Haberler

Dha Yurt Bülteni-5

1)TELAFER'DEN HATAY'A KAÇAN TÜRKMENLER 40 GÜNLÜK YAYA YOLCULUĞUNU ANLATTIIRAK'ta Musul'un DAEŞ'ten temizlenmesi için başlatılan operasyonun ardından Telafer'de çift yönlü baskı altında kalıp yurtlarını terketmek zorunda kalan Türkmenlerin Hatay'a akın akın gelişleri sürüyor.

1)TELAFER'DEN HATAY'A KAÇAN TÜRKMENLER 40 GÜNLÜK YAYA YOLCULUĞUNU ANLATTI

IRAK'ta Musul'un DAEŞ'ten temizlenmesi için başlatılan operasyonun ardından Telafer'de çift yönlü baskı altında kalıp yurtlarını terketmek zorunda kalan Türkmenlerin Hatay'a akın akın gelişleri sürüyor. Kış şartlarında 40 günlük yaya yolculuğu göze alan yaşlılardan donanlar olduğu, hamilelerin de bu çileli yolda doğum yaptığını anlatan Türkmenler, "Bizi en çok üzen, kendileri de Şii Türkmen olan Haşdi Şabibilerin zulümleri oldu" dedi. Aralık ayı başından itibaren çok küçük gruplar halinde Telafer'den kaçanlar Hatay'a kadar gelirken, son bir haftada daha büyük gruplar halinde Hatay'ın Kırıkhan İlçesi sınırından Türkmen girişlerinde artış oldu. Bunun üzerine Hatay Yardımlaşma Derneği (HAYAD) çeşitli yardım kuruluşlarına çağrı yapıp sığınmacılar için kurulan çadırı genişletti. Bir haftada 800 dolayında 7'den 70'e Türkmenlerin geldiği Kırıkhan'a bu sabaha karşı da 40 kişilik bir grup geldi. Bu grubun içinde 10 günlük bir bebek olduğu görüldü. Dün de göç yolunda doğan bir bebekle birlikte Yeryüzü Doktorları örgütü hekimlerinin küntrolüne verildi.

ELBİSELERİ ÇAMUR DERYASI, AYAKKABILARI YIRTIK

DHA muhabirlerinin görüştüğü Telafer Türkmenleri, güvenlikleri nedeniyle isimlerini açıklamayıp, bir bölümü yüzlerini de gizleyerek Türkiye'deki akrabalarına ulaşmaya çalışacaklarını söyledi. Telafer'den kaçanların 10 bine yakın olduğunu, en az 5 bin kişinin daha Suriye topraklarında bulunduğunu ve Türkiye'ye gelmeye çalıştıklarını anlatan sığınmacılar, yanlarına aldıkları yiyeceklerin bittiğini, ot ve başka ne bulurlarsa yiyerek hayatta kalmaya çalıştıklarını, büyük dereleri geçerek 40 gün yaya yürüdüklerini belirtti. Azez'e ulaştıklarında kısa bir mola verdiklerini ve 2 gün daha yürüyerek Hatay'a geldiklerini anlatan Türkmenlerin bellerine kadar çamur içinde olduğu, ayakkabılarının yırtıldığı görüldü.

'ONLAR DA TÜRKMEN'

Çadırda ilk olarak elbiseleri değiştirilip banyo yaptırılan ve sıcak yemek verilen Türkmenler şu ortak cümlelerle yaşadıklarını anlattı: "DAEŞ'den sonra İran'ın desteklediği milisler bizi göçe zorladı. Haşdi Şabilerden kaçtık. En zorumuza giden de bu. Onlar da Türkmendi. Her tehlikeyi göze alıp yola çıktık. Önce nereye gideceğimizi bilemiyorduk. Yardım edenler oldu. Bir buçuk aydır yollardayız. Türkiye'ye, kardeşlerimizin yanına ulaştığımız için artık kendimizi güvende hissediyoruz. Ama arkada daha binlerce kişi var.

'DONANLARI YOLDA BIRAKTIK'

Yolda donan yaşlılar oldu. Onları barınabilecekleri bazı yerlerde bıraktık. 3 kişi ölmüş. Hamilelerimiz var. Yolda doğum yapıyorlar. Bizim sesimizi dünya duysun. Bizi kim kurtaracak?"

