Haberler

Dha Yurt Bülteni-5

1) TUNCELİ MİLLETVEKİLİ EROL: YAŞANANLAR BİZİ İSYAN ETME NOKTASINA GETİRDİCUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, yarın kentte yapacakları "Terörü protosto ve öğretmen Necmettin Yılmaz'ı anma" yürüyüşü ile ilgili konuşurken, "Hepimizin yüreğinde bir acı oldu, bir ateş...

1) TUNCELİ MİLLETVEKİLİ EROL: YAŞANANLAR BİZİ İSYAN ETME NOKTASINA GETİRDİ

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, yarın kentte yapacakları "Terörü protosto ve öğretmen Necmettin Yılmaz'ı anma" yürüyüşü ile ilgili konuşurken, "Hepimizin yüreğinde bir acı oldu, bir ateş oldu bu ölüm olayı. Hepimizin susmak yerine, kapalı yerlerde konuşmak yerine hepimizi isyan etme noktasına getirdi"dedi. CHP'nin Tunceli'de yarın yapacağı yürüyüş ile ilgili basın toplantısı düzenleyen CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, yürüyüşün temel amacının Tunceli'nin bir terör kenti olmadığını ve Cumhuriyet kenti olduğunu ifade etmek ve terörün karşısında olduklarını göstermek olduğunu söyledi. CHP'li Erol, yakın bir zamanda Tunceli sınırları içinde Necmettin Yılmaz adlı öğretmenin terör örgütü tarafından katledilmesinde sonra il başkanlarının yaptığı konuşma ve daha sora kendisinin TBMM'de bir konuşma yaptığını belirtirek, şöyle konuştu:

"TUNCELİ BİR TERÖR KENTİ DEĞİLDİR"

"Tunceli'nin terörle anılacak bir kent olmadığını, Tunceli'nin bir Cumhuriyet kenti olduğuna dair söylemlerim daha önce de olmuştu. Tunceli bir terör kenti değildir, buna müsaade etmeyeceğiz. Tunceli'de bu tür terör eylemlerinin bir daha olmaması, bu kentte insanların ölmemesi ve özgür yaşaması için bir eylem yapma ihtiyacı hissettik. bunun içinde yarın teröre karşı yürüyeceğiz. Yarın saat 18.00'de çarşı merkezi yeraltı çarşısı üzerinde Belediye binası önünden toplanarak Cemevimizin bulunduğu Pülümür Çayının kenarına kadar bir yürüyüş yapacağız. Pülümür çayının kenarına kadar yürüdükten sonra Necmettin Yılmaz öğretmenimizin cansız bedeninin bulunduğu Pülümür çayına karanfiller atacağız ve daha sonra da bir basın açıklaması yapacağız. Bu yürüyüşümüze Gurup başkan vekilimiz Levent Gök, Milletvekillerimiz, Muharrem İnce, Tuncay Özkan, Haluk Pekşen, Gülay Yelekçi ve isimlerini henüz alamadığımız diğer milletvekillerimizi de katılacak. Zaten yarın basın açıklamasında bu konuyla ilgili daha detaylı açıklamamız olacak.  Yürüyüşümüzün temel amacı, Necmettin öğretmenimizin katledilmesi hepimizi derinden üzmüştür. Hepimizin yüreğinde bir acı oldu, bir ateş oldu bu ölüm olayı. Hepimizin susmak yerine, kapalı yerlerde konuşmak yerine hepimizi isyan etme noktasına getirdi. Yürüyüşümüzün ve açıklamamızın temel amacı Necmettin öğretmeni anmak ve burada yaşanan terör eylemlerini kınamak."

CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini telefon ile araması ile ilgili olarak ise, "TBMM'de yaptığım konuşmadan sonra sayın Cumhurbaşkanımız beni arayarak kutladı. Bende sayın Cumhurbaşkanımıza nezaketinden dolayı teşekkür ettim. Tunceli halkının yaklaşımının benim konuşmamda söylediğim yaklaşım olduğunu kendisine belirttim. Aramızdaki konuşma bittikten sonra konuyu genel başkanıma aktardım ve konuşmanın içeriği ile ilgili genel başkanıma bilgi verdim"dedi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------------

