Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

1)AĞBABA: BUNLAR TEKRAR BİRİNE KUL OLMAK İÇİN UĞRAŞIYORCHP Malatya il başkanlığı binasında basın mensuplarına gündeme ilişkin açıklarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Cumhuriyet Gazetesi FETÖ, PKK aynı anda örgüte destek vermekle suçlanmasına değindi.

1)AĞBABA: BUNLAR TEKRAR BİRİNE KUL OLMAK İÇİN UĞRAŞIYOR

CHP Malatya il başkanlığı binasında basın mensuplarına gündeme ilişkin açıklarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Cumhuriyet Gazetesi FETÖ, PKK aynı anda örgüte destek vermekle suçlanmasına değindi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba "Kimi 75 yaşında kimi 80 yaşında yazarları ceza evine atıldı. Şimdi eğer basında FETÖ'cü arıyorsan havuz medyasına bakacaksın kendi yandaşlarına bakacaksın. Açacaksın gazeteleri arşivine bakacaksın FETÖ'yü kim övmüş? Hangi yazar övmüş? Hangi başyazar övmüş? Hangi gazete 'AKP FETÖ'YÜ kurtardı ' diye manşet atmış ona bakacaksın. Cumhuriyetin toprağında FETÖ'cü yetişmez cumhuriyetimizin toprağında PKK'lı yetişmez. Ama bunları arıyorsan her gün seni manşet yapan her gün yalan haberlerle ünlü gazetelere bakmak yeterli köşe yazarlarına bakmak yeterli düne kadar FETÖ'nün demir paralarını o olimpiyat paralarını gösterenlere bakacaksın düne kadar FETÖ'ya övgü dizenlere bakacaksın FETÖ'cü arıyorsan hırsız arıyorsan da oraya bakacaksın haram arıyorsan da o medyaya bakacaksın. Şimdi sen 2 - 3 tane kalmış muhalif medyayı susturarak bir tek adam diktatörlüğünü ilan etmek istiyorsun. Ne diyordu? 'Tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet' diyorlardı, ama esas hedefleri tek adam 93 yıl önce Türkiye cumhuriyeti kurulmuş insanlar kul olmaktan kurtulmuş yurttaş olmuş bunlar tekrar birine kul olmak için koca-koca adamlar uğraşıyor." Dedi.

HODRİ MEYDAN AÇIKLAYIN 'KİM AĞABEY, KİM ABLA?'

CHP'Lİ AĞBABA, "Arkadaşlar geçtiğimiz hafta bir basın toplantısı yaptım maalesef muhalif olan insanlar açığa alındı ihraç edildi. Malatya gibi birçok ilde sendikalarda aktif olan sendikalarda aktif çalışan bu mücadelede emek vermiş insanlar ihraç edildi. Bizde haklı olarak bir soru sorduk dedik ki, 'kardeşim sen toplam 100'e yakın memuru ihraç etmişsin bunun içerisinde gazeteci var, hukukçu var, memur var, taşeron işçi var olmayan yok toplam 40 bin kişi gözaltında Cumhuriyet'e operasyon düzenliyorsun. ya akla mantığa uyuyor mu arkadaşlar? Şimdi her alanda FETÖ'cü var. Bunları getiren siyaset Allah aşkına Emniyet müdürünü, savcısı, polisini, milli eğitim müdürünü, doktoru göreve ben mi getirdim kardeş? Kim getirdi? Siyaset getirdi. Aklımızla alay ediyorlar, her yerde FETÖ'cü var bir tek nerede yok FETÖ'cü siyasette yok akıl alır gibi değil. Bana cevap veriyorlar, bende buradan, 'hodri meydan' diyorum kardeşim 'hodri meydan' madem iş adamında abi abla var, madem kandın örgütlerinde var, madem polisinde, askerinde var bunları getiren siyaset kurumunda da var. Buradan açık çağrı yapıyorum, bana laf yetiştireceğinize Malatya'da ki siyasetteki ağabey, abla kim? Onun hesabını verin. Siyasetteki ağabeyler, ablalar kim? Diyorum ki bazı FETÖ'ye finansal destek vermiş iş adamlarına, Hodri meydan. Araştırılsın Malatya içinde söylüyorum biz afiş asmakta zorlanırken, afişe para bulmakta zorlanırken, billboard kiralayamazken, AKP bütün billboardları, bütün binaları afişle donattı. Bunu kaynağı nerede kardeş? Bunun kaynağı nerede adam gibi çık açıkla. Bilin ki bunun peşini bırakmayacağız. Darbeyle hesaplaşacaksak önce siyasetle hesaplaşacaksın siyasette kim var? Malatya için söylüyorum kim ağabey, kim abla? Belediye başkanlarının ağabeyi ablası kim? Milletvekillerinin ağabeyi ablası kim? Çık adam gibi bunu açıkla cesaretin varsa bakın biz 'hodri meydan' diyoruz hodri meydan. Cumhuriyet halk partisi için hodri meydan diyoruz. Milletvekilleri için." Şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Ağbaba nın açıklamaları

