Haberler

Dha Yurt Bülteni-5

1)VEYSİ KAYNAK: ASLA BU VATANI GENİŞLETMEK GİBİ BİR NİYETİMİZ YOKBAŞBAKAN Yardımcısı Veysi Kaynak, Türkiye'nin, dünyanın her yerine yardım eli uzattığını ve bunu yaparken de 786 bin kilometrekarelik vatan toprağında mutlu ve mesut yaşamak istediğini söyledi.

1)VEYSİ KAYNAK: ASLA BU VATANI GENİŞLETMEK GİBİ BİR NİYETİMİZ YOK

BAŞBAKAN Yardımcısı Veysi Kaynak, Türkiye'nin, dünyanın her yerine yardım eli uzattığını ve bunu yaparken de 786 bin kilometrekarelik vatan toprağında mutlu ve mesut yaşamak istediğini söyledi. Kaynak, "Asla bu vatanı genişletmek, bir yerleri daha katmak gibi bir niyetimiz yok" dedi. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Musul'daki acil ihtiyaçların karşılaması amacıyla 'Mazlumların Umudu Türkiye' sloganıyla AFAD VE Türk Kızılayı tarafından hazırlanan insani yardım malzemelerini taşıyan 108 TIR'ın, Gaziantep'ten Irak'a gönderilmesi törenine katıldı. Vali Ali Yerlikaya, AFAD Başkanı Halis Bilden ve Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık'ın da törende konuşan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Türkiye'nin dünyanın her ülkesindeki mazlumlara yardım eli uzattığını söyledi. Türkiye'nin sığınmacılara yönelik çalışmalarını anlatırken, bunu Batı'lı ülkelerin anlayamayacağını kaydeden Kaynak, şöyle dedi: "Türkiye'de bulunan muhacir kardeşlerimiz 19 milyon kez poliklinik yapmıştır, bizim hastanelerimizde bizim doktorlarımız tarafından 900 bin cerrahi müdahale yapılmış. 177 bin çocuk Türkiye'de gözlerini dünyaya açmış. ve Allah'a hamd ediyoruz Türkiye'de ne parkta yatan, ne köprü altında yatan var. Biz onlara Batı'lılar gibi asla mülteci görmedik. Biz onları muhacir olarak gördük. Peygamberimizden 1400 küsür yıl sonra onlar muhacir olma şerefine nail olmuşken bizler de bari ensar olma fırsatını kaçırmayalım istedik. O yüzden Gaziantep'in hiçbir yerinde hiçbir sosyal problemi çıkmadı. O yüzden Gazianteplisi, Kahramanmaraşlısı bütün Türk milleti aşını, işini, ekmeğini paylaştı. Bunu gerçekten de söylüyorum; bir Batı'lı zihniyetin anlaması mümkün değil."

Dünyanın, 2'nci Dünya Savaşı'ndan sonra en büyük göç hareketleriyle karşı karşıya olduğunu ifade eden Kaynak, DEAŞ ve Haşdi Şabi'yi kıyaslayarak aralarında fark bulunmadığını belirtti. Veysi Kaynak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Dünya yüzeyinde 61 milyona yakın göçmen var. Türkiye bu hususta en baştan Cumhurbaşkanımız tarafından ifade edilmişti. En baştan çözüm politikası; güvenli bölge oluşturalım, bu insanlara olduğu yerde bakalım, doyuralım, olduğu yerde kendi hayatlarını kazanacakları kalkınma programları hazırlayalım ve kendi içlerinde bizim eğitip donatacağımız koalisyon güçleriyle beraber bir yerel güvenlik gücü oluşsun. Dünya buna virane kaldı, duyarsız kaldı, sağır kaldı aslında. ve 10- 12 bin kişilik bir toplama başı bozuk çetesine Suriye'yi teslim ettiler. Suriye'nin üçte birinden fazlasını, Irak'ın üçte birinden fazlasını. DEAŞ diye bir terör örgütü icat ettiler önce. Sonra o örgütten dolayı kafa kesen; kadına, hayat hakkı tanımayan, her türlü cinayeti maalesef inancımız, dinimiz adına işleyen bir canavar örgüt. Bu örgütün elinde inanılmaz silahlar var. Fırat Kalkanı operasyonunda bildiğiniz gibi bir tankımız tahrip edildi. Tankı tahrip eden tanksavar 'Milan' marka ve İncirlik'te DEAŞ'la mücadele için koalisyon güçlerine katılan, İncirlik'te uçakları olan Almanların ürettiği silah. Irak'ın, Suriye'nin çöllerinde araziye tohum atınca buğday bittiği gibi herhalde toprağa mermi atınca Kalaşnikoflar, makineli tüfekler, tanksavarlar, uçaksavarlar, roketler bitmiyor. Sünni'lik adına orada cinayet işleyen DEAŞ'ın karşısında şimdi Irak'ta haşa Şii inancı adına aynı şeyi yapan, ayı cinayetleri işleyen bir başka terör örgüt Haşdi Şabi diye. Belki görenleriniz olmuştur; bu örgütün küçücük bir çocuğa bile kıyarak ona nasıl ezdiğini göreniniz olmuştur. Toplam Musul'da 8- 10 bin, Suriye'nin içerisinde 10- 12 bin DEAŞ terör örgütüne 65 ülkeden müteşekkil koalisyon güçlerinin gücü yetmeyecek? Tabi bunu o bölgeden bize Gaziantep'e, Kilis'e, Türkiye'ye gelen terör faaliyetleridir."

