Haberler

Dha Yurt Bülteni 6

1 - Eren Bülbül'ü şehit eden PKK'lı teröristler öldürüldü (3)SAKLANDIKLARI SİS, TERÖRİSTLERİN SONU OLDUTrabzon'un Maçka ilçesinde 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün şehit olduğu çatışmada PKK'lı terörist grubun başında olduğu belirtilen örgütün sözde Karadeniz sorumlusu 'Zeynel' kod adlı Mehmet...

1 - Eren Bülbül'ü şehit eden PKK'lı teröristler öldürüldü (3)

SAKLANDIKLARI SİS, TERÖRİSTLERİN SONU OLDU

Trabzon'un Maçka ilçesinde 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün şehit olduğu çatışmada PKK'lı terörist grubun başında olduğu belirtilen örgütün sözde Karadeniz sorumlusu 'Zeynel' kod adlı Mehmet Yakışır ile 'Rodi' kod adlı Levent Dayan'ın Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde çıkan çatışmada güvenlik güçleri tarafından öldürülmesine ilişkin detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Güvenlik güçleri, Doğu Karadeniz'de Gümüşhane, Giresun ve Trabzon üçgeninde PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için bölgede hava desteğiyle yürütülen operasyonlarda, bölgede bazı noktalara konuşlandırılan 'Kobra' adlı zırhlı araçta yer alan kameralardan, Kürtün ilçesi Alacainek Yaylası kırsalında PKK'lı teröristlerden görüntü aldı. Bunun üzerine görüntü alınan bölgeye yoğunlaşan Jandarma Özel Harekat (JÖH) timleri takviye ekiplerin de sevk edildiği alanı ablukaya aldı. Saklandıkları ormanlık alanda yakalanacaklarını anlayan PKK'lı teröristler, bölgede etkili olan yoğun sisten de yaralanarak kaçmak istedi. Bulundukları alanı terk edip, kaçışlarını sürdüren teröristler, yoğun sisin etkisini de kaybetmesiyle Sarıtaş Yaylası'ndaki kırsal alanda kendilerini açık etti. Sisin etkisini kaybetmesiyle ulaştıkları yer ve çevresinde çaresiz kalan teröristler ile bölgeyi ablukaya alan güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 2 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

SÖZDE KARADENİZ YAPILANMALARI ÇÖKTÜ

Bu arada açılan ilk ateş sonucu etkisiz hale getirilen PKK'ların sözde Karadeniz lideri 'Zeynel' kod adlı Mehmet Yakışır ile 'Rodi' kod adlı Levent Dayan olduğu belirlendi. Terörist grubun geçen yıl Ağustos ayında Trabzon'un Maçka ilçesinde Astsubay Ferhat Gedik ile Eren Bülbül'ü şehit edilmesi olayının ve son olarak Giresun'un Güce ilçesi Ağaçbaşı Yaylası Kavaklıbel mevkiinde Uzman Çavuş Ali Cevizci'yi şehit eden grup olduğu öğrenildi.

Bölgede yürütülen operasyonlar kapsamında Giresun'un Güce ilçesi kırsalında geçen ay, 'Sorej' kod adlı Barış Coşkun ile 'Berhudan' kod adlı Bedrettin Çeliker isimli teröristlerin ve ardından 'Zeynel' kod adlı Mehmet Yakışır ile 'Rodi' kod adlı Levent Dayan'ın öldürülmesiyle örgütün sözde Karadeniz yapılanmasının çöktüğü belirtildi.

SİLAHLARI DİKKAT ÇEKTİ

Öte yandan etkisiz hale getirilen ve kırmızı listede aranan 'Rodi' kod adlı Levent Dayan'ın, örgütün öldürülen sözde Karadeniz sorumlusu Mehmet Yakışır'ın yakın koruması olduğu saptandı. Etkisiz hale getirilen teröristlerin çatışmanın yaşandığı alanda bulunan cesetlerinin fotoğrafları da ortaya çıkarken, PKK'lıların fotoğraflarında kamuflajları ve çantalarının yeni olduğu gözlendi. Başından vurularak etkisiz hale getirilen PKK'lı Mehmet Yakışır'ın elinde küçük ve yanında uzun namlulu, üzerinde yeni nesil gece görüşü olan dürbünlü tüfeğin yer alması da dikkat çekti.

VALİ MEMİŞ OLAY BÖLGESİNE GELDİ

Güvenlik güçlerinin bölgedeki operasyonlarının sürdüğü bildirilirken, Gümüşhane Valisi Okay Memiş de ilçe kırsalına gelerek incelemede bulundu. Gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Vali Memiş, sayılarının az olduğunu belirttiği terörist grubu takip halinde olduklarını söyledi. Memiş, "Bu gece ilimiz Kürtün ilçesi, Sarıtaş Yaylası sırtlarında PKK terör örgütü mensuplarıyla Jandarma Özel Harekat ekipleri  arasında sıcak temas sağlandı. Biz tabi sayıları çok az olan bu Karadeniz Bölgesi'ndeki terör unsurlarını takip halindeydik. Değerlendirmelerimizi yaptık. Jandarma ve Polis Özel Harekat ekiplerimiz ve dışarıdan gelen takviye kuvvetlerle birlikte çok önemli bir operasyon icra edildi ve neticede 2 tane terörist etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen teröristlerden bir tanesi Zeynel Kod adlı Mehmet Yakışır, bu terörist uzun yıllar bu bölgede olan sözde Karadeniz sorumlusu olan terörist ve maalesef birçok eylem yaptılar ve bizim 13 güvenlik görevlimizin şehit olmasına yol açmıştı bu teröristin sorumlusu olduğu eylemler. Buna en son Eren Bülbül şehidimizin, kardeşimizin eylemi de dahil" dedi.

