Haberler

Dha Yurt Bülteni-5

1)TÜFENKCİ: EKONOMİ, YIL SONUNDA BEKLENENİN ÜZERİNDE BİR PERFORMANS GÖSTERECEKGÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, istihdam ve üretimi birlikte artırmak istediklerini belirterek, "Her ilave istihdam aynı zamanda üretimin büyümesi demektir.

1)TÜFENKCİ: EKONOMİ, YIL SONUNDA BEKLENENİN ÜZERİNDE BİR PERFORMANS GÖSTERECEK

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, istihdam ve üretimi birlikte artırmak istediklerini belirterek, "Her ilave istihdam aynı zamanda üretimin büyümesi demektir. Bu almış olduğumuz tedbirler ve teşviklerle beraber ekonominin yıl sonuna doğru beklenenin üzerinde bir performans göstereceğini de şimdiden söyleyebiliriz" dedi.

Bakan Tüfenkci, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kahramanmaraş'a geldi. Havaalanında Vali Vahdettin Özkan, AK Parti milletvekilleri ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Tüfenkci, ilk olarak valiliği ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Bakan Bülent Tüfenkci, 16 Nisan'da yapılacak referandumun Türkiye'nin geleceğine yöne vereceğini söyledi. Güçlü bir Türkiye'den korkanlara insan 16 Nisan'da kokmadan 'Evet' diyeceklerini belirten Tüfenkci, "Özellikle Türkiye'nin güçlü meclis, güçlü yönetim ve güçlü yargıyla beraber Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde Kahramanmaraş'ın ve Türkiye'nin ekonomisinin dünyayla rekabet edebilir hale gelmesi açısından da verilecek karar çok önemli. Gençlerin önünün açılması yönünde verilecek karar çok önemli. Kahramanmaraş'ımızın da bu kararı verdiğini görüyoruz. Zaten hep milletten yana oldu Kahramanmaraş. Dolayısıyla 16 Nisan'da da bu kararı inşallah bu şekilde tecelli edecek" diye konuştu.

'İSTİHDAMIN YANINDA ÜRETİMİ DE ARTIRMAK İSTİYORUZ'

Bakan Tüfenkci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istihdam çağrısına iş dünyasından çok kısa sürede olumlu tepkiler geldiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Birçok işletmemiz ve esnafımız artı 1 veya daha fazla kişiyi istihdam ederek bu çağrıya katkı vermiş oldu. İlk rakamlara baktığımızda ciddi rakamlar olduğunu görüyoruz. Edindiğim bilgiye göre Kahramanmaraş'ta da bu çağrı üzerine istihdam noktasında artışlar olduğunu, almış olduğumuz raporlarda da görünüyor. Burada önemli olan şu; biz sadece istihdamı artırmak istemiyoruz, aynı zamanda üretimi de artırmak istiyoruz. Çünkü her ilave istihdam aynı zamanda üretimin büyümesi demektir. Biz dünya pazarlarında rekabetimizi güçlü bir şekilde yapabilmemiz için üretimimizi de artırmamız lazım. Zaten göreceksiniz mart ayı ihracat rakamları açıklandığında güçlü bir artış olacağını belki de son ayların reformuna imza atacağımızı hep beraber görmüş olacağız. Bu almış olduğumuz tedbirler ve teşviklerle beraber ekonominin yıl sonuna doğru beklenenin üzerinde bir performans göstereceğini de şimdiden söyleyebilir. Yeter ki biz birlik ve beraberliğimizi bozmayalım."

Görüntü DÖkümü

-----------------------------

Tüfenkçi'nin konuşması

Tüfenkçi'nin valilik şeref defterini imzalaması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 183 MB

==================================================

2)GAZİANTEP'TE SİLAHLI KAVGA: 2 YARALI, 3 GÖZALTI

GAZİANTEP Emniyet Müdürlüğü yakınlarında iki grup arasında çıkan, tabanca ve bıçakların kullanıldığı kavgada 2 kişi yaralandı. Silah sesleri üzerine polis caddeyi ablukaya alırken, kavgaya karışanlar havaya uyarı ateşi açılarak durduruldu. 2 kişinin yaralandığı kavgaya karışan 3 kişi, polislerce gözaltına alındı.