HAYAD Başkanı Rahmi Vardı, 6 yıldır zaman zaman Türkmenlerin bu bölgeye göç ettiğini, ancak son kafilelerin kış şartlarında ve çok uzun bir yolu yaya yürüyerek geldiklerini söyledi. Uzun zamandır İstanbul Tuzla Belediyesi'nden yakın ilgi ve yardım gördüklerini belirten Vardı, Telafer'den Hatay'a farklı güzergahlardan 40-50 günde yaya ulaşılabildiğini belirterek, uluslararası kuruluşların bu gelişmelere seyirci kalmamasını istedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Çadırın içinde yatakta uyuyan çocuklar ve kadınlar

Kara çarşaflı bir Türkmen kadın ile röp.

Kampa yeni gelen Türkmenlerden görüntüler

Üzerlerindeki çamur

Titreyen çocuklar

Yolda doğan 10 günlük Türkmen bebekten görüntü

HAYAD Derneği Başkanı Rahmi Vardı'nın bebeğin annesi ile konuşması

Bir Türkmen genç ile röp.

Ayaklarındaki çamur

Bir çocuğun üzerindeki çamurlu kıyafetlerinin çıkarılıp değiştirilmesi

Çadırın içindeki çamurlu ayakkabılar

Çıplak ayaklarla yürüyen Türkmenler

Sobanın etrafında ısınmaya çalışanlar

Dernek başkanı Rahmi Vardı'nın bir çocuğun çoraplarını giydirmesi

Yeni getirilen küçük bir çocuğun bakımının yapılması

Çocuğun ağlaması

Gönüllü çalışan Akif Can ile röp.

Dernek başkanı Rahmi Vardı ile röp.

Türkmenlere yeni kıyafetler giydirilmesi ve doktor kontrolünden görüntü

Doktorun ayağı ağrıyan çocuğa müdahale etmesi

Türkmen kızın ayağından detay

Çocuklarına temiz kıyafetleri giydiren aileler

Kampın dışından görüntüler

Türkmenlere çorba dağıtılması

Çocuğuna çorba yediren Türkmen anne

Çocuğun elindeki ekmek

Haber-Kamera: A.Vasi KÖSE-Ufuk AKTUĞ/ KIRIKHAN (Hatay),

=======================================================

2)AKSARAY'DA ÖĞRENCİ SERVİSİ DEVRİLDİ: 5 YARALI

AKSARAY buzlanma nedeniyle kontrolden çıkan öğrenci servisinin şarampole devrilmesi sonucu 4'ü öğrenci 5 kişi yaralandı. Kaza, bugün 08.30 sıralarında Aksaray Akin köyü yolunda meydana geldi. Aksaray merkeze bağlı Gültepe Köylü'nden, Güller Ceylan Acar İlkokulu'na öğrenci taşıyan 58 yaşındaki Hamza Bülbül idaresindeki 68 S 0359 öğrenci servisi, iddiaya göre yoldaki buzlanma nedeniyle kontrolden çıkın şarampole devrildi. Kazada minibüste bulunan öğrenciler Eren C. (13), Bedirhan Ç. (6), Zilan Ç. (10) ve Kübra Ç. (6) ile hostes Elmas B. (25) yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla Aksaray Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Minibüste bulunan diğer 4 öğrenci iler birlikte kazadan yara almadan kurtulan ve kazayı anlatan şoför Hamza Bülbül, "Çocukları okula getiriyordum. Hızım normaldi. Araç birden kaymaya başladı. Ayağımı gazdan tamamen çektim ancak kazaya engel olamadım. Araçta 8 öğrenci vardı. Yolda tuzlama çalışması yapılmamış. Tuzlama yapılsaydı bu kazayı yaşamazdık." dedi.

Görüntü Dökümü

------------------

-Olay yeri görüntüsü

-Kaza yapan araç

-Detay görüntüler

-Hastanedeki yaralılar

-Şöför ile yapılan röp

-Bir öğrenci ile yapılan röp

( Haber-Kamera: Hasan BÖLÜKBAŞ AKSARAY DHA)

==========================================

3)İRANLI TURİSTLERİ TAŞIYAN TUR OTOBÜSÜ DEVRİLDİ: 6 YARALI

YOZGAT'ın Saraykent ilçesi yakınlarında İranlı turistleri taşıyan tur otobüsü, buzlanma nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazada 6 turist yaralandı. Kaza, sabah 08.30 sıralarında Yozgat'ın Saraykent ilçesi yakınlarında meydana geldi. Yılbaşı tatili için İran'dan Ankara'ya gitmekte olan İnsan Rahmani idaresindeki tur otobüsü, Yozgat'ın Saraykent ilçesine yaklaştığı sırada buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kaza sırasında şoför ve muavin ile birlikte otobüste bulunan 9 kişiden 6'sı yaralandı. Yaralılar 112 sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptıkları ilk müdahalenin ardından Sorgun Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazadan yara almadan kurtulan otobüs şoförü İhsan Rahmani, kazanın buzlanma nedeniyle meydana geldiğini ve kontrolden çıkan otobüsün tüm çabalarına rağmen şarampole devrildiğini söyledi.

Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, şoför İhsan Rahmani, yılbaşı tatili için Tahran'dan Ankara'ya gittiklerini bazı yolcuların ise yol güzergahında farklı illerde otobüsten indiklerini onun için yolcu sayısının az olduğunu belirtti.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Kaza yerinden detay,

-Polislerin kaza hakkında amirlerine bilgi vermesi,

-Otobüs şoförünün konuşması,

-Kaza yeri,

-Yoldan görüntü,

-Hastane önünden görüntü,

-Yaralılardan görüntü

Harun GÖKÇEOĞLU- Halit YILMAZ/SARAYKENT(Yozgat), -

==========================================================

4)ÇOBANLARDAN 'DOLSA DA YESEK' OĞLAK DOLMASI KAMPANYASI

ANKARALI çobanlar, 'Dolsa da Yesek' kampanyası kapsamında Ankaralı bir aileye 'Oğlak Dolması' hediye ediyor. Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Kılınç, "Üç yıl önce başlattığımız oğlak dolması kampanyasına bu yıl çok talep var. Çobanlarımız bu yıl, diğer yıllardan farklı olarak Ankaralı bir aileye yılbaşı için oğlak dolması hediye etmek istedi. İnternet üzerinden alınan başvurular sonrası çekilişle çıkan şanslı bir hemşehrimize yılbaşı akşamı oğlak dolması hediye edeceğiz" dedi.

Ankaralı küçükbaş hayvan yetiştiricileri tarafından 3 yıldır düzenlenen 'Dolsa da Yesek' kampanyası kapsamında, çobanlar internet üzerinden çekiliş düzenleyerek, kazanan Ankaralı bir aileye yılbaşı gecesi için oğlak dolması hediye etti. Oğlak etinin tüketimine dikkat çekmek isteyen Ankaralı çobanlar, tüketicileri yılbaşı gecesinde hindi yerine oğlak dolması yemeye davet etti.

ÇAM SAKIZI ÇOBAN ARMAĞANI

Küçükbaş hayvan yetiştiricileri olarak 'Dolsa da Yesek' kampanyası kapsamında yılbaşı gecesi Ankaralı bir şanslı kişiye Oğlak Dolması hediye edeceklerini dile getiren Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Kılınç, "Bundan 3 yıl önce başlamış olduğumuz oğlak dolması kampanyasına bu yıl çok talep var. Çobanlarımız bu yıl, diğer yıllardan farklı olarak Ankaralı bir aileye yılbaşı için oğlak dolması hediye etmek istedi. İnternet üzerinden alınan başvurular sonrası yapılan çekilişle bir hemşehrimize yılbaşı akşamı oğlak dolması hediye edeceğiz. Umarız gelecek yıllarda bu kampanyamızı diğer illerimize de taşıyacağız" diye konuştu.

HEM SAĞLIKLI, HEM LEZZETLİ, HEM EKONOMİK

Oğlak etinin sağlık açısından çok zengin olduğunu dile getiren Başkan Kılınç, "Oğlak etihem kaliteli, hem diyet eti olma özelliği taşır. Beslenme değeri oldukça yüksek, B12 vitaminlerince de zengin bir et türüdür. Doğal, organik Et'e de en yakın etlerden biridir, aynı zamanda da ekonomik" dedi. Başkan Kılınç, oğlak etine karşı ön yargısı olanların da 'Dolsa da Yesek' internet sitesi adresi üzerinden her sorusuna cevap bulabileceğini ve oğlak dolması ile ilgili her türlü bilgiyi edinebileceğini söyledi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Oğlak dolmasının yapılışı ve tarifi