'ASLA BU VATANI GENİŞLETMEK GİBİ BİR NİYETİMİZ YOK'

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı ile terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen Gaziantep'in Karkamış İlçesi'ne komşu Suriye'nin Cerablus kentine Türkiye'den 12 bin kişinin döndüğünü kaydetti. Türkiye'nin kendi sınırlarında mutlu ve mesut yaşamayı sürdürmesini istediğini, asla vatanı genişletme niyetinde olmadığını ifade eden Kaynak, şunları söyledi:

"Bütün bunları yaparken karşılığında bir şey beklemek için değil, biz bu coğrafyada uzun yıllar var olmuş bir milletin evlatlarıyız. Allah'a hamdolsun 786 bin kilometrekarelik vatan toprağımızda mutlu, mesut yaşamak istiyoruz. Asla bu vatanı genişletmek, asla bir yerleri daha katmak gibi bir niyetimiz yok. Bütün bunları yaparken de bu coğrafyada; Suriye'de, Irak'ta, bizim soydaşlarımız var, dindaşlarımız var, insan var. Yezidi'si, Kürt'ü, Türkmen'i, Arap'ı ama insan. AFAD'ın 2010 yılından beri 27 ülkede 6.5 milyar liralık yardım faaliyeti olmuştur. Biz bütün bunları insani sebeplerle yapıyoruz. Bakın Musul'da şuana kadar, kendi içerisinde 256 bin kişi evini terk etmiştir, Nisan'dan bu yana. Irak'ın içine geçmiştir. ve Musul'da operasyon başladığından bu yana 54 bin kişi evlerini terk etmek zorunda kalmıştır. Türkiye, 2014 yılından beri Birleşmiş Milletler ile beraber 10 kamp inşa etti biliyorsunuz Irak'ın kuzeyinde. Bu kampların kapasitesi 500 bin kişiye çıkacak. Türkiye bu kamplara, bugüne kadar AFAD ve Kızılay vasıtasıyla 1045 TIR insani yardım göndermiştir, bugünküler hariç. Kızılay orada günlük 5 bin ekmek veriyor Türkmen'e, Kürt'lere, Yezidi'lere, Arap'a."

'MUSUL'DAKİ KONU BİR MEZHEP ÇATIŞMASINA DÖNÜŞTÜRÜLMESİN'

Konuşmasında Türkiye'nin insani yardımlar konusunda milli gelirine oranla en çok insani yardım yapan ülke olduğunu aktaran Kaynak, yardımların içeriği ve kimlere dağıtılacağıyla ilgili de bilgi verdi. Kaynak, şöyle konuştu:

