Haberler

Dha Yurt Bülteni-5

1)İNCİRLİK'TEKİ, TANK AVCISI A10'LARIN BOMBALARI BÖYLE HAZIRLANIYORABD-Türk Ortak Savunma tesisi olan Adana'daki İncirlik Üssü'nde, ABD Hava Kuvvetleri'nin DEAŞ'a karşı kullandığı zırhlı araçların imhasında kullanılan A10 tipi savaş uçaklarının bombaları görevliler tarafından üs...

1)İNCİRLİK'TEKİ, TANK AVCISI A10'LARIN BOMBALARI BÖYLE HAZIRLANIYOR

ABD-Türk Ortak Savunma tesisi olan Adana'daki İncirlik Üssü'nde, ABD Hava Kuvvetleri'nin DEAŞ'a karşı kullandığı zırhlı araçların imhasında kullanılan A10 tipi savaş uçaklarının bombaları görevliler tarafından üs içindeki hangarlarda hazırlanıyor.Türkiye'nin 10'ncu Tanker Üs Komutanlığı ve ABD Hava Kuvvetleri 39'ncu Hava Kanat Komutanlığı uçakları ile DEAŞ'a karşı oluşturulan koalisyon güçleri ABD, İngiltere, Almanya, Suudi Arabistan ve Katar'ın uçaklarının bulunduğu İncirlik Üssü'nde, çeşitli tipte uçaklar bulunuyor. Özellikle yabancı ülke uçaklarının kalkış ve inişleri 2'şerli olarak devam ediyor.Düşük irtifada uçabilen ABD'nin A10 tipi savaş uçaklarına monte edilen bombalar, görevliler tarafından hazırlanıyor. A10'lar zırhlı araçlar ve tankların imhasında kullanılıyor. ABD'li askerler tarafından A10'lar için füze yüklenmesi ve uçakların füze atmasıyla ilgili çekilen görüntülen resmi sosyal medya hesaplarından kısa film gibi yayınlandı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

İncirlik Üssü'nde, çeşitli tipte uçakların görüntüsü

A10 tipi savaş uçaklarının bombalarının görevliler tarafından hazırlanıyor.

Bombalar, görevliler tarafından hazırlanması

Füze yüklenmesi

Uçakların füze atması

Füzelerin görüntüsü

SÜRE: 01'24"    BOYUT: 85,9 MB

Haber: Murat KİBRİTOĞLU  -Kamera: ADANA,

=======================================================

2)ORGAN NAKLİYLE ÇİFTE BAYRAM YAPTILAR

ANTALYA'da Ramazan Bayramı'nda organ nakli olan 3 hasta çifte bayram yaptı. Bağışlanan organlarla ikinci kez hayata merhaba diyen hastalar, mutluluklarını anlatmakta zorlandı.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi ve Organ Nakli Merkezi Sorumlu Hekimi Genel Cerrah Yrd. Doç. Dr. Tuğrul Çakır ve ekibi tarafından gerçekleştirilen toplam 13 saat süren nakil ameliyatlarında Bekir Akbulut, Hüseyin Yarbaş ve Mehmet Yalçındağ'a beyin ölümleri gerçekleşen G.K. ve U.Y.Z.'nin aileleri tarafından bağışlanan organları nakledildi.

Çocuk yaşta kronik böbrek yetmezliğiyle tanışan, 14 yaşında diyalize girmeye başlayan 29 yaşındaki Hüseyin Yarbaş ilk nakil ameliyatını ablası Atike Aydemir'in bağışladığı böbrekle 2005 yılında oldu. 7 yıl ablasının böbreği ile yaşama tutunan Yarbaş'ın bu böbreği de iflas edince yeniden böbrek arayışına girildi. Yırbaş'a anevrizma sonucu beyin ölümü gerçekleşen 16 yaşındaki G.K.'nın ailesi tarafından bağışlanan böbreği takıldı. G.K.'nın ailesine ve nakli gerçekleştiren hekimlere teşekkür eden Hüseyin Yarbaş, çocuk yaşta tanıştığı diyaliz günlerini hatırlarken "Kötü günlerdi. Herkes organ bağışında bulunmalı. Organ bağışı yetersiz" dedi.

Kardeşinin başından bir an ayrılmayan 35 yaşındaki Atike Aydemir ise "Kardeşime verdiğim böbrekle 7 yıl yaşamasını sağladım. Çok güzel bir duygu. 7 yıl sonra ikinci nakil gerekti. Şimdi ikinci nakli oldu. Çok şükür sağlığı iyi" diye konuştu.

