Haberler

Dha Yurt Bülteni-5 /// Yeniden ///

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sarp Sınır Kapısı'nda incelemeCUMHURBAŞKANI ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Artvin'in Hopa İlçesi'nde, Gürcistan'a açılan Sarp Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sarp Sınır Kapısı'nda inceleme

CUMHURBAŞKANI ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Artvin'in Hopa İlçesi'nde, Gürcistan'a açılan Sarp Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu.

Geceyi Rize'nin Güneysu İlçesi Merkez Mahallesi'ndeki konutunda geçiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün saat 12.30 sıralarında konutundan çıkarak bölgede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, helikopterle Artvin'in Hopa ilçesi Kemalpaşa Beldesi'ne geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı taşıyan helikopter beldedeki TIR parkına indi. Cumhurbaşkanın gelişi nedeniyle çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. Helikopterden inen Cumhurbaşkanı Erdoğan çevrede kendisini görmek isteyenlerin yanına gitti, selamlaşarak bir süre sohbet etti. Burada bulunanlar da sevgi gösterisinde bulundukları Erdoğan ile fotoğraf çektirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra kara yoluyla Hopa ilçesinin 15 kilometre doğusunda yer alan ve Gürcistan'a açılan Sarp Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu. Basına kapalı ziyarette Erdoğan sınır kapısında yürütülen tadilat çalışmalarına ilişkin yetkililerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oğlu Bilal Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,  Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Artvin Valisi Ömer Doğanay da eşlik etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Erdoğan'ın Rize'den helikoptere binişi

Erdoğan'ın Artvin'de karşılanması

Sınır Kapısın'dan görüntüler

Detaylar

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR- Osman ŞİŞKO- Adem GÜNGÖR/HOPA (Artvin), -

================================

Samsun polisi, 400 güvenlik kamerasını incelemeye aldı

BEŞİKTAŞ ile Atiker Konya spor arasında oynanan Süper Kupa finalinde çıkan olaylar nedeniyle 400 kamera görüntüsü polis tarafından inceleniyor. İlk kez bir resmi maça ev sahipliği yapan Yeni 19 Mayıs Stadı'nda ise büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Dün akşam Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı'nda oynanan Beşiktaş-Atiker Konya spor Süper Kupa finaline çıkan olaylar damga vurdu. Karşılaşma sonrası Konyasporlu taraftarların sahaya girerek Beşiktaşlı taraftarlarla yaşadığı arbede olaylara damga vurdu. Cenk Tosun'un 77'nci dakikada attığı beraberlik golü sonrası Atiker Konya spor taraftarları tarafından sahaya atılan kelebek cinsi bıçak korku dolu anlar yaşattı. Hakem Fırat Aydınus tarafından saha kenarına çıkarılan bıçak ve çıkan olaylar ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 1200 polis ile 1100 özel güvenlik görevlisinin karşılaşmadan saatler önce tedibir almasına rağmen, şehrin belirli noktalarında yapılan aramaları da geçerek stada sokulan bıçak nedeniyle emniyet, stat içi, dışı ve çevresindeki 400 güvenlik kamerasını takibe aldı. Bıçağın stada nasıl ve kimler tarafından sokulduğu, güvenlik kameralarından tespit edilecek. Türkiye Futbol Federasyonu tribün izleme sistemi, e-bilet sistemi, IP sistemi ve diğer kameralar hepsi son teknolojiyle donatılan statta maç sonrası sahaya giren taraftarlarla ilgili de 6222 sayılı yasa çerçevesinde işlem yapılacak.

Maç öncesi stat girişlerinde ve çevresinde polis tarafından yapılan aramada da çok sayıda delici ve kesici alet, keser, döner bıçağı ve beyzbol sopası ele geçirildi. Polis ele geçen malzemelerle ilgili soruşturma başlattı.

STATTA HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI

İlk kez bir resmi maça ev sahipliği yapan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılan 33 bin 919 kişilik Yeni 19 Mayıs Stadı'nda da ciddi hasar meydana geldi. 145 milyon TL'ye mal olan statta çok sayıda koltuk yerinden söküldü. Korkuluklar kırıldı. Kale arkalarındaki fileler yerlerinden söküldü. Atılan maytap ve meşaleler nedeniyle çimlerde yanma meydana geldi. Statla ilgili hasar tespit çalışmalarının da sürdüğü belirtildi.