'DEĞERLİ BİR OPERASYON OLDU'

Operasyonun 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümüne gelmesini manidar olarak nitelendiren Vali Memiş, "Hakikaten çok önemli ve değerli bir operasyon oldu 15 Temmuz'da bu operasyonun olması ayrıca manidar, ayrıca değer kattı. Ben emeği geçen herkes, tebrik ediyorum. Bizler 24 saat vatandaşımızın can ve mal güvenliğini temin etmek için ayaktayız. Devlet 24 saat ayakta. Devlet genç dinamik ve daha önce de ifade ettiğim bu dağlar, bu yaylalar bizlerin. Dolayısıyla operasyonda emeği geçen bütün jandarma ekiplerini kutluyorum. Hepsine teşekkür ediyorum, inşallah vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tesis etmek üzere yürüteceğimiz operasyonlar devam edecek. Bölgede operasyonlar devam ediyor. Bu hassas bir konu, iki terörist etkisiz hale getirildi, iş bitmiyor. Alan hakimiyetini sağlıyoruz ve dolayısıyla daha sonra meydana gelebilecek muhtemel olayları da önlemeye çalışıyoruz. Zor bir süreç, kolay değil" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Bölgede zırhlı araçların görüntüsü

HABER:  Fatih TURAN KAMERA:  İnan KALYONCU/KÜRTÜN (Gümüşhane),

==============

2 - 15 Temmuz şehitleri, Şehitler Abidesi'nde anıldı

ÇANAKKALE'de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle, Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'nde anma töreni düzenlendi. 15 Temmuz ve Çanakkale Şehitleri, dualarla anılırken; sembolik şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.

Çanakkale Valiliği tarafından,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün ikinci yıldönümü nedeniyle Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda anma töreni düzenlendi. 15 Temmuz Ruhu ve Çanakkale Ruhu'nun birarada yaşandığı Şehitler Abidesi'ndeki tören, saat 11.00'de başladı. Törene Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ile protokol üyeleri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden gelen öğrenciler katıldı.

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı tarafından Şehitler Abidesi önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'nda görevli uzman tarihçi Hüseyin Taştan, Anadolu toprağını yurt yapmak ve korumak için geçmişten günümüze ağır bedeller ödendiğini belirterek, şunları söyledi:

"Türk milleti olarak her defasında vatanımıza sahip çıktık, tüm belaları def etmesini bildik. 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal'in yaktığı bağımsızlık ateşi ile son özgürlük mücadelemizi verdiğimizi düşünürken, 15 Temmuz 2016 gecesi hain bir saldırıya maruz kaldık. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamını, Meclisini, İstihbarat Teşkilatını, Emniyet ve Silahlı Kuvvetlerini, Başkanlık makamını teslim almayı amaçlayan ve bunun için devlet kurumlarını ve milleti bombalamaktan çekinmeyen bir yapı ile millet olarak karşı karşıya geldik. Çanakkale Cephesi'nde Havranlı Seyid Onbaşı'yı, Bigalı Mehmet Çavuş'u, Yüzbaşı Faik'i, Yahya Çavuş'u, Üsteğmen Saffet Efendi'yi, Yarbay Hüseyin Avni Beyi, Kurtuluş Savaşı'nda Nene Hatun'ı, Maraşlı Sütçü İmam'ı, İzmir'i işgal eden Yunanlılara ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan Tahsin'i çıkaran bu bereketli topraklar; 15 Temmuz gecesi de darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir gibi nice sayamacağımız ismi bağrından çıkardı. Milletimiz yine, yeniden canı pahasına tankın, topun, tüfeğin karşısına dikilerek devletine, iradesine ve demokrasisine sahip çıktı."

Daha sonra Mecidiye Camii Müezzini İbrahim Kahraman tarafından Kur'an-ı Kerim Tilaveti okundu. İl Müftüsü Arif Gökce, şehitler için dua etti. Tören, Vali Orhan Tavlı ve beraberindekilerin şehit mezarlarına karanfil bırakmasıyla son buldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Törenden genel ve detay görüntüler.

Vali Orhan Tavlı'nın çelenk sunması.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması.

Hüseyin Taştan'ın konuşması.

Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve dua.

Vali Orhan Tavlı'nın Kıbrıslı öğrenciler ile görüntüsü.

Şehit mezarlarına karanfil bırakılması.

