkanı Naim Yanık, MHP 25. Dönem Milletvekilleri Hasan Ali Kilci, Süleyman Korkmaz, İl Başkanı Baki Ersoy ve partililer katıldı. Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısında şehit olanlara Allah'tan rahmet diledi. Durmaz, MHP'nin iktidara yürüyüşünün ilk adımının Kayseri'den başlatıldığını belirterek, "Başbuğ Alparslan Türkeş'in memleketinden kutlu yürüyüşün başlatılması anlamlıdır. Parti olarak teşkilatlarımızın kongre takvimlerini belirlemiştik. Ancak, 7 Haziran'dan sonra fitne odakları devreye girdi. Bu süreci kesintiye uğratmak isteyenler her türlü iş birliğine girerek kongre takvimini öne çekmeye çalıştı. Kongre simsarlarına, FETÖ taşeronlarına inat kongremizi Kayseri'de Genel Merkezin uygun gördüğü tarihte yapılıyoruz" diye konuştu.

"EVİNDEN ÇIKAMAYAN GENEL BAŞKAN OLUR MU?"

Durmaz, 15 Temmuz gecesindeki olaylarla ilgili MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli duruşunu anlatırken, "Saat 20.30'da Genel Başkanımızla partiden ayrılmıştık. Daha evlerimize girmeden Türkiye'nin her tarafından arandık. Biz telefon konuşmaları yaparken Genel Başkanımızın parti merkezine döndüğü haberini aldık. Bu süreçte liderliğin nasıl olduğuna tanıklık ettik. Genel Başkanımız 15 Temmuz'da süreci yönetti. Başbakan'ı arayarak darbeye karşı olduğunu söyledi. Ankara'da uçaklar sorti yaparken, bütün partilerin genel merkezi kapalıydı. Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanı, MİT Müsteşarı ortada yoktu. MHP'ye Genel Başkan olmak isteyenler nerede idi? Evinden çıkamayan Genel Başkan olur mu?" ifadelerini kullandı. MHP Genel Başkanlığı için çalışan partisinin eski Milletvekili Meral Akşener'i de eleştiren Durmaz, "Sen çıkacaksın başka partiden bakanlık yapacaksın. FETÖ'yü öveceksin, danışmanın, koruman, Kayseri'deki toplantılarında organizatörlük yapanlar FETÖ'cü çıkacak. Siyasi yaşamında 4'üncü partisi MHP olan birine ben 'Genel başkanım' demem ve dedirtmem" diye konuştu.

Kocasinan İlçe Kongresi'nin iptali için Asliye hukuk mahkemesine açılan kongre durdurulma davası, reddedilmişti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Kongre Genel görüntü

Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz'ın konuşması

Detaylar

Haber: Yasin DALKILIÇ - Kamera: Olcay DÜZGÜN /KAYSERİ, DHA)

=============================

Denize düşen otomobili çekici çıkardı

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde dün gece sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu denize düşen otomobil bugün öğlen saatlerinde çekici yardımıyla çıkarıldı.

Ayvalık'ın Kemal Paşa Mahallesi'ndeki sahil yolunda yürüyüş yapan vatandaşlar, bugün (pazar) sabah saatlerinde denizin içinde otomobil gördü. Denizde küçük bir tekne ile çarpışmış gibi görünen 10 LE 37 plakalı otomobilin, dün akşam saatlerinde denize düştüğü belirtildi. Çevre sakinlerinin ihbarı üzerine gelen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Çamlık'tan ilçe merkezine gelen sürücü, alkollü A.G.'nin otomobilin direksiyon hakimiyetini kaybettiğini ve denize düştüğünü belirledi. Kazadan yara almadan kurtulan sürücüsünün denizin içinde bıraktığı otomobil, çekici yardımıyla bugün saat 13.30'da denizden çıkarıldı. Vatandaşlar, çıkartılma işlemini meraklı gözlerle takip etti. Denizden çıkartılan araç, Yediemin otoparkına götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Deniz içindeki otomobilin görüntüsü,

-Otomobilin çıkartılma çalışmalarından görüntü

-Vatandaşlardan görüntü

Haber - Kamera: Kadri KAYA / AYVALIK (Balıkesir),

================================

82 yaşındaki kadının beline sarılı uyuşturucu ele geçti

DİYARBAKIR'dan Bursa'ya gelen bir otomobilde yapılan aramada, araçtaki 2 kadının iç çamaşırları ile bel bölgelerinde ve aracın çamurluğunda 2 kilogram metamfetamin ele geçirildi. Uyuşturucu maddeyle ilgili biri 82 yaşında 2'si kadın 4 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır'dan Bursa'ya gelen ve içerisinde 4 kişinin bulunduğu otomobil ile uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı ihbarını alan İnegöl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, belirtilen araç için İnegöl girişinde önlem aldı. Uzun süren beklemenin ardından gelen otomobil, İnegöl şehir merkezi girişinde durduruldu. Araçta bulunan 29 yaşındaki A. Beyhan, 82 yaşındaki S. Beyhan, 25 yaşındaki B. Geter ve 18 yaşındaki S. Gümüş'ün üzerlerinde arama yapıldı. S. Gümüş'ün çamaşırında, 82 yaşındaki kadının ise beline sarılı metamfetamin ele geçirildi. Araçta yapılan aramalarda daş sağ ön çamurluğun içine gizlenmiş bir miktar metamfetamin bulundu.