BEŞİKTAŞ DERNEĞİNDEN SUÇ DUYURUSU

Öte yandan Beşiktaş Samsunlular Derneği tarafından da Atiker Konya spor taraftarları hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Derneğin avukatı Mete Menekşe, suç duyurusunda, "Müsabakanın oynandığı esnada stada sokulması 6222 sayısı yasa ile yasaklanan kelebek diye tabir edilen bıçak Konya spor taraftarları arasından müsabakanın oynandığı sahaya fırlatılmış, maçın hakemi tarafından bıçak gözlemcilere teslim edilmiştir. Bu olay canlı yayın esnasında tüm izleyiciler tarafından net olarak görülmüştür. Maçın bitiş düdüğünden sonra binlerce Konya spor taraftarı 6222 sayılı lyasa ile girilmesi yasak olan müsbabakanın oynandığı saha içine girerek taşkınlık çıkarılmışktır. Müvekkilimiz olan kulüp futbolcularına saldırılmması güvenlik görevlileri engellemiştir. Maçın oynadın esnada Konya spor taraftarı arasında 6222 sayıslı yasa gereği sokulması yasak olan meşale tabir edilen yanıcı maddeler müsabakanın oynandığı esnada kalkılarak müsabakaya zarar verilmiştir. Konya spor taraftarları arasından fırlatılan metap çöp tenekesi müvekkil kulübün stad sorumlusu Ahmet Ateş'in başına isabet etmiş ve bu suretle Ahmet Ateş yaralanmıştır. Türkiye Futbol Ligi'nin başlamasına sayılı günler kala müvekkilimiz kulüp taraftarları tarafından hiçbir taşkınlık yapılmamışken iki spor kulübü futbolcuları arasında hiçbir gerginlik yaşanmamışken maçın hakemi tarafından tahrik oluşturulabilecek hiçbir -karar verilmmemişken ne amaca hizmet ettiğini anlamayamadığımız şekilde çok güzel devam etmiş ve sonuçlanmış ve hatta Atiker Konyaspor lehine bir sonuç alınmışken bu tarz olayların sebebi tüm kamuyonunu gibi taraftamızca oda anlaşılamamıştır" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü :

-----------------------------

Stadın dışından detay

Stadın içinden detay

Koltuklardan detay

Yakılan meşaleler

(TARAFTAR KAMERASI)

-Maç sonu çıkan olaylarda görüntü (GEÇİLDİ)

Haber-Kamera :  Murat SANDIKÇI/SAMSUN, -

=============================================

Kayseri'de 68 sanıklı FETÖ davasında 4'üncü duruşma başladı

KAYSERİ'de arasında ünlü işadamları Hacı, Memduh, Şükrü, Bekir Boydak ve Hamdi Kınaş'ın da bulunduğu 15'i tutuklu 68 sanıklı FETÖ/PDY davasının 4'ncü duruşması başladı.

Kayseri 2 Ağır Ceza Mahkemesi'nde  bu sabah yoğun güvenlik önlemleri altında başlayan duruşmada tutuklu sanıklardan Memduh ve Bekir Boydak, önceki davada birleştirilen 'terörizmin finansman sağladığı iddiasıyla Bizim Menkuller A.Ş' ile ilgili  savunma yaptı. Sanıklardan Boydak Holding eski CEO'su Memduh Boydak yaptığı savunmada " Hakkımızda hazırlanan iddianame asılsız ve temelsizdir. 3 satır iddianame ile ben, kardeşlerim ve yeğenim tutuklandı. Yaşadığımız durum kurt-kuzu hikayesinden başka bir şey değildir. Burada yargılama hatası yapılıyor. Ben, mahkeme karar verene kadar suçlu değilim. Şirketlerimden birisi olan Bizim Menkuller A.Ş 'de 60 ortağı bulunması rağmen tutuklu olan sadece biziz. Yapılan uygulama (Boydaksa koy sepete) şeklindedir. İddianame kapsamında yargılanan Mehmet Konuk nasıl tutuksuz yargılanıyorsa ben, kardeşim ve yeğenlerim de tutuksuz yargılanmalıdır. Aksi halde eşitlik uygulamasına uymaz. İddianamede yer alan Bizim Menkuller A.Ş Sermaye Kurulu tarafından denetimindedir" dedi.

Tutuklu Bekir Boydak ise İstanbul'dan Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBiS) ile katıldığı duruşmada, birleştirilen dosya kapsamı gereği verdiği ifade suçlamaları kabul etmedi. Bekir Boydak, "Bizim menkul değerler şirketimiz ile ilgili hiçbir hatamız yok" dedi.