KJ: Haber-Kamera: Burak GEZEN / ÇANAKKALE,

=========

3 - Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli: Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi ile bir sıçrama yapacağız

TARIM ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir'deki programının ikinci gününe Ödemiş ilçesinde başladı. Sabah saatlerinde Ödemiş'e gelen Bakan Pakdemirli'nin yolu, ilçe girişinde kesildi. Ödemiş Belediye Başkanı Ak Partili Mahmut Badem ve bazı Ak Partili meclis üyeleri, Pakdemirli için kurban kesti. Daha sonra ilçede vatandaşlarla çay bahçesinde kahvaltı yapan Pakdemirli, burada başkanlık sistemini anlatarak, "Dünyanın hiçbir yerinde böylesine büyük demokratik değişim, kansız, kavgasız ve entrikasız olmamış. Bu da bizim milletimizin demokratik olgunluğunun göstergesi. Demirel bile başta başkanlığa karşıydı. Son dönemde dedi ki; 'Türkiye başkanlıkla yönetilmeli'" diye konuştu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, geçen şubat ayında oğlu İsmail Kocaağa'yı (22) kaybeden Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa'ya taziye ziyaretinde bulundu. Pakdemirli'ye İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ak Parti'nin bazı milletvekilleri, Ak Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ve çok sayıda partili eşlik etti. Basına kapalı gerçekleştirilen taziye ziyaretinin ardından ilçedeki bir çay bahçesinde vatandaşlarla kahvaltı yapan Pakdemirli, 15 Temmuz darbe girişimin ikinci yıl dönümü olduğunu hatırlatarak "15 Temmuz'u anmadan başlamak istemiyorum. Allah bir daha bu millete böyle illet böyle zillet vermesin. Hain FETÖ darbe girişiminin üstünden 2 yıl geçtiği halde Türkiye dimdik ayakta. Tüm bu travmalara rağmen yönetim biçimini değiştirdi. Tek vücut olarak yola devam ediyor" dedi.

'KENDİMİ EVİMDE HİSSETTİM'

İnsanların kendilerine ettikleri duaları görünce, bu millete hizmet etmenin sorumluluğunu bir kez daha omuzlarında hissettiklerini kaydeden Bakan Pakdemirli, "Her masada bir tanıdık var. Burada beni evimde hissettirdiniz. Çok duyguluyum. Bu görevler gelip geçici. Önemli olan bayrağı teslim aldığınız ve teslim ettiğiniz gün arasında yaptığınız hayırlı işler. Gülerek teslim aldığınız bayrağı, gülere teslim etmek" dedi. Tarım ve Orman Bakanlığı görevine getirildiği için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür eden Bekir Pakdemirli, şunları söyledi:

"Millete hizmet etme görevini Allah herkese nasip etmiyor. Dualarınızı bekliyorum. Başkanlık sisteminden de biraz bahsetmek istiyorum. Karar almamız daha kolay olacak. Eskiden bir müdürü alıp başka bir yere atamak bazen problem oluyordu. Bazen yasa çıkarmak zorunda kalıyorduk. Çok basit işlerde bile yasa çıkarmak zorunda kalınıyordu. Almanya'da 3 bin, Türkiye'de 9 bin kanun var. Ne kadar çok kanun çıkarırsanız o kadar iyi ülke yöneteceksiniz diye bir şey yok. Demirel bile başta başkanlığa karşıydı. Son dönemde dedi ki; 'Türkiye başkanlıkla yönetilmeli'. Çünkü şu veya bu şekilde prangalar var. Artık yeni bir sistem var. Dünyanın hiçbir yerinde böylesine büyük demokratik değişim, kansız, kavgasız ve entrikasız olmamış. Bu da bizim milletimizin demokratik olgunluğunun göstergesi."

'ÖZEL SEKTÖRDEN ATAMA YAPABİLECEĞİZ'

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, özel sektörden de atama yapabileceklerini belirterek, "Çok güçlü bir kadromuz var. Yetkin personelimiz var. Ama yeni sistem diyor ki 'Eğer yanındakini beğenmiyorsan özel sektörden de yönetici atayabilirsin.  Eskiye nazaran daha dinamik bir sistem içerisinde daha iyi işler yapacağız. Bürokrasimiz de buna adapte olacak. Hep birlikte iyi bir iş çıkaracağımızı umuyorum.  Atandıktan sonra 'Anadolu'ya yapacağımız ilk seyahati  İzmir'e yapabilir miyiz' dedim. Sağ olsunlar bana yardımcı oldular. Sizlerle olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Sizlerle olmak ailem arasında olmak gibi. Ailenizin bir bireyi olarak bana her zaman güler yüzlü davrandınız" dedi.  Sözü daha sonra hizmetlere getiren Pakdemirli, dağ  gibi sorunların olduğunu, ama yapısal sorunları çözmenin biraz zaman alacağını söyledi. Ufak tefek sorunları ise hemen çözeceklerinin sözünü veren Bakan Pakdemirli, "Çok çalışacağız. Sorumluluğumuz çok büyük. Ne olursa olsun siyasi davranmayacağız. Vatandaşın işini çözmenin yollarını arayacağız" diye konuştu.