-CHP'li Erol'un açıklaması

-Toplantıdan detaylar

Haber-Kamera: Ferit DEMİR/TUNCELİ,-

======================================================

2)BURSA'DA AFETZEDE ÇİFTÇİLER KHK ÇIKARILMASINI İSTİYOR

BURSA'nın Mustafakemalpaşa ve Karacabey ilçelerinde önceki gün dolu ve şiddetli sağanak yağıştan dolayı 94 bin dönüm ekili alan zarar gördü. Bursa Valisi İzzettin Küçük, doludan zarar gören ekili alanlarda incelemelerde bulunarak çiftçileri dinledi. Afetzede çiftçiler, Çiftçi Kayıt Sistemi'nde olmayan afetzedelerin zararlarının karşılanması için Kanun Hükmünde Kararname çıkarılmasını istediler. Mustafakemalpaşa ve Karacabey ilçelerinde önceki günkü şiddetli sağanak ve dolunun verdiği zarar Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin incelemeleri sonucu ortaya çıktı. Ekiplerin yaptıkları belirlemelere göre 2 ilçedeki bin 350 çiftçinin toplam 94 bin dönümdeki domates, biber, kavun, karpuz ve kabak ekili arazisi zarar gördü. Hasar tespit çalışmaları tamamlanarak bakanlığa gönderildi.

Bursa Valisi İzzetin Küçük de, Mustafakemalpaşa ve Karacabey'de zarar gören arazilerde incelemelerde bulunarak,  mağdur durumda olan çiftçileri dinledi.

Mustafakemalpaşa'nın Yeşilova mahallesinde çiftçilerle bir araya gelen Vali İzzettin Küçük Küçük, Mustafakemalpaşa'da 76 bin dönüm arazide yaşanan zararın giderilmesi için bakanlık düzeyinde çalışma yapılacağını söyledi.

Bölgede yaşanan afetin ardından bölgeye gelen İnegöl, Gemlik, Nilüfer, Osmangazi, Orhaneli, Karacabey, Keles, Mudanya ve Yenişehir Ziraat oda başkanları da çiftçilerin mağduriyetinin giderilmesi için birlik ve beraberlik içinde hareket edilerek süreci takip edeceklerini söylediler.

Ziraat odası başkanları, TARSİM sigortası yaptıramayan çiftçilerin Olağanüstü Hal sürecinde bir seferliğine Kanun Hükmünde Kararname çıkarılarak sigortası olmayan çiftçilerin zararlarının karşılanmasını Vali Küçükten istediler.

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Ceylan ile Tarsim Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kemaloğlu'nun da katıldığı  toplantıda çiftçiler de zararlarının karşılanmasını istediler. Kemaloğlu 'Çiftçilerimizin büyük bir çoğunluğu miras hukuku sorunlarından dolayı Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS)  kayıt yaptıramıyorlar. Bu problem neticesinde de TARSİM sigortasından faydalanamıyorlar. Şu ana kadar 500 çiftçimizden hasar ihbarı aldık. Dün itibarıyla başlayan ekspertiz çalışmalarımızı süratle tamamlayıp sonuçlandırmayı planlıyoruz.'dedi.

TARSİM GENEL MÜDÜRÜ OVADA İNCELEMELERDE BULUNDU

Bu arada Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi A.Ş. (TARSİM) Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu ile Genel Müdür Yardımcısı Zeki Karakurt Karacabey'de etkili olan dolu yağışı sonrası zarar gören tarlalarda incelemelerde bulundu. Karacabey'e bağlı Bakırköy Mahallesi'nde zarar gören tarlalarda büyük hasar oluştuğunu ifade eden TARSİM Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu, şöyle dedi:

"Karacabey ve Mustafakemalpaşa'da yoğun etkilenme söz konusu. Gördüğümüz kadarıyla da ciddi hasar var. TARSİM sigortası olan üreticilerimize hemen hasarlarını belirlemelerini istedik. Bugünden itibaren de eksperlerimiz hasar tespit çalışmalarını yapacaklar. Üreticilerimize hiçbir mağduriyet yaşatmadan çok hızlı bir şekilde işlemlerini tamamlayarak, ödemelerini de gerçekleştireceğiz. Ama gördüğümüz kadarıyla hasarın boyutu gerçekten çok büyük. Tarlalarda ürünlerin bir çoğu yüzde 100'e yakını hasar görmüş durumda."Mevcut mevzuat gereği üreticilerin mutlaka poliçe düzenlenebilmesi için Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kaydının bulunması gerektiğini söyleyen Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu, "ÇKS kaydı açılmamış ise ne yazık ki onlara TARSİM sigortası yapamıyoruz.  Çünkü bu devlet destekli bir model. Pirim desteği de devlet tarafından yapılıyor. Devlet desteği olabilmesi içinde ÇKS şartı aranıyor. Biliyorsunuz diğer desteklemelerde de ÇKS kaydı gerekiyor. ÇKS kaydı olmazsa TARSİM poliçesi düzenlenemiyor" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü

---------------------

Tarsim Genel Müdürünün Karacabey'deki incelemeleri ve ekili alanların durumu

BOYUT 243 MB

Mustafakemalpaşa da dolu zararı görüntüleri (18 Temmuz de geçildi)

BOYUT 48.16 MB

Hayrettin GÖK/MUSTAFAKEMALPAŞA(Bursa),

================================================

3)BURSA'DA 7 İLÇEDEN GEÇEN FAY HATTI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILIYOR

BURSA'da, 7 ilçeden geçtiği varsayılan fay hattının tam olarak tespiti için Nilüfer Belediyesi ve Doğa Hareketleri Araştırma Derneği harekete geçti. Prof.Dr. Berkant Ecevitoğlu ve DoçDr. Oğuz Gündoğdu'nun öncülük edeceği ekip, söz konusu bölgede fay hattı ile ilgili çalışma başlatacak.

Nilüfer Belediyesi, Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) ile birlikte Bursa'dan geçtiği varsayılan fay hattının tam olarak belirlenmesi için de yeni çalışma yapacak. 1855 yılında Bursa'da yaşanan depremin izlerini süren Doğa Hareketleri Araştırma Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Prof.Dr. Berkant Ecevitoğlu ile Yrd. Doç.Dr. Oğuz Gündoğdu, yaptıkları araştırmalarda Manyas Gölü'nden başlayarak sırasıyla, Nilüfer, Osmangazi, Yıldırım, Gürsü, Yenişehir ve İnegöl'de yerleşim biriminden geçtiği varsayılan bir fay hattının varlığına ilişkin bilgiler elde etti.

DOHAD Yönetim Kurulu üyeleri, elde ettikleri bilgileri, Nilüfer Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Bozbey ile paylaştı. Nilüfer Belediyesi Halk Evi'nde düzenlenen toplantıda, eski bilimsel yayınlara bakıldığında alüvyonların altında olası bir fayın varlığından söz edildiğini belirten Prof.Dr. Berkant Ecevitoğlu bu olası fay hattının önemsenmesi gerektiğini söyledi.

"FAY VARSA TEDBİR ALINMALIö

Risk hesabının görünen faylara göre yapıldığını vurgulayan Prof.Dr. Berkant Ecevitoğlu, alüvyonun içerisinde kalan böyle olası bir fayı hiç hesaba katmadıklarını anlattı. Prof.Dr. Ecevitoğlu, şöyle dedi:

"Bu çok önemli. Böyle bir fay varsa önceden tedbir alma şansı oluyor. En azından o bölgede bir şehirleşme planı varsa ona göre plan yapılır. Mesela faya çok yakın olan bölgelere okul, hastane gibi ciddi bir yapı yapılmaz, bu alanlar yeşil olarak bırakılır. Bu fayın uzantıları çok önemli. Eğer bir fay tespit edilirse bu fayın uzantılarına da bakılması gerekiyor. Çünkü fay ne kadar uzun olursa risk o kadar artıyor. Bir fayın boyutu ile üreteceği deprem arasında doğrudan bağlantı oluyor. Raporlarda ve yayınlarda bu olası fay Manyas Gölü'nün güneyine kadar gidiyor. Oradan kıvrılarak Nilüfer, Osmangazi, Yıldırım, Gürsu'dan geçerek İnegöl tarafına kadar devam ediyor. Bu fay gerçekten bu kadar uzun mu? Bunu ortaya çıkarmamız gerekiyor.ö

Araştırmayı özel yapım bir kamyonla yaptıklarını söyleyen Prof.Dr. Berkant Ecevitoğlu, şöyle devam etti:

"Kamyonun içerisinde bu işle ilgili özel ekipmanlar bulunuyor. Bir kütleyi yere doğru hidrolik sistemle düşürüyoruz. Bu arada levhalar aracılığıyla yer altının resmini çıkarıyoruz. Yalnız bu çalışmalar yapılırken etrafta ses olmaması gerekiyor. Trafiğin kesilmesi gerekiyor. Atış yapıldığı anda kimsenin yürümemesi gerekiyor. Ancak bu şekilde sağlıklı bir çalışma yapabiliyoruz. Yaklaşık dört kilometrelik bir alanda resmi görmeye çalışacağız. Eğer bu fay hattını tespit edersek çalışmayı uzatacağız.ö

"FAY HATTININ GEÇTİĞİ YERLERİ GEREKİRSE BOŞALTIRIZö

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de Bursa'nın merkezinden geçen fay hatları konusunda imar planları açısından bir çalışma yapılmadığını vurguladı. Başkan Bozbey, şöyle dedi:

"1855 depreminin yaşandığı bir fay hattı var. Ama bu sadece görsel anlamda haritalara işlenmiş. Bu fay hattının tam olarak yerinin belirlenmesi lazım. Eğer yeni fay hatları da oluşmuşsa o bölgelere yapı yasağının getirilmesi ile birlikte insanların güvenli bir şekilde yaşam sürmeleri mümkün olur. Biz Nilüfer Belediyesi olarak yıllardır yapmış olduğumuz çalışmalara ek olarak şimdi ilçe sınırlarımızdan geçen fay hatlarının belirlenmesi ile ilgili bir çalışma başlatıyoruz. Bu çalışma en kısa sürede başlayacak ve yaklaşık bir ay sürecek. Fay hatlarının nereden geçtiğini tam olarak saptayacağız. Çalışmalar sonucunda fay hattı geçen yerlerle birlikte imar planlarımızı karşılaştıracağız ve tedbirleri bir an önce alacağız. Gerekirse de o alanları boşaltacağız. Aslında bu çalışma Bursa çapında yapılmalı. Çünkü bu hat Osmangazi, Yıldırım, Gürsü, Yenişehir ve İnegöl'den de geçiyor. Büyükşehir çapında da bu çalışmanın yapılması gerekiyor.ö

"MİKRO DEPREM AKTİVİTELERİ CAN SIKICIö

Marmara Bölgesi'nde beklenen olası depremle ilgili de açıklamalarda bulunan Yrd. Doç.Dr. Oğuz Gündoğdu, Marmara Bölgesi'nin çeşitli yerlerinde mikro deprem aktivitelerinin sayısının arttığına dikkat çekti. Marmara'nın çeşitli yerlerinde deprem öncü hareketleri inceleme istasyonlarının olduğunu söyleyen Gündoğdu, "Bu istasyonlarımıza baktığımızda herhangi bir deprem dalgası görmüyoruz ama mikro deprem aktiviteleri hakikaten çok can sıkıcı. Yalova, Tekirdağ, Silivri açıkları, Saroz açıkları, Bakırköy açıklarında aktiviteler devam ediyor. Bu değişiklikler iki üç yıl içerisinde meydana geldi. Bu işler durup dururken olmuyor, sıkışmalar oluyor. 'Bu sıkışmalar neyi gösterir?' derseniz Marmara'da ana fayda oldukça fazla sıkışmanın olduğunu söylüyor. Bu çok can sıkıcı. Ama illa ki bir deprem olacak anlamına gelmiyor. Yaptığımız araştırmalara ve hesaplara göre bir deprem olursa bunun boyutu 7.3 ile 7.7 arasında olur.  Özellikle Bakırköy açıklarından Saros açıklarına kadar olan bölgede aktif bir şeyler bekliyoruzö dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Başkanın açıklaması

-Deprem uzmanlarının açıklaması

-Detay görüntüler

BOYUT 534 mb

SÜRE 04.46

BURSA, -

=================================================

4)BURSA'DA 12 YIL ÖNCE İŞLENEN CİNAYET ZANLILARINDAN İLGİNÇ SAVUNMA: "BİZ CİNAYETİ UNUTTUK SİZ UNUTMADINIZ MI ?"

BURSA'nın Orhangazi ilçesi'nde ablası Fatma Çal'ı aldattığı gerekçesiyle 12 yıl önce 40 yaşındaki eniştesi Kamil Çal'ı ormanlık alanda beş bıçak darbesiyle öldürdüğü iddia edilen Ramazan Kavuşah polis tarafından Konya'da yakalandı.