TUSKON üyesi, GESİAD eski başkanı Hamdi Kınaş, üyelik durumu ile ilgili birleştirilen dosya kapsamında verdiği ifade de " TUSKON üyeliğim vardır. Ancak, yönetim kurulu yedek üyesiyim. Görev yaptığım dönem içinde hukuka aykırı hiçbir faaliyette bulunulmadı. 3 yıl görev yaptığım TUSKON'da toplantılara Maliye, Ekonomi ve Sanayi Bakanları gelerek toplantı yaparlardı" dedi. Bu toplantılarda da hukuka aykırı bir şey konuşulmadığını kaydeden Kınaş, "Ben GESİAD başkanlığımda ABD gezilerim, orada okuyan çocuklarımı ziyaret içindir. Fethullah Gülen'i sadece 2012 yılında Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlendiği etkinlikte görmüştüm." diye konuştu.

Boydak Holding Yönetim Kurulu eski Başkanı Hacı Boydak, sağlık sorunları nedeniyle gelmediği davaya SEGBİS sistemi üzerinden katıldı. Duruşma 4 gün sürecek ve yaklaşık 80'e yakın tanık dinlenecek.

Haber:  Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ, -

===============================================

Köpeği ezen o sürücü bulundu (2)

SÜRÜCÜ SERBEST BIRAKILDI

Antalya'da, kullandığı hafif ticari aracı yol kenarında bekleyen köpeklerin üstüne süren, sonra birisinin başının üzerinden geçerek öldürüp kaçan sürücü 39 yaşındaki Erhan Kozan, polis merkezindeki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Hakkında trafik güvenliğini tehlikeye sokmaktan işlem yapılan Kozan, kendisine telefonla ulaşan DHA muhabirine, olayın tamamen kaza olduğunu söyledi. Kozan, "İstenmeyen bir olaydı. Vicdan azabım bana yeter. Çoluk çocuğumun yüzüne bakamaz oldum. Ben de pişmanım diyorum ama kimi inandırabilirim? Kanunun bana verebileceği ceza nedir ki? Allah katında bundan daha büyük bir günah olamaz. Ben de pişmanım. Konuşacak başka bir şey yok. Polise ifademi verdim. Dikkatsiz bir sürücü olarak cezamı çekmeye hazırım. Kanunun vereceği cezanın ne önemi var? Yaşayan bir yaratık, bu karınca da olabilir, benim yüzümden öldü. Affım için Allah'a yalvarıyorum" diye konuştu. Lise mezunu ve evli olan sürücü Kozan'ın işçi olarak bir şirkette çalıştığı öğrenildi.

SERBEST BIRAKILAN SÜRÜCÜ: VİCDAN AZABI BANA YETER

Antalya'da, kullandığı hafif ticari aracı yol kenarında bekleyen köpeklerin üstüne süren, bir tanesinin başının üzerinden geçerek öldürüp kaçan sürücü 39 yaşındaki Erhan Kozan, polis merkezindeki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Hakkında 'trafik güvenliğini tehlikeye sokmak'tan işlem yapılan Kozan, kendisine telefonla ulaşan DHA muhabirine, olayın tamamen kaza olduğunu söyledi. Kozan şöyle dedi:

"İstenmeyen bir olaydı. Vicdan azabım bana yeter. Çoluk çocuğumun yüzüne bakamaz oldum. Ben pişmanım diyorum ama kimi inandırabilirim? Kanunun bana verebileceği ceza nedir ki? Allah katında bundan daha büyük bir günah olamaz. Ben de pişmanım. Konuşacak başka bir şey yok. Polise ifademi verdim. Dikkatsiz bir sürücü olarak cezamı çekmeye hazırım. Kanunun vereceği cezanın ne önemi var? Yaşayan bir yaratık, bu karınca da olabilir, benim yüzümden öldü. Affım için Allah'a yalvarıyorum."

Lise mezunu ve evli olan sürücü Kozan'ın işçi olarak bir şirkette çalıştığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü

---------------

-

Haber: ANTALYA

=======================================

Elazığ'da 2 otomobil: 3 ölü, 1 yaralı

ELAZIĞ-Diyarbakır karayolu 27'nci kilometrede 2 özel otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında biri 6 aylık bebek olmak üzere 3 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Diyarbakır'dan Elazığ yönüne giden Cuma Erol yönetimindeki 21 UA 176 plakalı özel otomobil, karşı yönden gelen Selçuk Can yönetimindeki 21 EB 743 plakalı otomobil, Hazar Gölü Mavigöl Tesisleri yakınında çarpıştı. Kazada Cuma Erol, Fatma Erol ve 6 aylık kız bebeği Şeval Kaya öldü. Selçuk Can ise ağır yaralı olarak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Güvenlik güçlerinin kaza yerinde yaptığı inceleme ardından 2 araç, çekici ile çekilirken, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