'SIÇRAMA YAPACAĞIZ'

Et, süt, patates fiyatlarına da değinen Bakan Pakdemirli, "Ben daha bakanlığa yeni geldim. Tarım ve hayvancılığa köşesinden bulaştım ama rakamlara hakim olmamız, konuya hakim olmamız biraz zaman alacak.  Bu süreç içerisinde de sizlerden bize sorunlar ile ilgili akış olursa biz de bunları toplarız" diye konuştu.  Sorunların bir kısmının 180 defa tekrar etmenin gerekli olduğunu söyleyen Pakdemirli, 25 yıldır bilinen sorunların olduğunu ve bunları çözmek için canla başla çalışacaklarını kaydetti. Pakdemirli, şunları söyledi:

"Yapısal sorunları çözmemiz zaman alabilir. Zoru hemen yapacağız ama imkansız biraz zaman alacak. Bundan sonra da bölgenin istekleri doğrultusunda sulama yatırımlarına devam edeceğiz. Ödenekler biraz problem ama biz akılcı çözümleri bulmakla mükellefiz. Çiçeği burnunda bakanınız olarak burada sorunlarını dinlemeye geldim. Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi ile bir sıçrama yapacağız. Ülkemizi çok daha iyi bir yüzyıla taşımakla mükellefiz. Birinci kabinede çalışmak nasip oldu. İnşallah tarihe geçecek bir kabine olacak. Aile arasında olmak çok güzel."

Pakdemirli daha sonra Ödemiş Belediyesi ile AK Parti Ödemiş İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Bakan Bekir Pakdemirli'nin taziye evi ziyareti çıkışı

-Vatandaşlar ile kahvaltı yapması

-Bakan Pakdemirli'nin açıklaması

-Programlardan detay ve genel görüntü

Haber: Umut KARAKOYUN-Kamera: Tekin GÜRBULAK/ İZMİR/

==========

4 - Büfeleri kendisinden habersiz sökülünce, jandarmaya şikayetçi oldu

MUĞLA'nın Datça ilçesinde iki yıldır işlettiği tost ve çeşitli gıda maddeleri satışı yapılan iki büfesinin, kendisinden habersiz bir şekilde yerlerinden sökülüp kaldırılması üzerine 43 yaşındaki Tevfik Keleş, jandarmaya şikayetçi oldu.

Aktur Tatil Sitesi'ndeki Küçük Koy Sahili'ndeki deniz kenarında 2 yıldır büfe işleten Keleş, dün sabah iş yerini kontrole gittiğinde, gördüğü manzara karşısında gözlerine inanamadı. İki satış büfesinin yerinde yeller esen Keleş, jandarmaya gidip, şikayette bulundu. Keleş'e ait satış büfeleri ile masa ve sandalyeler, sitenin bir köşesine atılmış halde bulundu. Datça jandarma ekipleri, Keleş'in şikayeti üzerine inceleme başlattı. Olay yerinde zarar tespit çalışması yapıldı. Jandarma, tarafları ifade vermek üzere karakola davet etti. Aktur Tatil Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıparmak, jandarmaya konu hakkında bilgi verirken, olayın site yönetimi ile ilgili değil, Aktur Turizm ve Endüstri A.Ş. ile ilgili olduğunu anlattı. Aktur A.Ş. Genel Müdürü Kadir Sevimli'nin bir gün önce kendisini telefonla arayarak,  büfelerin yerlerinden sökülüp kaldırılacağını, şirket görevlilerine site yönetimin de destek vermesini istediğini söyleyen Altıparmak, "Ben de adam gönderdim çocuklar da kaldırdılar. Adam gönderme nedenim Aktur A.Ş. ile beraber çalışıyoruz. Çünkü buranın ortakları, aynı zamanda Aktur A.Ş.'nin de ortaklarıdır. Dolayısıyla biz her zaman birbirimize yardım ediyoruz" diye konuştu. Aktur Tatil Sitesi içerisindeki kamp sorumlusu Ali Yılmaz ise, sabah saat 07.00 sıralarında 3'ü şirket, 5'i de site görevlisi olmak üzere 8 kişinin katılımıyla malzemelerin kepçelerle, yerinden kaldırıldığını anlattı.

Olayın şokunu üzerinden atamayan Tevfik Keleş yaşananlara anlam veremediğini ifade ederken, "Burada 2 yıldır büfe işletiyordum. Bu yıl henüz büfeleri açmamıştım. Bulunduğum alan, Hazine'ye ait olduğu için 1.5 ay önce Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne gidip, geçmişe yönelik 2 yıllık ecri misil bedelini ödedim. İmar affı için de başvuruda bulundum. Kullanım hakkı belgesi aldım. Daha sonra büfemin bulunduğu alanı kiralamak üzere resmi müracaatlarımı yaptım. Aktur A.Ş., hiçbir yetki ve salahiyeti olmadığı halde, site yönetiminin de desteği ile iki büfeyi ve malzemelerimi yerinden kaldırıp, buraya atmış. Malzemelerim zarar gördü. Kendilerinden şikayetçiyim. Mağduriyetimin ortadan kalkmasını bekliyorum. Devletimden yetkililerden görevlerini yapmalarını istiyorum" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Büfelerinin söküldüğü alanda jandarmanın inceleme yapmasından görüntü

-Büfelerin kaldırıldığı alandan görüntüler…

-Aktur Tatil Sitesi Yöretim Kurulu Başkanı Turhan Altıparmak olayı jandarmaya anlatmasından görüntü

-Yerlerinden sökülüp sitenin bir köşesine atılan büfe va malzemelerden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla),

==================

5 - Malatya'da 15 Temmuz şehitleri anıldı

MALATYA'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte Kur'an okunarak, şehitler için dua edildi.