5 YILDIR DİYALİZE GİRİYORDU

Hipertansiyona bağlı kronik böbrek hastası olarak 5 yıldır diyalize giren emekli asker 47 yaşındaki Bekir Akbulutda ikinci bir hayat yaşadığını söyledi. Akbulut, trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen 21 yaşındaki donör U.Y.Z.'nin ailesine sabır dileyerek, "Allah razı olsun onlardan. Bize ikinci hayat bağışladılar. Hekimlerimden de Allah razı olsun" dedi. Önümüzdeki günlerde taburcu olmaya hazırlanan Akbulut, herkesi organ bağışında bulunmaya çağırdı.

HEPATİT B'YE BAĞLI KARACİĞER YETMEZLİĞİ ÇEKİYORDU

Antalya'da seyyar arabasında sokaklarda pilav satan ve 3 yıldır Hepatit B.'ye bağlı karaciğer yetmezliği hastası olan 54 yaşındaki Mehmet Yalçındağ ise, G.K.'nın karaciğeriyle yaşama tutunmanın mutluluğunu yaşıyor. Ameliyatının başarılı geçtiğini, kendisini iyi hissettiğini söyleyen Yalçındağ, herkese teşekkür etti.

BİR YILDA 6 KARACİĞER, 20 BÖBREK NAKLİ AMELİYATI

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi ve Organ Nakli Merkezi Sorumlu Hekimi Genel Cerrah Yrd. Doç. Dr. Tuğrul Çakır, Doç. Dr. Arif Aslaner, Dr. Semiha Kolsuz ve 30 kişilik ekibin, arefe günüden itibaren bayram süresince hastanede görev yaptığını belirtti. Toplam 13 saat süren ameliyatlarda 3 hastanın hayata yeniden merhaba dediğini kaydeden Yard. Doç.Dr. Çakır, "Hastanemizde son 1 yıl içinde 6 karaciğer, 20 böbrek nakli ameliyatı gerçekleştirdik. Hedefimiz bu sayıyı artırmak ve hastalara da yardımcı olmak" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------

Doktorun böbrek nakli olan ilk hastasının yanına girişi

Doktorun hastanın durumunu sorması

Hastanın konuşması

Doktorun ikinci böbrek nakli olan Bekir isimli hasta ile sohbeti

Hastanın konuşması

Doktorun hasta hakkında bilgi vermesi

Yoğun Bakım tabelasından görüntü

Yoğun bakımdaki hasta ile röp

245 MB - 2.11'

Haber: Selma KUNAR-Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA,

=====================================================

3)KAYMAKAM ADAYINI KAÇIRAN Pkk'LIYA 2 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜRBOYU VE 197 YIL HAPİS

DİYARBAKIR'ın Kulp İlçesi Şenyayla Bölgesi'nde Muş Valiliği'nde Kaymakam adayı olarak staj yapan Kenan Erenoğlu ve Mardin 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı emrindeki er Aykut Çelik'in kaçırılması eylemlerine katıldığı iddiasıyla yargılanan "Andok" kod adlı Pkk'lı Eşref Işık, 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 197 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Aynı dosyada yargılanan diğer sanık Diren Yaşa'nın ise dosyasının ayrılmasına karar verildi.

Kulp İlçesi Şenyayla Bölgesi'nde 12 Ağustos 2011 tarihinde Muş Valiliği'nde Kaymakam adayı olarak staj yapan Kenan Erenoğlu ile Mardin 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli er Aykut Çelik'in PKK terör örgütü mensuplarınca kaçırılması ile ilgili yargılamaya devam edildi. Diyarbakır 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Eşref Çelik ve Diren Yaşa cezaevinden SEGBİS sistemi ile katıldı. Duruşmada 6 Nisan günü açıkladığı esas hakkındaki mütalaasını tekrar eden savcı, sanıkların atılı suçlardan cezalandırılmasını istedi.

'KAYMAKAM İLE YÜZLEŞMEK İSTİYORUM'

Duruşmada esas hakkındaki savunması sorulan sanık Eşref Işık, SEGBİS sistemi ile savunma yapmak istemediğini belirterek şöyle dedi: "Mahkemeye fiziki olarak katılarak savunma yapmak istiyorum. Çünkü hakkımda söylenen iddialar doğru değildir. Bu yüzden savunmamı sağlıklı olarak yapamıyorum. Daha önce bu konuya ilişkin taleplerim oldu, ancak yerine getirilmedi. Benim aleyhimde tanıklık yapanların mahkemeye getirilmesini ve benimle yüzleştirilmelerini istiyorum. Kaymakam ve askerin getirilip yüzleştirilmesi gerekir. Bu konular netleştikten sonra savunma yapmak istiyorum."

