Haberler

Dha Yurt Bülteni-5

Doğu, buz kestiKar yağışının ardından başlayan dondurucu soğukların hüküm sürdüğü Doğu Anadolu Bölgesi, adeta buz kesti.

Doğu, buz kesti

Kar yağışının ardından başlayan dondurucu soğukların hüküm sürdüğü Doğu Anadolu Bölgesi, adeta buz kesti.

Doğu Anadolu Bölgesinde kar yağışının durmasının ardından etkili soğuklar kendini gösterdi. Dondurucu soğukların giderek artması hayatı olumsuz yönde etkiledi. Cadde ve sokaklarda dolaşan insan sayısı, soğukların artması ile birlikte azaldı. Erzurum'da bugün öğle saatlerinde termometrelerin eksi 11 dereceyi göstermesi pazarcıları korkuttu. Soğuk havada çalışanlar ve dışarıya çıkanlar çareyi kat kat giymekte buldu. Bazı vatandaşlar ise araçlarını kolay çalıştırabilmek için üzerine kilim, naylon örttü.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğün'den alınan bilgiye göre, kar kalınlıkları Konaklı ve Sarıkamış Kayak Merkezlerinde 30, Palandöken'de 25, Ardahan'da 20, Ergan'da 18, Ağrı'da 9, Erzurum'da 7 santime ulaştı. Gecenin en düşük sıcaklığı, sıfırın altında olmak Palandöken Dağında 20.7, Ardahan'ın Göle ilçesinde 20.5, Erzincan'ın Sakaltutan geçidinde 19.1, Konaklı Kayak Merkezinde 18.5, Ardaha kent merkezinde 14.9, Erzurum'da 13.7, Kars'ta 12, Ağrı'da 10, Erzincan'da 6 dereceyi buldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Hümeyra Pardeli'nin anosları

-Naylon ile kaplanmış araç

-Vatandaşlar ile röp.

-Pazar esnafı ile röp

-Soğukta yürüyen vatandaşlar

Haber: Hümeyra PARDELİ - Kamera: Zafe KUMRU / ERZURUM,

===================================

Niğde'de tren, minibüse çarptı: 6'sı çocuk 14 yaralı

NİĞDE'de hemzemin geçitte trenin çarptığı minibüsteki 6'sı çocuk 14 kişi yaralandı.

Özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezinin öğrenci ve velilerini taşıyan, 49 yaşındaki Ali Gazi yönetimindeki 51 JA 353 plakalı servis minibüsüne, İlhanlı Mahallesi'ndeki hemzemin geçitte, Kayseri'den Niğde yönüne giden tren çarptı. Kazada, minibüsteki; Enes Talha Varol (4), Ayşenur Ataç (29), Emine Sevimli (34), Mehmet Ali Karagöz (3), Belinay Ataç(5), İhsaniye Varol (44), Elif Sude Sevimli (4), Mahmure Karagöz (34), Aysun Ata (25), Cemal Güler (28), Alperen Güler (6), Meryem Eroğlu (37), Beytullah Eroğlu (12) ile araç sürücüsü Ali Gazi yaralandı. Niğde'deki çeşitli hastanelere kaldırılan yaralılar tedavi altına alınırken, kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Kaza yerinden detay görüntü

Minibüsten yakın görüntü

Ambulansın gidişi

Trenden görüntü

Polislerden görüntü

Trenden detay görüntü

Haber-Kamera: ALİ KADI/NİĞDE, -

===================================

Otogarda seyyar satıcı kavgası: 1 ölü, 2 yaralı

ADANA Merkez Otogarı'nda seyyar satıcılık yapan iki kardeşten 27 yaşındaki Nurettin Alpalan'ı öldürüp, ağabeyi 30 yaşındaki Nihat Alpalan'ı ise ağır yaralayan 44 yaşındaki Şahin Aslan, adliyeye sevk edildi.