Olay  2005 yılında Orhangazi ilçesi Gedelek Köyü Açmalar Mevkiinde  meydana geldi. Ormanlık alanda kamyon şoförü Kamil Çal beş yerinden bıçaklanarak öldürülmüş olarak bulundu. Olay yerinde yapılan incelemelerde içilen sigara izmaritleri alınarak DNA örnekleri çıkarıldı. Ancak zanlının yakalanması için başlatılan çalışmalar sonuçsuz kaldı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri olaydan 12 yıl sonra tekrar dosyayı ele alarak cinayetin işlendiği yerde inceleme yaptılar. 8 ay süren çalışmalarda 80 kişi ile görüşen ekipler cinayet olayından bir süre önce Kamil Çal'ın kayınçosu 50 yaşındaki Ramazan Kavuşah tarafından bıçaklandığını ve ardından ablası Fatma Çal'ı alarak memleketi Konya'ya gittiklerini belirledi. Konya'ya giden ekipler 54 yaşındaki Fatma Çal ile görüştüklerinde "artık eşim öldü ben rahat bir hayat yaşıyorum. Tekrar o günleri anımsamak istemiyorumö yanıını alınca kendisinden şüphelenip soruşturmayı derinleştirdi.

Daha sonra Konya'da kaynakçılık yapan Ramazan Kavuşah'ın kan örneklerini aldıran polis ekipleri olay yerinde bulunan sigara izmaritleriyle DNA örneğinin eşleşmesi üzerine Fatma Çal ile birlikte Ramazan Kavuşah'ı gözaltına alıp Bursa'ya getirdiler.

Cinayet Büro Amirliği'nde suçlamaları kabul etmeyen Ramazan Kavuşah polislerin, "DNA örnekleri yanılmaz. Katil muhtemelen sensin"demesi üzerine "biz cinayeti unuttuk siz nasıl unutmadınızö dedi. Polis ölen Kamil Çal'ın bir başka bayanla ilişkisi olduğundan eşi Fatma Çal tarafından kardeşi Ramazan Kavuşah'ı azmettirdiğini belirledi. Zanlılar sorgulamalarının ardından Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildiler.

Görüntü Dökümü

---------------------

Zanlıların Emniyetten çıkarılması

Emniyetin görüntüsü

Ölen Kamil Çal'ın resmi

Hüseyin TÜCCAR/BURSA,-

SÜRE: 1 dakika 4 saniye BOYUT: 55.4 MB

==========================================================

5)ARAÇ İÇİNDE SIKIŞAN SÜRÜCÜ ÖLÜMDEN DÖNDÜ

TEKİRDAĞ'ın Kapaklı İlçesi'nde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada, sürücülerden 46 yaşındaki Erhan Pedük sıkıştığı yerden itfaiye ekiplerinin yardımıyla çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.Kaza dün gece Kapaklı İlçesi Cumhuriyet Caddesi'nde meydana geldi. Erhan Pedük kullandığı 59 TL 839 plakalı otomobille, Savaş Tonguç yönetimindeki 42 BST 57 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada araçlar hurdaya dönerken, Erhan Pedük araç içerisinde sıkıştı. Çevredekilerin ihbarıyla gelen itfaiye ekiplerince yaralı olarak çıkarılan Pedük, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Görünüt Dökümü

----------------------

-Kaza yapan araçlar

-Sürücünün sıkıştığı yerden çıkarılması

-Çevrede izleyenler

-Yaralının ambulansa taşınması

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Onur KAYA/KAPAKLI(Tekirdağ),-

=========================================================

6)SAMSUN'DA UYUŞTURUCU SATICILARINA ŞAFAK OPERASYONU: 11 GÖZALTI

SAMSUN'un Bafra İlçesi'nde, jandarma ve polisin düzenlediği ortak uyuşturucu operasyonunda 11 kişi gözaltına alındı.

Samsun'da Bafra İlçesi'nde İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile Bafra İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçede uyuşturucu kullanan ve ticaretini yapan şahıslara yönelik olarak eş zamanlı operasyon düzenlendi. Jandarma ekipleri Dededağ Mahallesi'nde, polis ekipleri ise Altınkaya, Kemal Paşa, Bahçeler ve Çilhane mahallelerinde belirlenen adreslere eş zamanlı olarak baskını yaptı. Ekipler saat 05.30 itibariyle söz konusu adreslere giderek arama gerçekleştirdi.

Jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada 6 aranan şahıs yakalandı. 1 adet ruhsatsız tabanca, 10 gram kubar esrar, 1 adet kelebek bıçak, 1 kök kenevir ele geçirildi. Toplam 8 kişi gözaltına alınarak İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirildi.

Polis ekipleri tarafından yürütülen çalışmada ise 3 kişi gözaltına alınırken yapılan aramalarda 13 fişek (paket) satışa hazır sentetik kannabinoid (bonzai ), 1 adet pompalı tüfek, 2 adet muşta, 2 adet uyuşturucu madde kullanımında kullanılan aparata el konuldu. Gözaltına alınan 3 kişi İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Öte yandan uyuşturucu madde kullandığı belirlenen 6 kişi hakkında ise yasal işlem yapıldı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Jandarma ekiplerinin operasyon için ilçe jandarma Komutanlığından çıkışı

-Ekiplerin araçlarla Dededağ Mahallesi'ne gelişi

-Ekiplerden detay

-İlçe Emniyet Müdürlüğü dışından detay

-Polis ekiplerinin el koyduğu bonzai, pompalı tüfek, muşta ve uyuştucu madde kullanımında kullanılan aparatın fotoğrafları

(SÜRE: 3.28 Dk) (BOYUT: 110 MB)

Haber-Kamera: Yaprak KOÇER-Ayhan AYDEMİR/BAFRA(Samsun),

============================================

7)JANDARMADAN KENEVİR SERASINA BASKIN

ANTALYA'da jandarma ekipleri tarafından bir seraya yapılan baskında 680 kök Hint keneviri ile 230 kilo kubar esrar ele geçirildi.Antalya'da bir istihbaratı değerlendiren Konyaaltı İlçe Jandarma Komutanlığı ve KOM Şube ekipleri, Konyaaltı İlçesi Hacısekiler Mahallesi'nde N.Ç. adlı kadına ait seraya baskın düzenledi. Operasyonda 680 kök Hint keneviri ile 230 kilo kubar esrar ele geçirildi. Sera içinde bulunan kenevir bitkisi jandarma tarafından sökülerek imha edilirken, gözaltına alınan N.Ç. sağlık kontrolü sonrasında ifadesine başvurulmak üzere ilçe jandarma komutanlığına götürüldü.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Seranın içinden görüntü

Uyuşturucuların genel görüntü

Jandarmanın konuşma yapması

Detaylar

116 MB /// 01.02

HABER- KAMERA: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,

=================================================

8)3 ÇOCUĞU ÖLEN AİLEYE BELEDİYE SAHİP ÇIKTI

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, yangında 3 çocuğunu kaybeden aileye Siverek Belediyesi sahip çıktı. Belediye acılı ailenin kullanılamaz hale gelen evini onarıp, ihtiyaçlarını karşılayacak.

Siverek'in Karacadağ Mahallesi'nde bir evde çıkan yangında odada uyuyan biri bebek 3 çocuk yaşamını yitirdi. Yangında 3 çocuklarını kaybeden ve yanan tek katlı evleri kullanılamaz hale gelen Menek ailesine Siverek Belediyesi sahip çıktı.

Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz yangında tamamen kullanılamaz hale gelen evin yeniden inşa edilmesi ve eşyalarının alınması talimatını verdi. Bunun üzerine çalışma başlatan başkan yardımcısı Hacı Ahmet Öncül, yangın çıkan evde incelemelerde bulundu. Aileye gerekli desteğin verileceğini ifade eden  Öncül; " Ev kullanılamaz durumda başbakanımızın talimatı doğrultusunda evin yapımı için çalışmalarımıza başladık. Sadece evi inşa etmeyeceğiz evin gerekli tüm eşyalarını biz karşılayacağız" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Yanan ev

