Haberler

Dha Yurt Bülteni-5

1)YOLCU OTOBÜSÜ ŞARAMPOLE DÜŞTÜ, UÇURUMUN KENARINDA DURDU: 10 YARALIYOZGAT"ta sürücüsünün kontrolünden çıkan yolcu otobüsü, şarampole düştü, 140 metre ilerledikten sonra uçurumun kenarında durdu.

1)YOLCU OTOBÜSÜ ŞARAMPOLE DÜŞTÜ, UÇURUMUN KENARINDA DURDU: 10 YARALI

YOZGAT"ta sürücüsünün kontrolünden çıkan yolcu otobüsü, şarampole düştü, 140 metre ilerledikten sonra uçurumun kenarında durdu. Kazada 10 yolcu hafif yaralandı.Kaza, Yozgat-Ankara karayolu, Yozgat Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yakınlarında sabah 09.30 sıralarında meydana geldi. Bursa'dan Sivas'a giden Sıtkı Aydoğan idaresindeki 16 KK 355 plakalı yolcu otobüsü, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak şarampole düştü.  Yoldan çıktıtan sonra şarampolde 140 metre ilerleyen otobüs, uçurum kenarında durdu. Kazada 10 yolcu hafif şekilde yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla Yerköy ve Yozgat'taki hastanelere kaldırıldı. Kazanın oluş nedeni araştırılırken, otobüs soförünün direksiyon başında uyuma ihtimali üzerinde duruluryor.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Kaza yeri Otobüsten görüntü

Harun GÖKÇEOĞLU / YOZGAT, -

=============================================

ÇORUM'DA OTOBÜS DEVRİLDİ: 1 ÖLÜ, 38 YARALI (EK)

2)ÖLENİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Çorum'da yolcu otobüsünün devrilmesiyle meydana gelen kazada hayatını kaybeden yolcunun kimliği belirlendi. 37 yaşındaki Ayşe Karaboyun'un, olay yerine hayatını kaybettiği belirtildi. Karaboyun'un, Isparta'da trafik kazasında yaralanan bir akrabasını ziyaretten döndüğü öğrenildi. Vali Necmeddin Kılıç, kazanın ardından Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelerek, yaralıları ziyaret etti. Hastane yetkililerinden bilgi alan Vali Kılıç, yaralılara "Geçmiş olsun" dileklerini iletti. Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisi devam eden 25 yaşındaki Kübra Gökdereli, otobüste 3 numaralı koltukta seyahat ettiğini belirterek, "Kaza anını hatırlıyorum. Otobüs biranda yoldan çıkarak, devrildi" dedi. Yaralıların tedavisi sürerken, otobüs şoförü Bekir Satılmış jandarma tarafından gözaltına alındı.

ÇORUM /DHA

===============================================

3)DALGIÇLAR KARAYA OTURAN GEMİDE SIZINTI OLMADIĞINI TESPİT ETTİ

SAKARYA'nın Karasu İlçesi sahilinde icralık olması nedeniyle demir atmasının ardından karaya oturan Yiğithan isimli gemiye su altı görüntü uzmanları tarafından dalış yapıldı. Gemiden kimyasal sızıntı olmadığı, denizde ekolojik dengenin tehdit altında olmadığı raporlara yansıdı.

Karasu sahiline icralık olması nedeniyle demir atarak karaya oturan Yiğithan isimli tarama gemisiyle ilgili olarak Karasu Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar devam ediyor. Geminin yan yatması sonrasında Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu'nun daveti üzerine Karasu'ya gelen Su Altı Görüntü Yönetmeni Tahsin Ceylan ve dalış eğitmeni Murat Kulakaç, karaya oturan gemiye araştırma ve tespit amaçlı bir dalış gerçekleştirdi. Dalış sonrasında gerekli görüntüleri raporlayan Tahsin Ceylan, "Ulusal ve yerel basında çıkan haberler doğrultusunda Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu'nun daveti ile Karasu'ya geldik. Murat Kulakaç hocamız ile gemiye dalış düzenledik. Gemi etrafında burayı mesken tutan çok sayıda sürü yavru balıklara rastladık. Geminin sualtındaki alanı tam bir yapay resif olmuş. Deniz suyu da gayet temiz görünüyor. Yaptığımız çalışmaları kayıtlarımız altına aldık. Bu olguların yaşanması herhangi bir yağ veya yakıt sızıntısının olmadığını gösteriyor. Yani kimyasal hiçbir tehlikenin olmadığını net bir şekilde söyleyebiliriz, ancak iç ambarlarda ne olduğu ile ilgili bir incelememiz olmadı" dedi.

