Haberler

Dha Yurt Bülteni-5

(YENİDEN)CHP'nin 'Adalet Yürüyüşü'nde 10'uncu gün (1)1)KILIÇDAROĞLU: GERGİNLİKLERDEN KURTULABİLECEĞİMİZ BİR TÜRKİYE UMUT EDİYORUMCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Adalet Yürüyüşü'nün 10'uncu gününde, "Bayramın memlekete huzur, barış, esenlik getirmesini istiyorum.

(YENİDEN)

CHP'nin 'Adalet Yürüyüşü'nde 10'uncu gün (1)

1)KILIÇDAROĞLU: GERGİNLİKLERDEN KURTULABİLECEĞİMİZ BİR TÜRKİYE UMUT EDİYORUM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Adalet Yürüyüşü'nün 10'uncu gününde, "Bayramın memlekete huzur, barış, esenlik getirmesini istiyorum. Gerginliklerden Türkiye, çok acılar çekti çekiyoruz. Gerginliklerden de kurtulabileceğimiz bir Türkiye umut ediyorum. Bayrama ayrı bir anlam katacaktır adalet yürüyüşü" dedi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun MİT tırları davasında 25 yıl hapis cezasına çarptırılıp tutuklanması ardından Ankara'dan başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nün 10'uncu gününe, geceyi geçirdiği Bolu'nun Avşar Köyü mevkisindeki kamp alanından başladı. Geceyi karavanda geçiren Kılıçdaroğlu, yürüyüş öncesi basın mensuplarına açıklama yaptı. 'Adalet Yürüyüşü'nün, bayrama ayrı bir anlam katacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Yürüyüşün 10'uncu günündeyiz. Yürüyüşümüze katılan gruplar, sanatçılar, sporcular, sade vatandaşlar hepsine yürekten teşekkür ediyorum. Bugün mübarek Ramazan'ın son günü dolayısıyla yarın bayram olacak. Tüm yurttaşlarımın bayramlarını kutluyorum. Bayramların, bizim için şöyle bir özelliği var. Dini bayramlarda hep bir araya geliriz. Küskünlükleri sona erdiririz. Kardeşçe bir arada oluruz. Oturur sohbet ederiz. Sabah oturur kucaklaşırız. Dolayısıyla bayramın memlekete huzur, barış, esenlik getirmesini istiyorum. Gerginliklerden Türkiye, çok acılar çekti çekiyoruz. Gerginliklerden de kurtulabileceğimiz bir Türkiye umut ediyorum. Bu yürüyüşün adalet yürüyüşü olması bu açıdan da çok önemli. Bayrama ayrı bir anlam katacaktır adalet yürüyüşü. Buna da özellikle önem verdiğimi ifade etmek isterim. Gerilen, kutuplaşan söylemlerle bir Türkiye'den söz etmek hoşuma gitmiyor. Birlikte yaşayan, uygarca tartışan, bir araya gelebilen bir Türkiye hepimizin ortak özlemi. Bu yürüyüşün temel amacı da o."

'SİYASİ İDAMLAR HİÇBİR TOPLUMA YARAR GETİRMEZ'

Mısır'daki idamların Ramazan süresince ve bayramda kendisini çok üzdüğünü söyleyen Kılıçdaroğlu, "Siyasi idamların hiçbir topluma, hiçbir yarar getirmeyeceğini hepimiz biliyoruz. Özellikle Türkiye bunu yaşadı. Türkiye, bu konuda büyük acılar çekti. Bir dönem idam ettiğimiz siyasileri sonra andık, kucakladık; meydanlara, barajlara, yollara, okullara isimlerini verdik. Bir anlamda yaptığımız haksızlığı gidermek için; ama ölen geri dönmüyor. O nedenle Mısır'daki yöneticiler ve kardeş Mısır halkına seslenmek isterim. Yarın bayram ve dolayısıyla idamların topluma bir yarar getirmeyeceğini eğer görmek istiyorsanız dönüp, Türkiye'nin tarihine bakın. Biz, bu bayramların bütün İslam alemi için barış, kardeşlik ve huzur getirmesini isteriz. Bütün İslam dünyasında kan akıyor ve gözyaşı var" dedi.