"Bugün de 78 TIR AFAD tarafından, 30 TIR Kızılay tarafından oluşturuldu, 108 TIR göndereceğiz. Oluşturulan yardım malzemelerinin kime, nereye, nasıl ulaştırılacağı planlanmıştır. Ama kime ulaşacak sorusunun altında acaba bu Türkmen'lere mi gidecek, Sünni'lere mi gidecek, Arap'lara gidecek mi diye asla aklınıza soru gelmesin. Orada hangi insan varsa Türkiye'nin insanlık için uzattığı bu yardım elinden onlar yararlanacaktır. Türkiye bu hususta da asla çifti standart uygulamamıştır. 2014 yılında DEAŞ'ın Sincar Dağı'na saldırmasından sonra bildiğiniz gibi orada yoğun olarak yaşayan Yezidi nüfusun 200 bin kadarı Sincar'ı terk etmişti. Daha sonra orada kalan bir kısmı da Türkiye'nin de destek verdiği bir koridorla Türkiye tarafına geçmişlerdi. Yezidi'lerin de bebeklerinin Türkiye'de dünyaya gözünü açtıklarını düşünün. İnşallah istiyoruz ki Musul'daki konu bir mezhep çatışmasına dönüştürülmesin. İstiyoruz ki Şii-Sünni savaşı ya da etnik bir savaşa dönüştürülmesin. Musul'da, Telafer'de, Kerkük'te, Irak'ın her neresinde insan varsa, biz o insanın yanında olmaya devam edeceğiz. Dünyanın neresinde bir mazlum insan varsa biz elimizi uzatacağız."

Konuşmaların ardından Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik tarafından dua edildi ve yardım malzemelerini taşıyan TIR'lar yola çıktı.

Görüntü DÖkümü

---------------

-Tırların uğurlanması töreninden görüntü

-Başbakan Yardımcısı Kaynak ın açıklamaları

Metin Faruk TAMER, Ahmet ÖZER-GAZİANTEP/DHA

==============================================================

2)ABANT'TA KAR GÜZELLİĞİ

BOLU'da, doğal güzellikleriyle ünlü Abant Tabiat Parkı'nda yağan kar ile birlikte ağaçlar ve yeşil alanlar beyaza büründü.

Gece hava sıcaklığının sıfırın altında 5 dereceye kadar düştüğü Abant Tabiat Parkı'nda kar yağdı. Aralıklarla etkili olan yağmurun ardından başlayan kar ile birlikte tabiat parkını çevreleyen çam ormanları ve yeşil alanlar beyaz örtüyle kaplandı. Karla kaplı ormanların gölle bütünleşmesiyle eşsiz manzaralar ortaya çıktı.. Kartpostallık görüntülerin oluştuğu Abant, tatilcileri büyüledi. Tatilciler göl çevresinde ve iskelelerde yürüyüşe çıkıp bol bol fotoğraf çekti. Kimi tatilciler de faytonlarla göl turu attı.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Karla kaplı alanlar

-Göle etrafında yürüyenler

-Faytonla gezenler

-Karlı Abant manzarası

Süre: (1.57) Boyut: (62 MB)

HABER-KAMERA: Mutlu YUCA/BOLU,(DHA

=========================================================

3)KAN KANSERİ KIZIN ABLASINDAN KIZILAY'A DESTEK KAMPANYASI

ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'ndeki Vali Kamil Acun Çok Programlı anadolu Lisesi öğrencisi Gerden Uğurlu, kan kanseri olan kız kardeşi Rengin Uğurlu'ya hem moral vermek, hem de farkındalık yaratmak amacıyla, öğretmenleri ve kaymakamlığın da girişimleri sonucu Kızılay Kan Merkezi'ne destek amaçlı kan verme kampanyası başlattı.

Silopi Vali Kamil Acun Çok Programlı Anadolu Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Gerden Uğurlu, Habur Anadolu Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi 13 yaşındaki kız kardeşi Rengin Uğurlu'ya moral olsun diye örnek bir kampanyanın başlamasına önayak oldu. Gerden Uğurlu, kız kardeşi Rengin için yapmak istediği kampana için Matematik Öğretmeni Asuda Sultan İlkan'dan yardım istedi. Asude öğretmen, öğrencisinin bu talebini okul idaresine götürerek yardımcı olmak istediğini aktardı. Okul idaresinin de ilçe milli eğitim müdürlüğü ve kaymakamlıkla yapılan görüşmeler ve alınan izinlerden sonra kan verme kampanyası başlatıldı.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Kızılay Kan Merkezi ile iletişime geçen öğrenciler, ilçe merkezinde broşür dağıttı. Dağıtılan broşürlerden sonra ilçeye gelen Kızılay Kan aracı, Silopili vatandaşların kampanya kapsamında yaptığı kan bağışlarını almaya başladı. Kızılay aracı önünde kan vermek isteyen Silopili vatandaşlar uzun kuyruk oluşturdu.