Murat Kulakaç ise, "Yiğithan isimli gemi ile ilgili dalışlarımızı gerçekleştirdik. Kimyasal herhangi bir sızıntıya rastlamadık. Dalgalar sonucu gemi çok hasar görmüş ve bu hasar gören parçalar etrafına saçılmış. Yetkililerin, bu görüntü kirliliğini yaratan gemiyi en yakın zamanda ortadan kaldıracaklarını düşünüyorum, yapay resif yapılması ise tavsiyemiz" diye konuştu.

Geminin karaya oturduğu ilk günden beri yetkililerle irtibat halinde olduklarını belirten Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, "Yapılan gözlemler doğrultusunda gemi etrafında yaşayan sürü halindeki balıklar ve suyun temiz olmasıyla kimyasal hiçbir sızıntının olmadığını tespit ettik. Bu sonuç bizleri bir nebze de olsa rahatlattı. Fakat önümüzde bir yaz sezonu var ve bu gemi büyük bir görüntü kirliliği yaşatıyor. Bizler de Karasu Belediyesi olarak yetkililerle tüm yazışmalarımızı gerçekleştirdik, ayrıca sürekli irtibat halindeyiz. Yetkililerin en kısa zamanda bu gemiyi buradan kaldıracakları kanaatindeyim" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Geminin görüntüsü

Su altı kamerası görüntüleri

Başkan röp

SAKARYA/DHA

=================================================

4)ADINI DAHİ BİLMEDİĞİ BABASINI ARIYOR

KIRKLARELİ'de yaşayan 36 yaşındaki Ümit Irgat, 2 hafta önce teyzesi Nazife Kayan'dan, kendisini büyüten Yaşar Irgat'ın biyolojik babası olmadığını öğrenince annesi Ayten Kırpan'ın Kahramanmaraşlı olduğunu söylediği adını dahi bilmediği öz babasını arıyor.2 çocuk babası Ümit Irgat'ın anlattıklarına göre, Ayten Kırpan, 1980 yılında geldiği Kahramanmaraş'ta, adı bilinmeyen kişiyle dini nikah kıydırdı. Bu kişi, babasını aldattığı gerekçesiyle annesini öldürünce, o zaman Ümit Irgat'a 1.5 aylık hamile olan Ayten Kırpan, memleketi Tekirdağ'ın Malkara İlçesi'ndeki baba evine dönüp Yaşar Irgat ile ikinci evliliğini yaptı. Ümit Irgat'ı dünyaya getiren Ayten Kırpan'ın bu evlilikten 5 çocuğu oldu. Ayten Kırpan daha sonra şiddetli geçimsizlik sonucu Yaşar Irgat ile boşandı. Kış aylarında apartmanların kaloriferlerini yakarak, yazın ise hamallık yaparak geçimini sağlayan Ümit Irgat, 3'ü erkek 5 kardeşinin bulunduğunu ve ailesinin her zaman kardeşlerini kendisinden ayrı tuttuğunu, ancak o dönemde buna anlam veremediğini söyledi.Ümit Irgat daha sonra teyzesi Nazife Kayan'dan, Yaşar Irgat'ın öz babası olmadığını öğrenince şoke oldu. Annesi Ayten Kırpan'a öz babasını soran Ümit Irgat, herhangi bir bilgi alamayınca, kendi çabalarıyla biyolojik babasını bulmaya çalışıyor.Annesinin ikinci evlilik yaptığı kişinin öz babası olmadığını öğrenince şoke olduğunu söyleyen Ümit Irgat, "Yaklaşık 2 hafta önce Tekirdağ'ın Malkara İlçesi'nde yaşayan ve Umre'den dönen teyzem Nazife Kayan'a gittim. Sohbet sırasında şakayla 'Babam sandığım kişi babam değilmiş iyi mi teyze?' dedim ama o benim her şeyi bildiğimi zannederek 'Doğru o senin baban değil' dedi. Birden şoke oldum. Bunun üzerine eşim 'Peki, Ümit'in babası kim?' diye sorunca teyzem de 'Onun babası doğu memleketinde kendi annesini öldürüp cezaevine girdi. Benim kız kardeşim de bunları görüp geri memleketi Malkara'ya döndü. Ama adamın Ümit'ten haberi yok çünkü kardeşim hamile olduğunu söylememiş ona. Onun babası Maraşlı ama ben adını soyadını hatırlamıyorum' dedi. Duyduklarım karşısında ne yapacağımı şaşırdım ve Tekirdağ'dan evime nasıl döndüğümü dahi hatırlamıyorum" dedi.

