Haberler

Dha Yurt Bülteni-5

1)DÜŞEN F-16'NIN ENKAZI, KAZA KIRIM ÇALIŞMASINDAN SONRA KALDIRILACAKDİYARBAKIR'da dün akşam saatlerinde havalimanı yakınlarına düşen F-16 C tipi savaş uçağının geniş alana yayılan uçağın parçaları, Ankara'dan gelecek olan kaza kırım heyetinin çalışmasından sonra kaldırılacak.

1)DÜŞEN F-16'NIN ENKAZI, KAZA KIRIM ÇALIŞMASINDAN SONRA KALDIRILACAK

DİYARBAKIR'da dün akşam saatlerinde havalimanı yakınlarına düşen F-16 C tipi savaş uçağının geniş alana yayılan uçağın parçaları, Ankara'dan gelecek olan kaza kırım heyetinin çalışmasından sonra kaldırılacak. Pilotun yara almadan kurtulduğu olayda, uçağın kesin düşüş nedeni de bu heyetin incelemeleri sonucunda netleşecek. Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığındaki 181'inci Filo'ya ait olan ve dün akşam eğitim uçuşu yaptıktan sonra inişe geçtiği sırada Diyarbakır Hava Meydanına yaklaşık 1.5- 2 mil mesafede iken henüz bilinmeyen bir nedenle düşen F-16 C tipi uçağın enkazı henüz kaldırılmadı. Merkez Sur İlçesi Çarıklı Mahallesi Yeşildere ve Gümüşler Köyü yakınlarında düşen uçağın düştüğü alanda sabah saatlerinde polis ve askerin olağanüstü güvenlik önlemi aldığı görüldü. Dün akşamdan bu yana havadan ve karadan devam eden çalışmalarda uçağın parçalarının dağıldığı alanlar tek tek tespit edilerek görüntülendi. Bölgede özel harekat timlerinin güvenlik önlemi sürerken, enkazın toplanması için Ankara'dan kaza kırım heyetinin beklendiği belirtildi. Ankara'dan gelecek olan heyetin yapacağı çalışmaların ardından enkaz kaldırılacak.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan dün akşam olay ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Türk Hava Kuvvetlerine ait bir adet F-16 tipi savaş uçağı, 12 Aralık 2016 günü saat 19.30 sularında eğitim uçuşu dönüşünde piste iniş için yaklaşırken, Diyarbakır Hava Meydanına yaklaşık 1.5- 2 mil mesafede iken henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı düşmüştür. Pilot olaydan yara almadan kurtulmuş olup sağlık durumu iyidir. Kaza nedeninin belirlenmesi maksadıyla inceleme başlatılmıştır" denilmişti.

Canan ALTINTAŞ- Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, -

===================================================

2)DİYARBAKIR'DA KARAYOLU KENARINA TUZAKLANAN EYP İMHA EDİLDİ

DİYARBAKIR'ın Hazro İlçesi'nde, Koçbaba mevkiinde yol kenarına tuzaklanan 3 adet 12 kilogramlık tüpler içerisinde ve 150 kilogram amonyum nitratla güçlendirilmiş halde bulunan el yapımı patlayıcı, kontrollü bir şekilde imha edildi. Hazro İlçesi'nde Koçbaba mevkiinde, karayolu kenarına teröristlerce tuzaklanmış halde bulunan ve 150 kilogram amonyum nitrat ile güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı, güvenlik görevlileri tarafından kontrollü olarak imha edildi. Konu ile ilgili Diyarbakır Valiliği'nce yapılan yazılı açıklamada, "Diyarbakır ili sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütünün son zamanlarda yapmış olduğu terör eylemleri neticesinde vatandaşlarımızın, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaları olumsuz olarak etkilenmektedir. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından; öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, vatandaşlarımızın her türlü terör eylemlerinden korunması, seyahat etme haklarını rahatlıkla kullanması maksadıyla her türlü tedbir alınmaktadır. Bu tedbirler kapsamında icra edilen mayın ve el yapımı patlayıcı araması esnasında; Hazro İlçesi Koçbaba Mevkiinde bulunan karayolunun kenarına gömülü vaziyette, 3 adet 12 kilogramlık tüp içerisinde, 150 kilogram amonyum nitrat ile güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı düzeneği tespit edilmiş, tespit edilen el yapımı patlayıcı düzeneği patlayıcı madde imha timi tarafından emniyetli bir şekilde patlatılarak imha edilmiştir. Patlama sonrası herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşların seyahat özgürlüğünü huzur ve güven içerisinde, rahatlıkla kullanabilmesini sağlamak amacıyla, teröristle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilmektedir" denildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-EYP'nin imha anı