Kılıçdaroğlu, açıklamasının ardından beraberindekilerle birlikte Bolu merkeze yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki kamp alanından yürüyüşe başladı. D-100 Karayolu'nda tek şeridi kapatarak yürüyen Kılıçdaroğlu'na İstanbul Barosu'ndan gelen avukatlar eşlik etti. Avukatlar, Kılıçdaroğlu'nun yanında yürüdü.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları

-Yürüyüşten görüntüler

Haber-Kamera: Mutlu YUCA-

=====================================================

2)BAKAN AKDAĞ: BAYRAMDA GÜNDE İKİ DİLİM BAKLAVA YETER

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, uzun açlık dönemlerinin yaşandığı Ramazan'dan çıkıldığını belirterek bayramda vatandaşların dikkatli olmasını istedi. Emniyet kemeri takılması uyarısında bulunan Akdağ, "17 saatlik açlık dönemleri yaşıyorduk. Dolayısıyla abur cubura düşmeyip, çok küçük porsiyonlar almak lazım. Bayramda günde iki dilim baklava, börek yeter" dedi.

Ramazan bayramını geçirmek için memleketi Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Seyfettin Azizoğlu'nu makamında ziyaret etti. Huzurlu bir ramazan geçirildiğini belirten Bakan Akdağ, bayramın ikinci günü Başbakan Binali Yıldırım'ın Erzurum'a geleceğini hatırlattı. Erzurum'un orucu bütün ruhu ile yaşayan bir şehir olduğunu bildiren Bakan Recep Akdağ şunları söyledi:

"Erzurum, Ramazanı 7'den 90'a yaşayan bir şehirdir. Çocuklar küçük yaştan itibaren oruç tutmaya başlarlar. Bu hem bedensel bir disiplin açısından, onların yetişmesine büyük katkı sağlıyor hem de çocuklar yoksulların, açlığın ne demek olduğunu o yaştan anlamış oluyorlar. Bayramlar küslerin barıştığı, dostlukların pekiştiği, büyüklerin ziyaret edildiği, herkesin birbirini hatrını sorduğu günlerdir. Bütün vatandaşlarımızdan iki hususta istirhamım olacak. Birincisi kendi araçlarıyla ya da toplu ulaşım araçlarıyla yolculuğu çıkan çok insan var. Şoförlük yapan herkes aman ne olur dikkatli olun. Sürat yapmayın, uykulu araç kullanmayın, acele edip araç sollayarak sıkıntı oluşturmayın. Araçlardaki bütün yolcularda sadece ön koltukta oturanlara değil arka koltukta oturanlara, otobüslerde yolculuk yapanlara da mutlaka emniyet kemeri takmalarını salık veriyorum. Son derece önemli bir iş hayat kurtarıcı olabilir hem kendimizin hem çocuklarımızın emniyet kemeri hususunda büyük bir hassasiyet göstermeliyiz. Bir de işin yemek tarafı var tabi. Ramazandan çıktık, uzun 17 saatlik açlık dönemleri yaşıyorduk. Dolayısıyla abur cubura düşmemek lazım. İkramı çok seven bir milletiz. Özellikle tatlı ikram ediliyor.  Tabiki ikramları kabul edeceğiz ama çok küçük porsiyonlar almalıyız. Yani baklava yiyecekseniz bütün bir günde iki dilim baklava yerseniz herhalde yeter. Kadayıf dolması yiyecekseniz bütün bir günde iki kadayıf dolmasından fazlasını yememeniz lazım. Bu börek için de böyle, diğer gıdalar için de böyle. Özellikle şekeri ve  tatlıyı çok fazla tüketmek rahatsızlık verebilir. Kalp ve şeker hastalılığı olanlar için biraz daha böyle. Bunu da hatırlatmayı doğrusu bir vazife bildim."

Akdağ, basın mensuplarıyla bayramlaştı ve birer kutu çikolata hediye etti.