Silopili esnaf şerif Olcar ve Namet Araka, kan vermenin bir vatandaşlık görevi olduğunu belirterek, genç kızın girişimleri sonucu başlatılan kampanyaya katılarak kan vermekten mutluluk duyduklarını anlattı.

Kampanyanın başlamasını sağlayan Vali Kamil Acun Çok Programlı Anadolu Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Gerden Uğurlu, farkındalık yaratmak amacıyla böyle bir girişimde bulunduğunu belirterek, "Benim kardeşim kan kanseri ve bunu hocam ile paylaştım. Kardeşim ve onun gibiler için kan ihtiyacı olduğunu söyledim. Sağolsun hocam bana yardımcı oldu. Böyle bir kampanya başlattık. Silopi'de kan bağışlayanlar var. Lütfen herkes kan bağışlasın. Bir kan demek 3 can demektir" dedi.

Silopi Vali Kamil Acun Çok Programlı Anadolu Lisesi Matematik öğretmeni Asude Sultan İlkhan da, "Gerden kızımız bize kız kardeşinin durumundan bahsetti. Kanser olduğundan bahsetti. Silopi'de kan bağış oranının çok düşük olduğunu anlattı. Ben de genç kızımızın hayalini gerçekleştirmek için bir katkıda bulundum. Türk Kızılayı ile görüştük. Şu anda Kızılayın TIR'ı burada. Biz Silopi topraklarına bir tohum attık. Yeşereceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

Kızılayın kan bağış tırı

Kan bağışı için form dolduran vatandaşlar

Kan vermek için kuyruk oluşturan vatandaşlar

Kan veren vatandaşlar

Röportajlar

Kan veren vatandaşlardan detaylar

Öğrencilerin caddelerde broşür dağıtması

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ (Şırnak), -

====================================================

4)MERSİN'DE KKTC'NİN 33'NCÜ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

MERSİN'de, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 33'üncü yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet meydanında düzenlenen programa Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, KKTC Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Öğrencilerin günün anlam ve önemine ilişkin okuduğu şiirlerin ardından söz alan Konsolos Ayşen Volkan İnanıroğlu, KKTC'nin 33'üncü kuruluş yıldönümünü Mersin'de kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Türkiye'nin desteğinden bahseden inanıroğlu, "Tam 33 yıl önce kurulan demokratik, laik ve çağdaş kurumlarıyla kökleşen bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimiz, uluslararası toplumun yıllardır Kıbrıs Türk tarafına karşı sürdürdüğü haksız ambargo ve izolasyonlara rağmen halkımızın iradesi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin desteği ile günden güne daha da gelişmekte ve güçlenmektedir" dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

İbrahim MAŞE/ MERSİN, -

=======================================================

5)ATATÜRK'ÜN DİYARBAKIR'A GELİŞİ TÖRENLE KUTLANDI

ULU Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'a gelişinin 79'uncu yıl dönümü Tren Garında temsili canlandırmayla kutlandı. Olağanüstü güvenlik önlemleri altında düzenlenen törende asker ve polis birlikte önlem aldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'a gelişinin 79'yıl dönümü törenlerle kutlandı. Diyarbakır Tren Garında düzenlenen törene, Vali Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Diyarbakır Büyükşehir Başkan Vekili Cumali Atilla, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, askeri erkan ile öğrenciler katıldı. Olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı törende keskin nişancı özel harekat timleri bina çatılarına ve Gar çevresine yerleşirken, törende Vali Aksoy bir konuşma yaptı. Vali Aksoy, önemli bir ticaret, kültür ve medeniyet şehri olan Diyarbakır'ın bir çok devlet büyüğünü, şairi, gezgini ve farklı medeniyetlerden bir çok önemli insanı misafir ettiğini belirterek, "Bu misafirlerden biri de Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. 79 yıl önce bugün Türkiye Cumhuriyetinin ilk Cumhurbaşkanı olarak Diyarbakır'a teşrif etmiş, geleceğini öğrenen halk şuan da bulunduğumuz Tren Garında onu sevgi gösterileriyle karşılamıştır" dedi.