Kent merkezindeki Turhan Cemal Beriker Bulvarı üzerinde bulunan Merkez Otogar'da pazar günü akşam saatlerinde seyyar satıcılar arasında kavga çıktı. Meşrubat satıcısı Nihat ve Nurettin Alpalan kardeşler, kendileri gibi seyyar tezgahta tatlı satan Şahin Aslan'a saldırdı. Sopa ve demir çubukların kullanıldığı kavgada Şahin Aslan yaralandı. Kendini savunmak isteyen Şahin Aslan, tezgahtan aldığı bıçakla iki kardeşi yaraladı. Ambulanslarla ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Nihat Alpalan ile kardeşi Nurettin Alpalan tedavi altına alındı. Olay yerinden kaçan Şahin Aslan ise yaralı olarak polis ekiplerince yakalandı. Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyata alınan yaralılardan Nurettin Alpalan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Hayati tehlikesi bulunan Nihat Alpalan ise genel cerrahi servisinde yoğun bakıma alındı.

Gözaltına alınan Şahin Aslan, tedavisinin ardından sorgulanmak üzere Adana Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde ifadesi alınan Aslan, "Tatlı satıyorum. Bir hafta önce otogarda zabıta uygulama yaptı. Benim tezgahımı alıp, dışarıya attılar. Nihat ile Nurettin'e ise ses çıkarmadılar. Ben de, çifte standart yapmamalarını, onların da uzaklaştırılmasını istedim. Zabıtalar da onları da çıkardı. Olay günü de gelip bana saldırdılar. Gammazlık yaptığımı, kendilerini zabıtaya şikayet ettiğimi söyleyip, saldırdılar. Beni dövdüler, kendimi korumak için bıçağı alıp, rast gele salladım. Kimin neresine değdiğini bilmiyorum. Ben ekmeğimin peşindeydim. Zabıtalar çifte standart yapmasa, bunlar olmayacaktı" dedi. Şahin Aslan, geniş güvenlik önlemi altında adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Polis aracının gelişi

Zanlının Adli Tıp Birimi'ne getirilmesi

Adli Tıp Birimi'nden çıkarılması

Polis aracına bindirilmesi

Polis aracının gidişi

Haber: Fatih KARAÇALI-Kamera: ADANA,

=============================================

Hırsızlık anı güvenlik kamerasında

İZMİR'in Menemen İlçesi'ndeki bir marketten hırsızlık yaparken güvenlik kamerasına takılan 2 kişi, jandarmanın düzenlediği operasyonda yakalandı. Gözaltına alınan ve güvenlik kamerasındaki rahat tavırlarıyla dikkat çeken 2 zanlı tutuklandı.

Seyrek Mahallesi'ndeki bir markette geçen 28 Kasım'da meydana gelen hırsızlıkla ilgili jandarma ekipleri çalışma başlattı. İşyerindeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyip parmak izi çalışması yapan jandarma, zanlıların kimliklerini belirledi. Daha önce de çeşitli suçlara karıştıkları tespit edilen 2 zanlı jandarmanın düzenlediği operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan zanlıların, polis bölgesinde de 4 ayrı hırsızlık olayına karıştıkları ortaya çıktı. Güvenlik kamerasındaki rahat tavırlarıyla dikkat çeken 2 zanlı işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Hırsızlık anına ait güvenlik kamerası kayıtları

(Haber: Tufan HAMARAT / İZMİR,

========================================

500 dolar bozdurana 'hamam' bedava

SİVAS'ta bir hamam işletmecisi, 500 dolar bozdurarak, makbuzunu getirenlere ücretsiz hamam kampanyası başlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısından sonra Türk lirasının değerlenmesi için başlatılan döviz bozdurma kampanyasına vatandaşlar ve esnafın desteği devam ediyor. Kentte Akdeğirmen Mahallesi, Kepenek Caddesi üzerinde faaliyet gösteren hamam, spor salonu ve havuz işletmecisi Bünyamin Duman, 500 dolar bozduranların tesisinden ücretsiz faydalanabileceğini söyledi. Vatandaşların döviz bozdurarak ülke ekonomisine katkıda bulunmasını sağlamak amacıyla kampanya başlattığını belirten Duman, "Cumhurbaşkanımız 15 Temmuz'da bir çağrı yaptı ve bütün insanlar sokağa dökülmüştü. Bu da 15 Temmuz gibi bir darbe girişimidir. Yine Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyduk ve böyle bir kampanya yapmaya çalıştık. Sağolsun vatandaşlarımız çok duyarlı çıktılar" dedi.