Kaza yapan araçlar

Karayolları ekiplerinin yol çalışması

Çekicilere konulan araçlar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, -

============================================

Suriyeli özel öğrenciler için müfredat hazırlığı

HATAY'da, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve UNICEF'in iş birliğiyle hazırlanıp geçici koruma statüsündeki Suriyelilere yönelik yapılacak çalışmalarda kullanılacak 'Rehberlik ve Özel Eğitim Kılavuz Kitapları' konusunda çalıştay düzenlendi.

Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde Antakya Savon Otel'de 10 gün sürecek çalıştayın açılışı yapıldı. Çalıştaya birçok üniversiteden özel eğitim konusunda uzman akademisyen katıldı. Çalıştay sonunda hazırlanacak iki ayrı kitapçık, eğitime muhtaç Suriyeli bireylerin özel eğitimlerindeki ana çerçeveyi oluşturacak. Milli Eğitim Bakanlığı Araştırma Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Ertan Göv çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak son 2 yıldır özel eğitim ve rehberlik alanında önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi.

İKİ AYRI KILAVUZ HAZIRLANACAK

Özellikle ülkemize sığınan başka ülke vatandaşlarının eğitimine önem verdiklerini kaydeden Ertan Gör şöyle konuştu:

"Özel eğitim ve rehberlik hizmetlerinin etkinliğinin artırılması ve geliştirilmesi için koruma statüsündeki Suriyeliler ve göçle ülkemizde bulunan Türkmenlerden tutun da birçok gruba, daha kaliteli daha kapsayıcı bir eğitim nasıl verilir onun çabasındayız. Bununla ilgili bakanlığımızın farklı birimleri farklı konularda çalışmalarını devam ettiriyor. Daha önce özel eğitim alanında yine rehberlik alanında UNİCEF'le ortak çalışma yaptık. Öğretmenlerimizi eğittik, eğitime katılmaları ve diğer Suriyeli öğrencilerin eğitime daha nitelikli olarak dahil olmaları için çalışmalarda bulunduk. Biz bu eğitimlerde kullanılmak üzere daha çok bir materyal geliştirmek için 10 gün boyunca Hatay'da olacağız. Özel eğitim ve rehberlik alanında formatörlerimizin elinde kullanabilecekleri kitap hazırlığı içinde olacağız."

HATAY'DA 56 BİN SURİYELİ ÖĞRENCİ VAR

Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan ise, kayda alınan Suriyeli öğrencilerden 56 bininin Hatay'da eğitim öğretime devam ettiğini söyledi. Bu rakamın içinde özel eğitime ihtiyaç duyan bireylerin de yer aldığını kaydeden Karahan şöyle devam etti: "Bunların 44 bini geçici eğitim merkezleri 12 bini ise kendi okullarımızda kayıtlı bulunuyor. Elbette bunlar içerisinde  özel eğitime muhtaç olan birçok öğrenci var fakat bunların metodolojisi yönünden bir boşluk vardı, işte bu çalıştay o boşluğu giderecek. Hatay, Suriye savaşından en çok etkilenen ekonomik olarak en çok zarar gören illerimizden bir tanesi. Bu çalıştayla Hatay'ın güvenli, tatil yapılabilir, gezilebilir bir il olduğunu gösteriyoruz. Hatay'ımız her bakımdan huzurlu ve güvenli bir ildir ve tüm Türkiye'deki görmek isteyen vatandaşlarımızı davet ediyoruz."

Çalıştay daha sonra akademisyenler ve konunun uzmanlarının katılımıyla basına kapalı olarak devam etti.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Ramazan ÇELİK/HATAY, -

=====================================================

Hüda-Par Genel Başkanı: Devlet yapısında paradigma değişikliğine ihtiyaç var

HÜR Dava Partisi (Hüda-Par) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, son günlerde tartışma konusu olan 'Yeni Devlet' ve 'Müftülüklere nikah kıyma yetkisi' verilmesi konularıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Devlet yapısında mutlak surette bir paradigma değişikliğine ihtiyaç olduğunu belirten Yapıcıoğlu, "Şimdiye kadar devlet hep merkeze alınmıştır, kutsanmıştır. Aslolan devlettir. Ülke devletin toprağı, millet de devletin tebaası olarak muamele görmüştür. Ama bize göre aslolan millettir. Millet merkezde olmalıdır. Ülke milletin vatanıdır. Devlette o vatan üzerinde milletin kurmuş olduğu bir organizasyondur"dedi.

Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, çeşitli temaslara bulunmak üzere Van'a geldi. Kentteki basın mensuplarıyla kahvaltıda biraraya gelen Genel Başkan Yapıcıoğlu, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Müftülüklere nikah kıyma yetkisinin verilmesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Yapıcıoğlu, birilerinin ısrarla meseleyi çarpıtmaya çalıştığını söyledi. Yapıcıoğlu, "Müftülüklere nikah kıyma yetkisine karşı çıkanlar aynı zamanda zinanın suç olmaktan çıkarılmasını da ısrarla savunan kişiler. En azından önemli bir kısmı böyle. Biz öyle inanıyoruz ki, bu yetkiye karşı çıkanlar aslında nikah müessesinin kendisine karşı çıkıyorlar. Çünkü bu insanların bugüne kadar nikahsız birlikteliklere karşı çıktıklarına şahit olmadık, hatta nikahsız birlikteliklerin suç sayılması ve yasaklanması yönünde bir adım atılıyor olması bu kesimi çok ciddi bir şekilde rahatsız edecektir"dedi.

Ak Partili Ayhan Ogan'ın 'Yeni Devlet' söylemi üzerine başlayan tartışmaların bir kenara bırakılması gerektiğini de söyleyen Genel Başkan Zekeriya Yapcıoğlu, Devlet yapısında paradgima değişikliğine ihtiyaç olduğunu belirtti. Yapıcıoğlu,şöyle konuştu:

"Yeni bir devlet kuruluyor mu? Kurulmasına ihtiyaç var mı? Bu yeni devlet kurulurken mevcut devlet yıkılıp, onun yerine mi bir devlet kurulacak? Bu tartışmaları bir kenara bırakmamız lazım. Mutlak surette bir paradigma değişikliğine ihtiyaç vardır. Şimdiye kadar devlet hep merkeze alınmıştır, kutsanmıştır. Aslolan devlettir. Ülke devletin toprağı, millet de devletin tebaası olarak muamele görmüştür. Ama aslolan millettir bize göre millet merkezde olmalıdır. Ülke milletin vatanıdır. Devlette o vatan üzerinde milletin kurmuş olduğu bir organizasyondur. Olması gereken budur. Bu yönde bir paradigma değişikliğine mutlak surette ihtiyaç vardır. Şimdiye kadarki devlet hafızası daha önceki devlet paradigmasına uygun olarak milleti sınıflara ayıran, parçalara bölen, milletin önemli bir kısmını da düşman kategorisinde konumlandıran ve bunlara karşı tedbir alınması gerektiğini düşünen bir paranoya ile hareket eden siyasi bir yapıdan bahsediyoruz, eski devletten bahsederken. Bu hal böyle devam edemez."

Haber: Arif KARAKAŞ/VAN, -

==========================================

14 yaşındaki çocuk babasından izinsiz aldığı otomobille kaza yaptı

TEKİRDAĞ'ın  Çorlu İlçesi'nde 14 yaşındaki H.A., babasından izinsiz aldığı otomobil ile hafif ticari araca çarparak kaza yaptı. Kazada yan araçta bulunan 1 kişi yaralandı.

Kaza, Çorlu'nun Şeyhsinan Mahallesi Eski Tekirdağ Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, 14 yaşındaki H.A. babasına ait 34 VGJ 54 plakalı otomobili evden izinsiz alarak gezmeye çıktı. Eski Tekirdağ Caddesi üzerine gelen H.A., Dörtyol üzerinde Haldun Çetin yönetimindeki 34 ZVT 87 plakalı hafif ticari araca çarptı. Çarpmanın etkisiyle hafif ticari araç yan yattı. Araç içinde yolcu olarak bulunan Erim Şen yaralandı. Yaralı Şen, olay yerine gelen ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazadan sonra ise olay yerinden kaçan sürücü H.A., babası tarafından olay yerine getirildi. Kazayla ilgili polisin soruşturması sürüyor.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Kaza yerinden detaylar