Annesinin, babasıyla ilgili konuşmadığını ve bilgi vermediğini anlatan Ümet Irgat, öz babasının bulunması için yardım isteyerek, "Gerçeği öğrenmek için anneme sormak istediğimde benimle hiç konuşmuyor, kaçıyor. Babamın kim olduğunu, ismini söylemiyor. Söylemeyi bırak hem annem, hem de baba tarafımın yakınları bu konun üstünü kapatmamı istiyor. 36 yıldır babam bildiğim kişinin gerçek babam olmadığını, babamın Maraşlı olduğunu öğrendim. Bu ölümlü dünyada babamın beni bilmesinin hakkı var, benim de dünya gözüyle onu görmeye hakkım var" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Irgat'ın konuşması

Irgat'ın annesiyle bebek fotoğrafı

Irgat'ın eşiyle fotoğrafı

Irgat'ın çocuklarıyla fotoğrafı

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 92 MB

================================================

5)ÇANAKKALE'DE FETÖ'NÜN MAHREM İMAMLARI GÖZALTINDA

ANKARA merkezli 81 ilde FETÖ/PDY'nin emniyetteki mahrem yapılanmasına yönelik olarak 12 gün önce gerçekleştirilen operasyonda, Çanakkale'de gözaltına alınan 4 kişi, adliyeye sevk edildi.Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, 12 gün önce örgütün emniyet teşkilatı içerisindeki mahrem yapılanmasına yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda eş zamanlı operasyonlar yapıldı. Bu kapsamda, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Çanakkale'de 4 kişiyi gözaltına aldı. İşlemleri tamamlanan zanlılar S.K., N.U. M.T. ve İ.S. bugün adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

----------------------:

Adliyeye getirilen zanlılardan görüntüler

Haber-Kamera: Burak GEZEN-Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

=================================================

6)FETÖ SORUŞTURMASINDA POLİSLER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

KOCAELİ'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aralarında görevde olan polislerin de olduğu 23 kişi adliyeye sevk edildi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 20'si polis, 3 vatandaş polisin yaptığı operasyonla gözaltına alındı. 20 kişi arasında görevde olan polislerin de olduğu öğrenildi. FETÖ üyesi olmak ve Bylock suçlamasıyla gözaltına alınan 23 kişi Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Şüphelilerin adliyeye sevk edilmeleri

HABER: Faruk KIYAK-KAMERA: Orhan UZUN-İZMİT(Kocaeli), -

=====================================================

7)270 YILLIK ÇARIK USTALIĞI MESLEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

ÇANAKKALE halk bahçesinde düzenlenen geleneksel el sanatları festivaline, Selçuklular ile Osmanlı döneminden kalma 270 yıllık dede mesleği olan çarık ustalığını 7'nci kuşak olarak devam ettiren Kahramanmaraşlı çarık ve yemeni ustası Fatih Kopar da katıldı. Fatih Kopar'ın hedefi mesleği gelecek nesillere aktarmak.

Selçuklular ile Osmanlı döneminden bu yana 270 yıldır sürdürülen çarık mesleğini Kopar ailesinin 7'nci kuşağı Fatih Kopar yaşatmaya çalışıyor. 9 yaşında başladığı çarık ustalığını, 21 yıldır devam ettiren çarık ve yemeni ustası Fatih Kopar, günde yaklaşık 10 çift çarık üretiyor. Çarıkların kullanıma hazır hale gelmesi ise 4 günü buluyor. Yılda ortalama 2 bin 500 ile 3 bin arasında üretilen çarıkların 100 TL'den satıldığını anlatan çarık ve yemeni ustası Fatih Kopar, "Meslek tamamen dedemin, dedesinin babasına ait. Bizim bildiğimiz tarih bu kadar. O tarihten bu zamana tamamen bizim ailemiz tarafından yapılıyor. Ben de dedem Alaaddin Kopar'dan bu mesleği öğrendim. Ürünlerimiz tamamen Osmanlı döneminde kullanılan modeller. Bugün aynı ürünleri aynı tekniklerle yaşatıyoruz, devam ediyoruz. Ürünlerimiz doğal olduğu için büyük ilgi görüyor. Ürünler tamamen sağlığa faydalı. Özellikle ayak hastalıklarında çok tercih ediliyor. Derisi dahi elde üretiliyor. Dabaklama yöntemiyle üretilip, bizlere geliyor. Biz de hiçbir makine işlemi uygulamadan günümüze kadar yaşattık, ürettik, hala da üretmeye devam ediyoruz. Kısmet olursa bizden sonraki nesillere de aktarmayı düşünüyoruz" dedi. Ülkemizde son yıllarda manda kullanımının biraz azaldığını belirten Fatih Kopar, "Şuanda manda ihtiyacını Güney Afrika taraflarından talep ediyoruz. Altı manda gölü, yüzeyi dana derisi, kenarları koyun, içi ve astarı keçi derisi olmak şartıyla 4 hayvan derisinden oluşuyor. Bunun hazır olması 4 günü buluyor. Yıllık olarak 2 bin 500 ile 3 bin arasında ürün üretiyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Yemeni standından görüntüler,