"1 GÜNDE 15 BİN DOLAR BOZDURDULAR"

Kampanyaya vatandaşların desteklerinin büyük olduğunu söyleyen Duman, "Bir günde bize 15 bin dolardan fazla bozdurma makbuzi gedi. Yaklaşık 35-40 kişiyi burada ücretsiz olarak ağırladık. Kampanyamızdan öte Cumhurbaşkanımızın çağrısı için bu dolarlar bozduruluyor. Ülkemiz için bu kampanyaya devam edeceğiz. Bu bir çağrıdır. Bu bir seferberliktir. Biz de bu seferberliğe uyduk. Kampanyamıza Cumhurbaşkanımız ne zaman bitti derse o zamana kadar devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

-İşletmeden görüntüler

-Kampanya yazıları

-Getirilen makbuzlar

-İşletme sahibinin konuşması

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

========================================

Şırnak'ta 9 bin aileye 9 bin ton kömür

ŞIRNAK Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, terör mağduru 9 bin aileye kışlık kömür yardımı kapsamında 9 bin ton kömür dağıtımına başladı. Vakıf Müdürü Hasan Güngen, ücretsiz kömür dağıtımı dışında 2 bin aileye bir defaya mahsus bin 500 lira nakdi yardım yapıldığını da söyledi.

Şırnak'ta bulunan 12 mahallede tespit edilen 9 bin aileye kışlık kömür yardımı başlarken, her aileye 30 torbadan oluşan 1 ton kömür dağıtılacağı belirtildi. Bu kapsamda kömür ocaklarından getirilen kamyonlar, Atatürk Mahallesi'nde traktörlerle mahallelinin kapısına bırakılıyor.

Atatürk Mahalle Muhtarı Kadri Bayar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kendi mahallelerinde bulunan 259 aileye kömür dağıtıldığını belirterek, "Vakıf, vatandaşların kapılarına kadar traktörle kömürü götürüyor. İhtiyacı olan herkese veriliyor. Atatürk Mahallesi'nde şu an listemizde bulunan 259 ihtiyacı olan var. İsmi çıkmayan olabilir anacak talepte bulunabilirler. Hane başına 30 torba kömür veriyoruz. Bu da bir ton kömüre tekabül ediyor" dedi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Hasan Güngen de, terör olayları nedeniyle evleri yıkılan ve yardıma muhtaç ailelerin kışlık kömür ihtiyaçlarını karşılamaya başladıklarını ifade ederek, "Daha önce ismini vakıfımıza yazdıran terör mağdurlarından evi yıkılan yardıma muhtaç aileleri tespit ettik.Bu tespit edilen 9 bin aileye kömür dağıtımımız dün itibarıyla başladı. 9 bin aileye 1'er ton kömür veriyoruz. 12 Mahalle muhtarlarımızın gözetimi ile bu yardımlarımız traktörlerle evlerinin önüne bırakılmak suretiyle yapıyoruz. İsmi çıkmayan mağdur ailelerin mütevelli heyetinden henüz geçmeyen ve sorgulaması devam eden vatandaşlarımız da vardır. Bunlar da olumlu sonuçlandığında bu kış 12 bin aileye kömür dağıtımı söz konusu olacaktır. Mağdur aileler aldıkları yardımdan dolayı memnuniyetlerini ifade etmektedirler. Biz de vatandaşlarımıza hizmet için gereken her şeyi yapmaya devam edeceğiz. Öte yandan, bir defaya mahsus olmak üzere 2 bin aileye de bin 500 lira nakdi yardımda bulunuyoruz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Kömürlerin traktörlere yüklenmesi

-Banka önünde bekleyenler

-Yapılan konuşmalar

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK, -

===========================================

Olta balıkçılarının akınına uğruyor

ADANA'nın Karataş İlçesi'ne bağlı Adalı Mahallesi yakınlarında Ceyhan Nehri'nin Akdeniz'e döküldüğü bölgeye balıkçılar büyük ilgi gösteriyor. Denize yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki bölgede tatlı su balığının yanı sıra deniz balıkları da bulunuyor.

DENİZE DÖKÜLDÜĞÜ BÖLGE

Türkiye'nin en önemli akarsularından birisi olan 509 kilometre uzunluğundaki Ceyhan Nehri, Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nden doğup, Ceyhan'ın ortasından geçerek İskenderun Körfezi'nde Akdeniz'e dökülüyor. Nehrin Adana'nın Yumurtalık ve Karataş ilçeleri arasında denizle buluştuğu bölge ise olta balıkçılarından büyük rağbet görüyor.