Kazaya karışan araçlar

14 yaşındaki H.A'dan detaylar

Polislerin kaza yerindeki çalışması

Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ), -

==============================================

Oto hırsızı yakalanmamak için 'vida' kullandı

GAZİANTEP'te, polis tarafından, çaldığı otomobilin içerisinde gözaltına alınan şüphelinin mobese kameralarına ve plaka tespit sistemlerine yakalanmamak için otomobilin 6 olan plakasını vida takarak 8 olarak değiştirdiği belirlendi.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri kentte artan araç hırsızlıklarının önüne geçmek için yaptığı çalışmalarda kentte belirlenen alanlara uygulama noktası oluşturdu. Öğle saatlerinde plakasındaki deformasyondan şüphelenen ekipler Yeşilkent Mahallesi'nde  27 AEA 08 plakalı otomobili durdurdu. Ekipler otomobilin plakasının sahte olduğunu belirleyerek sürücü Fayat K.'yi gözaltına aldı. Fayat K.'nin yapılan kimlik sorgusunda çok sayıda hırsızlık kaydının bulunduğu belirlendi. Polislerin otomobilde yaptığı incelemede ise plakanın vida takılarak değiştirildiğini, aracın gerçek plakasının bir süre önce çalınan 27 AEA 06 olduğu belirlendi. Şüphelinin şehir içinde mobese ve plaka tespit sistemine yakalanmamak için plakaya fazladan vida takarak değiştirdiği öğrenildi. Otomobili otoparka götüren polis, şüpheli Fayat K.'yi de sorgulamak üzere emniyet müdürlüğüne götürdü. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

-Yakalanan araç

-Şüphelinin gözaltına alınması

Şüphelinin araca bindirilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber: Eyüp BURUN-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN GAZİANTEP-DHA)

=============================================

Çelik kasa hırsızları 3 ilde yapılan operasyonla yakalandı

SAMSUN'da bir işyerine girip içinde 212 bin 500 dolar ile 20 bin lira para bulunan çelik kasayı çaldıkları iddia edilen 4 kişi ile bu kişilere yardım ettikleri öne sürülen 2 kişi, 155 ayrı kamera görüntüsü incelendikten sonra Samsun merkezli Kocaeli ve İstanbul'da yapılan eş zamanlı operasyonda yakalanarak gözaltına alındı.

Olay, 14 gün önce İlkadım İlçesi Toybelen Mevkii'nde meydana eldi. Mustafa Bulut'a ait 'Lider Gıda TIR Garajı'na yüklü miktarda para girişi olduğunu öğrendikleri öne sürülen 30 yaşındaki Burak Ç., ağabeyi 33 yaşındaki Murat Ç., 38 yaşındaki Murat İ. ve 27 yaşındaki Enver B. işyerinden hırsızlık yapmaya karar verirken gece kapıyı sert bir cisimle açtı. Şüpheliler içinde 212 bin 500 dolar ve 20 bin lira nakit para bulunan çelik kasayı çalarak plakasız beyaz bir otomobil ile kaçtı. Hırsızlık olayını tespit eden işyeninin Lojistik Müdürü Hüseyin Özdemir, polisi arayıp ihbarda bulundu.

İhbar ardından olayla ilgili soruşturma başlatan polis, işyerinin güvenlik karemasının yanı sıra çevredeki ev ve işyeri olmak üzere 155 ayrı güvenlik kamerası görüntülerini izledi. Yapılan izleme sırasında şühelilerin beyaz renkli bir otomobil ve siyah renkli bir araçla çelik kasa hırsızlığını gerçekleştirdikleri belirlendi. Otomobillerden yola çıkan polis kimliklerini tespit ettiği 4 şüpheliyi Samsun Cumhuriyet Başsavcılığından alınan izin doğrultusunda Samsun merkez olmak üzere Kocaeli ve İstanbul illerinde 4 gün önce yapılan eş zamanlı operasyonla yakalayıp gözaltına aldı.

Bu kişilere işyerine para akışı konusunda bilgi verdikleri ve yardım ve yataklık ettikleri öne sürülen 33 yaşındaki Fuat B. ve 43 yaşındaki Naci E. de yakalandı. Şüphelilerin evlerinde 1 bıçak, çok sayıda tabanca mermisi, 1 tabanca namlusu, 4 tüfek, 2 kuru sıkı tabanca, 6 bin 700 lira para ve 5 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Polis gözaltına alınan şüpheliler hakkında yaptığı soruşturmada çaldıkları parayı bölüştüklerini belirledi. Öte yandan şüphelilerden elde edilen 6 bin 700 lira para işyeri sahibine teslim edildi. Çalıntı çelik kasa ise Kürtün Irmağı'nda bulundu.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları tamalanan 6 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Emniyetin dışından detay

-Şüphelilerin emnietten çıkışı

Haber-kamera: Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN,

==========================================

73 yaşındaki kadın evinde ölü bulundu

EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde 73 yaşındaki Nefise Özkan, yalnız yaşadığı evde ölü bulundu.

