Haberler

Dha Yurt Bülteni-5

1)ŞEHİT ASTSUBAY GEDİK MEMLEKETİNE UĞURLANDI TRABZON'un Maçka ilçesinde PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen 41 yaşındaki Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'in cenazesi, düzenlenen tören ardından memleketi Hatay'a uğurlandı.

1)ŞEHİT ASTSUBAY GEDİK MEMLEKETİNE UĞURLANDI

TRABZON'un Maçka ilçesinde PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen 41 yaşındaki Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'in cenazesi, düzenlenen tören ardından memleketi Hatay'a uğurlandı. Maçka'daki Köprüyanı Mahallesi Vazelon Manastırı Mevki&inde dün saat 15.00 sıralarında PKK'lı teröristler tarafından açılan ateş sonucu şehit edilen Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik için Trabzon İl Jandarma Komutanlığı'nda bu sabah tören düzenlendi. Törene şehidin eşi Cemile Gedik, oğlu Koray, kızı Kayra Gedik, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak, 3'üncü Ordu Komutanı Salih Serdar Savaş, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, AK Parti Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, asker, polis ve çok sayıda kişi katıldı.

"ŞEHİTLİK SANA ÇOK YAKIŞTI"

Törende Şehit Astsubay Gedik'in öz geçmişi okundu dua edildi. Dua sonrası Türk bayrağına sarılı tabutun başına gelen şehidin ailesi gözyaşlarına boğuldu. Şehidin eşi Cemile Gedik "Şehitlik sana çok yakıştı" diyerek gözyaşı dökerken, şehidin kızı Kayra ve oğlu Koray gedik ise babalarının tabutunu öptü. Askeri manga tarafından cenaze aracına konulan şehit Gedik'in cenazesi memleketi Hatay'a götürülmek üzere havaalanına gönderildi. Şehit Astsubay Başçavuş Gedik buradan askeri uçakla memlektine uğurlandı. Şehit Ferhat Gedik'in bugün Hatay'ın İskenderun ilçesinde doğum gününde toprağa verileceği belirtildi. Törene katılanlardan bir kişi Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'a yönelerek bölgede birçok eylem gerçekleştiren terörist grubun yakalanamamasından yakındı.

Görüntü Dökümü

---------------------

Törenden genel görüntüler

Aileden görüntüler

Tören sonrası gözyaşı dökülmesi

Vatandaş tepki

Cenazenin uğurlanışı

Detaylar

(Haber: FATİH TURAN KAMERA: OSMAN ŞİŞKO/DHA)

=====================================================

2)TUNCELİ ŞEHİDİ GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

TUNCELİ'de dün gece saatlerinde terör örgütü PKK'lılarla girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Yılmaz'ın cenazesi Elazığ'da düzenlenen törenle gözyaşları arasında Ankara'ya uğurlandı. Tunceli İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince dün gece saatlerinde merkez Esenyurt Mahallesi'nde operasyon düzenledikleri sırada, bir grup teröristle yaşanan sıcak temasın ardından çatışma çıktı. Güvenilk güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Yılmaz ile 2 asker de yaralandı. Yaralı askerler helikopterle Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne getirilerek tedavi altına alındı. Yarılı askerlerden durumu ağır olan Astsubay Çavuş Mehmet Yılmaz, doktorların tüm müdühalesine rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu.

Şehit asker için bugün Elazığ Havalimanı'nda uğurlama töreni düzenlendi. Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Tunceli Valisi Tuncay Sonel, 8'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Salih Karataş, şehidin eşi Kübra Yılmaz, şehidin babası, yakınları, askeri erkan ve çok sayıda vatandaşın katımıyla yapılan tören, şehidin cenazesinin katafalka koyulmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından şehidin özgeçmişi okundu.

Yapılan duanın ardından bir konuşma yapan Tunceli Valisi Tuncay Sonel, acılarının büyük olduğunu ifade ederek, şehit Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Yılmaz'ın, 1 ay önce göreve başladığını belirterek, "Tarifi mümkün olmayan duygular var içimizde.  Bu duyguları anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalıyor. Bir ay önce Tunceli ailemize katılan  şehidimiz Mehmet Yılmaz'ı dün şehit verdik. İki uzman çavuş kardeşimizde hafif yaralı ve tedavisi sürüyor. Bu topraklar kolay kazanılmadı. Bu topraklar üzerinde dünde bugünde gelecekte de maalesef kirli oyunlar oynanmaktadır.  Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki devletimiz güçlüdür, azimlidir ve kararlıdır.  O dağlarda gezen eşkıyalara, hainlere, kalleşlere ve adeta fare niteliğinde ki o pisliklere bu devletimiz  gereken cezayı verecektir. Terörlerle mücadelemiz, kahraman askerlerimizle, polislerimizle, devletimizin tüm birimleriyle, Cumhurbaşkanımızın her türlü maddi ve manevi desteği ile üstesinden gelinecektir. Biz buna inanıyoruz. Devletimizin güçlü ve azimli kararlılığı ile bunların başı ezilecektir ve ezilmektedir. Birlik ve beraberlikle bu terörün başını ezmek için yemin ediyoruz. Allah bize de şehadet mertebesi nasip etsin" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Yılmaz'ın naaşı toprağa verilmek üzere Ankara'ya uğurlandı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Şehidin cenazesinin tören alanına getirilişi