TATLI SU VE DENİZ BALIĞI AYNI YERDE

Hafta sonları Ceyhan Nehri çevresinde balık tuttuğunu söyleyen 28 yaşındaki Gökhan Bahar, bölgenin özelliğini şöyle anlattı: "Ceyhan Nehri'nden tatlı su balığının yanı sıra tüm deniz balıklarını tutabiliyorum. Bugün çupra, lüfer ve mavi yengeç tuttum. Sessiz sakin güzel bir yer olmasından dolayı bu bölgeyi seçiyorum. Balık çeşitliliğinin yanı sıra piknik yapmak için de harika bir yer."

Adana'dan balık tutmak için geldiğini belirten Tamer Mol ve Erdoğan Nisanoğlu adlı vatandaşlar ise nehirden, deniz balığı tutmanın keyfini çıkardıklarını anlattı.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Ceyhan Nehri balık tutulan yer detay

Amatör balıkçılardan detay

Oltalara yem takarken ve at, çek yaparken

Balıkçılar piknik yaparken

Amatör balıkçı Tamer Mol ile röportaj

Balık tutan Gökhan Bahar ile röportaj

Nehirden tutulan deniz balığından görüntü

Ceyhan Nehrinin denize döküldüğü bölgeden detay

DHA Muhabiri Ceyhun Özer'in bölge ve konu hakkında sunumu

Haber-Kamera: Ceyhun ÖZER / CEYHAN(Adana),

===============================================

Eşini keserle öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet

ANTALYA'nın Aksu İlçesi'nde eşini keserle öldüren 44 yaşındaki Hüseyin Butgül, ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum edildi. Sanığın cezasında indirim yapılmadı.

Aksu'nun Topallı Mahallesi'nde çiftçilik yapan evli ve iki çocuk babası Hüseyin Butgül, psikolojik sorunları nedeniyle geçen 1 Şubat günü evi terk etti. Ormanlık alana giden Butgül, aramalara rağmen bulunamadı. Yakınları jandarmaya kayıp ihbarında bulundu. Butgül 3 Şubat günü eve döndü. Üzeri kir içinde eve dönen Butgül'ü karşılayan Şerife Butgül, eşini tıraş edip banyo yaptırdı. Banyodan sonra tekrar dağa gideceğini söyleyen Hüseyin Butgül'ü eşi durdurmaya kalkışınca, ikili arasında tartışma çıktı.

Çığlıklar üzerine çiftin oğlu 14 yaşındaki Muhammed ile seralarının kiracısı Fikriye Buyrukçu eve gittiklerinde, yerde Şerife Butgül'ün cesediyle karşılaştı. Cesedin başında Hüseyin Butgül'ü gören Fikriye Buyrukçu, yan binada oturan Hüseyin Butgül'ün annesi Eşe Butgül'e durumu haber verdi. Eşe Butgül, gelininin cesedinin başında oğlunu görünce yumruklamaya başladı. Ardından olay yerine çağrılan jandarma tarafından gözaltına alınan Hüseyin Butgül, eşini kendisinin öldürmediğini iddia etti.

Yakınları tarafından akli dengesinin bozuk olduğu iddia edilen Hüseyin Butgül hakkında, sevk edildiği Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden cezai ehliyetinin tam olduğuna dair rapor verildi. İstanbul Adli Tıp Kurumu 4'üncü İhtisas Kurulu da 7 Kasım tarihli raporunda, Hüseyin Butgül'ün cezai ehliyetinin tam olduğuna dair rapor düzenleyip mahkemeye gönderdi. Ceza ehliyeti tam çıkan Hüseyin Butgül, yargılandığı Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında da suçlamaları kabul etmedi.

'EŞİMİ BİLEZİKLERİ İÇİN ÖLDÜRÜP SUÇU ÜZERİME ATTILAR'

Suçsuz olduğunu ileri süren Hüseyin Butgül, "Eşimin kolunda 5 bilezik vardı. Bileziklerini almak için öldürdüler. Suçu benim üzerime attılar. Beraatımı istiyorum" diyerek ağlamaya başladı. Sanığın avukatı Şayen Demirel Özsoy ise müvekkilinin ceza ehliyetinin tam olduğuna dair verilen raporları kabul etmediklerini söyledi. Müvekkilinin yaşadığı köyde akıl hastası olarak bilindiğini belirten Özsoy, "Olayın bizzat görgü tanığı yoktur. Müvekkilimin atılı suçu işlediği sabit değildir. Bu nedenle öncelikle beraatini talep ediyoruz. Sanığın ceza ehliyeti tam olduğu kabul edilse bile bipolar bozukluğu dikkate alınarak lehe olan hükümler uygulanarak karar verilmesini istiyoruz" dedi.