Olay, öğle saatlerinde, İncilipınar Mahallesi'nde bulunan Emniyet Müdürlüğü'ne yakın mesafedeki bir taksi durağında meydana geldi. İddiaya göre; aralarında alacak meselesi yüzünden husumet bulunan Ali K., Kadir K. ile Serhat Ç., Abdullah Ç. ve Atilla Ç. yolda karşılaştı. İki grup arasında başlayan tartışma büyüyerek tabanca ve bıçakların kullanıldığı kavgaya dönüştü. Kavgada Kadir K. ve Ali K. bıçak ve tabancadan çıkan kurşunlarla yaralandı. Kavganın olduğu yere 100 metre mesafede bulunan Emniyet Müdürlüğü'nde görevli resmi ve sivil polisler, silah sesleri üzerine olay yerine gelerek caddeyi ablukaya aldı. Bu sırada süren kavgaya sonlandırmak için polis, havaya uyarı ateşi açtı. Kavgaya karıştıktan sonra olay yerinden kaçarken polise bıçak çektikleri iddia edilen Serhat Ç., Abdullah Ç. ve Atilla Ç., kovalamaca sonucu gözaltına alındı.

Olayda yaralanan 2 kişi ambulanslarla hastanelere götürülürken, korkuya neden olan kavgayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Kavganın yaşandığı yer

Kavgaya karışanların gözaltına alınması

Olay yerindeki polisler

Olay yerindeki panik

Polisin şüphelileri polis aracına götürmesi

Olay yerindeki yaralılar

Yaralıların ambulanslarla götürülmesi

Havaya ateş eden polis(Cep Telefonu Kamerası)

Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Eyüp BURUN -GAZİANTEP -DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 127 MB, 8 MB

===================================================

3)ADIYAMAN'DA 350 KİŞİLİK GEÇİCİ İŞE 3 BİN 431 BAŞVURU

ADIYAMAN Belediyesi'nde 6 ay süreyle çalıştırılacak 350 kişilik işe 3 bin 431 kişi başvurdu. Yoğun başvuru üzerine işe alınacak kişiler noter huzurunda yapılan kura çekimi ile belirlendi.

Adıyaman Belediyesi'nin park ve bahçe hizmetlerinde görevlendirmek üzere İş-Kur tarafından yürütülen Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 350 kişilik geçici iş kontenjanı açıldı. 6 ay boyunda yapılacak geçici işe 3 bin 431 kişi başvurdu. Başvuru sayısının fazla olması üzerine bugün Cumhuriyet Spor salonunda noter huzurunda kura çekimi yapıldı. Kura çekimiyle ismi 350 kişi arasında çıkanlar sevinç yaşarken, çalışma hakkı elde edemeyenler ise evlerine üzülerek döndü.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Salonda toplanan kalabalık

Kura çekimi yapılması

Kuraya katılanlar ile röp.

Kuraya çocukları ile gelen kadınlar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 90 MB

=================================================

4)RAYLAR ÜZERİNDE BOĞAZINDAN KESİLMİŞ ERKEK CESEDİ BULUNDU

KONYA'nın Akşehir İlçesi'nde yük trenini kullanan makinist tarafından raylar üzerinde, bıçakla boğazı kesilerek öldürülmüş bir ceset bulundu. Cesedin 31 yaşındaki bekar Soner Arlı'ya ait olduğunu belirleyen jandarma, olayı aydınlatmak için çalışma başlattı. Olay, bugün saat 06.00 sıralarında Akşehir İlçesi Kozağaç Mahallesi yakınlarındaki demir yolunda meydana geldi. Konya- İzmir seferini yapan yük trenini kullanan makinist, raylar üzerinde bir kişinin yattığını fark etti. Bunun üzerine treni durdurup, jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen jandarma yaptığı incelemede, yerde kanlar içinde yatan kişinin Afyonkarahisar'ın Sultandağı İlçesi'ne bağlı olay yerine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Yeşilçiftlik Beldesi'nde oturan Soner Arlı'ya ait olduğunu ve boğazından kesilerek öldürüldüğünü belirledi. Vücudunda da yara izleri bulunan Arlı'nın cesedi otopsi için Akşehir Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Jandarma, Arlı'yı öldüren kişi ya da kişilerin kimliğini belirlemek için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

-----------------

Jandarmanın cesedi taşıması

Jandarmanın olay yerinde inceleme yapması

Genel ve detay

Ölen Arlı'nın fotoğrafı

(Haber- Kamera: Atilla MEMİŞ AKŞEHİR KONYA DHA)

======================================================

5)ŞANLIURFA'DA BETON MİKSERİ DEVRİLDİ, SÜRÜCÜ YARALANDI

ŞANLIURFA'da, virajda savrulup devrilen beton mikserinin sürücüsü 46 yaşındaki Abdurrahman Alev, araçta sıkışıp yaralandı. Alev, itfaiye ekiplerinin 1 saatlik çalışmasıyla çıkarılarak hastaneye götürüldü.