Malatya'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında İnönü Meydanı'nda anma etkinliği düzenlendi. Dün akşam başlayan etkinliğe; Vali Ali Kaban, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yüzlerce vatandaş katıldı. İnönü Meydanı'na yakın olan İnönü, Kışla ve Fuzuli caddeleri girişlerine arama noktaları kurulurken, çevresinde güvenlik önlemleri alındı. Belediyeye ait otobüslerle caddelerin kapatıldığı etkinlikte Kur'an okunup, şehitler için dua edildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, 15 Temmuz'un, tanklara, mermilere ve bombalara göğsünü siper ederek darbeyi önleyenlerin zafer günü olduğunu belirterek, "Türkiye'nin üzerinde oynanan birçok oyun vardı. Terör örgütleri PKK bir tarafından, DEAŞ bir taraftan, DHKP-C bir taraftan saldırıyorlardı. Uluslararası güçler ve örgütler Türkiye'nin üzerinde oyun kuruyorlardı. 40 yıl boyunca Türkiye'nin kılcal damarlarına kadar haince, sinsice sızan FETÖ terör örgütü dini suiistimal ederek, dini duyguları istismar ederek vatan için, devlet için mücadele edenlere kurşun sıkmış ve terör örgütü olarak tüm dünyanın lanetlediği bir örgüt haline gelmiştir. Mazlumların lanetlediği bir örgüt haline gelmiştir. Uluslararası güçler FETÖ'yü kullanış ve yeni bir terör örgütü gibi bir kez daha Türkiye'nin üzerindeki oyunları 15 Temmuz gecesi oynamak istemişlerdi" dedi.

Gümrük ve Ticaret eski Bakanı ve Ak Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise "Tıpkı 2 yıl önce olduğu gibi sadece Malatya'da değil, bütün Türkiye'de uzun bir gece vardı, karanlık bir gece vardı. O gün hainler iş başındaydı. O gün sizlerin vergisiyle, sizlerin desteğiyle alınmış olan tanklarla, toplarla bu millete ihanet edenlerin gecesiydi ama o gece cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanları dolduran dünyaya 'Sivil direniş nedir?' diye sorulduğunda gösteren bir Türkiye vardı, bir Malatya vardı" diye konuştu.

Vatandaşların ay- yıldızlı bayraklarla katıldığı etkinlik, şarkıcı Mustafa Yıldızdoğan konseriyle sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Mehter takımı

Katılanlardan detay

Kuran-ı Kerim tilaveti

Grup Dergah konser

Katılanlardan detay ve genel görüntü

Bayrak sallayanlar

Eski Bakan Tüfenkci'nin konuşması

Öznur Çalık'ın konuşması

Mustafa Yıldızdoğan konser

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Taha AYHAN-MALATYA-DHA)

267 MB

==============

6 - Karamanlı 15 Temmuz şehidi dualarla anıldı

KARAMAN'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında il protokolü 15 Temmuz şehidi Muhammet Yalçın'ın ailesini ziyaret etti. Şehit Yalçın'ın kabrinde dualar okundu.

Karaman'da 15 Temmuz Demokrasi Bayramı ve Milli Birlik günü kapsamında il protokolü, şehitlik ziyaretinin ardından 15 Temmuz günü küllüye önünde F-16'ların attığı bomba sonucu şehit olan Muhammed Yalçın'ın Kazımkarabekir ilçesindeki evini ziyaret etti. Ziyarete Karaman Valisi Fahri Meral, Karaman Ak Parti Milletvekilleri Recep Şeker, Selman Oğuzhan Eser, CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, Ak Parti Karaman İl Başkanı Mehmet Er ve protokol üyeleri katıldı. Evin önünde okunan Kuran-ı Kerim tilaveti sırasında  şehit babası Selahattin Yalçın gözyaşlarını tutamadı.

Duaların ardından baba Selahattin Yalçın, Ak Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker ve Karaman Valisi Fahri Meral'e, Ak Parti Karaman İl Başkanı'nın kendisini makamından kovduğunu söyledi. Bu sırada Vali Meral'in koruması da şehit babasına, "Burası yeri değil ağabey, bak basın da çekiyor" dedi. Vali Meral ise "Bu özel bir konu" dedi. "Olsun çekebilirler" diyerek konuşmasını sürdüren şehit babası Selahattin Yalçın, "Ben il başkanının yanına ziyarete gittim. İl başkanı 'Başkan yardımcısının yanına git' falan diyerek beni hiçe saydı. Ben artık bunlara hakkımı helal etmiyorum. Ben bir daha artık oraya gitmiyorum, gitmeyeceğim. Allah, Tayyip Erdoğan'a benim ömrümden ömür versin. Ben her zaman onun peşindeyim. Ben oraya onlardan bir şey istemek için gitmedim. Ben ne para istedim ne pul istedim. Resmen beni kovdu. Ben şehit annesi babası olarak ziyarete gitmişim keşke gitmeseydim de bunlarla karşılaşmasaydım. Yeri değil ama ben geçtiğimiz çarşamba gününden bu yana uyuyamıyorum çok zorumuza gitti. Bunları siz de bilin sayın vekillerim" dedi.

Ak Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker ise "İl başkanımız adına ben sizden özür diliyorum" diyerek, şehit babasını teselli etti.