Mahkeme heyeti, Hüseyin Butgül'ü, eşini kasten öldürmekten ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum etti. Sanığa verilen cezada hiçbir indirim de yapılmadı.

Haber: Mustafa KOZAK/ANTALYA, -

========================================

Koca için eşine yaklaşmama ve cezaevinden izne çıkmama kararı

İZMİR'de, boşanma davası açan G.I. isimli kadın, bir suçtan dolayı cezaevinde hükümlü bulunan ve bu ayın ortalarında izne çıkacak olan eşi N.I.'nın kendisini telefonla arayıp ölümle tehdit ettiği iddiasıyla, avukatı aracılığıyla 'koruma kararı' talebiyle mahkemeye başvurdu. Hakim, kocanın eşinin oturduğu eve 6 ay süre ile yaklaşmamasına ve iletişim kurmamasına, ayrıca cezaevinden izinli çıkmamasına karar verdi.

Bornova'da oturan G.I., avukatı aracılığıyla İzmir 3. Aile Mahkemesi'nde 6284 Sayılı Kanuna göre 'koruma kararı' uygulanması istemiyle dava açtı. G.I.'nın avukatı mahkemeye verdiği dilekçede, "Müvekilimin boşanmak için dava açacağını öğrenen, cezaevinde hükümlü olan eşi telefonla arayıp ölümle tehdit etti. Aralık ayı içerisnde czaevinden izinli olarak çıkacak. Kocanın suç kaydı incelendiğinde tehdidin ciddi olduğu anlaşılacaktır. Cezaevinden izinli olarak çıkışının Cumhuriyet Savcılığı kararı ile engellenmesi dahil muhtelif tedbirlere karar verilsin" dedi.

Dilekçeyi inceleyen İzmir 3. Aile Mahkemesi Hakimi Hayri Tezel, verdiği karar ile bir ilke imza attı. Hakim Tezel kararında, "Hükümlü koca boşanma davası açmaya hazırlanan eşini ölülmle tehdit etmiştir. Cezaevinden izinli olarak çıkacağı iddiası ciddi ve samimi görüldüğünden olaya uygun düşen '6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun' gereğince 6 ay süre ile önleyici tedbir kararı vermek gerekmiştir. Şiddet uygulayının cezaevinden izinli olarak çıkışının engellenemsi talebi yönünden ise dilekçe ve karar örneklerinin İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesine karar vermek gerekmiştir. N.I.'nın, eşine yönelik olarak, şiddet, tehdit, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına, kocanın, eşinin oturduğu konuta yaklaşmamasına, iletişim aracılığıyla rahatsız etmemesine, tedbirlerin 6 ay süre ile uygulanmasına, tedbir kararına aykırılık halinde N.I.'ye zorlama hapsi uygulanacağına, karar örneğinin Cumhuriyet Başsavcılığı ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'ne (ŞÖNİM) gönderilmesine karar verilmiştir" dedi.

Mahkemenin verdiği kararı, cezaevlerinden sorumlu İzmir Cumhuriyet Başsavcı vekili de uygulamaya koydu. Başsavcı vekili kocanın hükümlü olarak bulunduğu cezaevine yazı yazıp, izinli olarak çıkarılmaması kararının uygulanamsını istedi.

İzmir Barosu Kadın Hakları Danışma ve Hukuk Araştırmaları merkezinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Nuriye Kadan, "Bu karar Türkiyede verilmiş ilk karar" dedi. Kadan, "Bu karara ilişkin olarak '6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'da yazılı koruma kararları yasanın öngördüğü şekilde sınırlı değildir. Her olayın özelliğe göre değişik kararlar alınabilir. Bugüne kadar bunu savunduk, nitekim görüşlerimiz somut olarak karşılık buldu. İzmir 3. Aile Mahkemesi'nden böyle bir karar verildi ve karar Cezaevlerinden sorumlu İzmir Cumhuriyet Başsavcı vekilince de uygulamaya konuldu. İzmir Barosu olarak hem Aile mahkemesi yargıcımıza hem de cezaevlerinden sorumlu Başsavcı vekiline teşekkür ediyoruz. Bu ve benzer kararlar bundan sonra mahkemelerimize emsal teşkil edeceğini umuyorum. Kadın Hakları Merkezi olarak emsal kararlardan oluşan bir arşivleme sistemi oluşturmaya başladık. İsteyen tüm meslektaşlarımız bu emsal karar arşivinden yararlanabilecek çalışmalarımızı yoğunlaştırarak devam edeceğiz" diye konuştu.