Görüntü Dökümü

-------------------

Bakan Akdağ'ın gelişi

-Bakan Akdağ'ın açıklaması

-Basın mensuplarına çikolata dağıtması

Haber-Kamera: Hümeyra PARDELİ/ ERZURUM,

(04.20 dk-261 mb)

=======================================================

3)ŞEHİT OĞLU: BABACIM, KALK BANA SARIL, SENİ ÇOK ÖZLEDİM

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'ndeki Yeşiltaş Karakolu'na 2012 yılında PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen Samsunlu Piyade Er Umut Bulut'un 6 yaşındaki oğlu Selçuk Yağız Bulut, babasının mezarını ziyaret etti. Mezar taşındaki şehit babasının fotoğrafını öpen Bulut, "Babacım kalk bana sarıl, ben seni çok özledim" dedi.

Samsun'da Ramazan Bayramı arifesinde şehit yakınları, mezarlıkları ziyaret etti. Vatandaşlar, yakınlarının mezar başlarında Kur'an-ı Kerim okuyarak dualar etti. Asri Mezarlık ve Kıranköy Mezarlığı'nda bulunan şehitliklere gelen aileler, şehitlerin kabirleri başında duygulu anlar yaşadı. Hakkari'nin Yüksekova İlçesindeki Yeşiltaş Karakolu'na 2012 yılında PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen Samsunlu Piyade Er Umut Bulut'un 6 yaşındaki oğlu Yağız Selçuk Bulut, babaannesi Gülbahar Bulut ile birlikte Kıranköy Mezarlığı'ndaki Garnizon Şehitliği'ne geldi. Yağız, şehit babasının mezar taşını öptü. Babasına seslenen Selçuk Yağız Bulut, "Babacım kalk bana sarıl, ben seni çok özledim" demesi mezarlıkta bulunanları da duygulandırdı.

Görüntü Dökümü

---------------

-Mezarlıklardan detaylar

-Vatandaşlarla röportajlar

(Süre: 04.49 DK) - (Boyut: 154 MB)

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN/SAMSUN,

======================================================

4)KÜÇÜK ŞEHİT KIZI TÜRK BAYRAĞIYLA BABASININ BAYRAMINI KUTLADI

ADANA'da Ramazan Bayramı arifesinde şehit mezarlarını ziyaret eden yakınları duygusal anlar yaşadı. Adana Valisi Mahmut Demirtaş, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç ve İncirlik 10'uncu Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral İsmail Günaydın ile Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, Asri Mezarlıktaki şehitliğe gelerek şehit yakınlarıyla birlikte dua etti. Şehit mezarlarına karanfil bırakılırken acılı ailelere sabır dileyen Vali Demirtaş, bayramlarını da kutladı. Şehit yakınları temizledikleri mezar taşlarını okşayıp gözyaşı döküp dua etti.

BABASININ MEZARDAKİ INI OKŞADI

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin bir eve tuzakladığı bombanın patlaması sonucu 12 Nisan 2016'da şehit olan 29 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Kadir Demiryürek'in 3 yaşındaki kızı Lara da, kırmızı beyaz kıyafeti ve omzuna asılan Türk bayrağıyla babasının mezarına geldi. Yanında annesi Gülcan ve dedesi Musa Demiryürek'in de bulunduğu küçük çocuk, mezar taşındaki babasının fotoğrafını okşadı, bayramını kutladı. Babası şehit olduğunda henüz 19 aylık olan Lara'nın annesi Gülcan Demiryürek, "Kızım babasını çok severdi, babası da onu çok severdi. Tam hatırlamıyor babasını ne yazık ki. Arife gününde tarifi imkansız duygular yaşıyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Şehit çocukları ve yakınlarının mezarların başında görüntüleri