-Şehidin ailesinden görüntü

-Protokolden görüntü

-Vali'nin konuşması

-İl müftünün duası

-Şehidin naaşının ucağı götürülmesi

-Ailesinin uçağı götürülmesi

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ,

==================================================

3)EV HAPSİ CEZASI ALAN DOLANDIRICI, ADLİYE ÇIKIŞI TEKRAR GÖZALTINA ALINDI

ADANA'da aylık olarak kiraladığı evleri internet üzerinden vatandaşlara yıllık kiraya verdiği öne sürülen 39 yaşındaki Gökhan K., yakalandı. Çıkarıldığı mahkemede ev hapsi cezası ile serbest bırakılan zanlı başka bir kiracının şikayeti üzerine tekrar gözaltına alındı.

Olay, merkez Seyhan ve Çukurova İlçelerinde meydana geldi. İddiaya göre 6 evi, aylık olarak kiralayan Gökhan K., aynı evleri internet üzerinden yıllık kiraya çıkardı. Gelen müşterilere kendisini emlakçı olarak tanıtan Gökhan K., ilk olarak 42 yaşındaki Emine Şenöz'e bir daireyi 11 bin 250 liraya yıllık olarak kiralayıp parayı peşin aldı. Diğer müştekilerden Ahmet Beylen'den 2 bin 300, Duygu Saydam'dan 5 bin, Hüseyin Özipek 6 bin 500, Hafize Özdemir 900, ve Nihal Özyılmaz 9 bin lira para alan Gökhan K., kayıplara karıştı. Evleri taşınmak isteyen vatandaşlar ise gerçek daire sahipleriyle karşılaşınca dolandırıldıklarını anlayıp Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine şikayette bulundu.

POLİS MÜŞTERİ KILIĞINA GİRDİ

İhbar üzerine harekete geçen polis, internet sitelerini mercek altına aldı. Yıllık kiralık evleri araştıran polis, müşteri kılığında Gökhan K.'ya ulaştı. Yurt Mahallesi'ndeki bir eve talip olan müşteri kılığındaki polisler, şüpheliyi yakaladı. Suçunu itiraf eden Gökhan K., sevk edildiği mahkemece ev hapsi verilerek serbest bırakıldı. Adliyeden çıkan Gökhan K., başka bir kiracının şikayeti üzerine tekrar gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Polis aracının gelişi

Zanlının Adli Tıp Birimi'ne getirilmesi

Zanlının Adli Tıp Birimi'nden çıkarılması

Polis aracının gidişi

SÜRE: 01'11"    BOYUT: 72,7 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK  -Kamera: ADANA,

========================================================

4)ASTIM HASTASI ANNE-OĞUL BALLICA MAĞARASI'NDA TEDAVİ OLUYOR

ERZURUM'da yaşayan 38 yaşındaki Emine Kaçar, kendisi gibi astım hastası olan oğlu 7 yaşındaki Kahraman ile birlikte Tokat'a gelerek Ballıca Mağarası'nda tedavi oluyor.

Pazar İlçesi'nde bulunan ortalama sıcaklığı 18 derece ve nem oranı yüzde 54 olan, binlerce yılda oluşan sarkıt ve dikit güzellikleri ile dikkat çeken Ballıca Mağarası, bol oksijenli havası nedeniyle rahatlamak isteyen astım hastalarının uğrak yeri oldu. Erzurum'da yaşayan Kaçar ailesi de sık sık Pazar'a gelerek, mağarada rahatlıyor. Kendisi gibi astım hastası olan oğlu Kahraman ile birlikte mağaraya giren anne Emine Kaçar, "Mağaraların astım hastalığı üzerinde etkisi olduğunu biliyorduk. Onun üzerine buraya geldim rahatlamaya çalışıyorum. Biz önce her sene oğlum için geliyorduk. Kış aylarında astım atakları olmuyordu daha az hava kullanıyordu. Bu sene bende de sıklaşmaya başlayınca ben de geldim. En çok astım ilaçlarındaki etkiyi veren mağara burası. Astım çocukluğumdan beri var, ama dönemsel atakları oluyor. Akşam çok zor nefes alıyordum. Buraya geldikten sonra çok rahatladım, rahat nefes almaya başladım" dedi.