Karaman Valiliğince hazırlanan Şehit Muhammet Yalçın'ın fotoğrafı bulunan duvar saati Vali Fahri Meral tarafından aileye hediye edildi.

Şehit babası Yalçın, duvar saatindeki oğlunun fotoğrafını öperek, "Oğlum seni bu vatan için verdik. Bu vatana canımız feda olsun" diyerek, gözyaşı döktü.

(Görüntü dökümü:

----------------------------------------

-Protokolün şehit ailesine gelişi

-kuranı kerim okunması

-şehit babasının tepki göstermesi

-şehitlik ziyareti

(KJ: Haber-Kamera: Muammer ŞEN/KARAMAN,)

==============================================

7 - Sivas'ta şehitlik ziyareti

Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS, - SİVAS'ta, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla il protokolünce şehitlik ziyaretinde bulunuldu. Darbe girişiminde şehit olan 4'üncü Sınıf Emniyet Müdürü Münir Murat Ertekin'in (47) yakınları, mezar başında gözyaşı döktü.

Darbe girişiminin 2'nci yıl dönümü dolayısıyla il protokolü tarafından Yukarı Tekke Mezarlığı'nda bulunan Garnizon Şehitliği ile Polis Şehitliği ziyaret edildi. Ziyarete Sivas Valisi Davut Gül, Garnizon ve 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan, AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, Belediye Başkan Sami Aydın, Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal ve diğer protokol üyeleri de katıldı. İlk olarak Polis Şehitliği'ni ziyaret eden protokol üyeleri, şehitlerin mezarlarına karanfil bırakarak, dua etti. Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekat Daire Başkanlığı'nın 15 Temmuz 2016 gecesi bombalanması sonucu şehit olan 4'üncü Sınıf Emniyet Müdürü Münir Murat Ertekin'in mezarını da ziyaret eden protokol üyeleri, karanfil bıraktı. Şehit Ertekin'in yakınları ise mezar başında uzun süre gözyaşı döktü.

Görüntü Dökümü

-Şehitlik ziyareti

-Dua edilmesi

-Karanfil bırakılması

-Genel Detay

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI

(243 MB HD Görüntü)

==============================================

8 - Çankırı'da 15 Temmuz nedeniyle şehitlik ziyaret edildi

Ramazan SARICI/ÇANKIRI, - ÇANKIRI'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında Valiliğin organizasyonu ile Garnizon Şehitliği ziyaret edildi.

Şehitlik ziyaretine Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ile Salim Çivitcioğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kurumahmut, Belediye Başkanı Hüseyin Boz, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt daire amirleri, askerler, emniyet mensupları, şehit ve gazi aileleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

İl Müftüsü Bürhan Keleş tarafından dua edildi ve mevlit okundu. Şehitlerin kabir ziyareti ve karanfil bırakılmasının ardından program sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Şehitlikte dua edilmesi

-Kabirlerin ziyareti

Boyut: 124 mb

==============================================

9 - Antalya'da 15 Temmuz şehidi törenle anıldı

15 Temmuz şehidi polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde, Antalya'daki mezarı başında törenle anıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Antalya protokolu Uncalı Mezarlığı Polis Şehitliği'nde düzenlenen törende buluştu. Vali Münir Karaloğlu, Ak Parti Milletvekili Mustafa Köse, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Başsavcı Ramazan Solmaz, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cengiz Yıldız ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşen törende, Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi. Tören sırasında protokolun arkasında yer alan bir genç sıcaktan bunalarak bayıldı. Çocuğu Vali Münir Karaloğlu ile Başkan Türel tutarak, yere sert düşmesini engelledi. Çağrılan sağlık birimleri çocuğa müdahale etti.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevliyken geçici görevle Ankara İstihbarat Şube Müdürlüğü'ne gönderildikten sonra meydana gelen çatışmada şehit düşen polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç'ın annesi Meltem Kılınç ve babası Zeki Kılınç ile şehidin kardeşleri Gamze ve Onur Kılınç'ın yanı sıra, yakınları da şehitlikteki törene katıldı. Şehidin mezarı çevresinde oturarak dua eden aile, göz yaşlarını tutamadı. Tören sonrası şehit ailesini ziyaret eden Vali Münir Karaloğlu ve protokol, başsağlığı dileyerek mezara kırmızı karanfil bıraktı.

Şehit polis memuru Serkan Çölkesen'in mezarı başındaki yakınlarına da başsağlığı dileyen Karaloğlu, şehidin yeğeni 1.5 yaşındaki Serkan'ı kucağına alarak sevdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Şehidin mezarından detay görüntü