Şehit yakınlarının dua okuması

Bir şehit eşinin konuşması

Şehit eşi ve sırtında bayrak asılı kızının görüntüsü

Şehidin kızının şehit babasının mezarlığın üzerindeki fotoğrafını sevmesi

Şehitlik tabelası

SÜRE: 02'17"    BOYUT: 140 MB

Haber: Yusuf BAŞTUĞ  -Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

=====================================================

5)MARMARİS'TE OTEL KAPISINDA KALAN AİLELER MUHATAP BULAMADI

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ndeki dört yıldızlı bir otele internetten ve telefonla rezervasyon yaptıran, ancak kente gelince işletmecinin kayıplara karışması üzerine otele yerleşemeyen tatilcilerin çilesi sürüyor. Aynı odanın çok sayıda kişiye satılması nedeniyle mağdur sayısının fazla olduğu belirtildi. Bunun yanında Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB), sokakta kalan bazı tatilcileri 1 günlüğüne kentteki otellere yerleştirirken, teklifi kabul etmeyenler ise geri döndü. Ramazan Bayramı tatilini geçirmek için günler öncesinden İçmeler Mahallesi'ndeki 4 yıldızlı bir otele (Hotelus Royal) internet üzerinden ve telefonla her şey dahil kişi başı 95 lira ödeyerek rezervasyon yaptırarak İstanbul, İzmir, Ankara, Samsun, Ordu ve Diyarbakır gibi çeşitli illerden aileleriyle tatile gelen 50 kişi, kapıda kaldı. Odaların birden fazla kişiye satılması nedeniyle mağdur olan tatilciler, bavullarıyla otel lobisi ve bahçesinde çaresizce uzun süre bekledi. Durum ayrıca polise bildirildi. Yaşananları haber alarak otele gelen Güney Ege Turistik Otelciler Birliği Müdürü Cahit Sarıbey, mağdur tatilcilerle görüştü. Yapılan görüşmelerde bir odanın 10 kişiye bile satıldığı, bayram süresince otel için yaklaşık 2 bin kişinin parasını ödeyerek rezervasyon yaptırdığı belirlendi. Ayrıca otelin GETOB üyesi olmadığı vurgulandı. GETOB'un teklifiyle bazı tatilciler geceyi gösterilen otellerde geçirdi. Tatili zehir olan ve Marmaris'e yakın yerleşimlerde oturan bazı tatilciler ise yaşadığı şehre geri döndü. Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı sivil ve resmi ekipler, gece boyunca otel çevresinde güvenlik önlemi aldı.

"ADALET İSTİYORUZ"

Ankara'dan ailesiyle tatile gelen bir kadın, bu duruma tepkisini dile getirerek, "Bu ülkeye adalet gelmeli ve gelecek" dedi. Bir yetkili bulamadıklarını ve kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini iddia eden kadın, beddua edip, ailesiyle birlikte otomobiline binerek otel önünden uzaklaştı. Tacikistan'dan tatile gelen ve adını vermek istemeyen bir kişi, "İki arkadaşımla üç günlüğüne geldik. Şu an sokaktayız, bir tane yetkili sorunumuza çare bulamadı" dedi. Durumdan habersiz gece otele gelen bazı müşteriler ise polis tarafından sakinleştirildi. Polis, mağdur olan tatilcilere Marmaris'te veya ikamet ettikleri şehirlerde suç duyurusunda bulunabileceklerini söyledi. Araçlarıyla gelen bazı tatilciler, beddua ederek memleketlerine dönmek için yola çıktı.

BAZI TATİLCİLERE "FEDON SAHNE ALACAK" DEMİŞLER

Ankara'dan ailesiyle tatile gelen Mehmet Dönmez, "İlanı gördüğümüzde telefonla arayarak üç günlüğüne oda istedim. Telefonda bana ünlü sanatçı Fedon'un sahne alacağını ve 1500 lira üzerinde ödeme yapanlara ücretsiz konser olduğunu söyledi. Kredi kartım ile taksitle 1800 lira ödeme yaptım. Olayı öğrendiğimde bankamı arayarak iptal ettirdim. Adalet sağlanır mı mağduriyetimiz giderilir mi bilemem ama bu işin peşini bırakmayacağım" dedi.

