Haberler

Dha Yurt Bülteni-5

1)MERAL AKŞENER'İN KATILACAĞI ISPARTA MİTİNGİNE İZİN VERİLMEDİISPARTA'da Meral Akşener'in katılımıyla 12 Nisan'da yapılması planlanan açık hava toplantısıyla ilgili Merkez İlçe Seçim Kurulu'na yapılan başvuru kabul edilmedi.

1)MERAL AKŞENER'İN KATILACAĞI ISPARTA MİTİNGİNE İZİN VERİLMEDİ

ISPARTA'da Meral Akşener'in katılımıyla 12 Nisan'da yapılması planlanan açık hava toplantısıyla ilgili Merkez İlçe Seçim Kurulu'na yapılan başvuru kabul edilmedi. MHP'den ihraç edilen bağımsız Isparta Milletvekili Nuri Okutan, eski İçişleri Bakanı Meral Akşener'in katılımıyla 12 Nisan'da Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilecek 'milli iradeye saygı' konulu toplantı için 23 Mart tarihinde Merkez İlçe Seçim Kurulu'na başvurdu. Okutan'ın başvurusu Merkez İlçe Seçim Kurulu tarafından yapılan değerlendirmenin ardından reddedildi.

'İPTAL ETTİKLERİ MADDE TRT'YLE İLGİLİ'

Merkez İlçe Seçim Kurulu'nun verdiği ret kararının yasalara uygun olmadığını savunan Nuri Okutan şu açıklamayı yaptı:  "Referandumla ilgili 12 Eylül'den sonra düzenlenmiş bir yasa var. Orada TRT'de propaganda usulü var. Yüksek Seçim Kurulu, bu hallerde mecliste grubu bulunan partilere hak tanıyor. İktidar partisinin, muhalefet partisinin TRT'de ne kadar konuşacağına ilişkin haklar tanıyor. Talebimizi reddetmelerine gerekçe gösterilen bu madde. Ben TRT'ye başvurmadım. İptal ettikleri madde TRT ile ilgili. Bu maddeden tutturarak izin vermiyorlar. Bizim başvurumuz böyle değil. Diğer partiler gibi, Muharrem İnce gibi biz de hakkımızı kullanmak istedik. Ben bu ilin milletvekiliyim, halkla toplantı yapmak hakkım. Kanunun maddeleri var. Milletvekilleri açık ve kapalı toplantı yapabilir. Bizim toplantımıza Meral hanım da katılacaktı. İtiraz ettik. Bizim açımızdan iptal yok. 12 Nisan'da programımız Isparta. Kapalı yerde yapacağız, kahvede yapacağız, yolda yapacağız. Mal pazarı da olsa yapacağız. Ama mutlaka yapacağız."

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, -

====================================================

2)CHP'Lİ BALBAY 'HAYIR' ŞARKISI YAZDI, ÇALDI, SÖYLEDİ

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, anonim bir türkü olan 'Karanfil deste gider'in sözlerini 'hayır'a uyarladı. Balbay, türküyü İzmir'de katıldığı bir radyo programında saz çalarak söyledi. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, 'Karanfil deste gider' türküsüne referandum için yeniden söz yazdı. "Tek çiçekle park olmaz, demokrasi kurulmaz, Meclis'te konuşmadan, derde çare bulunmaz" türkünün dikkat çeken sözleri arasında yer aldı. Türküyü, İzmir'de katıldığı bir radyo programında radyo çalışanlarıyla birlikte saz çalarak seslendiren Balbay, "Tarih boyunca türküleri yakanlar yasaları yapanlardan daha güçlü olmuştur. Halkımıza türkülerle de ulaşacağız" dedi.

KUTU

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın referandum için 'hayır'a uyardığı türkünün sözleri şöyle:

"Halk sandığa gidecek

Hah hah ha Hayır

Kararını verecek

Hah hah ha hayır

16 Nisan günü

Hah hah ha hayır

Mühürünü vuracak

Hah hah ha hayır

Hayır hayır

Memleket için hayır

Gelecek için hayır

Hayır hayır hayır hayır

Tek çiçekle park olmaz

Hah hah ha hayır

Demokrasi kurulmaz

Hah hah ha hayır

Meclis'te konuşmadan

Hah hah ha hayır

Derde çare bulunmaz

Hah hah ha hayır

Hayır hayır

Memleket için hayır

Gelecek için hayır

Hayır hayır hayır hayır"

Görüntü Dökümü

----------------------

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, radyo çalışanlarıyla saz çalıp türküyü söylüyor.

İZMİR/DHA

=================================================

3)ASANSÖR BOŞLUĞUNA DÜŞEN KÖPEK, İTFAİYE EKİPLERİNCE KURTARILDI

NEVŞEHİR'in Herikli Mahallesi'ndeki bir işyerinin asansör boşluğuna düşen köpek, Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı.