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: DİYARBAKIR,

======================================================

3)BİNGÖL KARLIOVA'DA OKULLAR 2 GÜN TATİL EDİLDİ

BİNGÖL'ün Karlıova ilçesi ve köylerinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 2 gün tatil edildi.Karlıova ilçesinde dün akşam saatlerinde etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun kar yağışı nedeniyle ilçeye bağlı bir çok köy yolu ulaşıma kapandı.Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, etkili olan kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve merkeze bağlı köy okulları 2 gün tatil edildi. Bugün ilçe merkezinde okula giden öğrenciler, okulların tatil edildiğini öğrenince evlerine geri döndü. İlçede kar nedeniyle kapanan cadde ve sokak yolları Belediye ekipleri tarafından açılmaya başlandı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Karlıova ilçe merkezinden görüntüler

-Tatil nedeniyle eve geri dönen öğrencilerin görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Serkan BİNGÖL/KARLIOVA,-

===================================================

DİSK'TEN İSTANBUL SALDIRISI AÇIKLAMASI

4)KANİ BEKO "ARTIK YETER"

DEVRİMCİ İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, İstanbul'da 44 kişinin şehit olduğu bombalı saldırıyı lanetlediklerini, terörle, şiddetle, çatışmayla, savaşla bu ülkenin hiçbir sorunun çözülemeyeceğini söyledi. Ülke topraklarının kana ve gözyaşına doyduğunu, "Artık yeter" dediklerini, ancak ne kanın ne de gözyaşının durduğunu belirten Beko, katliamları omuz omuza lanetlerken iktidara da soru sormaktan korkmamak gerektiğini söyledi.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, İzmir'de 10 Aralık'ta İstanbul'da gerçekleşen ve 44 kişinin şehit olduğu bombalı saldırıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Türkiye'nin kara ve acılı günlerinden birinin yaşadıklarını, katliamı şiddetle lanetlediklerini, ölenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilediklerini söyledi. Terörü, savaşı her gün lanetlemelerine karşın her gün insanları yitirmeye devam ettiklerini belirten Kani Beko, "Artık yeter! Bu ülke toprakları kana ve gözyaşına doydu" dediklerini ancak ne kan ne de gözyaşının durmadığını, tekrar tekrar aynı filmin izlendiğini, aynı acıların yaşandığını söyledi. Beko, 10 Ekim 2015 Ankara katliamında Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşanan en büyük kitle katliamlarından birine hedef olduklarını, dost, arkadaş ve çocuklarını toprağa verdiklerini belirtti. Beko, "Yazık bu ülkeye, bu insanlara. Yazık bu güzelim topraklara. Ancak 'yazık' diyerek geçemeyiz. Bizler bu ülkenin yurttaşları olarak artık korkmadan, çekinmeden soru sormaya başlamalıyız. Katliamları omuz omuza lanetlerken yıllardır bu ülkeyi tek başına yönetenlere soru sormaktan da korkmamalıyız. Ben buradan soruyorum: Türkiye'de genel seçimlerin yapıldığı Haziran 2015'ten itibaren 20'nin üzerinde bombalı saldırıda yüzlerce yurttaşını yitirmiş olması tesadüf müdür? Neden Türkiye o tarihten itibaren şiddet sarmalına girdi? 7 Haziran 2015 seçimlerinde 'tek başına iktidar' çıkmadığı için kan akıyor dediler. Eğer iktidar partisine oy verilirse, tek parti iktidarı kurulursa kanın duracağını, kurulmazsa 'kaos' geleceğini söylediler. 7 Haziran'ı yok saydılar, yeniden seçime girdiler. Tek parti hükümetini de kurdular. Peki akan kan durdu mu, katliamlar bitti mi, terör son buldu mu? Hayır. Aksine tırmandı" dedi.

Kani Beko, yurttaşlık görevinin ülke topraklarının neden her gün kanla yıkandığını, neden gözyaşlarının dinmediğini, vaatlerin neden gerçekleşmediğini sormak olduğunu söyledi. Daha İstanbul'da yaralanan ve ölen insanlar yerden kaldırılmamışken 'başkanlık' açıklamaları yapanlara sorulması gereken sorunun "İnsanlar ölürken, siyasi hesaplar peşinde koşmak insanlığı öldürmek değil midir" olduğunu belirten Beko, istikrar vaadi ile yönetime gelen bir iktidarın, istikrar adına attığı her adımın Türkiye'yi daha da istikrarsızlaştırdığını sorgulamak zorunda olduklarını söyledi.