Mikail PELİT/MALATYA, (DHA

================================================

2)OĞLUNU DÖVDÜĞÜNÜ İDDİA ETTİĞİ ÖĞRETMENDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

SİVAS'ta, 8'inci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Hasan Hüseyin Çapar'ın teneffüste rkadaşıyla şakalaşırken nöbetçi öğretmen G.H. tarafından dövüldüğü iddia edildi. Sol gözü moraran Çapar'ın ailesi, hastaneden darp raporu alarak, öğretmenden şikayetçi oldu.Olay, geçen salı sabahı Selçuk Ortaokulu'nda meydana geldi. 8-İ sınıfında eğitim gören Hasan Hüseyin Çapar, teneffüste arkadaşı Ercan G. ile şakalaşırken nöbetçi öğretmen G.H. önlerini kesti. İddia göre öğretmen G.H., öğrencileri dövdü, kafalarını tokuşturdu. Sol gözü moraran Çapar'ın yüzüne buz konularak müdahale edildi. Okula çağrılan velisine ise arkadaşıyla şakalaşırken çarpıştığı söylendi. Daha sonra Çapar'ın arkadaşlarından gerçeği öğrenen anne Suna Çenebaşı, Numune Hastanasi'nden darp raporu alarak karakola gidip öğretmenden şikayetçi oldu.Olaydan sonra okul müdürü tarafından okula çağrıldığını ifade eden anne Çenebaşı, "Müdür beni çağırdı. 'Arkadaşıyla yanlışlıkla birbirine vurdular' dedi. Ama sonra öyle olmadığını öğrendim. Arkadaşları geldi ve 'Suna teyze öğretmen dövdü' dedi. Daha sonra ben müdürü aradım. Müdür, 'Benim bilgim yoktu, çocuk bana öyle bir şey söylemedi' dedi. Sabah hastaneye gittik, 2 gün rapor verdiler. Sonra karakola gittik, şikayette bulunduk. Üç ay sonra tekrar göz doktoruna muayeneye gidecek. Şu an için başka bir şey söylemediler. Her şey karakolda. Ama bu şekilde öğretmenlik olmaz" dedi. Okul içindeki kameraların incelenmesini isteyen anne Çenebaşı, "Bir anne olarak çok üzüldüm bu duruma. Çocuk korkudan okula gitmek istemiyor. Benim çocuğumun psikolojisi tamamen yerle bir oldu. Öğretmenlerin bu şekilde davranmasını istemiyorum. Benim çocuğumun başına gelen yarın bir başkasının çocuğunun başına gelir. Buna önlem alınmasını istiyorum. Mağdur durumdayız. Çocuğum çok korkmuş ve rahatsız. Sabaha kadar uyumadı. Öğretmenin benim çocuğumun psikolojisini bozmaya hakkı yoktur. Öğretmenden şikayetçiyim" dedi.

'OKULA GİTMEK İSTEMİYORUM'

Hasan Hüseyin Çapar ise arkadaşını çağırmak için bir üst kata çıktığını ifade ederek, "Arkadaşımla şakalaşmıştım. Bir tane çocuk geldi benim yakamı tuttu. Ben de onun yakasını tuttum. Hoca geldi kafamızı tokuşturdu. Ondan sonra gözüm şişmeye başladı. Daha sonra hoca lavaboya götürdü yüzüme buz koydu. Okulun idaresine gidip ifademi verdim. Daha sonra da annemle karakola gidip ifade verdim. Hastaneye gittik, rapor aldık. Hocadan korkuyorum. Okula gitmek istemiyorum. Bir daha dövebilir" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------

-Darp edilen öğrenciden görüntü

-Okuldan görüntü

-Anne Suna Çenebaşı ile röp

-Darp edilen Çapar ile röp

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN-Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

================================================

3)OKUL BAHÇESİNDEN YOL GEÇECEK OLMASI TEPKİ YARATTI

MERSİN'in Erdemli ilçesinde eğitim veren Akdeniz Ortaokulu'nun okul bahçesinin içerisinden yol geçecek olması velilerin ve öğrencilerin tepkisine neden oldu. Erdemli Belediyesi İmar Planı'nda yer alan yolun okul bahçesi içerisinden geçiyor olmasını protesto eden öğrenciler ve sivil toplum kuruluşları çözüm çağrısında bulundu. 38 derslik ve bin 282 öğrencisi olan okulun bahçesinde bir araya gelen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Sarı, Esnaf Odası Başkanı Halil Metik, İş Adamları Derneği Başkanı Hasan Şen, Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, Sanayi Kooperatifi Başkanı Ali Öngel, Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı İsmet Erdoğan duruma tepki gösterdi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Okul bahçesinde öğrencilerin görüntüsü

