Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

Kadın terörist adliyeye sevk edildiİZMİR'de polis tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan kadın teröristler S.B. ile kendisine yardım ve yataklık yaptığı öne sürülen N.M. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kadın terörist adliyeye sevk edildi

İZMİR'de polis tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan kadın teröristler S.B. ile kendisine yardım ve yataklık yaptığı öne sürülen N.M. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İzmir'de bombalı saldırı olabileceğine yönelik istihbari bilgi üzerine çalışmalarını yürüten Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, iki kadın teröristin isimlerini saptadı. Kadın teröristlerin geleceği İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde önlem alındı. İki kadın, geçen salı günü, yolcu otobüsünden indikleri sırada düzenlenen operasyonla yakalandı. Üzerlerinden örgütsel dokümanlar bulunan S.B. ile N.M., Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Yapılan araştırmada, S.B.'nin, İzmir'de 2014 yılına kadar Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) içerisinde görev yaptığı, ardından aynı yıl MLKP terör örgütüne katılıp Suriye'ye gittiği saptandı. Rojova bölgesinde silah ve bomba eğitimi alan S.B.'nin, daha sonra Türkiye'ye geçtiği, bombalı saldırılarda bulunmak için ise terör örgütü MKLP'nin silahlı kanadı FESK adına İzmir'e gönderildiği ortaya çıktı. Kadın teröristle birlikte yakalanan N.M.'nin de, S.B.'ye kentteki keşifleri sırasında yardımda bulunmak için geldiği tespit edildi.

SUSMA HAKKINI KULLANDI

Emniyette ifade vermeyi kabul etmeyen iki kadın terörist susma hakkını kullandı. İşlemleri tamamlanan iki kadın bugün adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Teröristlerin çıkarılışı

-Genel ve detay görüntüler

Haber, Kamera: Tufan HAMARAT / İZMİR,

===================================

Hamile kadın spor yaparken saldırıya uğradı

MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde, akşam saatlerinde parkta spor yapan 1 çocuk annesi, 4 aylık hamile, 32 yaşındaki Ebru Tireli, kimliği belirsiz bir kişinin saldırısına uğrayıp, ayakkabıyla dövüldü.

Ergenekon Mahallesi'nde oturan 4 aylık hamile Ebru Tireli, dün saat 19.30 sıralarında evinin yakınında bulunan bir parka spor yapmaya gitti. Bu sırada, iddiaya göre kırmızı renkli bir otomobilden inerek yanına gelen ve "Bir daha burada yürüyüp, spor yapmayacaksın" diye bağıran bir erkek, ayağından çıkardığı ayakkabısıyla genç kadının suratına vurdu. Saldırgan, dengesini yitirince düşerek başını kaldırıma çarpan Tireli'ye yerdeyken tekme de attı. Korkup, gözyaşları döken Tireli'nin çığlık atması üzerine saldırgan kaçtı. Tireli yaşadığı dehşet dakikalarını şöyle anlattı: "Hamileyim, ne olur vurma' diyerek yalvardım. Ne olduğunu anlamadım. Gözü dönmüş bir şekilde vurmaya devam etti. Yere düştüm, başımı kaldırıma vurdum, bu kez üzerime çıkıp, yüzüme vurmaya devam başladı. Hem küfür ediyor hem de vuruyordu. Bir an bebeğimi kaybettiğimi düşündüm. Sonra birden beni bırakıp kaçtı."

Kendini toparlar toparlamaz eşini aradığını belirten Tireli, "Büyük bir şok içerisinde hastaneye geldik. Hemen kontrol altına alındım. Tek tesellimiz karnımdaki bebeğimizin iyi durumda olması. Hamile olduğum için o parkta sürekli spor yapıyorum, zaman zaman kızım ile birlikte de o parka gidiyoruz, böyle bir şeye hiç rastlamadım. Üzerimde kapüşonlu bir mont vardı. Montumun her yeri kapalıydı. Erkek veya kadın olduğumun bile ilk bakışta anlaşılması oldukça güçtü" diye konuştu.

Tireli'nin eşi Akın Tireli de eşine saldıran kişinin bir an önce yakalanarak en ağır cezaya çarptırılmasını istediğini söyledi. Akın Tireli, "Hamile bir kadına bu nasıl yapılabilir? Bir saldırgan yüzünden hem eşimden hem de doğmamış çocuğumdan olabilirdim. Bizim hiçbir kimse ile ne kavgamız nede bir husumetimiz var. Adalet önünde hakkımızı sonuna kadar arayacağız" dedi.