Okunan şiirlerin ardından protokol daha sonra tren istasyonun geçerek burada Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'a trenle gelişi temsili olarak canlandırıldı. Temsili canlandırılan geliş töreninde, Muharip Gaziler Vali Hüseyin Aksoy'a Türk Bayrağı takdim ederken, Vali Aksoy, bayrağı öperek aldı. Protokol daha sonra düzenlenen halk oyunları gösterisini izledikten sonra Anıt Parktaki çelenk bırakma törenine geçti. Tören Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla son buldu.

Görüntü Dökümü

------------------------------------

-Törene katılan protokol

-Alınan güvenlik önlemleri

Vali Aksoy'un konuşması

-Temsili trenin gelişi karşılanması

-Halk oyunları gösterisi

-Çelenklerin bırakılması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,

=================================================

6)MERSİN'DE DİLENCİ OPERASYONU

MERSİN Büyükşehir Belediyesi, şehrin kalabalık yerlerinde yaşları dilenen çocuklara yönelik operasyon düzenledi.

Yoğun olarak gelen ihbarlar üzerine harekete geçen Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından oluşturulan sivil ekipler ile dilenci çocuklara yönelik operasyon yapıldı. Özellikle ana cadde ve bulvarlardaki trafik ışıklarında çalışma yapan ekipler, dilencilik yapan çocukları alarak ailelerine teslim etti. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Emniyet görevlilerinin de destek verdiği uygulamada çocuklar ve aileleri sokaklardaki tehlikeler hakkında bilgilendirildi. Ayrıca ekipler, vatandaşların duygularını istismar ederek para dilenen bu şahıslara para verilmemesi hususunda da vatandaşları uyardı.

Yakalanan dilenciler arasından 18 yaşının üzerinde olanlara idari para cezası kesildi.

Öte yandan bu yıl yapılan uygulamalarda farklı yaşlarda toplam 240 dilencinin yakalanarak gerekli yasal işlemin yapıldığı ve denetimlerin aralıksız süreceği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

MERSİN,

=======================================================

7)'BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİM' TEHDİDİ

ANTALYA'da 1 ay önce silahlı saldırıya uğrayan veterenir hekim T.C.Y., bu kez 'Bir gece ansızın gelebilirim' yazılı notla tehdit edildi.Muratpaşa ilçesi Gençlik Mahallesi Tevfik Fikret Caddesi üzerinde kliniği bulunan veteriner hekim T.C.Y., bir süredir kimliğini bilmediği kişilerden ölüm tehdidi almaya başladı. Yaklaşık 1 ay önce kliniği önünde silahlı saldırıya uğrayan T.C.Y., bacağından yaralandı. Olayın ardından saldırganlar kayıplara karışırken veteriner hekim Y. de tedavisinin ardından taburcu edildi. Klinik çalışanları sabah kliniği açmaya geldiğinde, kapı girişinde bir zarf içersinde not buldu. Zarfı açan çalışan, içerisinde tehdit ifadeleri ile 'Bir gece ansızın gelebilirim' yazılı notu gördü. Notu yazanın saldırganlar olabileceğinden şüphelenen çalışan durumu polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri güvenlik kameralarını inceledi. Notun saat 21.30'da klinik önüne bırakıldığını tespit eden polis, eşkalini belirlediği şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

-Veteriner kliniği detay

-Klinik içindeki polisler detay

-Polisin güvenlik kamerasını incelemesi detay

231 MB ///// 2.13 DK

Haber- Kamera: Alparslan ÇINAR/ANTALYA,

==============================================

8)AŞİRET LİDERLERİNDEN BİRLİK VE BERABERLİK MESAJ

ADIYAMAN Valisi Abdullah Erin, aşiret liderleri ve kanaat önderleri ile akşam yemeğinde bir araya gelerek birlik ve beraberlik mesajları verildi.Türkiye Petrolleri Sosyal Tesislerinde Vali Abdullah Erin Başkanlığında düzenlenen toplantıya; Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Vali Yardımcısı Yusuf Özdemir, Emniyet Müdürü Metin Alper ile aşiret liderleri ve kanaat önderleri katıldı.