Şehidin eşinden detay görüntü

Protokolden detay görüntü

Sıcaktan bayılan öğrenciden detay görüntü

Valinin şehit mezarlarına çiçek bırakması

HABER: İbrahim LALELİ- KAMERA: Emrah GÜL/ANTALYA,

215 MB /// 01.54 (HD)

==============================================

10 - Şehit babası: Çok üzgünüm, ama ülkem için çok da seviniyorum

Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, -ANKARA'nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Özel Harekat Dairesi'nde bombalamalar sonucu şehit olan Emniyet Müdürü Ufuk Baysan'ın babası Ramazan Baysan, oğlunu çok özlediğini ve hiçbir zaman gözünün önünden gitmediğini belirterek, "Sabah kalkıyorum o gözümde, sabah, öğlen, akşam, yatsı hep gözümün önünde. Çok üzgünüm, ama ülkem için çok da seviniyorum." dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Düzce Şehitliği ziyaret edilerek, dualar edildi. 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı Özel Harekat daire başkanlığının bombalanması sırasında şehit olan Emniyet Müdürü Ufuk Baysan'ın kabri ve evi ziyaret edildi. Ziyarete Düzce Valisi Zülkif Dağlı, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz ve daire amirleri katıldı. Şehit Ufuk Baysan'ın babası Ramazan Baysan, oğlunu çok özlediğini ifade ederek, "15 Temmuz ülkemizin son dönemde yaşadığı en hain, en kötü günlerden birisidir. Bir grup insanın ülkeye bu ihaneti yapabileceği, teşebbüs edebileceği tahmin edilemezdi. İnsanlık dışı, ihanetin bundan büyüğü olamaz. Bir insan emniyetiyle, polisiyle, siviliyle beraber çay içtiği komşusuna nasıl silah çeker, nasıl baş kaldırır? Ben diliyorum ki ülkemiz böylesi bir gün daha yaşamasın. Gerçekten rezil ve çok adice bir kalkışmaydı. Ama inanıyorum ki hepsi belalarını bulacaklar ve bulmaya başladılar. Adalet mutlaka yerine gelecek ve cezalarını verecek. Bütün içtenliğimle söylüyorum, günde 10 defa, 50 defa gözümün önüne gelmediği dakika yok. Sabah kalkıyorum o gözümde, sabah, öğlen, akşam, yatsı hep gözümün önünde. Müthiş bir duygu nasıl ifade edeyim. Çok üzgünüm, ama ülkem için çok da seviniyorum. Bu iki taraflı bir durum. Ayrıca ben yıldönümü nedeniyle şehit olan, yaralanan, sağ kurtulan bütün gençlerimizin annelerine, babalarına, sevgilerimi, selamlarını gönderiyorum. Hepsinin başı sağ olsun, kalan gazilere Allah şifa versin" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Düzce Şehitliğinden görüntü

Şehit Ufuk Baysan'ın kabrinden görüntü

Şehitliğe karanfil bırakılırken görüntü

Şehit babası ile röp

Vali ile röp ve detaylar var

==============================================

11 - Gaziantep'te 15 Temmuz şehidi, mezarı başında anıldı

ANKARA'nın Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekat Daire Başkanlığı'na darbe girişiminde bulunan askerlerin saldırısında şehit düşen komiser yardımcısı Mehmet Demir, memleketi Gaziantep'te mezarı başında anıldı.

Yeşilkent Mezarlığı içerisinde bulunan şehitlikte düzenlenen törene; Vali Ali Yerlikaya, AK Parti milletvekilleri Ahmet Uzer, Derya Bakbak, MHP Milletvekili Sermet Atay, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Tolay, Garnizon Komutanı Vekili Albay Alparslan Kılınç, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, askerler, polisler, şehit aileleri ve gaziler katıldı. Şehit polis memuru Demir'in mezarı başında Kura'an okunup, İl Müftüsü Ahmet Çelik tarafından dua edilirken, protokol üyeleri, şehitlikteki diğer şehitlerin mezarlarını da dolaşıp şehit yakınlarıyla sohbet etti. Yakınlarının Türk bayraklarıyla donatılan mezarlarını ziyaret eden şehit yakınları ise duygulandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Törene katılanlar

Dua edilmesi

Şehit yakınları

Genel ve detay görüntüler

Haber: Mustafa KANLI-Kamera: GAZİANTEP-DHA)

146 MB

==============================================

12 - Samsun'da 15 Temmuz'da şehitlikler ziyaret edildi

SAMSUN'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle şehitlikler ziyaret edildi.

Samsun'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Vali Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Ak Parti Samsun Milletvekilleri Yusuf Ziya Yılmaz, Fuat Köktaş, Ak Parti İl Başkanı Hakan Karaduman, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, askeri erkan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, şehit yakınları ve vatandaşlar, şehitliklere ziyarette bulundu. Önce Kırınköy Mezarlığı'ndaki asker ve polis şehitlikleri ziyaret edildi, ardından Asri Mezarlık'taki şehitliğe gidildi. Mevlid-i şerif okunup dua edilirken, protokol, şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı.

Görüntü Dökümü-HD

---------------------------

-Duaların edilmesi

-Vali Kaymak ve beraberindekilerin şehitliklere gidişleri

-Vali Kaymak ve beraberindekilerin şehitliklere karanfil bırakmaları

-Duaların edilmesi

(SÜRE: 01.37 DK.)-(BOYUT: 184 MB)

Haber-Kamera: Gökhan İÇKİLLİ/SAMSUN,

==============================================

13 - 2 aile arasındaki kanlı kavganın zanlıları yakalandı

MERSİN'de aile arasında çıkan ve 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan kavganın ardından gözaltına alınan 4 zanlı adliyeye sevk edildi.