Nevşehir'in Herikli Mahallesi Mustafa Parmaksız Caddesi üzerinde bulunan bir işyerinin asansör boşluğuna köpeğinin düştüğünü belirten Emre Yücel,110 arayarak köpeğinin düştüğünü ihbar etti.Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 10 metre yüksekliğe sahip asansör boşluğunda mahsur kalan köpeği yaklaşık 20 dakikalık bir çalışmanın ardından kurtardılar. Köpeğin sahibi Emre Yücel, köpek kurtarıldıktan sonra Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerine teşekkür etti. Dün akşam çatı katına getirdiği köpeğin asansör boşluğuna düştüğünü bu sabah gördüğünü söyleyen Yücel " Asansör boşluğuna düşen köpeğimin kurtarılması için İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinden yardım istedik. Kısa zamanda köpeğim kurtarıldı. Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ediyorumö dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------

itfaiye ekipleri asansör boşluğuna inmek için hazırlanması

-İtfaiye erinin İp ile Asansör boşluğuna inmesi

-Asansör boşluğunda Köpeğin ip ile yukarı çekilmesi

-Köpeğin sahibinin köpeği sevmesi

-Köpek Sahibi emre Yücelin açıklaması

Haber - Kamera: Sinan KORKMAZER /NEVŞEHİR,DHA

DV 1 Dosya 5 Dakika 583 - MB

========================================================

4)İTFAİYEDEN KEÇİ KURTARMA OPERASYONU

DENİZLİ'nin Çardak İlçesi'nde, kayalıklarda 5 gün boyunca mahsur kalan keçi, itfaiyenin arama kurtarma ekiplerince gerçekleştirilen 3 saatlik çalışmayla kurtarılarak sahibine teslim edildi.  Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın arama kurtarma ekipleri, Gemiş Mahallesi'nde dün (salı), 3 saat süren keçi kurtarma operasyonu yaptı. Zeki Eren'e ait keçi, kayıp olduğu 5 günün ardından kayıklarda bulundu. Eren'in itfaiyeden yardım istemesi üzerine çalışma başlatıldı. İtfaiye ekibi, keçinin bulunduğu kayalıklardaki yamaca halatlarla indi. Keçi bağlandıktan sonra itfaiye ekibi tarafından aşağıya emniyetle şekilde indirilerek kurtarıldı. 3 saat süren operasyonun ardından kurtarılan keçi, sahibine teslim edildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Cep telefonuyla çekilen görüntülerden

İtfaiye ekiplerinin halatla inmesi

Keçiyi bağlayıp, indirmesi

Haber- Kamera: Ramazan ÇETİN / DENİZLİ,

=================================================

5)TRAMVAY DURAĞINDA ŞÜPHELİ PAKET PANİĞİ

BURSA'da, Adliye Sarayı karşısındaki Osmangazi Askerlik Şubesi'nin hemen önünde bulunan tramvay durağında unutulan bavul ve 2 poşet polisi alarma geçirdi. Polis, içerisinden erkek kıyafetleri çıkan bavul ve poşetlerin sahibini araştırıyor.

Bursa'da Merkez Osmangazi İlçesi Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bulunan Adliye Sarayı'nın karşısı, Osmangazi Askerlik Şubesi'nin hemen önünde bulunan tramvay durağında bu sabah bırakılan bavul ve iki poşeti görenler 155 Polis İmdat'ı arayıp bilgi verdi. Kısa sürede belirtilen durağa gelen polis ekipleri güvenlik şeridi ile çevirdi. Daha sonra yapılan incelemede bavul ve poşetlerin içerisinde bir işçiye ait olduğu sanılan erkek kıyafetleri çıktı. Güvenlik şeridini kaldıran ve tramvay seferlerinin yapılmasına izin veren polis, karakola getirdiği bavul ve poşetlerin sahibini MOBESE kamerası görüntülerinden araştırıyor.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Şüpheli çantanın bulunduğu durak

-Tramvayın geliş

-İnsanların hızla bölgeden uzaklaşması

Halil ÖZÇOBAN/BURSA

BOYUT 6.44 MB

====================================================

6)ADRİANA LİMA DOSSO DOSSİ'DE PODYUMA ÇIKACAK

ANTALYA'da 8-13 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek Dosso Dossi Fashion Show'un yıldızı, top model Adriana Lima olacak. Dosso Dossi Fashion Show ve The Land of Legends Theme Park ortaklığında gerçekleştirilecek şovda, podyuma baş manken olarak çıkacak Adriana Lima, dört kıyafet sergileyecek.

İlk olarak 2013 yılında katıldığı Dosso Dossi Fashion Show'da podyuma çıkan Lima, 9 Haziran günü The Land of Legends Theme Park'ta özel olarak hazırlanacak podyumda 50 mankenle birlikte yürüyecek. Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, yaptıkları teklifi kabul eden Adriana Lima'nın, Türkiye'ye yeniden gelecek olmaktan dolayı heyecanlandığını belirtti.