-Çarıklardan görüntüler,

-Fatih Kopar'ın konuşması,

-Çarıkların yapılışının anlatılmasından görüntü.

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

=====================================================

8)ŞEHİT AİLELERİ UMREDEN DÖNDÜ

VAN'ın Başkale İlçesi Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Umreye gönderilen şehit yakınları, ziyaretlerini tamamlayarak yurda döndü. Şehit yakınlarını, Van Ferit Melen Havalimanı'nda Başkale SYDV Vakıf Müdürü Gökhan Karaman ve yakınları karşılandı.Terör örgütü ile müdacede ederken, şehit düşen 13 güvenlik korucusunun eşi, 1 şehit askerin annesi ile aralarında yaşlı olan kadınlara refekat edeceklerin de bulunduğu toplam 20 kişi, 15 gün önce Umreye uğurlandı. Kutsal toprakları ziyaret eden şehit yakınları bugün kente döndü. Şehit yakınları kendilerini karşılamaya gelen aileleri ile hasret giderirken duygusal anlar yaşandı. Teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen güvenlik korucusu Ekrem Keskin'in kızı Selma Keskin ilçe kaymakamı Abdulselsam Öztürk'e, Başkale'deki bütün şehit yakınları adına çok teşekkür etti. Umrede tüm şehitler için dua ettiklerini belirten Keskin şöyle konuştu:  "Babamı, bölücü terör örgütüyle 2016'da girdiği bir çatışmada şehit verdik. Üzüntümüzü bir nebze de olsa giderebilmek için devletimiz beni ve annemi Umreye gönderdi. Allah devletimizden razı olsun. Rabbim devletimize, milletimize birlik, beraberlik ve kardeşlik ihsan etsin. Şehit olan babama, şehitlerimize, vatanımıza her gün dua ettim. İlçe kaymakamımız Abdulselam Öztürk de bugüne kadar bizi hiç yalnız bırakmadı. Sunulan bu imkandan dolayı da teşekkür ediyoruz."

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Ferit Melen Havaalanı tabelası

-Terminal binası önündeki şehit yakınları

-Şehit yakınları ile yaşanan kucaklaşma

-Şehit korucularının yakınları ile röp

-Detay görüntüler

Engin ERTÜRK / BAŞKALE (Van), -

=====================================================

9)30 SANİYEDE 10 BİLGİSAYAR ÇALDILAR

GAZİANTEP'te, bir iş yerinin vitrin camını kırarak içeri giren iki hırsız, 30 saniye içinde 10 diz üstü bilgisayarı çalarak kayıplara karıştı. Herkesi şaşırtan hırsızlık işyerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Olay, geçen cumartesi günü İncilipınar Mahallesi'nde meydana geldi. Gece geç saatlerde elektronik eşya satışı yapılan mağaza önüne gelen iki şüpheli, kaldırım taşları ile vitrin camını kırdı. Camı kırdıktan sonra içeri giren 2 şüpheli, mağazadaki 10 diz üstü bilgisayarı 30 saniye içerisinde çalarak kayıplara karıştı. İşyeri sahibinin olayı fark etmesinin ardından ihbarda bulunmasıyla harekete geçen Hırsızlık Büro polisleri, kamera görüntülerini inceleyerek şüphelilerin bulunması için çalışma başlattı.Hırsızların bilgisayarları çalması ise mağazanın güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Vitrin camını kırarak mağazaya giren hırsızların rahat tavırlar sergilemeleri de dikkat çekti.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Güvenlik kamerası