Aralarında husumet bulunan aynı aileden 2 grup, 11 Temmuz'da saat 17.30 sıralarında merkez Yenişehir ilçe sınırları içerisindeki Deniz mahallesinde karşılaştı. Taraflar arasında başlayan sözlü tartışma, kısa sürede kesici aletlerin de kullanıldığı kavgaya dönüştü. Arbede esnasında çok sayıda bıçak darbesi alan 35 yaşındaki Cahit E., olay yerinde yaşamını yitirdi.

Cinayetin faillerini yakalamak için çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, M.A.E., A.E. ve M.Y.E.'yi Mersin'de, diğer şüpheli M.E.'yi ise İstanbul'da yakalaydı. Sorguları tamamlanan şahıslar adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Emniyet Müdürlüğü'nün girişinden görüntü

Zanlıların araçlara bindirilmesi

Araçların emniyetten çıkışı

SÜRE: 49"  BOYUT: 88.7 MB

Haber-Kamera: Adnan AÇIKGÖZ/MERSİN,

==============================================

14 - 15 Temmuz şehitleri Manisa'da dualarla anıldı

MANİSA'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Manisa Şehitliği'nde tören düzenlendi. Protokol üyeleri ve vatandaşlar şehit mezarlarına karanfil bırakıp, dualar okudu.

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde Manisa'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri düzenlendi. Manisa Şehitliği'ndeki törene Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, MHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere, her  ikisi de AK Partili olan Şehzedaler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, kaymakamlar, bürokratlar, askerler, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı. Törene katılanlar şehit mezarlarına tek tek karanfil bırakıp, dua okudu. Şehit mezarlarının gezilmesinin ardından Manisa Müftülüğü hatipleri 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitler için Kuran-ı Kerim okudu. Törenin ardından Hatuniye Cami'nde de mevlit okutuldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Şehitlikten görüntü

-Şehit mezarlarına karanfil bırakılması ve dua okunması

-Kuran-ı Kerim okunması

-Genel ve detay görüntüler

(KJ Haber: İlker KILIÇASLAN - Kamera: Nermin UÇTU / MANİSA,

==============================================

15 - Hastane inşaatında göçük: 8 işçi yaralandı

Coşkun MENEK/ERZİNCAN, - ERZİNCAN'da Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek hizmet binası inşaatında işçilerin çalıştığı sırada göçük meydana geldi. Demir ve betonların altında kalıp yaralanan 8 işçi, kurtarıldıktan sonra yandaki hastanede tedaviye alındı.

Olay öğlen saatlerinde Başbağlar Mahallesi'ndeki Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında yapımı devam eden ek bina inşaatında meydana geldi. Bu yıl temeli atılan inşaatte işçilerin çalıştığı sırada büyük bir gürültü ile çökme meydana geldi. Çöken beton ve demirlerin altında 8 işçi kaldı. AFAD ve itfaiye ekiplerinin kısa süren çalışması sonucu beton ve demirlerin altında sıkışan işçiler kurtarıldı. Yaralılar, ambulanslarla Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alındı. Sağlık durumu iyi olan 8 işçiden 6'sı ayakta tedavi edilirken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Öte yandan olay yerine gelen Erzincan Valisi Ali Arslantaş ve Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy'da hastaneye giderek yaralılar hakkında bilgiler aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-İnşaattan genel görüntü

-Çöken bölümlerden ve kurtarma ekiplerinden görüntü

-Yaralı işçilerden görüntü

-Cep telefonundan kurtarma çalışmaları

(KJ: Haber-Kamera: Coşkun MENEK/ ERZİNCAN,

==============================================

16 - Denizde fenalaştı, yaşamını yitirdi

İZMİR'in turistik ilçesi Foça'da denizde fenalaşan ve vatandaşlar tarafından sudan çıkartılıp, şezlong ile taksiye taşınarak hastaneye kaldırılan

64 yaşındaki makine mühendisi Ümit Dikdur, doktorların müdahalesine rağmen yaşamını ytirdi.

Bugün saat 09.00 sıralarında Foça Büyükdeniz Limanı'ndaki Foça Belediyesi Sosyal Tesisleri önündeki plajda, denizde bir kişinin fenalaştığını fark eden çevredekiler yardıma koştu. Kıyıdan yaklaşık 2 metre kadar ileride su derinliğinin 1.5 metre kadar olduğu sığ bir noktada fenaşalan kişi, sudan sahildeki tahta platformun üzerine çekildi. Bir yandan durum 112 Acil Servis'e bildirilirken, bir yandan da baygın haldeki kişiye ilk müdahalede bulunuldu. Bu sırada tekrar 112 Acil Servis arandığında, ambulansın görevde olduğu ve Yeni Foça'dan geleceği öğrenilince, hasta taşındığı şezlong ile station wagon bir taksinin arkasına konulup, Foça Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Hastanede, doktorların müdahalesine rağmen yaşamını kaybeden kişinin, 64 yaşındaki makine mühendisi Ümit Dikdur olduğu belirlendi. Kalp krizi geçirdiği sanılan Dikdur'un cesedi, kesin ölüm nedeninin tespiti için otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na  gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Olay yerinden görüntü

-Meraklı kalabalıktan görüntü

-Ümit Dikdur'un şezlongla taksiye alınarak hastaneye götürülmesi

-Genel ve detay görüntüler

(KJ Haber-Kamera: Seyfi GÜL / FOÇA (İzmir),

==============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ak Parti Politika Güncel Haberler

title