Haber: Doğan ÇİZMECİ/TURGUTLU(Manisa), -

=========================================

AİHM'in 'ihlal' kararına rağmen savcı 3 polise beraat istedi

DİYARBAKIR'da, 2006 yılında meydana gelen olaylarda 8 yaşındaki Enes Ata ve 14 yaşındaki Mahsun Mızrak'ın başına gaz fişeği isabet etmesi sonucu ölümü davasında savcı, sanık polisler H.A., N.Ö. ve B.Ö.'nün beraatini talep etti. Mağdurların avukatı Barış Yavuz, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) geçen ay bu dosya ile ilgili 2 kez 'yaşam hakkının ihlal edildiği' kararı verdiğini belirterek, AİHM kararından hemen sonra beraat talebinin manidar olduğunu söyledi.

Diyarbakır'da, 28 Mart 2006 tarihinde çıkan olaylarda Enes Ata ve Mahsun Mızrak'ın, başlarına gaz fişeği isabet etmesi sonucu ölümüyle ilgili 3 polis memurunun 'Olası kast sonucu ölüme neden olmak' suçundan ömür boyu hapis hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi. Diyarbakır 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz polis memurları H.A., N.Ö. ve B.Ö. katılmadı. Duruşmada söz alan mağdurların avukatı Barış Yavuz, AİHM'in geçen ay bu dosya ile ilgili olarak iki kez yaşam hakkının ihlal edildiğine ve Türkiye'nin tazminata mahkum edildiğine dair kararı dosyaya sundu.

SAVCI: YETERLİ DELİL YOK, BERAAT VERİLSİN

Daha sonra esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı, 24 Mart 2006 günü düzenlenen operasyonda ölü olarak ele geçirilen terör örgütü mensuplarının cenazelerinin defnedilmek üzere Diyarbakır'a getirildiğini, cenaze töreninde olayların başlayarak şehrin bir çok yerine yayıldığını kaydetti.

Olaylar sırasında kamu kurumlarına yönelik saldırıların olduğunu, güvenlik güçlerine saldırıların gerçekleştiğini belirten savcı, güvenlik güçlerinin de olayları önlemeye çalıştığını ifade etti.

Sanıkların Diyarbakır Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görev yaptığını ve olayların bastırılmasında görevli olduğunu kaydeden savcı, Enes Ata'nın güvenlik güçlerinin kullandığı ateşli silah sonucu yaşamını yitirdiğini ifade etti. Mahsum Mızrak'ın kafatasından çıkarılan gaz fişeğinin yakın atış mesafesinden atılmadığını kaydeden savcı, iki çocuğun ölümlerine sebebiyet veren eylemlerin sanıklar tarafından gerçekleştirildiğine dair yeterli delil elde edilemediğinden, sanık polislerin beraatine karar verilmesini istedi.

Eses hakkındaki mütülaaya karşı söz hakkı verilen Avukat Barış Yavuz, AİHM'in ihlal kararından hemen sonra beraat mütalaası verilmesini manidar bulduklarını söyledi. Duruşma eksiklerin tamamlanması için ertelendi.

Haber: Felat BOZARSLAN/DİYARBAKIR, -

=============================================

Bolu Belediyesi, 3 işçiyi Erdoğan'ı eleştirdi diye işten attı

BOLU Belediyesi'nde çalışan 3 işçi, sosyal medyada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti aleyhinde paylaşım yaptıkları gerekçesiyle işten çıkarıldı. Belediye Başkanı Ak Partili Alaaddin Yılmaz, "Kimse ekmek yediği kaba işemeyecek. Hem Ak Partili belediyede çalışacaksın, hem de Başbakan ve Cumhurbaşkanına küfür edeceksin. Kimsenin böyle bir şansı yok" dedi.

Bolu Belediyesi'nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında işten uzaklaştırılan 17 personelden 12'si ihraç edildi. 5 personel ise Kanun Hükmünde Kararname ile işe iade edildi. Ancak bu 5 kişiden Battal Y., İbrahim K. ve Fikri E., sosyal medya hesaplarında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümet aleyhinde eleştirel paylaşımlar yaptıkları gerekçesiyle Bolu Belediyesi Disiplin Kurulu kararı ile işten çıkarıldı.