-Sivil toplum kuruluşlarının başkanları toplu

-Erdemli İş Adamları Derneği Başkanı Hasan Şen

-Okul tabelası görüntüsü

-Okul bahçesinden geçecek olan yerin görüntüsü

-Öğrenciler isteklerini belirtirken

Haber -Kamera: Mehmet DOĞANER/ ERDEMLİ, (MERSİN),

Boyut: 150 MB Süre: 04.43 dakika

==========================================

(ÖZEL)

4)DOKTORLARLA TARTIŞINCA, ADANA'DAN MERSİN'E YÖNLENDİRİLDİ

ADANA'da 2 yaşındaki oğlu Ç.K.'yi tedavi için bir hastaneye götüren 34 yaşındaki D.K., sıra bekleme nedeniyle sağlık çalışanlarıyla tartışınca, doktorlarca 'Muayeneden çekilme hakkı' kullanılarak Mersin'deki başka bir uzman sağlık kuruluşuna yönlendirildi.

Geçen 1 Kasım salı günü hastanenin ortopedi servisine başvuran D.K., sağ ve sol el serçe parmağında eğrilik olan oğlu Ç.K.'yi muayene ettirmek istedi. İddiaya göre, küçük çocuk sıra beklerken rahatsızlığının da etkisiyle ağlamaya başladı. Annesi de doktorların odasına giderek oğlunun daha erken muayeneye alınmasını istedi. Doktorlar sırayla hasta kabul edebileceklerini söyledi. Sağlık görevlileriyle tartışan D.K., Sağlık Bakanlığı'nın şikayet hattını da telefonla arayarak doktorlardan şikayetçi oldu.

"TIBBİ TAKİP YAPAMAYIZ"

Sırası geldiğinde Ç.K.'yi muayene eden doktorlar, elleriyle ilgili röntgen çektirilip sonucun gösterilmesini istedi. Sonucu göstermeye giden D.K. ile doktorlar arasında yine tartışma çıktı. Bunun üzerine iddiaya göre servisteki bir doktor, kendilerini Sağlık Bakanlığı'nın şikayet hattına şikayet ettiğini hatırlatıp 'Güven sorunu' oluştuğunu belirterek, hastayı bu konuda uzman Adana'ya en yakın il olan Mersin'deki bir sağlık kuruluşuna yönlendirip takip yapamayacaklarını anneye iletti. D.K., doktorların görevini yapmayarak kendisi ve çocuğunu mağdur ettiğini ileri sürdü. Sağlık çalışanları hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını belirterek, "Küçük çocuğum sıra beklerken ağladı. Diğer hastalardan izin alıp önce muayene olmak istediğimi söyledim. Ama doktorlar kabul etmedi. Çocuğumu ve beni mağdur ettiler" dedi.

MUAYENEDEN ÇEKİLEBİLİR Mİ?

Hastane yönetimi ise, şu açıklamayı yaptı:

"Hastanemize randevusu olmadan geldiği halde doktorlarımız hastayı geri çevirmeyerek ilk muayenesini yapmıştır. Ancak hasta yakını sağlık görevlilerimizi tehdit edip bağırıp çağırarak çalışma düzenini bozmuştur. Hasta, doktorlarımızca en yakın ilde söz konusu tedaviyi yapabilecek sağlık kuruluşuna yönlendirilmiştir."

Doktorların 'hastayı reddetme' diye adlandırılan muayeneden çekilme hakkı, acil hastalar dışında ve hasta için bir alternatif göstermesi koşuluyla kullanılabiliyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

(ÖZEL)

Anne ile Röp.

Anne ile çocuğunun birlikte çekilen fotoğrafları

SÜRE: 02'44" BOYUT: 305 MB

Haber-Kamera: Yusuf BAŞTUĞ/ADANA,

=====================================================

5)ANTALYA'DAKİ 4.5 MİLYONLUK TURİST KAYBI KUYUMCULARI DA VURDU

ANTALYA'nın 10 ayda yaşadığı 4.5 milyonluk turist kaybı kuyumcuları da etkiledi. Antalya Kuyumcular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ferda Erdem, yüzde 70'lik kayıpları olduğunu söyledi.