Oğlak dolması detayları

Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Kılınç'ın konuşması

ANKARA, -

===================================================

5)BURSA'DA TİCARİ TAKSİYLE UYUŞTURUCU NAKLİNİ POLİS BOZDU

BURSA'da narkotik ekiplerinin gerçekleştirdiği 2 farklı operasyonda 4 bin 620 gram esrar ele geçirildi. Operasyonla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi ekipleri, Nilüfer ilçesi İzmir Yolu Uygulama noktasından geçmekte olan ticari taksiyi durdurdu. Otomobilde yapılan aramalarda 4 kilo 600 gram esrar ele geçirildi. Ticari takside bulunan D.B. ile A.S. gözaltına alındı. Öte yandan narkotik ekipleri, merkez Yıldırım ilçesi Meydancık Mahalellesi'nde durumundan şüphelendikleri M.C.'yi durdurdu. M.C.'nin yapılan üst aramasında ise 20 gram esrar ele geçirildi. Şüpheli 3 kişi, emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Şüphelilerin adliyeye sevk edilmesi

-Uyuşturucu maddeden görüntü

Berktuğ ÖNCÜ/BURSA,

BOYUT: 26 MB

SÜRE: 0,52 saniye

=====================================================

6)SAKARYA'DA DEAŞ OPERASYONU

SAKARYA'da, Irak'tan gelen 7 kişi terör örgütü DEAŞ ile bağlantılarının olduğu belirlenerek operasyon düzenlendi. Sabaha karşı eve yapılan baskında 7 kişi gözaltına alınırken, operasyon polis kamerasınca kayda alındı.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında kent genelinde terör örgütü şüphelilerine yönelik operasyonlar düzenledi. Polisin düzenlediği operasyonda Irak'tan Adapazarı'na gelen 7 kişinin DEAŞ ile bağlantısı tespit edildi. 7 kişinin yaşadığı eve sabaha karşı operasyon düzenlendi. 7 kişi gözaltına alınırken, evin çeşitli yerlerine gizlenmiş çok sayıda örgütsel döküman ele geçirildi. Operasyon polis kamerasınca kaydedildi.

PKK VE DHKP-C ÜYESİ OLDUKLARI İDDİASIYLA 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Arızalanan aracını sanayiye götüren Mehmet Demir iddiaya göre terör örgütü PKK'yı övücü şarkılar çalınca ihbar edildi. Polis, Mehmet Demir'i gözaltına aldı. Sakarya Üniversitesi Kampüsü yakınlarında duvarlara örgüt propagandası içeren yazılar yazan DHKP-C üyesi olduğu iddia edilen Ali Sabancı ise ihbar üzerine düzenlenen operasyonla yakalandı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Emniyetteki işlemlerin ardından Mehmet Demir ile Ali Sabancı ve DEAŞ üyesi olduğu iddia edilen Alaa Velid Madi, Mohmood Öudhafar Yasen Yaseen, Eymen Ismaıl Halil, Ahmet Khaırı Shukur, Bassam Hamid İsmail, Ali Khaırı Shukur, Mohammed Yaseen Hameed Khafajeı bu sabah adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

------------------

Adliyeye sevk edilmeleri

Polis kamerası görüntüleri

ADAPAZARI(Sakarya), -

======================================================

7)LAODİKYA'DA 7 METRELİK TEPENİN ALTINDAN KUTSAL AGORA ÇIKTI

DENİZLİ'nin Eskihisar Mahallesi yakınındaki, UNESCO Geçici Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Antik Kent Laodikya'daki kazı çalışmalarında boyu 10 metreyi aşan sütunların bulunduğu 35 bin metrekarelik alana yayılan Kutsal Agora gün yüzüne çıkarıldı. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Arkeoloji Bölümü Başkanı ve Laodikya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, depremlerle yıkılan ve üzeri 7 metrelik toprakla kaplanan Anadolu'nun en büyük Kutsal Agora'sının ayağa kaldırılmasının Türk ve dünya arkeolojisi için çok önemli olduğunu, restorasyon çalışmalarıyla bu kalıntıyı 2 bin yıl önceki haline getireceklerini söyledi.

Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, 13 yıldır kazı ve restorasyon çalışmalarının sürdüğü antik kentte 2016 yıl sonu çalışmalarını değerlendirdi. Bu yıl içinde özellikle Kutsal Agora ile batı tiyatrosunda kazı ve restorasyon çalışmasına ağırlık verdiklerini belirten Prof. Dr. Şimşek, Laodikya Antik Kenti'nin tarihe ışık tutmaya devam ettiğini söyledi. 2013 yılında UNESCO Geçici Kültür Mirası Listesi'ne alınan Laodikya'da Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümü ekibinin yaptığı kazı çalışmalarının antik kentin cazibesini arttırdığını belirten Şimşek, "Gelecek 3-4 yıl içerisinde Laodikya, dünyanın en gözde gezilip görülecek mekanları arasında yer alacaktır. Laodikya'da arkeolojik materyal çok fazla, Kuzey Kutsal Agora'nın eşi benzeri yok. Arka bölümde 100 metre uzunluğunda 11 metre yükseklikte resimlerle süslü duvarın ayağa kaldırılıp, ahşap çatı sistemi ile buradaki kiremitlerin orijinalindeki gibi bire bir yapılarak konulması, dünya arkeolojisi bakımından çok önemli olacaktır" dedi.

7 METRELİK TOPRAĞIN ALTINDAN ÇIKAN KUTSAL AGORA

35 bin metrekarelik alana sahip, buradaki tapınaktan dolayı Anadolu'nun en büyük kutsal alanı olarak bilinen Agora'nın bulunduğu yerde yapılan kazı çalışmalarında M.S. 494 yılında meydana gelen büyük depremde yıkılan, 10.8 metre yüksekliğindeki sütunlarında bulunduğu Kutsal Agora'nın yüzeyin 7 metre derinliğinden gün yüzüne çıkardıklarını ifade eden Şimşek, "Kuzey Kutsal Agora'daki çalışmalar çok önemli, 35 bin metrekarelik bir yüz ölçüme sahip, 265x128 metrekarelik alanı kapsıyor. Burada, 10.8 metrelik 'portik' dediğimiz sütunlu galeri sistemi var. Devasa sütunlu galerileri ayağa kaldırmıştık. 4. yüzyıldan itibaren M.S. depremlere bağlı yıkılan binaların dolgularının atıldığı moloz dağı söz konusuydu. Burada yıllara göre sistemli kazı çalışmaları yapıyoruz. 7 metrelik dolgu var. Bu dolgunun içinden heykel başları, takılar, seramik kap ve kacaklar buluyoruz. Bu yıl içinde Kuzey Kutsal Agora güney ve batı portikte 34 adet sütunu orjinali gibi restorasyon yapıp, ayağa kaldırdık. Yaklaşık 2 bin yıl öncesinin yapısını tekrar canlandırmayı düşünüyoruz. Bunun dünyada pek örneği yok, bu yönüyle önemli bir proje. İki yıllık bir proje bu" dedi.

BATI TİYATROSU İKİ YIL İÇİNDE GÜN YÜZÜNE ÇIKACAK

Prof. Dr. Şimşek, Laodikya Antik Kenti'ndeki Batı Tiyatrosu'nda da önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Şimşek, şöyle devam etti:

"Batı Tiyatrosu diye adlandırdığımız Helenistik tiyatroda sahne binasında çalışmalar başlattık. Biz bu tiyatroyu iki yıl içerisinde tüm Denizli ve ülkemizin kullanımına açmayı hedefliyoruz. Sahne binasının birinci katı tamamen, ikinci katının ise bir kısmı ayakta. Tiyatroda çok güzel kabartmalar var ve heykellerle sahne binasını süslendiğini biliyoruz. Heykellerin parçalar halinde buluntuları ortaya çıkarıldı. M.S. 5. yüzyılda kentin sur duvarlarıyla küçültülerek daraltılmasına bağlı olarak sahne binasının sur duvarı olarak kullanıldığını biliyoruz" diye konuştu.

Şimşek, ayrıca, bu yıl 120 işçi ve ustanın yanı sıra 16 akademisyen 15 arkealog, 6 restoratör ve 2 mimarın çalıştığı antik kentte ortaya çıkan 256 envanterlik eserin Müze Müdürlüğü'ne teslim edildiğini, 362 de etütlük eserin bulunduğunu, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Denizli Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan protokol gereği Türkiye'deki en büyük kurumsal kazı çalışmalarını yürüttüklerini sözlerine ekledi.

Görüntü Dökümü

------------------

-Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Arkeoloji Bölümü Başkanı ve Laodikya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek'in açıklaması

-Kutsal Agora ve sütunlardan görüntü

-Kutsal Agora'nın çıkarıldığı 7 metrelik toprak yığınından görüntü

-Batı Tiyatro'dan görüntü

-Pamukkale ve sütunlardan birlikte görüntü

-Genel ve detay görüntüler

(Haber: Ramazan ÇETİN - Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Laodikya Telafer Musul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title