İzol Aşireti Temsilcisi Abdullah Yalçın, Rumi Aşireti Temsilcisi, Nuri Öztürk, Mırdes Aşireti Temsilcisi Yasin Erdem, Rişvan Aşireti Temsilcisi Ahmet Özbey, Gevoz Aşireti Temsilcisi İsmet Çetinkaya, Bezik Aşireti Temsilcisi Müslüm Toprak, Kavi Aşireti Temsilcisi Mahmut Tekeş, Hıdırsor Aşireti Temsilcisi Abuzer Tanrıverdi, Rumiyan Aşireti Temsilcisi Mehmet Boyunukara, Canbek Aşireti Temsilcisi Ramazan Erdal, Dırehan Aşireti Temsilcisi Yakup Taş, Heştıran Aşireti Temsilcisi Mehmet Dinçer ve Taşikan Aşireti Temsilcisi Hamdi Karakuş katıldı.

Toplantıda aşiret Temsilcileri, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da devletimizin ve milletimizin yanında yer alarak bayrağımıza ve ülkemize sahip çıkacaklarını ve bu vatan toprakları üzerinde kardeşlik duyguları içerisinde olduklarını birliğimize ve beraberliğimize kast edenlere de fırsat vermeyeceklerini ifade etti.

Toplantıya katılan tüm Aşiret liderleri ile kanaat önderlerine teşekkür eden Vali Abdullah Erin, "Adıyaman ilimiz yüzlerce yıl önce kendi içinde birlik ve beraberliğini sağlayan kadim bir şehrimizdir. Birlik ve beraberlik içinde ilimizi her yönüyle daha güçlü ve daha da güzel bir şekilde kalkındırmalıyız. Son yıllarda devletimiz ve hükümetimiz her alanda Adıyaman'a çok önemli hizmetler yaptı. İlimize daha da güzel hizmetlerin yapılacağına inanıyorum. Bugün bize düşen en önemli görevlerden biri birlik ve beraberliğimizi zedeleyecek her türlü davranışlardan kaçınılması ve gönül birlikteliğini oluşturmaktır. Öteden beri birlik ve beraberliğinden asla ödün vermeyen ilimizde, bu birlik ve beraberliğimiz devam ettiği sürece ve aramızdaki hukuk ebedi olduğuna göre hiç kimse de aramıza nifak tohumları sokamaya cesaret edemeyecektir" dedi.

DHA-Bölge - Türkiye-Adıyaman - Mahir ALAN

====================================================

9)TELEFON DOLANDIRICISI SUÇÜSTÜ YAKALANDI

KAYSERİ'de telefonla aradığı 2 kişiye, banka hesaplarının FETÖ tarafından ele geçirildiğini söyleyerek dolandırmak isteyen 32 yaşındaki H.B., polis tarafından suçüstü yakalandı. Merkez Melikgazi İlçesi Selçuklu Mahallesi'nde oturan 40 yaşındaki M.Ö'yü telefonla arayan H.B. kendisini polis-savcı olarak tanıttı. Şüpheli M.Ö'ye, kimlik ve banka bilgilerinin FETÖ/PDY terör örgütü tarafından ele geçirdiğini, bu durumdan kurtulması için para getirmesi gerektiğini söyledi. M.Ö. de bu görüşmeyi polise bildirdi. Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, ihbar üzerine şüpheliyi takibe aldı. Şüpheli, adamın hazırladığı 40 bin lirayı alacağı sırada polis tarafından suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan şüphelinin, 15 gün önce 60 yaşındaki Perihan U'yu da aynı yöntemle dolandırarak 27 bin TL ve 20 bin lira değerindeki altınlarını aldığını belirledi. Şanlıurfa doğumlu H.B. Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesinde, "Bana sadece gidip parayı almamı söylediler. Bana bu görevi veren kişileri de tanımıyorum" dedi. Sorgusu tamamlanan şüpheli, Adli Tabiplikteki sağlık kontrollerinin ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılmak üzere adliyeye gönderildi.

Görüntü Dökümü

=============

Dolandırıcılık iddiasıyla gözaltına alınan şüphelinin sağlık kontrolüne getirilmesi

-Polis otosundan ve Adli Tabiplikten görüntü

-Detaylar

(Haber-Kamera: Gökhan KURT/KAYSERİ, DHA)

1 DOSYA 1.13 DK 38 MB

=============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veysi Kaynak Diyarbakır Kızılay Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title