Bolu Belediyesi'nin Aralık ayı meclis toplantısında CHP'li üye Erhan Beykoz, Başkan Yılmaz'dan işçilerin işten çıkarılmasıyla ilgili bilgi vermesini talep etti. Başkan Yılmaz, söz konusu işçileri tanımadığını ve Disiplin Kurulu kararı ile işten çıkarıldıklarını söyleyerek şöyle konuştu: "Ben 13 yıldır Bolu Belediyesi'nde çalışan kimsenin sakalı, bıyığı veya siyasi düşüncesi ile ilgilenmedim. Benim için önemli olan nasıl düşündüğü değil, nasıl iş yaptığıdır. Başka bir belediye olsaydı böyle davranmayabilirdi. Türkiye'de örnekleri çok fazla. Ama benim bu davranışıma karşılık bazı arkadaşlar Ak Partili bir belediyede çalışırken sosyal medya hesapları üzerinden lüzumsuz şeyler yapıyorlar. Kimse ekmek yediği kaba işemeyecek. Hem Ak Partili belediye çalışacaksın, hem de Başbakan ve Cumhurbaşkanına küfür edeceksin. Kimsenin böyle bir şansı yok. Kişiler siyaset yapacaklarsa bunun yolu da belli. Gidecekler siyasi partilerde yapacaklar. İşten çıkarılan bu kişiler bir daha kesinlikle geri dönemezler."

Haber: Murat KÜÇÜK/BOLU, -

=======================================

Sosyal medyadan terör propagandasına 2 tutuklama

BURSA'da, sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü PKK'nın propagandası yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan HDP Nilüfer İlçe Başkan Yardımcısı Necla A. ile Selahattin A.'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkardıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber: Berktuğ ÖNCÜ/BURSA, -

==============================================

Balıkçıyı öldürüp başını taşla ezen sanığına ömür boyu hapis

KAYSERİ'de 30 yaşındaki Mehmet Avcı'yı tabancayla vurduktan sonra, başını taşla ezerek öldürmekten yargılanan mermerci 43 yaşındaki Ali Hakan Yücel, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü karar duruşmasında tutuklu Ali Hakan Yücel, Nevşehir Cezaevi'nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken; duruşmada öldürülen balıkçı Mehmet Avcı'nın eşi, annesi ve babası hazır bulundu.

TELEFON KAYITLARI DİNLETİLMİŞTİ

Önceki duruşmada sanık Ali Hakan Yücel ile eşi A.Y. arasında geçen telefon kayıtları mahkeme salonunda dinlendi. Ses kaydında eşi A.Y.'nin, "Mehmet öldürülmüş biliyor musun? Kim öldürmüş?" sorusuna sanığın, "Paramparça etmişler. Kafası beyni yokmuş. Hem kafasını ezmişler, hem sıkmışlar. Her şeyden haberim var" dediği; A.Y.'nin "Kim yapmış olabilir ki?" sorusuna ise, sanık Ali Hakan Yücel'in "Mesela ben. Tek ben yaparım o işi, zevkle" dediği duyuldu.

"TELEFON KONUŞMALARIM EŞİMİ KORKUTMAK İÇİNDİ"

Tutuklu sanık Ali Hakan Yücel mahkemede karar duruşmasındaki savunmada öldürülen Mehmet Avcı'nın eşi ile ilişkisinin olduğunu iddia ederek, "Üzerime atılan suçlamayı kabul etmiyorum. Eşime 'Mehmet'i ben öldürdüm, bu işi zevkle yaparım' sözlerim sinirle eşimi korkutmak için söylenmiş sözdür" dedi.

"BEN HAYALET CASPER MİYİM?"

Aracında bulunan kan ilerinin öldürülen Mehmet Avcı'ya ait olduğunu belgeleyen Adli Tıp raporuna karşı sanık Ali Hakan Yücel, "2013'te bir düğünde kavga çıkmıştı, bana saldırmışlardı. İçlerinde Mehmet Avcı da vardı. Arabamı da kaçırmaya çalışmışlardı. Kan lekesi öyle bulaşmış olabilir" dedi.