Olay, Yukarı Zaferiye Mahallesi Demir Sokak üzerindeki tek katlı evde meydana geldi. Nefise Özkan, kendisini ziyarete gelen akrabaları tarafından evinin oturma odasındaki çekyat üzerinde hareketsiz halde yatarken bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ve polis ekipleri, Özkan'ın öldüğünü belirledi. Nefise Özkan'ın cenazesi, savcı ve polisin incelemesinin ardından kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Ev genel gör.

-Polisin incelemesi

-Ölen kadının yakınları

-Cenazenin araca alınması

-Nefise Özkan foto

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),-

=============================================

Derede boğuldu

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde serinlemek için dereye giren 38 yaşındaki Duran Gülal, boğularak öldü.

Olay, Tarsus İlçesi Boğazpınar Mahallesi'nde meydana geldi. Serinlemek amacıyla Öküzini Mevkii'nde dereye giren 2 çocuk babası Duran Gülal, akıntıya kapıldı. İhbar üzerine gelen Mersin Emniyet Müdürlüğü Sualtı Arama ekipleri Gülal'ın cesedi bulundu. Gülal'ın cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Boğulma olayı sonrası vatandaşların kayıp kişiyi araması

Derenin kıyısında arama yapan kişileri izleyen vatandaşlar

Derenin diğer yakasında suda arama yapan vatandaşlar

Piknikçilerin endişeli şekilde arama çalışmalarını izlemeleri

Bazı piknikçilerin sudan panikle çıkmaları

Boğulmanın meydana geldiği dereden detay

Haber-Kamera: Tolunay DUMAN/TARSUS(MERSİN),

============================================

Şizofren anne ve oğluna yardım

İZMİT'te, şizofreni hastası ve felç geçirmesi nedeniyle yatağa bağlı yaşayan 55 yaşındaki Nefiye Akkaya ile kendisi gibi şizofreni hastası oğlu 31 yaşındaki Tarık Akkaya evlerinde aldıkları bakım hizmeti ile yaşamlarını sürdürürken, tedavileri için hastaneye götürülmek istendi. Nefiye Akkaya bakımevine yatırılmayı kabul etmezken, ilaçlarını düzenli kullanmayan oğlu ise hastaneye kaldırıldı.

İzmit Tavşantepe Mahallesi Cem Sokak'ta oturan Nefiye Akkaya 2 yıl önce eşi Osman Akkaya'nın hayatını kaybetmesinin ardından rahatsızlanarak felç geçirdi. Yatağa bağlı yaşayan Nefiye Akkaya ile oğluna İzmit Belediyesi tarafından evde bakım hizmeti veriliyor. Yetkililer, Nefiye Akyaya'ya kendisinin ve oğlunun bakıma ihtiyaçları olduğunu, tedavileri için bakımevine yatırılmaları gerektiğini belirtti. Bakımevine gitmeye kabul etmeyen Nefiye Akkaya zor şartlar altında yaşıyor. Babasının ölümünden sonra ilaçlarını düzenli kullanamayan Tarık Akkaya ise hareket kabiliyetini kaybetmeye başladı.

Haftanın 3 günü eve gelen görevliler Nefiye Akkaya'nın bakımını yaparken, bugün görevliler anne ve oğlunu tedavileri için hastaneye götürmeye geldi. Kapıyı açan olmayınca 112 Acil, polis ve itfaiye ekibi geldi. Kapının açılmasının ardından içeri giren ekipler, yataklarında bulunan Tarık Akkaya ile Nefiye Akkaya'ya yardımcı olmaya çalıştı. Sağlık ekipleri Tarık Akkaya'yı tedavisi için hastaneye götürmek isterken, Nefiye Akkaya oğlunun organlarının alınacağını ileri sürerek götürülmemesini istedi. Nefiye Akkaya'nın ikna edilmesinin ardından Tarık Akkaya hastaneye götürüldü. Nefiye Akkaya ise hastaneye götürülmeyi kabul etmedi. Görevliler, Nefiye Akkaya'nın bakımının yapılmasının ardından evinde temizlik yaparak evden ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Ekiplerden görüntü

Görevlilerin Nefiye Akkaya ile görüşmeleri

Evden görüntüler

Tarık Akkaya'nın ambulansa götürülmesi

Haber-Kamera: : Faruk KIYAK- Orhan UZUN / KOCAELİ

===========================================

Savaş mağduru hayvanlar Karacabey'e alışıyor

SURİYE'nin Halep Kenti'ndeki hayvanat bahçesinden Türkiye'ye getirilerek Bursa Karacabey'deki yaban hayatı kurtarma merkezine yerleştirilen yaban hayvanlarının tedavi ve bakımları devam ediyor. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, merkezi ziyaret ederek hayvanlar hakkında bilgi aldı.