Hırsızların dükkan camını kırması

Hırsızların dükkana girmesi

Hırsızların bilgisayarları çalarak kaçması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 79 MB

======================================================

10)ANTALYA'DA FİRAR EDEN TUTUKLU ŞANLIURFA'DA YAKALANDI

ANTALYA'da geçen ay cezaevinden firar eden Mahmut Ş., Şanlıurfa'da saklandığı evde jandarma tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı. 'Dolandırıcılık ve kişiyi hürriyetinde yoksun bırakma' suçlarından tutuklu bulunduğu Antalya Cezaevi'nden geçen ay firar ederek kaçan Mahmut Ş.'nin Büyükhan Mahallesi'nde bir yakınının evinde saklandığını tespit eden jandarma ekipleri, sabah saatlerinde eve baskın düzenledi. Evin etrafını saran jandarma ekiplerinin 'Teslim ol' çağrısına olumsuz yanıt veren Mahmut Ş., jandarmalara karşı uzun bir süre bıçakla direndi. Elinde bıçakla tehditler savuran cezaevi firarisi Mahmut Ş.'nin bir anlık dalgınlığından faydalanan ekipler, şüphelinin elindeki bıçağı alarak onu etkisiz hale getirdi. Kelepçelenerek gözaltına alınan Mahmut Ş., hastanede sağlık kontörlünden geçirilerek, ifadesi alınmak üzere İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Acil servis

Şüpheliye sağlık raporu alınması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 49 MB

===================================================

(ÖZEL)

11) GAZİANTEP'TE TRAFİK KURALLARI TİYATRO İLE ANLATILDI

GAZİANTEP'te, trafik kuralları öğrencilere tiyatro oyunu ile anlatıldı.

Karayolu Güvenliği Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında lise öğrencilerine, trafik kuralları  'Geleceğin Yol Kullanıcıları' adlı tiyatro oyunu ile anlatıldı. Büyükşehir Belediyesi konferans salonunda oynan oyunu izlemeye Vali Yardımcısı Halil Uyumaz, Trafik Denetleme Şube Müdürü Vekili Aydın Şahin, protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Aydın Şahin, trafik kazalarının ana nedeninin hız ve kural ihlalleri olduğunu belirtti. Şahin, Gaziantep'te trafik kazalarının azaltmak için Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) veya Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) kurulduğunu, bu sistemlerin hayata geçtikten sonra trafik kazalarında ciddi anlamda azalma olduğunu kaydetti. Aydın Şahin'in konuşmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu tarafından 'Geleceğin Yol Kullanıcıları' tiyatro oyunu sahnelendi. Tiyatro oyunundan sonra başarılı trafik polisi ve jandarmalara çalışmalarından dolayı plaket verildi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Etkinliğe katılanlar

İstiklal Marşı ve saygı duruşu

Aydın Şahin'in konuşması

Sinevizyon gösterimi

Tiyatro oyunu

- Plaket töreni

Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN - GAZİANTEP - DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 78 MB

===================================================

12)PALMİYELERE ENDOTERAPİ

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, kentin simgeleri arasında yer alan palmiyeleri zararlılardan korumak için Türkiye'de ilk kez uygulanan 'endoterapi' uygulamasına başladı. Amerika, Fransa, İtalya ve İspanya'da kullanılan yöntem, ilk olarak Konak Meydanı'ndaki palmiyelere uygulandı.

İzmirlilerin kısaca palmiye olarak adlandırdığı kentin simgelerinden Phoenix (Phoenix canariensis) ağaçlarının zararlılardan ve hastalıklardan korunması için gelişmiş zirai mücadele yöntemlerine başvuruluyor. 2008 yılından bu yana "Palmiye kırmızı böceği" ne karşı mücadele yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ilk kez 'endoterapi' adı verilen yeni bir yönteme başvurdu. Amerika Birleşik Devletleri'nin yanı sıra Fransa, İspanya, İtalya gibi Akdeniz ülkelerinde kullanılan yöntem, Türkiye'de ilk olarak Konak Meydanı'ndaki palmiyelerde uygulandı. Palmiye kırmızı böceğinin biyolojisi göz önüne alınarak İspanya'da geliştirilen ve bilimsel tabanlı çalışmalar ile etkinliği ispatlanan yöntem kapsamında, ağaç gövdesine zarar vermeyecek şekilde sondalar yerleştirildi. Ağaca 2 ayrı noktadan takılan sondaların içine belirlenmiş ölçülerde su ve ilaç karışımı enjekte edildi. Uygulanan yöntemle sonda takma işleminin bir kez yapıldığını, belli periyotlarda sondanın kapağı açılarak yeni ilaç enjekte edildiğini söyleyen uzmanlar, bu yöntem sayesinde hem daha etkili bir tedavi uygulandığını hem de iş gücünden tasarruf edildiğini söyledi.