Kaza, sabah saatlerinde Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunun 15'inci kilometresinde meydana geldi. Abdurahman Alev yönetimindeki 63 B 7347 plakalı beton mikseri, otoyol kavşağında virajı alamayınca bariyerlere çarparak devrildi. Kazada, sürücü Alev, devrilen mikserde sıkışarak yaralandı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine sevk edilen itfaiye ve sağlık ekipleri, Alev'i bir saatlik çalışma sonrası sıkıştığı yerden çıkardı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesini yaptığı ve hayati tehlikesini bulunduğunu saptadığı sürücü, ambulansla tedavi için Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

Kaza yerinde çalışma yapan ekipler

Sıkışan sürücüyü kurtarma çalışması

Sürücünün ambulansa konulması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK-ŞANLIURFA-DHA)

123-128 MB

=================================================

6)BALIK AVLAMAK İÇİN BOMBA YAPIYORLARMIŞ

ADANA'da 3 katlı binanın damındaki odada meydana gelen patlamada yaralanan 3 kişinin kaçak balık avlamak için patlayıcı yaptığı ortaya çıktı.

Fatih Mahallesi'nde 3 katlı binanın damındaki tek odada dün saat 15.00 sıralarında büyük gürültüyle patlama oldu. İhbar üzerine sevk edilen ekipler, yaralanan ev sahibi Veli Taşdemir, kardeşi Hacı Hüseyin Taşdemir ile arkadaşları İhsan Canalev'iÇukurova Devlet Dr. Aşkım Tüfekçi ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne kaldırdı. Hayati tehlikeleri bulunan 3 kişi tedaviye alınırken evde bulan ve isimleri açıklanmayan 2 kişi ise gözaltına alındı.

Yaşanan bombalı eylemler nedeniyle titizlikle incelenen eve Adana Emniyet Müdürü Osman Ak da gelip, bilgi aldı. Gözaltına alınan şüpheliler ile bomba uzmanlarının yaptığı inceleme sonucu yaralanan 3 kişinin kaçak balık avı için el yapımı patlayıcı hazırladığı ortaya çıktı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

---------------

ARŞİV

Polislerin evin damında arama yapması

Kırılan camlar

Evden çıkan polisler

İl Emniyet Müdürü Osman Ak'ın eve gelerek inceleme yapması

SÜRE: 05'27" BOYUT: 610 MB

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

===============================================

7)FETÖ'NÜN, 'KADIN ÖĞRETMENLERİ' ADLİYEYEDE

BURSA'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan kapatılan Özel Nilüfer Eğitim Kurumları'nda çalışan 32 öğretmenden 13'ü bu sabah adliyeye sevkedildi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen hafta OHAL kapsamında, Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Özel Nilüfer Eğitim Kurumları'nda çalıştıkları tespit edilen öğretmenlere operasyon düzenledi. İstanbul, Mudanya, Yenişehir ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde yapılan operasyonlarda, haklarında gözaltı kararı bulunan 59 şüpheliden 32'si yakalandı. Şüphelilerin tamamının ByLock kullandığı, bazılarının örgüt içerisinde tayine tabi personel olduğu ve Bank Asya'ya para yatırdığı belirtildi. Şüphelilerden 13 kadının emniyetteki sorgulamalarının ardından 'Terör örgütüne üye olmak' ve 'terörizmin finansmanının önlenmesine dair kanuna muhalefet etmek' suçlamaları nedeniyle bu sabah adliyeye sevk edildi.

Görüntü dökümü

--------------------------

Şüpheliler adliyeye çıkartılırken

Detaylar

Mehmet İNAN/ BURSA,

================================================

8)SİVAS'TA 23 SÖZLEŞMELİ ER YEMİN ETTİ

SİVAS 5'inci Piyade Eğitim Tugayı'nda üç haftalık temel eğitimini tamamlayan 21'inci dönem sözleşmeli erler, düzenlenen törenle yemin etti.