KRİZ MASASI KURULDU

Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel ise, "Benim başkanlığımda güvenlik güçlerimiz, TÜRSAB ve GETOB temsilcilerimizle birlikte kriz masası kurulmuştur. Ramazan Bayramı tatili için ödeme yaparak rezervasyon yaptıran çok sayıda kişi var. Turizmciler ile görüşülerek bazı mağdur vatandaşlarımız ücretsiz bir günlüğüne otellerinde misafir edilecektir. Çalışmalarımız devam etmektedir, mağdur vatandaşlarımızın sorunları giderilecektir" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Otel önünde polis ve mağdur tatilcilerin konuşmaları genel görüntü

Haberde geçen ismini vermek istemeyen kadının adalet istiyoruz diyerek beddua etmesi

Tacikistan uyruklu ve Ankara'dan genel vatandaş ile röportaj

Otel çevresinde güvenlik tedbiri alan polis ve araçlarıyla ayrılan tatilciler

(Toplam: 3 dakika 16 saniye-236 MB görüntü)

Haber- Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla),

====================================================

6)HAVAALANI VE OTOGARDA HUZUR UYGULAMASI

KOCAELİ'de, "Huzurlu Arife" operasyonu kapsamında Cengiz Topel Havaalanı ve otogarlarda araçlar aranarak, vatandaşların kimlikleri sorgulandı.Emniyet Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Türkiye genelinde otobüs terminali, tren garı, havalimanı ve deniz iskelelerinde gerçekleştirilen "Huzur Arife Operasyonu" kapsamında, Kocaeli'nin 12 ilçesinde de uygulama yapıldı. Kocaeli'de gerçekleştirilen uygulamalara Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde narkotik suçlarla mücadele, terörle mücadele, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, çevik kuvvet ve trafik ekiplerinin de aralarında olduğu yaklaşık bin polis katıldı. İlk uygulama Cengiz Topel Havaalanı'nda yapıldı. Asayiş Şube Müdürlüğü ve Kartepe İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı uygulamada havaalanına giriş yapan araçlar didik didik arandı. Yolcuların bavulları kontrol edilirken, kimlikleri sorgulandı.

BİN 2 KİŞİNİN KİMLİĞİ SORGULANDI

Bayram tatili için şehir dışına çıkanların yoğunluk oluşturduğu otogarlarda ise hareketlilik yaşandı. Otobüsler narkotik köpekleri ile tek tek arandı. Yolcuların ise kimlikleri sorgulandı. Uygulama kapsamında bin 2 kişinin kimliği sorgulandı. Basit yaralama suçundan aranması bulunan 1 kişi, asker kaçağı olan 1 kişi ve kayıp olarak aranan 1 kişi olmak üzere 3 kişi işlemler için polis merkezine götürüldü. Kontrol edilen 233 araçtan 14 araca işlem yapılarak toplam 5 bin 38 TL para cezası kesildi.

3 TON MİDYE ELE GEÇİRİLDİ

Ayrıca uygulama kapsamında Tavşancıl sahilinde araç içerisinde 3 ton midye ele geçirildi. Sürücüye bin 155 TL para cezası uygulandı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Narkotik ekiplerinin otogarda köpekle arama yapması

Havaalanında arama yapılması

Selda Hatun TAN/İZMİT(Kocaeli), -

========================================================

7)TOKAT'TA SÜRÜCÜLERE SPOR YAPTIRDILAR

TOKAT'ın Niksar ilçesinde trafik polisleri tarafından yapılan uygulamada, araç sürücülerine spor yaptırılarak dinlenmelerine imkan sağlandı.

Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Bayramı nedeniyle Niksar ilçesi D-100 karayolunda uygulama yaparak sürücülere su, kolanya ve şeker ikramında bulundu. Daha sonra araçtan indirilen sürücüler uygulama noktasına yerleştirilen spor aletlerine yönlendirildi. Burada bir süre spor yaptırılan sürücülerin kaslarını açmaları ve dikkatlerini toplamaları sağlandı. Uygulama noktalarını gezen Tokat İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu ise sürücüler ile sohbet ederek, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

"KAS AÇMA HAREKTLERİ İLE RAHATLAMIŞ OLUYORLAR"

İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, sürücüleri hem trafik kazalarına karşı bilgilendirmek hem de onlarla sohbet ederek hava almalarını ve dikkatlerinin dağılmasını önlemek amacıyla böyle bir uygulama yaptıklarını söyledi. İl Emniyet Müdürü Topaloğlu, "Türkiye genelinde bayram arifesi olması nedeniyle yollarımız oldukça yoğun. Biz de trafik kazalarını asgariye indirmek hatta hiç olmamasını sağlamaya çalışıyoruz. Bütün personelimiz görevi başında. Hem trafik ekiplerimizle hem de jandarma trafik ekiplerimizden yardım alarak şehirlerarası ve şehiriçi yollarımızda bayram nedeniyle ek tedbirler aldık. Malum Türkiye'nin kanayan yarası bayram arifelerinde ölümlü trafik kazaları çok olmaya başladı. Yollarımız düzeldi ama araçlarımız daha süratli gitmeye başladı. Özellikle uzun yol sürücülerinin tabi belli bir dayanma gücü var. Hava da sıcak, yorgun oluyorlar. Trafik kontrolü yaparak yolcularımızı dinlendirmiş oluyoruz. Çünkü sürücüler farketmiyor. Uzun yoldan geldiği için refleksleri yavaşlıyor ve bunun sonucunda da trafik kazaları meydana geliyor. Bu da bizi üzüyor. Bununla ilgili arkadaşlarımız bir fikir geliştirdi. Buraya spor aletleri koyduk. Böylece sürücüler kas açma hareketleri yaparak rahatlamış oluyor" dedi.

"SPOR SAYESİNDE AÇILDIK"

İstanbul'dan memleketine giden Adem Ateş,  uygulamanın yerinde ve sağlıklı bir uygulama olduğunu ifade ederek, "Uzun yolda ister istemez yoruluyorsunuz.  Özellikle bayram öncesi İstanbul'dan ciddi bir trafik yoğunluğu ile geldik.  Yolda da ister istemez yoruluyorsunuz.  Bu uygulama yolun kalan kısmı açısından çok önem arz ediyor" dedi.   Ankara'dan Gümüşhane'ye giden Erdem Korkmaz ise,  "Çok güzel yerinde bir uygulama bu uygulamalar çoğalır ve diğer bölgelerde de olur.  Az önce biraz sersemlemiştim. Bu spor sayesinde biraz açıldım" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Uygulamadan görüntü

-Spor yapan sürücülerden görüntü

-Tokat emniyet müdürünün açıklaması

-Araç sürücüleri ile röp

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ-Halil İbrahim YEL/TOKAT,

(209 mb)

===========================================================

8)VAN'IN EN GÜZEL MİSAFİRLERİ

KIŞ mevsimini Hazar ve Urumiye gölleri kıyılarında geçirdikten sonra havaların ısınmasıyla her yıl Van Gölü havzasındaki sulak alanları mesken tutan flamingolar Van'daki Erçek Gölü sulak alanına geldi.İl merkezine 30 kilometre uzaklıkta, birçok kuş türüne ev sahipliği yapan Erçek Gölü'ne gelen flamingolar, İran'ın Urmiye Gölü ile Afrika arasında göç ederken yaklaşık 5 ay boyunca burada dinleniyor. Van Gölü üzerinde beyaz bir örtü gibi duran ve uçtuklarında görsel bir şölen sunan flamingolar, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından da sık sık kontrol ediliyor.

Flamingoların Van Gölü Havzası için önemli bir değer olduğunu belirten YYÜ Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Doç.Dr. Lokman Aslan, kuşlara iyi bir ev sahipliği yapmak için çalıştıklarını söyledi. Aslan, "Yaban kuşlarının rahatlığını veya son durumlarının ne olduğunu incelemek için Ercek Gölü'ne geliyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 14. Bölge Müdürlüğü Van Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri ile birlikte çalışma yürütüyoruz. Türkülerimize konu olan Allı Turnalar. Bayram tatilini iyi değerledirmek isteyenler ailece Erçek Gölü kıyısına giderek flamingoları izleyebilirler" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

-Filamingolardan detaylar

-Sulak alan detayları

Osman BEKLEYEN- Orhan AŞAN/VAN, -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Umut Bulut Türkiye Politika Güncel Haberler

title