Ele geçen uyuşturucunun toplam 2 kilogram olduğu belirtilirken, 2'si kadın 4 şüpheli polisteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL(Bursa), -

===========================================

Kanatlılar festivaline yoğun ilgi

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde Evcil Kanatlı Sevenler Derneği tarafından 14'ncüsü düzenlenen 'kanatlılar festivali' yoğun ilgi gördü. Festivalde şebap cinsi güvercin 50 bin liradan, horozlar ise 2 bin liradan satışa çıkarıldı.

Çorlu Evcil Kanatlı Sevenler Derneği bu yıl kanatlı festivalinin 14'ncüsünü düzenledi. Kültür Merkezi'ndeki festivalde Türkiye'nin çeşitli kentlerinden 870 evcil hayvanlar yer aldı. Güvercinler arasındaki en yoğun ilgiyi ise 50 bin lira teklif edilen Güner Hatipoğlu'nun şebap cinsi güvercini gördü. Hatipoğlu, güvercinin cinsi nedeniyle kolay yetişmediğini ifade ederek, "Kolay yetişmiyor. Festivalde 50 bin lira verildi. Ancak ben satmak istemedim. Ama böyle bir teklif gelmesi ise beni çok mutlu etti" dedi.

"AVRUPA'DA LİDER OLMAK İSTİYORUZ"

Çorlu Evcil Kanatlı Sevenler Derneği Başkanı Aytaç Göçmen, Avrupa'da bu tür etkinliklere daha fazla destek verildiğini belirterek şunları söyledi:

"Bir aylık bir çalışma sonucunda bir günlükte olsa insanlarımıza keyifli bir gün geçirmeleri için ortam sağladık. Burada şuan ortalama 870 tane kuş yarışıyor. Bunların içinde süs tavukları var, ötücü kuş ırklarımız var. Halkımız burada gördüğünüz gibi gelip bu hayvanlarla keyifli bir gün geçiriyor, stresten uzak bir gün geçiriyor. Bu bağlamda bir yıllık emek verip de Türkiye'nin şuan 54 ilinden gelmiş arkadaşlarımız var. Bizim hedefimiz Evcil kanatlılar festivali konusunda Avrupa'da lider olmak. Fakat Avrupa bizden daha iyi durumda, sanayileşmeye daha önce geçtiği için çalışan insanlarının stresten uzaklaşsın diye devlet destekli, belediye destekli Avrupa'da bu tarz etkinliklere destekler fazla"

Festivalde yer alan horozlar 2 bin liraya satılırken, jüri üyeleri tarafından kanatlı hayvanlar arasında yarışma yapıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Salondan görüntü

-Dernek Başkanı Röp

-50 bin liralık güvercini Güner Hatipoğlu Röp

-Tavuklardan görüntü

-Köpek ile güvercin standını gezen

-Kalabalıktan görüntü

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ),–

=============================================

Sivas'ta yolcu otobüslerine kış lastiği denetimi

SİVAS Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, yolcu otobüsleri lastiklerinin diş derinliğini ölçerek standartlara uygun olup olmadığını kontrol etti.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kış aylarının gelmesi ile birlikte artan otobüs kazalarını önlemek için denetimlerini artırdı. Şehirler arası otobüs terminali çıkışında uygulama yapan polis ekipleri, yolcu otobüsleri lastiklerinin diş derinliğini ölçerek kış şartlarına uygun olup olmadığını kontrol etti. Ayrıca otobüs yolcularına emniyet kemeri takmaları konusunda uyarıda bulunuldu. Araçların evraklarını da denetleyen ekipler, sürücülere kış şartlarında uyulması gereken kuralları hatırlatarak alkol kontrolü yaptı. Kontrol edilen otobüs lastiklerinin standartlara uygun olduğu görüldü.

"602 LİRA PARA CEZASI"

Uygulama sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Orhan Gürbüz, Sivas'ta kış şartlarının ağır geçtiğini belirterek, kar yağışının ardından denetimlerini artırdıklarını söyledi. Lastikleri standartlara uymayan otobüs şoförlerine 602 lira para cezası kesildiğini belirten Gürbüz, "Bilindiği üzere şoförler 24 saatte ancak 9 saat otobüs kullanabiliyorlar. ve bu da sürekli olmuyor. 4 buçuk saatte 45 dakika mola vermeleri gerekiyor. Lastiklerle alakalı olarakta, taşıma kanununun 26'ıncı maddesine göre 602 lira para cezası var. Lastik dış derinlikleri 4 milimetreden aşağıda olamaz. Olduğu takdirde 602 lira para cezası vardır." dedi.

Görüntü Dökümü:

-Otobüslere lastik denetimi

-Diş derinliklerinin ölçümü

-Şube müdürü açıklama

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN/SİVAS,

===========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kayseri Konya Politika Güncel Haberler

title