Antalya Kuyumcular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ferda Erdem, kuyum sektörüyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Altın alımlarında kredi kartına taksit döneminin kuyumculara hareketlilik getirdiğini belirten Erdem, kredi kartına taksit döneminden önce işlerinde yüzde 85 kayıp yaşandığını söyledi. 1000 TL'lik alışveriş yapacak bir müşterinin kredi kartına taksit yapılmaması nedeniyle vazgeçip 150 TL'lik yüzük almaya karar verdiği günlerin geride kaldığını belirten Erdem, sahtekarlığa dikkat çekerek, "O zaman vatandaş 1000 TL'lik alışveriş yerine 150 TL'lik yüzük almaya karar veriyordu. Altını kredi kartıyla alıp sonra onu tek seferde bozdurup nakite çeviriyordu bu da bir zarar oluşturuyordu. Çeyrek altın piyasada şu anda normal seviyelerde. Biz müşterimizi gram altına yönlendiriyorduk, alım satımda daha az zarar ediyorlar. Gram altınlar kutular içinde satılıyor ve sahteleri olabilir aralarında. Mutlaka altın alırken belgesini de alsınlar. Altın çok yükseldiği zaman sahtekarlık da artıyor. Teknoloji çok ilerledi, bazen biz bile anlamakta zorlanıyoruz. Eskiden rengini tuttursa da öz ağırlığını tutturamıyordu ancak şimdilerde tutturabiliyorlar. Bizim anlamamız için kesip ayara vermemiz lazım" diye konuştu.

DARPHANE 1 GRAM VE YARIM GRAM ALTIN BASIMINA HAZIR

Yıl başından bu yana altında yüzde 23 artış olduğunu da belirten Erdem, darphanenin vatandaşın talep ihtiyacını karşılamak için gram altın üretimine hazır hale geldiğini söyledi. Altının uzun vadede kazandırdığını vurgulayan Erdem, "Vatandaşın alım gücü düştü. Birden çok düğüne gittiği günler oluyor insanların. O nedenle gram altın tercih edildi. Darphane de bunu öngörerek piyasaya çıkmadı henüz ama talepleri bekler hale geldi. Mesela çeyrek altın bugün 215 TL, 107.5 TL'ye 1 gram altın alabilecek. Bu da piyasada bir sirkülasyon oluşturacak. Artık eskiden olduğu gibi enflasyon yok. İnsanlar aldıkları altınların bir iki ay sonra kazandırmasını istiyor ama böyle bir durum yok. Altın uzun vadede yatırım içindir" dedi.

TURİZMDEKİ KAYIP KUYUMCULARI DA VURDU

2016 yılı 10 aylık verilerinde Antalya'ya gelen turist sayısında 4.5 milyonluk kaybın kuyum esnafına olumsuz yansıdığını da belirten Erdem, kayıplarının çok olduğunu söyledi. Ticari olarak hem turistten hem de turistin para kazandırdığı esnaftan kayıp yaşadıklarını ifade eden Başkan Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ticari olarak baktığımız zaman bize yüzde 60-70 civarında yansıdı. Giriş olmadığı için buradaki vatandaşımızın da alım gücü zayıfladı. Turizm esnafından çok kapatan var. Sahil bölgelerinde çok kapatan işletmeler var. Her sene yüzde 10 civarında artış olurdu kuyumcularda. Bu yıl kuyumcular odasına bağlı 267 işletme var. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'na bağlı olanlarla birlikte bu sayı 350" diye konuştu

Alparslan ÇINAR/ ANTALYA, -

===========================================================

6)KAÇAK KAFE YIKIMI MAHKEME TARAFINDAN DURDURULDU

ŞANLIURFA'da, Kaçak olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verilen 2 katlı kafenin yıkımı mahkeme tarafından durduruldu.

Haşimiye meydanındaki bir binanın en üst katında bulunan ve kaçak olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verilen kafenin yıkım çalışması mahkeme tarafından durduruldu. Zabıta ve polislerin geldiğini gören işyeri sahibi Berces Kaya, kendini işyerine kapattı. Kaya'yı ikna etmek için polis uzun süre çaba harcadı. İşyerinin yıkılmasına karşı çıkan Kaya, işyerindeki ses sistemi ile dışarı seslenerek, yıkımın haksız olduğunu ve çalışanların işsiz kalacağını ifade etti. Yetkililerle görüşmek istediğini ve elinde mahkeme kararı olduğunu ifade eden Kaya, 2 saat sonra ikna edilerek eylemini sonlandırdı. Eyyübiye Belediyesi tarafından kararı verilen kafenin yıkımı mahkeme tarafından durdurulduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Kafede polis ve zabıta ekiplerinin önlem alması

İşyeri sahibinin kendini kafeye kapatması

İşyeri sahibinin pencereye çıkıp konuşması

Polis ve zabıta ekiplerinin alandan ayrılması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

gÖRÜNTÜ BOYUTU: 261 MB

============================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Gazetesi Veli Ağbaba Malatya PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title