Sivas 5'inci Piyade Eğitim Tugayı'nda acemi eğitimi gören 21'inci dönem 23 sözleşmeli er için General Şükrü Kanatlı Kışlası'nda yemin töreni düzenlendi. Törene Sivas Vali Vekili Sezgin Üçüncü, Garnizon ve 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutan Vekili Piyade Albay İlhan Erdoğan, askeri erkan ve sözleşmeli erlerin aileleri katıldı. 3 haftalık eğitimlerden geçen sözleşmeli erlerin heyecanlı olduğu görüldü. Törende saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 23 sözleşmeli er tek grup halinde yemin etti. Törende temel eğitim süresince eğitimde, atışta ve sporda başarılı olan sözleşmeli erlere Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü ve Tugay Komutan Vekili İlhan Piyade Albay İlhan Erdoğan tarafından başarı belgeleri ve hediye verildi. Törende konuşan ve sözleşmeli erlere seslenen Tugay Komutan Vekili Piyade Albay İlhan Erdoğan, "Komutanınız olarak sizlerin ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın vatan, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve doğruluktan asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum. Cesaretin, fedakarlığın, vefanın ve sadakatin timsali kahraman ordumuz bu yiğit evlatlarımızla gücünü tazelemektedir. Ettiğiniz bu kutsal andın size ailelerinize, Türk Silahlı Kuvvetleri'mize ve yüce ulusumuza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Törenin ardından askerler anne, baba ve çocuklarına sarılarak hasret giderdi.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Törenden görüntüler

-Sözleşmeli erlerin yemini

-Komutanın konuşması

-Askerlerin yakınlarıyla hasret gidermesi

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

=================================================

9)SİVAS'TA SAHTE BANDROLLÜ İÇKİ OPERASYONU

SİVAS'ta Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda, 2 bin 877 şişe sahte bandrollü şarap ele geçirildi.

Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin ihbar üzerine yaptığı çalışmalara sonucu, kent merkezindeki iki tekel bayi maliye görevlileriyle birlikte denetlendi. Yapılan denetimde 58 şişe sahte bandrollü şarap ele geçirildi. Olayla ilgili tekel bayilerinin işletmecilerine, 5607 sayılı kaçakçılıkla mücadele kanununa muhalefet suçundan işlem yapıldı. Daha sonra bu iş yerlerine sahte bandrollü içkilerin dağıtıldığı Divriği ilçesindeki depo tespit edilerek buraya operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda 2 bin 819 şişe sahte bandrollü şarap ele geçirildi. Şahıs hakkında 5607 sayılı kaçakçılıkla mücadele kanununa muhalefet suçundan işlem yapıldı.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Görevlilerin şarap şişelerini kontrolü

-Şişelerin taşınması

-Depodan görüntü

Haber: Gökhan CEYLAN/SİVAS,

===========================================

10)ŞEHİT AİLELERİ ŞEHİTLİKLERİ GEZDİ

ÇANAKKALE Deniz Zaferi'nin 102'inci yıldönümü için düzenlenen programda, aralarında 15 Temmuz şehitlerinin ailelerinin de bulunduğu 100 şehit yakını Tarihi Gelibolu Yarımadasındaki şehitlikleri gezdi.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'nın organizasyonda, Çanakkale Savaşları ve 15 Temmuz şehitlerinin yakınlarının aralarında yer aldığı 100 şehit yakını, deniz zaferinin 102'inci yıldönümünde kentteki şehitlikleri gezdi. Şehit ailelerinin Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki gezi programı ilk olarak sabah Seyit Onbaşı ve Mecidiye Tabyası ile başladı. Ardından Şahindere Şehitliğini ziyaret eden şehit yakınları, Şehitler Abidesi'ne geçti. Burada mezarları ziyaret edip, şehitlerin ruhu için dua eden şehit yakınlarını, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir karşıladı. Kaşdemir, şehit ailelerine, Tarihi Alan Başkanlığı olarak her zaman emrinde olduklarını söyledi.

18 Mart Çanakkale Zaferi kapsamında şehit ailelerini şehitliklerde ağırlayıp misafir ettiklerini kaydeden Kaşdemir, "Burası şehitler diyarı, bu topraklarda, bu vatan parçasında şehitlerimiz yatıyor. Şehitlerimize ziyarete gelen şehit ailelerinin de olması bu ziyareti çok anlamlı ve kıymetli hale getiriyor. Özellikle 15 Temmuz şehitlerimizin yakınlarının da buraya gelmekten büyük mutluluk duydular. Biz de onları burada ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk" dedi.

Şehit ailelerinin Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitlik ziyaretleri sırasıyla Ertuğrul Tabyası, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi, 57'inci Alay Şehitliği, Conbayırı ziyaretleriyle sürecek.

Görüntü Dökümü

-Şehit ailelerinin şehitler abidesini ziyaretinden görüntü

-İsmail Kaşdemir açıklama

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bülent Tüfenkci Gelibolu Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
title