Bu cinayetin, üzerine yıkılmak istendiğini ileri süren Yücel, "Arabamın görüldüğü tek bir mobese kaydı yok. Ben hayalet Casper miyim" diye konuştu.

Mahkeme heyeti sanık Ali Hakan Yücel'e, Mehmet Avcı'yı, kasten adam öldürmek suçundan ömür boyu hapis cezası verdi.

OLAY NASIL OLMUŞTU

9 Eylül 2015'te Kayseri- Ankara karayolunun 35'inci kilometresinde yol kenarında sırtından vurulup, başı taşla ezilmiş erkek cesedi bulundu. Yapılan araştırmada öldürülen kişinin balıkçı Mehmet Avcı olduğu belirlendi.

Soruşturmayı yürüten jandarma hayatını kaybeden balıkçıyı, köylüsü mermer işçiliği yapan Ali Hakan Yücel'in öldürdüğünü belirledi ve tutuklandı.

Haber: Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ, -

==================================================

Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliği'nde Klasik Müzik dinletisi

ÇEK Cumhuriyeti Rezidansı'nda 'Introducing Music Life Around Us" grubunun verdiği konser, 35 yabancı elçilik mensuplarını büyüledi. Konserde Ankaralı fotoğraf sanatçısı Filiz Çarkoğlu'nun açtığı 'his2' fotoğraf sergisini davetliler ilgiyle izledi.

Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliği Rezidansı'nda 'Music Life Around Us" grubunun verdiği konsere, gelen davetlileri Çek Büyükelçisi Pavel Kafka ve eşi Lucie Kafkaova, 6 yaşındaki oğlu Matyas Kafka ile birlikte gelen 35 yabancı büyükelçilik mensuplarını kapıda karşıladı. Sıcak sohbetlerin ardından Music Life Around US grubunun verdiği hareketli konserle müzik dolu saatler yaşayan davetliler, Ankaralı fotoğraf sanatçısı Filiz Çarkoğlu'nun rezidansda açtığı fotoğraf sergisini gezdiler.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası 2. Keman sanatçısı Zeynep Erkan etkinlikle yaptığı açıklamada, "İki yıl önce kurduğumuz Introducing Music Life Around US grubumuzla Türkiye'de yaşayan yabancı büyükelçilik mensuplarını Türk Klasik Müziği ile tanıştırmak. Ülkeler arası sanatsal ve kültürel kaynaşmalar sağlamak için kurduğumuz grupla konserler veriyoruz. Bunun yanı sıra etkinliklerimize renk katmak için fotoğraf ve heykel sanatçılarımızın açtığı sergilerle de proğramlarımıza destek sağlayıp, renk katmaya çalışıyoruz" dedi.

Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Pavel Kafka, yabancı elçilik mensuplarının davete katılım sağlaması nedeniyle büyük mutluluk duyduğunu belirtirken, eşi Lucie Kafkova ise yaklaşık üç yıldır Türkiyede olduğunu belirterek, "Türkiye'de bulunmaktan çok memmunuz. Her şey çok güzel. Bu klasik müzik grubu ile çeşitli faaliyetlerde bulunuyoruz. Bu gün burada müzik konseri ve fotoğraf sanatçısı Filiz Çarkoğlu'nun fotoğraf sergisini açtık. 35 ülke büyükelçilik mensupları ve eşleri buradalar. Ankara için önemli bir toplantı. Bu etkinliği düzenleyenlere çok teşekkür ediyor, misafirlerimi ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

Görüntü dökümü

Çek Cumhuriyeti Büyük Elçisi Pavel Kafka ve eşi Lucie Kafova ve 6 yaşındaki oğulları Matyas Kafka ile birlikte yabancı elçilik mensuplarını kapıda karşılarken detay görüntüler,

Elçilik rezidansında verilen müzik konseri ve fotoğraf sergisini gezen davetlilerden detay görüntüler,

Yabancı elçilik mensuplarından detay görüntüler,

'Introducing Muzik Live Around US' grubu kurucusu Zeynep Arkan'ın grup hakkında açıklamalarıı,

Yine aynı grup kurucularından Zeynep Ersavcı'nın açıklamaları,

Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Pavel Kafka'nın eşi Lucie Kafkova'nın açıklamaları

Haber: Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çek Cumhuriyeti Diyarbakır Türkiye Bolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title