MAHKEME KARAR VERDİ

Daha sonra kararını açıklayan mahkeme, sanıklardan Eşref Işık'a 'Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak ve Muş Hasköy ilçe Jandarma karakol komutanının şehit edilmesi' eylemlerinden 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi. Kaymakam adayı ve bir askerin kaçırılması, 2 korucunun öldürülmesine teşübbüs etmek, nitelikle yağma, 9 kişiyi hürriyettin yoksun kılma, vahim nitelikli silah taşıma ve terör örgütü propagandası yapmaktan da toplam 197 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, sanıklardan Diren Yaşa'nın tutukluluk halinin devamına hükmederek, dosyasının bu davadan ayrılmasına karar verdi.

VALİ YARDIMCISI OLDU, FETÖ'DEN İHRAÇ EDİLDİ

Muş Valiliği'nde Kaymakam adayı olarak staj yapan Kenan Erenoğlu, ailesini ziyaret etmek için 12 Ağustos 2011 tarihinde minibüsle Diyarbakır'a giderken, Kulp İlçesi Şenyayla Bölgesinde yol kesen PKK'lılar tarafından kaçırıldı. Kırsal alandan yürütülerek Irak'ın kuzeyine götürülen Erenoğlu, 19 ay PKK'nın elinde kaldı. Erenoğlu, çözüm sürecinin başlaması üzerine kaçırılan 7 kamu görevlisiyle birlikte 13 Mart 2013 tarihinde aralarında HDP'li milletvekillerinin bulunduğu heyete Zap bölgesinde teslim edildi. Aynı gün Türkiye'ye giriş yapan Erenoğlu, daha sonra atandığı Bolu Vali yardımcılığı görevinden FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında ihraç edildi. Aynı bölgede kaçırılan Mardin 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı emrindeki er Aykut Çelik ise, 40 gün PKK'lıların elinde kaldıktan sonra tuvalete gitme bahanesiyle kaçarak güvenlik güçlerine sığındı.

Felat BOZARSLAN / DİYARBAKIR,

=========================================================

4)ANNESİYLE BABASI YARALANAN BEBEĞE ANNE ŞEFKATİ

İZMİT'te, TEM Otoyolu'nda kamyona çarpan otomobilin sürücüsü Rıfat Canbaz ile eşi Burçin Canbaz yaralanırken, çocuk koltuğunda bulunan 1 yaşındaki Ömer Canbaz ise yaralanmadan kurtuldu. 2 kadın yaralanan anne ve babaya üzüntü içerisinde bakarken, küçük çocuğu çarşafın içerisine koyup sallayarak uyutmaya çalıştı.Kaza sabah saatlerinde, TEM Otoyolu İzmit Bekirdere rampası mevkiinde meydana geldi. İstanbul istikametine gitmekte olan Rıfat Canbaz idaresindeki 34 RY 5759 plakalı otomobil önünde ilerlemekte olan Taner Yılmaz idaresindeki 34 JU 8824 plakalı kamyona arkadan çarptıktan sonra kontrolden çıkarak bariyerlere çarptı. Rıfat Canbaz hasar gören araçta sıkışırken, kazayı görerek yardıma koşanlar Burçin Canbaz'ı araçtan çıkardı. Otomobilde çocuk koltuğunda oturan Ömer Canbaz ise kazadan yaralanmadan kurtuldu.

ÇARŞAFA KOYUP UYUTMAYA ÇALIŞTILAR

112 Acil'den yardım istenilirken, araçta çocuk koltuğunda bulunan Ömer Canbaz dışarı alındı. 2 kadın Ömer Canbaz'ı içerisine koydukları çarşafın iki yanında tutup sallayarak uyutmaya çalışırken, kurtarma çalışmalarını üzüntü içerisinde izledi. İtfaiye ekibi aracın kapılarını keserek Rıfat Canbaz'ı dışarı çıkardı. Yaralanan Rıfat ve Burçin Canbaz ile birlikte Ömer Canbaz da ambulansa konuldu. Rıfat Canbaz olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulans ile Seka Devlet Hastanesi'ne, eşi ve bebeği ise Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.Kaza nedeniyle TEM Otoyolu İstanbul istikametinde ulaşım kontrollü sağlanırken, araçların yoldan kaldırılması ile yol tamamen ulaşıma açıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü DÖkümü

-----------------------

Olay yerinden görüntüler

Yaralı sürücünün araçtan çıkarılması

Anneden görüntü

Araçlardan görüntü

2 kadının bebeği çarşafın içerisinde sallaması

Vatandaş ile röp

Kamyon sürücüsü ile röp.

İZMİT(Kocaeli), -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri İncirlik PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title