Suriye'de devam eden iç savaştan zarar gören Halep Hayvanat Bahçesi'ndeki yabani hayvan türlerinin tedavi ve rehabilitasyonlarının yapılması amacıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, Hayvanları Çaresizlikten ve İlgisizlikten Koruma Derneği (HAÇİKO) ile Four Paws sivil toplum kuruluşu ortak bir çalışma yürütüyor. Bu çerçevede Halep Hayvanat Bahçesi'nde hayatta kalan hayvanların kurtarılması amacıyla kampanya aracılığıyla 3 aslan, 2 kaplan, 2 ayı ve 2 sırtlan 29 Temmuz'da Bursa Karacabey Ovakorusu Ayı Barınağı ve Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirildi. Merkezde bakım ve tedavi altına alınan hayvanlar  genel anestezi altında ayrıntılı şekilde muayene edildi ve gerekli tedavileri yapıldıktan sonra Bursa Karacabey Ovakorusu Ayı Barınağı ve Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki barınaklara yerleştirildi.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan'da hayvanların kaldığı Karacabey Ova Korusu Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma Merkezi'ni ziyaret ederek, hayvanlar hakkında bilgi aldı. Başkan Ali Özkan, şöyle dedi: "Suriye'de binlerce insan ve binlerce sivil katledilirken bu savaş ortamından diğer canlılar ve hayvanlar da zarar görüyor. Savaş ortamından kaçan insanlara, çocuklara, kadınlara,  yaşlılara ve yaralılara sahip çıkan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir kuruluşu da bu hayvanlara sahip çıktı. Biz hem insanı hem de bütün canlıları Cenab-ı Allah'ın mukaddes bir emaneti olarak kabul ediyoruz. Bu hayvanların buraya getirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Karacabey Ova Korusu Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma Merkezi'nde ki görevlileri de, "Merkezimizde Suriye'den zor şartlardan kurtarılarak getirilen aslan, kaplan, sırtlan var. Bunları burada misafir ediyoruz. Tedavilerini yapıyoruz. Bu hayvanlar buraya çok zor şartlarda geldi. Orada savaş ortamında bitkin düşmüşler, yaraları vardı. Tedavileri devam ediyor. Buradaki ortama da alışıyorlarö dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Suriye'den gelen hayvanlar

başkan özkan açıklama

görevli personel açıklama

genel görüntü

Haber-Kamera: Yasin KESKİN/KARACABEY(Bursa), -

==============================================

Ankaralı Avukat, Bodrum'da motosiklet kazasında öldü

BODRUM'da, virajda birbirlerine sürtüp devrilerek sürüklenen iki motosiklet sürücüsünden, avukat 46 yaşındaki Soner Yeler yaşamını yitirirken, 28 yaşındaki Vedat Ballı yaralandı.

Ankara'da Hukuk Bürosu bulunan avukat Soner Yeler, tatil için geldiği Bodrum'da geçen cumartesi günü arkadaşları ile geç saatlere kadar eğlendikten sonra ailesinin bulunduğu Gümbet Mahallesi'ndeki yazlığına dönmek üzere 06 BC 454 plakalı motosikleti ile yola çıktı. Kıbrıs Şehitler Caddesi, Hastane Kavşağı'na geldiğinde Yeler'in kullandığı motosiklet virajda, aynı yöne giden Vedat Ballı'nın kullandığı plakasız motosiklete sürttü. Her iki motosiklet de devrilip, sürüklendi. Yol kenarındaki billboard'a çarparak durabilen motosiklette Soner Yeler olay yerinde yaşamını yitirirken, diğer motosiklet sürücüsü Vedat Ballı ise yaralandı. Ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ballı, tedaviye alındı. Ballı'nın durumunun iyi olduğu, hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Yeler'in cesedi ise polis ve savcının olay yerindeki incelelerenin ardından otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.

Yeler'in acı haberini alan Ankara'daki diğer yakınları Bodrum'a geldi. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlatırken, Yeler'in otopsinin ardından Ankara'ya götürülecek cenazesinin yarın Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verileceği bildirildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-

Haber: Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), -

=============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bilal Erdoğan Osman Akkaya Ak Parti Politika Güncel Haberler

title