Haber: Bahri KARATAŞ/İZMİR, -

======================================

Borcu olmadığına dair yemin etmeyince, Anayasa Mahkemesi davanın yeniden görülmesini istedi

KOCAELİ'de elden aldığı borcu ödemediği iddiasıyla hakkında icra takibi başlatılan kişi, alacaklının 'yemin' teklifini kabul etmedi. Ortada belge olmadığı için icra talebi reddedildi. Alacaklının bavşvurduğu Anayasa Mahkemesi, 'Adil yargılanma hakkı' kapsamında hakkaniyete uygun yargılanma hakkının ihlal edildiği sonucuna vararak, yeniden yargılama yapılmasına karar verdi.

Kocaeli'de Ahmet Alkan, davalı borçlunun işi için birlikte Ankara'ya gittiklerini, parası olmayan davalıya yolculuk sırasında harcamalara için elden 850 TL borç verdiğini, davalının şoförü tarafından kullanılan araca kesilen 730 TL radar cezasını da kendisinin ödediğini öne sürdü. Borcun ödenmemesi üzerine tahsili için icra takibi başlattı.

İTİRAZ EDİNCE YEMİN TEKLİFİNDE BULUNDU

Ahmet Alkan, davalının borca itiraz etmesi üzerine 4 Temmuz 2014 tarihinde Kocaeli Asliye Hukuk Mahkemesi'ne verdiği dilekçesinde tanık beyanı, ödenen idari para cezaları gibi delillerden vazgeçerek, sadece yemin deliline dayandığını, birlikte yaptıkları yolculuk sırasında elden borç para alıp almadığı, seyahat edilen aracın davalının işi için kiralanıp kiralanmadığı ve davalının şoförü tarafından kullanılıp kullanılmadığı hususlarında davalıya yemin teklifinde bulundu.

YEMİN ETMEDİ, DAVA REDDEDİLDİ

Mahkeme davalıyı 9 Ekim 2014 tarihinde yemin için duruşmaya davet etti. Davalı, avukatı aracılığıyla verdiği dilekçesinde yemin teklifini kabul etmediğini, böyle bir borcu bulunmadığını, senetle ispat kuralı gereğince somut davada yemin deliline dayanılmasının hukuken mümkün olmadığını belirterek, duruşmaya gelmedi. Mahkeme, 9 Ekim 2014 tarihinde verdiği kararda, Ahmet Alkan'ın iddialarını ispat edemediği gerekçesiyle davanın reddine karar verdi.

ANAYASA MAHKEMESİ'NE BAŞVURDU

Ahmet Alkan, 25 Kasım 2014 tarihinde Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulundu. Anayasa Mahkemesi 'ilgili hukuk' bölümünde, Hukuk Mahkemeleri Kanunu'nun 225'inci maddesi olan, 'Yeminin konusu, davanın çözümü bakımından önem taşıyan, çekişmeli olan ve kişinin kendisinden kaynaklanan vakıalardır. Bir kimsenin bir hususu bilmesi onun kendisinden kaynaklanan vakıa sayılır' ve 229'uncu maddesi olan, 'Yemin için davet edilen kimse, tayin edilen gün ve saatte mahkemede geçerli bir özrü olmaksızın bizzat hazır bulunmaz yahut hazır bulunup yemini iade etmez ya da yemini eda etmekten kaçınırsa, yemin konusu vakıaları ikrar etmiş sayılır. Kendisine yemin iade olunan kimse yemin etmekten kaçınırsa, yemin konusu vakıa ispat edilmemiş sayılır" gerekçelerine yer verdi.