Evde incelemede bulunan Başkan yardımcısı

Başkan yrd konuşması

Aile ile görüşmesi

Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 363 MB

===================================================

9)KUYUYA DÜŞEN TAVUĞU AKUT KURTARDI

MUĞLA'nın Bodrnum ilçesinde, 12 metrelik su kuyusuna düşen ve sahibinin ölmemesi için yem atarak 6 gün boyunca beslediği tavuk, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekibi tarafından kurtarıldı.  Gümüşlük Mahallesi'nde yaşayan evli ve iki çocuk annesi 38 yaşındaki Özcan Özdaş'ın tavuğu, geçen 13 Temmuz'da, mandalina bahçesindeki 12 metrelik su kuyusuna düştü. Tavuğunu, kendi imkanları ile kurtaramayan Özdaş, ölmemesi için 6 gün boyunca yem atarak kuyunun içinde besledi. Tavuğunu kendi çabalarını kurtaramayacağını anlayan Özdaş, çareyi AKUT Bodrum ekibinden yardım istemekte buldu. Olay yerine gelen dört kişilik AKUT ekibi, 2 saatlik bir çaba sonucunda halat yardımıyla indikleri kuyudaki tavuğu, fileli kepçe yardımıyla yakalayıp, kurtardı. Tekrar kavuştuğu tavuğunu kucağına alan Özdaş, "Annem sen kimden kortun da gittin oralara? Bak kaç gün sonra kurtarabildik seni. Kaç gündür rüyalarıma girdin sen benim" diyerek sevdi. Özdaş, tavuğunu kurtaran AKUT ekibine teşekkür etti.

9 YILDA 94 HAYVANI KURTADILAR

AKUT Bodrum Ekibi Lideri Saadettin Uslu, bir canı daha kurtardıkları için mutlu olduklarını belirtip, "Tavuk da kurtarılır mı diyen olabilir. Evet, kurtarılır. Sonuçta o da bir can taşıyor. Bizim için her can kutsaldır. 2008 yılından beri Bodrum ve yöresinde düzenlediğimiz 200 ayrı operasyonda toplam 94 hayvanı kurtardık" dedi.

Görünüt Dökümü

----------------------

-AKUT Bodrum Ekibi'nin tavuğu kurtarmasından görüntü

-Kurtarılan tavuğun sahibine teslim edilmesinden görüntü

-Özcan Özdaş'ın kurtarılan tavuğunu sevmesinden görüntü

-AKUT Bodrum Ekibi Lideri Saadettin Uslu ile röp.

Haber-Kamera: Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla),

=======================================================

10)NAPOLYON KİRAZI, ÜRETİCİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

KONYA'nın Halkapınar İlçesi'nde 'Napolyon' kirazını kilosunun 8 ila 9.5 liraya satılması, üreticilerin yüzünü güldürdü.

Halkapınar İlçesi'nde Toros Dağları'nda bulunan yaklaşık 1600 rakımlı Delimahmutlu Mahallesi'nde kiraz hasadının son günlerine yaklaşıldı. Bu yıl çoğunluğu ihraç edilen 'Napolyon' kirazının fiyatının 8 ila 9.5 lira olması üreticileri mutlu etti. 30 yıldır kiraz ürettiğini belirten Ali Kurak, geçen yıl  'Napolyon' kirazının kilosunu 3 ila 3.5 liraya, bu yıl ise 8 ila 9.5 liraya sattığını belirtti.

Geçen yıl 4 ton kiraz üretirken bu yıl 400 kilo kiraz üretebildiğini hatırlatan Kurak, "Geçen yıl 4 ton kiraz üretmiştim. Ama bu yıl hava şartları nedeniyle ağaçlar ve ürün zarar gördü. O yüzden de yaklaşık 400 kilo kiraz üretebildik. Üretim kapasitemiz bu yıl düşüktü ama satış fiyatımız bu yıl yüksek. Kirazın kilosunu 8 liradan sattım. Niğde Ulukışla bölgesinde kiraz alan firmalara götürseydim, orada 9.5 liradan alıyorlar. Ancak benim kirazı sattığım firma, ürünü bahçemden teslim aldı" dedi.

Fiyatın yüksek olmasının nedeninin bu yıl kirazın az olmasından kaynaklanabileceğini ifade eden Kurak, "Bu yıl kiraz az üretildi. Belki ondan dolayı fiyat yükselmiş olabilir. 30 yıldır kiraz üreticisiyim, ilk kez 2000 yılın başında kiraz fiyatı yüksekti. O dönem kilosunu 5 liraya falan satmıştık. Bir de bu yıl yüksek fiyattan satıyoruz. Firma bizden alıp, ürününün çoğunu ihraç ediyor" dedi.

(Görüntü Dökümü

-----------------

Kirazlardan detay

Ali Kurak röp.

Genel ve detay

(KJ: Haber- Kamera: Atilla ATMACA EREĞLİ KONYA DHA))

=========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gürsel Erol Tunceli Bodrum Çal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title