"YILDA 500 ASTIM HASTASI TEDAVİ AMAÇLI GELİYOR"

Ballıca Mağarası işletmecisi Necmettin Bahçeci astım hastalarının mağarayı sıklıkla tercih ettiğini belirterek, "Mağara yazın gelindiği zaman bir serinlik, kış aylarında gelindiği zaman sıcaklık verir. Astım ve solunum yolları rahatsızlığı olan vatandaşlar gelip burada tedavi oluyorlar. Yılda yaklaşık 300 ile 500 arasında hasta geliyor. Genelde astım hastalarımız günde 8-10 saat oturuyorlar. Altı saatten fazla Mağara içerisinde oturan hastalarımız var. Burada en büyük sıkıntı konaklama yerlerinin olmaması. Bunun da bakanlık tarafından projesi yapıldı. En kısa zamanda konaklama sıkıntısı da ortadan kalkmış olacak" diye konuştu.

"2017 YILI HEDEFİ 100 BİN ZİYARETÇİ"

Son 2 ay içerisinde Ballıca Mağarası'nı 35 bin kişinin ziyaret ettiğini söyleyen Necmettin Bahçeci, "2017 yılı hedefimiz 100 bin ziyaretçi. En yoğun mevsimi  ise yaz. İnsanların izin kullandığı, okulların tatil olduğu bir mevsim olması ve tatil programlarını daha iyi şekillendirildiği için bu dönemler yoğun oluyor. Diğer kalan aylarda ise Turizm seyahat acenteleri ve öğrenci gruplarının yoğun ilgi ve talebi oluyor" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-Mağaradan görüntüler

-Sarkıt ve dikitlerin görüntüsü

-Ziyaretçilerden görüntüler

-Anne ve oğlunun görüntüsü

-Annenin konuşmaları

-Mağara işletmecisinin konuşması

Haber-Kamera:  Fatih YILMAZ-Halil İbrahim YEL/PAZAR(Tokat),

(212 mb)

=========================================================

5)AMELİYATTA ÖLEN ANNESİ İÇİN, DOKTOR VE HASTANEYE DAVA AÇTI

MARDİN'in Kızıltepe İlçesi'nde yaşayan 13 çocuk annesi Hicri Kotboğa, bir ay önce bel fıtığı rahatsızlığı nedeniyle gittiği ilçedeki özel hastane, diyabet, yüksek tansiyon hastalığı tespit edilince daha donanımlı hastane gitmesi önerildi. Mardin'de başka bir özel hastaneye götürülen Hicri Kotboğa'ya burada yapılan muayene ve tetkiklerde, tansiyon, şeker, guatr, bel fıtığı, böbrek yetmezliği ve 3 kalp damarında tıkanık olduğu ortaya çıktı. Hicri Kotboğa, iddiaya göre ameliyatının riskli olduğu rapor verilmesine rağmen ameliyat edildiği sırada hayatını kaybettiği belirtildi. Annesinin ölümü üzerine Hamdullah Kotboğa, hastane ve ameliyatı yapan Yrd. Doç. Dr. E.T. ile Dr. E.K.  hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kızıltepe İlçesi'ne bağlı Beşik Mahallesi'nde ailesiyle birlikte yaşayan 13 çocuk annesi Hicri Kotboğa (64), bel fıtığı rahatsızlığı nedeniyle 1 ay önce Kızıltepe'deki özel bir hastaneye gitti. Burada yapılan muayene ve tetkiklerden sonra, şeker ve yüksek tansiyon tanısı konuldu ve daha donanımlı bir hastaneye gitmesi tavsiye edilerek tabucu edildi. Bunun üzerine Mardin'de daha donanımlı olan birastaneye götürdükleri Hicri Kotboğa, burada yapılan muayene ve tetkiklerde, tansiyon, şeker, guatr, bel fıtığı, böbrek yetmezliği ve 3 kalp damarının tıkanık olduğu ortaya tespit edildi. Kalp doktorunun iddaaya göre ameliyat riski raporuna rağmen Yard. Doc. Dr. E.T. tarafından ameliyata alınan Hicri Kotboğa, 4 saat süren ameliyat sırasında hayattını kaybetti.