'YENİDEN YARGILAMA YAPILMAK ÜZERE İADESİNE'

Anayasa Mahkemesi'nin 17 Kasım 2016 günü yaptığı toplantıda Ahmet Alkan'ın başvurusu incelenerek, gereğine karar verilerek şöyle denildi: "Başvurucu yemin deliline hiç dayanmamış ve davalı için yemin prosedürü uygulanmamış gibi değerlendirme yapılarak sonuca ulaşılması, başvuru konusu yargılamayı bir bütün olarak adil olmaktan çıkarmıştır. Bu nedenle mevcut yargılamada başvurucunun hakkaniyete uygun yargılanma hakkının ihlal edildiği sonucuna varılmıştır. Adil yargılanma hakkı kapsamında hakkaniyete uygun yargılanma hakkının ihlalinin sonuçlarının ortadan kaldırılması için yeniden yargılama yapılmasında hukuki yarar bulunduğundan, kararın bir örneğinin yeniden yargılanma yapılmak üzere Kocaeli 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verilmesi gerekir."

Haber: Mesut ÇATAK / İZMİT(Kocaeli), -

====================================================

Can kurtardı, öldükten 5 gün sonra evlilik yıl dönümünde kız bebeği dünyaya geldi

ANTALYA'da denizde boğulma tehlikesi geçiren genci kurtarmak isterken yaşamını yitiren 29 yaşındaki Muhammet Kazancıoğlu'nun eşi Ayşe Kazancıoğlu, olaydan 5 gün sonra, evlilik yıl dönümlerinde kız bebek dünyaya getirdi.

Döşemealtı İlçesi'nde oturan Muhammet Kazancıoğlu, Afyonkarahisar'dan hamile eşinin doğumu için gelen kayınvalidesi Emine Duran'ı gezdirmek için 30 Kasım'da Konyaaltı Plajı'na götürdü. Bu sırada 16 yaşlarında 3 genç dalgalı denize girdi. Açıklardaki gençlerden biri, bir süre sonra boğulma tehlikesi geçirdi. Gencin yardım çığlığına kayıtsız kalmayan Muhammet Kazancıoğlu, kıyafetleriyle denize girdi. Yaklaşık 30 metre açıktaki gencin yanına yüzerek ulaşan Kazancıoğlu, onu sahile ulaştırmayı başardı. Ancak, kendisi dalgalara kapılan Muhammet Kazancıoğlu, sahildekiler tarafından denizden çıkartıldı. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alınan Kazancıoğlu, yaşamını yitirdi.

5 GÜN SONRA KIZ BEBEK DÜNYAYA GETİRDİ

Sahilde eşinin başında "Keşke girmeseydin" diyerek gözyaşı döken Ayşe Kazancıoğlu, eşinin öldüğü Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dün doğum yaptı. İkinci evlilik yıldönümünde kız bebek dünyaya getiren Ayşe Kazancıoğlu, bugün hastaneden taburcu edildi. Bebeğe 'Melek Su' adı verildi.

Muhammet Kazancıoğlu'nun kardeşi Yunus Kazancıoğlu, ağabeyine 1,5 saat kalp masajı yapıldığını belirterek, "Ağabeyimin hayatını kaybettiği hastanede 5 gün sonra kızı dünyaya geldi. Doğumun ikinci evlilik yıl dönümlerine gelmesi, anneyi ve bizi etkiledi" dedi.

Haber: ANTALYA, -

======================================

Kaçak karaca avlayan 4 kişiye 10 bin 284 lira para cezası

KIRKLARELİ Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimde karaca avı yaptığı tespit edilen 4 kişiye yasal işlem uygulandı.

Yapılan koruma kontrol çalışmaları sırasında ilgili kanun maddesi ihlal edilerek Kofçaz ilçesi Kocayazı Kula köylerinde 2 araç içerisinde parçalanmış ve poşetlenmiş halde 2 baş karaca ile yaklaşık 6-6,5 kilo karkas karaca eti olduğu tespit edildi. Yasadışı avlanan kişilerin her birine ayrı ayrı olmak üzere toplam 4 bin 284 lira idari para cezası, 2 adet Karaca'nın tazminat bedeli olarak da toplam 6 bin lira para cezası olmak üzere toplam 10 bin 284 lira ceza uygulandı. Ayrıca 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununun 6/2 maddesi kapsamında kullanıldığı anlaşılan 3 adet takozsuz tüfeğe de el konuldu.

Haber: Vahit İŞBAŞARAN/KOFÇAZ(Kırklareli),-

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Doğu Anadolu Bölgesi Anayasa Mahkemesi Antalya Ceyhan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title