Hikmet Eraslan, "Bu yıl en büyük şovumuza hazırlanıyoruz. Gerek podyumda yürüyecek isimlerle, gerekse defilemizi gerçekleştireceğimiz Türkiye'nin en büyük yaşam ve eğlence parkı The Land Of Legends Theme Park'la uzun süre konuşulacak görkemli bir şova imza atacağız. Bu yıl, baş mankenimiz Adriana Lima'nın yanı sıra sürpriz isimleri de Antalya'da ağırlıyor olacağız" dedi.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, -

===================================================

7)ALTIEYLÜL'DE OKULUN TİCARİ ALANA ÇEVRİLMEMESİ İÇİN AÇIKLAMA

BALIKESİR'de, CHP Altıeylül İlçe Başkanlığı, 1/5000 ölçekli revizyon ve ilave nazım planıyla Altıeylül Ortaokulu'nun bulunduğu alanın ticari konut sahası olarak gösterilmesinin ardından imar değişikliğinin iptali için Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na başvurdu. Önceden Altıeylül Ortaokulu'nun önünde basın açıklaması yapan, eğitim yuvasının yıkılarak AVM'ye dönüştürüleceği iddialarını gündeme getiren CHP Altıeylül İlçe Başkanı Yusuf Yüksel, bu kez yaklaşık 50 partiliyle birlikte Büyükşehir Belediyesi'nin önünde açıklamalarda bulundu. CHP'li Yüksel, "Yeni imar planı değişikliğiyle, Altıeylül Ortaokulu'nun ranta açılmasına 'hayır' diyoruz. PKK yıllarca Doğu'da ve Güneydoğu'da okullarımızı yaktı. AKP'li belediye şu anda okullarımızı yıkıyor. Okullarımız rant meydanı değildir, eğitim kurumudur. Balıkesir halkına çağrıda bulunuyorum. Okulumuza sahip çıkalım, okulumuzu yıktırmayalım, itiraz dilekçesi verelim, bu günaha ortak olmayalım" dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı AK Partili Ahmet Edip Uğur'a ve meclis üyelerine de seslenen Yüksel, "Sayın Uğur, sayın meclis üyeleri size de okulumuza dokunmayın diyorum. Bugün itiraz dilekçelerini vereceğiz ve sonuna kadar bu yanlıştan vazgeçilmesi için yasal haklarımızı kullanacağız" diye konuştu. Yüksel basın açıklamasına katılanlara "Altıeylül ranta açılsın mı" diye sorarken, partililer de "hayır" diye bağırdı. Vatandaşların 31 Mart'a kadar imar değişikliğine dilekçeyle itiraz edebileceği açıklandı. Bugüne kadar CHP ile birlikte çok sayıda vatandaşla velinin de belediyeye itirazda bulunduğu öğrenildi.

"KAMU YARARI YOK, TARİHİ DEĞER YOK OLACAK"

CHP'lilerin belediye başkanlığına verdiği dilekçede şu görüşler dile getirildi:

"Balıkesir ili merkez Altıeylül ilçesi sınırlarında içinde 1/5000 ölçekli revizyon ve ilave nazım planı ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis kararı sonucu imar planı değişikliğine gidilerek, mevcut planda okul sahası olan Altıeylül okulunun bulunduğu alan ticari konut alanına dönüştürülmektedir. Bu durum kamu yararına uygun değildir. Bunun yanında çağdaş şehircilik anlayışına da terstir ve tarihi değerlerin yok olmasına neden olacak talihsiz bir karardır. Söz konusu alanın şehir merkezinde yer alması ve çevresinde başkaca bir okulun bulunmaması, bu okulda eğitim gören öğrencilerin başka okullara dağıtılarak mağdur edilmelerini getirecektir. Bunun da kamu yararı ile bir ilgisi yoktur. Tam aksine bu konu kamu yararına aykırıdır. Çağdaş şehircilik anlayışında ticari konut alanı, arsa üretmekle olur. Böyle bir durumda daha modern ve yaşanabilir alanları olan, bunun yanında daha ekonomik konut üretmek mümkün olabilir. Aksi halde mevcut okul alanını ticari konut sahasına çevirmek bazı haksız kazançlara ve haksız rant sağlamaya da neden olabilir. Böyle bir imar değişikliği, 1930'da yapılan ve tarihi bir geçmişi olan bir irfan yuvasının da sonu demektir. Tarihine, kültürel değerlerine sahip çıkmayan toplumlar sonunda yozlaşır ve benliklerini kaybederler. Okulun bulunduğu alanın imar planında aynen okul sahası olarak kalması ve bu şekilde korunması milli ve kültürel değerlerimize de sahip çıkmak demektir"

Görüntü Dökümü

---------------------

Altıeylül Ortaokulu binasının dıştan görünümü

Altıeylül Belediye Başkanı CHP'li Yusuf Yüksel'in belediye önünde açıklama yapmasından görüntü

Partililer ve vatandaşların ranta 'hayır' diye bağırmasından görüntü

Genel ve Detay görüntü

(Haber- Kamera: Hilmi DUYAR- Coşkun YAMAN / BALIKESİR,

=============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Meral Akşener Altıeylül Nevşehir Isparta Politika Güncel Haberler

title