Annesinin ihmal sonucu öldüğünü savunan oğlu Hamdullah Kotboğa da, hastane ve ameliyatı gerçekleştiren E.T. hakkında, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Batman'ın Sason İlçesi'ndeki bir kamu kurumunda çalışan Hamdullah Kotboğa, ameliyat edilmesi riskli rapor verilmesine rağmen annesinin ameliyata alındığını, ameliyat sırasında annesinin fenalaşması üzerine ameliyatı yapan doktorun hastaneden kaçtığını iddaa ederek, "21 Temmuz 2017 tarihinde annem Hicri Kotboğa'yı bel fıtığı hastalığı nedeniyle Kızıltepe'deki hastaneye götürdük. Ancak oradaki doktorlar annenizde şeker, guatr, böbrek yetmezliği, tansiyon ve bel fıtığı hastalıkları olduğunu ve ameliyat edemeyeceklerini belirterek, başka bir hastaneye götürmemizi istedi. Üç gün sonra bu sefer annemi Mardin'de daha donanımlı bir hastaneye götürdük. Burada Beyin Cerrahi Uzmanı Yrd.Doç.Dr.E.T.'ye götürdük. Burada doktorların ameliyat öncesi yaptırdığı tahliller sonucu annemde tansiyon, şeker, guatr, bel fıtığı, böbrek yetmezliği ve 3 kalp damarının tıkanık olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine kalp doktoru Emrah Küçük'ün düzenlediği raporda 3 damarın tıkanık ve ameliyatın yüksek riskli olduğu, hastanın ameliyata alınması halinde kalp krizi geçireceği belirtilen rapor, Beyin Cerrahi Yrd.Doç.Dr. E.T.'ye iletilmişti. Ancak beyin buna rağmen Dr. E.T., bize hiçbir riski olmadığını, ameliyatın 1 saat süreceğini söyledi. Sonra 4 saat süren ameliyatta annem fenalık geçirince Dr. E.T., hastaneyi terkedip kaçtığını öğrendik. Hastane müdürü gidip zorla doktoru getirdi. Doktorun ilk ifadesinde kalp doktorunun düzenlediği raporu görmediğini bize söyledi. Annem Hicri Kotboğa, ameliyat sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Yrd.Doç.Dr. E.T. ise o gün bir kez daha hastaneden çıkıp kaçtı. 3 bin lira para için annemi katleden hastanede çalışan Dr. E.T., ona rapor hazırlayan kalp doktoru E.K. ve hastane yönetimi hakkında avukat aracılığıyla Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk. Bizim canımızı yakan bu adam başkasının canını yakmasın" dedi.

13 kardeş olduklarını belirten Hamdullah Katboğa, annesinin 64 yaşında olmasına rağmen, yürüyerek hastaneye gittiğini söyledi. Raporu hazırlayan ve ameliyatı yapan doktorların çelişkili bilgi verdiklerini anlatan Hamdullah Katboğa, "Sabah biz annemin başında bekledik. Sabah saat 06.00'da doktor beni  aradı ve annemin kalbinin durduğunu söyledi. Dr. E.T., Mardin'deki bir gazeteye verdiği açıklamada, annemin sabah saatlerinde öldüğünü söylemiş. Oysa ölüm raporunda ise ölüm saati 22.50 olarak yazılıyor. Biz  annemin ölümüyle ilgilihastane yönetimi doktorlar E.T. ve E.K. hakkında Kızıltepe Cumhuriyet Savcılığı'nda suç duyurusunda bulunduk. Bütün bölge halkına sesleniyorum, Mardin'deki özel hastaneye gitmeden önce defalarca düşünsünler. Bütün olanlar ortada, 13 kardeşiz annem daha 64 yaşındaydı, dimdik daha ayaktaydı. Yürüyerek gitti hastaneye, oradan cenazesini aldık. Çok üzüntülüyüz. Bizim başımıza geldi, başkalarının başına gelmesin diye bu işin peşini bırakmayacağız. Sonuna kadar hakkımızı arayacağız. Bunlar annemizi geri getirmez ama annemizi katleden, resmen öldüren bu doktorlar başkasının canını yakmasın diye ben bu işin peşini bırakmayacağım2 diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Hamdullah Kotboğa'nın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet Ali DİNLER-Reşat YİĞİZ/MARDİN-BATMAN, -

========================================================

6)GAZİANTEP'TE FETÖ'YE 11 TUTUKLAMA

GAZİANTEP'te, terör örgütü FETÖ/PDY'nin gizli haberleşme uygulaması 'ByLock' kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan 13 supheliden 11'i tutuklandı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden 2'si adlı kontrol şartıyla salıverildi. Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nca silahlı terör örgütü FETÖ/PDY'ye (Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması) yönelik soruşturma kapsamında; örgütün şifreli haberleşme sistemi ByLock kullandıkları tespit edilen toplam 12 şüpheliden 10'u sevk edildikleri Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmış, 2'si hakkında adli kontrol kararı uygulanmıştır. Ayrıca daha önce yakalama kararı bulunan ve ByLock kullandığı tespit edilen 1 kişi tutuklanmıştır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Trabzon Maçka PKK Politika Güncel Haberler

title