ÇAM KESE TIRTILINA KARŞI TAM İSABET

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin yeşil dokusunu koruyabilmek için bir yandan da çam kese böceği ile mücadele ediyor. Ekim ayından bu yana, ağaçların "Mist Blower" adlı tepeden ilaçlanma yöntemiyle 60 binin üzerinde çam ağacı ilaçlandı. Mücadelenin gerçekleştirildiği bölgelerde hastalığın izlerinin tamamen ortadan kalktığı görüldü.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Türkiye'de ilk kez uygulanan 'endoterapi' nin Konak Meydanı'ndaki palmiyelere uygulanmasından genel ve detay görüntüler

İZMİR/DHA

=======================================================

13)MUSTAFA CECELİ TARSUS'DA 15 BİN KİŞİYİ COŞTURDU

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde konser veren Mustafa Ceceli, 15 bin kişiyi coşturdu.

Mersin Büyükşehir ile Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen 23'üncü Geleneksel Eshab-ı Kehf Hıdırellez etkinliklerinin finalinde Mustafa Ceceli sahne aldı. Sevilen parçalarını seslendiren sanatçı, hayranlarına müzik dolu bir gece yaşattı. Açık Hava Gösteri Merkezi'ndeki konserde zaman zaman sevenleri ile sohbet eden Ceceli, coşkulu bir kalabalığa konser vermekten mutlu olduğunu söyledi. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Ceceli'ye Nusret mayın gemisi maketi armağan edildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Konser alanı

Yerel sanatçıların konserlerinden kısa görüntü

İzleyicilerin kalabalığı

Belediye Başkanı Şevket Can'ın konuşası

Kalabalığın coşkusu

Ceceli'nin sahne alması

Kalabalık görüntüsü

Bir hayranının üzerinde Van'lıyım Şanlıyım Mustafa Ceceli Hayranıyım yazılı dövizi göstermesi

İzleyiclerin cep telefonları ile ışık show yapmaları

Detaylar

Ceceli'nin şarkısını bir kadın hayranının işaret diline çevirmesi

SÜRE: 09: 06   BOYUT: 290MB

Haber-Kamera: Tolunay DUMAN/TARSUS,(Mersin),

===================================================

14)ALANYA'DA ÇILGIN PARTİ

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde dövme stüdyosunun düzenlediği partide katılımcılara ücretsiz dövme yapıldı. Dansçı kızlar ise partide gösterileriyle ilgi odağı oldu.

Uluslararası dövme yarışmalarından 6 ödülle dönen Alanya Cleopatra İnk Dövme Stüdyosu ödüllerini düzenlediği partiyle kutladı. İlçedeki bir barda düzenlenen partiye çoğunluğu yabancı yaklaşık 700 kişi katıldı. Partiye gelenler DJ'in müzik performansıyla eğlenirken, kadın dansçıların yaptığı erotik danslar ise büyük ilgi gördü.

Sokağa taşan partide eğlence mekanının önüne kurulan camla kapalı alanlarda katılımcılara ücretsiz dövme yapıldı. Geç saate kadar süren partide katılımcılar müziklerle eğlendi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Partiden genel görüntü

Dansçılardan görüntü

Dövme yapılan alanlardan görüntü

Partiden detay görüntüler

HABER- KAMERA: Engin ANAK/ALANYA (Antalya),

=================================================

15)GAZİANTEP'TE VAKIFLAR HAFTASI KUTLANDI

GAZİANTEP'te Vakıflar Haftası düzenlenen törenle kutlandı. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene; Vali Yardımcısı Halil Uyumaz, Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, hayırseverler ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü çalışanları katıldı. Tören, Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunduğu törende Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven tebrikleri kabul etti.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Törene katılanlar

Çelenk bırakılması

İstiklal Marşı'nın okunması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Metin Faruk TAMER-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 61 MB

===================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Ceceli Gaziantep Antalya Politika Güncel Haberler

title