"Teröre karşı çözüm olağanüstü hal" diyenlere "Olağanüstü hal ile amacınız, terörü mü bitirmek sizin gibi düşünmeyen muhalifleri mi bitirmek" sorusunu sormak gerektiğine dile getiren Beko, "Gazeteciler hapiste, milletvekilleri hapiste, belediye başkanları hapiste, akademisyenler işsiz, öğretmenler işsiz ama büyük kentlerin göbeğinde yüzlerce kilo bomba yüklü araçlar patlamaya devam ediyor. Bunun hesabını sormak zorundayız. Bugün soru sormak, bir yurttaşlık görevi olduğu kadar insanlık görevidir. İçeride ve dışarıda savaşı, çatışmayı tercih eden politikaları, bu ülkenin kurucu ilkelerinden olan 'Yurtta barış, dünyada barış' ilkesinin neden terk edildiğini sorgulamak zorundayız. Korkmadan sormalıyız, korkmadan konuşmalıyız. Terörden de baskıdan da OHAL'den de korkmuyoruz. Laik, demokratik, sosyal bir hukuk devletinde insanca yaşamak, kardeşçe yaşamak, barış içinde yaşamak istiyorsak korkmadan, yılmadan omuz omuza vermeliyiz. Görmeyen gözler görsün, duymayan kulaklar duydun. Terörle, şiddetle, çatışmayla, savaşla bu ülkenin hiçbir sorun çözülemez. Bu insanlık dışı saldırıyı bir kez daha lanetliyor, kana ve gözyaşına doyan bu topraklarda acıların, ölümlerin artık son bulmasını diliyoruz" diye konuştu.

Beko'nun basın açıklamasına TMMOB ve KESK temsilcileri de katıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Kani Beko'nun açıklamalarından görüntü

Haber: Utku BOLULU -Kamera: Yasin TİNBEK / İZMİR,

===================================================

5)İLKOKUL ÖĞRENCİSİNE ÖĞRETMEN DAYAĞI

ANTALYA'da, sınıf öğretmeni Turan D.'nin, arkadaşıyla kavga eden 2'nci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki F.B.'nin başını duvara vurup, tokatladığı iddia edildi. Oğlunun korkudan altını ıslattığını söyleyen Güven B., "Hastaneye götürdüm darp raporu aldık. Öğretmen hakkında da polise şikayetçi olduk" dedi.

Kepez İlçesindeki Aslanlar İlkokulu'nda 2'nci sınıf öğrencisi F.B., dün öğle saatlerinde okul koridorunda bir arkadaşıyla oynarken kavga etmeye başladı. Kavga ettiği arkadaşının sınıf öğretmeni Turan D., iddiaya göre F.B.'nin başını koridor duvarına vurup, tokat attı. Gözyaşlarına boğulan F.B., iddiaya göre korkudan altını ıslattı. Pantolonun ıslak olduğunu gören F.B.'nin sınıf öğretmeni Mesude Özen, baba Güven B.'yi telefonla arayarak, "Çocuğunuz altını ıslattı, okula gelir misiniz" dedi.

Okula gelen Güven B., işin aslının anlatıldığı gibi olmadığını öğrenince durumu okul müdürüyle görüştü. Sonrasında hastaneden oğlunun dövüldüğünü belgeleyen rapor alan Güven B., polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Güven B., "Öğrenciler kendi aralarında oynayıp kavga ederken diğer sınıfın öğretmeni geliyor. Çocuğumun kafasını duvara vuruyor ve kafası şişiyor. Sonra çocuk korkudan altına işiyor. Okul müdürüne söyledik. Müdür bey bizim haklı olduğumuzu söyledi. Çocuğumun kafası şiş ve rapor aldık" dedi.

Yaşadığı olaydan çok etkilendiğini belirten F.B. ise öğretmenin şiddetinden sonra altına kaçırdığını ve okula gitmek istemediğini söyledi.

Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Duyar, konuyla ilgili henüz kendilerine şikayet ulaşmadığını belirterek, "Şikayet geldiğinde hemen gerekli incelemeyi yapacağız. Olayda kusuru olanlar hakkında gerekli soruştumayı derhal açacağız" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Güven Buldu ve Fatih Buldu detay

Baba Güven Buldu röp

Fatih Buldu Röp

Ellerindeki darp raporu detayı

Fatih Buldu'nun kafasındaki şişlikten detay

Baba oğul yürümesi detay

Fatih Buldu'nun iç çamaşırı ve okul pantolonu detayı

Okul dış plan

142 MB////////4.27 DK

Haber-Kamera: Bülent TATOĞULLARI- Alparslan ÇINAR/ANTALYA,

========================================================

6)ŞANLIURFA'DA PKK/KCK OPERASYONUNA 15 GÖZALTI DAHA

ŞANLIURFA'da terör örgütü PKK/KCK'ye yönelik düzenlenen operasyonda 15 kişi daha gözaltına alındı.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kent merkezinin yanı sıra; Ceylanpınar, Siverek, Viranşehir, Birecik, Suruç, Bozova ve Hilvan ilçelerinde terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 15 şüpheli daha gözaltına alındı. Adreslerinde arama da yapılan şüpheliler, Terörle Mücadele Şubesi'ne götürülerek sorgulanmaya başlandı. Operasyon kapsamında dün de 190 şüpheli gözaltına alınmıştı.

ŞANLIURFA, -

=======================================================

7)YALVAÇ'TA EV YANGINI

ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde tek katlı prefabrik ev yangında zarar gördü. Yangın sırasında evde bulunan 2 çocuk alevlerden son anda kurtuldu.

Yalvaç'a bağlı Kuyucak Köyü'nde Hüseyin S.'ye ait tek katlı prefabrik evde dün saat 16.30 sıralarında yangın çıktı. Evden yükselen dumanı fark eden komşular itfaiyeye haber verdi. Yalvaç Belediyesi itfaiye ekipleri olay yerine gelene kadar köydeki yangın söndürme tankıyla alevlere müdahale edildi. Gelen itfaiyenin müdahalesi sonrası ise yangın söndürülürken, evin mutfak ve 1 odası tamamen yandı.

Yangın sırasında evde bulunan Hüseyin S.'nin oğlu M.S. ile arkadaşı ise son anda dışarı çıktı. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin oksijen tedavisi uyguladığı çocukların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Yangına evde kibritle oynayan M.S.'nin neden olduğu öne sürüldü. Kış günü açıkta kalan aileye yakınları sahip çıkarken muhtarlığın evin tadilatı için kaymakamlıktan destek isteyeceği belirtildi.

Görüntü Dökümü

--------------

Yanan evden görüntüler

İtfaiyenin soğutma çalışmaları

Yangın yerinde vatandaşların görüntüleri ve anneden görüntü

74.66 MB 02.20"

Haber- Kamera: Nurettin ARKAN/YALVAÇ(Isparta),

=========================================================

8)TEKİRDAĞ'DA KÖPEKBALIĞI YAKALANDI

TEKİRDAĞ'da balıkçılar Marmara Denizi'nde 5 metre uzunluğunda ve yaklaşık 500 kilo ağırlığında köpekbalığı yakaladı. Limana gemiden vinçle indirilen köpekbalığını avlayan balıkçılardan İdris Şeremet, büyüklüğünü görünce çok şaşırdıklarını söyledi.Tekirdağ'dan Marmara Denizi'ne açılan balıkçı İdris Şeremet, açıkta yaklaşık 5 metre uzunluğunda ve 500 kilo ağırlığında köpekbalığı yakaladı. Gemiden limana vinç yardımıyla çıkarılan köpekbalığını görünce çok şaşırdıklarını anlatan Şeremet, "Aşağı yukarı 500-600 kilo, 5 metreye yakın bir boyu var. Camgöze benzeyen bir balık. Tam olarak ne cinsi olduğunu bilmiyoruz. Önce şaşırdık, korktu çocuklar, herkes sokulmadı. Kancayla, sapanla, vinç yardımıyla aldık onu gemiye, arabaya getirene kadar da canlıydı. Dikkatli bir şekilde, kimse zarar görmeden yükledik. Şimdi balıkhaneye gidecek ve satılacak" dedi.

Tekirdağ limanından kamyonete yüklenen köpekbalığı restoranlara satılmak üzere İstanbul balık haline götürüldü.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Teknenin kıyıya yanaşması

-Tayfaların balığın etrafına buz koyması

-Vinçle kıyıya alınması

-kamyonete yüklenmesi

-Tekne kaptanı ile röportaj

-Genel görüntüler

(Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,-

=====================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kani Beko İstanbul Karlıova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title